Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puma K
nagyúr
Számomra a Windows 8-ban a szögletesség tetszik, a mattos színek, és másolásnál a kiírt plusz információk az előző Win-ekhez képest.
De ha amúgy elém raknak egy Windows 8-cas gépet, hogy csináljak meg rajta valamit akkor azt baromi súlyos szívességekért cserében teszem meg.
Egyik barátom mondta, hogy az MS hullámozva adja ki az OS-eket.... egyszer jó.... egyszer rossz... egyszer jó... és így tovább.
Próbál újítani, de azt erőszakosan teszi. -
Jakuu
őstag
Windows 8 = bullshit
Jah es Win8 start menu = a shell kulso monyakolasa = another bullshit
-
attila9988
őstag
ha mellette nem fed el tényeket.
Gyorsan egy-két dolog!
A start menüt oda lehet varázsolni ,igaz külső progival de lehet.Az nem start menü. A start menü az, amit a microsoft beleépít az os-be. Ha te külső programmal csinálsz valami hasonlót, az nem hivatalos, és nem start menü. Tehát nincsenek elfedve tények.
-
attila9988
őstag
Linux alatt több kezelőfelület is elérhető, én most csak az alapértelmezettet fogom megemlíteni.
Ez a mondat így nem jó, még akkor sem ha felette van a cím. Nem linux -ról írsz itt, hanem ubuntu -ról, hiszen csak abban alapértelmezett az általad említett felület.
-
alfa20
senior tag
Ebben igazad van külső programokkal oda lehet varázsolni a start menüt, akár csak egy normálisan használható, író-, fájlkezelő-, média lejátszót-, codec-, office-, és egyéb programokat, de ez már nem a windows, ezek külön programok, akárcsak ha játékot telepítenél, ott van, de nem az alap w8.
Nekem ezek a 16 színes kockalapok olyanok mint anno a C64, csak szebbek a színek (bocs de nekem nagyon nem jön be és most nagyon finom voltam). Én annak idején C4 plus-on kezdtem, és az első Op. a DOS 4.01, majd a 3.1-es windows volt.
Az összes MS op.-al volt szerencsém dolgozni, de mind közül a W8 a legrosszabb kezelő felületű (Metro UI felület). A mai napig nem tudom, hogy kell bezárni a IE-t, így ha véletlen elindítom ott fut míg ki nem kapcsolom. a Start menüt én vissza is tettem, hála az IObit-nek, az Metro UI ki kapcsolható így nem kell vele kínlódni, maga az op. az teljesen rendben van, de igazán hagyhatták volna mindenki maga döntse el milyen kezelő felületet akar használni. Táblán és telefonon biztos jó, de érintő monitor nélkül, dolgozni szörnyű. -
Dilikutya
félisten
Engem ne akarjon senki semmire rávenni. Fejlesztgessék szépen a rendszert. Az eddigi felület jól bevált, fejlesszék az elérhető funkciókat, legyen gyorsabb, biztonságosabb. A Windows 8-ban nincs új filozófia, csak egy új öszvér kezelőfelület. Szigorúan nézve a Windows 8 egy Vista, amiben van új UI, és addig pofozgatták a rendszert, amíg gyorsabb lett. Ezért van az, hogy 6.2 a verziószáma, míg a Vistának 6.0, a W7-nek meg 6.1.
-
Ő sem írt konkrét programot. És én is mondhatom, hogy ismerem annyira a windózt, hogy tudjam, hogy lehetséges.
Figy, nem emlékszem az összes program nevére, aminek a hibáival az elmúlt 7 év supportos tapasztalata során találkoztam. Bocs, szenilis vagyok már.Amúgy, hogy troll reakció-e, azt vitatnám, mert csak annyit írtam, hogy más oprendszereken is van ilyen, de inkább a rosszul megírt program hibája ez, mint az oprendszeré. De felőlem annak tekinted, aminek csak szeretnéd
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A jelenség tényleg létezik Win alatt, pl. AltiumDesigner produkálja. Ha a betűméret egy lépcsővel meg van növelve az alapról, akkor pár belső ablakon nem lehet megnyomni az OK gombot, mert a gomb nem fér ki az ablakra, így effektíve használhatatlanná teszi a programot növelt betűmérettel, ugyanis nem lehet a kapcs. rajz változásokat átvinni a nyáktervre az OK gomb nélkül... Alap betűmérettel jó, de az meg FullHD monitoron elég pici.
Hasonló problémák előfordulnak Coocox IDE-ben is, de ott legalább a program minden részén külön lehet állítani a betűtípust és méretet, csak el kell vele tökölni egy kis időt.Egyébként néhány speciális, ritkán megjelenő tájékoztató ablaknál is előfordul W7-en, hogy ha növeled a betűméretet, akkor az üzenet fele kilóg a textboxból, és nem lehet elolvasni. Gondolom nem foglalkoztak azzal, hogy az angol szövegekhez szabott UI minden elemét átszabják minden lokalizációra. Azt már meg nem mondom, ez melyik üzeneteknél lelhető fel, de létező jelenség.
*no meg XP-n is volt ilyen, nem is egy esetben. Igazából aki állította valaha a betűméreteket nagyobbra, biztosan találkozott ezekkel az apró hibákkal.
Valszeg Linux alatt is előfordulnak ilyen apróbb hibák, de ott még nem növeltem betűméretet az alapról. -
fsb1000
nagyúr
Én nem hittem el, csak nem ismerem annyira a Linux op rendszert hogy megítélhessem a valóságtartalmát az állításának. Leírt egy hibajelenséget, amire te azt trollkodtad, be hogy olyan van bizony a Windowson is. Sőt! Saját magad tapasztaltad meg. Ha ez így van akkor melyik program produkálja?
Mivel nem tudtál válaszolni a kérdésemre, én úgy tekintem hogy finoman szólva is nem bizonyítható állítás, sőt csak egy szokásos troll reakció, hamár a te terminológiádat próbáljuk használni.
-
-
-
fsb1000
nagyúr
válasz
CyberPunk666 #150 üzenetére
Szerintem nem kötekedert, csak mindenre van valami böffenete.
Aztán néha belefut olyan dolgokba amiből nehéz kijönni. Mint például pár hsz-el előbb azt írta Windows platformon is tapasztalt hasonlót mint te linuxon. [link]
Aztán a konkrét kérdésemre már nem tudott válaszolni... elfelejtette mi is volt az a konkrét szoftver. -
CyberPunk666
senior tag
De kötekedés, ha mégsem, akkor felfogási képességekben van a probléma.
Ha megnézed mire írtam, akkor láthatod, hogy miről volt szó. Ezzel közösítette a platformot a felhasználók számára. Nem volt értelmetlen.Azzal nem húznak nagyot a felhasználók körében, ha tök más külső mögött ugyanaz az alap fut. Még az is nagyobb húzás nála, ha ugyanazon külső mögött más alapok vannak és kétszer kell megírni. Mert itt a lényeg, hogy a felhasználó ugyanazt lássa.
A felhasználó oldaláról ez a kapcsolat. Ennek a technikai megoldása ebben a formában lényegtelen. A fejlesztőknek persze nem az.
-
válasz
CyberPunk666 #148 üzenetére
Oda-vissza, csak az utóbbi időben már csak a Microsoftnak.
Az UI meg az architektúra meg nem kötekedés volt, hanem simán értelmelten volt, amit írtál. Pont. -
CyberPunk666
senior tag
-
válasz
CyberPunk666 #146 üzenetére
Többféle architektúra között nem az UI jelenti a kapcsolatot, hanem a crosscompiler
De az azonos UI töbféle beviteli módhoz meg alapból nem jó dolog.
Nincsenek lemaradva -> azért vesznek át ötleteket más oprendszerekből?
-
CyberPunk666
senior tag
De ez nem volt cél. Mivel az új felület a kapcsolatot jelenti a többféle architectura között és nem valami helyett jött.
Raysen623 - nincsenek lemaradva, a windows egy jó rendszer, van amire van jobb, de van amire viszont nincs. Mindegyiknek megvan az erőssége és a gyengéje.
-
Raysen623
addikt
Azért azt is vedd figyelemebe, hogy míg az Apple jószerivel évente adja ki az újabb OP rendszereit (max 2 év), addig az xp óta eltelt vagy 7 év mire jött a vista, újabb 3 a 7-esig, és csak most tartunk a w8-nál. Tehát az MS-nek nem volt más választása, mint egy jó nagyot lépni valamerre, mert baromira le volt maradva a többiekhez képest is...
-
-
Alex91
félisten
válasz
Ayanlith #141 üzenetére
Persze, en se esem ketsegbe, ha mast kell hasznalni. Valoszinuleg ezt is megszoknam/szokom ha kell. De szerintem ez igy katyvasz. Lett volna csak az uj UI, es a regit dobtak volna ki. De igy nekem eleg oszver. Az Apple is sok mindent atvett az asztali rendszereben a tablet/telefon rendszerebol. De talan elegansabban csinalja, es kisebb lepesekben.
-
Ayanlith
tag
Érdemes azért azt is figyelembe venni, hogy attól még, hogy valami újabb, nem biztos, hogy mindenki számára jobb is, nem feltétlenül csak megszokás kérdése az egész. Én például nagyon kísérletező ember vagyok, a Windows 8 összes megjelenés előtti változatát kipróbáltam, azonban nem győzött meg. Annak ellenére, hogy szépnek és innovatívnak találom ezt a csempés felületet, egyszerűen úgy érzem, hogy asztali számítógépre vagy laptopra egyszerűen kevésbé van létjogosultsága. Pontosabban akár még lehetne is, ha jobb és átgondoltabb lett volna a kivitelezés. Kevésnek érzem az átjárhatóságot az asztali felület és az új Start oldal felülete között, mintha a Start oldal csupán egy felhasználó által telepített, harmadik féltől származó alkalmazás lenne, amely alapvetően nem lenne a rendszer része. Nem tetszik például a beállítások széttagoltsága (hogy a beállításoknak csupán egy töredéke jelenik meg az új felületen). Ha Startból ki szeretnék helyezni egy ikont az asztalra azt nem tudom megtenni, nincs arra egyszerűen gomb, csupán arra, hogy a tálcára rögzítsem, amit szintén nem tartok ésszerű dolognak. Ha a Windows 7-nél gyorsan el szerettem volna érni egy rendszerbeállítást, csupán meg kellett nyomnom a Start gombot és begépelés után már meg is jelent a lehetőség a keresőben, most a rendszer alapvetően csak az alkalmazásokban keres, így át kell kattintanom a beállítások gombra, hogy abban keressem. Ha azonban meg is találja a beállítási menüpontot, akkor sem megy csak egy Enter lenyomására a dolog, ugyanis még ki kell választani ott is, hogy az asztali vagy a Start verziót szeretném megnyitni. Bár jobban szeretek egeret használni, mint billentyűzetet, a képernyő széléhez való húzogatósdi valahogy szintén nem pálya számomra, felesleges, erőltetett maszlagnak érzem.
Érződik, hogy ez a rendszer inkább a hétköznapi felhasználónak van kitalálva, nekem, aki kicsit jobban belemerül ebbe a világba, ez a rendszer meglehetősen lelassít dolgokat.Hogy valami pozitívat is mondjak: azon a gépen, amelyiken kipróbáltam, a Windows 8 működése (animációk, sebesség), gördülékenyebbnek tűnt, mint annak idején a Windows 7-é.
Megjegyzés: Egyébként azt olvastam, hogy a következő Windows-nál már kicsit összetettebbé teszik az új felülten elérhető beállítási lehetőségeket.
-
Alex91
félisten
válasz
Dilikutya #138 üzenetére
De pont az a lenyeg, hogy te maradsz a reginel, a megszokotnal, pedig ok mar masra szeretnenek ravenni. Es pontosan, valoszinuleg a tobbsegnek a motorhazteto alatti resszel nincs gondja, sot nem is erdekli, csak mukodjon. De a felhasznaloi felulet ahogy kiveszem tobbeknek nem tetszik, nem konnyiti, inkabb neheziti a gep hasznalatot. Ez az alapveto gond vele! Mert te se az uj filozofiat tanulod meg, hanem probalod a rendszert a regi modon hasznalni...
-
-
Dilikutya
félisten
Van különbség, hogy az újat nem akarom megszokni, vagy a számomra rosszabbat. Abban egyetérthetünk, hogy a kezelőfelület marhaságai a rendszer stabilitását, gyorsaságát és technikai tulajdonságait nem befolyásolják, legfeljebb a sebességre lehet hatással pár effekt. Az XP/7 összes hasznos újdonságát elérem a klasszikus kinézettel is, nekem nincs igényem 3D-re, átlátszó ablakkeretre (minek az?), de az XP Luna felülete is csak pár hónapig volt érdekes, mert az merőben más volt, mint az azt megelőző 10 év kezelőfelületei. A klasszikus UI szerintem kevesebb helyet használ a képernyőből, mint az effektezett újak, persze lehet, hogy csak optikai tévedés, de akár illúzió, akár valóság, nekem jobb így. És pont ez a jó a Windows 8 desktopban is, igaz ott is kilőttem minden kilőhető effektet.
A Start menü más, nekem nem hiányzik, régóta nem használtam, csak a vezérlőpultot szedtem elő onnan, e tekintetben a Windows 8 "ablak+x" billentyűkombós menüje még jobb is, mert ott egyben van az összes lényeges beállítás, vezérlőpult, számítógép kezelés stb.
-
Alex91
félisten
-
válasz
CyberPunk666 #133 üzenetére
Jópár éve használok KDE-t, és elég sok témát használtam már. Nem igazán fordult elő, hogy a téma miatt ne lehetett volna hozzáférni valamihez, vagy kilógott volna.
De ha az a gond, hogy pl. a betűméret miatt tolódik el valami, hát azt előidézem neked Windowson is
Különben nemtom, miért kéne kihasználni a korlátlan lehetőségeket. egyszer megcsinál az ember magának egy jól működő rendszert, és nem bántja. Ami nem rossz, nem kell javítani.
Nekem van az asztalon egy pár átlátszó widget, Conky, pár ikon (KDE4-en is lehet), és ennyi.@fsb1000 : Konkrét progi? Fene emléxik már mik voltak azok. De ez mondjuk nem annyira az oprendszer hibája sem windózon, sem Linuxon.
-
Revenge
tag
Kipróbálnám már egy tesztelhető verzióval, de ez a win7 is olyan stabil, hogy majd' 2 éve nyúzom, és nem hidal le.
Majd ha kigyullad a winyóm, és felébredek 1 raklap nyugtató után, talán kipróbálom. Ismerősömnek win8 van a laptopján, és leesett az állam a sebességétől. De a tapizás hiánya érezhető, szinte néha megérintettem volna a csempéket!!
-
mark77
tag
válasz
CyberPunk666 #130 üzenetére
A Linux néha alaposan meg tudja szopatni az embert. A több lehetőséget is kellő körültekintéssel lehet kihasználni.
-
CyberPunk666
senior tag
Gondolom azért nincs ilyen gondod, mert nem használod ki a korlátlan testreszabhatóságot....
A színek, méretek állítása viszont az egészet szétcseszi. Hiába lehet ott annyi mindent állítani, ha csak defaultban működik jól, a tálcákkal lehet játszogatni és annyi.
Amúgy nincs a baj defaultal sem, mert jó ahogy van, csak reagálni akartam arra a téves információra, hogy a korlátlan tesreszabhatóság létezik. Nem létezik, illúzió, egy lehetőség amivel nem lehet élni.
-
válasz
CyberPunk666 #130 üzenetére
Én is elég régóta használok Linuxot, de ilyen bajom nem szokott lenni
És az általad leírt dolgok windózon is tudnak jelentkezni egy-egy sz@rul megírt proginál.
Amúgy szintén KDE-t használokNem véletlen.
-
CyberPunk666
senior tag
Régóta használok többféle linuxot, és a híres nagy tesreszabhatóságukról annyit, hogy amint elkezded állítgatni, bele fogsz futni egy olyan programba, ami miatta nem használható normálisan, mert nem férnek ki, torzak a boxok, a menük, esetleg olyan háttéren van, hogy olvashatatlanná válik stb...
Szóval ott maradjunk annyiban, hogy a tálcát lehet cseszegetni és addig még a többség működik (bár láttam már olyat amikor a gnome bar alá kerültek a vezérlőgombok, és mindig oda nyílt meg az azért vissza kellett venni az eredetire.
Arról nem is beszélve, hogy egy komoly cég azért minimum megköveteli, hogy az adott alkalmazása, programja, szolgáltatása minden ugyanolyan rendszeren ugyanúgy nézzen ki, ahogy ő azt megtervezte.Állapodjunk meg abban, hogy ott csak több lehetőséged van, de a teljes szabhatóság pedig egy illúzió...
Mondom ezt úgy, hogy szerintem a KDE az egyik, ha nem a legjobb valaha létezett megoldás amivel találkoztam és nagy megelégedéssel használom rendszeresen.
-
Raysen623
addikt
Érdekes a cikk, de sajnos csak részben tudok együtt érezni az íróval! Amikor először kipróbáltam a W8-at, meg voltam döbbenve és pár óra után töröltem is ( ez még egy korai verzió volt). Később leteszteltem a kiadás előtti verziót és ott már eltért a véleményem az új rendszerrel kapcsolatban! Végül az MS akciójának keretében megvettem hivatalosan 9e pengőért, egy 64 bites angol nyelvű verziót. Azóta is használom, és szinte teljesen elégedett vagyok.
Teljesítmény, boot idő és gyorsaság terén a legjobb. Stabilnak is stabil, komolyabb gondjaim eddig nem voltak. Minden olyan program fut rajta amit eddig is használtam korábban win7 alatt.
A 40-es éveikben vagy még később járóknak, akik számítógépet használnak pedig teljesen mindegy véleményem szerint melyik OS van a gépükön. Példának okáért ott van az apám, akinek 3 diplomája van, mégis gondjai vannak a gépkezeléssel. Jelenleg W7-et használ, de start menü megléte ellenére rendszeresen eltéved, nem találja a dolgokat. Amit lehet azt kizárólag asztali shortcut-ról futtat! Tehát legyetek kedvesek végre figyelembe venni azta tényt, hogy a start menü megléte avagy nem léte teljesen mindegy!!!! Elhiszem hogy van aki szeret benne bóklászni, DE én speciel szinte soha a büdös életbe nem használtam már xp alatt sem!!!! Nekem tehát nem hiányzik. Nektek sem fog idővel...a gyerekeiteknek meg aztán végképp nem.
Elhangzott több alszoftver integrációja, ami jó pont, de vannak még hibáik. Például a webböngésző, ami csempe alól futtatva engem idegesít, mivel nem találom a kedvencek nevű eltárolt weboldalaimat. Itt még lehet én vagyok a noob. Lényeg, a csempe sem tökéletes még, ezért indításkor egy klikkel átugrok az asztalra és kész. Mindezen problémák, hiányosságok azonban feledhetők mert cserébe többet kapok mint amit vesztek. A W7-et pedig lehet ajnározni, de idővel komolyan be fog lassulni valamiért. Hosszabb távon pedig ez mindíg is idegesítő volt számomra. Röviden ennyi -
mark77
tag
Lehet, hogy figyelmetlen voltam, de a felsorolásból kimaradt a KDE.
Abszolút testre szabható, beállítható, kinek melyik megoldás tetszik. Ha akarom csilivili, ha akarom spártai fapad. Türelem és ízlés kérdése.A Win 8 leggyengébb pontja a start menü hiánya..
-
Dilikutya
félisten
Nem lehet a rendszerből kikapcsolni a Modern UI-t. Azt hiszem, valamilyen registry módosítás van rá, de az nem kényelmes, nem szabályos, és mintha olvastam volna olyat, hogy még hibát is okoz. De Vezérlőpultról, Gépházból kikapcsolni nem lehet.
A cikkhez: hálózatbeállítás ott van továbbra is a Vezérlőpulton, nekem nem tartott tovább otthon beállítani, mint a Windows 7-et.
Mivel én nem az oprendszert nézem géphasználat címén, a 8 legnagyobb pozitívuma, hogy alapból minimalista a kezelőfelület (XP/7 telepítéskor első dolgom volt a klasszikus felületre váltani). Kevés szín, a szögletes felületek kevés helyet vesznek el a hasznos felületből. Az átlátszó ablakkeret meg eddig is ki volt kapcsolva. -
Angyom
tag
8-ér' vettem lemezes VUP-ot, Vistáról jöttem át. Személyes tapasztalat a Vistával kapcsolatban, hogy a 3,5 év alatt egyszer sem hagyott cserben, míg az előtte levő XP miatt sokat szerelgettem, és telepítgettem. Ennyiért naná, hogy frissítettem a Vistát. Nekem bejön a 8, minden könnyen megtalálható. Tettem be egy start menű gombot(progi) aztán kész. Ráadásul temérdek közül lehet választani, agyon lehet variálni őket. A Metro-t nem használom, semennyire sem. A gép a NORMÁL nézettel indul, és nem Metroval. Most hirtelen nem tudom biztosan, de úgy rémlik, hogy a rendszerben lehet ezt is beállítani, és nem külön progi, szal a cikk valószínűleg így nem potos. Mindenesetre jó a 8, gyors és megbízható.
-
Rozzo
tag
válasz
Blood Mage #115 üzenetére
Szerintem igen, mert:
1. A gyengébb netbookok tulajdonosai valószínűleg használni fogják
2. Microsoft marketing. -
DS39
nagyúr
válasz
itt egy aktuális statisztika: [link]
-
Syl
nagyúr
válasz
Juj! Ezt a témát nem szabad feszegetni
-
A videóban látott felület valami borzalmas... Ha az lesz asztali PC-n is, akkor azt hiszem leragadok a Win8-nál.
-
PuMbA
titán
Aki 1 rendszert tud használni, az az összeset tudja
Szüleim 50 és 60 között vannak és használtak Ubuntu-t, XP-t, Win7-et és Win8-at is (ez van most). Én sose értettem, hogy itt valójában mi is a probléma, minden rendszert lehet használni és kész. Egyiknél se hívogatnak/hívogattak, hogy kisfiam hol kell ezt meg ezt megcsinálni. Bár ha egy kis gondolkodás megerőltető, akkor lehetnek problémák.
-
SPY0817
aktív tag
Szüleim örülnek ha betudják kapcsolni a gépet meg talán megtudják találni a böngészőt.. de ez bármilyen rendszeren igaz ettől nem a rendszer meg a gép a buta. hanem ők nem értenek hozzá, mindent meg kell tanulni hogy tudjad. Szerintem a win8sem kevésbé intuitív mint az Android pláne ha használtál bármilyen Windowst előtte és képes vagy 2dolgot megjegyezni..
-
Blood Mage
senior tag
és terjedni hogy terjed a 8? összevetve a korábbi Vista és win7-el?
-
válasz
CyberPunk666 #111 üzenetére
Nekem sokáig a nem megfelelő biostól fagyott a céges vason. A Win7 nem fagyott a régebbi BIOS-sal sem.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
oceanrush #96 üzenetére
Ott eleve lesz valami probléma, mert nem kéne lefagynia. Szóval vagy felraktál valami nem w8 kompatibilis drivert, vagy a gyártó szart adott ki. Esetleg rossz vírusvédelmi software is okozhat ilyet. De nagyon valószínű, hogy nem win hibáról van szó (vagyis csak közvetetten).
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Amit eddig láttam belőle, az ritka bugyuta. Már annyira túl akarták egyszerűsíteni (Miért??? Komolyan, egyre hülyébbnek nézik az embereket - és ezért is lesznek egyre inkább azok.), hogy totál átláthatatlan lett.
Minek kell erőltetni ezeket a fél képernyőt betöltő gombokat, új elrendezést és társaikat? Érintőfelületen még elmegy (próbáltam - bár ott is inkább az újdonság varázsa ért valamit - 5 percig -, nem a páratlan kezelhetőség), de nem a Windows-om alá. Inkább egy SP2-őt csináltak volna Win7-hez, ez meg a mobilfronton nyitott volna.
Az első dolgom friss Win-telepítés után, hogy az összes csilli-villi effektet, úsztatást meg 16x-osan élsimított ablakkeretpöcköket kikapcsolom és klasszikus design, szóval ha rajtam akarnak élősködni a direkt GPU-gyorsított, átlátszóan anizotrópikusan szűrt DirectX 22.8-as OS GUI-t fejlesztő semmirekellők, akkor éhenhalnak.
-
Findzs
addikt
véleményem szerint a microsoftnak kellett volna eszközölniük egy olyan beállítási lehetőséget, hogy választható legyen az új felület vagy használható legyen a régi alapértelmezésben az induljon
sok évnyi évtizednyi ablakos win használatot nem lehet pikk pakk "kinevelni" a felhasználókból ennyi eszük lehetett volna
-
Vladi
nagyúr
"előbb vagy utóbb mindenki szembe kerül vele."
Mi? hogy én?Én aztán nem.
"Sajnos F18-al ez 9 sec-re nőtt"
mostmilesz??f18 ilyen nyirkos?
-
W1
senior tag
Hát én a jó kis OSX Lion mellett W7-et használok amire kell a Windows, talán lefrissítem, talán nem. Mobilon eleinte tetszett a csempe, stb, mára már annyira nem. Remélem észbe kap a Microsoft, és kezd valamit magával, mert szeretnék játékra még PC-t venni, de remélem nem W7-et kell hozzá használom sok év múlva is. (Nem, mintha probléma lenne vele, de az idő múlásával elvárnék ilyen téren magamnak újítást)
A tősgyökeres Windows usert ültesd le egy Linux vagy OSX elé és leszarozza 5 perc után, mert nem a megszokott helyen vannak a dolgok.
Másfél éve tértem át 6 év Windows után OSX-re (elötte voltak Ubuntuval tapasztalataim), és egy percig sem bánom, leülök egy Windowsos laptop elé, nem tudom, mit hogyan..
-
-
Stauffenberg
nagyúr
Nekem is az volt. Én használok Windowst (Vista, 7 és 8 napi szinten), OSX-et meg Ubuntu Linuxot is. Mindegyik megszokható, de a példám arra vonatkozott, hogy ültesd le másik oprendszer elé az egyszerű usert aki soha nem használt mást. Az esetek többségében előbb tér vissza a megszokotthoz, minthogy megismerkedjen az ismeretlennel.
(#98) WayneGace: Pont így működik. A Win 8 alatt nem kell a csempéket taperolnod ha nem akarod. Amíg megvolt a netbookom, addig például nálam szoftveresen le is volt tiltva a Metro felület (mert 1366×768 a minimum felbontás hozzá), mégis tudtam használni a rendszert. A Start menü sem hiányzott.
-
Syl
nagyúr
válasz
Stauffenberg #97 üzenetére
A tősgyökeres Windows usert ültesd le egy Linux vagy OSX elé és leszarozza 5 perc után, mert nem a megszokott helyen vannak a dolgok.
20 év Windows után váltottam Linuxra (Ubuntu Unity felülettel, ami eléggé OSX másolat) és nagyon elégedett vagyok vele.
-
válasz
Ez általában azon bukik, hogy aki Linuxot használ, az általában ért a windózhoz is, tehát ha nem is szereti, de tudja, mi hol van benne. Van összehasonlítási alapja. De más oprendszereket nagyon sokat szidnak win only userek, anélkül, hogy tudnák, miről is beszélnek
@Alex91 : Melyik Linux felület nem jött be?
Mert oda azért van pár... és ha az OSX tetszik, akkor egy arra hajazót kell rátenni, problem solved... ...főleg, hogy az OSX is Unix-származék.
-
Alex91
félisten
válasz
Ez azert ne teljesen igaz
. OSX azert eleg logikus, konnyen hasznalhato. Nekem XP utan orom volt ismerkedni vele. A Linux azonban valoban nem jott be. Es igen, a Win 8 se...
-
Teljesen egyetértek Veled! Én sem tudok Win8-as gépet eladni az ügyfeleimnek. Mindenkinek downgrade-elnem kell Win7-re. Ami néha komoly nyűglődéssel jár
Szerintem sem volt átgondolva rendesen ez a Metro felület; gondolom azért erőltetik, hogy a mobil piacon így nyerjenek teret... -
WayneGace
őstag
válasz
Nem tudom a kinézet mennyiben befolyásolja azt, ami a "motorháztető" alatt van. De az is megoldás lehetne, hogy felkínálja a windows, hogy válasszak. Melyiket akarom, a megszokottat vagy az újat. Akár úgy is, hogy az alapértelmezett az új.
-
Stauffenberg
nagyúr
Én alapvetően azt hiányolom a cikkből, ami a lényege lenne. Ha a UI-ról beszélgetünk, akkor illene némi design és grafikai alapismeretet is felvonultatni. Az eléggé felszínes ismeretekre utal, hogy a felület nem szép mert csempés és az túl kevés formából áll.
A felület nekem sem tetszik maradéktalanul, lehet ezt a flat dizájnt úgy is művelni, hogy kevésbé legyen sivár, de ez most nagyon nem jött össze az MS-nek. Egyébként a trendeknek abszolút megfelel, de mint tudjuk a grafikusok között terjedő divathullámok nem mindig szolgálják ki teljesen az általános közízlést.
Ettől függetlenül soha nem is volt különösebben gondom a küllemével és a kezelhetőségével. Szerintem igen logikusan épül fel, viszont a probléma, hogy a userek az első grafikus Windows felületek óta ugyan abban az ökoszisztémában mozognak és ami ettől drasztikusan eltér azt valahogy nem tudják feldolgozni és megszokás, újra tanulás, átszokás helyett megfutamodnak és rögtön visszakövetelik a megszokottat.
A tősgyökeres Linux usert ültesd le egy Windows vagy OSX elé és leszarozza 5 perc után, mert nem a megszokott helyen vannak a dolgok.
A tősgyökeres OSX usert ültesd le egy Linux vagy Windows elé és leszarozza 5 perc után, mert nem a megszokott helyen vannak a dolgok.
Minden csak a rugalmatlanságra vezethető vissza. Nemrégiben a párom nagyapja kapott egy számítógépet, soha életében nem használta még. Eleve ott kezdődött a történet, hogy az egér és billentyűzet használatának alapjait kellett megtanítani. Kapott egy Windows 7-et, de túl sűrűn tévedt el benne. Aztán kapott egy Windows 8-at és sokkal hamarabb kezdte otthonosan érezni magát, nincsenek korábbi preferenciái és tapasztalatai, csak annyit mondott, hogy neki ez sokkal logikusabb felépítésű (persze azóta már találkozott a rendes desktoppal is). Gyanítom kaphatott volna Linuxot vagy bármilyen más rendszer, azzal is hamar megbarátkozott volna. De a Win8 csempéi határozottan könnyebben emészthetők számára, mint a puszta desktop nézet.
-
oceanrush
senior tag
Engem az zavart Windows 8 Pro-n, hogy ha egy program lefagyott, az istennek se tudtam bezarni... Csak a reset segitett ilyenkor... Nem mukodott se a Ctrl+Alt+Delete, se az Alt+F4... Ezen kivul nagy bajom nem volt vele... A csempek annyira nem veszesek, igazabol nekem mindegy hogy mivel inditom el a programot, az asztalt sem nagyon bamulom Win 7-en.
-
-
zoli62
addikt
Az én véleményem az, hogy lehet nélküle is használni a rendszer, de nem azért nem is sikerült olyan rosszul a Moderr UI. Az más kérdés, és tény, hogy asztalon kevésbé hasznos. Én például sokakhoz hasonlóan bejelentkezés után egyáltalán nem látom többet. A probléma az, hogy a sok visszajelzés hatására a Microsoft még mindig nem ismerte fel, hogy ki kell adnia egy olyan frissítést, ami érzékeli, hogy milyen platformon fut és ettől függően vagy az asztalt indítja alapértelmezetten, vagy a Metro-t.
-
Talán elég sokaknak nem véletlenül böki a szemét ez a marhaság, amit a MS bele mert tenni az új OS-be
-
reandre
tag
Ez most komolyan egy kiemelt cikk?
-
Májkroszoft én így szeretlek
Ja meg Creative, szintén.@Gabee8 : Nem mertek sztem kétféle felületet kiadni, mert annyira nyomnák a 8-at minden mobilcuccra, hogy nagyon, ahhoz meg kell, hogy az új felület elterjedjen...
Meglátjuk, mi lesz. Remélem, jó nagy bukásSkype, havernak is az a baja, hogy nem lehet ablakba rakni.
-
Gabee8
csendes tag
Egyetértek én is a cikk írójával!
Legjob megoldás az lett volna ha a windows 7-et SP2-vel erősítik belekerülnek a 8-ban megjelent néhány újdonság és ezzel párhuzamosan adták volna ki a 8-at tabletre és mobil eszközökre.
És az ms hivatalos oldalát sem kellett volna lerondítani mert teljesen átláthatatlan, undorító.
A weboldalaknál alapból lehet mobil eszközre optimalizálni tehát oda jó lenne az ms mostani weboldal kinézete.
Az hogy a Skype 6 is undorító egyszínű lapos lett az is felháborító. Hova tart az informatika....
Én anno utáltam a Vistát de SP2-vel megfelelő géppel gond nélkül fut. A 8-at is utálom de nem fogom megszeretni mint a Vistát. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Le lehet, csak nem kérdez, a Winupdate jobban tudja, hogy mit akarsz használni. A Creative cég meg cseszik támogatni a régebbi cuccait, így ezért van egy gagyi driver a winupdaten, "csak hogy legyen valami". Ha rendes drivert akarsz, akkor fel kell tenni a Daniel K. féle Audigy support packot, akkor 5.1 és EAX meg OpenAL is menni fog...
Ha éppen ott vagy, akkor legegyszerűbb kihúzni a netet az első boot alatt, feltenni a saját driveredet, aztán bedugni a netet és engedni a winupdatet, mert akkor már nem akarja feltenni azt a ratyi drivert.
-
Ez már vallási kérdés. Nekem inkább a taccspad.
Driverfrissítést nem lehet letiltani ahhoz a hangkárolyhoz?De @Geffry : az érintőkijelzővel is jól megvagyok, volt Revo-m, 5MX-em, Palm 505-öm is, utóbbi aktív használatban...
Ja hogy annyira lassú lett... annak már több oka van.
"arra az időre jó míg felmászik a catalyst."
Jaaaaa, úgy persze -
Geffry
aktív tag
Aki érintőképernyőt használ az meg is érdemli... Nem, én csak szimplán útáltam mindigis a tapipadot, bár tény egy minimalista valaminek nem rossz, az utcán én se szedek hozzá elő egeret, de mindig ott pihen mellette az M187
Bluetooth-ot hála a magasságosnak nem használtam már vagy 6 éve, VGA driver ügyileg meg nem tudok mit mondani, sosem volt probléma vele, arra az időre jó míg felmászik a catalyst.De végeredményben nem érdekel. Valamitől egyszercsak lassabb lett a gép az új, erősebb hardverrel, mint az idén 5éves régi alaplappal és több problémám is volt vele, pedig ez friss telepítés az előző pedig 2 éves volt. Nem bántom a Win 7-et, egy nagy siker volt és még messze nem járt el felette az idő... Mitöbb, én is remélem hogy ezt a csempe marhaságot nem viszi tovább az MS, mert én azokat például telepítés után mind uninstalláltam
szóval csak a fura start menü maradt meg illetve a tapigesztusokra emlékeztető jegyek. De ha ezeken túl tudunk lépni, akkor egy tökéletesített windows 7 van előttünk.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Touchpad? Hehe, ott a pöcök egér egy normális gépen.
Am. a W7 drivereivel be lehet szívatni magunkat rendesen. Ha kérdés nélkül hagyom telepíteni install után, akkor a Radeonom kap egy drivert a Catalyst Control Center nélkül, az Audigymre meg felrak valami gyári szemetet a Creativetól, amivel csak sztereó módban hajlandó működni. Ha nem figyelek oda és nem állítom le időben, akkor 20 perc plusz munkát ad nekem a Windows... - szerencsére már jó rég nem halt meg, csak majdnem, de azt kétszer.
-
fsb1000
nagyúr
Az én szubjektív véleményem sem negatív a Win8-ról. A csempe se jelentett problémát, sem annak lecserélése.
De az előző hsz-ekben konkrétan a WinXP és több magos CPU-k viszonyáról volt szó és nagyon érdekelne, hogy az ezzel kapcsolatos állítások mivel alapozhatók meg.
****Egyébként itt a PH!-n találkoztam olyan véleménnyel hogy a Win7-ben néhány dolog nem megfelelő működése csak terelés a Win8-felé.
Szerintem a cikkíró még bevehette volna ezt (tév)eszmét is a az írásába, hogy kerekebb legyen a kép arról a szemléletvilágról, ami a fórumokon olvasható a Win8-al kapcsolatban. -
A tuchpaddel nekem sosem volt gondom... Jó az, ha valahova hirtelen menni kell a lapossal, és nincs lehetőség egérrel szerencsétlenkedni.
Vagy az érintőkijelzőre gondolsz?
A lassulást meg nem a driverek okozzák, hanem a vírusirtó, és a frissítések.
A driverekről annyit, hogy sem a 7-ben, sem a 8-ban nincs out of the box _működő_ brútusz driver, meg mondjuk a Win7 VGA driverei sem a legfényesebbek. -
Geffry
aktív tag
Nos ha valaki akkor én szkeptikusan fogadtam a Win 8-at, olyannyira hogy még a bétát se próbáltam ki. Pedig anno a Win 7-et se vártam de annál mégis hajlandó voltam bétázni, mindezt úgy hogy Vistám soha nem volt tehát nagy ugrás. Akkor nagyon pozitívat csalódtam, most a szálingózó képek-hírek hallatán én is kb ilyen érzelmekkel fogadtam az új rendszert.
De végülis kipróbáltam, adtam neki egy esélyt méghozzá a legalantosabb létformák egyikén, egy nettopon
Az eredmény magáért beszélt és abszolút meggyőzött. Egy alapvetőleg éppen hogy számítógépnek nevezhető valamit pontosan a letisztult egyszerű felületével tett egy modern mobil eszközzé és akkor még a gyors bútról nem is beszéltünk.
Például pontosan ez jött kapóra nem túl rég egy prágai kiruccanáson amikor csak előkapta az ember a gépet, kinyit, az már fel is pörög és mielőtt leszálltam volna a következő megállóban már láttam hogy kell menjek még kettőt...
Az emberiség ellenes bűntettnek minősülő tácsped két évtized után végre elérte azt a szintet hogy használható beviteli eszköznek lehessen nevezni, pontosan a debla ikonok miatt. Mobil eszközökre mindenképp szivesen ajánlom már ismerőseimnek is. És valahogy az akksi élettartamát is megdobja, 7-el nem tudtam folyamatos 8órát kihozni belőle filmezés mellett.Asztali fronton ezek az előnyök nem meggyőzőek, de miután a konfigomban a korosodó alaplapot lecseréltem jött a fekete leves. A win 7 már nem ismert fel mindent, sőt! kiváltképp alig 1-2 dolgot, még egy nyomorult ríltek LAN-t se tudott kezelni... Persze nagy ügy, driver-t telepítek és rendben van. De mégsem...
Lehet hogy túlzok, talán biztos is, de úgy vettem észre hogy akkor a legpörgősebb a Win 7, ha ő mindent vagy legalább majdnem mindent felismer magától, miután driverekkel megspékeljük lelassul, nyűgös lesz. Mint a férfi akinek már nem megy tabletta nélkül...Így letettem az összeget a win 8 kulcsomért és nem bánom, már nem. Fél éve még én is negatívan vélekedtem volna a rendszerről, most azt mondom: Letisztult, egyszerű, használható és stabil! A funkcióra épít nem a csillogásra.
Persze olykor még véletlenül a bal alsó sarokban próbálom kikapcsolni
-
-
Auratech
őstag
Azt én is megerősítem, hogy a W8 motorja rendben van és fejlettebb az előzményeknél, főként virtualizált környezetben. Jobb a memóriakezelés, a taskok ütemezése, a párhuzamosság lehetősége... Szerverfunkciók..
A problémám nekem a UI. ergonómiájával van!
Érintőfelület kéz alatt...elfárad a nyakam, kezem. Foltos lesz a képernyő és moiree ábrákat alkot a zsír, pára. Érintőfelület előttem, leszakad a vállam, elfárad a nyakam...(21,5")
Az egérmutatóval szinte pixelesen célozható egy felületi elem, vagy nagyon gyorsan. Érintőfelületen például hiányzik a kurzormozdatás dinamikája, hogy pár centis csuklómozdulatokkal a teljes képernyőn biztonsággal tudok tevékenykedni. A job- balkatt késedelem nélküli...
Megoldás lehet a nyomásérzékenység, a szemmozgás, ujjgesztusok, a kézmozgás dinamikája (gyorsulás-lassulás) a térbeli, magassági mozgások...
Egy indesignes doksi létrehozásánál megcsináltam w8 és w7- es gépen ugyanazt. (műsorfüzet) A metro felület és érintés nem tette gyorsabbá, vagy kényelmesebbé a munkát. iPadon is sokat dolgozom (most is arról írok).
Vagy érintésre van fejlesztve az alkalmazás és a környezete vagy hagyományos beviteli eszközökre.
Ami már jó, az a képek meretezésénel a széthúzás és a forgatás, maszkok gyors rajzolása de iPadon még jobb.. A pozicionálás nehézkesebb, mint egérrel.
Kifutja ez majd magát, de kell neki még idő. A Blue tesz engedményt biztosan.
Amint a beviteli eszközök interakciós felbontása és rugalmassága túlhaladja a lendkerekes, kattintós gyufásdobozt és az írógép billenytyűzetetet, a változás hamar meggyökerezik, ahogy a parancssor (alfanumerikus input-vezérlés) is szép lassan kikopott az átlagfelhasználók gyakorlatából. -
fsb1000
nagyúr
válasz
CyberPunk666 #75 üzenetére
Erre a többmagos lassulásra XP alatt tudsz mutatni valamilyen tesztet vagy ismételhető példát.
Én csak prime95-el, meg LinX-el próbáltam, de lehet valami komplexebb szoftver kéne hogy lehessen igazolni amit írsz. Amúgy az is egy érdekes kérdés hova delegáljuk a többszálás feldolgozás feladatát és/vagy manegelését az OP rendszer és a konkrét alkalmazás között.
-
CimbiX
aktív tag
Hat, rövid es tömör, az igaz. Szemelyes blogbejegyzesnek meg jo is lenne ez a cikk, de a cimlapra?
Ennek ellenere meg tudom erteni az ellenerzest. Az MS helyeben csak akkor adnam a Windows 8-at, ha valaki csak az oprendszert veszi (mert upgrade-elni akar), vagy uj gepekre, de csak erintökepernyös gepekre.
-
CyberPunk666
senior tag
Tudom, hogy a 4GB-s korlát a 32 bites címzés miatt van, mert 2^32-t tud címezni.
A 64 bites xp beszerzése körülményes és ha jól tudom csak angol van belőle (de magyar biztosan nincs hivatalosan). Ráadásul xp-re 64 bites driver... Gyakorlatilag tekinthetjük a 64 bites xp-t nem létezőnek. Jelentéktelen.
Az xp addig gyorsabb ameddig 1 magot kell használni. Ha már managelni kéne a dolgot, akkor ott visszaesik. Egyszerűen nem tartalmaz erre semmilyen optimalizációt. Lassabb.
-
Psychopeti
senior tag
Én is egyet értek a cikk írójával. Ameddig lehet én maradok a jól bevált Win. 7-nél
-
fsb1000
nagyúr
válasz
SkyLine3000 #68 üzenetére
Sajnos egyet kell értsek azokkal akik állítják nem minden eszközökhőz készítenek már XP drivert.
Mondjuk ez nem 1-2 éve notit nem is adnak el XP-vel.Az üzleti szegmenseben valószínüleg ez hozza el az XP végét, az otthoni felhasználók zöme viszont az XP érában készült PC-t használ.
----
Egyébként a 4GB ram korlát nem az XP sajátja, hiszen az ugyanígy van Win7 és Win8 32bites verzióinál is.
A 4-nél több magon való futattás sem gond szerintem az XP-nek, legalábbis nem láttam még olyan tesztet ahol kimutatták volna az XP esetén.
Benchmarkokat lehet próbálni 2 vs 4 vs 6 vs 8 maggal XP-alatt és máris kiderül a skálázódásból, hogy van-e valamilyen limitáció 4 magnál. -
válasz
CyberPunk666 #71 üzenetére
Nem 10 éves, mert az SP3 az utolsó nagy frissülés, ami elég sokat ápdétel rajta. De amúgy ja, szóval egy gyenge gépen persze, hogy jobb.
Érzésre egy 8 magoson is tuti jobb, amíg csak ablakokat rángat az ember. Amikor már dolgozni is kell, akkor nem biztos. -
CyberPunk666
senior tag
válasz
xp-n jobban futnak a játékok?
Maximum egy olyan gépen, ahol nincs mit kihasználni a több cpu magon, a 4+GB ram+Vram-on.
Ahol ezeket nem kell kihasználni ott jobb lehet, bár csak dx9.
Ahol viszont több mag és több magra írt programok vannak, ott az xp elvérzik csúnyán.
Jó az xp, ha valaki arra használja, amire 10 éve kitalálták.
-
Tikakukac
titán
válasz
Igen, itt a gond, levontál egy óriási fatal következtetést, mert nálad minden megy.
5-6 éves a géped, naná, hogy minden megy rajta! Próbáltad már esetleg fiatalabbon is? Nem. És itt bukik a dolog. Első körben nézz utána, mielőtt nagyon merész következtetéseket levonnál. Hibásan, tévesen.
Ha XP-n jobban mennek a játékok az megint más kérdés, ebbe nem menjünk bele, mert mondjuk azt megint kihagytad, hogy DX10 sincs már XP-n. És hasonlók.
-
válasz
2014-ig van supportja...
-
szoke12
őstag
nekem az a véleményem, hogy várnunk kell a következő win-re.
ha megfigyeljük, (úgy látom) majdnem minden második lett igazán sikeres ( '98, xp, 7 ).
mindig kitalálnak valamit, aztán tökéletesítik.ehhez a csempéhez meg csak annyit, hogy újat akartak... hát sikerült...
persze pár éve csak linuxot használok -semmi bajom nincs vele, ha vmi adódik, azt meg könnyű megoldani-, de munkám során sokszor van dolgom winnel.
-
WayneGace
őstag
Szerintem nincs az kőbe vésve, hogy 8-as utáni windows is ilyen lesz. Rendben, most azt olvassuk, hogy elkötelezte magát mellette az MS. De mégis mit mondana? Felhasználói oldalról én inkább negatív véleményt olvastam róla. Jómagam nem próbáltam, csak videót és képeket láttam róla, de engem az is meggyőzött, hogy nem kell. Nekem eredeti win7-em van. Biztos nem fogok váltani addig, amíg a win 7 kap terméktámogatást. És remélem MS-nél is rádöbbennek, hogy jó dolog az újítás, de nem feltétlenül szükséges azt mindenáron lenyomni a felhasználók torkán. Főleg, ha nagyon nem ízlik a falat nekik.
-
Tikakukac
titán
válasz
SkyLine3000 #62 üzenetére
XP-vel alapvető bajok vannak. Első körben modern notin elbúcsúzhatsz a featurek felétől.
Második körben drivert már 1-2 éve nagyon nem írnak rá. -
törölt tag
válasz
SkyLine3000 #62 üzenetére
A 7-tel sincs érdemi probléma. Az, hogy esetleg egy hw-hez nincs driver arról nem az OS tehet, hanem a hw gyártók/fejlesztők.
XP nálam lassabb volt, mint a W7.
-
SkyLine3000
addikt
Nekem sem jön be egyáltalán ez a felület és az egész nyóc. Rokon gépén tesztelgettem, de egyáltalán nem éreztem a "must have" érzést. Biztos maradi vagyok, de én leragadtam az xp-nél. Ott minden flottul műxi, semmivel nincsenek kompatibilitási problémáim, gyors. Csak bekapcsolom a gépet és használom, mindenféle hiba nélkül. Nekem ez kell. Tettem próbát a 7-el is, de kihagytam. Illetve egy vinyón ott csücsül, ha szükség lenne rá. A nyócra tuti nem lesz szükségem soha. A 8 lassan a kerékkötője lesz a pc-s eladásoknak, ahogy olvastam.
-
randras
veterán
Szerintem is borzalmas ez a felület.
Őszintén szólva nemcsak ezt a felületet nem értem, hogy miért, mikor, és kinek a fejéből pattant ki, hogy erre van szükség, de úgy abszolút nem értem a weben, az alkalmazásokban, és általában kollektíve megjelenő egyszerűsödést és minimalistává válást, ami az utóbbi 2-3 évben megfigyelhető. A Google, az eBay, az összes nagyobb cég efelé megy, pedig a legtöbb téren elhanyagolható mennyiségű újdonságot és pozitívumot hoz magával, mint amennyi bosszúságot.
Köszönjük!
-
fsb1000
nagyúr
válasz
CyberPunk666 #48 üzenetére
"Milyen borzasztó igénytelen cikk. Ez csak arra jó, hogy a w8 vegyes fogadtatását meglovagolva kiszolgálja a nemtetszőket."
Egyetértek a véleményeddel.
Az ehhez hasonló cikkek is rontják pár éve a PH! színvonalát. Megy a bólogatás a nagy általánosságokra a meg a részrehajlásokra, az olvasói reakciók egy része nem más mint bővített lájkolás olyan dolgokra amik gyakran nehezen hozhatók szinkronban a valós tényekkel. Néhány írás annyira sem tűnik szakmainak mintha én írnék élménybeszámolót a helyi gazdalapba a kecske elletésről.
Úgy gondolom a PH! szerkesztőinek a felelőssége, hogy ilyen cikkek nemhogy a "számtech" rovatba kerülnek, de az átlaguser a fejlécből kattintva el is jut ide.
-
fsb1000
nagyúr
-
SentryGun
aktív tag
"A csempe meg érintőképernyőn nagyon is jó..." - egy valamit kifelejtettél: tableten.
A PH! tesztekben is megemlítik, hogy jó móka - az első fél órában, de huzamosabb távon leszakad az ember keze tőle desktopon vagy notebookon:
@rudi: "...fél óra után kézfájdalmunk támad, mert nem lehet a gépet olyan kényelmesen lefektetni, mint egy tabletet." ([link])
Desktopon ráadásul valami ultra nagy tartományban állítható touch monitorra van szükség, ami megint nem gyakori. -
virkir
veterán
Jó a meglátásod.
Az MS pont a metromodernéppentökömtudjamilyenUI-val tett egy jókorát az üzleti felhasználóira tehát pont leszarja a legfontosabb piacát úgy üzletileg.
És akkor arra most ne is térjünk ki, hogy ez a csempés felület mekkora sikereket halmoz fel, idestova lassan harmadik éve. -
Rozzo
tag
Én Win8-at használok, Classic Shelllel megoldottam a Start menüt, és alapból a desktop jön be. Így végül is Win7-ként használom, maximum a design különbözik kicsit.
A csempe meg érintőképernyőn nagyon is jó, de kb. minden asztali gépnél nincs érintőképernyő. -
pakriksz
őstag
Ez tényleg egy hulladék felület. Egyszerűen gátolja, és lassítja a munkát. Ronda is persze, de ez másodlagos. A fő gond vele az hogy idegesítő. Amit eddig 5 kattintással elértél, most 15 kattintással sikerül.
De nem tudsz mit tenni, csak ha elhagyod a vindózt, ugyanis az m$ régi filozófiája: "Mi majd megmondjuk mi neked a jó, akkor is ha ellenkezel!" és a többség úgy is inkább hozzá fog szokni, mint hogy gondolkozzon kicsit és mást kipróbáljon...
Ezek a bazinagy csempék még a gagyi rezisztív érinésérzékelős időkben jók lettek volna... csak ez már elmúlt.
[ Módosította: #65675776 ]
-
Tikakukac
titán
Bevallom, én eddig 3 alkalommal próbáltam rászoktatni magam. A menüsor hiánya és a flippes baromságok úgy levágják a biztit, hogy iszonyat. Sajnos ez kuka részemről. Pedig sok jó dolgot tartalmaz.
-
CyberPunk666
senior tag
"magyar OS-t használó 40-es éveiben járó házaspárnak kínlódás a PC kezelése, Ha a felhasználóbarát OS elé úgy ülnek le, hogy segítséget kell hívniuk hogy mi hol van...
Mielőtt jönnének az IQ-s hsz-ok mindketten diplomások és már több OS-t is használtak win8 előtt."Érdekes, mert ha rákattint az asztalra onnantól ugyanúgy használhatja, mint eddig...
"Régi "asztal" start menüre hajazó kis gombját megnyomva pedig nagyrészt angolul jönnek elő a szövegek, nincs teljesen lemagyarítva... pedig legális lapossal vásárolt magyar win8-ról van szó."
Átverés vagy valamilyen hiba áldozatai, ugyanis teljesen magyar. Ott valami gikszer van.
Nem lehet, hogy a gyártó kavar be, vagy a gyártó programjait írják a w8 számlájára? Maga a w8 magyar kiadása, az teljesen magyar.Esetleg még arra tudok gondolni, hogy a metro UI nyelve alkalmazkodik a live account beállításaihoz, de az ő oprendszerük viszont angol.
"Metro alól indított időjárás widget vagy mi a szösz esc-re, Alt+F4-re nem reagál, csak tapis hülyeségekre"
Megint belefutunk olyan dolgokba, ami nem vélemény kérdése, hanem TÉNY. Alt+F4 kombinációval tökéletesen be lehet zárni az appokat a metrofelületen, még az időjárást is. Ráadásul ezeket nem fontos bezárni, mert hibernálja őket a háttérben, elég, ha a bal felső sarokba viszi az egeret és programot vált (ott az asztali programok is megjelennek). Vagy alt+tab. Vagy win gomb... gyakorlatilag minden régi módszer működik, csak az X nincs.
A személyes rossz véleményekkel nincs baj, de az objektív tények elferdítése nem oké...
-
CyberPunk666
senior tag
Milyen borzasztó igénytelen cikk. Ez csak arra jó, hogy a w8 vegyes fogadtatását meglovagolva kiszolgálja a nemtetszőket.
A cikkíró még arra sem vette a fáradtságot, hogy maga készítette screenshotokat használjon, így pedig elég komolytalan az egész.
Tényként közöl feltételezéseket (amiket amúgy ész érvekkel meg is cáfoltak a nem fröcsögők):
"leépíti a régi megszokott GUI-t" Soha sehol szó nem volt erről. Feltételez, majd tényként közli.
Már a visszamenőleges kompatibilitás miatt is valószínűtlen."a Windows Blue frissítés is ezt igazolja, amiben Modern UI kap újításokat elsősorban."
Az, hogy az újat pofozzák, mert még kiforratlan és a 20 éve közel változatlant nem, ebből rájött, hogy a kapitány 42 éves.Lehetnének konkrétumok, saját képekkel, TÉNYEK és személyes vélemények elkülönítése...
Abba nem kötök bele, hogy nem tetszik neki, mert ez az ő saját véleménye, de az nem vélemény kérdése, hogy tényként közöl olyan dolgokat ami nem igaz.
-
blade zte
őstag
Nem azzal van a gond, hogy a design milyen, hanem az elgondolással. Ha az ember egyre többet használja a telefont-számítógépet-laptopot minden munkára, akkor ne az legyen a cél, hogy nagyon egyszerü. Nekem sokkal barátibb egy olyan OS, amiben azt is beállíthatod akár, hogy a bekapcsolás után 3 mp-el létrehoz egy ikont, amelybe belerakja a tegnap leggyakrabban használt weboldalad, ami rózsaszínben jelenik meg, és az idézetek helyére pónis képet rak.
A windows 8 egy OS, amiben csak kockaalakú widgetek lehetnek. Nincs sok értelme a megszabásnak.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Na nekem a Windows 8 felülete az, ami nagyon nem jön be. Miért kellett elrontani, szerintem a Windows 7-es felület sokkal szebb volt, abban még az Aero is tetszett. Tetszik is, mert nem fogok áttérni Windows 8-ra. Nem kéne egybemosni szerintem ezt a Tablet-PC irányzatot. Az asztali PC még mindig asztali, és nincs rajta érintőkijelző, hogy kellene rá az ilyen felhasználói felület.
-
Polllen
félisten
válasz
fordfairlane #36 üzenetére
Mint lejjebb is írtam, számomra egy kattintásnyi nyűgöt jelent jelenleg a win8 és az is csak akkor amikor elindul a windows. Az úgy havonta 1-2x van.
-
Auratech
őstag
Számomra a w8 épp arról tanúskodik, hogy semmibe veszik az emberi gondolkodás alapsémáit.
- Az ember memóriája 5-7- ismeretlen elemi dolgot (szó, kép, hang, hely tárgy, fogalom...) képes biztonsággal megtartani tanulás, ismétlés nélkül.
- Az írásbeliség logikájára épülő felületek (könyvtárrendszer, fa...struktúra, hivatkozások) az ember érzékelésének ősi mintázatait (helyek-objektumok-funkciók-emlékek hierarchiájában) használják.
- A grafikus felületek mintázatai-színei-alakjai-textúrája mind-mind társult rétegei a memória-mintázatok gyors előhívásának. Legjobb példa erre a közlekedési jelek szinte reflexes érzékelése, használata.
Az analógiás sor elég hosszú lehetne...A w8 erőltetetten egy olyan felhasználót elővételez, akinek fejlett, jól kondicionált rövidtávú memóriája van.
Aki a tárgyak-fogalmak-funkciók helyhez, szituációhoz rögzítését képes megkötések nélkül mellőzni, tehát magas absztrakciós készséggel rendelkezik.
Ez elég magas fokú koncentrációt igényel, mint új környezetben a tájékozódás és stresszt.A parancssori felületek után következő grafikus megoldások az előzően kialakított logikai váz képi megformálásával lettek nyerők és fejlődtek.
A W8 felülete és logikája nekem ellenszenves és minimalista stílusa ellenére esetleges a képi elemek megjelenítése. A felület még mindig egy nyomorult négyzetrács celláiba van zárva. A gyors használat alapos gyakorlatot igényel, és az oprendszer tudatban létrehozott belső térképét igényli.
Ilyen alapon bármilyen sarkított ötlet beválik, hiszen csak elég sokat kell gyakorolni.
A motivált tudat majdnem végtelenül rugalmas. -
eddie17
addikt
Ha már meg lett említve az Ubuntu is a Unity-val, akkor el kell mondjam, hogy az új 13.04 nagyon kellemes meglepetés volt számomra. Még pár nap kell a végleges kiadásig, de nagyon gyors, és stabil. Nálam gyorsabb mint a W8... Pedig a legtöbbször Windows-on vagyok, de az új ubi kiadásokat mindig megnézem, és most valamit nagyon eltaláltak.
-
franc0
őstag
válasz
fordfairlane #36 üzenetére
Üzleti szempontból a kutyát nem érdekli a desktop 2013-ban.
-
SentryGun
aktív tag
"Csak akkor gondolom a kutya nem használná..."
Mondasz valamit...Egy "Back to Win7 surface" kapcsolóval én is kiegyeznék.
Egyébként, mivel egyre kevesebb specifikus program köt a Win-hez, erősen elgondolkoztam az utóbbi hetekben én is, hogy a következő gépem nem win-es lesz. Főleg, hogy a gyártók még az ezer eurós szegmensben sem képesek még mindig elszakadni a WXGA felbontástól 13 collon például...
-
A Modern/Metro UI ellenszere a Classicshell, Start8... Céges gépen, MS Lync meg hasonlókkal használhatatlan a Metro, és a Metro app-ok. (Nem látod a chatet pl.)
Az összehasonlítás jó lett, mondjuk Linuxon ugye van kismillió felület, az az egészben a legjobb
Én a Unityt sem szeretem, de táblagépen valószínű egész jól működhet, ahogy mostanában már voltak erről videók. KDE4-et hsználok, az szép, jól használható.
@SentryGun : Nem kellen erőltetni, de legalább lehessen már kikapcsolni az egészet
Csak akkor gondolom a kutya nem használná... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Egy biztos, a W8 szín összeállítása stimmel a melegedő világunkhoz. Értsd: "elég buzis".
A koncepció maga meg az utolsó lökés arra, hogy az ember végleg szakítson az MS világával...Ha ma modern, innovatív környezet kell a gépre, akkor ott van a KDE. Olyan effekteket tud még régi videokártyás gépen is, hogy az Aerohoz szokott Windowsosok álla valahol a padlón van, miközben legó módjára át lehet alakítani minden elemét a felületnek.
-
SentryGun
aktív tag
Én anno úgy voltam vele, hogy nem vetek el semmit, amíg nem próbáltam ki. Meg is vettem a 15 eurós akció keretében a friss verziót.
Összességében a csemékkel sem volt gondom, de minél többet használom annál jobban bosszantanak. Tudom, lehet rendes start menü-t is visszarakni, de szeretek egy rendszert out of the box használni, hadd ne kelljen már buherálnom rögtön. (Ráadásul a most megvett Start8 fel sem akar települni, meglátom mit mond az e-mailemre a support.)
Személyes tapasztalataim:
Pro:
- Az új, rövid boot időt nagyon szeretem, ssd-vel a gépben pillanatok alatt feláll a rendszer.
- Mintha növekedett volna a boot idő is.
Kontra:
- Koliban lakok, és a koli tűzzel-vassal nyomja a saját proxy-ját, így bárminemű program ki van lőve (egy java nem képes installálódni). Ebből következően a Store még beállított proxyval sem hajlandó működni, azaz az aktív csempék eleve nem működnek.
- Elvették a lehetőséget (vagy csak nem találtam meg eddig), hogy kettő billentyűleütéssel kikapcsoljam a gépet.
- Aero nem hiányzik, előtte sem használtam. Viszont ha sötétre állítom az ablakok keretét, akkor olvashatatlan az aktuális ablak címe. (Angol fórumok szerint ez system bug.)
- Nem tetszik a dupla system settings (desktop/metro), csak megkeveri az embert. Plusz már nem tudom egy kattintással frissíteni a wifi hálózatokat, mert a metros oldalsáv ugriok fel a desktop wifi ikonjára kattintva.Alapvetően másfél hónap használat után nekem néhány megszokott dolog nehézkesnek hat, mindamellett, hogy más dolgok meg jók.
Viszont szerintem a Microsoftnak nem kellene erőltetnie ezt az egyszerre gép/egyszerre tablet megoldások egy rendszerben, amire a most felbukkanó hibridek (Lenovo Ideapad Yoga, Asus Taichi) is építenek. Még én is gondolkoztam év elején, hogy lehet jó lenne egy olyan, de mára megváltozott a véleményem. A pdf-en kívül én személy szerint semmire nem tudnám használni.
Legyen egy desktop, és legyen egy tablet verzió. Én leglábbis nem támogatom a tablet megoldásokat ott, ahol mindig is desktoppal dolgoztam.A fentiekből adódóan a szüleimnek/tesómnak sem fogom feltenni. Másnak pedig nem ajánlottam a váltást, mert nem győzött meg. Egyedül azért nem került még vissza a Win7, mert lusta vagyok megint a visszarakással tökölni.
-
hibavissza
veterán
válasz
Szergely83 #32 üzenetére
egy - a menüben található - back to win7 surface gombbal kihúzták volna az összes nem tutorial vadász usert a pácból és nem lenne tele az összes fórum a fújjogással....lehet ez valami gerilla marketing volt? ez az egy értelmes válasz lehet a windows8 felület butítására...
-
Polllen
félisten
-
BiP
nagyúr
"Régi "asztal" start menüre hajazó kis gombját megnyomva pedig nagyrészt angolul jönnek elő a szövegek, nincs teljesen lemagyarítva... pedig legális lapossal vásárolt magyar win8-ról van szó."
Itt milyen gombra gondolsz start menüre hajazó kis gomb alatt? Win8-ban nincs start menü, ennek megfelelően nincs is gombja. -
Szergely83
tag
Kezdetben rettenetesen ódzkodtam a 8-as használatától, de munkahelyen egyre többet kellett használni és szépen lassan "átjött" a ms koncepciója. Sartmenüt mindig is rühelltem, ami kell ki szoktam pakolni asztalra, hogy véletlen se onnan kelljen turkálni, ebből a szempontból a 8-as csempés felülete sokkalta kényelmesebbnek tűnik. A letisztult design (bár ez elég szubjektív dolog) komolyabb kinézetet sugall, mint a 7-es, minimalista stílusa ellenére is szépnek mondható, ami az animált felületnek is köszönhető. Stabilitásra semmi gondom nem volt vele, sebességre meg simán gyorsabb a 7-esnél.
Úgy gondoltam, hogy laikusoknak és kezdőknek átlátható és ideális választás lehet, ezért nemrégiben ajánlottam ki egy notit win8-cal egy olyan ügyfélnek, akire a laikus jelző elég enyhe kifejezés, eddig XP-t használt úgy ahogy... Nem kellett csalódnom, egy rövid bemutatót tartottam mindössze, azóta egy kérdése nem volt a rendszerrel kapcsolatban, sőt, kifejezetten elégedett.
A "rendszerturkálók", az advanced userek pedig kedvük szerint alakíthatják a rendszert, visszahozhatják a start menüt, aero-t, kikapcs/restart gombokat, letilthatják a csempés kezdőfelületet, stb.
Összességében merész húzás volt a microsofttól, de nekem kifejezetten tetszik az új irány. -
DeSanto
őstag
Én utálom a win 8-at de mégiscsak használom.
A Metro-n csak egyet szoktam kattintani és az is az asztalra való hivatkozás.Én akkor tudnám elképzelni ezt a metro-t ha majd jönnek a wireless display-ek és mondjuk egy másodlagos képernyőt mint egy táblagépet tudjuk használni.Azt viszont már nagyon várom!
-
Attila2003
tag
válasz
hibavissza #29 üzenetére
Szerintem is ronda, nekem hiányzik az aero, sokkal modernebbnek tűnik a 7-es, mint a 8-as, a kezelőfelület elmenne, de ahogy ki kell kapcsolni a gépet... jó hogy nem csak valami bonyolult alt--shift mit tudom én mi kombinációval oldották meg! Előnye hogy gyorsabban fut szemre is mint a 7-es, de csak ennyi...ronda!
-
hibavissza
veterán
Kérem, magyarázza el valaki, hogy mi oka volt arra microsoftnak, hogy teljesen kigyomlálta a win7 megjelenítést (aero, start, lekerekítések). Ha a gép elég erős miért ne használhatnám az aero-t az új, egyéb szempontból optimalizált oprendszerrel? Elég okádék ez az új felszín, olyan mintha kim dzsongun terveztette volna. Like Windows North Korean Edition.
-
Klinyo
csendes tag
Érdekes összefoglalása a leggyakoribb felületeknek (persze azért egy Op.rendszer nem csak a kezelőfelületből áll, de ez egy másik téma).
Az én szubjektív véleményem szerint a MacOS a nyerő. Ezer éve nyúzom a Windowsokat, és csak egy-egy alkalommal volt lehetőségem kipróbálni Mac-et, de mégis egyből elvarázsolt. Röviden látványos, jól kezelhető, átgondolt, logikus felület, szinte elsőre megtalál mindent az ember. -
ArGab
őstag
Szívemből szóltál. Nagyon nem bejövős az új felület, hozzáteszem hogy asztali használattal.
Gépcsere miatt kellett új os is az előző W7 OEM helyett, akkor meg már Win8-at vettem, de csak és kizárólag az új licenc miatt. Úgy kb 1 napnak kellett eltelnie, hogy megvegyem hozzá a Start8-at, annyira körülményesen használható a dolog. Pedig aztán nem vagyok egy begyöpösödött maradi, mert 9x után imádtam az XP-t, XP után szerettem még a Vistát is, főleg a start menüjét, 7-est meg aztán főleg. A csillogó, áttetsző, már-már giccses Aero nem hiányzik, asztali nézetben bejön ez a színes, színváltós, szögletes világ. Kicsit mintha a '80-as éveket idézné.De ezzel az új UI-jal egyszerűen nem tudok mit kezdeni. Egyszerűen nem csak egy új UI, hanem teljesen rám akar erőltetni egy új használati módot is, mintha csak egy tableten pötyögnék. Azt nem is vitatom, hogy tableten, érintőképernyővel nem rossz, de asztali gépen igenis az. És árulja el valaki, mégis ki fog asztali gépen, mondjuk 23"-on érintőkijelzőt használni? A legjobb megoldás az lett volna, ha van 2 UI, és telepítéskor, netalán fiókba lépéskor eldől, hogy melyik módban is akarja használni az ember.
Aki szerint pedig a tablet a jövő és képes lesz teljesen leváltani az asztali gépeket, notebookokat, gépeljen már be egy oldalnyi levelet, formázással. Na ugye. Esetleg a tabbook, ami ha kell notebook, ha nem akkor meg leveszem a kijelzőt és tablet. De itt máris visszajutottunk oda, hogy előbbi esetben már nem biztos, hogy az új UI-t akarom használni.Még egy megjegyzés: vásárlás környékén soha ilyen közel nem jutottam ahhoz, hogy úgy ahogy van hagyjam a Windowsos világot és Linuxra váltsak. Sajnos ebben egy dolog tartott vissza, hogy munkahelyi gép elérésére szükség van a Remote Desktop támogatásra, ami sajnos évekkel az új szabvány megjelenése után sem érhető el linux alapon Terminal Services Gateway támogatással.
-
Urby66
aktív tag
Nekem az a bajom a Win8 felületével, hogy nem egységes és átgondolt. Igaz táblán tökéletesen müködik, de látni rajta, hogy kiadták nekik, hogy legyen ugyanez az asztali verzió is. Sajnos ez csak egy shell ami a sima Win felett fut.
Nézzünk egy gyakorlati példát: elindítom az internet explorert, megjelenik az alak teljes képernyön (mondjuk pont nem érdekli hogy eseleg 24 colos monitorom van és ez túl nagy), teljesen integrált, nem tünik ki a csempés felületböl.
Elinditom pl. a MediaPlayerClassic alkalmazást. Hopp, a csempék eltünnek, előkerül a régi desktop tök más háttérképpel és színvilággal, mint amit a csempéknél beállitottam, és ott virít a közepén egy kis ablakban a Player, teljesen idegenül a csempés felülettöl.
Ez olyan mintha a tableten megjelenne az öskori WinCE felület és vehetném elő a ceruzát mint a rezisztív panel nyomkodásánál.
Ha itt nem tudták megcsinálni az egységes megjelenítést nem szabad lett volna ezt eröltetni. -
madboy74
csendes tag
Az Ubuntu Unity felületének van egy olyan előnye, ami máshol hiány és ez pedig az okos helykihasználás. A Unity a netbook kiadásban volt először látható, majd ezt rendszeresítették desktop szinten is. A netbook-ok esetén a parányi és széles képernyő nagy kihívás, mivel minden függőleges pixel nagy kincs egy alacsony képernyőn. A Unity ezt úgy oldotta meg, hogy a tálca oldalra került, mivel a vízszintes területen több hely van. Az a pici kis sáv ami felül található, az látja el a tálca egy részének szerepét, a menüsávot és a maximalizált ablakkeretként is funkcionál. Érdemes kipróbálni egy Win7 vagy Win8 felületen egy szövegszerkesztőt - mondjuk a LibreOffice-t, mivel az mind két platformon van - és azt Unity alatt is.
-
ViZion
félisten
Samu Galaxy Tab 2 van, ami azé' nem gagyi, de mégis sok minden használhatatlan. Az Android a leg lehúzósabb cucc, de hát erre tervezték.
Chrome könyvjelzők importjához fizetős app kell, nincs normális ingyenes office program, legtöbb weboldalt nem tabra találták ki, stb., stb... sántít az egész. Persze ez lesz a jövő, de nem a közeli jövő... legalább 4-5 év, mire "letisztul" az egész szvsz. -
iFixit
tag
Én kb. 2 hétig szenvedtem ezzel az "új" rendszerrel,de feladtam amikor egy egyszerű MS-DOS .bat kiterjesztésű kötegfájlt egyszerűen nem volt hajlandó kompatibilis módban indítani(nincs ilyen menüpont a tulajdonságok lapon),ami miatt az említett program folyamatosan fagyott.Ment vissza a 7-es.
-
Szerintem én is maradok a hetesnél még jó ideig
Kb az xp-hez hasonlíthatóan időtálló rendszernek érzem ^^ -
Orlin
addikt
válasz
#65675776 #16 üzenetére
De fel lehetne tüntetni mint alternatívát.Egyedül csak ezt hiányoltam az írásból.
Én kb ugyan úgy eltudom érni az általam használt dolgokat start menü nélkül 2 kattintással.
Én megszoktam a 8-at már.Amúgy szerintem max 2-3 éve és minden otthonba szinte csak tábla lesz ahol nem kell a munkához az asztali gép.Bár gondolom a tabletek is fognak még fejlődni ezen a téren is...De ez másik téma
-
törölt tag
Ezt úgy írod, mintha eddig nem lehetett volna kb teljesen átszabni a Win-ek felületét külső programokkal. Ez nem szempont, 3rd party megoldásokat nem kellene úgy feltüntetni, hogy alapvető dolgok.
Ahhoz nagyon sok víznek kell lefolynia nemcsak a Dunán, de még a Missisipin és az Amazonas-on is, hogy a tablet ki tudja váltani az asztali PC-t.
-
franc0
őstag
Nagyon tudom sajnálni azokat akik nem látják, hogy ez jó.
-
ViZion
félisten
Kár, hogy linuxból a khm... legproblémásabbat, az Unity-t mutatta csak be. Az a szép, hogy pl. ott a Gnome Shell 3, amit akár Win 7, akár régi Gnome 2, vagy Unity kinézetre is pikk-pakk át lehet szabni. Vagy Lxde, ami a régi XP-re hasonlít (elrendezésében), de onnan is csak idő és elszántság kell az átszabáshoz, de pár perc alatt gyári témákkal is csinosítható.
De itt egy videó Arch+Compiz effektekkel (a vid új, de Compiz már XP-t "designt" is büntette évekkel ezelőtt). De KDE-ről sem volt szó sajna... Compiz a 3D desktopSzal. érdekes a minimalista stílus, de had' az user döntse már el, mint Win 7-nél: lehetett szinte W'98 kinézet is, vagy Aero... kinek mi tetszett.
-
Polllen
félisten
Nalam a modern ui addig megy, mig nem inditom el az asztalt, igy 99%-ban nem talalkozom vele. A desktop mod egyebkent sztem jobb, mint win7ben volt. A modern ui appoktol meg falra maszok. Meg iosen is okosabbak a programok...
-
kromatika
veterán
Nyitott voltam mindig az új dolgok iránt.
Tehát megvettem a Win 8-at,és elkezdtem használni.hamar is bele tanultam,de kb 2 hét után vissza váltottam Win 7-re.számomra kényelmetlen maradt a Win 8 asztali gépen,és semmi többletet nem hozott a Win 7-el szemben.Rájöttem hogy azért mert csak egy újabb os,azért nem fogom használni,a "régi" megszokott,és számomra kényelmesebb Win 7 helyett.Mint a cikkben is van" azzal a céllal, hogy egy kalap alá vegyék a telefonokat, tableteket és PC-ket."ezt érzem én is.
-
Zirowe
nagyúr
Borzalmas az uj felulet.
Startisback, aztan tobbet nem kell latnom az ovodas kezdolapot.Az aero hianya viszont fajo pont.
Olvastam, hogy vmi aero light elocsalhato registry buheralassal, probalta mar vki?
Sajnalatos, hogy az ms ezen iranyba akarja terelni a felhasznalokat.
-
DS39
nagyúr
Egyet kell értsek a cikk íróval, a legnagyobb probléma az hogy ezeket az újításokat nem opcionálisan tették bele, és pl olyan lehetőség mint hogy aero designra váltás. Ezzel csak azt érték el hogy a 7 kb XPs karriert fog befutni. Átlag user idegenkedik ettől a megjelenéstől, aki pedig munkára használja a gépet, annak a dolgát csak lassítja ennek a felületnek a kezelése.
Orlin: mivel már csak azzal lehet gépet kapni, lényegében igen. Az emberek nagy része még mindig nem it szakértő, és nem tud más os-t telepíteni.
-
Orlin
addikt
Nem azt írtam,de oda lehet tenni a lehetőség adott.
Olvastam pár írást a témában és meg volt említve mindben itt is ildomos lett volna.
Amúgy én is Win7-et használtam és kb 2-3 hónapja váltottam.Nekem nem hiányzik a start gomb sem az aero és ha valaki akarja hamar meg tudja szokni.
A csempéket én sem nagyon használom semmire mert amire jó lenne arra ott a Rainmeter.A Windows irányából szivárgó híreket figyelve ebbe a csempés irányba haladnak a jövőben.Ami akár jó döntés is lehet.
Szerény véleményem szerint a Notebook-ok lassan majd az asztali pc sorsára van ítélve és egyre inkább ki fog szorulni a háztartásokból és a tabletek lesznek majd inkább favorizálva...Erre végképp jó lesz a csempe.Notira nem biztos,hogy jó.De meg lehet szokni és senki fejéhez nem nyomnak fegyvert,hogy használj 8-at
-
Orlin
addikt
Az meg nem lenne baj ha valaki a szubjektív véleményét írja le ha mellette nem fed el tényeket.
Gyorsan egy-két dolog!
A start menüt oda lehet varázsolni ,igaz külső progival de lehet.Valamint,hogy ne a csempék fogadjanak azt is meg lehet oldani pl:Negatív irányban nagyon elfogult az írás.
-
olbaidhun
őstag
Jó dolog a win8, de egy kis személyes tapasztalattal többre lehet vele jutni... szerintem.
-
szacsee
nagyúr
A szubjektív véleményem az, amit kb a cikkíró leírt.
A csempés felületet támogatókat is megértem, de nem szabad elfeledni valamit.
Ismerősék mostanában vettek lapost win8-al. Minden szép és jó, de ha egy magyar OS-t használó 40-es éveiben járó házaspárnak kínlódás a PC kezelése, akkor el kellene gondolkodni azon MS-éknek, hogy lehet valamit rosszul csinálnak.Ha a felhasználóbarát OS elé úgy ülnek le, hogy segítséget kell hívniuk hogy mi hol van...
Mielőtt jönnének az IQ-s hsz-ok mindketten diplomások és már több OS-t is használtak win8 előtt.
Tapis cuccokra kíváló lehet ez a felület, de asztali PC-re max menüsorral, vagy barral alkalmazható véleményem szerint.
Régi "asztal" start menüre hajazó kis gombját megnyomva pedig nagyrészt angolul jönnek elő a szövegek, nincs teljesen lemagyarítva... pedig legális lapossal vásárolt magyar win8-ról van szó.
Személy szerint csak a dev. prev. idejében próbálgattam és amikor ismerősök gépei elé kerülök akkor találkozom vele. Nekem nincs bajom vele, de pl régebbi dolgokat teljesen kivették, vagy vénülök.
Megszokott boot menü F8 helyett shift+F8.
Metro alól indított időjárás widget vagy mi a szösz esc-re, Alt+F4-re nem reagál, csak tapis hülyeségekre, de idősek nem biztos, hogy annyira ráérnek az egérrel körözni mire rájönnek hogy is kell bezárni, ráadásul a megjelenített metro felület alatti ikonok elsőre nem egyértelműek. Lehet rosszul fejeztem ki magam néhány helyen, de beleszőttem az ismerőseim véleményét is a végére. Ők nem járnak fórumokat olvasni, de sok ember jár ebbe a cipőbe.
Tesztoszteronhuszárok és a fiatal tizenévesek, akiknek rájár az agyuk az új tapicskolós dolgokra persze könnyen kezelik, de a régebbi veteránok, akikkel az MS megszoktatta a start menüt, a rendszerben használatos billentyű parancsot, azokat most nem kis feladat elé állította és a visszajelzésekből hallva inkább vesznek androidos tabletet ha böngészni akarnak, mert még azon is egyértelműbb, hogy mire kell kattintgatni... ez pedig a google-nak kedvez és az MS-nek nem fogy tőle az OS-e.... de ez nem ide tartozik és szintén nem mindenkinek ez a véleménye szerencsére.
Bocs a hosszú hsz-ért remélem nem sok off volt benne. -
Gergosz2
veterán
szerintem meg pofon egyszerű, szép ,letisztult.
Jó persze elsőre kicsit furcsa azt aláírom, de amikor apám gépére felraktam kb 5 perc alatt kiismertem az egészet.Meg persze nem skippelgettem a segítő füleket.
Szóval azt kell hogy mondjam szerintem jól lett a win8 mind megjelenés, mind teljesítmény terén.
-
True
aktív tag
Ez a felület borzalmas, ismerősnek gépén kellet hálózatot beállítani, de mire megtaláltam meggyőződött ő is róla, hogy neki jobb a win7... Respect...
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG!!! VADIÚJ Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic 43mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest