Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5551) <Adamsky> válasza bendi806 (#5550) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Valamilyen streaming szolgáltatót tervezel használni? Itt most leginkább a Netflix-re gondolok (HBO kb. mindenen megy ... még). Azért kérdem, mert ha nem, akkor nyugodtan vehetsz valamilyen még olcsóbb cuccot (ami akár erősebb, van rajta lan csati, sd-kártya olvasó, stb.)
Szerintem a wifi-je egész jó, ill. sokkal jobb, mint az átlag kínai box-oknak v. tablet-eknek. Nekem 5 Ghz-en, még két szobával odébbról sincs gond az fhd tartalmakkal.
Telefonról mit szeretnél átküldeni? A teljes képernyős megoldást nem erőltetném, de - mivel ebben ugye van Chromecast - az alkalmazásból (Youtube, PowerAMP, Spotify, TuneIn FM, stb.) történő "kiküldése" a TV-re problémamentes.

[ Szerkesztve ]

(#5552) bendi806 válasza <Adamsky> (#5551) üzenetére


bendi806
aktív tag

Max esetleg a digi online-t, amúgy nem...csak egy ilyen alap készülék kellene, a lan megoldás ellene se lennék ha nem kellene vagy 10-15 méter kábel a 2 szoba között vagyis a nappali meg a háló között xd

Szerintem nekem sima 2.4ghz-es van., Ezt nemtudom pontosan hirtelen megmondani
Teljes képernyős megoldást gondoltam, de akkor marad a boxon belül a kodi és telefonról vezerlem

Akkor mégis ezt fogom megvenni, mert a többiről nincs nagy tapasztalatom és infom sem..
Köszönöm 🙂

(#5553) <Adamsky> válasza gyugyo79 (#217) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Szia gyugyo79!

Használod még a Filmbox Live-ot? Kellene egy kis tapasztalata a szolgáltatás minőségével (filmek felbontása, hangja, stb.) kapcsolatban. Milyen pl. az Android TV-s app?

@Többiek? Mástól is jöhet tapasztalat, csak a fórumban rákeresve eddig egyedül gyugyo79 tett róla említést.

(#5554) gyugyo79 válasza <Adamsky> (#5553) üzenetére


gyugyo79
addikt

Én már egy Shieldet nyúzok ezért az, hogy a MiBox -on most milyen pláne S-n azt kérlek kezeljétek annak tudatában, hogy régi tapasztalatokat írok.

Én a UPC műholdas előfizetésemhez "kaptam" ezért van még meg amúgy egy fillért nem adnék érte, a csomagra meg azért fizetek még a UPC -nél mert amikor lejár a hűség mindig mondanak egy olyan árat a komplett előfizetésemre ami nekem úgy már nem számít belefér még úgy is, hogy én nem nézem és a családból sem láttam soha senkit...
Mivel kíváncsi vagyok időről időre ránéztem azért mindig fejlődött e :
Az alkalmazás az alatt a 3 év alatt semmit se fejlődőt és nem is tudom frissítették e azon túl, hogy mostanában valami miatt megjegyezte a bejelentkezési adatokat ami az egyik nagy hibája volt eddig szerintem.
Tehát mind a MiBoxon mind a Shielden ha kilép annyira, hogy már nem maradt memóriában újra be kellet jelentkezni ami a UPC-s változat miatt egy kacifántos fn+jelszó megadását jelentette minden alkalommal ami már elveheti a kedvét annak aki nem olyan kíváncsi mint én :)
Valójában megnéztem 2018.feb.20 -án frissült egyszer és utoljára mióta én használom és nem fogjátok kitalálni de : minor bugfix ...
A felület: balra kategória menü jobbra kis borítós tartalom a kategóriákból kiemelve. Igazából fapad de ha a tartalom ütős lenne kb senkit se érdekelne. A beállítások kimerül abban, hogy bejön 4 gomb Kijelentkezés - Sorozat - Filmek - Élő csatornák - Nemrég nézett. Ezekből az első az ami a köv 3 sorba rakja a tartalmat ezek a kategóriák szerint az utolsó meg nem működik. Tehát beállítások mint olyan valójában nincs ...
A filmekből mint írtam 10-ből egy nem indul és 1-2 is csak ha 2-3 szor rápróbálunk. A Live TV része is nézhető 99%.
Tartalom, az kb megnézhető a webes felületén ezért nem zsákbamacska, nem tudom most mennyiért adják csak a streaming előfizetést azt hány eszközzel lehet használni ha valaki csak erre fizetne elő. Amúgy annak aki nem lát sok tartalmat egyéb helyeken és amúgy nem ódzkodik akár a ZS kategóriától sem annak olyan 1-2 hónapra évente esetleg megérhet egy 1000-t kb.

Ha van bármi ami érdekel amit kihagytam meg meg is tudok nézni bármit.

[ Szerkesztve ]

(#5555) EnterR


EnterR
veterán

Lehet, hogy én vagyok a hülye de ezt nem lehet valahogy kikapcsolni? Úgy értem kikapcsolva kikapcsolni, nem altatni.

PSN ID: marquuard

(#5556) azbest válasza EnterR (#5555) üzenetére


azbest
félisten

Áramtalanítással. A bluetooth távirányító nem tudna működni, ha lekapcsolna, ezért kivették belőle. A hardver csak az infratávval tudna felébredni - mondom ezt más fajta, de ugyanilyen chipsetes eszközök ismeretében. Ez más hasonló eszközökre is jellemző, nincs hagyományos kikapcsolás az okoseszközöknél.

(#5557) <Adamsky> válasza gyugyo79 (#5554) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

" ... régi tapasztalatokat írok."
Akkor mostanában nem is használtad, csak most gyorsan ránéztél, hogy mikor frissült az alkalmazás? Illetve az előbbiből fakadóan a tapasztalataid régiek? Egyébként felbontásban, hangban, mit tud (ha tud)? FHD (vagy inkább csak HD), sztereó hang?
Tényleg, meg lehet valahol nézni (böngészőben, a box használata nélkül), hogy melyik Android-os alkalmazásnak van Android TV-s változata, az mikori, és milyen értékelést kapott?

(#5558) gyugyo79 válasza <Adamsky> (#5557) üzenetére


gyugyo79
addikt

Használni azért nem használtam igazán sosem mert nem volt olyan film amit megnéztem volna rajta (nincs saját, itt megjelenő tartalom) és még ne láttam volna, szóval inkább már látott dolgokat hagytam végig menni háttér TV-zésnek. Pld.az ilyen Crank szintű TV -re készült filmek.
Meg belenézegettem sokba, hogy milyen.
Persze olyan tartalom van sok amiről sose halottam, csak azokat végig se néztem / nézném ...

A frissítés nálam manuális, viszont ugye van amikor rányomtam, hogy menjen de a listát csak felületesen átfutottam így ez frissülhetett és hónapok távlatából ki emlékszik, hogy egy nem fontos app frissült e (Ezért is néztem meg mikor frissült utoljára pontosan)...

Néha néha eszembe jutott akkor elindítottam megnéztem hátha változott valami elindítottam 1-2 dolgot megállapítottam, hogy semmi pozitív és annyi.

A tartalomba volt amikor volt 4K -nak hívott is de a bitrate mellé olyan volt, hogy kb az így kár erőltetni kategória volt. Most éppen nincs. (Lehet a vírus miatt?)

Amit HD-nak hívnak az is a moslék SD -től az elmegy FHD -ig bármi lehet valójában az elindítás után. A megfigyelésem az, hogy amihez nem írták oda, hogy HD az biztos valami ZS + vagy atom régi csak TV-re készült csoda és a minősége az max egy mobil, tablet képernyőméretén nem zavaró, ha nézzük. Amihez HD-t írnak az lehet SD vagy FHD és hazudnék ha azt mondanám, hogy nem volt olyan tartalom ami nem volt teljesen elfogadható, csak ez a ritkább vagy én nyúltam bele rosszul. Ráadásul sokszor egy jobb bitratel az SD/HD (bizonyos megjelenítő méretig 100%) engem nem is zavarna annyira mint az amikor FHD van úgy küldve, hogy a gyors jelenetek kockaháborúba mennek át .
Amúgy van egy HQ gomb a lejátszásnál a vezérlőn amire feljön egy minőség állító aminél original sd volt csak most minden filmnél az opció és ha rá nyomtam kilépett az alkalmazásból ....

Hang az sincs igazából jelölve de én csak sztereóval találkoztam és hangsáv választási lehetőséget sem találtam tehát ami angol az angol vagy valami extrém nyelven megy és slussz ráadásul amik ilyenek voltak és belenéztem azokhoz természetesen sose készült és fog készülni felirat így az nem is lepett meg, hogy nem opció ...
Amihez viszont készült valaha szinkron az azzal volt azok közül amikbe belenéztem.

Nem tudom weben meg lehet e nézni rendesen az ilyet. Van alkalmazás aminek simán megtalálom az android TV változatát is a playen (play.google.com) , van ami ugyan az csak engedélyezve van TV-re is ezek is megtalálhatóak és van aminek nem megtalálható a TV változata, és nem hogy elsőre nem de kb soha...
Amúgy ez a Filmbox Live is olyan, hogy a "sima" androidos playen kint lévő verzió köszönő viszonyban sincs az android TV-s playben megjelenővel bár érdemes ott is elolvasni a hozzászólásokat :) ...

[ Szerkesztve ]

(#5559) c p


c p
tag

MiBox3 factory reset után (AndroidTV 8.0.0) döbbenten láttam, hogy a SpotifyConnect, de úgy egyáltalán a Spotify sem működőképes a Box-on: login okés, UI működik (playlist, favorites, stb.), de a lejátszás el sem indul. Másik Android eszközről, ill. webplayerből diktálva sem.

Kipróbáltam pl. Tindal-t is, az lejátszik gond nélkül, de hiányzott a SpotifyConnect, szóval heveny k*rvaanyázások közepette az ApkPure-on található régebbi verziókkal kipróbáltam: V1.29.0 és felette halálosan sz*r, ugyanez a hiba.
Aztán a tavaly júliusi V1.18.0 verziót felrakva most végre működik.

De ez rohadt nagy pancserság: az AndroidTV8.0.0 most akkor kuka a Spotify szemében? Vagy csak sz*rtak rá, hogy leteszteljék. Akár így, akár úgy szereztek egy kellemetlen délutánt, gratulálok.

[ Szerkesztve ]

... in blues we trust...

(#5560) EnterR válasza azbest (#5556) üzenetére


EnterR
veterán

Na ez tök logikus is, köszi. :R

PSN ID: marquuard

(#5561) Terapeuta válasza c p (#5559) üzenetére


Terapeuta
őstag

Nekem dettó (reset nélkül). Megspékelve annyival, hogy a yt-on is volt gondom: a bal menüben egyszerűen nem tudtam navigálni a távirányítóval.

[ Szerkesztve ]

Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

(#5562) Terapeuta válasza Terapeuta (#5561) üzenetére


Terapeuta
őstag

Sziasztok,

este a lényeget nem kérdeztem meg. Ha frissítek 9.0-ra, akkor a spotify, a tidal, a netflix illetve a yt működni fog rendesen? Ezt jól értem?
Mást nem használok.
Eddig nem láttam értelmét a frissítésnek, de úgy nézem - ha minden oké - ez eljött :o

[ Szerkesztve ]

Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

(#5563) EnterR


EnterR
veterán

Van egy 32"-os 4K monitorom, nem kell HDR. Melyik videobeállítást javasoljátok SDR tartalomra? RGB, YUV444/422/420? Látszólag van különbség RGB és YUV között rögtön a főmenüben is, de nem tudom melyik hasznosabb Netflixre meg Youtube-ra.

PSN ID: marquuard

(#5564) Pavua


Pavua
csendes tag

Sziasztok!

Szerintetek ez a gamepad kompatibilis a mi box s kütyüvel?
https://gamepad-kontroller.arukereso.hu/esperanza/gladiator-wireless-egg108-p388467513/

mármint használható játékra nomrálisan, nem csak felimseri és menüben navigálásra jó...
(Ez elvileg PC-hez is jó a hozzácsomagolt USB-vel).

Vagy inkább androidhoz valót kellene, mint pl ez?
https://www.bestmarkt.hu/canyon-cnd-gpw6-vezetek-nelkuli-gamepad-fekete-p598150

Köszi a segítséget

[ Szerkesztve ]

(#5565) Steve1207 válasza Pavua (#5564) üzenetére


Steve1207
veterán

Szerintem csak hülyén nevezik, de mindkettő bluetooth-os lesz, mert a kompatibilitásban benne van a PS3 is, ahol kimondottan BT kapcsolat szükséges. Hogy adaptert adnak-e az csak azért fontos, ha pl PC-n is szeretnéd használni és nincs BT adaptered, mert akkor vezetékkel kell bajlódni (ha van a kontrolleren micro usb csati, gondolom van, általában raknak a legtöbbre, de itt nem írja azt se, ellenben elvárás lenne manapság többnyire).

Mi Box S-sel párosítva BT-on fogod úgy is, az pedig, hogy mennyire kompatibilis játékra az adott alkalmazástól függ mindig (és itt nem az adott kontrolleren van a szó, hanem általánosan a kontrolleres irányításról, mert én szívtam már a PS4 kontrollerrel is, pedig az sok helyen támogatott). Úgyhogy sok esetben variálni kell az alkalmazás beállításaiban, amennyiben van rá mód, hogy normálisan működjön (ez se életbiztosítás, lehet az adott app ugyanolyan hülyén kezeli a kontrollereket)..
Szimpla játékoknál még talán normálisan is működik a többség, de emulátornál sok esetben konfigurálni kell a kiosztást az biztos.

(Amúgy, ha PC-n is sokat játszanál, akkor érdemes egy minőségibb kontrollert beszerezni. Magasabb 12e+ árkategóriában Xbox One S kontroller vagy Ps4 kontroller közül a One S-ét ajánlanám, mivel minőségibb az anyaghasználat és PC-vel is teljes a kompatibilitás. 6-10e körül lehet amúgy kifogni szerintem jó cuccokat, csak utána kell nézni, akár ali-ról is rendelve. 6e alatti árkategóriában igazából neten rendeld még, ha személyesen is veszed át, aztán meglátod, hogy milyen, ha nem jön be akkor elállsz a vásárlástól.)

.

(#5566) azbest válasza EnterR (#5563) üzenetére


azbest
félisten

Tudtommal a 4k videó tartalmak Yuv420 -ben vannak eleve. A 444 kb megfelel az rgb minőségének egyébként. A 422 ls 420 a színeket kisebb részletességgel adja át ( a 420 az fhd szín és 4k fény információt jelent [link] ). De, ahogy írtam, mivel a videók eleve 420 szerint készülnek, így valsz azokban nem látsz nagy különbséget. De ha ki lehet választani a 444-et vagy esetleg rgb-t, akkor abból baj nem lehet.

Viszont azt is nézd, hogy 60Hz legyen. Mert gyanús nekem, hogy a mibox -on 4k 60Hz-en lehet nem is kínál fel 420-nál jobbat, hacsak nem a 9es rendszerben frissítettek valamit. Lg esetén külön be kell kapcsolni a módot, amivel elérhető a 4k 60Hz a bemeneten.

Pécé eseténben, szöveges tartalomhoz mindenképpen 444 vagy rgb szokott kelleni, különben a betűk eltorzulnak. Ezt azok szokták megszívni, akik esetleg tévét használnak monitornak és a tévé csak csökkentett chroma részletességet támogat [link]

[ Szerkesztve ]

(#5567) Pavua válasza Steve1207 (#5565) üzenetére


Pavua
csendes tag

Itt is és külföldi fórumokon is többfélét írnak, így valóban nem marad más, mint a próba.

Több kontrollert is tud kezelni a mi box s? Egyáltalán van rá valami multiplayer játék?

köszi

ui: eddig egyáltalán nem játszottam, nincs semmi tapasztalatom.

(#5568) azka79


azka79
aktív tag

Én kétféle padot próbáltam. Ami fontos volt, hogy a Retroarch-al jól működjön.

Ami jó volt az az ipega 9023s, de a ket boxbol az egyik amazon sticknek ismeri es a programon belul ujra kell konfiguralni

próbáltam még a Tronsmart Mars G02 de ez sokszor lekapcsolodot es instabil volt a működése.

(#5569) Steve1207 válasza azka79 (#5568) üzenetére


Steve1207
veterán

Na igen, ezek inkább mobilokhoz lettek kialakítva, de "tudást/felépítést" tekintve kb a korábban linkeltekkel lehetnek egy szinten. De alapjaiban, tök mindegy, hogy milyen a kontroller, javarészt konfigurálni kell. Csak az megy az utolsó gombig minden kifogástalanul, ahol a kontroller az adott eszközhöz gyárilag jár :D

(#5567) Pavua: így, hogy nem játszol érdemes valami olcsóbbat megnézni és kész. Én anno nagyon bírtam a Canyon cuccait minőségre, szimpi olcsó gyártó volt, de manapság nem tudom mi a helyzet velük. Plusz van egy-két ismertebb márka is van az olcsók között. Pár teszt átolvasása, fórumozás, valaki tuti említi, hogy hogy meg.

.

(#5570) bupemko válasza bupemko (#5521) üzenetére


bupemko
senior tag

Plex problémára lehet találtam megoldást. Holnap ha lesz időm kipróbálom és megírom, hogy nekem is segít-e a new player letiltása.

(#5571) azka79


azka79
aktív tag

Úgy gondolom jó lenne a tapasztalatokat összegyűjteni melyik gamepadok a kompatibilisek.

Nagyon jó kis emulátorok vannak, amiket teszteltem és jól futnak:
- Retroarch (SNES, Megadrive, NES, PSX1)
- UAE4ARM (Beta) Amiga 500, Amiga 1200

(#5572) Steve1207 válasza azka79 (#5571) üzenetére


Steve1207
veterán

A legtöbb normális emulátor program engedi a konfigurálást. BT szabvány miatt az összes gamepad kompatibilis, max újra kell konfigurálni. Az már teljesen más dolog, hogy silány, gagyi minőségűek is vannak a piacon, de ezt pár gamepad review-ből ki lehet deríteni. Így inkább utánajárás kérdése. Aki nem talál megfelelőt az pedig felteheti a gamepad topikban a kérdést, hogy mennyiért, mit, hogyan vár el.

.

(#5573) LadaLord


LadaLord
aktív tag

Nekem ami gamepad bevált, az az xbox 360 vezeték nélküli controller a pc-hez használt usb-s vevőegységgel. Mondjuk csak az NBA Jam-et próbáltam eddig, de az nagyon jól ment vele. :)

(#5574) Terapeuta válasza c p (#5559) üzenetére


Terapeuta
őstag

Nekem tegnap megjavult.
?? látom igazából ez réteghiba volt....minket érintett, mást nem. De mitől?

Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

(#5575) Pipi85


Pipi85
csendes tag

Xbox one kontroller megy usb-s dongle nélkül is a mi box s esetében. Nem olcsó kontroller, viszont minőségi darab, nekem megvan évek óta, számítógéphez is használom rendszeresen (oda kell a dongle)..

(#5576) hosszug


hosszug
tag

Sziasztok!

Adott egy Xiaomi MI BOX S.
A következő problémám van, hogy nagy nehezen telepítettük a TV GO alkalmazást apptoide alkalmazáson keresztül, rendesen működik, egy zavaró dolog van hogy kezdőoldalról nem indítható, hanem beállítások és rendszer alkalmazások között találom meg.
Megoldható valahogy hogy áthelyezzem a főmenübe?

Előre is köszönöm!

(#5577) Steve1207 válasza hosszug (#5576) üzenetére


Steve1207
veterán

Másik launcherrel, Sideload app a legegyszerűbb a gyors indításhoz (bár én pl megszoktam menüből a nem támogatottak indítását).

.

(#5578) bupemko válasza bupemko (#5570) üzenetére


bupemko
senior tag

Ha valakinek szintén nem játssza le a videókat a Plex app Android 9 update óta a Mi Box S-en, akkor megoldás lehet az Advanced Settings-ben a New Player kikapcsolása (nekem segített).

(#5579) Sonja


Sonja
veterán

Akinek van ilyen boxa, az nem próbált rajta valamilyen böngészőt? :F Azt nem tudom, hogy melyik megy vele (pl. Chrome?), de meg kéne nézni, hogy a távirányítóval lehet-e böngészni vele? Tehát nem egér+billentyűzet érdekel, hanem csak a távirányító. A mostani régi Pana TV-men lehet, és a bátyám így használja (mozgássérült), ezért érdekelne (Csak már alig hoz be pár oldalt. :() . :K Köszi előre is annak aki megnézi nekem! :R

[ Szerkesztve ]

Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!

(#5580) Akelaus válasza Sonja (#5579) üzenetére


Akelaus
senior tag

A Puffin tv böngésző, ha jól emlékszem ott van eleve az áruházban, le lehet tölteni a boxra. Ezenkívül rá lehet telepíteni bármelyik böngészőt, csak külső adathordozóról. Nekem a Firefox android tv-s böngésző van még fent. Mind a két említett böngészőt szoktam használni.

(#5581) Sonja válasza Akelaus (#5580) üzenetére


Sonja
veterán

No és működik is a böngészés a távirányítóval? :F Mert ez a fontos kérdés! :B A TV-n ez úgy van, hogy a négy iránypaddal lehet a kurzort mozgatni, és ha a lap aljára megyek vele, akkor lefele görget, stb. Magyarán az egeret váltja ki vele.

[ Szerkesztve ]

Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!

(#5582) Akelaus válasza Sonja (#5581) üzenetére


Akelaus
senior tag

Igen, működik. A Puffin szerintem jobb, ott egy "egérmutató" lesz böngészés közben és azt lehet vinni az oldalon belül ahova akarja az ember. Lefelé és felfelé elég az oldal alja felé illetve teteje felé elindulni vele.
Firefox-ban egy kék kör szerűség van ugyanerre.
Itt a távirányító kör alakú gombja az amivel tud le-fel-jobbra-balra mászkálni, és a középső gomb amivel kiválaszt.

(#5583) szelim74 válasza hosszug (#5576) üzenetére


szelim74
csendes tag

Üdv! Hogy volt az a nagy nehezen feltettétek? Mert nekem nagy nehezen sem ment fel. Köszi előre is. :)

(#5584) Steve1207 válasza szelim74 (#5583) üzenetére


Steve1207
veterán

A telefonnal lementett apk valamiért 37 MB körüli, de a tényleges apk 70-80 MB. Aptoide-ből a normális nagy változat települ.

.

(#5585) Sonja válasza Akelaus (#5582) üzenetére


Sonja
veterán

Tökéletes, köszönöm! :C :R Veszek akkor egyet. :B

Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!

(#5586) <Adamsky> válasza Sonja (#5585) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Mondjuk egy "légegérrel" és egy "rendes" böngészővel (természetesen, megy az is) szvsz. jobban jársz.

(#5587) Sonja válasza <Adamsky> (#5586) üzenetére


Sonja
veterán

Akkor most olvasd el #5579-es hozzászólásom, és rájöhetsz, hogy nem nekem kell ez.

Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!

(#5588) <Adamsky> válasza Sonja (#5587) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

OK, értem, bocsi! :R Nem volt - számomra - teljesen egyértelmű, hogy kinek is szánod ...
A régi Pana TV-nél biztos jobb lesz, de ha a bátyád tudná használni a légegeret, még tutibb lenne.

(#5589) szelim74 válasza Steve1207 (#5584) üzenetére


szelim74
csendes tag

Igazából egér hiányzott a megoldáshoz, mert az Aptoidban a vezérlővel elérhetetlen volt a Telepítés gomb. :)

Rádugtam az usb-s Logitech egeremet meg a Lenovo billentyűzetet és minden klappolt. :DD

(#5590) Keem1


Keem1
addikt

Skacok, nálam a Telenor MyTV magától megadta magát. Igaz, rég nem használtam, így az hogy timeoutolt, még nem volt gyanús. Viszont bejelentkezés után az fogad, hogy "Ismeretlen hiba történt. Kérjük, próbálja újra később".
Ugyanez reinstall után is.
Van akinél működik most?

Nem fogok könnyeket hullatni, ha többé nem fog működni, de néha jól jött, hogy van pár tévécsatornám.

(#5591) hedgehog válasza Keem1 (#5590) üzenetére


hedgehog
senior tag

Este ránézek, mert a boxon ritkán használom... a biztos, hogy maga az app vígan működött még tegnap este a Philips 7181 tévémen.

-- aka p3d3str1an

(#5592) Lacielvtárs


Lacielvtárs
nagyúr

srácok, adjon isten jó napot :)
érdeklődnék hogy szerintetek működne e egy blu-ray írót, ami külső tápos, működne e egy ilyen ketyerére kötve?
próbálta e valaki már?
a tv usb portján nem működik, egy LG tévén...
előre is köszönöm a választ :R

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#5593) Pipi85 válasza Keem1 (#5590) üzenetére


Pipi85
csendes tag

Kodin MSREPO online streamek kiegészítőt telepíted és az alap TV csatornákat tudod streamelni, sőt a regionális helyi csatornákat is.. és nem függesz a teleneor "király" appjától :)
Találtam egy leírást, van neki külön repo-ja, de a MSREPO -t azért szeretem jobban, mert abban van minden, de ha csak tv adók kellenek:
https://onlinestream.live/kodihelp.cgi

[ Szerkesztve ]

(#5594) Keem1 válasza Pipi85 (#5593) üzenetére


Keem1
addikt

Óó, ezt használom :D
Igazából csak tartaléknak kellett volna a MyTV, néha az OnlineStream addon elkezd iszonyúan pufferelni és van hogy csak sokára tér magához. De szerencsére ritka.
Amúgy király cucc mind a Kodi, mind ez a magyar kreálmányú addon. :C

(#5595) hedgehog válasza Keem1 (#5594) üzenetére


hedgehog
senior tag

kipróbáltam, nálam tökéletesen működik a mytv
(MiBoxS, Android9, 4.9.113-as kernel, Pl. 2604-es build)

-- aka p3d3str1an

(#5596) Keem1 válasza hedgehog (#5595) üzenetére


Keem1
addikt

Remek, akkor csak engem tisztel meg :((
Na mindegy, ez nem elég indok, hogy a komplett rendszert újrahúzzam, így marad...

Köszi skacok!

(#5597) Misu2002


Misu2002
csendes tag

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni némi keresgélés és topikolvasás után, de még TV box vásárlása előtt. Egy noname eszköz már nem vált be, ezért kinéztem ezt a típust, most szeretnék biztosra menni. :)

Alapvetően arra lenne szükség, hogy ha vendéget fogadok, akkor tudjak valami tévéműsort szolgáltatni, mert egyébként nincs előfizetésre szükségem. A korábbi boxomon nem működött a Horizon Go és a Mindigo sem, a Digibe nem jelentkeztem be, de úgy láttam, azt sem optimalizálták Android TV-re. Abban is volt valami Chromecast (Miracast?) modul, de szétesett a kép, gyakran megszakadt a kapcsolat, úgyhogy nem vált be, viszont a YouTube gyönyörűen működött rajta.

Az Mi Box S kapcsán Youtube teszteken ajánlják a telefon castolását (olcsóbb Redmiket használunk), nekem az megfelelőnek tűnik, hogy kiküldöm a Mindigót, ha működik, e téren erősítsetek meg kérlek. :) Meg úgy általában, megéri-e ezt venni vagy válasszak mást (bár árban nem nagyon szeretnék feljebb menni).

Ha igen, akkor egyéb perifériákat (pl. USB hub és USB ethernet csatlakozó stb.) kell-e venni hozzá, és miket javasoltok? Egy Linksys EA6900-s routerhez fog csatlakozni, ami a Digitől kap netet, van a falban CAT6-os kábel is.

Előre is nagyon köszönöm!

(#5598) LadaLord


LadaLord
aktív tag

Helló Mindenki!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy másnál is használhatatlan-e a twitch ezen a box-on? Korábban csak akkor esett szét a kép és a hang, ha a közvetítés minősége 1080p60hz volt, most már 720p60hz-en is ezt csinálja, de sima 720p-n is szaggat a kép nagyon. Egy este volt, amikor rendesen tudtam nézni 1080p60hz-en, akkor azt hittem, megjavult... De sajnos nem... :( Van valami 5let, hogy mi lehet a megoldás?

Köszönöm előre is.

Üdv,
T.

(#5599) Steve1207 válasza LadaLord (#5598) üzenetére


Steve1207
veterán

Nekem frissíteni kellett az app-ot, az előző frissítésnél nekem is csinálta, de utána meg is javult a twitch.

(#5597) Misu2002: MindigGo jól ment anno feltelepítve is a box-ra, csak szükséges volt hozzá az egér, mert anélkül nem lehetett irányítani. Kodi-ban lehet még megoldani az ingyenes közszolgálati csatornákat, azokkal sincs baj.
De kérdésedre: chromecastolva simán kitolja szépen a képet és a hangot is telóról a box-ra.

Szerintem amúgy alkalmi tv-re megteszi, de nem sok olyan műsor van, amit érdemes.
Ha tv-d van akkor célszerűbb szerintem egy kis antenna és befogsz vele minden ingyenes csatornát (tv2 és rtl klub-ot is sugározzák úgy, app-ban pedig nem elérhető). Sőt szoktak ingyenessé is tenni néha csatornákat pár hétre, főleg sorozat és filmnézősöket. Én pl meccseket meg formula 1-et nézek csak az M4-en, arra jobban megteszi és net se kell hozzá.

Ha csak monitorod akkor meg hamarabb megvan a mindigtv vagy a mediaklikk weboldaláról megnyitva, mert ott is streamelik ugye és nem kell hozzá külön kütyü se. Vagy egy havi 1500 ft-os HBO Go előfizu, ami árához képest nyújt tartalmat is. De ezek csak opciók, csak tv adás miatt az utolsó dolog lenne számomra a box.

.

(#5600) LadaLord válasza Steve1207 (#5599) üzenetére


LadaLord
aktív tag

Helló!

Köszi szépen. Akkor egy láma kérdés: hogyan tudom frissíteni? Nézegettem már, de nem találtam... :(

Köszi előre is.

Üdv,
T.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.