Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- tordaitibi: Chatcontrol
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bitfenix Outlaw
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Leon77
őstag
válasz
static00 #880 üzenetére
Még annyit tennék hozzá az előttem szólóhoz, hogy normál kézi fűnyíróval a heti egy nyírás teljesen rendben van, de ezek a robotok nem erre vannak kitalálva. A füvet nem gyűjti, szétszórja, ami remek. Minden nap, vagy minden másnap kell mennie és 1-2mm füvet "nyír" le, gyakorlatilag szinten tartja.
A lenyírt fű viszont nagyon hamar vissza kerül a talajba és sokkal több tápanyag lesz benne, mintha folyton kidobálod a lenyírt füvet. Nálam minden nap megy a robot, amikor nem esik az eső, ez a dolga. A vezetéknek az a lényege, hogy a dokkolóból indul és oda is tér vissza, feszültség van benne és egy minimális elhanyagolható mértékű áram folyik benne ami egy bizonyos irányú elektromágneses mezőt hoz létre és ezt érzékeli a robot és ezt a határt nem lépi át.
Amikor kizársz egy területet akkor a határoló vezetéket viszed a kizárandó területhez (mondjuk egy bográcshely) körbe mész vele, majd a bemenő vezeték mentén szorosan, de párhuzamosan vissza a határhoz és folytatod a határt. Na mármost, amikor a határvezetékek egymás mellett párhuzamosan futnak (de nem keresztezik egymást, az tilos) akkor a két ellentétes mező kioltja egymást és így a robot számára az láthatatlan lesz. Így lehet bárhol kizárni egy részt a telken. Nekem például 3 ilyen van, 2 fa és egy nagyobb akna fedő, amire virágokat szoktam tenni.
Elsőre nagyon bonyolultnak tűnik, én is féltem tőle, de valójában nagyon egyszerű. Nálam a vezeték a robothoz adott lefogató tüskékkel van a földhöz rögzítve, de ősszel beásom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Network (PSN) ajándékkártyák, feltöltőkártyák áron alul!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest