- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Őskoczka
- Zicokuka: Minden változik,a Cod 2 örök
-
LOGOUT
Xiaomi Mi A1
utolsó módosítás: 2019.11.07
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tocika
aktív tag
válasz
andHermann #24803 üzenetére
Próbáltam... Nem hozott változást.
Ma megprobálom egy másik órával meg az órát egy másik telefonnal....
Meglátom mi lesz....
Írok a fejleményekről -
M@Db0Y
senior tag
válasz
andHermann #24737 üzenetére
Én nem tapasztalok ilyet los16 alatt. Bár nem használtam gcam-et gyári rendszer alatt, de én mindenhol azt látom, hogy csak gyári rendszert érinti a probléma.
-
MATEO6600
őstag
válasz
andHermann #24341 üzenetére
Velem ez történt, természetesen magamtól nem keltem fel akkor mikor kellett volna...
-
mobilizmo
addikt
válasz
andHermann #24341 üzenetére
Ébresztésre ébresztő óra (atomtime szinkron funkcióval). Meg is ijesztettél.
-
HDR123
tag
válasz
andHermann #24275 üzenetére
+1 Nálam sincs semmi gond, gyári 9-es droid van.
Hangfelvétel: Skvalex féle call recorder [link] microfonon keresztül sztereoban egész jól teszi a dolgát, paraméterek: Unprocessed source, Qualcomm MSM89xx Device, Standard API, Wav, 48KHz, Tx 100%, Rx 800%). Sajnos head-settel nem megbízható, de ezt még elfogadom. Múlthéten jött egy újabb update ami a GDPR miatt nem engedi hogy a névjegyzékből a telefonszámot automatikusan társítsa a felvételhez, de szerencsére a fejlesztő jelezte XDA-n hogy publikussá teszi Play áruházon kívül az appot a weboldalon, ahol nincs ilyen korlátozás, elérhető én már azt használom. Csak jelzem hogy a többi call recorder app-ra is ez a sors vár.
-
drdr
senior tag
válasz
andHermann #24275 üzenetére
A GPS-szel tényleg történt valami, korábban a házban volt 3D fix, még ha a pontosság nem is volt jó, most a tetőtérben az ablakban nem jön össze, de nem hogy percekig, hanem soha. Borzalmasan legyengült a vétel.... (Felhő alig van az égen).
-
mobilizmo
addikt
válasz
andHermann #24239 üzenetére
Eddig senki se szólt, hogy rosszul hallanának.
-
JJ hunter
aktív tag
válasz
andHermann #24115 üzenetére
Reszemrol nincs gond
Es koszi meg1x a tippet
Amugy nalam van, hogy a 2-3 mp utan se rendezodik a fenyero, es manualisan kell felhuznom, es felhuzas utan alkalmazkodik automatan. Mintha a manualis allitas kiakasztana a neha beakado bugot vagy mit
Szerk.: Igazabol ez a fenyero problema eltorpul a halozati gondok mellett
-
JJ hunter
aktív tag
válasz
andHermann #24112 üzenetére
Szerintem felrertettel valamit
Reszemrol semmi provokacio vagy ellensegeskedes nem volt az irasomban, sajnalom, ha valamit felreertettel!
Amugy is gondolkoztam egy masik szolgaltatos sim-en, hatha az megoldana a terero problemamat. A masik a fenyero, nalam be van allitva az automata fenyero, es nem ugy mukodik nalam, ahogy kellene, minden egyes kepernyo ebresztesnel varnom kell 2-3 mp-et, h alkalmazkodjon a kornyezethez. -
Fall-N
veterán
válasz
andHermann #24101 üzenetére
Akinek nem jó a térerő, annak érdemes flashtool-lal újra telepíteni a Pie-t. Valószínűleg a modem firmware lehet a ludas. Gondolom azt is lehet külön flashelni, de biztos ami biztos.
-
aicon
senior tag
válasz
andHermann #24017 üzenetére
Az új featureket sikerült élveznem a 8-as és a 9-es verziókban is, le tudok róluk mondani
Ezekről a potenciális veszélyekről tudsz konkrét részletek?
köszi -
MissBlack
újonc
válasz
andHermann #23994 üzenetére
Manuális módban van a fény, kb. 50%on van, és konkrétan állig látom. Út közben nem szoktam nyomkodni, ha cseng felveszem. Nem változtak a szokásaim, alig netezek róla, időnként frissítem, töltés előtt újraindítom. És marha nagy érvágásnak érzem, hogy pie előtt elment 8-10 napot, most meg 3-4 maximum.
-
mobilizmo
addikt
válasz
andHermann #23982 üzenetére
Egyrészt szerintem van. Másrészt amit leírtál annak már az érthetősége is kérdéses volt. De semmi gond, az a lényeg, hogy segíteni akarsz.
-
mobilizmo
addikt
válasz
andHermann #23971 üzenetére
"Galileo műholdakat nem ismeri csak a Xiaomi legjobb tudomásom szerint, ami az EU rendszere és elég jó is, szóval kár érte, de ez van."
Ez a mondat pontosan mit is akar jelenteni? -
consono
nagyúr
válasz
andHermann #23946 üzenetére
Én is a héten tapasztaltam a fiamnál, hogy alig hallom amit a telefonba mond normál hívásnál. Ellenben Viberen tökéletes a minőség továbbra is, szóval nem mikrofon baj van...
-
peeat
tag
válasz
Nekem is panaszkodnak. Sajnos én sem tudok rá megoldást. Azon kívül hogy kb kiabálsz a telefonba ami sokszor nem megoldható.
Nekem a normál és a vezetékes headset esetén is panaszkodnak -
Ricardo
titán
válasz
Eddig senki nem panaszkodott, hogy halk lennék. én viszont halkabban hallom a másik felet. maxon van hangerő, így épp elegendő az utcán. Előtte soha nem volt maximumon.
-
darvinya
titán
válasz
Nálam inkább normál, nem kihangosított telefonálásnál panaszkodnak, hogy halk vagyok, de sajnos erre sem tudok megoldást.
Nem fogod le a mikrofont alul?
-
bexinho23
őstag
válasz
andHermann #23937 üzenetére
Nagyon örülök, hogy elkaptam ezt a nova duplakoppos altatásos beszélgetést, mert végre úgy működik ez a funkció, ahogy működnie kell. Nincs szükség az 5 msp-es várakozásra, azonnal zár, és feloldható ujjlenyomattal. Olykor a kis dolgok is tudnak nagy örömet okozni
-
MATEO6600
őstag
válasz
andHermann #23851 üzenetére
Be tudos linkelni melyik az pontosan?
-
Grecky
senior tag
válasz
andHermann #23831 üzenetére
Oké, h 16:9-ben jó, de ki fotóz úgy?
A szenzor 4:3 képarányú, gyakorlatilag abból vágja ki a 16:9-et, ami minőség veszteséggel jár. Akkor már maradnék a gyári appnál, minthogy így fotózzak. Nem, ez a pie nekem nem kell.
Az meg, h pie bug lenne az is elég hihetetlen nekem, max szándékosan cseszték el, h ne tudd az A1 fotós képességeit feljavítani, ergo vegyél pl. A2-t.#23829 TaylorPro:
Jól működik? Gondolom 16:9-ben.rzoli:
Nem értem miről beszélsz, ha feltelepíted a gcamot miért kellene egyből adatokat törölnöd?
Ahány változat, mind külön camera appként szerepel telepítés után, nem tudod egy már fentlévő gcamra ráfrissíteni. -
rhen
senior tag
válasz
andHermann #23831 üzenetére
A sok gcam fokusz hibahoz.
Nem gcam hiba, hanem pie/a1 hiba. Más Camera2 apit használó kamera alkalmazásban sem jó. -
Grecky
senior tag
válasz
andHermann #23822 üzenetére
Frankó, akkor nincs működő gcam pie-ra. Csodálatos...
-
Legolas1975
csendes tag
válasz
andHermann #23764 üzenetére
Kösz. Töröltem az összeset és felvettem újra. Így újra gyors, mint az atom. :-)
-
Wagner60
lelkes újonc
válasz
andHermann #23681 üzenetére
Szia!
Nekem az NLL féle Another call recorder progi is veszi az ellenoldal hangját, a a hang erősítését én 6 dB-re állítottam, a felvétel formátuma mp3. Bár a figyelmeztetést kiteszi, hogy pite alatt gond lehet a rögzítéssel, azért mindent felvesz. Lehet, hogy a mikrofonon keresztül teszi, de amíg ezt jó minőségben teszi, bánja kánya. Az audio forrás automatikusra van állítva. (ACR 30.1 - pro verzió) -
Nerazim
őstag
válasz
andHermann #23700 üzenetére
Esetleg ehhez tudnál adni egy linket,vagy h milyen dátummal szerepel, mert van egy pár verzió ebből is ha jól látom.
-
MATEO6600
őstag
válasz
andHermann #23703 üzenetére
Bizony, ez a 16:9-re állítás csak egy kényszermegoldás.
Azért használok egyébként 4:3-as képarányt, mert a 16:9-est úgy éri el, hogy az eredeti 4:3-as alját és tetejét levágja. Szóval gyakorlatilag a szélesvászonnal fixen elveszíted a kép elég nagy részét. 4:3-as aránynál erről én dönthetek, ha úgy akarom, utólag én is levághatom ezeket a részeket, de némely perspektívából fontos információt veszítenék.
Azt még kipróbálnád, hogy az előlapi kamera működik-e? Az is egy GCam bug Pie alatt, hogy használhatatlan képet csinál.Update:
XDA fórum alapján kipróbáltam a Arnova's v8.3b1 verziót, és nekem működik a selfie, és az autófókusz is! -
MATEO6600
őstag
válasz
andHermann #23700 üzenetére
Az autofókusszal sincs baj? Nem kell hozzá 16:9re állítani a képarányt?
-
Steve2006
tag
válasz
andHermann #23661 üzenetére
A másodpercről nem kell lemondanod. Itt egy leírás, hogy miként hívható elő a kezelőfelület-hangoló.
[link] -
Grecky
senior tag
válasz
andHermann #23661 üzenetére
Örülök, hogy pozitívak a tapasztalataid.
Ez a gcam téma érdekelne, hogy érted, h ritkán használsz autofókuszt? Pie-n elvileg az a baja h folyamatosan fókuszál, és nem lehet vele értelmes képet lőni, ha jól vettem ki, rábökéssel sem. Kifejtenéd ezt nekem? Leginkább ezért nem frissitek még. -
tomboy84
tag
válasz
andHermann #23316 üzenetére
-
Grecky
senior tag
válasz
andHermann #23310 üzenetére
Érdemes itt nézelődni gcam ügyben:
https://forum.xda-developers.com/mi-a1/themes/gcam-pie-t3887991
Nem frissítek pie-re, amíg nincs rá megoldás. -
Fall-N
veterán
válasz
Azt talán annak kéne jelezni, aki portolja a GCam-et. Xiaomi nem fogja javítani egy olyan program hibáját, ami hivatalosan nem is elérhető a Pixel telefonokon kívül.
-
tomboy84
tag
válasz
Továbbra is megvan az autofocus hiba
-
válasz
andHermann #22780 üzenetére
+1. Respect.
Nálam is Telekom és minden OK.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
andHermann #22694 üzenetére
Neki sima van. Nálam meg a Chrome fagyott meg tegnap LG V30+ ThinQ készüléken és ez V20 DS alatt is elő szokott fordulni.
-
Bandoszka
csendes tag
válasz
andHermann #22389 üzenetére
Köszönöm.
-
SkyLine3000
addikt
válasz
andHermann #22309 üzenetére
Ááá! Nem lehetne, mert akkor már nem i7P copy-paste lenne.
(#22308) darvinya: Ha jó lesz, én nem piszkálom. A lányom meg úgy sem tudja, mi az az android.
Menjen rajta a youtube, a messengere, meg a szokásos játékai és kész. -
andHermann
tag
válasz
andHermann #22305 üzenetére
Mindegy, tegnap lefáradtam. A lényeg, hogy a G3 alsó kávája nekem nem jött be, mert nem ugyanolyan fekete mint a felső. G2-nél ez egységes volt. Az A1 ilyen téren a G2-re hajaz, csak fél centivel lehetne kisebb alul-felül.
-
SkyLine3000
addikt
válasz
andHermann #22305 üzenetére
Itt van előttem az ezüst. De amiket leírtál nem látom. Az az ezüst, az ezüst. Nem látom, h átváltana feketére, akárhogy tekerem, csavarom.
De végülis mindegy. Nálam a G3 az etalon kinézetre, tudásra, ennyi.
Az A1 meg tényleg egy i7p copy. Mint majd az összes Sáomi iPhone copy.
Mindenesetre az F6 után biztos nagy ugrás lesz.
-
SkyLine3000
addikt
válasz
andHermann #22296 üzenetére
Milyen színváltós káva? Volt fehér, most az ezüst van, de egyiken sem vettem észre, h "színváltós" lenne. Most is hiába nézem-forgatom a telót, sehol sem akarja váltogatni a színét...
Egyébként az A1 akksi fronton milyen? Mondjuk a lányom tudja meríteni a telókat... Enyémet is kezébe veszi 80%-al, fél óra múlva 40-el adja vissza...
-
Venco
csendes tag
válasz
andHermann #22137 üzenetére
Úgy értendő, h ha gyengébb a térerő, hamarabb merül?
-
tlac
nagyúr
válasz
andHermann #22136 üzenetére
garis még, 2 évvel vettem az emagtól
most kicsit állítgattam, kikapcsoltam azon a sim-en adatkapcsolatot, amin amúgy sincs, a másikon maradt, hátha segít
-
wittman
aktív tag
válasz
andHermann #22114 üzenetére
Pontosan erre gondoltam. Nagyon köszönöm!
Annyit találtam még, hogy a Nillkin csinált ilyen ablakos bőr tokot, de egy alkalmazást is kell telepíteni hozzá. Na ennek utána járok.
-
bexinho23
őstag
válasz
andHermann #22109 üzenetére
Akkor belenyúltam... 1 éves a készülék, nagyon vigyázva van rá, fényerő 60-70%-on van, tasker-rel automatizálva. Lehetséges, hogy a ledek háttérvilágítása lehet a gond, nem értem hozzá. Akkor használom így, és várom az A3-as megjelenést.
-
mobilizmo
addikt
válasz
andHermann #21998 üzenetére
Nagyon menő manapság a keret nélküli kivitel, de a design-on kívül, igazából csak hátránya van. Telefon kezelésben is, meg a mechanikai védelemben is.
-
peat
csendes tag
válasz
andHermann #21962 üzenetére
Megcsináltam a gyári visszaállítást, úgy néz ki most működik.
Köszi a tippet! Remélem nem fordul elő megint... -
peat
csendes tag
válasz
andHermann #21949 üzenetére
Csak a belső tárhelyet használom, SD kártyát nem.
-
válasz
andHermann #21951 üzenetére
Nálam ugyanez volt 1 hónapja, akkor factory reset megoldotta. Most megint kezdi a GPS a szarakodást, hol talál műholdat, hol nem...
Ma pont kellett volna navigációra mert a bérautó kijelzője megmurdelt, de elég sztohasztikusan működött. Ha valami miatt, lehet emiatt fogom egyszer jól a falhoz vágni -
peat
csendes tag
válasz
andHermann #21940 üzenetére
Próbáltam már azt is, sajnos nem segített.
Eddig nekem sem volt ilyen problémám... -
peat
csendes tag
válasz
andHermann #21901 üzenetére
Van net, minden működik, cashe törölve, de nem látom a kepeim, pedig nincsenek törölve a készülékről.
-
lacy027
tag
válasz
andHermann #21774 üzenetére
A Total nálam is 3573, de valamiért többet is le tud foglalni az alkalmazás, így ment fel 3882-re, amit írtam.
-
darvinya
titán
válasz
andHermann #21774 üzenetére
4096MB van, de 3500-3600MB felett rendszerből lövöldöz ki.
Nálam 3886MB engedett, ami alatt folyamatosan ment a hotspot, amit nem állított le.Ez az app csak hely foglaló nem tesztelő, ami ellenőrizni tudja jó-e a RAM.
A 2 nem ugyanaz. -
Bl.Gyo.
őstag
válasz
andHermann #21771 üzenetére
Ez így van mindegyik telefonnál. Nekem is 3611MB a totál egy másik készüléken. Kár hogy nem teljes 4GB.
-
twollah1976
őstag
válasz
andHermann #21771 üzenetére
A tobbit a rendszer, GPU foglalja le maganak, ugyan ugy ahogy a mas operaciok rendszereknel.
Beraksz a gepbe 4 giga ramot es abbol a rendszer lefoglal maganak tobbet kevesebbet. -
MadMancs
veterán
válasz
andHermann #21725 üzenetére
Sziasztok.
Kicsit még visszatértem.
A gondom az hogy ma jött vissza szervízből a teló, Ugye RR el küldtem el azzal is jött vissza.
Már megvan az új tulaj, de neki stock ROM al kel. Mi flash nem látta, se fastboot se edl.Megoldottam hogy HOTBOOT TWRP vel és telepítettem a 9.6.4.0v8.1.zip et.
Rendszer fel is ált, viszont a frissítéssel vannak gondok.
Ez a rendszer:Wipe cache / Factory reset megvolt recoveryből.
Mi lehet a megoldás?
-
kokokka
addikt
válasz
andHermann #21704 üzenetére
+1
Direkt a tiszta android miatt vettem A1-et, így nekem sem hiányzik semmi a + tudásból. Melegedés nincs, attól biztosan nem kell félni...
-
pulguinha
aktív tag
válasz
andHermann #21696 üzenetére
Hála a jó égnek, 1 éve nem játszok a telefonon
Van vmi ami hiányzik belőle a hétköznapokban?
Nfc-t több helyen írták, de én igazából nem használtam eddig, szóval gondolom tudnám nélkülözni továbbra is.
GPS jó ha normálisan működik, ill. van hogy online élő adást kell néznem rajta, jó lenne ha nem forrna fel tőle az akksi mint most a HTC-m
Lehet kifutó az A1, de méret miatt ő áll nyerésre. -
pulguinha
aktív tag
válasz
andHermann #21683 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a válaszokat
Ránézek az A2-re is. A kéz méretek miatt a méret szűk keresztmetszet.
Lehet hülye kérdés, de miért tragédia ha nincs egy idő után software frissítés? A mostani htc-mre 1.5 éve semmi nincs, de ugyanolyan jól tudom használni nagyjából, jól megbirkózik most is a web oldalakkal. Nem perverzióm pl a legfrissebb Android rendszer
A cikkben szereplő 7 órás képernyő idő és a leírt 4 óra elég messze van egymástól -
Aurig@
őstag
válasz
andHermann #21608 üzenetére
Köszi!
De ezeket eddig sem használtam, viszont két hozzászólással előttem írtak olyan hibáról, hogy nem lehet hívást fogadni. Ez komolyabb hibának tűnik, mintha használnám a villogó értesítési LED-et.Egyelőre marad a júliusi. Jobb, ha a készülék legfontosabb tulajdonsága működőképes.
-
x1port
addikt
válasz
andHermann #21611 üzenetére
Persze hogy nálam.
És nem is károgásból írtam.
Asszonynál dettó ugyanez lett a frissítés után.
Érezhetően lassabban nyílnak meg az alkalmazások.
Lassabb a fotók app is.
Kíváncsi lennék a frissítés changelogjára.. -
TaylorPro
addikt
válasz
andHermann #21608 üzenetére
Nincs lassulás. Vajon másnál miért van? Jó hogy el lettek innen takarítva a fő nagyokosok, mert ebből a témából azóta már lenne minimum három oldal okoskodás amikor vak vezet világtalant. Azóta de jó nyugi van itt.
-
Grecky
senior tag
válasz
andHermann #21528 üzenetére
Látom, de nálam meg ilyen:
Drive link
Első az ujjlenyomat olvasós, a második sima bekapcs gombos feloldás.
Már a smart lockra (megbízható helyek) is gondoltam hátha amiatt laggol, nálad az be van kapcsolva? -
stracker06
aktív tag
válasz
andHermann #21498 üzenetére
Nálam is lassabban éled a kijelző. Először a gombok világítanak, majd kicsivel később kapcsol a kijelző. Megszokható, de most még furcsa, mert eddig gyorsabb volt. A régi verzió jobban tetszett.
-
trance89
őstag
válasz
andHermann #21500 üzenetére
Sok sok apróság, a gyári droid egy nagyon fapados rendszer ehhez képest, telepakolva felesleges google appokkal, a los mellé pedig csak elég a pico gapps minimális csomag, mindez az akkuidőn is megmutatkozik
Nekem már csak a szépen személyre szabható LiveDisplay miatt megérte de pl itt le vannak írva a főbb funkciói, ajánlott olvasmány szkeptikusoknak: [link]
A LOS soha nem volt telepakolva csilivili funkciókkal, mindigis kizárólag hasznos funkciókat raktak bele -
HoaryFox
őstag
válasz
andHermann #21498 üzenetére
Nem vagy egyedül
-
bepken
veterán
válasz
andHermann #21286 üzenetére
mérőszalag szakkör xD
-
kokokka
addikt
válasz
andHermann #20555 üzenetére
Nincs igazad! Próbálj meg holdat fotózni éjjel bármilyen telefonnal! Meg fogsz lepődni, hogy a 99 százaléka értékelhetetlen sz@r lesz! Ezen látszik a felszín, hidd el, hogy telefonnal ez remek fotó!
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
andHermann #20555 üzenetére
ezt csak próbából csinálta anno... amúgy egyértelmű profibb cucc kell hozzá...de azért egy 100ezres "ultra-prémium" telótól azért nem rossz...
-
trebrona
nagyúr
válasz
andHermann #20543 üzenetére
+1 Szerjózsának, már csak az Arnova-s pöttyök miatt is.
-
andHermann
tag
válasz
andHermann #20538 üzenetére
Nem tudom objektíven megítélni, mivel nyilván nem voltam ott, amikor a képeket csináltad, ettől függetlenül szerintem ennél jobbakat tud lőni a telefon, mint amiket csatoltál. Lehet hogy másik gcam portokkal is próbálkoznod kellene. Persze ha számodra sokadrangú a fotózás, akkor nem éri meg. Én eljátszottam vele néhány órát, mondjuk nem volt kínszenvedés
-
kokokka
addikt
válasz
andHermann #20538 üzenetére
A Sergio nagyjából ugyan az, azzal a különbséggel, hogy abban működik a lassított felvétel hanggal. Én azt használom, mert látványos különbséget nem látok az Arnova és e között. Erősen belenagyítva nekem azért picit jobbnak tűnik a Sergio, de ez már csak szőrszálhasogatás egy ilyen optikánál.
-
x1port
addikt
válasz
andHermann #20502 üzenetére
Sajnos én is akárhogy nézegetem a képeket minimális a különbség.
Aláírom, hogy van némi változás gcammal de ahhoz viszonyítva hogy flagship meg blablabla... és a sok mókolás gányolás még mindig csak normál képet tud .
Oké az alap kamera az gyakorlatilag 0. Ahhoz képest jó csak a gcam. Tényleg max 5-10% a különbség.Céges telefonként használom. Eddig még soha nem hagyott cserben ha hívtak. Az aksija elfogadható. Hozza a normál szintet.
Ezen kívül minden a full gagyi kínai életérzés.Erősen hozzáteszem, hogy SZERINTEM és ahogy olvasom a rengeteg külföldi user szerint is..
No részemről ennyi. Kár a vitákért is emiatt telefon miatt.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
andHermann #20502 üzenetére
én se akarok győzködni senkit hogy mit használjon, csak unom mikor a 20dik user ír pm-et hogy írjam le szájbarágósan hogy hogyan kell fastboottal a rendszert újra rakni mert a miflashtool nem látja a telefont, vagy hogy hogyan kell a google kamerát működésre bírni, ugyan azt minden leírni hosszadalmasabb mint blogban összeszedni... amire nekem kell elsősorban arra tökéletesen megfelel... játék,net,email stb...ritkán fotózok, amit meg fényképezek,azok minősége meg elég, úgy is segédnagyítót használok meg 7ledes zseblámpát a megvilágításhoz, azok minősége bőven elfogadható nekem...sötétben nem fotózok... ezt az egészet a "mester úr" fújta fel, mint bohóc a lufit...az tény, jelentős minőség különbség nincs... ha legalább 50%kal lenne jobb minőségű a gcam-mal készült képek minősége mint a gyári, na az már jelentős de ez az max.5-15% difi az jelentéktelen... az hogy a gcammal készült kép egy kicsit kontrasztosabb meg jobban látni a lájtos árnyékot, az jelentéktelen különbség
-
darvinya
titán
válasz
andHermann #20429 üzenetére
Ha ez igaz, akkor mi nem kaptuk meg valós 8.1-et, csak módolt 8.0 van.
-
andHermann
tag
válasz
andHermann #20429 üzenetére
Letöltöttem a camera2 api probe-ot. Az alapján van camera2 apim, ha jól gondolom:
Model:Mi A1
Manufacturer:Xiaomi
Build:8.1.0
SDK:27
------------------------------------------
Camera ID: 0
Lens facing: Back
SupportLevel:Level_3
SupportLevel HR:Level_3
Manual exposure:1
Auto exposure:1
Auto exposure, always flash:1
Auto exposure, auto flash:1
Auto exposure, auto flash, red eye reduction:1
AE Lock:1
Manual focus:1
Auto focus:1
Auto focus macro:1
Auto focus continuous picture:1
Auto focus continuous video:1
Auto focus EDOF:0
White balance off:1
Automatic white balance:1
WB: cloudy day:1
WB: day:1
WB: fluorescent:1
WB: incandescent:1
WB: shade:1
WB: twilight:1
WB: warm fluorescent:1
AWB Lock:1
RawCapture:1
BurstCapture:1
------------------------------------------
Camera ID: 1
Lens facing: Front
SupportLevel:Level_3
SupportLevel HR:Level_3
Manual exposure:1
Auto exposure:1
Auto exposure, always flash:0
Auto exposure, auto flash:0
Auto exposure, auto flash, red eye reduction:0
AE Lock:1
Manual focus:1
Auto focus:0
Auto focus macro:0
Auto focus continuous picture:0
Auto focus continuous video:0
Auto focus EDOF:0
White balance off:1
Automatic white balance:1
WB: cloudy day:1
WB: day:1
WB: fluorescent:1
WB: incandescent:1
WB: shade:1
WB: twilight:1
WB: warm fluorescent:1
AWB Lock:1
RawCapture:1
BurstCapture:1 -
darvinya
titán
válasz
andHermann #20419 üzenetére
Magát az app-ot nem törli, csak cameraAPI-t és hozzátartozó dolgokat törli.
-
kokokka
addikt
válasz
andHermann #20414 üzenetére
Tegnap óta van fenn, semmi rosszat nem tapasztaltam eddig a napi használt közben.
-
darvinya
titán
válasz
andHermann #20413 üzenetére
8.0-ról 8.1-re gyalulja rendszert (felhasználó adatokat nem), tehát ugrik addig rendszerbe rakott dolgok.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
andHermann #20392 üzenetére
májusi javítás óta a bootloader nyitás/zárás gyalulja az adatokat zokszó nélkül...ez a baj... nem a 2perces meló vele, hanem ami utána van visszaállítás...
Grecky az app visszazárja a bootloadert, így zárás után gyalu...
-
Grecky
senior tag
válasz
andHermann #20392 üzenetére
Van rá módszer h bootloader nyitás után ne gyalulja az adataidat:
https://forum.xda-developers.com/mi-a1/how-to/discussion-bypass-wipe-oem-unlock-t3804406Itt pedig ugyanaz lépésről lépésre + google cam telepítése:
https://forum.xda-developers.com/mi-a1/how-to/tested-google-camera-locked-bootloader-t3812221Összefoglalóba stalán érdemes lehet betenni, mert a májusi frissítés óta csak így lehetséges adavesztés nélkül engedélyezni a camera2api-t.
-
Clander
tag
válasz
andHermann #20385 üzenetére
Már vannak összehasonlító videók A1 és A2 között. Azért olyan hű de sokkal jobb képet nem lő az A2 szerintem.
-
darvinya
titán
válasz
andHermann #20385 üzenetére
Azért azt is oda kellene írni, hogy minnél több fény jut érzékelőre rossz fényviszony mellett annál stabilabban kell tartani, különben még jobban mosottabb kép lesz eredménye.
Igaz, hogy írtam, de valahogy ez ment a levesbe. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
andHermann #20384 üzenetére
nekem az első sok találatra ugyazt a módszet hozza fel, amihez nyitni kell a bootloadert
-
Jabby
őstag
válasz
andHermann #20361 üzenetére
"Ezek után nem tudom megérteni azokat, akik fanyalognak, 5 perc alatt felpattintható egy Gcam camera2apival és utána mehet a móka."
Ha nem kell rottolni és mókolni a telóval, akkor szívesen feltenném, van róla útmutató a menetéről?
-
x1port
addikt
válasz
A hardveres probléma az az f2.2-es lencse.
Lehet vele elfogadható képet csinálni de jót nem.
Ennyi.
Legalább egy f1.9 lenne benne...
Szerintem a 60 ezerbe beleférne.
Az A2-be már legalább egy 1.8as került.
Az már legalább középszerű.Darvinya : ezért írtam hogy jobb képeket lő.
Oké 2.2es de mégis jobb egy fokkal.
Vagy jobb a szoftver hozzá.. -
válasz
De a J3 2016 alapból szuper képeket készít?!
-
joker1220
őstag
válasz
andHermann #20218 üzenetére
Ez elviekben bug, nem feature. Reméljük hogy az augusztusi update javítja amikor jön
-
x1port
addikt
válasz
andHermann #20218 üzenetére
Az elején nagyon zavaró volt a led folyamatos világítása.
De közben hozzászoktam. Talán még jó is.
Egyedül az nem jó,hogy töltés közben nem látni ha jött valami... Legalább ilyenkor villoghatna -
x1port
addikt
válasz
andHermann #20156 üzenetére
Inkább fordítva.
60 ezer forint azért nem kevés pénz.
Pláne egy halál gagyi közelségérzékelőért.
Bár..ez az új ksziaomi feature . Füllel irányítható telefon
100 szónak is egy a vége. 60 ezerért ne legyen már ez a probléma.
Még ha egy régi galaxy ace lenne.....
Na off. -
bobie
tag
válasz
andHermann #20156 üzenetére
Annyival egészíteném ki, hogy Galaxy S8 után sem érzem annyira gagyinak a telefont. A füllel való nyomkodáson kívül semmi gondom (de erre van már megoldásom). És, hogy miért váltottam erre? Mindig azon rettegtem , hogy leesik az S8 , így amikor még tudtam jól kiszálltam belőle.
Ha igénytelen vagyok vállalom.
-
andHermann
tag
válasz
andHermann #19136 üzenetére
Sajnos data törlés sem segített, marad kikapcsolva erre a service-re.
-
andHermann
tag
válasz
andHermann #19132 üzenetére
Most kipróbáltam meddig marad fent és kb 20 mp után tünik el. Safe modban ez 2 mp volt kb.
-
darvinya
titán
válasz
andHermann #19109 üzenetére
Nincs ilyen.
Újraindítottad frissítés után? -
petipetya
nagyúr
válasz
andHermann #18894 üzenetére
Felraktam, de mivel a 8.0 is prímán működött, nincs sok mondanivaló a 8.1-ről.
-
MATEO6600
őstag
válasz
andHermann #18859 üzenetére
Sötét téma esetén mindkettő lassú, de a fő probléma a fókuszálás sebességével volt, mivel látni hogy a képek nagy részénél még nem élesedett be a fókusz, túl korán lett ellőve a fotó.
Ezt a GCamot használom.A másik lencse által kiaknázható optikai zoomot még mindig nem tudja a GCam?
Mert szerintem ha zoomolok, akkor csak simán a digitális zoom működik.
-
darvinya
titán
válasz
andHermann #18570 üzenetére
GPS jelvesztés 3 ok miatt szokott előjönni (azért ez sem GPS navigációs készülék):
-net hiányában aGPS adatok miatt lelassú műhold befogása, és ez mozgás közben hatványozott
-környező WiFi és BT jel behatárolás összeakad másik programmal
-iránytű beállítás vesztés, erre hibára eddig G Térkép app hívta fel figyelmet, s rövid végtelen jel mozgatással helyre áll(#18567) janes1976
Milyen ma üveg? -
lenpet
csendes tag
válasz
andHermann #17256 üzenetére
koszi a valaszokat!
gyari rendszer, minden update fent van, no root. Kapcsolgatom de most bezzeg nem akar fagyni, remelem igy marad
kapcsolodo kerdes hogy sikerult valakinek elocsalogatni az akku szintjelzest bluetooth fuleseknel? iphonerol valtottam es ott gond nelkul ment ez, az android viszont nativan nem tamogatja ezt valamiert, szegyen gyalazat. kiprobaltam a top fel tucat ilyen iranyu appot de nem sok sikerrel, a fulesem JBL Everest 100.
-
Grecky
senior tag
válasz
andHermann #17120 üzenetére
Szívesen. Az én izlésem szerint jobb, gyenge fényviszonyoknál, de lehet, h nálad meg pont ez nem jön be.
Csak nagyon alap dolgokat állítgattam a settingsben (video felbontás, hely mentés opció), szándékosan, elvileg a devne A1-e volt, gondolom arra van belőve alapból. -
Grecky
senior tag
válasz
andHermann #17114 üzenetére
Az a valaki én voltam.
Nekem az Arnova sosem volt az igazi, a low light képek sem tetszenek, nekem túl steril az eredmény.
Míg a Serjo félében RAW szerű lesz, hasonló fényviszonyok mellett, több részlet látszik, úgy h semmit nem állítok, minden alapon van.
Ami miatt végleg ennél a változatnál maradtam az a pöttyözés, itt szinte semilyen formában sincs jelen.
Gyors példa a pöttyözés nem létére, az égen semmit nyoma.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Óra topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000)
- Xbox tulajok OFF topicja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!