Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speederer
senior tag
Úgy nézem, hogy most ez van már fent neki (OTA frissítés után). Megvárom róla majd a véleményét azért, aztán másnem egyből ezt rakom majd fel.
Igazából az sem baj, ha ez ugyanaz a verzió, mint ami volt neki eddig is, most legalább 1 factory reset is rá lett nyomva, az meg sokszor megjavítja az idegesítő problémákat.
A segítséged mindenképpen köszönöm!
-
Speederer
senior tag
Köszi, tényleg egész egyszerűen ment ezzel az életrekeltés.

Viszont kissé idegesít, hogy alig találok rá értelmes szoftvert. Próbáltam ezt, de az ékezetes betűk undorítóan néznek ki rajta, sőt nem csak a legújabbon, hanem még a 29-esen és a 26-oson is. Végül a magyar oldalról letöltöttem a 25-öst, amit OTA-n befrissített 26-ra, ez úgy is néz ki, mint korábban, bár talán pont ez volt fent neki a frissítés előtt is. Akkor viszont nem lettem vele sokkal előrébb.
Ti milyen stabil(!) romot tudnátok ajánlani? Itt most tényleg a stabilon van a hangsúly, nem akarok vele hetente játszani, tehát hónapokig rá se akarunk nézni ilyen szempontból. És fontos, hogy legyen benne magyar nyelv. Köszi előre is, ha lenne vmi jó tippetek.
-
trebrona
nagyúr
Ha már szóba került a PcSuite, van magyarítás is hozzá.

"A dll fájlt másoljátok a C:\Users\"neved"\AppData\Local\MiPhoneManager\main mappába és írjátok felül az ott lévőt. Ez még nem a teljes fordítás, még itt-ott más fájlokat is meg kell turkálni. Használjátok egészséggel!"
Forrás: miuiandroid.huKattra automatikusan indul a letöltés: Katt
-
axlfsi
veterán
válasz
trebrona
üzenetére
Na igen, mert azt meg Dominó85 kollega posztjabol nyultam
(hasznaltam a keresot, de rossz totyikban
).Ha mar OFF; ilyen szep beegest lattatok mar MI telefonon?

-
axlfsi
veterán
Ezt segitenetek ertelmezni? Asszony telefonja, annyira nem is kovetem a topikot megvallom oszinten (sot!), ezert most nem igazan vagyok kepben, hogy miert nem frissit (de biztos nem ez a legutolso verzio). Kell valamit trukkozni elotte, hogy mukodjon? (custom kernel, bootloader, akarmi?).
Koszi!(#7788) BlueDeath Koszi az infot, dobtam egy uzit.
-
BSOD
senior tag
Tavaly ilyenkor rendeltem 2db valamilyen 'óccó üveget. Még mindig rajta van az enyémen. Bírja, nem karcos, pedig kap rendesen kulcsot.
A 'zasszonyén is még az volt, amivel használtan vettem 1 éve. Most repedt meg, lecseréltem és megint 'óccót rendeltem tarcsiba.
Én a helyedben a legolcsóbbat rendelném, amihez van free-shipping.
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Ez a fele (nem Nillkin) TP, illetve az elado, az ajanlott kategoriaba tartozik? Rendelt mar valaki tole, jol megerkezett es jol be volt csomagolva?
Elore is koszi!Vagy inkabb eredeti Nillkin az ajanlott(abb), eBay-rol, kb. 10-esert?
-
Speederer
senior tag
Sziasztok!
Barátnőm telóját kicsit sikerült hazavágnom... A Red Kat-et szerettem volna rárakni, mivel a 31-es (legújabb) stabil MIUI-n elég hülyén néztek ki az ékezetes betűk. Viszont ez nem ment fel, mert valószínűleg ennek már az újabb TWRP kéne, ami szintén csak nem akart sikeresen települni. Letöltöttem végül a TWRP-ből egy aláírt verziósat, annak a telepítése el is indult, azóta viszont nem sokat tudok vele csinálni. Konkrétan sem normál, sem recovery módban nem indul el a teló, csak az MI logót látom a végtelenségig. Próbáltam vmi fastboot-os módszert keresni a problémára, de a google állandóan a Redmi 1S-hez tartozó dolgokat mutatja, az meg ehhez nem jó.
Tehát ha van vmi tuti tippetek ilyen esetekre, akkor örülnék ha vki megosztaná velem is.
Köszi előre is!
-
trebrona
nagyúr
Nálam most éppen így néz ki:

Nyilván a telepített alkalmazásokat kellene megritkítani.
Esetleg nézd meg a viberen vagy más alkalmazásokon fogadott képeket, tartalmakat, mert ezeket mind a phone storagera menti, mint ahogyan a screen shotokat is. Ezeket manuálisan át lehet tenni külső SD-re.A folder mount pedig akkor mountol, ha zöld a tű, jól gondolod. Írtam már, akkor fog bootolás után is működni, ha engedélyezed neki az autostartot az indítópultban.
-
esox
senior tag
Azt ti hogy csináljátok, hogy mindig legyen storage-on 350 mega hely az updatenek? Egyszerűen képtelenség ennyit szabadon hagyni. 10szer lefuttatom a cleanert, újraindítok, hogy minden cache-t töröljek.
A folderMount nem igazán akar menni, whatsapp, viber állandóan visszamászik a strage-ra.
3 átirányítást enged, mindhárom mellett van egy kis pin, ami sosem zöld, csak ha rányomok kézzel pedig settingsben az van,hogy run on boot,
Mount status toast - be can kapsdolva, de neem értem mikor van igazán felmountolva. Amikor züld a kis pin?
350 mega hely van a stroage-on és az updater mégsem indul el pedig csak 341.12Mbyte a file, amit le akar szedni.Most kezd kicsit őrületbe kergeteni a teló.
-
Geby
senior tag
Sziasztok!
Lehet egyedi sms hangot állítani a névjegyekhez valahogyan ? Vagy csak az egyedi csengőhang megoldott eddig ?
-
mclane_
aktív tag
Mert a tiétek stable rom abból nincs frissebb, mi meg a betat hasznaljuk. Szoval verziofuggoen ajanl fel frissitest ha van. Nekem ez idealis, mert phone storageban nalam nincs hely.😊
Backupot nemcsinaltam, mert ami nekem kell heti egyszer feszinkronizalom a xiaomi felhojebe. -
BSOD
senior tag
Lehet valahogy mass-storage módot varázsolni a v6-ra?
-
trebrona
nagyúr
válasz
rosszkutya
üzenetére
5.6.4-en már rendben működik.
(#7762) Dominó85:
alakul, de azért még lenne hova fejlődni.
-
flanki
aktív tag
válasz
hevizms
üzenetére
Kipróbáltam én is, a backup működött. Egyébként meg semmit sem tudtam vele kezdeni. 
"Your device is up to date. Just a sec..." illetve "The version of MIUI you're using is too old."
üzeneteket kapom ha Mi devices, My Device-ra kattintok.
Az MI Verifikációs app-ban viszont átmegy a telefon Unicom verzió (联通版), nem tudom ez befolyásol-e valamit?
-
solarix45
senior tag
Az 5.6.4 felmegy TWRP-ből, vagy ezzel is szenvedni kell?
Egyébként nekem most 5.5.22 van fent, ez végre nem indulgat újra, viszont pár naponta előfordult, hogy nem lehet felébreszteni a telefont. Nem reagál a gombokra, csak fekete a képernyő (nem tudom, hogy amúgy fagyott-e, vagy csak a kép nem jön elő). Ilyenkor tok lehámoz, hátlap levesz, akksi ki, akksi be, aztán bekapcs. Elég bosszantó. Másnál is van ilyen?
-
nemlehet
őstag
Szerintem nem úgy értette, hogy a power bank maga tölt lassan, hanem hogy a telefont tölti lassan a bank.
Írhatnak akármit a külső aksikra, nekem az a tapasztalatom hogy max egy 1 amperes töltő sebességével töltenek. A gyári Xiaomi töltő meg két amperes, szóval ahhoz képest tényleg lassú. De pl amikor a régi telefonom 1 amperes töltőjével töltök éjszaka akkor nagyjából hasonló sebességgel megy amit te írsz, talán picit azért gyorsabb.
-
Surda-
őstag
Sziasztok!
Akinek Xiaomi power bankja van legyen kedves írja már meg neki milyen gyorsan tölt.
Rendeltem egy 10400ast, teljesen rendben van, kód alapján is eredeti.
Azonban sajnos baromi lassan tölt,pedig 2A van a hirdetésben, ennek ellenére kb 10percenként 1%-ot.
A saját,hozzá járó kábelével.
-
trebrona
nagyúr
Nekem sincs gondom a hangminőséggel. Különböző szolgáltatóknál a HD hang szokott talán bekavarni.
Videoval kapcsolatban viszont a 3gpp zavar. V5 alatt a cinema FV5-tel lehetett MP4-ben rögzíteni, de V6 alatt nem működik, egy zöld csík van a kép tetején keresztben, teljes szélességben.
-
esox
senior tag
válasz
trebrona
üzenetére
Lassan minden update más más módon fog települni.

Nekem pont meetingem volt reggel, amikor elindítottam a letöltést, pont mire vége lett végzett is a teló, aztán reboot now...de a 99%-nál eszembe jutott anno mit szívtunk ZTE Blade romokkal... szerencsére lefutott az upgrade.Csatlakoznék továbbá a kitartó Hongmi userek táborához.
Elsők között vagyok magyar tulajmerimobiles dhl-es vámolt eredeti verzió.
5.5.x romok előtt kezdtem gondolkodni egy Mi4-es ugráson, de még kitartok. Megjavult a bluetooth, fényképekkel, videokkal elégedett vagyok. Ami bosszantó, az a hivás (engem hívó fél) hangereje. Na az nagyon halk, de ez van. -
nemlehet
őstag
Én is elégedett vagyok a telóval, szerintem a V6-al abszolut nem lehet rá panasz. Nagyon pofás, modern lett az UI, a sebessége még jobb mint eddig (bár ezzel szerintem nem volt gond). Aki nem játszik annak teljesen elég a a 6589T sebessége, lévén a hasonló kategóriás S410 vagy S415 kb 20%-al erősebb ennél szóval elég szűk az a programréteg amire ez már nem elég de az már igen.
Ha nem kell 4G akkor szerintem mai napig jó vétel ez a teló (vagy az 1S) mert 130 dollár körül egyébként csak nagyon noname kínaiakat kapni, bár picivel erősebb béllel. Azért a 30-40 dolláros felár a Redmi 2-höz nem bagatell, lévén majd 25-30%-ról vagy forintosítva majd 8k-ról beszélünk ami azért ebben a kategóriában sok.
-
nimfas
addikt
válasz
hevizms
üzenetére
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, havernak és barátnőmnek az MTK-s Hongmi van, anyámnak az 1S verzió. Mindegyik megy, bár anyám még ismerkedik az okostelóval. Haver pl. csak telefonál, néha 1-2 perc net nap közben, neki 3-4 napot bír az akksi.
Párom délután töltőn használja, de szerintem még 45-50%-on van akkor is....Nekem a fényképezője tetszik, nem tudom a 2 Pro-ban milyen lehet ehhez képest? :-S
Most egy V5 (2/8) telóm van, jó a 2G Ram, de a foltosodás, meg hogy néha elmegy a hangom beszéd közben, miközben én tisztán hallom a másik felet eléggé idegesít.
-
hevizms
addikt
Az elégedettek táborát erősitem én is.Ez a telefon az első ami 1 évnél tovább bírta nálam.Lassan 1,5 éve használom én is.
Nekem egyedül az akku kapacitása kevés,de már hozzászoktam hogy ha nyúzom reggeltől a netet,akkor délután már töltőre kell dugnom.
Ezen kívül nekem nincs bajom vele.
Viszont ha most kellene vennem új telefont,én már nem venném ezt,hisz az idő ahogy írták is előttem,eljárt felette.
Jöttek a 4G telók,egyre több rammal.
Ha most vennék telefont,nekem a 4G fontos lenne és legalább 2G ram.
Szóval én inkább a Redmi 2 pro-t venném.Illetve mindig szerettem a Jiayu-t,talán mert az első telóm volt Kínából
,így lehet elcsábulnék egy Jiayu S4 miatt ennyi pénzért
[link] -
mclane_
aktív tag
A mai napig kiváló telefon, több mint 1,5éve van meg nyúzva van, sokszor repült és még mindig teszi a dolgát. Kollégáim céges Blackberryt, Samsungor cseréltek 2-őt, és utálják, ilyenkor mindig csak röhögök, hogy tessék itt a kínai vacak

Piacot nézve nyilván eljárt felette az idő, de ha semmi extrára nem akarod használni akkor még jó lehet.
Vannak fanyalgók(;-)) akiknek minden kevés, de szerintem az itteniek 98%-a elégedett a telefonnal. -
herdsman12
őstag
-
s4tch
veterán
Az MTK-s verzióra nem feltétlenül lesz már újabb android frissítés. Még egy 4.4 alapú stabil MIUI6 ROM várható. Ezzel együtt természetesen jó a telefon, a 26-os stabil ROM mindenre megfelelő, de én inkább az általad is említett utódot venném, szerintem megéri a felárat.
-
Dominó85
addikt
Elnézve mennyi telót f0s magából a Xiaomi... Nyalóka helyett Xopóka lesz csak romfrissítések terén... Ez nem az a Xiaomi, amit én megismertem. Lassan csak csúcs telefont érdemes tőlük venni, ha főverziós update-re gizdul az ember. (Lenovo K3 Note-ra se lesz soha 5.1, mielőtt valaki megszólna
) -
nimfas
addikt
Sziasztok... érdemes még ilyen telót venni? 137USD+áfa lenne.
Vagy inkább egy Xiaomi Redmi 2 Pro 160USD+áfa?

-
trebrona
nagyúr
Ne haragudj, de olyan régen volt már a 13, hogy fogalmam sincs mi volt a változás, pláne, hogy közben volt több verzió is. Nyilván nem visszafelé fejlődött..
Ez a rom csak a WCDMA Redmire (MTK) jó, 1S-re nem. A leírás azért olyan, amilyen, mert az összes Xiaomi készüléknél majdnem vagy teljesen ugyanaz a telepítés menete.
-
s4tch
veterán
válasz
rosszkutya
üzenetére
Vélhetően a kínaiak szúrták el a heti frissítést, más telefonokkal is előfordul ugyanez. (Nálam se megy a Mi3-on.)
-
trebrona
nagyúr
válasz
rosszkutya
üzenetére
Megnéztem, nálam sem működik, viszont utána lezár, felold után a hívásokra lép. Mehet bug reportba.
-
rosszkutya
tag
Sziasztok! Az 5.5.29 upgrade után csak nálam nem működik a zárképernyőn a balra swipe - hívások funkció?
-
-
nemlehet
őstag
Most egy elég érdekes hibával szembesültem. Elmentem nyaralni, aztán ma reggel még vidáman mobilnetezek, majd reggeli közben nézem, hogy nincs térerő. Mondom biztos mert hegyen vagyunk, meg elfújta a szél, meg tudja fene. De aztán csámborogtam itt keszthely környékén és bizony egész nap nem volt. Mondom ez nem normális. Elkezdek szórakozni a SIM beállításokkal, manuálisan kijelölöm a Telenor 2G-t. Cant register on this network hibaüzenetet kaptam. Próbáltam Telenor 3G-re, de arra is ugyan ez. Fent az értesítési sávon No service felirat van. Automatán szintén nem tud csatlakozni semmihez.
Igazából nem tudom, hogy a telefon, vagy a SIM szar, vagy a telenornál szúrtak el valamit, de az hogy látja a hálózatot a telefon nekem kizárja hogy a drága kici vöröc riz halt volna meg. A SIM-em még Pannonos, a régi narancssárga Bee-s, szóval nem elképzelhetetlen, hogy azzal van a gond. Bár a számokat tudom róla olvasni és 1-2 programot is leszedtem amik azt mondják status ok, és hogy aktív a SIM.
-
trebrona
nagyúr
válasz
hevizms
üzenetére
Nekem is kb 2 óra alatt jött le.
Feltoltam Dev-Hostra, hátha hamarabb lejön.

Szerk: kék Downoad Now a jó gomb!
-
trebrona
nagyúr
5.5.29 multi (HM2013023)
MIUI 5.5.29 Teljes lista
[Telefon]
Új - Internetes hívás funkció támogatja a videohívásokat (Mi Note Pro)[Kapcsolatok]
Fix - Akadás vagy leállás ha SIM kártya kapcsolatot importálsz vagy törölsz[Üzenetek]
Optimizálva - SMS kézbesítési állapota gyorsabban frissül
Fix - Néha Slideshow üzeneteket nem lehetett elküldeni[Zárképernyő, Állapotsor, Értesítési terület]
Új - Zene lejátszó a zárképernyőn
Optimizálva - Értesítés oldal betöltés sebessége[Időjárás]
Fix - Néha a város időjárás háttér fekete volt
Fix - Időjárás animáció hibásan jelenik meg néha[Böngésző]
Optimizálva - Optimalizált címsor magasság[Naptár]
Fix - Néha, az időjárási körülmények rosszul jelennek meg Naptárban[Rádió]
Fix - Felület hiba, ha a hang minőségét átállítod a beállításokban -
vapega
tag
válasz
üzenetére
Kár lenne Kínába visszaküldeni!
Itt keresd Digorj-t, vagy az emilje: info@miuiszerviz.hu.
A fiam telójában ő cserélte a töltőpanelt mert az halt le.
Korrekt, megbízható srác. Ha nem éri meg javítani akkor meg is veszi a telót alkatrésznek. -
törölt tag
Sziasztok. Valaki szervizeltetett már közületek kinaiakkal? Tud valaki címet hova lehet visszaküldeni. Nem garanciális hanem fizetős javítás lenne. Dram hibás a cucc és nincs szivem kidobni. 😖
-
s4tch
veterán
Tegnapelőtt írtam, hogy elszállt a Hongmi SIM foglalata, nem ismert fel egy SIM kártyát sem. Újrahúztam a telefont flash toollal, újraírtam az IMEI-t, mac addresst, minden elképzelhetőt, de egyik SIM sem működött benne. Tegnap este rájöttem a megoldásra: miután újrahúztam mindent,
fordítva tettem vissza a telefonba a SIM kártyát

Szóval már tegnapelőtt is jó volt a telefon, és erről meg is győződhettem volna, ha nem vagyok egy balfasz. Legalább kiderült, hogy a Hongmiba - sok más telefonnal ellentétben - 180 fokkal elfordítva is bele lehet tenni a SIM kártyát. (A chip nyilván az érintkezők felé nézett, csak a kártya lenyesett sarka állt rossz irányba.)
Node a lényeg, téglásítás, IMEI sérülés, hasonló esetekben működő módszerek:
[TUTORIAL] Recuperar Semi-Brick - Restaurar de fábrica
[Tools, Tips & Tutorials] [Redmi 1/Note 2GB WCDMA] How to fix "Invalid IMEI" or unbrick -
SSlyTR
senior tag
Na most ebédszünetben sikerült mindent megcsinálni vele.
A mem kártya gondja az exFat rendszer volt, mert gépen arra formáztam. és csak a lényeges dolgokat tettem vissza. De jó az Fat32 is
De olyan Columbosa az ajtóból visszakérdezek még egyet

Egy feloldási pattern-t beállítottam, de attól még ott van az egyszerű lehúzós karika is. Ki lehet kapcsolni, hogy csak a pattern legyen? Kicsit idegesítő, hogy kettőt kell feloldani. Az előző rendszeren néha az első feloldó be is fagyott, és ekkor macera volt életre kelteni
Emiatt döntöttem az újratelepítés mellett.Használ valaki még lock screen-nél feloldó pattern-t?
-
trebrona
nagyúr
Nem biztos, hogy kínai:
Menj be a Settings-> about phone-> System updates menüpontba,majd a menü gomb megnyomásával válaszd ki a Reboot to recovery mode menüpontot,majd nyomjuk meg az OK gombot.
A Recovery módba lépve egy android figura fogad, piros felkiáltójellel, nyomjuk meg a bekapcsológombotLehet, hogy a factory módba léptél, az a kínai.
-
SSlyTR
senior tag
Ma délután vettem észre, hogy a telóm nem látja a microsd kártyát.
Azt írja, hogy damaged. Valami fájl megsérülhetett rajta? Pont most telt meg valamikor.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I W10 I Cam I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3735, 100% Akkumulátor
- GeForce RTX 2070 blower (OEM HP) Garanciával
- GYÖNYÖRŰ APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3715, 98% AKKUMULÁTOR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(hasznaltam a keresot, de rossz totyikban

(ez itt nem a Redmi Note

(Android 5.0)
)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)