Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
Új hozzászólás Aktív témák
-
rosszkutya
tag
válasz
trebrona
üzenetére
Úgy tűnik, a fejlesztők ez esetben nem a külsőségekre fektettek nagyobb hangsúlyt, hanem a sebességre, a memória használatra, és az akku időre (, a hivatalos sajtóközlemények szerint). Amit én eddig tapasztaltam ebből, az a sebesség növekedés, valóban érezhetően gördülékenyebb lett a használata. Az akksi-időben én nem érzek számottevő változást, és nálam a RAM-ból kicsit még többet is eszik, mint az utóbbi V6-ok, de itt sem nevezném számottevőnek a különbséget, és nekem ezzel eddig sem volt problémám.
Szóval szvsz., egy misét azért megérhet, legalábbis azok számára, akiknek nem a külső az elsődleges.
-
rosszkutya
tag
válasz
rosszkutya
üzenetére
Azt hiszem, közben magam is rájöttem, hogy okafogyottá vált előbbi kérdésem, mert ha jól értelmezem, akkor a V6/4.4.2 esetében nincs túl sok értelme az átparticionálásnak, mert az pont a phone storage méretét csökkenti, aminek inkább a növelése lenne a cél.
De cáfoljatok meg, ha esetleg valamit rosszul értelmeznék! -
rosszkutya
tag
Sziasztok! Tudom, hogy a fórumban itt-ott már volt erről szó, de idő hiányában sajnos nincs lehetőségem az egészet visszaolvasni, úgyhogy ezúton szeretném kikérni azok véleményét, akik már átparticionálták a belső tárhelyüket, hogy kinek mi az ezzel kapcsolatos véleménye? Van értelme, és ha igen, melyik felosztást érdemes választani, V6 használata mellett? Előre is köszi a válaszokat!
-
rosszkutya
tag
Sziasztok! Az 5.5.29 upgrade után csak nálam nem működik a zárképernyőn a balra swipe - hívások funkció?
-
rosszkutya
tag
válasz
hevizms
üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor ha a gyári updaterrel betallózol egy ROM-ot (akár a most rajta lévőt), akkor azt még felteszi a TWRP-vel, de közben azt felül is írja a gyári recoveryvel, azaz, hogy ha legközelebb újraindítod recovery módban, akkor ezután már ez utóbbi fogad, illetve az updater is azt fogja használni.
-
-
rosszkutya
tag
Sziasztok! Nekem még mindig nem teljesen tiszta a changelog alapján, hogy az normális-e, hogy a music playerből eltűnt az online vagy discover opció, azaz csak a helyi zenéimet látom, és ugyanez a helyzet a MiVideoval is. A miui.hu-n azt olvasom, hogy "Új - Személyes modul, amiben ajánlatokat találsz a kedvenceid alapján", a xiaomi.eu-n viszont azt, hogy "Disabled online tab in Music player" Írjátok már meg legyetek szívesek, hogy nálatok mi a helyzet! Előre is köszönöm!
-
rosszkutya
tag
Sziasztok! Érdekelne, hogy 5.4.24-re történő frissítés után másnál is jelentkezett-e az a jelenség, ami nálam, azaz, hogy a zene-, és a videólejátszóból eltűntek az online zenék és videók?
-
rosszkutya
tag
válasz
solarix45
üzenetére
Már nem szimpla béta, hanem fejlesztői státuszban van, ami még nem a "stabil" állapot, de már így is elég stabilnak mondható, sőt számomra eddig stabilabbnak és megbízhatóbbnak tűnik, mint a V5, szóval abszolút nem csak "játszadozásra" alkalmas.
Még nyilván sok javítást fog kieszközölni a fejlesztő csapat, de én már így is merem ajánlani.
A WSM-et én még egy korábbi béta verzióban próbáltam, és nálam működött, de a modulok működéséről nem igazán tudok beszámolni, mert én csak a MiThemes-et próbáltam.
Az én eddigi botladozásaim is csak user error eredményei.
-
rosszkutya
tag
válasz
trebrona
üzenetére
Köszi szépen a hasznos infókat!
Ha lesz rá újra érkezésem és türelmem, megcsinálom a full wipe-ot. 
Valamikor a Droid kezdeti idejében még elég sokat ROM-oltam, meg mókoltam, de már jó ideje MIUI-t használok, és így kissé "elkényelmesedtem", és sok mindent elfelejtettem (Ez persze csak dícséret a MIUI-nak.).

-
rosszkutya
tag
Már órák óta szívok a telefonnal, ha tudtam volna, hogy ennyit fogok szívni a semmiért, inkább hozzá sem fogok...
(Pedig a MIUI-val nem igazán szoktam.) Szóval betallóztam az 5.4.17-et az updaterrel, majd fel is tette azt, de ugye ilyenkor még utoljára a TWRP-vel, ezért gondoltam, újra nekifutok, és akkor már a gyári CWM-met fogja már használni a telepítéshez. Ez részben így is volt, reboot, majd valóban a gyári CWM fogad, de a telepítés Aborted-del leáll. Ezt párszor eljátszottuk még, új letöltéssel is, majd meguntam, és csináltam egy gyári adatok visszaállítását.
Majd a MiCloud szinkronizálása tréfált meg, ugyanis nálam mindig be van kapcsolva, de mégis csak az 5.4.2-ig szinkronizált adatokat állította vissza. Még szerencse, hogy csináltam egy local backupot is, bár a következő nehézséget pont ez okozta, mert kétszer is újra kellett indítanom a telót, ugyanis két különböző bejegyzésnél is megakadt 99%-nál, majd 10 perc után "Megszakítás", aztán újabb 10 percig bámulom, amíg próbálja megszakítani, de mind hiába. Mostanra a legtöbb dolgot sikerült beállítanom, de a call log még mindig sehol, és még mindig meg kell csinálnom a T9 index adatok újraépítését minden egyes újraindítás után.
Szóval, most ott vagyok, ahol eddig is, sőt... Nem tudom, miért nem teszi fel a gyári CWM az updaterrel betallózott ROM-ot, és még mindig sz@r a híváskezelése... 
-
rosszkutya
tag
válasz
trebrona
üzenetére
Ez valóban elég logikusan hangzik, csak én a legeleje óta a TWRP-t használom, amiről nem mondhatom el, hogy nélkülözhetetlen lenne, csak szimplán fent maradt, mert az elején még gyakrabban kellett, pl. a rootoláshoz. Úgyhogy lehet, hogy nekifutok az updaterrel egy új telepítésnek.
-
rosszkutya
tag
Nálam még mindig nem működik a call log.
Lehet, hogy azért nem, mert frissítésként tettem fel, wipe nélkül? De hát a fejlesztőinek nem ez lenne a lényege, hogy csak szimplán ráfrissítem az aktuális verziót, és kész?
Mindenki tiszta telepítésként tette fel az 5.4.17-et? -
rosszkutya
tag
válasz
trebrona
üzenetére
A hangerő beállításokat én is megnéztem az 5.4.10-ben, a Mobileuncle MTK Tools segítségével, és elég érdekesek, ugyanis (mindegyiknél 160 a javasolt maximális érték) a Normal Mode beállított értéke: 208, a Headset Mode: 232, és a LoudSpeaker Mode pedig: 255. Amikor az 5.4.3.-ban mindent 160-ra állítottam, a jóval alacsonyabb eredeti értékek helyett, akkor én nem éreztem számottevő javulást, úgyhogy most abban bízom, hogy majd (keddtől) az éles tesztek jobb eredményeket fognak hozni, ezekkel az extrém értékekkel.

-
rosszkutya
tag
válasz
hevizms
üzenetére
Szia! Én is elég sokat vacakoltam a nevekkel/számokkal, mire rájöttem, hogy valóban nagy valószínűséggel a MiCloudos névjegy szinkronizálás kavart be, úgyhogy azt ki is kapcsoltam, majd átnéztem a névjegyeket, és volt pár olyan névjegy, ami duplán szerepelt, csak más tel.számmal (az egyik az illető régi-, a másik pedig az új száma volt), illetve olyan is volt, hogy cégen belül gazdát cserélt egy tel. szám, és a MiCloud a régi névvel is felszinkronizálta ugyanazt a számot. Ezeket rendbe tettem, és minden újraindítás után megcsinálom a T9 index adatok újratelepítését, és így rendesen kiírja az elmentett számokhoz tartozó neveket.

-
rosszkutya
tag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Tehát akkor bármilyen módon próbálom feltenni az 5.4.3 után az 5.4.2 multit, a mikrofon mindenhogy rossz lesz?
Érdemes akkor downgradelnem bármi miatt? Pl. a bejövő hívások neveinek kijelzése jobb az 5.4.2-ben? -
rosszkutya
tag
válasz
Dominó85
üzenetére
Nem értem a kérdésedet.
Én még az 5.4.3 Multi language változatát tettem fel, amit azóta minden oldalról eltávolítottak, és abban nincs előtelepített szoftveres billentyűzet, és gyári "browser", azaz "internet böngésző" program sem (,de ezt a magyar fórumban Rajen is jelezte, hogy majd jó eséllyel a végleges verzióba már be fog kerülni). -
rosszkutya
tag
válasz
hevizms
üzenetére
Igen, én is tapasztaltam, hogy a link címe és tartalma nincsenek összhangban, de ez 3.-án még nem így volt, én még akkor töltöttem le, de azóta még a angol és az európai fórumról is levették, de az okát nem tudom. A miui.hu fórumon próbáltam Rajen-t is "faggatni" erről, de még nem kaptam rá választ.

-
rosszkutya
tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Elvileg, ez alapján a leírás alapján, a MUT segítségével sikerült átállítani az értékeket. Holnap majd kiderül (bringán, az autók zaja mellett), hogy valóban jobb lett-e.
-
rosszkutya
tag
válasz
rosszkutya
üzenetére
Bocsánat, de lejárt szerkesztési idő!
Ezt szerettem volna írni: "nincs ilyen, vagy hasonló nevű fájl" -
rosszkutya
tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszi! Közben én is próbáltam utánaolvasni, és kb. hasonló szintig jutottam, de az a nagy bajom, hogy nincs ilyen, vagy fájl a /system/etc/ könyvtárban.

-
rosszkutya
tag
Van esetleg tapasztalatotok a zenelejátszó (fülhallgatóval), és a hívás kihangosítás hangerejét illetően? Ugyanis, én mindkettőt igen gyakran használom, és a V6-tal ezek most kb. használhatatlanok számomra, mert annyira halk lett, hogy a környezeti zajok mindkettőt elnyomják, és ez számomra hosszútávon válóok.

Illetve még az is érdekelne, hogy mi a tapasztalatotok az 5.4.2 multival kapcsolatban? Fentiek, illetve a hívás funkciók hogy szuperálnak, és abban van-e gyári böngésző? (Bár, az utolsó csak költői kérdés, mert ha az 5.4.3-ban sincs, akkor...)
-
rosszkutya
tag
válasz
hevizms
üzenetére
A multi csak az 5.4.3-tól elérhető, ez az első fejlesztői verzió a Redmi 1-hez, és innen tudod letölteni, az 5.4.2 még béta verzió volt.
-
-
rosszkutya
tag
Sziasztok! Más is találkozott azzal a jelenséggel, hogy a Google névjegyeket használva, a címlistában szereplő számok tulajdonosaitól érkező hívásokat úgy kezeli a készülék, mintha azok nem szerepelnének a címjegyzékben, azaz csak a számukat írja ki, a nevüket nem? Ez eléggé megkeseríti az életemet, és a ROM (5.4.3. multi) használatát, mert sosem tudom, hogy ki hív, és minden ismerősömnek és kollégámnak bemutatkozom. Ha valakinek van ötlete, kérem ne tartsa magában!
-
rosszkutya
tag
A következő negatív tapasztalat: a gyári web browser is kimaradt az előtelepített appok sorából.

-
rosszkutya
tag
Sziasztok!
Elvileg kint van a V6 (5.4.3) multi verziója is. -
rosszkutya
tag
válasz
herdsman12
üzenetére
1000 köszönet!!! Én oda be sem néztem, mert azt hittem, hogy ott csak a Google szolgáltatása van.
-
rosszkutya
tag
Sziasztok! A 17-esben csak én nem találom a "Mentés" nevű gyári appot?

-
rosszkutya
tag
válasz
herdsman12
üzenetére
Köszönöm szépen a korrekt választ!
Még vacillálok, meg kicsit olvasgatok, mielőtt valóban kipróbálom a v13-at. Alapvetően, az általam használttal sincs semmi bajom, csak a kíváncsiság piszkál egy kicsit. -
rosszkutya
tag
Remélem, nem kérdeztem túl nagy baromságot.
Ha igen, akkor bocs, de a MIUI-val kapcsolatban még elég láma vagyok! Igazából csak az érdekelne, hogy milyen alternatív lehetőségeim vannak (jelenleg JHBCNAL5.0-t használok) a magyarul is tudó MIUI romok között, és ezek közül melyikre lenne érdemes esetleg lecserélnem a fent említettet? Illetve még az is érdekelne, hogy melyiket miképp lehet frissíteni, és milyen gyakran frissülnek? -
rosszkutya
tag
Sziasztok!
Megtudnátok mondani, hogy a v13 multilang, és a JHBCNAL5.0 ROM-ok között mi a különbség (a rootot leszámítva), és érdemes-e áttérnem az utóbbiról az előbbire?
A válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Netfone
- Elkészült az SMIC 5 nm-es node-ja, de a kínaiaknak haszna nincs rajta
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- Milyen monitort vegyek?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple asztali gépek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 17 Pro Silver 256 GB Használt, karcmentes 100% akku / 0 ciklus 1 év gari!
- CSX 2x2GB (4GB) DDR2 800 MHz kit
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman T4 Plus ADATA 600W
- Doxa férfi óra - 166.90.101.20 - D-Sport férfi karóra
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ha lesz rá újra érkezésem és türelmem, megcsinálom a full wipe-ot. 
(Pedig a MIUI-val nem igazán szoktam.) Szóval betallóztam az 5.4.17-et az updaterrel, majd fel is tette azt, de ugye ilyenkor még utoljára a TWRP-vel, ezért gondoltam, újra nekifutok, és akkor már a gyári CWM-met fogja már használni a telepítéshez. Ez részben így is volt, reboot, majd valóban a gyári CWM fogad, de a telepítés Aborted-del leáll. Ezt párszor eljátszottuk még, új letöltéssel is, majd meguntam, és csináltam egy gyári adatok visszaállítását.
Szóval, most ott vagyok, ahol eddig is, sőt... Nem tudom, miért nem teszi fel a gyári CWM az updaterrel betallózott ROM-ot, és még mindig sz@r a híváskezelése...
Mindenki tiszta telepítésként tette fel az 5.4.17-et?