Hirdetés

2021. március 8., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#251) Donki Hóte válasza -Skylake- (#235) üzenetére


Donki Hóte
addikt

260hsz utan amit bar meg nem olvastam el, szinte biztos vagyok benne hogy lesznek akik leirtak mar helyettem, hogy miert tevedsz.

Ja, az internetes fórumok már csak ilyenek. Voltak, akik leírták, hogy téved a poszt írója.

Viszont jó sokan meg azt írták, hogy igaza van.

Na, akkor most mi van :F

Egyébként aki arra se veszi a fáradtságot, hogy ékezeteket használjon, annak miért kellene komolyan venni a véleményét? Ha a forma silány, akkor a tartalom a legjobb esetben is csak közepes lehet :(

Mi magyarok mindenre találunk megoldást. Meg persze mindenre találunk kifogást.

(#252) kenwood válasza Donki Hóte (#251) üzenetére


kenwood
addikt
LOGOUT blog

2x2 = négy
------
2x2 = ot

nem bizom benne, hogy leesik, de azert egy probat meger :D

Szakmai kerdesekre privatban nem valaszolok. A forumon sem, mert semmihez nem ertek.

(#253) #38075904


#38075904
törölt tag

Egyetlen érv a 80k-s 3060 as hulladékok mellett, az az h pl Terinéni segítség nélkül nem tud jobbat venni, otthon használja, 1X nyitja ki, az xp-s gépet már ideje volt leváltani, na ahhoz képest frenetikus.

Viszont aki egy (42e+5eram+13e ssd) ezer forintos 8470p-t - 240gb 3 év garos kingtsonnal + 8 giga ram + i5, makula állapotban, 2 órás akksival, ehelyett beajánl egy 80k-s szutykot, amiben az akksi már 2 év alatt kihervad, vagy felpúposodik, zsanérról ne is beszéljünk, ezeknek az embereknek sztem egy külön hely van a pokolban. (asus 7.2V os akksijai villodzó képernyővel és az állandó 65-90 fok ami között működik (utána az 1.6 os proci lethrottlingol alfába)


bika hűtő
bika zsanér
bika építés megfogod a szélénél megemeled olyan íve lesz a gépnek öröm nézni.

Pár ismerős belelépett a 80 ezres új gépekbe, volt aki amd-s be is, na azon a linux aztán nem volt semmi :D Olyan képhibák voltak 18.04 alatt, hogy röhögni sem volt kedvem, w10 el meg használhatatlan volt.

Amikor látta az üzleti gépet indulni / nettel használni... sztem nem kell meggyőzni senkit.
Ez a cikk kb arra jó, mondjuk én az első oldalnál tovább nem olvastam, mert láttam hogy hülyeség, /h a csillios gép is ugyanigy megtojt, és ezért jo a 80k-s új csodagép mert az aztán bika / ez ilyen tipikus terinéni máj dagasztó cikke amit örömmel olvas, hogy megkötötte kútfőből az év üzletét.

meg hogy egyiksem bir 8 évet " ... ez a trabanttal is lelehet menni a balatonra esete.

Nemtudom melyik üzleti gép vérzett el a 7w-os procikkal szemben, de ha tippelni kellene akkor valami core 2 es csoda ami használtan 20 ezer forint, azt meg ne hasonlitsuk már egy mostani 80 ezreshez. (de mondom nem is fogom tovább olvasni a cikket, szal nem is érdekel)

Meg számomra fura, hogy akinek valaha is volt üzleti gépe (thinkpad E szériát felejtsük el meg a divathulladék gépeket) be mer ajánlani jó szivvel egy ilyen uj 80 ezres gépet.

(#254) simonzé válasza -Skylake- (#235) üzenetére


simonzé
addikt

Hú, de jó hogy megjöttél, vártalak ám nagyon. Annyira, hogy meg is írtam a 26. hozzászólásomat, ajánlom a figyelmedbe.

Köszönöm, hogy (nyilván felületesen) átfutottad a cikkemet, és hogy tiszteleted jeléül egyáltalán nem olvastad a kommenteket. De persze ez nem akadályoz meg abban, hogy tudd, mi van bennük. Durván tolod, kegyetlen profi lehetsz...

És külön köszönöm, hogy - bár kérdés nem volt - de azért válaszoltál rá. Nem mintha kellett volna.

Apropó, olvastad már a "troll" definícióját? És igen, mindenképp válaszolj, nagyon érdekel, mennyit tudsz még eloszani abból a sokból, ami neked jutott, mester.

I don't fit in. I fit out.

(#255) Dhampir válasza total90 (#227) üzenetére


Dhampir
félisten

Mint fejlesztő a Linuxot sem adnám ingyen. El sem tudják itt sokan képzelni mekkora munka egy OS-t összehozni. Ti dolgoznátok ingyen?

Az első kiforrott és regisztrációt igénylő Linux disztribúcióm fizetős volt (SuSE Linux 8.0 Professional). A lemezek mellett a doboza vaskos magyar nyelvű kézikönyveket is tartalmazott, valamint egy bizonyos határidőig tartó terméktámogatás is járt hozzá az esetlegesen felmerülő problémákra.

A szintén felhasználóbarát és általam nagyon megkedvelt Mandrake Linux azonban ingyenesen is elérhető volt. A szabadság élményét, a "Nagy Testvér" táborán kívül leginkább az ilyen disztrók adják azóta is.

(#256) hcl válasza Donki Hóte (#251) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Az a buta, aki úgy olvas egy bármilyen fórumot, hogy ott majd gondolkodnak helyette. Mindenki mindent másképp használ, más preferenciái vannak, ezek a cuccok meg bonyolult dolgok. (Ami sok mindere jó, az általában nem egyszerű).
Egy fórumon sosem a tuti fogja megmondani senki, hogy mit vegyél, mi lesz a jó neked - a döntéshozatalhoz kaphatsz információkat.
Persze ez az emberek többségének magas, és nem tudják értelmezni az egymásnak ellentmondó véleményeket, illetve fogalmuk nincs, hogy érdemesebb információkat gyűjteni arról, amit venni akarnak jó drágán, és úgy dönteni - nem szeretnek gondolkodni, inkább mondja meg valaki a tutit.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#257) Dexar007 válasza Donki Hóte (#251) üzenetére


Dexar007
veterán

Ha a forma silány, akkor a tartalom a legjobb esetben is csak közepes lehet "

Mekkora baromsagedesistenem.

Ha a Mein Kampf-ot gyongybetukkel,ekezetekkel irjak akkor maris jobban tetszik mi? ;]
Egyebkent pedig egyszerubb ekezetek nelkul gepelni.Annak ellenére,hogy én is használhatnék,ékezeteket,mert csak 2 centivel kell arrébb nyúlni.

,,A cmabrigde-i etegyemen kéüszlt eigyk tnuamálny aítllsáa sznreit a szvkaaon bleül nincs jlneestőgée annak mkénit rdeeözndenk el a btűek: eyegüdl az a fntoos, hgoy az eslő és az uolstó bteű a hlyéen lygeen;ha a
tböbrie a lgnoeyabb özeássivsazsg a jleezmlő, a sövzeg aokkr is tleejs mrtébéekn ovasalthó mraad."

Give me your cum,bull!

(#258) hcl válasza Dexar007 (#257) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Annyiban igaza van, hogy azoktól, akik értelmes mondatokat se nagyon kopognak össze, ne nagyon várjunk tartalmas gondolatokat.
Az meg, hogy az agyad jól alkalmazkodik, nem indok arra, hogy úgy írjon az ember, hogy fájjon olvasni...

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#259) simonzé válasza ubyegon2 (#230) üzenetére


simonzé
addikt

Hát, ezt a disztrót húztam fel rá, és nagyon betalált minden szempontból. Nulla bug, és ugyanolyan smooth minden, mint a Xubuntuban. Csak még felhasználóbarátabb a felület és a működés.

Linux Mint Sylvia (LTS) XFCE DVD 64 bit

I don't fit in. I fit out.

(#260) NGA válasza simonzé (#229) üzenetére


NGA
addikt

"Hi! Olyan ket hónappal korabban alltam vissza a gyari allapotra (olyan 6 orat dolgozott rajta a gep) majd hagytam hogy felpakoljon minden szart, oppardon frissítést. Erre olyan 12 ora ment el (saccra), és mindezt 3 napra osztotta be a drága."

Ehhez képest letöltöttem a legfrissebb msn buildot a szeptemberi frissítésekkel, 4 perc alatt feltelepítettem usb-ről ssd-re, majd kb 20 percig frissített, és kész.

(#261) Dexar007 válasza hcl (#258) üzenetére


Dexar007
veterán

Lehet,hogy csak az en agyam (400+ IQ) ilyen,de en minden szoveget feljavitva olvasok el,igy egyaltalan nem faj az ekezetek hianya,es egy ket elgepeles sem. ;]

Give me your cum,bull!

(#262) simonzé válasza #38075904 (#253) üzenetére


simonzé
addikt

Ugyanaz. Nem olvastad, nem tudod miről szól, de kommentálod.

Egy igazság van, az abszolut és általános érvényű. Ez természetesen a te igazságod. Aki pedig nem fogja fel, hogy ez az egyetlen, sérthetetlen, és tökéletes igazság, hát az inkább szakadt volna bele a kedvesédesanyjába, amikor még megtehette volna.

Úbazzz... te vagy O. Viktor, személyesen!

I don't fit in. I fit out.

(#263) ubyegon2 válasza simonzé (#259) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Köszi az infót, azért kértem, hogy pontosítsunk, mert 18.04-et írtál! :) Így meg említették már a 18.04 Ubuntu alapú Mint Tara-t is. A Mint 18 és a 16.04 alap nagyon jó, igazából a 14.04.x Ubuntu alapú Mint 17.3 volt, ami igazán super volt, nálam két esetben is bizonyította varázserejét. A Cinnamon verzió fenn volt még a gépemen és mikor NAT-olt a szolgáltató, kizárólag a 17.3 volt, ami minden weboldalt behozott! A 17.3 XFCE meg egy öreg Fujitsu Amilo gépre ment fel, de úgy, hogy 3/4 gigával egész használhatóan elindult, amikor semmilyen más lightos disztró még csak be sem bootolt rajta!

[ Szerkesztve ]

"Nem hiszem hogy kamuznak, ha a tv-ben is benne van.....evezni pedig meleg vízben nagyszerű!"

(#264) hcl válasza Dexar007 (#261) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

jó, én is elolvasom, de általában azért összefügg. Nem tudja kifejezni a gondolatait írásban -> 99% félhülye.
Van az a fajta, amelyik felhív a hirdetésedre, egy értelmes mondatot nem bír elmondani sem (ezek így is írnak), és attól várd, hogy majd utalja neked a cucc árát... néha inkább azt mondom, hogy már nincs meg.
Azért érezni, hogy valaki normálisan ír-e ékezet nélkül is, mert pl. angol kiosztása van, vagy teljesen sötét, és se központozás, se nagybetű, összefolyó mondatok, stb.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#265) Donki Hóte válasza Dexar007 (#257) üzenetére


Donki Hóte
addikt

Az általad a végén írt zagyvaságról csak azt tudom mondani, hogy hülyeség. Meg is cáfolom :)

Ha igaza lenne az ott állítottnak (vagyis egy zagyva szöveg is olvasható, ha az első és az utolsó betű a helyén van, valamint a betűk darabra megvannak), akkor ezt a szót:

Hyundai

Minden magyar embernek így kellene olvasnia:

Hunyadi.

De gondolom, hogy még te sem Hunyadinak olvasod ki a szót :P

Mi magyarok mindenre találunk megoldást. Meg persze mindenre találunk kifogást.

(#266) Cyrin válasza NGA (#260) üzenetére


Cyrin
addikt

És még büszke is vagy rá...
Ha húsz percig frissítene a rendszer és közben nem tudnám használni a fejemet a falba verném...:W

Más:
Nekem is a 17.3 az etalon. Se sajna nemsoká hozzá kell nyúlni, pedig rendesen be van lakva ennyi idő alatt. Nem is tudom melyik végén kezdjek hozzá...

(#267) Gabbbb


Gabbbb
senior tag

Linux alatt is van megoldás hardveres videodekódolásra, csak szenvedni kell érte kicsit.

Intel Vaapi driver felrakása után ezt a 3 módszert ismerem:

1. A stream lejátszása VLC-vel (kb. felére csökkenti a processzorhasználatot)
2. Epiphany (Gnome Web) elméletben alapból tudja ezt, nem csak Gnome DE alatt fut (saját laptopomon Chrome szoftver renderhez képest 30-40%-ot csökkent a processzorhasználaton)
3. Chromium VAAPI fork feltelepítése (ez lenne elvileg a legjobb, viszont disztrótól függően relatíve problémás felrakni.)

Mondjuk N3060-as processzorral így felejtős dolog a 720p Linux alatt, de 480p-re nagyjából elég lehet.
(http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Pentium-4-280GHz-vs-Intel-Celeron-N3060/m3163vsm130019 2004 vs. 2018 XD)

[ Szerkesztve ]

(#268) Silεncε válasza Cyrin (#266) üzenetére


Silεncε
őstag

A legutóbbi nagy Windows frissítést elsők között raktam föl, sz@r wifivel akksiról kb fél óra volt a letöltés + a frissítés telepítése a háttérben, közben csinálhattam akármit a laptopon (a letöltés volt a sok idő, mint mondtam, sz@r wifi), maga a telepítés egy újraindulás + kb 6 perc volt. Utána bootolt az új windows build. Akinek ez sok, az így járt. (megint elmondom, használok linuxot is)

Fear is freedom! Subjugation is liberation! Contradiction is truth! Those are the facts of this world! And you will all surrender to them, you pigs in human clothing! - Kiryūin Satsuki

(#269) Lalikiraly


Lalikiraly
őstag
LOGOUT blog

Nem merem olvasni a kommenteket, menyire mentek egymás nyakára páran :D

A múltkor engem megvádoltak, hogy szaladok moderátorhoz panaszkodni.. Pedig nem..

itt nem tudom mi lehet, de a véres rongy tuti kutyagumi hozzá képest.

Egyébként a kedves cikkírót megkérném, hogy az endless OSt is lesse meg a gépen :) MIk a mért adatok, kíváncsi vagyok.

Jah és bejelenteném, hogy eladtam a kis Acert, mert egy Lenovo jön helyette, holnap lesz meg. Nem árulom el milyen hardverrel, akik valamennyire olvasták a cikkeimeti gondolhatják... Jön róla a cikk napokon belül :)

[ Szerkesztve ]

Lalikirály nem szép ember, de gavallér! Uram, ön emberként van nyilvántartva? Ö Nem husos fagyi vagyok.

(#270) CPT.Pirk válasza Silεncε (#268) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember
LOGOUT blog

Ezeket a dolgokat átértékeled, ha nincs SSD a gépben. :)

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#271) Cyrin válasza Silεncε (#268) üzenetére


Cyrin
addikt

Ez az a frissítés amitől egyeseknél elszálltak az adatok? :)

(#272) Donki Hóte válasza Cyrin (#271) üzenetére


Donki Hóte
addikt

Azoknál szálltak el az adatok, akiknek 7-es, vagy annál újabb generációjú Intel Core processzor van a gépükben.

Tehát a probléma sem a low end consumer, sem használt bussiness kategóriájú gépek tulajdonosait sem érinti :K

[ Szerkesztve ]

Mi magyarok mindenre találunk megoldást. Meg persze mindenre találunk kifogást.

(#273) villamos válasza Silεncε (#268) üzenetére


villamos
őstag

Igazából nem is a sokaság a gond, hanem az, hogy a lehető legalkalmatlanabb pillanatokban képes nekiállni frissítgetni.

muszáj... muszáj.. muszáj...

(#274) hcl válasza Donki Hóte (#265) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

A népi nyelvben (fent említett félanalfabéták) Hunyadi is.

@Silenc3hun : Tud az fél órát frissülni SSD-vel is, nyugi :D (Pl. munkahelyi környezetben, ahol mellette van egy SEP, durva Offisz, management eszközök, domain.
Csak ott adott esetben pénzben mérhető a kiesés is.

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#275) bambano válasza -Skylake- (#238) üzenetére


bambano
titán

ezt a threadet nyugodtan vihetted volna az eredeti topicba, itt minek mégegyszer ugyanez?

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#276) Dexar007 válasza Donki Hóte (#265) üzenetére


Dexar007
veterán

Ez jo vot. :P

Give me your cum,bull!

(#277) Dhampir válasza ubyegon2 (#263) üzenetére


Dhampir
félisten

A 19-es Mint nem jó? :F

(#278) Silεncε válasza Cyrin (#271) üzenetére


Silεncε
őstag

Igen. Engem nem érintett, mivel én még a C-n se tárolok adatokat, nemhogy a Dokumentumok mappában.

CPT.Pirk: volt szerencsém anno 5400rpm-es noti hdd-n használni Win10-et, köszönöm, elég volt. SSD nélkül nem vagyok hajlandó egy géphez leülni (pedig anno én is ellen voltam az SSD-nek, mert minek. Na mostmár nem tudnék nélküle élni)

hcl: elhiszem, csak leírtam, hogy nekem nem tartott az egész művelet több mint 6-7 percnél.

[ Szerkesztve ]

Fear is freedom! Subjugation is liberation! Contradiction is truth! Those are the facts of this world! And you will all surrender to them, you pigs in human clothing! - Kiryūin Satsuki

(#279) Cyrin válasza Donki Hóte (#272) üzenetére


Cyrin
addikt

Jaaaa, akkor minden a legnagyobb rendben... :N

(#280) _Atesz


_Atesz
őstag

Szerintem ezt a "használtan jobbat kapni, mint újonnan" dolgot lassan el kellene felejteni. Az emberek többsége NEM fog használt gépet venni, újra pedig van, hogy csak 80-100k jut. Mert ez egy csóró ország, ezt el KELL fogadni. Sokszor ennyi pénzt is csak részletre tudnak kifizetni.
Tök jó, hogy itt van pár technokrata több száz ezres gépekkel (én is az volnék..), de azért látni kell a magyar átlagot is.
Szóval a cikk írójával egyetértek, fel lehet pofozni ezeket a low end laptopokat egy linux-al (mint, xubuntu), és akkor futnak szépen. Amire az emberek 90%-a használja a gépét, arra elegek lesznek.

(#281) ubyegon2 válasza Dhampir (#277) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Nem nekem nem jó, én használom egy ideje, viszont jó páran panaszkodtak kisebb bugokra az itteni Mint és a linuxmint.hu. fórumtopikokban. Pontosan nem emlékszem, mik voltak ezek, de nem tűntek lényegesnek, például addig használt segédprogram nem működik meg ehhez hasonlók, pulseaudio-equalizer-re emlékszem most így hirtelen. Abból van egy jobb alternatíva amúgy, de az equalizer is működik, csak PPA-ból kell feltenni és nem kell hagyni a rendszert, hogy frissítse.

Ettől függetlenül viszont a Tara Cinnamonnal gyorsabb is lett az előző kiadásnál, köszönhetően az ablakkezelő, fájlkezelő és magának az asztali kezelőfelület gyorsulásának.

(#280) Dospalek

Az emberek többsége NEM fog használt gépet venni

És jól is teszi, mert nincs róla fogalma sem, milyet érdemes venni. Nekem se volt, mint laikusnak, de utána olvastam, így vettem 42-ért a HP8470p-t, bele +4GB memóriát és SSD-t. A helyzet valóban az, amit már előttem leírtak. Közel annyi pénzért nagyságrendekkel jobb gépem van és még tovább is fog tartani. Amióta egy hölgy barátomnak adtam ezt, egyszerűen imádja, egy 5-6 éves konzumer gépet cserél le. Persze azon Win volt, de nem csak azért volt halál lassú a HP-hez képest.
Ezután vettem egy HP8570p-t itthonra másodgépnek a desktop mellé, felturbózva ez került 80+-ba. Utána az előző hölgy férjének vettem egy 8560w-t, imádja azt is az ember. Ha már valaki emlegette itt a T55-ös harckocsit, ez már majdnem az.
Ezek a gépek tuti nem fognak szétesni. Az egyik legfullosabb Linux van rájuk telepítve (ha már i5, i7-es gépek), lehet kattingatni mindenre, nem eszi meg a gépet 2 hónap alatt a virus! :D

Fentiek miatt azonban én nem piszkálom azokat sem, akik új egyszerhasználható konzumer gépet vesznek hasonló összegért.

[ Szerkesztve ]

"Nem hiszem hogy kamuznak, ha a tv-ben is benne van.....evezni pedig meleg vízben nagyszerű!"

(#282) NGA válasza Cyrin (#266) üzenetére


NGA
addikt

Nem értem miről beszélsz. A háttérben letöltötte a frissítéseket, miközben a telepítés után felraktam az összes alkalmazást, amire szükségem volt (böngészők, driverek, skype, PS stb,) majd jelezte, hogy végzett a frissítésekkel, és újraindulna. Ez volt kb 20 perc. Mivel nem AC-s a wifim, ezért lehetett volna gyorsabb is, de a gyermek youtube.ozott, közben Xbox-al játszott onlineba, a párom szintén youtube-ozott, igy a 100 megabit ennyit bírt.
Te arra gondoltál, hogy közben nem tudtam használni a gépet? Mert akkor valamit félreértettél. Közben is használtam a gépet, csak a telepítés után még frissített egy kicsit.

Linuxot soha nem használok, és nem is fogok, mert alapvető alkalmazások hiányoznak, amiket használok otthon is. (Nincs Photoshop, Dimension, Illustrator többek között)

[ Szerkesztve ]

(#283) hcl válasza ubyegon2 (#281) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

"És jól is teszi, mert nincs róla fogalma sem, milyet érdemes venni."
Új esetén lesz?

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#284) ubyegon2 válasza NGA (#282) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Linuxot soha nem használok, és nem is fogok, mert alapvető alkalmazások hiányoznak,

Ezek a programok mitől alapvető alkalmazások? :U
Ha te ilyen drága célszoftvereket használsz, logikus, hogy nem fogsz Linuxot használni! Ettől még ne mondjuk már alapvetőnek ezeket, főleg, hogy vannak rá alternatívák Linux alatt is.

"Nem hiszem hogy kamuznak, ha a tv-ben is benne van.....evezni pedig meleg vízben nagyszerű!"

(#285) ubyegon2 válasza hcl (#283) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Lesz hát! Erről a marketing tudománya gondoskodik! :D

"Nem hiszem hogy kamuznak, ha a tv-ben is benne van.....evezni pedig meleg vízben nagyszerű!"

(#286) kenwood


kenwood
addikt
LOGOUT blog

Egy olyan vilagban,ahol tobb a 4ks, mint a fullhd tv a boltok polcain,480p mar nagyon karcsu.
Vagy 5-6 olyan teljesen alap dolgot felsoroltak itt paran,aminel a leghetkoznapibb user is erzi,h keves egy ilyen vas, ezek utan kepesek egyesek beirni,hogy ez az emberek 90 szazalekanak MINDENRE jo.
Meg sem probalja cafolni, hogy"pedig arra is alkalmas", amin megnyilik az index.hu, az mar mindenre tokeletes ....

[ Szerkesztve ]

Szakmai kerdesekre privatban nem valaszolok. A forumon sem, mert semmihez nem ertek.

(#287) hcl válasza ubyegon2 (#285) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Na pont ez a baj :D

@Kenwood : 4k tartalom is alig van...

@ubyegon2, NGA : Lightroom, fotosop helyett a Linux alternatívák nem igazán jók professzionális melóra. Opensource videovágó sincs, ami felérne egy Vegashoz (de amin a nyaralós videót meg tudod vágni, olyan van - meg vannak nem ingyenes dolgok is Linuxra).
Ugyanakkor egy családban mondjuk van 1 gép, amin kell ilyeneket futtatni, mert apu azon melózik. Másik kettőn meg lehet Linux, mert azon film néződik, meg ilyesmi.

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#288) NGA válasza ubyegon2 (#284) üzenetére


NGA
addikt

Nekem alapvető alkalmazások. Odairtam, hogy használom otthon is. Van akinek egy Paint is alternativa, de azért jelenleg nincs olyan alternativa, ami megközelítené ezeket.

@hcl: Minek még gép? Tartalomfogyasztásra bőven elég egy tablet droiddal, vagy ios-el.

[ Szerkesztve ]

(#289) Dave™


Dave™
nagyúr

Páromnak volt ilyen laptopja én meg 3 éve Linuxot használok mindenhol, szóval most megmondom a tutit, aztán zárható is a topik ( :DDD )

A cikkben szereplő belépő Lenovo teljesen jó, mert kicsi, lapos, könnyű, szép (sokaknak szempont), sokáig elmegy akkuról és passzív. Hordozni remek, tényleg.

Ugyanakkor nagyon silány minőségű a kijelzője (hasonló árú ASUS-ban sokkal szebbet láttam), és ha 32-es emmc-vel veszi valaki, akkor az nagyon necces, igaz kártyával bővíthető. Windows-zal tényleg nem egy nagy élmény, de éppen használható, a Linux nyilván dob rajta.

Akik egymást győzködik használt üzleti meg e között, két teljesen más dologról beszélnek, más a célközönség. Itt kapsz egy új gépet ami sokáig elmegy akkuról, passzív, kicsi, vékony, szép.

Cserébe lassú (de sokaknak ez pont elég), meg nyilván nincs olyan anyagminősége, mint egy Elitebooknak. Viszont nem 2 kiló, hanem csak egy, új az akkumulátora, elfér szinte bárhol, meg színes. Az sem igaz, hogy tejfölös doboz, mert annyira vékony, hogy a vastag műanyag borítás és a viszonylag kis méret kellően merevvé teszi. Ledobni nyilván nem jó ötlet, de ha a sarkánál megfogod, nem hajlik semmit sehova.

Ha a kijelzője jobb lenne, szerintem simán ajánlható lenne bátran, de ennek tényleg nagyon gyenge minőségű a panelje. Amik fényes kijelzővel vannak, általában mind sokkal jobbak, lehet a bevonatot cseszték el ezen.

NGA: ezek valóban nincsenek, de simán lehet, hogy a funkciók amiket használsz, elérhetőek alternatívákban, akár ingyen is, és akkor nem kell előfizetned/warezolnod az Adobe termékeket. Lightroomra ott a Darktable, Illustratorra meg a kiváló Inkscape. Itt lehet alternatívákat keresgélni. Persze kell hozzá nyitottság, de utána bőven megtérül hogy nem egy adott cég termékét tudod csak használni, hanem a funkciókat ami adott végeredményhez kell, szoftvertől "függetlenül". A saját példám tudom hozni, mióta platformot váltottam, a limitáltabb lehetőségekkel sokkal többre vagyok képes, mint korábban, és ez leginkább a szemléletváltás számlájára írható :)

[ Szerkesztve ]

(#290) CPT.Pirk válasza Silεncε (#278) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember
LOGOUT blog

Ha te választhatsz... Rokonok is megvették az Acer gépet mert olcsóbb volt kicsivel mint a többi, benne 1TB hdd de valami bűn lassú, ilyen 1 perc feletti boot ideje van rajta a Win10-nek.

Aztán persze nálam kötött ki a gép, hogy nem-e tudnék kicsit gyorsítani rajta. Végül is tudtam, az időközben feltelepült böngésző kiegészítők meg hasonló reklámszóró szemét kiirtásával, de sokat nem ért. Az utolsó Windows verzió frissítés is valami egy óra volt szegény gépnek, meg nekem is... :U

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#291) arnyekxxx


arnyekxxx
addikt

"talán nem hülye az az évi pártízmillió ember, aki megveszi az olcsó laptopokat."

Nem hülye, de nem is tud róla, hogy nem csak a teszkóban meg aldiban lehet laptopot venni így nem túl releváns, hogy ő egy olcsó vackot vett. Anyósék 5+ éve akartak vetetni velem valami occólaptopot otthonra, akkoriben egy 100ezres árat jelentett 2GB rammal kijelzővel meg valami hulladék procival, eszükbe se jutott, hogy van más lehetőség is. Rábeszéltem őket egy lenovo t4xx-ret 65ért 4GB rammal. Azóta is gond nélkül nyúzzák.

A használtüzleti lehetőséget ismerők hány %-a vesz csakazért is ilyen tablethardveres vackot?

(#292) kenwood válasza NGA (#288) üzenetére


kenwood
addikt
LOGOUT blog

Debrecenbe is le lehet menni gyalog ...

Nekem a nyugdijas muterom is sokat beszelget az ismeroseivel facebookon,skypeon.
Az utobbi onmagaban meg ok,de egyutt a ketto,vagy hosszabb chateles a facebookon azert teljesen mas kategoria keyboarddal,rendes multitaskinggal, mint touchscreenen.
Nehany Rtl mosthoz hasonlo stream is korlatozottan android barat.

Szakmai kerdesekre privatban nem valaszolok. A forumon sem, mert semmihez nem ertek.

(#293) Apollyon válasza NGA (#288) üzenetére


Apollyon
Korrektor

A tablet mánia elbukott, mint olyan.

Egy rendes billentyűzetet semmivel sem lehet pótolni. Ennél hatékonyabb gépelés nincs, max, ha már kiolvassák a gondolatainkat.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#294) NGA válasza kenwood (#292) üzenetére


NGA
addikt

Érdekes, az én 73 éves anyukám is sokat beszél skype-on, messengeren. Beszél. Nem gépelget, és neki is tabletje van. Facen meg beírja azt az egy sort, hogy de szép az unoka.
Mondjuk ő nem sztrimel semmit, hanem csak youtube videókat nézeget. Én is tökéletesen elvagyok ipaddal otthon, ha nem kell a laptop, és nem szoktam regényeket begépelni rajta, de a telefonomon is tudok messengerezni írásban. Nem kell bill hozzá. Anyukám pl azért szereti a tabletet, mert fel tudja nagyitani a fotót az ujjaival.

Apollyon: Érdekes, én is és a család is remekül elvan telefonnal, tablettel. Senki nem ír regényeket rajta, hanem sokszor inkább beszélget hanggal.

[ Szerkesztve ]

(#295) Apollyon válasza NGA (#294) üzenetére


Apollyon
Korrektor

"Érdekes, én is és a család is remekül elvan telefonnal, tablettel. Senki nem ír regényeket rajta, hanem sokszor inkább beszélget hanggal."

Ez még nem változtat azon, amit írtam. :)

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#296) zoltanz válasza Apollyon (#293) üzenetére


zoltanz
veterán

Nekem nem volt testidegen gépelés a tábleten sem, néha néha. Sokat kell írni ahhoz is lehet billentyűzetet használni.
Bár most jobban izgatnak ezek a tv okosítók, vagy majd a pár hónap múlva megjelenő Raspberry Pi 4 (esetleg ha lesznek ebből készült notik, tábletek.)

(#297) Raymond válasza Dave™ (#289) üzenetére


Raymond
félisten

Pontosan, nagyon jol leirtad. Nem ertettem en se ezt az egesz hasznalt uzleti vs. 110S diskurat, semmi ertelme.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#298) vadkörte válasza kenwood (#292) üzenetére


vadkörte
addikt

"...hosszabb chateles a facebookon azert teljesen mas kategoria keyboarddal,rendes multitaskinggal, mint touchscreenen."

Tavaly ősszel egy külföldi út során 11 A/4-es oldalnyi "utinaplót" gépeltem be egy 7"-os Tab3-on. Valóban más keyboardon nagyon más!!! :DDD

(#296) zoltanz:
Egy SBC-ből ne akarj laptopot csinálni. A PineBook sem lett nagy durranás, pedig az ötlet alapvetően nem elvetélt. De ha már a tablet hw-ért is haraptok, az SBC-ért kitörne a parasztlázadás.

Üdv. V. Körte

(#299) MurdR


MurdR
HARDVERAPRÓD
LOGOUT blog

Cikkre reagálva: 28-30-ért már lehetett volna venni üzleti gépet is. :D

(biztos mondták már, nem ovasok vissza. De amikor végeztem a cikk olvasásával, akkor ez a mondat hagyta el halkan a számat.)

[ Szerkesztve ]

MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8

(#300) kenwood válasza vadkörte (#298) üzenetére


kenwood
addikt
LOGOUT blog

Jo az,mint a sajtreszelovel a ....
Foleg amikor javitani akarsz,es zsonglorkodsz a pocokkel.
drag&drop, copy-paste is egy elmeny erinton.
Szerintem egyszerubb lett volna felmondani diktafonra,es megirni billentyuzeten :D

(#287)
Vagyis amig keves a 4K tartalom,addig a 480p eleg mindenre :C

[ Szerkesztve ]

Szakmai kerdesekre privatban nem valaszolok. A forumon sem, mert semmihez nem ertek.

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.