- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Xiaomi Mi A1
utolsó módosítás: 2019.11.07
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Ricardo #24168 üzenetére
Nagyon nagy valószínűséggel az lehetett a gond, hogy nem értitek az A/B slot-os működés lényegét és/vagy nem megfelelő twrp-t használtok. Több megfelelő is van, de legjobb (mindenki által ajánlott) a Cosmicdan féle változat. Ennek linkje megtalálható a Havoc OS korábban általam linkelt xda-s oldalán, a letöltendők között. Amikor a twrp (mostantól a CosmicDan féléről beszélek) elindul, fent mutatja, hogy most melyik slot-on vagy. A ROM-ot automatikusan mindig a másik slot-ra flasheli, de csak a ROM-ot. Ezért mindig kell egy reboot to recovery, mert ekkor slot-ot vált és a további flashelendők (például Gapps) a megfelelő helyre telepítődnek.
-
válasz
Ricardo #24155 üzenetére
és (#24154) mttssz
Két igazán jó alternatíva van, amit ki is próbáltam:
AOSP Extended (azért itt szép letöltés számok vannak)
Havoc OSAz első is nagyon jó volt, nem emlékszem hibára. De piszkálta a fantáziámat a 4.9 kernel, ezért váltottam a Havoc-ra. Mindenben tökéletesen teljesít.
Ami még jó lehet az RR, más telefonon már használtam, stabil jó ROM volt, rengeteg extra feature-rel. Nem is tudom miért maradt alul a Havoc-al szemben, merthogy ez is már 4.9-es kernelen fut.
És nem utolsó sorban, ott van a LOS (azt hiszem talán ennek is van 4.9 kerneles verziója), de ezt még messziről sem szagoltam mostanában (két telefonnal ezelőtt persze ezt is).
-
M@Db0Y
senior tag
válasz
Ricardo #24012 üzenetére
Volte kapcsoló ismét elérhető mindenféle mókolás nélkül. Vodafonenál nincs Volte szóval a működésről nem tudok nyilatkozni, mindenesetre bíztató, hogy visszakerült.
Hívás közben néha halk voltam, ezt még nem tudtam letesztelni, remélhetőleg ez a bug is megoldódott.Ujjlenyomatos feloldás mintha gyorsabb lenne, de ez nem mérhető, valakinek lehet ez lassabbnak fog tűnni
-
Soulfly842
addikt
válasz
Ricardo #23948 üzenetére
Ezt én is tapasztaltam...
(#23944) aramis00
én is sokat vezetek, waze+Spotify kombóval...
Elsősorban ott rosszabb a GPS jel, ahol eddig is A1-vel...
(Heves-ben Borsodban pl. sűrűbben tapasztalom)
Az sem mellékes, hogy szerintem a Xiaomi-k nem támogatják a volt szovjet GLONASS műholdakat (a huawei-k azt hiszem támogatják) és ebben a régióban ez nagyon nem mindegy. Inkább itt lehet a kutya elásva.
Kína egyébként rövidesen elsősorban erre fog fókuszálni:
[link]Szerk:
Kicsit jobban belegondolva viszont, volt olyan, hogy kicsit 'lassabban reagált', vagy csak csúszással reagált pl. egy 'lekanyarodásra'.
-
törölt tag
válasz
Ricardo #22509 üzenetére
Nekem működik, de lehet csak azért, mert sokat szórakozgattam a baseband beállításokkal (mire sikerült helyreállítani a SIM kártyák működését, még egy korábbi rendszeren), és "véletlenül így jött össze". Ráadásul mindkét sloton 4G van, ez az új rendszernek az egyik funkciója (mondjuk nekem nincs VoLTE, anélkül nincs sok értelme).
-
fluttershy
tag
válasz
Ricardo #22447 üzenetére
Arra én is nagyon. Ha elég sokan dicsérik akkor talán kipróbálom. A gyári rom egyébként tökjó csak annyi bajom van vele hogy:
1. macerás rootolni illetve ha rootolva van akkor felejtsd el az ota frissítéseket, minden havi frissítést rakhatsz fel szépen kézzel flashelve és rootolhatod újra. Nekem erre nincs időmragaszkodok a roothoz és a magiskhez.
2. kamerával csinált videónál este nagyon alacsony a képkockaszám, kb 10 fps körüli. Rootolt romon ez magisk modullal orvosolható.
3. sokan szarnak rá de engem zavarnak a beépített letörölhetetlen xiaomi kémprogramok. Elég ha csak a nyugat lát bele mindenembe, nem kell még a kínai kormány is -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Ricardo #21249 üzenetére
nincs és nem is lesz mostanában
viszont ha kicsit visszaolvasom írtam, meg ha megnézed a blogomban is írtam, hogy a peel remote rosszabb mint xiaomi mi remote, mert sokkal kíváncsibb... tv.peel.smartremote app van/volt a samsugokon is, viszont a peel remote ingyenes verziója igen csak nagyon reklámos verzió,a fizetős nem, viszont a peel remote univerzális, az működik infrával,wifivel egyaránt, a mi remote meg kizárólag infrán...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Ricardo #21194 üzenetére
mondjuk úgy, szinte semmit nem kell rajta mókolni, a kernelt kell frissíteni,és a kernelhez illeszteni az OS-t... ezeket egy jártas tizen- vagy huszonéves 1 nap alatt megcsinálja... lásd XDA-s topikok custom rom témában... a frissített forráskódot,vagy alaprendszer már a hónap első hetében rendelkezésre áll,ahogy a frissített forráskód is... ehhez képest a saominak kb.3hét kell hogy összebarkácsolja az A1el, egy ifjú titánnak 2-3nap(forráskódból)... az egészben az nyugtat, hogy az LG ennél még sokkal rosszabb, neki 3-6hónapjába telik egy frissítés kiadás(legalábbis régebben) és nem is a legfrissebbet adta ki... hogy a top10es listán kívüli gyártó(Sony) is hamarabb kiadja a frissítéseket mint a 4.dik helyen lévő... nem azért, de ebbe az ársávban már vannak olyan középsávos telefonok amikor kamerában leverik az A1-et... a feleségem 2hete cserélte el a P10 Lite telóját egy Y7 Prime-ra, sokkal szebb képeket csinál mint az A1... mióta megvan neki, 1szer kapott rá frissítést kb.1 hete... itt van lassan szeptember vége, a saomi még mindig ül a frisstésen... még idén kiadja(legalábbis tervezik kiadni) a legtöbb gyártó az új amdroidot, ehhez képest a saomi csak mi fórumon pletykálgatott 2019 közepe fele fogja várhatóan... elég gyalázatos hogy egy viszonylag jó hardveres képességekkel vértezett okostelót így lesz@r a gyártó, hisz ő vállalta, nem kényszerítette senki erre hogy adjon ki ilyen rendszerű telefont... a másik, hogy analfabéta fejlesztő és béta tesztelő csapattal meg amolyan "vak vezet világtalant" érzés fog el...
-
andHermann
tag
válasz
Ricardo #21194 üzenetére
Nálam is minden rendben a telóval, még a GPS sem dobja el a jelet az utóbbi hetekben. Ebből arra következtetek, hogy vagy a Waze-ben javítottak valamit, vagy esetleg az extrém meleget nem bírta a szélvédő alatt, hiába ment rá hideg levegő. Rendesen nyúzom én is legalább napi 4-5 óra kijelzőidővel, van hogy nem is bírja a nap végéig, pedig nem max fényerőn van. A frissítések valóban később jönnek, de nem halok bele, hogy 5-10 nappal később kerül fel a telefonomra. Egyébként sem szoktam rögtön feldobni, várok pár napot a véleményekre.
Szóval nem értem a hisztit (na jó értem, tudok olvasni és értelmezni) a telefon körül. Nekem és ahogy látom sokaknak kiváló még mindig. Akinek meg nem, az cserélje le, azt ennyi. Ez egy használati eszköz, csak a drágábbak közül való. -
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
Ricardo #20837 üzenetére
IPS esetén nem számít a fényerő. Beégés akkor lesz ha a folyadékkristályok nem tudnak visszatérni az alap állapotba ami a háttérvilágítástól független.
Háttérvilágítástól maximum érdekes elszíneződések lehetnek a kijelzőn, de az nem beégés.
Szerk.: statikus tartalomhoz +1. Habár egy jó minőségű IPS panelnek nem szabadna beégnie maradandóan, itt valószínűleg nem olyat használtak
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Ricardo #20534 üzenetére
igen,erről is hallottam,meg arról is hogy az lg okos tv-k sutyiban szkennelték a rádugott adattár tartalmát és küldte el titkosítatlanul az lg-nek... nem azzal van a baj hogy netre van kötve, hanem azzal, hogy próbálkoznak illegális módon plusz pénzhez jutni a gyártók... ezért is szigorodott az adatvédelem az unión belül, lásd.GDPR... ugyanis a személyes adatok nagyon értékesek a dark és deep weben... az orvosi adatok a legértékesebbek... de ezeket sokan nem hiszik el...hogy van ilyen...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Ricardo #20115 üzenetére
21Mpxl, nagyítva...a nyagyítást nem dobja el, csak elcsúszik vízszintesen...
acsati: Z1C az már nagyon elavult hardver, meg elavult szoftveresen is, a Z1C után az A1 mindenképp felüdülés... ősrégi proci, ősrégi ram,ősrégi android...4év nagyon sok idő a mobil iparágban, mikor évente átlagosan 20-30% plusz teljesítménnyel dobnak piacra telefont
-
MadMancs
veterán
válasz
Ricardo #20045 üzenetére
Pontosan. Stock kamera Xiaomi termék. Végignéztem a tesztképeimet, Stock 8.0 stock 8.1 visszavont, Stock 8.1 és különböző Gcam verziók. Mindegyik stock-nál a tissot user xxx van, és mindegyik Gcam nál a Google. X1port fórumtársnál valami zavar van az erőben. Így talán már ahoz is kezdünk közelebb jutni miért lő ilyen pocsék képeket (mondjuk a legyes makró jól sikerült).
-
-
judas13
addikt
válasz
Ricardo #19959 üzenetére
Én védeném utoljára itt a kamerát, de az ott tényleg nagyon gáz valamiért, egyszerűen értékelhetetlen és ennél azért nagyságrendekkel többet tud alapon is a kamera.. csak meg kell nézni - bármelyik - ide v a fotós topicba feltöltött esti képet. Netán user error de inkább valami gyári hibára gyanakszom.
Küldeném is vissza, szervizbe ha ennyire lenne nálam.. -
MadMancs
veterán
válasz
Ricardo #19959 üzenetére
Na egyenlőre elég volt a pite. Tetszik, de ma duplán csalódtam. Navigációra volt szükségem, de elvérzik. Nagyon nehezen talál jelet, azt is folyamatosan elveszti. Illetve mivel backup visszaállításnál FC van nem tudom végrehajtani, de pixel setup meg nagyon akarja így folyamatosan van egy értesítésem, hogy app and data restore paused. Na ez meg kb 15 másodpercenként egy rövid rezgéssel egybekötve feléleszti a környezeti kijelzőt, aminek brutális merülés az eredménye. Így visszatérnék LiOS ra. De hogyan? Mert most ugye particionálgattam, meg treble stb. Visszafele fogalmam sincs mi a folyamat. Vanakinek esetleg leírása?
Nincs kedvem téglásítani.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
-
consono
nagyúr
válasz
Ricardo #19868 üzenetére
Lehet, hogy nem a készülékben, hanem a kézben van a hiba
És ezzel nem csak viccelek, mivel, nincs OIS (ha jól tudom), nagyon érzékeny a stabil kézre a fényképező. A fiam, akié a telefon, csak mosott képeket tud csinálni vele, nekem azért sikerült már jót is.
Ezek nagyon jó képek így monitoron!
-
x1port
addikt
válasz
Ricardo #19863 üzenetére
Most töltöm a nyaralásom Bulgáriában a napos parton.
Szó szerint napos. A telefon mindig nálam van.
A kijelzőn szinte semmit nem látok.
Az emlékek homályosak maradnak hála a telefonnak.
Ezen kívül működik rendesen.
Olcsó készülék. Árához képest jó.
De többet nem vennék Xiaomit. -
N0rthF4c3
tag
válasz
Ricardo #19849 üzenetére
Ezzel lyukra futottál, minden gyári az enyémen, csak ugye itt nagyon sok az okos ember, akik 2 naponta pakolásszák a ROM-okat, és a téma hatalmas szakértői a maguk kis lekezelő stílusában, mintha minden átlag usernek bootloadert kellene nyitogatnia... De amikor azt magyarázzák, hogy SIM para, meg memória kártya para, vagy alkalmazás para, meg egyedi probléma az újraindulás, meg a merülés oka, akkor azt úgy teszik, hogy 3-at nem kattintottak egyéb fórumokon, ahol határozottan jelzik többen is, hogy a júniusi update után fejre állt a telefonjuk... Ugyanazzal az alkalmazás készlettel, és beállításokkal, ami előtte volt az update után egy hulladék, de biztos én csinálok valamit rosszul mert hát nekik minden oké, SŐT, faszább, mint valaha...
Nem hiszem, hogy le kell ugatni a másikat, mert szenved ezzel a fossal... Bele rondítanak az ilyen posztok az egyetemes Xiaomi seggnyalásba, vagy mi a gond?
-
lazac_
tag
válasz
Ricardo #19849 üzenetére
"Minden úgy van ahogy "gyárilag" lennie kell." - Nálam meg minden úgy van, ahogy a gyárból kijött...
2017. decemberi 7.1.2 Nougat, most épp 2 hónapos uptime-al, de csak a hátlap levétel miatt kapcsoltam ki anno, ami lassan megint esedékes. Soha rosszabb telefonom ne legyen. A másfél éves fiammal az egyhetes nyaraláshoz vittem ugyan MILC-et fényképezni, de a mobillal több képet lőttem, mint azzal, szimplán csak azért, mert mindig kéznél volt. A két lencsés háttérelmosás mód elég ergya, ezt leszámítva teljesen elégedett vagyok a készült képek minőségével.
-
Fall-N
veterán
válasz
Ricardo #19443 üzenetére
Szép is lenne ha bármire feloldana.
Egyébként a Xiaomi nem szokott ezen spórolni, még a legolcsóbb Redmi szériában is jó minőségű a leolvasó.
aszti75: Érdemes ha fontos a két kamera és nem szereted a notch-ot. Vagy van hasonló áron A2 lite, azon ott a notch és nagyobb akksi van benne (4000 mAh). Rajtad áll melyik jön be. A2 lite egyelőre GearBest-en érhető el vámmentesen.
Bár 50ezer körül újan is kapni A1-et, így használtan nem ajánlom.
-
válasz
Ricardo #19196 üzenetére
vegyél a kezedbe egy N7+ és megtudod, attól hogy a hardver(cpu és ram) ugyan az még ég és föld a 2ő!
kijelzőben és kamerában is messze sokkal jobb az N7+ az össze szerelési minőség és az alkalmazott anyagokról már ne is beszéljünk!
Nameg az Android ONE program itt N7+ nál menetrend szerint MINDEN HÓNAP 12-14.e között JÖN A FRISSÍTÉS nem a 1-2.hónapival ezelőtti hanem az aktuális havi!
És ugye itt már réges régen használhatod az Android P.t
néhány napja már kiadták a Béta3.as P.t is ami nagyon jól szuperál! A múlt havi Béta2 még használhatatlan volt a minden napokban, de ez a Béta3 most jobb mint az Oreo 8.1
Szóval nagyon nem egy kategória a Xiaomi val
-
darvinya
titán
válasz
Ricardo #18285 üzenetére
Szemléltetem mire gondolok hiba feltárás mennyire ember igényes:
Adott kicsivel összetettebb gitár pedál, aminél 1 gomb adja funkció váltást(SW kapcsolat), háttérben több tranzisztor és egyszerű IC-k vannak.
Felhasználó jelzi, hogy kapcsoló működtetésekor változik a hang, de nem úgy ahogy elképzelte funkcióban.
Tehát működőképes a pedál.
Mi lehet, akkor a hiba a jelenségre?
Tranzisztorok, IC-k, ellenállás, kondenzátor, vagy maga áramkör, kiépítés.
Megoldás maga a kiépítésbe csúszott 1 nagyon-nagyon apró hiba.Ez utólag könnyűnek hangzik, de nem az.
-
darvinya
titán
válasz
Ricardo #18285 üzenetére
Pedig ennyi.
Amint van ember felügyeletre, abba pillanatban jobb lesz.
De itt szól közbe vállalat érdek, hogy gazdaságosság milyen szám mutatója lesz.A hibák feltárása meg a szoftver összetettsége és az idő rövidsége miatt egy két telefon esetében is esélytelen lenne. Nem véletlenül a felhasználókat fogják be tesztereknek
Végfelhszálói visszajelzés hasznos, mint hiba, de ennek feltárása már nehezebb dolog.
-
darvinya
titán
válasz
Ricardo #18283 üzenetére
Ma már igazából nem emberek készítik az fw-t, hanem robotok paraméterek alapján.
Mivel ennyire összetett, ezért hiba feltárása sem egyszerű.
De ha nincs ember aki elvégezze, akkor csak gyűlik.Apple nem jó példa, mert ott is vannak kütyük, amit mi nem ismerünk, arról nem is beszélve, hogy csak brand és magas profit lényeg, nem valós felhasználó.
Ugyanez van Windows-nál, stb.Modern ember szám fetisiszta.
-
darvinya
titán
válasz
Ricardo #18279 üzenetére
Nem a szoftver verziók jönnek gyorsan, hanem eszközeik.
Csak mobilból idén majd 20 fajtát dobtak piacra.
Akkor vegyük évente 20 készülékkel, az 5 év alatt már 100 készüléknél kell fw menedzselni.
Erre jön még egyéb kütyük, amihez van ilyen olyan fw, app, stb., máris SW támogatási részleg felhízott min. 2000 főre. -
-
x1port
addikt
válasz
Ricardo #17886 üzenetére
Az az érdekes,hogy amint bekapcsolom a BT megfagy.
Utána power gomb hosszan... Újraindulás után pedig be van kapcsolva a BT.
Sőt , már csatlakozva is van Soundbarhoz amit hallgatni szeretnék. És gyakorlatilag tökéletesen megy megállás nélkül.
Szóval egyedül ez a BT bekapcsolás a kritikus , a további működéssel nincs gond -
tylerddd
veterán
válasz
Ricardo #17830 üzenetére
@ Ricardo & darvinya: állított készüléknél youtube-nál nálam ugyanúgy jó hosszan ott van, ugyanakkor ha a videó képén felfelé húzok, akkor valóban eltűnik (bár megjegyzem szerintem nem logikus, miért nem magát a sávot lehet feltolni). Viszont ha fektetve nézem, akkor felfelé húzásra eltűnik, de a videovezérlők meg előjönnek. Instánál ha felfelé húzok a videón, akkor ugye eltűnik a sáv, de elmegy felfelé a tartalom is.
Nincs erre valami beállítás, hogy meddig látszódjon, ami nekem hosszabb időintervallumra lehet állítva?!
-
juuzer
addikt
válasz
Ricardo #17625 üzenetére
+1
Ha valamire ígéretet tesznek, azt tartsák is be.
Vagy akkor inkább engedjék el ezt a vonalat.
Haverom Nokiájánál sincs ezzel baj.
(Csak azért bosszant a dolog, mert ha ekkora csinnadrattát kap/kapott ez a telefon meg az Android One akkor ugyan legyenek már szívesek pl kitolni egy 8.1-et. Ha ez meg ennyire megterhelő akkor vagy tényleg engedjék el ezt a vonalat vagy adjanak ki eggyel kevesebb felesleges Redmit és koncentráljanak picit a mostohagyerekre is.
)
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- További aktív témák...
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Lavender Purple, Bontatlan, Új, 0 Perces, Lila, 1 Év Garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Midnight Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000