Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Napkollektor - csak úgy
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
-
LOGOUT
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tranceplanet
addikt
Tudom, hogy sok kritika érte a shop-ot és laza a csávó, de ez a videó szerintem igen hasznos, készülék különbségek: [link] Kár hogy az új mop és mop-pro még nincs benne!
-
KraRe
aktív tag
válasz
petike890 #10844 üzenetére
Az 1C nem tud kijelölt területen takarítani, csak teljes takarítást, nincs rajta lidar, tehát a székek lábait nem látja annyira pontosan, úgyhogy ha épphogy átfér akkor lehet hogy nem talál be elsőre, akkorkihagyja, de a takarítás végén körbemegy a terület szélein, és ha talál egy lyukat ahova befér akkor ott is körbemegy, sötétbe is tud takarítani, mert alul van egy érzékelő ami a földet megvilágítja és pásztázza, de annyira nem pontos mint nappal. A feltörlésnél tudod állítani a vízmennyiséget, feltörlés után nem csöpögteti a vizet. 40 négyzetméteren nálam 60-70% közé merül, én tökéletesen meg vagyok vele elégedve.
-
Arageus
tag
válasz
petike890 #10844 üzenetére
A kamerás porszívóknak általában szükséges némi fény hogy rendesen "lássanak", miközben a LIDAR os robik koromsötétben is elvannak. Meg azthiszem a kamerásak a plafont vizslatva "térképeznek", de ebben most nemvagyok 100%ig biztos.
Most hogy ezen kívül a 2 konkrét készülék közt mi az előny/hátrány, pontosan nem tudom. Bár én valszeg a LIDAR-os mellett döntenék, egyettlen hátránya h picivel magasabb, ugye a "lőtorony" kiemelkedik.
Nekünk Gen1 van, LIDAR-os, szerencsére minden olyan bútor hasmagassága megvan a 10cm így nem szorul be sehova. egyettlen szova van ahol olyan az ágy h széleken még 12 centi magasság van, és a közepe felé már nem (ágyneműtartós ágy, vékony farost, közepe felé meg a súly lehúzza) így oda 1x már sikerült beszorulnia szegénykének
-
Wajk
addikt
válasz
petike890 #10846 üzenetére
ha használod a keresőt, akkor megtalálhatod pl, hogy miért olcsóbb mint a Lidar-os társai
csak semmi feszülés -
petike890
újonc
Köszi @Wajk az értékes hozzászólást, sosem értettem, hogy a hozzád hasonló emberek miért fecsérlik egyáltalán az időt a semmire?
-
petike890
újonc
Sziasztok!
Kérnék szépen segítséget, nem tudok dönteni Xiaomi 1c és mop pro között. Néztem összehasonlítást, nem tudom melyik mennyire megbízható. Az ár mindenképp az 1c mellett szól. Kis lakást szeretnék takarítani, így nem gond a kicsi akksi. Valaki tudna véleményt mondani az 1c-ről? Miért ilyen olcsó? Nem látom a funkcionális hiányosságokat nála... -
Arageus
tag
válasz
gfl_15 #10842 üzenetére
Tudtommal mindegyik tud működni wifi/net nélkül, csak ugye akkor elvész a nagy előnyük a zónázás, időzítés, beállítások stb amit az egyes modellek tudnak, de valaki majd kijavít ha mégse.
Gen1 -en power + dokkoló gomb, van amin van külön spot clean gomb is, és így net nélkül csak a teljes takarítás, spot takarítás menne, de nem lehetne beállítani az időzítéseket, szívóerőt, zóna takarítást stb.
Annyi biztos ha 1x látott már wifit + mihome al beállításra került, nem szükséges neki a folyamatos internet elérés, ilyenkor max te nemtudsz vele kommunikálni telón keresztül, nem küld értesítéseket ha kínja van (elakadt, vagy bármi hiba), de takarítani ugyan úgy fog. -
gfl_15
friss újonc
Szerintetek, ha egy Mi Robot Vacuum-Mop Prot nem engedek fel a wifire, akkor használhstó valamire?
-
nokia123
aktív tag
Sziasztok! A roborock s5 max ára felment? Mert nem ez az összeg szerepelt ha jól emlékszem. Az s6 került ennyibe nem? http://xiaomishop.hu/robotporszivok
-
z1RoX
tag
Utan gyartott alkatreszekrol mi a velemeny? Ebayrol vettem par dolgot amit cserelni kell majd. Szarok vagy maradjak az eredetinel?
-
Headless
őstag
válasz
Arageus #10836 üzenetére
jól mondod nálunk 2017 novembere óta dolgozik, nem tűnt fel, hogy degradálódna, mert nem vagyunk otthon, de szerintem nem sokat romlott, bár bevallom jórég nem néztem...
most van 341 óránál a takarítási számláló. kétnaponta megy.
amúgy, ha odaküldöd valahova a go targettel akkor ott is marad és ott elalszik szépen... persze ha elaludt onnantól kezdve nem fog automatikusan indulni, ez amolyan hekkeljük meg mert mi jobban tudjuk, mint a gyártó. szerintem kár vele foglalkozni.
-
Arageus
tag
válasz
vottokar #10828 üzenetére
Gen1 tulaj vagyok, cirka fél éve, szóval még az h 1 év után mit bír, erre személyes tapasztalatom nincs, de sok fúrumon írták h 1-2 éves gépek is jól bírják, pontosan mit takar nem tudom, de gyanítom valamennyi akku degradálás van, csak valószínű nem olyan nagy mértékű hogy feltűnjön a tulajoknak.
A dokkoló kihúzása nem opció, legalábbis Gen1 le-fel járták a dokkolóra ha ki van húzva majd megunja és szól h hoppá hiba.
Hogy ne töltsön mindig, talán kis kompromisszummal megoldható. Teljes, vagy kijelölt takarításnál mindig ugyan oda megy vissza ahonnan elindult a takarítás. Ergó ha úgy indul a takarítás hogy nincs a dokkolón, akko visszamegy oda de mégse tölt. gen1 nél 10 perc után sleep módba kapcsol, aztán újabb 12 óra után ki is kapcsol ha nincs töltőn. Ezzel talán lehet kitalálni vmit hogy pl minden 3-4 edik takarítás után lerakni a dokkolóját (ha takarítás dokkoló nélkül indúl de elmegy közben mellette, akkor felismeri h ottvan, és miko végez rátalál.)A másik ötletem hogy időzített takarítás + mellé egy időzített konnektor a dokkolóra?
Ahogy én próbálgattam ha már a dokkolón van, akkor nem zavarja meg a tény ha kihúzom/kikapcsolom az áramot a dokkolóból. megfelelően időzítve még működhet is. Lényeg szerintem az h amíg be akar dokkolni addig legyen áram alatt a dokkoló, máskülönben hibának veszi h dokkoláskor nincs töltés és lejön róla.
Ez utóbbi sem teljesen ideális, de ha jól vna beidózítve minden akkor is max pár percet fog tölteni 1-1 alkalommal.
Talán perfektül okos konnektoral össze lehetne hozni valahogy, hogy amikor amikor jelzi h végzett és megy dokkolóra akkor konnektor felkapcsol, de ez már nekem túl bonyolult így hétvégére.
Talán olyan időzítő amire tudsz több napot lehet mégis egyszerübb, mert ott beállítani h x naponkként csak keveset legyen áram alatt (mikor nem akarod h töltse) és x napokon pedig több órát be (amikor tölteni akarod) -
z1RoX
tag
Nemrég vettem használtan egy s50 est de gondolkodok rajta h eladom es veszek egy mopot vagy prot. A kerdesem az hogy megeri valtani? A felmosas nalam nagyobb szerepet tolt be azt hozza teszem. Koszi!
-
wierra
senior tag
válasz
vottokar #10828 üzenetére
Porszívózás után mopoltass fel, az még 15%-ot lecsíp az akksiból.
Egyébként pedig nagyjából feleslegesen aggódsz a semmin.
Egyrészt több, mint 2 éve van gen1-em, gyártó által ajánlott töltési módszerrel, semmi baja az akksinak.
Másrészt pedig 30-40 USD egy akku-pakk aliról, ami azért nem egy nagy pénz. Ha netalán mégis megkotlana az akksi. De nem fog. -
hunluigi
senior tag
Miért vagytok annyira biztosak abban, hogy a kapacitás 100%-ra tölt a dokkon?
Az meg hogy mit látsz a mihome-ban vagy más appban két sor kérdése a firmware-ben.
-
vottokar
senior tag
válasz
tranceplanet #10827 üzenetére
Bocsánat, ha úgy tűnt, hogy megbántottál a válaszoddal. Semmi sértődés nincs bennem.
Csak azért írtam, hogy konyítok az elektronikához, hogy egyszerűbb legyen a válaszolók élete, nincs szükség esetemben a "lítiumakkukról kezdőknek" linkre.
Csak azért gondoltam, hogy van lehetőség programból ilyesmire, mert pl. Business laptopokban ezt azért meg tudták korrekten oldani.
Sajnos a 100 és 80 százalék töltöttség közti ingázás az esetünkben minden, csak nem jó az akksinak. Perpillanat egy szintet kell a Robinak takarítani, és a házfelújításunkat pont tegnap este "torpedózta" meg a koronás sulibezárás... -
tranceplanet
addikt
válasz
vottokar #10826 üzenetére
Kérdezd meg a gen1/gen2 tulajokat, mik a tapasztalatok, gyanítom többet bír egy évnél! Nyugodtan leírhatod a paraszt szót, nem szitokszó!
Én pedig nem a szakértők táborát erősítem! Amúgy valóban nem tudom, hogyan tudnád kiküszöbölni ezt a hatalmas problémát.Azért remélem nem írtam semmi bántót rád nézve, amit magadra vehetnél! Béke!
-
vottokar
senior tag
válasz
tranceplanet #10825 üzenetére
Elektronikával foglalkozom cca. 35 éve (és tényleg ezzel foglalkozom munka és hobbi szinten is, nem csak "papírom van" róla.) Kb. tisztában vagyok a lítium akkuk töltési-kisütési "problémáival".
Szóval akkor ez nem beállítható, programból, hanem vegyen a pa*aszt egy év után új akkumulátort, de nem reklamálhat, mert fel van mindig maxra töltve esete.
Mindegy, majd körülnézek, hogy lehet-e valamit tenni ez ügyben... -
tranceplanet
addikt
válasz
vottokar #10823 üzenetére
Ciklikus akkumulátor van benne, szóval erre van tervezve. Ne akard, hogy ne töltődjön: " A dokkolót folyamatosan áram alatt kell tartani, és a porszívót pedig a dokkolón hagyni, hagy töltődjön. Úgyis lekapcsolja a töltést, ha az akku 100%-on van. Egy nagyobb merülés az akku élettartamát is rövidítheti. "
-
chege
aktív tag
Sziasztok, ahogy értem a Viomi v2 pro és a Xiaomi mop pro megegyezik. Viszont firmware szempontjából szerintetek melyiket érdemes megvenni?
-
vottokar
senior tag
Sziasztok! Tökéletesen takarít az Roborock S50-esünk. Üzemel a mélyszürke járólapon is.
Ma még netet is sikerült varázsolnom neki, úgyhogy látom, hogy mit is csinál. Azt szeretném tudni, hogy van-e valamiképp lehetőség arra, hogy ne töltse fel magát minden takarítás után, mikor visszaáll a dokkolóra, mert cca. 20 százalékot merül és végez az alsó szinttel. Így csak cseszteti az akksit feleslegesen.
Xiaomi Home-al (v 5.6.60) használjuk a robi firmware-je 3.5.7_002008 (ha ez számít valamit) -
z1RoX
tag
válasz
Real_Necro #10814 üzenetére
Ezt honann tudom ellenorizni?
-
Begi
senior tag
Igen a gentle mod a mop es mivel az csopogtetos, ezert maga ala vizel, ha ramegy a dokkolora. A csomagban kell legyen egy muanyag lap, amit a dokkolohoz tudsz rakni. De szvsz erdemesebb ott lenni, mikor felmos, vagy kitapasztalni, hogy mennyi viz kell a teljes felmosashoz es csak annyit rakni bele.
-
z1RoX
tag
S50 est vettem tegnap, használtan.
-
Wajk
addikt
érdemes levenni a felmosót. de mond meg milyen porszívód van, mert van amelyikről nem csak érdemes hanem erősen ajánlott is.
-
z1RoX
tag
Sziasztok. A gentle mod mit jelent? Ezt tudom a legordulo takaritasi modnal ranyomni. Csak felmosast jelent? Meg annyi h a felmosot rajta hagyhatom a gepen pl dokkolasnal stb?
-
kmarci25
veterán
válasz
tranceplanet #10808 üzenetére
Kösz az infót!
-
tranceplanet
addikt
válasz
vicces #10807 üzenetére
Na akkor újabb tapasztalatok: Mop-Pro
Ez a robot bizony felmos srácok!!!
Elmondom miért gondolom így!
Sűrűn porszívózunk a két macska miatt, eddig, amíg nem volt a robotunk, vileda sárga csíkokra vágott klasszikus felmosófejjel mostuk fel a padlót. Nálunk a lakás 90%-ka laminált padló, a többi járólap. Jól ki szoktam csavarni a viledát, vékogy víz filmréteg marad utána. Felmosás után viledával, miután végeztem, amikor kiöntöm a vizet szinte tiszta a víz. Tehát a robot mop-ja sem lehet koszos, jól mondom? A kis robot is olyan víz filmréteget hagy maga után, mint a manuális vileda. Előfordult viledázáskor, hogy egy makacs rászáradt szennyeződést mostam fel és izomból rányomva hosszan hozta csak le a koszt a vileda! Most tekintsünk el az igazi régi klasszik felmosástól: fél vödör víz kiönt a padlóra (kőre), súrolószer kiönt, térdre és gyökérkefe sika-mika...
Na szóval ez a szivattyús robot bizony felmos, azt a hatást éri el, amit én viledával!A No-mop funkció nem ér +70 ropit, ott a no-go zóna és megoldva.
A no-go zónát bármikor hozzáadhatod, megszüntetheted, tehát megszüntetéskor mehet a szőnyegre porszívózni, akkor nem teszem fel a mop-ot! Ennyi! Felügyelet nem kell a felmosáshoz, adagolja magának a szivattyú a vizet! Ezt azoknak írtam, akik kételkednének a mop funkció létjogosultságában! Részemről big like a mop funkciónak!---------------------------------------------------------
(#10759) kmarci25Factory reset után nem veszik el a térképed! Mindössze a zónákat kell újra kijelölgetned, ennyi!
-
na gyerekek!
annyit csináltam, hogy töröltem a térképet. még aznap elakadt. aztán nyomtam még 1 törlést.
azóta meg... ..2 napja borús az idő, 2 napja ki van takarítva a lakás.
jaj, csak kine süssön a nap! -
Corsa02
őstag
válasz
specisirrus #10800 üzenetére
Szia!
Nekem ilyen van, nem lehet No Mop zónát kijelölni. Én egyszerűen No Go zónát állítok be, oda ahol szőnyeg van... persze a No Mop jobb lenne
(most március végén/április elején jön új Firmware a multi mappal és talán no mop is kerül bele, legalábbis a Mi Community fórumon ezt írták) -
vottokar
senior tag
Akkor nálunk is megjött spanyolhonból az s50. Holnap be kellene röffenteni. Meg mellette falat vésni, meg villanyt szerelni, meg otthol schell szelepet csrélni. Megint semmivel sem leszek kész
-
Real_Necro
veterán
Turbadon van egy használt s50, 2 év garanciával: [link]
-
KraRe
aktív tag
válasz
tomazin #10799 üzenetére
Igen, a külföldi rendelés ezért lehet rizikós, ha valaki biztosra akar menni, akkor inkább magyar boltból rendelje, vagy ha gondot okoz, hogy 1 hónapig kimarad a takarítás, ha meghibásodik.(Bár mondjuk a javítás magyar szervíznél is lehet ennyi
)
Én azért rendeltem kintről a másodikat, mert 2/3-a az itthoni árnak, annyiból ha baj van akár ki is jön a cserealkatrész, meg eddig nem csalódtam a xiaomiban szerencsére.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Milyen TV-t vegyek?
- SSD kibeszélő
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Óra topik
- Formula-1
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Last Epoch
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Idén nyáron visszatér az HBO Max
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest