Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KSparrow

őstag

válasz Synthwave #37432 üzenetére

Talán az E63, de szerintem még mindig az E6. Megvan minden: elemlámpa, qwerty, és lehet érintőkijelző nélkül használni. Viszont van elérhető térkép a GPS-hez. E63-on ez már nem lesz meg. Youtube nem nagyon fog menni, már 808-on is haldoklik, de ha valamit meg kell nézni a neten, E6 nem hagy ott, E63 lehet. régebbi már. És az E63 gumírozott műanyag, az E6 meg fém hátlappal igencsak vagány. Szerintem ha használhatósági faktort nézünk, akkor az E63 5/10, (jó a qwerty, van Jack dugó, van elemlámpa, de nincs bekapcsológomb), az E6 pedig 8,5/10 (mindazt tudja, mint az E63, de jobb a kamera, ha kellene valamire, frissebb a hardver, több elérhető app van, van gyári térkép a GPS-re, jobban használható a billentyűzet
    (úgy tűnhet, nekem ez a bekapcsológomb a rigolyám, de szerintem nagyon idegesítő).

Viszont ha qwerty, akkor én inkább itthon néznék egy szebbet, mert nagyon könnyen azon kapod magad, hogy a földhöz akarod vágni, mert a sima betűk rendben vannak, de az ékezetes karakterek, valamint az írásjelek kiosztása régiónként változik, (elég csak azza gondolni, hogy a francia billenyzűzet kiosztása "azerty") és ha magyar firmware van a telefonon, és nem magyar a gombsor, nyomogathatod egy órát egy kérdőjelért.
    Ja, és itthon se kapni magyar gombsort, nagykerben mind sima külföldi. E63-at most újítottam fel, hogy meglegyen kékben is, na persze azon is német gombsor van, harmadik Fw lett rá jó, amin stimmelt a kiosztás. Most meg persze magyar nincs benne, de nekem nem baj. Viszont van belőle új maradék piros ház - persze az se magyar gombos, eredetileg Indonéziába szánták a telefont - Vicces, hogy végül Magyarországon lett német.

E6 jófogáson, kicsit talán lehet alkudni.

BB aranyos telefon, de nem ajánlom. Android előtt volt, vagy két évig - Z10 és Z30 is. nagyon jól lehet rajta gépelni, de már érintőképernyős. A Z10 egy napot alig bírt ki, kicsi az akku. a Z30 jó volt, de nekem kellett a messenger, és amikor megszűnt a támogatás, dobtam. Illetve nem teljesen, itthon használgatom, de inkább zenére, ha neked nem erre kell, nem játszik. A 9900 is szuper telefon, de a navigáció érintős, vagyis nem megkerülhető, mint E6 esetén, valamint macerásabb a rendszer - régebbi, azaz nem OS10-es BB-vel nem használtam sose mobilnetet, nem tudom, hogy megy.

No mindegy, sokat gondolkodtam, írtam, remélem tudtam segíteni és sikerül választani. Ha nagyon nem tudsz dönteni, akkor Bp-en meg tudom mutatni a Nokiákat.

• quailstorm

félisten

válasz Synthwave #37432 üzenetére

BB OS10-nél régebbi BB-n ne nagyon nézd a hardvert, mert annyira zárt, hogy semmi nem látszik belőle.
    A BB 9800 fél giga RAMját hajadra kenheted még egy Sony G502 ellenében is, egy Xperia X8 CM7.2 ellen meg főleg.

Amúgy tényleg kérdés, most luxusból inkább választanál egy ritkább/sérülékenyebb telót és használnád, vagy mivel a használat nem indokolja, elég egy egyszerűbb is?

Volt ajánlva a Nokia 6230i, arról semmi nem törhet le, szalagkábel nincs veszélyben. Ellenben egy 9800 torch vagy N95 szalagkábel bármikor beüthet. N95-nek a csúszkamechanikája is egy szerencsejáték, nekem a finn telóm jó volt, de a végére azt is zsírozni kellett. Viszont fogtam olyanokat mintha pucéran csúsznék a betonon...

Bennem is meg van az, hogy mindennapokra már sajnálnék egy ilyet. Ha mégis, akkor olyat használnék, amit előttem más már leharcolt annyira, hogy nem kár érte. Viszont a használatot nem befolyásolja.

Új hozzászólás Aktív témák