- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Tökéletes töketlenség
Új hozzászólás Aktív témák
-
rosszkutya
tag
válasz
trebrona #7399 üzenetére
Ez valóban elég logikusan hangzik, csak én a legeleje óta a TWRP-t használom, amiről nem mondhatom el, hogy nélkülözhetetlen lenne, csak szimplán fent maradt, mert az elején még gyakrabban kellett, pl. a rootoláshoz. Úgyhogy lehet, hogy nekifutok az updaterrel egy új telepítésnek.
-
trebrona
nagyúr
válasz
rosszkutya #7398 üzenetére
Szvsz a MIUI pont azért tartalmazza az Updater funkciót, hogy ezek a heti frissítések, amik mellesleg csak a fejlesztői verziókra jönnek, minden gond nélkül feltehetőek legyenek egy gombnyomásra. Gondolom nem véletlen, hogy updater-ből való frissítésnél vissza is állítja a gyári recoveryt. Hogy ez okozhat-e gondot, hogy te custom recovery alól teszed fel nem tudom, de az biztos, hogy nem ez az alap koncepció.
Szerk: nyilván tisztában vagyok vele, hogy a stabil verziókra is jönnek update-ek, csak azok sokkal ritkábban.
-
trebrona
nagyúr
válasz
rosszkutya #7396 üzenetére
Frissítettem, nem tiszta telepítés volt.
-
rosszkutya
tag
Nálam még mindig nem működik a call log.
Lehet, hogy azért nem, mert frissítésként tettem fel, wipe nélkül? De hát a fejlesztőinek nem ez lenne a lényege, hogy csak szimplán ráfrissítem az aktuális verziót, és kész?
Mindenki tiszta telepítésként tette fel az 5.4.17-et?
-
trebrona
nagyúr
És 5.4.17-en tökéletes a call log is!
-
Surda-
őstag
Ok, hát köszi a segítséget
-
Dominó85
addikt
válasz
hevizms #7391 üzenetére
Felejtsük el. A bétákat próbálgattam és szívtam velük sok user error és apró Xiaomi bugok miatt. A Xiaomit pedig részben joggal szidom egy lassan android 5.1-es világban. No meg a 4.4-nél ismert volt ez a "phone storage kontra SD" téma. Amit egy 4GB ROM telefonnál illett volna beletenni a romba (SD Fix és App2SD), főleg hogy ekkora rom esetében a phone storage nem éppen nagyra van partícionálva. Vagy ha már kicsire lett partícionálva, hagyták volna egyben. Kisebb márkák, mint a Zopo, Cubot és Jiayu a 4.4-ük alatt ezt kiküszöbölték. Nem beszélve a most már nagy részesedési háborúban álló Lenovo-nál. Ezek nagyon apró dolgok, amikkel nagyon sok végfelhasználót lehet elrémíteni vagy éppen szerezni. Duliee kolléga hatására is, de kezdek a közép és felső kategóriás, de még megfizethető Lenovo-k felé kacsintgatni. Ott nem xarnak az ember fejére aksi tekintetében (3-4000mAh, ami kiváló arányban van a SoC-val és kijelző méretével). Xiaomiék mintha belőtték volna ezt a 4-5 óra kijelzőidőt, aztán akinek az kevés, vegyen powerbankot mellé. Nem tagadom én is vettem, mert ár/értékben megérte. Bár már érkezik a 16000mAh-s, így majd valamelyik eladó lesz. Az úgy mond "sírásomra" kitérve... elhiszem, hogy mindenki más élete sem fenékig tejfel ebben a lepukkant országban, de nálam a telefon rendelkezésre állása nagyon fontos, mert ezen érnek csak el, illetve ezen tudok szólni bentre is.
Béke
Láss csodát, nincsen TWRP és az 5.4.17 felment mint a kisangyal. Például ha a TWRP-ben és/vagy MIUI romban benne van ez az OTA-meghalok fícsör, talán meg kéne keresni mi okozza. Mert érdekes módon a nem Xiaomi telefonokra készített MIUI romok OTA frissítésénél is ugyanez a bökkenő legtöbbször.
Miért tette OFF-ba, azt nem vágom, szerkesztve.
-
Dominó85
addikt
válasz
hevizms #7389 üzenetére
Nos 2db apk telepítése kinek nem gyerekjáték? De egy bootloop vagy mondjuk egy féltégla telefon miatt "sírni" szerintem nem leány dolog. Főleg annak tudatában, hogy mennyi béta romot és egyebet csak én mertem kipróbálni. Legrosszabb esetben már tégla telefon miatt nem is lennék a topik/közösség tagja és egy Lenovo K50 (Lemon Note) tulaja lennék...
-
Dominó85
addikt
Leszedtem Play-ből ezt a két progit. Feltelepítettem őket, adtam nekik root jogot és kész. Hja még annyi, hogy kellett egy reboot is, de azt majd kéri is.
Gyerekjáték volt.
trebrona
Már jön is lefelé.Surda-
4.2.2 alatt minek neked aggódni az SD-re telepítéskor? Az nem KitKat, hogy szívassa a népet.Root jog minden esetre egy-két dologhoz nem árthat.
-
Surda-
őstag
Srácok, a Link 2SD telepítésével át tudom helyezni az appokat SD-re?
Kell hozzá root?
Ha igen,akkor hogy kell rootolni?4.2.2.HM2013023, miui-jhbcnba13.0
-
trebrona
nagyúr
OTA jelzi is. A végén még valóban kapjuk a heti frissítéseket.
-
Dominó85
addikt
Feltettem a NextApp SDFixet és a Link2SD Prot (utóbbi 499 Ft volt) de öröm és boldogság van. 508MB szabad a Phone Storagenál és a tetves Vibert is átlöktem az LD SD karira. Muhaha
-
Dominó85
addikt
Mélyen tisztelt Godlike és MIUI fejlesztők,
Kérlek titeket oldjátok már meg ezt a b*zi phone storage és egyéb baromságot 4.4 alatt, mert egyszerűen nem lehet fogadni képeket sem Viberen mert sír, hogy nincs elég helye. És ez bizony a ROM bugja illetve a 4.4 hibája. Vonjátok össze azt a nyamvadt 4GB ROM-ot egy rohadt tárhelynek, mert ez így ultra gáz! És az a vicces, hogy alig van fent a gyári progikon kívül más. Az egész 4.4 egy vicc az android OS-ek közül jelenleg. Faxa gyors, de olyan elemi hibákat rakatott bele a Google, ami a 4GB ROM-os telefonokon konkrétan használhatatlanná teszi.
Köszönettel, Dominó
-
deadbody
tag
Másnál is meg van az a hiba 5.4.10 alatt hogy hiába állítom át usb beállításoknál hogy usb háttértárként kezelje a telefont ha rádugom gépre, total commander mutatja is a külön meghajtóként a sd kártyát és a telefon memóriáját is de megnyitni nem tudom, sajátgépben nem is mutatja.
Erre van valami orvosság? -
hevizms
addikt
válasz
Viktor0610 #7360 üzenetére
Köszönöm.Ez segitett
-
-
Dominó85
addikt
válasz
Viktor0610 #7360 üzenetére
SD Fix alatt lehet obb fájlokat is használni játékokhoz SD kariról futtatva? -
-
hevizms
addikt
Ha valaki használja a Mega appot,az nézze már meg legyenszives hogy tud e letölteni a tárhelyéről.MIUI 5.4.10
-
rosszkutya
tag
válasz
trebrona #7339 üzenetére
A hangerő beállításokat én is megnéztem az 5.4.10-ben, a Mobileuncle MTK Tools segítségével, és elég érdekesek, ugyanis (mindegyiknél 160 a javasolt maximális érték) a Normal Mode beállított értéke: 208, a Headset Mode: 232, és a LoudSpeaker Mode pedig: 255. Amikor az 5.4.3.-ban mindent 160-ra állítottam, a jóval alacsonyabb eredeti értékek helyett, akkor én nem éreztem számottevő javulást, úgyhogy most abban bízom, hogy majd (keddtől) az éles tesztek jobb eredményeket fognak hozni, ezekkel az extrém értékekkel.
-
hevizms
addikt
válasz
rosszkutya #7351 üzenetére
Nekem nincs bekapcsolva a MiCloud szinkronizálás.
A T9 nem oldotta meg.
Az oldja meg ha a 06.... helyett +36... van a névjegynél.
Én ezt tapasztaltam.
Ha 06..-al kezdődik egy szám,akkor T9-et hiába csinálom meg akár többször is.
Nem segít.
Próbáld ki.
Írj át egy számot 06 kezdetűre,azt hivasd fel magad róla.Viszont call log meg a 06 kezdetűeknél van.
-
rosszkutya
tag
válasz
hevizms #7338 üzenetére
Szia! Én is elég sokat vacakoltam a nevekkel/számokkal, mire rájöttem, hogy valóban nagy valószínűséggel a MiCloudos névjegy szinkronizálás kavart be, úgyhogy azt ki is kapcsoltam, majd átnéztem a névjegyeket, és volt pár olyan névjegy, ami duplán szerepelt, csak más tel.számmal (az egyik az illető régi-, a másik pedig az új száma volt), illetve olyan is volt, hogy cégen belül gazdát cserélt egy tel. szám, és a MiCloud a régi névvel is felszinkronizálta ugyanazt a számot. Ezeket rendbe tettem, és minden újraindítás után megcsinálom a T9 index adatok újratelepítését, és így rendesen kiírja az elmentett számokhoz tartozó neveket.
-
hevizms
addikt
válasz
trebrona #7345 üzenetére
Lehet bugyutának tűnik a kérdésem,de hogyan lehet letölteni sd kártyára?A chrome is meg az ES letöltőm is a telefon tárhelyre akarja tölteni és a beállitásokban nem találtam erre nézve választási lehetőséget a célmappa kiválasztásra.Csak az a lehetőség van hogy Pc,aztán másolás?
-
trebrona
nagyúr
válasz
Dominó85 #7344 üzenetére
Nem tudom már szerkeszteni.
Ha későbbiekben update-elni akarsz, ne legyen TWRP a telefonon. Updater menüből simán menni fog.
Nekem is fent volt a TWRP, újraindítás mostnál el is indította a TWRP-t. Telepítést (frissítést) nem indította el, úgyhogy nyomtam egy reboot systemet. Ezt követően Updater-ben rom telepítés kiválasztása, betallóztam és le is futott hiba nélkül. Gondolom most szokás szerint fel is flashelte a gyári recovery-t, de engem nem zavar, legalább egyszerűbb az update.Ha baj lenne, TWRP akkor úgyis feltehető, abból pedig vissza tudom állítani a mentésem.
Sört viszont valóban szeretem, úgyhogy egyszer majd egyeztetünk!
-
Dominó85
addikt
válasz
trebrona #7343 üzenetére
Úgy tettem fel ahogyan lejött.
SP Flashtool-val mindjárt feldobom rá a Multi-t, aztán a TWRP-t, majd az 5.4.10-es Update már remélhetőleg nem bacarintja el. Az volt a gond, hogy a TWRP pampogott valamennyi falshelésnél a megpatchelt mikrofon miatt. Pedig leellenőriztem a jogokat (rw jogokat) és root is volt.
CN-EN 5.4.3 Béta volt fent, amit használtam. Meg kellett mókolni a fentebbi Patch-vel a mikrofont. Működött is jól. Na ezek után az Updater szólt, hogy van egy OTA 5.4.10 frissítés. Rámentem a Reboot Now-ra és rögtön fel is flashelte (végig futott). Aztán mikor bekapcsolt, akkor megállt az Mi logónál és ennyi a történet.
SD-re felteszem akkor az 5.4.10 Multi romot. Annyi sörrel tartozok lassan, hogy matt részeg leszel/leszünk.
-
-
trebrona
nagyúr
Ami látványos újdonság számomra, bekerült a gyári böngésző.
Hangszórók mintha hangosabbak lennének. Mikrofon probléma nincs, próbáltam hálózaton belül és kívül is.
Call log sajnos ugyanúgy nincs még mindig +36-os számoknál. -
trebrona
nagyúr
válasz
hevizms #7335 üzenetére
Kapcsolatok => Beállítások => További beállítások => T9 index adatok újraépítése
Nálam írja a neveket és a számot is, ellenben képet csak kimenő híváskor, illetve híváslistában.
Szerk:
Ha kedvencként van elmentve a névjegy, a képet is mutatja bejövő híváskor. Családot nézegethetem.
-
trebrona
nagyúr
válasz
Dominó85 #7330 üzenetére
Miért nem teszed fel a multit? Azzal a call logon kívűl nincs semmi gond.
(#7327) mclane_ :
SD gondra ezt a megoldást kaptam, miuiandroid.hu-n:
A külső SD nekem ok. Csak néztem a play - en egy kis progit (patch) ami root joggal megadja a jogokat a programoknak az írásra. Pl a torrent.
Én nem próbáltam, mert nem használok olyan alkalmazást, aminek kellene a mentésre.
-
Dominó85
addikt
A telóm jelzett egy 21MB méretű 5.4.10-es frissítést, de TWRP alól nem megy fel nekem. "Failed" A sima Update zip from SD card előtt kell cache-t vagy bármit törölni? Csak mert nem szeretnék megint mindent telepítgetni. A "Downloaded rom" mappába tette a zip-et amit a TWRP meg is talál.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
mclane_ #7327 üzenetére
Nem az MI Cloud Sync alakított valamit ami miatt hibásan szinkronizált be dolgokat? Nekem a csoport neveket szokta elrontani. Ilyenkor lementem a komplett telefonkönyvet CSV-be, és kikapcsolom az MI Cloud Sync-et, és manuálisan adok hozzá újra minden névjegyet. Próbáljátok ki, hátha használ.
-
mclane_
aktív tag
válasz
trebrona #7325 üzenetére
Nem egészen, +36os az is ahol van Call history meg az is ahol nincs.
Ami bosszant és nem tudom megoldani: korábban a whatsapp és a telegram is external SDre mentette a képeket, most pedig az Internal SD-n van minden. Semmit nem tudok átpakolni externalra, se a mentési könyvtárokat se appokat. Nyilván user error, de pl link2sd se tud oda pakolni.
-
trebrona
nagyúr
válasz
kriszpontaz #7320 üzenetére
Közben új fejlemény, ha a telefonkönyvben +36 helyett 06-tal van mentve a név, működik a call log...
(#7323) mclane_:
Valószínűleg nálad is ez a helyzet.
-
Dominó85
addikt
válasz
rosszkutya #7322 üzenetére
Oh bocs, nem olvastam a sorok között.
-
mclane_
aktív tag
válasz
kriszpontaz #7320 üzenetére
Hát ez nagyon érdekes. Van most 13 rekord a call historymban, és ebből 1nél ottvan, hogy Call log a többinél nincs....
-
Dominó85
addikt
válasz
rosszkutya #7314 üzenetére
Tedd fel TWRP-ből a fentebb linkelt Patch-et a mikrofon hibához! Faxán működik utána a mikrofon!
-
trebrona
nagyúr
válasz
kriszpontaz #7318 üzenetére
Parancsolj:
Ugyanez nem mentett számmal:
-
kriszpontaz
veterán
Nos hogy tiszta legyen, nálam Redmi 1S van, nálam van call log. Linkeljetek már légyszi egy képet.
-
mclane_
aktív tag
válasz
kriszpontaz #7308 üzenetére
Nincs ott Call log.
Send, Favorite, Edit, More( Delete contact, Voicemail not use, Place on home screen).Érdekes, hogy Contactokat leszinkronizálta, de call logot és SMS-eket pedig azóta se.
-
trebrona
nagyúr
válasz
rosszkutya #7314 üzenetére
Azért ennyire nem reménytelen a helyzet. Mikrofon egyébként is csak hálózaton kívül volt néma, hálózaton belül jó volt. Nálam legalábbis. (5.4.3 béta) Csinálj egy tiszta telepítést (factory reset, full wipe) mondjuk TWRP-vel és megoldódik a problémád!
Mégiscsak jobb működő mikrofonnal később update-elni, ha esetleg lesz frissítés...
Szerk: kifelejtettem egy lépést, én a multi előtt feltettem az 5.3.27 bétát, és utána a multit. Mindent tiszta telepítéssel, nem tudom, hogy ez számít-e? Mire belaktam az 5.3.27-et jött ki a multi.
-
rosszkutya
tag
válasz
kriszpontaz #7306 üzenetére
Tehát akkor bármilyen módon próbálom feltenni az 5.4.3 után az 5.4.2 multit, a mikrofon mindenhogy rossz lesz?
Érdemes akkor downgradelnem bármi miatt? Pl. a bejövő hívások neveinek kijelzése jobb az 5.4.2-ben?
-
trebrona
nagyúr
válasz
kriszpontaz #7308 üzenetére
Telefonkönyvben lévő kontaktoknál nincs log, csak azoknál amik nincsenek elmentve. (5.4.2 multi)
5.4.3 bétánál még volt log.
(#7312) Dominó85:
No végre, öröm bódottá!
-
-
trebrona
nagyúr
válasz
Dominó85 #7309 üzenetére
Ne nevezz át semmit Update-re! Telefon belső SD-re másold a TWRP-t eredeti formájában. Updater menüből indítsd a gyári Recovery-t, ott update from SD, betallózod a TWRP-t.
Ha lefutott NE reboot system, hanem aksi ki. Pár másodperc után aksi vissza, Power+ Vol- kombó, és indul a TWRP.
-
Dominó85
addikt
válasz
Szia,
nekem is ez a problémám (mikrofon), de továbbá nem tudom flashelni az itt kapott zip javító fájl, mert verification error-t dob. TWRP-t sem engedi feltenni (EN-CN 5.4.3 béta).Más: Érkezett 3db tempered glass (a lekerekített, 2,5D, 9H, 0.33mm, retail csomagos kosz eltávolítóval, matricákkal, alkoholos és száraz kendővel, az előlapi kamerát is védi), akit érdekel, priviben megtalál. 1,5k
-
mclane_
aktív tag
válasz
Belefutottunk páran. Linkeltek korábban egy zipet amit flashelve megszűnik a hiba.
Volt a V5ben egy olyan fícsör, hogy a hívásnaplóban egy adott személyhez az összes hívás logját látom, azaz mikor hívott és mennyit beszéltünk. V6ban nem találtam ilyet, csak az utolsó hívás időpontja van meg.
Ezt kiszedték, vagy csak én nem találom a menüjét? -
kriszpontaz
veterán
válasz
rosszkutya #7300 üzenetére
Tudtommal azért vették le mert gondok vannak vele (az en.miui.com-ról sem elérhető már). Ha az 5.4.3-at flasheled, a beszédmikrofon elnémul, és nem működik utána sem az 5.4.2-re downgrade-el, sem pedig fastboottal felülírva, csak kihangosítva lehet használni a telefont, és nem jöttek rá miért még.
-
mailman
tag
válasz
rosszkutya #7304 üzenetére
A xiaomi.eu oldalrol lekerult az 5.4.3 A mic bug miatt es ezert van 5.4.2 a helyen, mert abban nem volt ilyen hiba. Erdemes az ottani forumba is benezni neha, az admin maga irta, roviddel utana meg is volt a csere, latszik is a feltoltesi idokbol, hogy a 4.2 kesobb kerult oda. Egyebkent nekem meglepo, hogy a kisse korosodo hardveren milyen szepen megy ez a rom, remelem belakva sem talalkozunk a v25-26ban tapasztalhato hosszu lassulasokkal. Kicsit meg reszelnek rajta remelem(nevjegyzek hiba stb), es meltokepp bucsuznak a Hongmitol.
Apropo, nalatok a hangouts hajlando bootkor elindulni? Nekem meg kell nyitnom, hogy uzit kapjak, onnantol sima ugy. -
hevizms
addikt
válasz
rosszkutya #7300 üzenetére
Köszi.
Ez azért olyan értelemben megnyugtató hogy nem én vagyok a hülye -
rosszkutya
tag
válasz
Dominó85 #7299 üzenetére
Nem értem a kérdésedet.
Én még az 5.4.3 Multi language változatát tettem fel, amit azóta minden oldalról eltávolítottak, és abban nincs előtelepített szoftveres billentyűzet, és gyári "browser", azaz "internet böngésző" program sem (,de ezt a magyar fórumban Rajen is jelezte, hogy majd jó eséllyel a végleges verzióba már be fog kerülni).
Új hozzászólás Aktív témák
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest