Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Xiaomi Mi A1
utolsó módosítás: 2019.11.07
Új hozzászólás Aktív témák
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Két napja érkezett meg a készülék. Beüzemeltem, frissítettem, most OPR1.170623.026.8.1.10 van rajta. Szerettem volna rootolni, ezért xda-s leírás alapján nekiálltam a twrp-nek. Sajnos a titkosítás miatt a pc-s twrp nem megy, Droidmester-től (#5698) azt olvastam (még nem tudtam a teljes topikon átrágni magam), ha flashelem, akkor viszont nem fognak menni az OTA frissítések. Több kérdésem van ezzel kapcsolatban. Mivel már elég régen volt ez a hozzászólás van-e ezzel kapcsolatban változás? Ki lehet-e kapcsolni a titkosítást, ami egyébként jó dolog, de annyira nem lenne rá szükségem. Akkor is igaz az OTA frissítések elmaradása, ha a TWRP-ben ha a /system érintetlenül hagyását választom (ez az opció elvileg pont az OTA miatt került be)? Bár igazából annyira nem érdekel az OTA sem, ha twrp-ből vagy fastbootból lehet telepíteni a frissítéseket. Szóval úgy általában működik a root a gyári rendszeren? Magisk-et használnék legszívesebben.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
Még egy kérdés, de nem root-al kapcsolatos. Most vettem észre, úgy tűnik nem működik a Wifi életben tartása alvó üzemmódban opció. Legalábbis a munkahelyemen biztos nem, ami azért idegesítő mert captive portal-os bejelentkezés van a guest wifi-n, így minden alkalommal újra be kell jelentkezni, elég idegesítő. Gondolom otthon is ugyanez a helyzet, csak ott felkapcsolódik, amikor felébred és ezért nem vettem észre. Ismert ez a probléma, vagy csak én küzdök ezzel?
-
mobilizmo
addikt
válasz trebrona #9203 üzenetére
Előző telefonommal (Lenovo Vibe Shot) nem volt ilyen gond, reggel bejelentkeztem és még ha napközben ki is kerültem a hatókörből, ha visszakerültem akkor újra csatlakozott magától. De alvó állapotban meg nem is csatlakozott le.
-
mobilizmo
addikt
válasz DroiDMester #9206 üzenetére
Köszi.
-
mobilizmo
addikt
Titkosítva a van a /data, mint nekem is. Ez alapján a leírás alapján nem fog menni. Keress vissza a topikban a módosított boot.img-es változatra. Azzal nekem működött és nem vágja tönkre az OTA frissítéseket.
-
mobilizmo
addikt
válasz DroiDMester #9405 üzenetére
Én nem is írtam, hogy twrp-t telepítettem.
-
mobilizmo
addikt
válasz Viktor0610 #9820 üzenetére
Fekete és arany már nincs, csak piros.
-
mobilizmo
addikt
Szeretnék valami védelmet a képernyőre, de nem üveget. Viszont nem igazán találtam "régi típusú" filmet, csak egy fajtát, ami alul-felül nem átlátszó, hanem a telefon színének megfelelő. Na ilyet se szeretnék. Figyelembe véve ezeket a peremfeltételeket, van valakinek ajánlata esetleg kipróbált, bevált képernyővédőre?
-
mobilizmo
addikt
válasz #36678656 #9832 üzenetére
Nekem az előző telefonom is gagyi kínai Lenovo volt. Az sem volt halk, de ez ahhoz képest kimondottan hangos. Lejjebb is vettem a beszédhangszóró hangerejét mert sérti a fülemet. Kihangosítás az monó, ez lehet esetleg furcsa számodra (Lenovo sztereó volt, másképp szólt az tény, de jobbnak nem mondanám). Szerény véleményem szerint, akinek van egy kis igénye a jó hang minőségre, azt egy ilyen kis sz@r kütyütől (kihangosítva) nem várhatja el. És most nem arra gondoltam, hogy ez gagyi kínai. Egyébként, ha olyan jó volt miért nem vettél S8-S9-Sn-t?
[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
válasz #36678656 #9836 üzenetére
Egy gyári állapota visszaállítást mindenféleképpen érdemes lenne kipróbálni mielőtt visszaküldöd. Egyébként már Oreo-n vagy? Ahogy mások is írták kimondottan hangos a készülék, vagy csak nem tudjuk, hogy szól egy igazi prémium. Egyébként tényleg érdekel, hogy ha az S6 annyira bevált, miért nem azon a vonalon vásároltál egy új készüléket?
[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
válasz Ricardo #10339 üzenetére
Előző telefonból átrakott 32 GB-os Sandisk, hiba nélkül működik, még csak nem is formáztam. Nyilván nem próbáltam ki mindent (pl. a VPN-t még most próbálom majd ki), de nekem az egész rendben lévőnek tűnik.
-
mobilizmo
addikt
Visszazártam a bootloadert, nem kellett volna.
The system has been destroyed
Press power button to shutdownItt már csak a Miflash segít?
-
mobilizmo
addikt
válasz DroiDMester #10668 üzenetére
Na jó de hol a tissot?
-
mobilizmo
addikt
válasz DroiDMester #10692 üzenetére
Igen darvinya jól gondolta. Official honlapot linkelted be, ott kerestem a tissot. Az RR-t, Mokee-t, LineAgeOS-t én is folyamatosan sasolom, ezért csodálkoztam hirtelen, hogy van ROM. Egyébként RR-t használtam egy rövid ideig Lenovo z90-en, az is unoff volt (arra sajnos Mokee volt az egyetlen Official cRom), sajnos nekem az a tapasztalatom, hogy sokkal-sokkal többet fogyasztottak a gyárihoz képest. Gyakorlatilag 2x annyi sot jött ki a gyáriból, mint bármelyik crom-ból.
[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
válasz DroiDMester #10702 üzenetére
Ha már a végtelen testre szabhatóságnál tartunk. Arra nincs valami ötleted, hogy a nyitott bootloader miatt indításkor feljövő első képernyőt mivel lehetne lecserélni? Próbáltam a splash-t flashelni, mert korábbi telefonjaimnál ez volt a megoldás, de ennél nem. Na nem mintha túl sűrűn kellene néznem, mert nem szoktam kikapcsolni, de mégis zavar.
-
mobilizmo
addikt
válasz silver10 #10726 üzenetére
Nekem szombaton megvolt a törésteszt is. Emeletről lefelé jövet kb. 3-4. lépcsőfokon jártam amikor kiesett a kezemből. Lábbal próbáltam kicsit tompítani, nem tudom megítélni, hogy sikeres volt vagy nem (mi történt volna ha...). Tok nincs, csak gyári fólia a kijelzőn. Mivel legalább 2 m-t zuhant hideg burkolatra meglepően kevés sérüléssel megúszta. Jobb alsó sarkára (jackhez közeli) esett, ott van 2 mm2-es horpadás (fél mm mély lehet), mellette felületi sérülés és a másik sarkon is egy kisebb felületi sérülés. Szóval a hátlap az kuka, bár annyira azért nem vészes (majd ha nagyon zavar talán kicserélem). Nyilván szerencse faktor is volt ebben bőven, de semmi más nem sérült, minden működik. De néhány évet azért öregedtem, egy fél perc alatt. Ja nekem nem szokásom "dobálni" a telefonjaimat, utoljára vagy 3 éve történt ilyen velem. Persze rendeltem tokot (mást mint te), csak még nem ért ide.
[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
Szerintem még az elején járunk ennek az AndroidOne kezdeményezésnek. Mint minden projekt ez is úgy működik, hogy tervezési fázisban elképzelnek valami szép és jót, ami ideális esetben majd valamikor úgy is lesz, de a kezdetben le kell győzni az élesben felbukkanó nem tervezett problémákat.
-
mobilizmo
addikt
-
mobilizmo
addikt
Magisket uninstallni kell update előtt? Ha igen, melyiket kell választani a lehetőségek közül? Uninstall app - Restore images - Complete. Az az érdekes, hogy én a módosított boot image-es változat szerint raktam fel, az kimondottan azt ígéri, hogy nem akadályozza az updatet. Ennek ellenére 3x is sikertelen volt a frissítés.
-
mobilizmo
addikt
Update után nem működik Arnova8G2 v6-ban a lassított mód. Leáll az app. Másnak is így van, egyáltalán volt, hogy ez működött? Panoráma mód az megy.
-
-
mobilizmo
addikt
válasz Grecky #11360 üzenetére
Nekem rendben van. Az app beállításaiban a Díjmentes értesítések (mindhárom) bekapcsolva, és a telefon beállításaiban az értesítéseknél is engedélyezve van minden, annyi kiegészítéssel, hogy a lezárási képernyőn rejtse el a bizalmas tartalmat.
-
mobilizmo
addikt
válasz voncci #11366 üzenetére
Elvileg megkérdezi hogy akarod használni. Ha a kvázi belső tárhelyként lehetőséget választod, akkor mindenképpen formázni akarja. Ha külső tárolóként (bármikor kiveszed/berakod) akkor nem bántja.
-
mobilizmo
addikt
válasz bepken #11871 üzenetére
Hát pedig a build.prop módosítása root-hoz kötött. Root nélküli Gcam-es módosításnál esélytelen, hogy azzal bármi történjen. De majd kipróbálom a kövi alkalommal, nekem van root és elég könnyű egy backupot csinálni, majd azt visszarakni. Mindenesetre elég valószínűtlennek gondolom, ez annyira egyszerű megoldás, hogy biztos feltűnne valahol ajánlásként (a root-os változatoknál).
-
mobilizmo
addikt
válasz DroiDMester #12282 üzenetére
Na ez az RR már engem is érdekel. Főleg ha jó a fogyasztása is.
-
mobilizmo
addikt
válasz DroiDMester #12310 üzenetére
Ehhez képest full metal body-nak mondják.
-
mobilizmo
addikt
válasz DroiDMester #12314 üzenetére
Félreértesz, nem állt szándékomban téged meghazudtolni. Csak arra mutattam rá, hogy mi a hivatalos álláspont. És egyetértek azzal is, hogy ebben a kategóriában ezért az árért nem elvárható, de ne is állítsanak valótlanságot.
-
mobilizmo
addikt
válasz DroiDMester #12362 üzenetére
Erősen foglalkozom az RR telepítésének gondolatával. Valamelyik korábbi hozzászólásodban már leírtad, hogy megy a telepítés. Ami érdekelne, hogy mit tapasztaltál 1-2 nap alatt fogyasztásügyileg. Valamint többször is emlegettél különböző custom kerneleket, kell-e, jó-e és ha igen melyiket ajánlanád és a telepítés folyamatába mikor kell megejteni? Én úgy tippelek, hogy, twrp, ROM, kernel, twrp, magisk, minden más (első cROM még A1 van rajta).
-
mobilizmo
addikt
válasz Zsoleszhun #12595 üzenetére
Elég sokan panaszkodtak, hogy visszazárás során meghal a rendszer és MIFlash-el újra kell telepíteni, én is belefutottam ebbe a problémába. Ezenkívül azért sincs sok értelme, mert ha havi szinten jönnek a sp-ek, akkor úgy is visszazárod amikor visszatolod a gyárit a frissítés erejéig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest