Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Akelaus #10299 üzenetére
Bocsi, félrement!
Akkor @Jumpalaja12 FYI! → Meg van az apk, csak nem tudod rátenni, vagy mi a gond?
Egyébként van rá esély, hogy ha nincs natív app, akkor a mobilos nem fog működni. Ha mégis, akkor tuti kelleni fog hozzá valamilyen egér ...[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
pinnacle
nagyúr
válasz Akelaus #10266 üzenetére
Köszi! Nem tudom mi lehet, majd elmegyek hozzá. Egyébként jó ez a box, nincs vele különösebb probléma? Idősebb ember, próbáltam nagyobb távirányítóst keresni neki. Netflix fórumban ajánlották. Én Amlogicos boxokat használok Coreelecel, de ott is inkább ezeket ajánlják Netflixre. Chromecast with Google TV, Amazon FireTV Stick / FireTV Stick 4K Max, Xiaomi Mi Box S / Mi TV Stick.
-
pinnacle
nagyúr
válasz Akelaus #10264 üzenetére
Nem működik hosszú nyomásra sem. Táv pedig jó, mert telefonnal lehet látni, hogy villog. Lehet a box rossz? Kivette az elemet, kikapcsolta a készüléket, újrapárosította, azt mondta forgott valami. Egyébként mi jelezi a párosítást, a két gomb 4mp megnyomása után kiírja? Az elemkivétel is megszünteti a párosítást vagy a menüből biztos?
-
LyonnaisFan1
őstag
válasz Akelaus #10218 üzenetére
Az "Xstream" igazabol a tivimate-en belul van, aka 1 alkalmazas. De az m3u sikertelenebb mukodtetesei utan konnyedseget hoztak. Es nem egy biblia hosszussagu listat kell megadni, hanem nehany szamot es betut felhasznalonev/jelszo formajaban.
<Adamsky>
Na igen.
Es olyan tp-link usb to ethernet megoldas is letezett volna, amin van vagy 3 3.0as usb port. [link]
Ilyen hybridebb cucc, amivel tudsz zsinoros netet is adni a boxnak, mert racsatlakoztathatsz usb eszkozt. Pendrive/mas adathordozo rogzitesekhez, vagy mas.A bluetoothos tavvezerlovel csak annyi a problemam, hogy azokra a franya dedikalt gombokra ramegyek, es aztan az eppen futo melle (tivimate tobbsegeben.) ranyitja azt.
Es meg eltavolitani sem lehet oket. Gondolom csak mokolassal lehetne kigyomlalni.
Oke van a letiltas, ami utan ha ra is megyek kezzel engedelyeztetni kell, de az is sztem csak addig valid, mig ujra nem inditod valamiert a boxot. Akkor az is visszaall?! engedelyezette.Az x/y-ost majd megnezem en is.
Csak kene abba a franya billbe talalnom itthon egy ujratoltheto AAAsat. Ezek a boolti nem ujratolthetos elemek (Sky es tarsai, tehat meg csak nem is a nyuszis.) nem birjak valami sokaig.[ Szerkesztve ]
As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
LyonnaisFan1
őstag
válasz Akelaus #10216 üzenetére
Infra lenne a Redmi Note 11en, de sztem mar gyarilag hibasan kerult forgalomba is, mert a jo istenert sem tudja a buta philips tevet sem iranyitani a mi taviranyitos alkalmazas. Igy az offolhato.Talaltam egy vezetek nelkuli billt, amit usb-n keresztul csatlakoztattam a boxhoz, es mukodik. Bar bizonyos tavvezerlos funkciokra meg nem jottem ra, hogy is lehetne elohivni. Pl. a "Home" gomb melletti balra talalhato "Vissza" gomb.
De amire igazan kell a keresesre teljesen jo. Egyedul az "Y" es "Z" van megcserelve.
Idovel kitapasztalom azt is, hogy mivel mi vezerelheto.Amit megoldasnak latok most az egy usb hub.
Lattam 5000ert egy Tp-linket 4 portosat, es mindegyik 3.0as portos, meg a becsatlakozo is 3.0as.
Igy ra tudnam egyszerre csatlakoztatni az usb to ethernet (az is tplink) cuccost, meg a billentyuzet kis mini usb-jet.
Es meg ketto port maradhatna masnak a kesobbiekre akar.A kodi iptv szempontjabol a jo istenert sem akart mukodni. Lehet a megadott m3u lista volt mar eleve hibas.
De a tivimate alkalmazas (featuring pro) + xStream kombo mukodik szepen. Zsinoros neten meg stabilabbnak is erzem az egeszet.[ Szerkesztve ]
As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
Jumpalaja12
tag
válasz Akelaus #10108 üzenetére
Küszködök a Kodival egyelőre egy Windows-os laptopon. Nagyon nem akar összejönni a Digi online. Kérdés: ha letöltöm pendrivére a Digi online app-ot és a boxba dugva fel lehetne applikálni vajon? Csak jövő héten tudom kipróbálni, mert akkor megyek ki a házhoz.... Az egyik honlapon pedig úgy írták, hogy le lehet tölteni az appot hozzá, pedig nem....
-
őstag
-
Zorro99
újonc
-
Imi1981
veterán
válasz Akelaus #7517 üzenetére
Hát basszus tegnap néztem sorozatot a netflixen jópár részt és hiába volt 24 hz-re állítva a megjelenítés mégis meg - meg akadt a netflix. Nem is olyan kevésszer ! Pár hónapja ilyen nem volt tutira! Hétvégén csinálok egy gyári alapra állítást mert már annyi sok szemetet telepítettem és unintalláltam, hogy már lehet nem az igazi a rendszer. Szerintem már rendszer frissítés után kellett volna.
-
Imi1981
veterán
válasz Akelaus #7517 üzenetére
Netflix nálam nem akad csak ha 60 hz-en hagyom a megjelenítés beállítást. Mielőtt elindítom a netflixet 24 hz-re állítom és akkor nem akad még néha sem a film (menü viszont emiatt kicsit recegősebb).
DarkByte Igen a HBO GO minősége elég gyenge a netflixhez képest. Régebben pedig tök jó volt a képminőség HBO GO - n is de egyszercsak azt vettem észre, hogy már ilyen agyontömörített sz@r lett (már jó ideje) . Amúgy mikor vettem a mi box s - t tök simán működött a hbo go és nem laggolt. Szerintem valamelyik frissítés óta ilyen.
-
Fall-N
veterán
válasz Akelaus #7500 üzenetére
Filmio és a TV GO is csak próbálkozás a nemzetközi szolgáltatásokkal szemben. Vagy jobban mondva szép próbálkozások maximum. A Filmiót is nézegettem, hát nem egy nagy szám a kínálata. Meg ha azt nézem, sokkal többet ad egy Netflix vagy HBO fix összegért, mint kölcsönözni egy filmet a havidíj harmadát vagy feléért. Persze van egy-két dolog, ami ott elérhető máshol nem, de ahogy írod te is, nem fogok böngészőben vacakolni. Bár meg is lehet párat venni és akkor le lehet tölteni MP4 formátumban.
-
Steve1207
veterán
válasz Akelaus #7025 üzenetére
Én még azon csodálkozok, hogy ilyen minőség mellett vannak szinkronos tartalmak. Max a régi klasszikusokat nézem szinkronnal, amiken ugye felnőttem és megszoktam, de azon kívül én örülök, ha minél kevesebbel találkozok. Kb 15 éve csak felirattal nézek filmeket, sorozatokat. Ettől függetlenül vannak jó szinkronszínészek, de az elmúlt 5-10 évben jobban érződik a futószalag munka, "legyen felmondva és kész" jelleg mindenhol.
Amúgy az HBO max-ra leszek kíváncsi, idén az is váltja a Go-t, bővül a tartalom és kerülnek át jelenleg Netflixes tartalmak is jogok miatt. Remélem ezt a 720p dolgot elfelejtik végre és az alkalmazás is fejlődik.
.
-
Luissimo
veterán
válasz Akelaus #6938 üzenetére
Már éppen ideje lesz,hogy megkapja a wifiskonnektort, énmár régota igy használom, nagyon juserfriendly. Ugyanarról a konnektorról él a nem távirányithato 2.1-es aktiv hangfalam, együtt indula boxxal és igy teljesen élvezhető a háloszobámban a régebbi nemokos Samu tévével.
-
Imi1981
veterán
válasz Akelaus #6938 üzenetére
Ha naponta egyszer újraindítod akkor is előfordul ez? Az a baj a kikapcsolás nem rendes kikapcsolás hanem alvó mód. Amit írtam fentebb hogy a fejlesztő beállításokban a háttérfolyamatok szamát korlátozzuk az nem oldja meg ezt a problémát? Mondjuk beállítod kettőre vagy háromra és akkor nem tud megtelni a memória. Persze lehet nem is amiatt történik ez a jelenség.
Már alig várom, hogy ki tudjak próbálni ilyen dolgokat 😄 .[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Akelaus #6444 üzenetére
Tényleg nem találni, de a leírás alapján amúgy is csak telefon/tablet támogatott.
Nekem ez ránézésre ugyanaz a rendszer lehet, mint amivel a mindigtv extra meg. A sima android app annál elkressel androidtv-n. A vicc, hogy pont azért, mert a chromecast detektálás logika elkressel, mert a tévén nincs ilyen (ő nem küld, hanem fogad ilyet). Szóval a lib amit használnak a lejátszáshoz, lehet tudná küldeni, de nem használják.
Meg persze a chromecast módhoz kéne csinálni chromecast minialkalmazást, amit a chromecast storeba kell feltölteni. Ugyanis azt tölti be a chromecast kiküldéskor az egyedi felülethez.
[ Szerkesztve ]
-
kzkz
őstag
válasz Akelaus #6362 üzenetére
Nekem kb. egy hónapja ment a béta addon, azóta már Fire TV stick-re váltottam.
Amúgy vannak olyan csatornák, amik elég hosszasan elmennek megszakadás nélkül (pl.:: RTL Klub HD), de vannak olyanok, amik 1-2 percenként kilépnek.
A minőség is változó, az RTL Klub HD már elfogadható, de nem HD-k iszonyatosan rondák (rettentő alacsony a bitráta és a felbontás is), nézni se érdemes, inkább csak hallgatni...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Akelaus #6302 üzenetére
" ... Kodi alatt is van hozzá kiegészítő, de azt nem próbáltam ki (... ) plusz a Kodi-t és a HBO Go-t használom rajta."
Ha, már úgyis fenn van a Kodi, miért nem próbálod ki a Digi-s addon-t, nem értem?
Amennyiben működik, akkor az minden korábbi megoldásnál egyszerűbb (el lehet felejteni a telefont) és jobb minőségű (nem kell cast-olni) lenne.[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz Akelaus #6302 üzenetére
Nekem okostévém van (legalábbis az idén vett már az), de én csak a Youtube-ot, Netflixet, HBO Go-t és pár napja a Plexet használom rajta natívan. Még egy Spotify se tud a háttérben futni Nem igazán ellenfele az Android TV-nek.
Szerintem egy okostévé vagy legyen Android TV alapú, vagy semmilyen De már nem is lehet nem-okos tévét venni, így nem volt választásom. A Mibox marad, legalábbis addig, míg meg nem jelenik az Android TV alapú Chromecast.Azt mondjuk nem értem, hogy a gyártók miért erőlködnek a saját, zárt platformjaikkal. Egy appot fejleszteni, karbantartani kismillió rendszerre nem egyszerű. Elég lenne egy platformra. És mivel az Android TV veri az összeset, szerintem ebbe lenne érdemes energiát és pénzt ölni.
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz Akelaus #6161 üzenetére
Én kipróbáltam amikor behozták és akkor még nem volt 100% az app android TV -re és ezt úgy kell érteni, hogy bár áruházból telepíthető de távirányítóval nem lehet minden funkcióját kezelni, pld.: pont az élő adásoknál a csatornák közt nem lehetett váltani (távirányítóval). De minden elindult, működött amit próbáltam, 1 filmet hagytam is végig futni a media tárból. De használni nem használtam azóta sem ezért azt, hogy mennyire stabil nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
Steve1207
veterán
válasz Akelaus #6161 üzenetére
Arra azért figyelj, hogy nem-e egy környező ország tv-s app-ja, mert azt nem tudod használni (nem tudom így, nem néztem meg).
Amúgy nem hinném, hogy jogszabály, egyszerűen eddig előfizetéshez kötötték, hogy több évig elkötelezettek legyenek, de amióta elkezdtek a konkurensek ilyen szolgáltatásokat nyújtani mindenkinek nyitnia kell ebbe az irányba. Nem hiába van már a Telenornak is tv-s alkalmazása alap ingyenes csatornákkal, csak regisztrálni kell. Voda is ott és most a Telekom is erre tart (bár már tavasszal volt róla cikk, hogy ez lesz a terv, szlovákoknál vagy cseheknél már van tv-s alkalmazás is)..
-
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Akelaus #6048 üzenetére
A cikkben szereplő a "Wireless Mouse 2". Amit én vettem az a "Fashion Mouse". Kívülről szerintem tök egyforma a kettő. Utóbbi viszont bluetooth-on keresztül is (!) tud csatlakozni. Ezért is ajánlottam itt, mert így nem kell - az egyébként hozzá adott - USB-s dongle-t használni (ami esetleg egy értékes USB portot foglal el) a box irányításához.
A gyári távirányítóval így párhuzamosan (!) lehet használni. Pl. előbbivel indítom a "Tűzrókát", aztán váltok a "Fashion Mouse"-ra a böngészéshez.ui: a cikkben a Banggood-ot ajánlják. Ott is van "Fashion Mouse" - akár EU-s raktárból is - csak picinykét (értsd sokkal) drágább.
[ Szerkesztve ]
-
Steve1207
veterán
-
Luissimo
veterán
válasz Akelaus #5756 üzenetére
Én már találkoztam olyannal, hogy a tul ovatos juzer minden nap áramtanaitotta az elektromos eszközeit, a viharveszély miatt, hogy nehogy bekusszon a villám és kárt tegyen valamiben.
Aztán egy visszadugásnáél ö maga oldotta meg ezt, mert kapott egy löketet a tv és besz@rt.
Tehát elméletileg ugyanazt teszi valoban, áramtalanit, de lehet vele galibát okozni.
De a fő érvem az, hogy amit irtam az ágybol megoldható és ez fontos kényelmi szempont.Persze ki hogy gondolja, huzogassa, dugogassa, ha ez neki megfelel.
Valamikor nagyanyám is igy kapcsolta ki a tévét. -
Sonja
nagyúr
válasz Akelaus #5580 üzenetére
No és működik is a böngészés a távirányítóval? Mert ez a fontos kérdés! A TV-n ez úgy van, hogy a négy iránypaddal lehet a kurzort mozgatni, és ha a lap aljára megyek vele, akkor lefele görget, stb. Magyarán az egeret váltja ki vele.
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Akelaus #4953 üzenetére
Én meg pont azért vettem billentyűzetes távvezérlőt, mert a hanggal csak keresni lehet. Vagyis nekem elég korlátozottnak tűnt ez a funkcionalitás. Én azt szerettem volna, hogy - úgy mint telefonon - bármilyen szövegbeviteli mezőbe tudjak diktálni.
Na, majd kipróbálom, hogy nálam mi a helyzet mostanság. Bár nálam picit már eltér a konfig a gyáritól, mert én 3rd party launcher-t használok (a gyári le is van tiltva).Akelaus: neked, hogy a túróba működik ez Kodi alatt? A gyári távvezérlő négy irányú gombjának a közepét nyomod (nyomva tartod?) beszélsz ... és ez mindenhol működik? Vagy csak valamilyen kiegészítőben?
-
azbest
félisten
válasz Akelaus #4888 üzenetére
lehet beljebb vagy, ha a kodi topicban kérded, mert nem hiszem, hogy mibox specifikus lenne ilyen addonok különböző szerverekhez való kapcsolódásának problémája [link]
Pécére is van amúgy kodi, esetleg próbáld ki azzal is az addont. A hibákat meg a kodi logjaiban lehet nézni, abból kiderülhet, hogy mi a bánata. A boxhoz lehet adb segítségével tudsz csatlakozni, ha a debug módot bekapcsolod az android beállításainál (viszont usb debug mód mellett a rákötött usb eszközöket nem látja - ha esetleg lan-t vagy hubot használnál)[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz Akelaus #4004 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ!
Értem, szóval akkor erre használják sokan az appokat.
Szerencsére nálunk digi lett bekötve, így olcsóbban kapom meg a Gbites netet a szinte kihasználatlan tévével is mint előtte mint előtte a UPC-nek a legalapabb fapados net+tv kombóját.. Van nekem is digionline, de még sosem éreztem szükségét használni. De úgy látszik ez a trend, mint ahogy netflixnél is, hogy nem egy adott otthonra veszi meg az ember a kábeles szolgáltató csomagját, hanem akár több eszközére. Már csak jól működő appok és megfelelő minőség kell hozzá. -
azbest
félisten
válasz Akelaus #3991 üzenetére
Régebben a telekomos tvgo megtagadta a lejátszást, ha külső képernyőt érzékelt. Kifejezetten csak belső képernyős, tabletes és telefonos lejátszásra szánták.
Némelyik tabletes oprendszerű noname boxon ment, mert az belső képernyőnek mondta a rákötött tévét.
A régiós panaszoknál van, hogy ipv6 kavar be, mert annak van a szolgáltatónál olyan átjárója, ami nem magyar. Olyankor az ipv6 tiltása segíthet. Vagy az is lehet, hogy a szolgáltatás használ pontatlan geoip adatbázist, esetleg felkerült az adott ip valamiért egy feketelistára (hbo-sok szoktak ezzel szívni).
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Akelaus #3915 üzenetére
a kommentek alapján működni fog valsz, de szívás lesz "The speed is about 10 mbps.". Ez egy régebbi fajta gagyi chipsetes, ami valójában usb1.0-ás.
Még a 6.os android rendszer alatt kipróbáltam párat [link], neked az első fajta lehet valószínűleg, csak a hub nélküli változatból. Legalábbis, ha akommentek tényleg megabitet írnak és nem megabájtot.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Akelaus #3912 üzenetére
az újabb xiaomi router változat butítottabb, régit már nem biztos hogy kapni. Van topicja ph-n, főleg alternatív rendszerrel használva. Nem az igazi sajna szerintem. OpenWRT nem tudja stabilan minden funkcióját kezelni, a padavannal használgatják, de az meg picit kétesebb a saját buildelés miatt. A gyári rendszer lehet nem rossz, csak kínai és úgy emlékszem limitáltan konfigurálható [link]. Szóval lehet jobban jársz, ha szimplán veszel egy itthoz elterjedtebb márkát, amire esetleg van jó openwrt támogatás is.
De amúgy, bármilyen régebbről megmaradt router + openwrt is jó lehet arra, hogy accesspoinként felkonfiguráld. A szolgáltatós routeren meg letithatod a wifit. Nálam jóideje a telenoros 4g router az AC access point a vezetékes telekomos netemmel (gyári rendszerével is be tudtam megfelelően állítani). Persze tudni kell beállítani, mert ha valami rossz van megadva, akkor csak összekavarodnak a dolgok és instabil lesz a net.
Megvan még a link, hogy te milyen adaptert rendeltél?
A sima 100-as sebességű usb2-es ax88772 chipsetesek vannak 2-3 dolcsi körül és mivel a xiaomi saját adaptere is ilyen, ezért szinte biztos, hogy van támogatás rá.[ Szerkesztve ]
-
Ernesto78
aktív tag
válasz Akelaus #3634 üzenetére
Már két levelet is írtam az MTVA-nak, hogy elérhető-e lesz minden android TV-re az M3 applikáció vagy csak az a 3 android TV, amit kiírtak, de nem válaszolnak egyáltalán. Meglátszik kormány médiája, mert az egyszerű embernek már nem válaszolnak, csak a szerelőkből lett gazdagoknak. Szomorú
-
azbest
félisten
válasz Akelaus #3263 üzenetére
Csak tipp, de valószínűleg maga a távirányító is alvásba megy el, ez lehet nem volt így marshmallow esetén. Aztán ezért amikor nyomogatod, először a távirányítónak kell bekapcsolnia, hogy utána egyáltalán a boxszal kezdjen kommunikálni. Ez nem csak egy kis sima infrás butatávirányító, hanem saját szoftvere, akár oprendszere is lehet.
A box esetén meg vagy az újabb kernel verziók vagy az oreoban bevezetett energiagazdálkodás miatt, de ott ez nagyon kijön. Mondjuk egy asztali készüléknél inkább csak szívás van némelyik fogyasztás optimalizálással. Telefonon az akku miatt van értelme, de asztalon csak nehezíti az életet, senkit sem érdekelne, ha 200 forinttal több lenne a havi villanyszámla miatta. Talán végre rájöttek, hogyan lehet kikapcsolni valami ilyesmit, ami bekavar
A box meg nem kapcsol ki teljesen. Csak leállít pár szolgáltatást. Rádiós távirányítóval nem lehetne bekapcsolni egyébként. Az infrás régi boxoknál ez nem volt szempont, mert nem kellett hang támogatás a távba. Meg persze azért jó, hogy nem kell rálátás a rádiós távhoz. Amikor magától alszik el, például kikapcsolt képernyő esetén, akkor valószínűleg kevesebb dolgot lő le. Amikor a távval tesszük altatásba (piros gomb), akkor meg valsz többmindent leállít, azért szokott olyankor jobban bugzani utána.
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz Akelaus #3245 üzenetére
Nekem is altatta az LG TV-m nemcsak a hangot, de magát a képet is, mindig kellett nyomni egy gombot a saját távirányitóján, még akkor is ha a fejlesztői beállításokban az alvásba küldést kikapcsoltam. A másik samsung tv-n meg ha otthagytam 2 napra akkor is ébren maradt. Ugy látszik ez tv függő is lehet.
Ezt a "fejlesztői beállítások/alatatás engedélyezésének kikapcsolását" amugy próbáltad már?
-
donjohnson
addikt
válasz Akelaus #3245 üzenetére
ez érdekes.
akkor is kikapcsol a mibox ha kihúzod belőle zenehallgatás közben a hdmi kábelt?
csak hogy tuti legyen, hogy nem a tv küldi a jelet.szerk.: tudom, hogy írtad, hogy nem a cec-en van, de egy próbát megér szerintem.
[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest