Hirdetés
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Astra kalandok @Bevezető rész
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
Engem ne akarjon senki semmire rávenni. Fejlesztgessék szépen a rendszert. Az eddigi felület jól bevált, fejlesszék az elérhető funkciókat, legyen gyorsabb, biztonságosabb. A Windows 8-ban nincs új filozófia, csak egy új öszvér kezelőfelület. Szigorúan nézve a Windows 8 egy Vista, amiben van új UI, és addig pofozgatták a rendszert, amíg gyorsabb lett. Ezért van az, hogy 6.2 a verziószáma, míg a Vistának 6.0, a W7-nek meg 6.1.
-
CyberPunk666
senior tag
De ez nem volt cél. Mivel az új felület a kapcsolatot jelenti a többféle architectura között és nem valami helyett jött.
Raysen623 - nincsenek lemaradva, a windows egy jó rendszer, van amire van jobb, de van amire viszont nincs. Mindegyiknek megvan az erőssége és a gyengéje.
-
Raysen623
veterán
Azért azt is vedd figyelemebe, hogy míg az Apple jószerivel évente adja ki az újabb OP rendszereit (max 2 év), addig az xp óta eltelt vagy 7 év mire jött a vista, újabb 3 a 7-esig, és csak most tartunk a w8-nál. Tehát az MS-nek nem volt más választása, mint egy jó nagyot lépni valamerre, mert baromira le volt maradva a többiekhez képest is...
-
-
Ayanlith
tag
Érdemes azért azt is figyelembe venni, hogy attól még, hogy valami újabb, nem biztos, hogy mindenki számára jobb is, nem feltétlenül csak megszokás kérdése az egész. Én például nagyon kísérletező ember vagyok, a Windows 8 összes megjelenés előtti változatát kipróbáltam, azonban nem győzött meg. Annak ellenére, hogy szépnek és innovatívnak találom ezt a csempés felületet, egyszerűen úgy érzem, hogy asztali számítógépre vagy laptopra egyszerűen kevésbé van létjogosultsága. Pontosabban akár még lehetne is, ha jobb és átgondoltabb lett volna a kivitelezés. Kevésnek érzem az átjárhatóságot az asztali felület és az új Start oldal felülete között, mintha a Start oldal csupán egy felhasználó által telepített, harmadik féltől származó alkalmazás lenne, amely alapvetően nem lenne a rendszer része. Nem tetszik például a beállítások széttagoltsága (hogy a beállításoknak csupán egy töredéke jelenik meg az új felületen). Ha Startból ki szeretnék helyezni egy ikont az asztalra azt nem tudom megtenni, nincs arra egyszerűen gomb, csupán arra, hogy a tálcára rögzítsem, amit szintén nem tartok ésszerű dolognak. Ha a Windows 7-nél gyorsan el szerettem volna érni egy rendszerbeállítást, csupán meg kellett nyomnom a Start gombot és begépelés után már meg is jelent a lehetőség a keresőben, most a rendszer alapvetően csak az alkalmazásokban keres, így át kell kattintanom a beállítások gombra, hogy abban keressem. Ha azonban meg is találja a beállítási menüpontot, akkor sem megy csak egy Enter lenyomására a dolog, ugyanis még ki kell választani ott is, hogy az asztali vagy a Start verziót szeretném megnyitni. Bár jobban szeretek egeret használni, mint billentyűzetet, a képernyő széléhez való húzogatósdi valahogy szintén nem pálya számomra, felesleges, erőltetett maszlagnak érzem.
Érződik, hogy ez a rendszer inkább a hétköznapi felhasználónak van kitalálva, nekem, aki kicsit jobban belemerül ebbe a világba, ez a rendszer meglehetősen lelassít dolgokat.Hogy valami pozitívat is mondjak: azon a gépen, amelyiken kipróbáltam, a Windows 8 működése (animációk, sebesség), gördülékenyebbnek tűnt, mint annak idején a Windows 7-é.
Megjegyzés: Egyébként azt olvastam, hogy a következő Windows-nál már kicsit összetettebbé teszik az új felülten elérhető beállítási lehetőségeket.
-
Dilikutya
félisten
Van különbség, hogy az újat nem akarom megszokni, vagy a számomra rosszabbat. Abban egyetérthetünk, hogy a kezelőfelület marhaságai a rendszer stabilitását, gyorsaságát és technikai tulajdonságait nem befolyásolják, legfeljebb a sebességre lehet hatással pár effekt. Az XP/7 összes hasznos újdonságát elérem a klasszikus kinézettel is, nekem nincs igényem 3D-re, átlátszó ablakkeretre (minek az?), de az XP Luna felülete is csak pár hónapig volt érdekes, mert az merőben más volt, mint az azt megelőző 10 év kezelőfelületei. A klasszikus UI szerintem kevesebb helyet használ a képernyőből, mint az effektezett újak, persze lehet, hogy csak optikai tévedés, de akár illúzió, akár valóság, nekem jobb így. És pont ez a jó a Windows 8 desktopban is, igaz ott is kilőttem minden kilőhető effektet.
A Start menü más, nekem nem hiányzik, régóta nem használtam, csak a vezérlőpultot szedtem elő onnan, e tekintetben a Windows 8 "ablak+x" billentyűkombós menüje még jobb is, mert ott egyben van az összes lényeges beállítás, vezérlőpult, számítógép kezelés stb.
-
-
Stauffenberg
nagyúr
Nekem is az volt. Én használok Windowst (Vista, 7 és 8 napi szinten), OSX-et meg Ubuntu Linuxot is. Mindegyik megszokható, de a példám arra vonatkozott, hogy ültesd le másik oprendszer elé az egyszerű usert aki soha nem használt mást. Az esetek többségében előbb tér vissza a megszokotthoz, minthogy megismerkedjen az ismeretlennel.
(#98) WayneGace: Pont így működik. A Win 8 alatt nem kell a csempéket taperolnod ha nem akarod. Amíg megvolt a netbookom, addig például nálam szoftveresen le is volt tiltva a Metro felület (mert 1366×768 a minimum felbontás hozzá), mégis tudtam használni a rendszert. A Start menü sem hiányzott.
Új hozzászólás Aktív témák
- Automata kávégépek
- iPhone topik
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
- Építő/felújító topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple Watch
- Elektromos autók - motorok
- 5 kilowattos GPU-k előtt nyitná meg az utat az Intel
- Konteó topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Hófehér,megkímélt Asus 15,6",Intel(2,4Ghz)akár 1TB SSD,jó akku, nagyon szép
- insta 360 x4 8K bontatlan új + kiegészítők ELADÓ
- Nagyon szép,megkímélt Asus 15,6",Intel(2,58Ghz)akár 1TB SSD,nagyon jó akku
- ASUS ROG STRIX RTX 3070 Ti OC EDITION
- ThinkPad.15,6",FullHD IPS,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)16-32GB RAM,256-512SSD
- Apple iPhone 17 Air / 256GB / Kártyafüggetlen / 3 év Euronics Garancia / Akku: 100%
- Thinkpad L13 Yoga i5-10210U 16GB 512GB 13.3", Touch gyári magyar világítós bill 360 Gar.: 1év
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3432
- Xiaomi Mi 10T Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 512 SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest