- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Így beszélhetsz élő emberrel EA supportban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- hcl: MS Office365 Linuxon
-
LOGOUT
Retro teló rajongók topicja
Gyűjtők telefonjai az összefoglalóban
RETRO beárazás topic (új)
Új hozzászólás Aktív témák
-
KSparrow
őstag
válasz
ferret77 #37418 üzenetére
Az E52 egy nagyon jó telefon: Nekem céges mobil volt egyszer, szerettem. Nagy kijelző, hatalmas akku, kényelmes gombol, és vékony formaterv. De tény, hogy sok megadta magát, tervezési hibás volt a készülék.
(#37414) [oWn]f4te:
Szerintem amúgy nem egyszerű a választás. (Alább gondolatfolyam.)1: az a baj, hogy mi más szemmel nézünk ezekre a telefonokra. Én legalábbis biztos: Nekem van a gyűjtemény, ami szent és sérthetetlen - lassan inkább szerzek egy másik telefont, mint a gyűjteményi darabot használjam, ha épp nagyon akarok valamit egy telefontól. De a csavar az egészben, hogy napi szinten én biztos nem használnék retró telefont. Persze, jó, megbízható, szép, retró életérzés meg minden, de fizetem a mobilnetet, nem fogom nem kihasználni. Van egy rendes okostelefonom, azzal letudom a kötelező köröket- facebook, messenger, viber, esetleg ez a fórum, zenehallgatás, alap kamera. (Ha rendes kép kell, akkor úgyis ott a fényképezőgép, vagy Nokia 808, esetleg Galaxy K zoom.)
2: Ezek a telefonok tehát, ha nem is retró, de napi szinten nem használhatóak, valami fontos mindig hiányzik.Persze nem mindenkinek, de a legtöbb ember így van vele. Ezért mi is, ha mondunk valamit, 3-4 éves emlékből mondjuk. Zorzy4 pl tudom, hogy okáig használt E63-at, de minimum 5 éve volt az is, de inkább 7.
3: Én másodtelefonnak is androidot használok, ott a zene minősége, vagy a kamera a lényeg - (Htc M7, Nokia 808 volt legtovább) Holott én rengeteg ideig kerültem az érintőkijelzőt.
4: Érdemes lehet szétnézni nem Nokia fronton is, bár érdekes, hogy mindenki csak azt mondja, mintha más nem is létezett volna
5: A kinézett telefonokra majdnem mindenki ugyanazt mondja, legtöbben de nem napi használós telefont látunk benne.
Az N95 jó telefon, zene, kamera, GPS - Bár inkább csak tört programmal, régi térképpel, ha még találsz. A szalagkábelt nyilván nem arra tervezték, hogy ne bírja, csak ha használt telefont veszel, akkor abban már van sok használat, ugyanaz, mint a használt autó, hogy akkor foglalkozni kell vele. Ugyanez a hiba jött elő a 8910(i) telefonoknál - Nagyon szép és nagyon jó telefon, biztos kinézik a kezedből, de 50 alatt esélytelen szerezni, és akkor sincs garancia rá, hogy a kábel nem adja meg magát (na ez valóban rossz tervezés és az alkatrészek teljes hiánya).
A 8800 javított ezen, bár ott is sok telefon megadta magát, új kábel nincs, és hiába prémium kézbe fogni a rozsdamentes acél telefont, vagy összecsapni, mint egy zippo-t, de kicsi az akku, és tervezési hiba is volt: Faraday-kalitkát hoz létre, leárnyékolja magát, ami miatt erősebben keresi a térerőt, és még jobban lemerül.A csúszkás telefonoknál ezt figyelembe kell venni.
Az E63 szintén jó, és van elemlámpa funkció is, meg ugye teljes billentyűzet, de szerintem nagyon zavaró a külön bekapcsoló gomb hiánya.
N82 többször előjött, azt találni, de kényelmes használni, és bírja is. Abba csak max. akku kell, több gyári akku felpúposodott, én naponta töltöttem. Ettől függetlenül imádtam.
E71 jó, szép telefon, de ebben nincs elemlámpa, és macerás lehet a 2,5mm-es Jack dugó.
E72 is kényelmes telefon, de jobban tartja az árát, mint E63, E71. Frissebb a rendszer valamivel, nagyobb a kamera felbontása, de ezt nem használtam, szóval tapasztalatot nem tudok mondani sajnos.
6210, 6310(i) is jó, sokaknak mai napig az "A TELEFON", de szépet találni esélytelen, a felújított meg mind utángyártott. Ami persze messziről szép, de használni ne akard.
A 3720 kényelmes, nekem az is volt másodteló pár éve, 808 mellett. S40, megbízható, de ritka, és szépet találni nem egyszerű.Én még javasolnám megnézésre az E65, E66 telefonokat - ezekhez van alkatrész, jól bírják. Esetleg 6300, 6303 (vagy 6303i), 5310 Xpress Music, vagy 5130 Xpress Music, ha érintős mégis játszik, akkor 5800, ha pedig szép is legyen, akkor C7.
Vagy tovább gondolkodva, ötvözzünk mindent, és legyen egy E6 - 25 ezer alatt kapni szépet, teljes qwerty, nagyon szép érintőkijelző, megbízható, nincs mozgó alkatrész, Nokia Belle oprendszer - vagyis ehhez még le lehet tölteni (ki tudja, meddig) a pár éves Nokia térképeket. Én most így átgondolva, lehet azt választanám. Hiába van meg az érintőkijelző, mégse a szokásos hasáb, használható szinte csak gombokkal, szép, és relatíve friss, vagyis kevesebb kompromisszum, mint bármi más.
Új hozzászólás Aktív témák
A Hardveraprón született egy új kategória, a Retró telefon kategória, ahová feltehetitek az eladásra szánt készülékeket és alkatrészeket, valamint az ezekkel kapcsolatos keresési hirdetéseiteket. A kedvezmény számotokra az, hogy más topikokkal ellentétben ezeket a saját hirdetéseket nyugodtan belinkelhetitek ide a topikba, így mindegyikőtök számára látható, elérhető, kereshető.
Tehát a topikban továbbra is tilos a hirdetés az eddig megszokott, ide csak beírom formában. Ezt továbbra sem megengedett, és az ezt megsértők moderálásra kerülnek.
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest