- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Xiaomi Mi A1
utolsó módosítás: 2019.11.07
Új hozzászólás Aktív témák
-
SteeWe
aktív tag
válasz
HoaryFox #25758 üzenetére
Sziasztok,
llwynog korábbi válaszát találtam meg a témában, de nekem más lenne a prolémám:
Többen jelezték, hogy a 2. slot-ban található sim-en nem érnek el, úgy hogy közben az 1-es slotban találhatóval nem telefonáltam. Telefon újraindítása után megszűnik a probléma.
Gyári legfrissebb android van fent.
Mind a kettő sim Telenoros.Van-e megoldás a fenti problémámra?
-
acumen880711
tag
válasz
HoaryFox #26055 üzenetére
Sikerült megoldanom, kösz is segítséget. Habár nem a te megoldásod segített, azért némi útmutatásnak jó volt!
Viszont leírom, hátha vkinél még lesz ilyen gond.
Először is, én anno az SD kártya behelyezése után a "hozzáadás belső tárhelyhez" opciót választottam. E telefon ugyan láttad, h ez 1 SD kártya, de egyben kezelte az egészet, és pl. a Kamera alkalmazásban így nem volt olyan opció, h mentés az SD kártyára, hiszen maga az alkalmazás nem akként kezelte. Fura és logikátlan, de így volt.
Kipróbáltam azt, h újra leformázom a kártyát, belerakom és hordozható tárhelynek használom. 1 fokkal jobb döntésnek bizonyult, mert már a kamera alkalmazás SD kártyának látta és tudtam az alkalmazásban választani azt, h mentés SD kártyára. Képet engedett lőni ha előbbi funkciót engedélyeztem, de ahogy megcsináltam, kiírta azt, h nincs elég hely az SD kártyán, és nem találtam meg a képet sem sehol a telefonon, nem jelenítette meg egyik alkalmazás sem az SD kártya mappáit. Tette mindezt úgy, h full üres, formázott, 128 gb-os sd kártyáról beszélünk.
Poén1: összekötve a géppel a telót, megtaláltam a képeket az SD kártya-DCIM-Camera mappában (kb. 4-et lőttem tesztként)
Poén2: amint kivettem a pipát az SD kártya mentése funkcióból, újfent kiírta, h az USB tárolón (?) nincs elég hely (bár nem értem, miért ezt írta ki, ahelyett, h a tárhely megtelt stb...), tehát ekkor sem tudtam új képet csinálni. Teszem hozzá, h a teló belső memóriájából kb. 14 gb-ot szabadnak mutat, tehát itt sem tiszta vmi.Ami segített: SD kártya újraformázása, behelyezése, nem választottam sem azt, h használat belső tárhelyként vagy hordozható tárhelyként, hanem kattoltam arra, h döntés később. ÉS voilá, láss csodát, jó lett! Igaz, most is csak akkor lő képet, ha SD kártyára kérem azt menteni, de látom a telefon mappáiban amiket csinál, és látom a gépen is azonnal.
Bocsi, elég hosszú lett, remélem majd egyszer vkinek segít.
Neked pedig köszi még egyszer!
-
Nerazim
őstag
válasz
HoaryFox #25675 üzenetére
Most RR alatt kikacsoltam mindent ami usb -val kapcsolatos, így jónak tűnik. Esetleg akinek gyorsabban merül az akksija és nem megy mélyalvásba annak ajánlom figyelmébe ezt a logout írást. Elég hasznos. (nem ez a telefon, de az most mindegy, rá kell keresni erre: nem alszik).
-
darvinya
titán
válasz
HoaryFox #25115 üzenetére
Asszony és én sem tapasztaltam, hogy halk lenne.
Elmagyaráztam neki, hogy hangerő csak hívás alatt vagy hang menüben lehet feljebb venni, azóta nem halk.Pie hiba, viszont a GSM hívás kicsöngés hangerő összevisszasága.
Mert az összes Pie telon tapasztalom, pedig nem csak Xiaomi-n próbáltam. -
hibavissza
veterán
válasz
HoaryFox #25113 üzenetére
A készülék alapvető használhatóságát tönkretevő, tömeges hibát hónapok óta nem javítanak. Ez innentől nem telefon, hanem játékszer. Mivel szoftveres probléma, nem gondolom, hogy a Xiaomi a béna. Ők legyártották és annyi. Szerintem a saját telójuknál nem engednének meg ekkora blamát.
-
válasz
HoaryFox #24791 üzenetére
Ez akkor egy újabb megerősítés, hogy valószínűleg a telefonálásért felelős komponensekből is több féle beszallítótól dolgoztak és egyikhez jobban igazodik a Pite, mint a másikhoz.
Akkor lehet nem lett volna fontos MiFlash-eznem a minél zökkenőmentesebb működés érdekében (bár akkor is megtettem volna, ha ezt már akkor tudtam volna
).
-
fluttershy
tag
válasz
HoaryFox #24547 üzenetére
Én köszönöm
használja mindenki egészséggel. Ha outdated lesz akkor majd újra ráncfelvarrjuk.
Szerk:
Juj bocsi. Most vettem észre hogy ez nem a legfrissebb változat. Azóta kibővítettem meg hibajavítottam többször is a többi fórumozó észrevételei alapján. Lecseréltem most gyorsan a képeket is a mobilarénára feltöltött változatokra: -
fluttershy
tag
válasz
HoaryFox #24486 üzenetére
Frissítettem: https://pastebin.com/nn87r0rx
Beletettem az észrevételeket amiket kaptam illetve kibővítettem ezekkel:
- Xda topik ahol megtalálhatóak a 7.1.2 és 8.1.0 hivatalos gyári fastboot romok és ota frissítések
- 9.0 -> 8.1 downgrade xda leírása
- camera2 api, hal, eis bekapcsolása ideiglenes rootolással gyári rendszeren a gcam használatához
- és még pár apróságMost már több dolog nem jut eszembe
-
fluttershy
tag
válasz
HoaryFox #24450 üzenetére
Csináltam egy új összefoglalót. A mostaniban lévő infókat is beletettem:
[link]Az összefoglaló kódja:
[link]Ha valami nem okés vele akkor szóljatok nyugodtan, átírjuk
Sajnos csak a lineage os telepítéséről írtam benne részletesebben; ha valaki érzi magában a bátorságot és vállalkozó szellemet akkor jó lenne más romokról is hasonló, részletes leírás.
-
darvinya
titán
válasz
HoaryFox #22862 üzenetére
Akkor ismétlem magam.
Ez nem A1 fw, hanem A2 Lite.-Van azonkívül több bug is, mert érintő vezérlő rezgés nem működik.
Virtuális gombnak semmi értelme, mivel nem tűnik el.
-Kicsöngéskor összevissza erős a hangja
-Zene lejátszó tényleg minősíthetettlen, mert lekorlátozták 128kbps/41kHz-re.Szóval kaptuk egy gumicsontot, hogy vegyél új készüléket.
-
bepken
veterán
-
József720
csendes tag
válasz
HoaryFox #6065 üzenetére
Ugyan ezt fogalmaztam meg én is mint a eclipse19 koléga. Veled is egyetértek én se szoktam állítani általában, de ha már van lehetőség arra, hogy egy pár ezer ft-os fülhallgató is jól szóljon miért is ne használjam a hangkép javítást
A fejhalgatóval pedig eszembe se volt állítani a telefont mert az jól szól alapból is pedig 600 ohm-os. A 600 ohm-mal csak a telefon teljesítményét dicsértem, hogy megbírja hajtani.
-
eclipse19
senior tag
válasz
HoaryFox #6057 üzenetére
Hát nem tudom, én úgy vagyok vele, hogy ha már bele kell nyúlni a hangzásba, ott valami rossz: vagy a forrás (zene) vagy a fül-/fejhallgató.
Pontosan így van.
Mivel azonban gyakran "rossz" valami (nem mindig lehet kicserélni a nem tökéletes minőségű forrást és/vagy fülhallgatót vagy BT hangfalat egy stúdió-minőségűre, mert nincs, túl nagy, túl drága, éppen nincs kéznél, stb.) jól jön ha szükség esetén van valami korrekciós lehetőség.Ha nincs rá szükség legfeljebb nem használod.
Viszont ha kellene és nincs...No offense
-
József720
csendes tag
válasz
HoaryFox #6028 üzenetére
Az audió része is kapott frissítést mert kilehet választani egy sokkal jobb hangzást mint korábban. Nálam most a sony fülhallgatóm úgy szól mint a nagy stúdió fejhallgatóm nagyon brutális
Fél hangerőn már zavaróan hangosan szol, de tisztán és szépen.
Azelőtt meg nem is élveztem vele a zene hallgatását annyira
.
-
TeeBeee
tag
válasz
HoaryFox #4643 üzenetére
Eltelt majdnem 10 nap, rengeteg híváson vagyok túl és teljesen hibamentes a telefonálás.
Ahogy korábban említettem a vásárláskori verzióval 10/1 hívás hibázott, a novemberi verzióval 10/5, a "gyógyítás" után 10/0.
Rá 2 napra jött a decemberi frissítés visszahozta a hibát 10/5-re, de megcsináltam újra ahogy a fórumtárs írta és azóta jó ( most minimum 100/0).
Kértél visszajelzést....ez az enyém. -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
HoaryFox #502 üzenetére
Hát nálam nincs ilyen.Pedig root OK, a build.prop átírás OK, a Manual Camera Compatibility minden pipája zöld...Nem vagyok nagy fotó fan, ha nem menne, csak nem értem.
Asszem, a Redmi 4 Prime-on simán látszott a beállítás.Be kellett kapcaolni a Camera2 API-t a programon belül.
Új hozzászólás Aktív témák
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Megjelentek az iOS, iPadOS és watchOS 26 nyilvános bétái
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- ELADÓ Apple iPhone 14 Pro Max 256 GB - Space Black!
- BONTATLAN Google Pixel Pro 9 XL 512 GB Obsidian
- Samsung Galaxy Z Flip7 / Z Fold7 / S25 / S25+ / S25 Ultra új BONTATLAN 3év garancia
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB független, szürke, Pitaka karbon tokkal és fóliával
- Újszerű Oppo Find X6 Pro 16/512 GB
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!