Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• szacsee

nagyúr

A szubjektív véleményem az, amit kb a cikkíró leírt.
    A csempés felületet támogatókat is megértem, de nem szabad elfeledni valamit.
    Ismerősék mostanában vettek lapost win8-al. Minden szép és jó, de ha egy magyar OS-t használó 40-es éveiben járó házaspárnak kínlódás a PC kezelése, akkor el kellene gondolkodni azon MS-éknek, hogy lehet valamit rosszul csinálnak. :F Ha a felhasználóbarát OS elé úgy ülnek le, hogy segítséget kell hívniuk hogy mi hol van... :F
    Mielőtt jönnének az IQ-s hsz-ok mindketten diplomások és már több OS-t is használtak win8 előtt.
    Tapis cuccokra kíváló lehet ez a felület, de asztali PC-re max menüsorral, vagy barral alkalmazható véleményem szerint.
    Régi "asztal" start menüre hajazó kis gombját megnyomva pedig nagyrészt angolul jönnek elő a szövegek, nincs teljesen lemagyarítva... pedig legális lapossal vásárolt magyar win8-ról van szó.
    Személy szerint csak a dev. prev. idejében próbálgattam és amikor ismerősök gépei elé kerülök akkor találkozom vele. Nekem nincs bajom vele, de pl régebbi dolgokat teljesen kivették, vagy vénülök. :DDD
    Megszokott boot menü F8 helyett shift+F8.
    Metro alól indított időjárás widget vagy mi a szösz esc-re, Alt+F4-re nem reagál, csak tapis hülyeségekre, de idősek nem biztos, hogy annyira ráérnek az egérrel körözni mire rájönnek hogy is kell bezárni, ráadásul a megjelenített metro felület alatti ikonok elsőre nem egyértelműek. Lehet rosszul fejeztem ki magam néhány helyen, de beleszőttem az ismerőseim véleményét is a végére. Ők nem járnak fórumokat olvasni, de sok ember jár ebbe a cipőbe.
    Tesztoszteronhuszárok és a fiatal tizenévesek, akiknek rájár az agyuk az új tapicskolós dolgokra persze könnyen kezelik, de a régebbi veteránok, akikkel az MS megszoktatta a start menüt, a rendszerben használatos billentyű parancsot, azokat most nem kis feladat elé állította és a visszajelzésekből hallva inkább vesznek androidos tabletet ha böngészni akarnak, mert még azon is egyértelműbb, hogy mire kell kattintgatni... ez pedig a google-nak kedvez és az MS-nek nem fogy tőle az OS-e.... de ez nem ide tartozik és szintén nem mindenkinek ez a véleménye szerencsére.
    Bocs a hosszú hsz-ért remélem nem sok off volt benne. :B

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés