- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Detoka
csendes tag
válasz
<Adamsky> #9548 üzenetére
"Viszont az apk-s problémánál a jog megadásán (érzésre) már túl vagyunk."
Igen láttam, hogy ezt tanácsoltad neki Te is első körben, már az én hsz-om előtt! -szóval én is lehettem volna figyelmesebb!Kodi(play store-os, repozva) mostanában azt csinálja tv/film nézés közbe, hogy változó időközönként fekete képet kapok egy pillanatra olyankor a hang is elmegy, majd visszajön kép/hang és folytatódik a stream...
Eddig ezt nem csinálta! -új addon nem ment fel, droidra se új apk ami esetleg összeakadna vagy bezavarna(droidbol minden kilőve mindig, amikor Kodi megy), Kodiba nem változtattam beállítást, hw on, képfrissítés gyakroriság ind/leáll.Minden addon, minden stream közbe fennáll a probléma, 1,5órás film közbe akár 10-15 random alkalom, pufferelés nincs szóval folyamatos lenne, ha ez a gond nem lenne.😀
Amikor megakad sokszor visszatekerem a filmet, mert ugye lemaradok egy részletröl és akkor folytatólagosan, ahol előbb megakadt ott ilyenkor megy szépen és 5-15 percen belül megint egy ilyen fekete képet kapok.Olyan mint amikor elinditom a filmet és beállítja a kandenciahelyes lejátszást... stream előtt fekete kép majd indul a lejátszás...csak itt menet közbe többször!
Mibox 3...6éves kb, semmi felesleges app, kb csak Kodi és sweet...Kodi futása alatt 1gb szabad ram, netem üvegszálas, telec. 1000/1000 net, 2.4+5g wifi, box router mellett szóval jelerősség kiválló és a net is stabil.
Már újra húztam az egészet...box gyári visszaáll...csak Kodi és repok fent...helyzet változatlan...
Mi lehet ez?
-
<Adamsky>
nagyúr
"Geby egyik problémája, hogy nem működik a rendszerbe épített kereső ... "
Jogos, tényleg említett ilyet is, csak én beleragadtam az apk-s problémába.
Egyébként a keresőt passzolom, mert nem használom. Ahogy a gyári launcher-t se.Viszont az apk-s problémánál a jog megadásán (érzésre) már túl vagyunk. Ezért írtam, hogy szerintem ott lesz a gond, amit Steve1207 írt. De majd kiderül, ha előkerül a kérdező.
-
Detoka
csendes tag
válasz
<Adamsky> #9546 üzenetére
Geby egyik problémája, hogy nem működik a rendszerbe épített kereső a főmenübe, erre adott válaszom ,,amire te most reflektálsz” az erre irányult! -erre biztos vagyok, hogy 100%os megoldást adtam neki!😝
A telepítési probléma az lehet amiatt is amit én írtam, illetve az is lehet amit a fórumtárs említett, de nyilván első lépésben kapjon már egy telepítési jogot egyrészt a rendszer, másrészt az az aplikáció, amit megbízna e nemes feladattal! 😃
-
<Adamsky>
nagyúr
"Nem eszik ilyen forrón azt a bizonyos kását ... "
Szerintem csak annyi történt, hogy - ahogy Steve1207 utalt is rá - valószínű nem jó apk-t akart a box-ra tenni. Ezek a box-ok (szerintem az új is, bár ennek most nem néztem utána) 32 bit-esek, szóval a "armeabi-v7a"-s apk-t lehet / kell rájuk telepíteni. Persze van olyan is, amelyikben minden is (ARMV7A → 32 bit + ARMV8A → 64 bit) benne van, de alapvetően a 32 bit-es csomagot / apk-t kell keresni.
-
Detoka
csendes tag
Illetve telepítési jogot kell adni annak az alkalmazásnak ami installálhat apkt!
angol képeket találtam csak.:https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRTkVe9mDKVVITrRN3YkQd9jaiRXHB72zqZCg&usqp=CAU
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcThgG3ivrPmo3h4kjda1JQe9MT4hFxtYmI-bA&usqp=CAU
fx file explorer / send files to tv-t javaslom mókolásra 😄
-
Detoka
csendes tag
Szia
Azt írja, hogy something vent wrong asszem
azért mert ez az áruházi kereső nem támogatja a magyar nyelvet!2opció van
1 átállítod miboxon a nyelvet angolra és akkor az a kereső is működik ami most nem!
vagy
2 a beállítások alkalmazások menüböl nyisd meg a play áruházat… lehet, hogy azt fogja írni neked, hogy éppen fut…akkor is kattints rá és nyisd meg…ez a régi droidos store ebbe működik a kereső rendesen!
-
Steve1207
veterán
Ez csak annyit tesz, hogy máshogy kerül az apk a készülékre, mert mindenki mobillal ökörködik és valahogy át kell jutnia a készülékre. Jó lenne konkrét apk fájlnév, hogy mit nem enged telepíteni és melyik verizó lett letöltve. Armeabi-v7a kb mindenre telepíthető, max kell egy launcher pluszba, ha nem az alkalmazáskezelőből akarjuk indítani, ami nem jelenik meg a dash-en.
Ha az apk-t nem kezdi el telepíteni, akkor nincs engedélye a fájkezelő alkalmazásnak hozzá, mint ahogy Adamsky írta, (amikor is egyből oda ugrik a rendszer, hogy jogosultságod adj xy alkalmazásnak).
Ha meg elkezdi telepíteni, de végül kiírja, hogy nem lehet telepíteni, akkor nem megfelelő az apk, amit leszedtél és azért nem fogja telepíteni. Én tesztekben se láttam, hogy ilyenre kitértek volna, ahol megemlítettek külső apk-t mindent ugyanúgy csináltak, mint az elmúlt 10 évben a boxokon.Szerk.: vagy akár sérült a fájl. Ha mobilon apk backupot csinálunk sokszor nem is engedi telepíteni majd boxra és hibára fut akár (és a tényleges fájlméret is kisebb lesz, mint amit egy apkmirrorról szedünk le).
-
Geby
senior tag
Sziasztok!
Vettem ismerősnek egy Mi Box 2nd Gen boxot. Nekem egy első gen boxom van. Hogyan lehet erre bármilyen apk-t telepíteni ?
Alapból a kereső sem működik, állandóan azt mondja, hogy nem talál semmilyen alkalmazást, így muszáj volt a felajánlottakból válasszak valami file managert. Felraktam vagy 3-4 félét, de egyik sem akarta a pendriveról telepíteni az apk-mat. Ezután fogtam a Puffin browsert és mrgpróbáltam letölteni az apk-mat, de arra is azt mondta, hogy nem lehet telepíteni sehogyan. Valakinek valami ötlet ? -
solti
senior tag
válasz
eboostr #9536 üzenetére
(régebbi yht196 szettem van, csak ddt meg dtst tud az erősítő)
Próbáltam TVn at nyomni a hangot, atdugtam direktbe erősítőbe is felaldozva a 4kt, de 5.1 hangot csak brutális kep akadozassal sikerült kipreselnem belőle Kodival...
Előtte meg a dolby hangzásjavitasok tréfáltak meg.. -
eboostr
aktív tag
Szia! Köszönöm a beszámolót
Lassan tervezek en es venni egyet mert nekem tökéletesen megfelelne, de az hogy (még) nincs autoframe eltántorít.. (az első gen.-es mi box-ra is csak később érkezett update formájában)
milyen erősítőd van? Passtrough megy a dtshd? DD+ streaming alatt? -
solti
senior tag
Tegnap megjött a gen2 mi box s-em, eddigi tapasztalatok:
- AFR nincs se Kodiban, se Disneyn se Apple TV-n, de eddig nem vettem észre különösebb judder-t (4k 60hz hdr), ami érdekes.
- gyors a rendszer, előző generációs mi stick-hez képest főleg
- TV-re direktben köttem mert az házimozi erősítőm nem tud 4k-t, de szépen küldi a hangot arra amerre kell
- Kodin eddig semmi sem akadt, random 15 sorozat/filmcím közül (minden hw gyorsítás defaulton bekapcsolva) -
Falcon75
tag
válasz
<Adamsky> #9532 üzenetére
Mit értesz az alatt hogy sz@r példány? A mi box audio beállításban passthrough lett beállítva. Linkelek be képeket is a menüről esetleg úgy jobban átlátható az egész probléma.Ez a Google tv is olyan mint az android. Le van butítva szerintem. Coreelec lesz a megoldás. Azon minden működik.
-
Detoka
csendes tag
válasz
<Adamsky> #9528 üzenetére
Szia! Bocsi a késői reakció miatt!
Fontolóra veszem a falhozvàgàst
Azért van jó is..gyorsabb, fluidabb mint az elődje.Szóval igen hw gyorsítàssal minden szépen ment régi boxon ugyanazon a tv!
-még itt van nálam a régi box is és nem hagyott nyugodni, visszadugtam tvre...és gyönyörűen, akadàsmentesen viszi...
Sőtt muter starlightos tv-je ami androidos alapból, még az is simàn viszi!Ezen meg egyàltalàn nem megy hw-val (ami alap lenne)
Kaptár vendetta
h264,720*404, 1266379 bps
[ismeretlen]-AACMogyoróvaj sólyom
h264, 720*302, 1768768 bps
[ismeretlen]-AAChw offal ez is viszi de akkor másik film szaggat és így ki/be kapcsolgatni hát...
Illetve bug amit észrevettem xD
Van rajta xiaomi tv+ gomb pont ott, ahol a másik távon a vissza gomb volt és néha rányomtam véletlen aztán házikó gomb-főmenü és így vissza amit éppen nézek pl sweettv vagy Kodi aztán hallom hogy két hangfolyam megy. Szóval háttérbe nyitvahagyja a xiaomi tvt megy a hang(kínai gajdolàs xD) közbe meg megy a másik alkalmazás hangja is 🤣^ ezért alkalmazásokba letiltottam a xiaomi tv+t ezutánn a box a gombhoz társítja a patchwall-t ,ez is tilt és így ha véletlen megnyomom semmit nem csinál a gomb...
Ezek fognak fizetni nekem a béta tesztelésért? 🤣
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Falcon75 #9531 üzenetére
"A hangot passthrough ra állítom és sajos sehogy nem viszi ... "
Most akkor neked már meg is van? Mert a #9529 alapján én frankón azt hittem, hogy még csak mint érdeklődő kérdezed, ami kérdeztél. Egyébként pont kettővel előtted írta le Detoka a tapasztalatait a 2nd. gen. vs. Kodi-t illetően.
A lényeg, hogy elvileg ugyanazt kéne tudnia, mint az első generáció. De, tedd fel a Kodi-t, és pikk-pakk kiderül. Ahogy pl. az is, hogy vajon Detoka fogott-e ki egy sz@r példányt, vagy ez tényleg ilyen?
"No trueHD ,no dts,dts hd,no ... " - milyen lejátszóval próbáltad?
-
Falcon75
tag
Üdv. : mi box s 2nd gen csak streaming - hez jó vagy külső tárolóról is lehet vele lejátszani valami app-pal? Kodira gondoltam pl.
-
<Adamsky>
nagyúr
Köszi az infót!
Hát ez így - elsőre legalábbis - egyenlő egy vödör csavarral. Csodállak, hogy még nem vágtad a falhoz.
Gondolom azok a "bizonyos filmek" a 3-as Box-on simán mennek Kodi alatt hw.-es gyorsítással. Láttál összefüggést azzal kapcsolatban, hogy milyen codec-et használ az adott film (video + audio)? Esetleg a "konténer" (mp4, mkv)?
A hw.-es gyorsítás kikapcsolás egyénként nem opció. Anélkül nagyon gyorsan elvérezne az egyébként nem túl acélos CPU. Arról nem is beszélve, hogy ha streaming-et (is) szeretnél Kodi alatt nézni, akkor a másolásvédelem miatt szintén nem kikapcsolható (legalábbis ez dereng, mivel jó ideje lemondtam már mindent ...)
Itthon vetted? Külföldi fórumokon más is panaszkodik hasonlókra? -
Detoka
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap jött meg a mi box s 4k 2nd gen!
Előtte mi box s em volt (mibox3)Pár észrevétel így hirtelen!
-van itthon 2.4 ill 5ghz wifim
az új box csak 5ghzen megy stabilan…azon a 2.4ghz neten amin a mibox3 ment az új nem megy…folyamatosan eldobja a netet. (stickekre is sokan panaszkodnak wifi problémák miatt)KODI - a régi boxon folyamatosan be volt kapcsolva a hardveres gyorsítás (kodi beállításokba media codec ill surface is) és minden film tökéletesen ment! -elvileg ennek mindig be is kellene lenni kapcsolva kodi fórumokon ezt olvastam.
Na az új boxon bizonyos filmeknél ki kell ezt kapcsolni mert olyan brutálisan akad a film hogy nézhetetlen, de ha kikapcsolva hagyom akkor meg másik film azért szaggat… szvl állandóan kapcsolgatni kell…ez nem frankó… -
Steve1207
veterán
válasz
<Adamsky> #9525 üzenetére
+1, fent van 10-12 streaming app meg pár alap alkalmazás és tele van az egész, törölhetek, loginolhatok oda vissza, ha mást akarok használni. Még anno volt ez a 8GB-os limit, de azóta nem 40mb egy Netflix se, hanem 100+, ahogy az összes többi is. Cloud gaming ilyen használat mellett álom, mert törölgetni kell valamit miatta.
Szerintem a ram amúgy határeset, elmegy, de hogy fürge legyen a rendszer mindig normálisan be kell zárni az alkalmazásokat, csatornaajánlók kikapcs, rendszeralkalmazások harmada letilt, ami haszontalan és így kb el lehet érni, hogy úgy menjen, mint out of the box a belakás előtt, persze csak ikonokat használva. Plusz 2023, lassan a kenyérpirítóban lesz 2GB, a használhatatlan telefonokban van 4-6GB úgyszintén, ez meg egy értelmesebb eszköz lenne. Hiába értelmetlen sok funkció, én azért szeretném úgy használni a rendszert, hogy ne ilyenekkel kelljen szöszölni. Mintha vennél egy autót és annyira használnád, hogy a garázsban beülsz fél órára, de nem mész ele sehova.
Maga a spec koncepció se mai, mint múltkor is beszéltük, google is 2-3 éve hozta ki, de ő legalább saját magára optimalizál.
-
Cr00py
senior tag
mStore-ban már kapható a 2gen mibox S 26.990
-
Zsolt!!
aktív tag
Megosztom tapasztalataimat akit érdekel. Szolgáltatói routerem van elég sokszor akadozott a lejátszás ezért rendeltem kábelt. Megjött a kábel a stickhez. 60, 50 fps-es videóknál pár perc után újraindult a stick. Átkötöttem a tápkábelt most már a tv-ről kapja. Egyenlőre 1,5 órája hibátlanul működik. Lehetséges h rossz a hozzákapott adapter. Valamikor kipróbálom telefon töltövel. Lényeg h most szuper.
-
azbest
félisten
válasz
Bigemperor #9518 üzenetére
Az appletv+ fül alatt van az előfizetős tartalom.
Rendelős/vásárlós filmeket nem lehet android platformról venni (gondolom nem akar jutalékot fizetni utána). Pécéről windows alól itunes programban lehet bérelni/vásárolni és utána megjelenik az androidos appban is lejátszhatóként.
-
Bigemperor
senior tag
Valami ilyesmire gondoltam,mondjuk boxon megtalálom az összes tartalmat,de fel sem ajánlja például a vásárlást sem. Kérdés akkor hogy mi értelme ennek,csak apple eszközön jó vagy külön kellene valahogy választanom a Disney és HBO tartalmakat,mert ez így gyenge. Saját műsort le tudok játszani,igen,de például a Once upon a time ín Hollywood streamen apple exkluzív ha jól tudom és megvan de nem lehet lejátszani
-
erzol
őstag
válasz
Bigemperor #9516 üzenetére
Elvileg csak az apple saját műsorait lehet lejátszani. Valószínű, hogy az apple tv alkalmazáshoz társítva van a hbo max és/vagy disney+ tartalmak megjelenítése is és ezek nem játszhatók le. Keress rá mondjuk a Ted Lasso-ra, hogy mit mutat.
-
RedCactus
senior tag
válasz
Bigemperor #9514 üzenetére
Hülye kérdés, de be vagy jelentkezve Apple ID- vel?
-
Bigemperor
senior tag
Skacok, elég láma vagyok ehhez, amiket olvastam, azokból semmi releváns infót nem találtam, próbaképp feltettem a Mi Box S-re az apple tv appot, mivel most van az ingyenes időszak kampány. No most semmiféle filmes tartalom esetében nem is jön elő a lejátszás opció, csak előzeteseket látok és valami hozzáadás funkciót, a könyvtár is tök üres. Mobilon és win laptopon még ennyi sincs csak pár saját tartalmat hoz, keresés semmire nem hoz eredményt. Tuti valami beállítás, vagy inkompatibilitás, vagy tudom is én. Tudna esetleg valaki segíten, hogy mit csinálok rosszul.
Előre is hálás köszönet. -
Steve1207
veterán
válasz
<Adamsky> #9512 üzenetére
Teljesen megegyező specifikációkról volt szó. Úgy pedig csak a masni és a szoftver lesz a kérdés. Szerintem a Homatics ugyanúgy tesz a szoftverre, mint egy Mecool, ebből a szempontból a Dune HD is jobb választás, mert ott legalább frissítgetnek, de teljesen ugyanaz a készülék.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Steve1207 #9511 üzenetére
" ... az adott B brand kérésének megfelelő sepcifikációkkal gyártják ... "
Mint az autógyártóknál. Persze ott is lehet azon keseregni, hogy Peugeot motor van a Merciben, vagy az X model ugyanazt a padlólemezt használja mint Y, miközben utóbbi 2× annyi kerül, de nem érdemes.
A végeredmény a lényeg. A Homatics azért a nem kevés pénzért ad is valamit, míg a többiek ugyanazt a kakit adják el hol kék, hol piros masnival átkötve. -
Steve1207
veterán
válasz
<Adamsky> #9510 üzenetére
Lényegtelen, az adott B brand kérésének megfelelő sepcifikációkkal gyártják, de mind ugyanott készül csak mást szitáznak rá. Ha az egyik kér olyan felépítést, akkor a másiknál is esélyes, hogy befut, ha nem egyből akkor pár hónap múlva vagy amikor rájön xy, hogy mégse kell neki annyi, jelen esetben pl a Homatics.
Kezdetben persze lehet egyedi, mint ahogy itt is, hogy fél éve a piacon van, majd kifuttatják nem csak a Dune HD és szimpla Homatics néven.
-
Steve1207
veterán
válasz
<Adamsky> #9508 üzenetére
Ez a Homatics megint ez a Mecool, Thomson meg még volt vagy 3-4 ilyen copy paste megoldás úgyhogy biztos lesz ez a tudás olcsóbban is. Amúgy ez a távirányító nagyon bejött, kényelmes, "puha" működésű, nem a kattogós műanyag Xiaomi jelleg, ami egy év alatt kifényesedik meg lekopik.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Steve1207 #9507 üzenetére
Egyetértek. Ahogy írtam, a jelenlegi box tulajokat ez az ajánlat nem nagyon fogja megmozgatni. Nekem spec. a SoC-al egyébként nincs bajom. Persze lehetne pörgősebb, de a filmeket lejátssza (nem játszok rajta).
Az RJ45, az SD-kártya foglalat, a tanítható infrás táv. viszont hiányzik. Szóval, ja, ez elég megúszósra sikeredett. Itt egyébként írnak AV1 support-ról.Én nemrég a Homatics Box R 4K Plus-ba futottam bele. Hááát ... nem rosz, de ez árban is más liga. Persze - ha összeadjuk a sok pluszt - lehet nem is drágább.
-
Steve1207
veterán
válasz
<Adamsky> #9505 üzenetére
Egy amlogic S905X4 variáns lehet benne, igaz AV1-et nem írnak sehol, de illene támogatnia és akkor ez a minimum. Az viszont bajos szerintem, hogy ennyire lemaradtak, már a sima S905-ről is sokan váltottak, mert harmadával-felével gyorsabb az összes eszköz cirka három éve, ami a piacon van és érezhető az ugrás. Egy CCWGTV-nél ott a hivatalos support, a kisebb brandeknél a 2T2R évek óta, egyéb infrás tv remote kezelés a gyári távirányítóval, csak pár apróság, ami hasznos. Certet évek óta minden gyártó szerez a Netflixhez, ami mára adott, hogy van ilyen eszközük. Összességében kap az ember egy tudásához mérten fizikaliag nagy stock eszközt, ami ahol lehet el van spórolva, lekerül az RJ45 és a szokásos kezdeti szoftvert majd hegesztik 1-2 évig.
Minden eszköznél beáldozunk valamiből kicsit, de itt inkább sokat és így inkább vicc. Én tuti nem váltanék erre Box 3 vagy S-ről se, újabbról meg mégúgyse. Új eszköznek is szintén elvetném, egyszerűen fentebb van pozícionálva árban, mint amit nyújt majd. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
mozzer14 #9504 üzenetére
Nem rossz, de egy 6-es (ne adj' Isten 6E) wifi-t tehettek volna bele, és/vagy egy lan portot. Ez annak lehet izgalmas, akinek új TV-je van, és ki tudja használni a Dolby Vision-t & HDR10+ -t. Esetleg nincs még semmije (mert akkor már inkább ezt, mint a régit, vagy a stick-et).
-
mozzer14
csendes tag
2nd gen kijött
https://www.nezdmitrendelsz.hu/2023/04/12/mi-box-s-2nd-gen-4k-tv-box/ -
DM43
őstag
válasz
1990.tamas #9499 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged