Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
juhiimi
aktív tag
Vettem egy tp-link wdr3600-as routert,rakotom a hdd-et ,es media szerveren keresztul latom is a wd tv-vel rola a fajlokat,csak az a baj,hogy az mkv filmeknel kiirja,hogy nem tamogatott formatum(direktbe kotve a hdd-et siman lejatszotta oket).Mit tudnek csinalni szerintetek?
-
aldebaran
őstag
azt tudjátok, hogy az usb-n rákötött hdd-t hogyan érem el hálózatról?
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz honlaca #1184 üzenetére
Helló.
Megint én. Megcsináltam ahogy mondtad és jó lett.
Egészen, míg ki nem kapcsoltam, mert azóta megint nem látja a hálózatot a WD, pedig nem csináltam semmit, csak kikapcsoltam tegnap este. A tököm tele van már, mert ezt csinálja már hónapok óta. Egyszer látja, egyszer nem. Volt olyan, hogy kb. 2 hónapig tökéletesen működött. Már nem tudom mit dobjak szemétre a notit, vagy a WD-t?
Vagy ennyire láma vagyok? Még az is lehet. Esetleg nincs valakinek ötlete?Köszönök minden tippet.
"csak a zene van"
-
Maximum1
őstag
-
aldebaran
őstag
-
aldebaran
őstag
Csudába, lejárt a szerkesztési idő!
Szóval, ha valakinek nincs hang a piros youtube alkalmazásban, akkor előbb indítsa el a feket youtube-ot, ott van hang, utána vissza mehet a pirosba és már ott is lesz hang.
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Avicularia
veterán
Sziasztok
Ez a lejátszó látja a NAS-on lévő samba megosztást, vagy csak dlna-n keresztül tud lejátszani?
-
aldebaran
őstag
válasz Avicularia #1210 üzenetére
-
Avicularia
veterán
válasz aldebaran #1211 üzenetére
Megnyugtattál. Itt pont erről beszélnek én meg pont most akartam elugrani megvenni, miután tegnap eladtam az mk808b androidos stick-em mele f10 távírányítóval és wd tv live szeretnék váltani.
Amire nekem kell, filmek lejátszása nas-ról, amin a torrent működik,tehát ne kelljen sehova sem pakolgatnom a filmeket. Reménykedem, hogy tudja majd a wifin keresztül a fullhd-t ,de ha nem akkor végül is ki tudok húzni utp kábelt a routertől, de inkább szeretném elkerülni ezt. -
aldebaran
őstag
válasz Avicularia #1212 üzenetére
De nem teszteltem, csak a lehetősége tuti megvan. Lehet választani, hogy windows, vagy linux megosztást akarom nézni.
-
Avicularia
veterán
Na megvan. Simán látja a NAS-on lévő samba megosztást. 2x updatelt firmware-t bekapcsolás után.
Gyors teszt eredménye. Nappaliban 2 fal választja el a router a lejátszótól, Alien2 fullhd 15gigás mkv akadásmentesen megy. Androidos sticken ez nagyon nem ment. Dawn of the dead 19 gigás bd25 akadozik wifin keresztül. De a lényeg, hogy a full hd mkv-k úgy néznek ki, hogy mennek. Ráadásul a halóban lesz inkább használva, ott meg közelebb van router, talán még jobb lesz a sebesség. -
Ákinard
aktív tag
válasz Avicularia #1215 üzenetére
Én is szemezgettem azzal az android stickkel, és majdnem csak erre használtam volna, mint a WD-t... Hát, nem bántam meg :-))
Ami nekem néha hiányzik belőle egy egyszerű kis böngésző, ha valamit gyorsan meg kell nézni, és nem akarom miatta beizzítani a számítógépet. Talán ebben az egyben jobb a stick, de csak ezért nem érte volna meg az... Ráadásul az a sok b.szakodás vele, hogy használható legyen...
-
Avicularia
veterán
válasz Ákinard #1216 üzenetére
Nekem is tetszett az androidos stick, hogy milyen jó, sok mindenre lehet használni. Aztán a pár hónap alatt mióta megvan max a youtube alkalmazást indítottam el rajta, csak filmnézés ment egyébként rajta.
Ha meg akarok gyorsan valamit nézni a neten ott az asus transformer 300 meg a htc one, szóval sose használtam semmire az androidos sticket filmnézésen kívül.
Viszont nem ment a full hd, pedig vettem bele wifi sticket, de úgy sem. Aztán nincs 5.1-es hang.
Eladtam egy ismerősnek, aki nem tölt nagyon hd filmeket és a gyereke is tud majd rajta játszani stb.
720-ig jó az androidos stick is, de uncsi mindig vadászni a 720-as verziót valami filmből, hogy menjen nasról.
Remélem jó lesz minden ezzel a wd-vel, elsőre szimpatikus. -
Avicularia
veterán
Az normális, hogy melegszik mint a dög? Majdnem rántottát lehetne rajta sütni.
-
juhiimi
aktív tag
válasz Avicularia #1218 üzenetére
Ilyen melegbe ne varj mast,am igen melegszik elegge,meg standby-ban is,ilyen idobe erdemes sztem teljesen kikapcsolni ha nem hasznalod.
-
juhiimi
aktív tag
Nem tudtok valami megoldast,a media szerveren az mkv-ek lejatszasara?
-
szaszlaci
addikt
válasz Avicularia #1221 üzenetére
Igen, "normális". De mondjuk inkább úgy, hogy a többi sem hűvösebb.
(Gondolom a tojássütéssel azért túloztál egy kicsit.)■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Avicularia
veterán
válasz szaszlaci #1222 üzenetére
Persze kicsit költői túlzás volt, de van itthon egy egreat r6c, az egyáltalán nem melegedett, főleg készenlétben nem. Ez a wd meg stand by-ban is elég meleg, tegnap szó szerint forró volt mikor használtam.
Igazából mindegy, mert nem fogdosom, ha normális hogy melegszik és nem fog tőle elhalálozni akkor nem izgat. -
trance89
őstag
válasz Avicularia #1223 üzenetére
nekem már másfél éve megy az egyik streaming és több mint fél éve a másik, mind2 ugyanúgy melegszik, alapból standby-ba teszi a lejátszót ha kikapcsolod (power gomb megnyomás), ha ki szeretnéd teljesen kapcsolni (power gomb tart 3+ sec) akkor nem fog melegedni viszont több mint 1 perc mire bejön a menü
aki naponta használja annak semmi értelme egyfolytában kikapcsolgatnia, sőt az elektronikának sokkal rosszabb ha egyfolytában kapcsolgatva van mintha nonstop áram alatt lenne -
juhiimi
aktív tag
válasz Avicularia #1221 üzenetére
Irigyellek...
-
csonka
tag
Na, megjött a Live Hub-ba a vinyó. Bele kell rakni, elindítani, mindjárt kérdezi, hogy szeretnéd-e formázni a HDD-t. Nyomni egy igent és pár másodperc alatt kész is.
Utána létrehoztam a Sample Media könyvtárat, ebbe a files/music/photos/video könyvtárakat és mehetnek is rá a fájlok. -
őstag
válasz Avicularia #1218 üzenetére
lehet kapni a székek lábai alá filc alátétet biztos van nálatok is az Ikeába
azt rakd a négy sarkaihoz .én duplán raktam.
javul a hütése sokat. -
csonka
tag
Azért, hogy ne legyen egyszerű a dolog, most elkezdte kiírni, hogy a rendszer hőmérséklete meghaladja a 65 C-t és ezért ő most pedig ki fog kapcsolni.
De 100% hogy nem haladja meg. A HDD-t simán meg lehet fogni, a többi meg még hidegebb.
Találkozott valaki ilyennel? -
juhiimi
aktív tag
A webes feluletere milyen jelszoval lehet bejelentkezni?
-
Avicularia
veterán
válasz szucsinka #1228 üzenetére
Köszi, kipróbálom majd
MásArra van valakinek ötlete, hogy miért szaggat egy BD25 iso-ból lejátszott film? Áttettem külső wincsire, de onnan is akadozik. Igazság az, hogy a laptopom sem játszotta le kmplayerrel, viszont a vlc player viszi hibátlanul. Csináltam belőle mkv-t, de azt is csak a vlc tudja lejátszani normálisan. WD Live-on nincs hang csak magyar, pedig még van benne 2 féle angol és a text sem jelenik meg.
-
szaszlaci
addikt
válasz Avicularia #1234 üzenetére
Ez így elég sok probléma, lehet, hogy az .iso készítője nem állt a helyzet magaslatán. (Azt mondjuk nem tudom, mit lehet nagyon elrontani ezen.)
Hálózaton előfordulhat, hogy megröccen, de a szaggatás kevésbé valószínű.
Ha a külső lemezt valamiért csak USB1-nek ismerte fel, annak szintén kevés a sávszélessége.
Ezt a két utóbbit megállapíthatod úgy, hogy a legkisebb méretű hangsávra rakod, majd a legkomolyabbra (TrueHD, ha van), és ha ott jobban szaggat, akkor valószínűleg kevés a sávszél.Az .mkv-s gondok elképzelhetőek, hogy a te illetve a kódoló szoftver hibája.
[ Szerkesztve ]
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Avicularia
veterán
válasz szaszlaci #1235 üzenetére
USB3-as a külsö wincsi, szóval nem hiszem, hogy usb1-nek ismerné fel a wd. Azon kívül 16 gigás fullhd mkv-t simán lejátszik wifin keresztül akadozás nélkül, ezt a 19 gigás bd25 pedig még külső usb wincsiről is akadozik.
Laptopon vlc player hibátlanul játssza le ezt a bd25 iso-t, szóval elvileg az iso hibátlan. -
szaszlaci
addikt
válasz Avicularia #1236 üzenetére
"USB3-as a külsö wincsi, szóval nem hiszem, hogy usb1-nek ismerné fel a wd. "
Attól, hogy te nem hiszed, még elképzelhető Volt már rá példa.A bitráta csúcsokat érdemes nézni (Bitrate Viwer pl.), nem a teljes fájlméretet. De WiFi-n azért nem meglepő, hogy problémás.
-
Avicularia
veterán
válasz szaszlaci #1237 üzenetére
Abból gondolom, hogy nem usb1-nek ismeri fel, mert egy nem sokkal kisebb mkv simán akadás nélkül megy a külső wincsiről. Ha ez lenne a gond, gondolom az is akadozna. És mint írtam nem csak wifin akadozik.
Le kellene töltenem valami másik bd.iso-t és azzal is megnézni. -
szaszlaci
addikt
válasz Avicularia #1238 üzenetére
Én a hibalehetőségeket egyértelműen ki szoktam szűrni, nem pedig tippelgetek. De hát ahány ház, ...
-
-
szaszlaci
addikt
válasz Avicularia #1240 üzenetére
Fentebb írtam, hogy olyan bitrátájú film kell, ami aktuálisan több, mint az USB1, de jóval az USB2 alatt marad. Bitrate Viwer programmal nézheted meg.
USB1 elméleti: 1.2 MBájt/mp
USB2 elméleti: 60 MBájt/mp
USB2 gyakorlati, gyorsító nélkül: 25 MBps körül.Tehát kerítesz egy mondjuk 2 és 15 MBps (16 – 120 Mbit/s) közötti filmet, ami a választott hangsávval ennyi, és megnézed, akad-e külső lemezről. Lehetőleg .mkv legyen, mert azt biztosan jól játssza, a BD .iso még kérdéses ugye.
[ Szerkesztve ]
-
Avicularia
veterán
válasz szaszlaci #1241 üzenetére
És úgy néz ki neked van igazad.
Próbáltam egy madaras fullhd tesztvideóval 40 Mbps-es, adatai:
Egy usb3-as 1 terás samsung külső wincsiről akadozik, viszont ugyanez a fájl egy 32 gigás class4 sd kártyán és egy gagyi 1 dolláros ebayes kártyaolvasóban tökéletesen megy, nem akadozik
Mit tudok tenni, hogy menjen normálisan a külső wincsi? Gondolom az nem gond, hogy ntfs a fájlrendszer, másként nem is lehetne rá nagy fájlokat pakolni.[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
válasz Avicularia #1242 üzenetére
Igen, a killa sample jó teszt, a lejátszó is megbirkózik vele.
Sajnos nem sokat tudsz tenni, nem szeretik egymást. Épp meg akartam kérdezni, hogy számszung-e, de látom, írtad.
Hogyha hajlandó vagy szétszerelni, akkor azt tudod tenni, hogy veszel egy ebayes SATA->USB átalakítót, pár száz forint, és azzal használod. Vagy másik külső lemez.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Avicularia
veterán
válasz szaszlaci #1243 üzenetére
Van egy 750-es laptopwincsi elfekvőben, meg egy samsung ssd-hez kapott usb-sata átalakító. A kettőt összerakva jól megy a 40 mbps samle, úgy néz ki ezzel a kombóval működni fog.
Viszont az eddigi bd.iso ezzel is akadozik, szóval ott más gond lesz.
Leszedtem egy másik blu-ray filmet, azt hogy tudom lejátszani? A bdmv/stream könyvtárban van egy 25 gigás *.m2ts fájl, de nem csinál vele semmit, nem kezdi lejátszani, csak áll a számláló nullán. -
szaszlaci
addikt
válasz Avicularia #1244 üzenetére
Ezeket nem tudom, ha nem játssza, lehet, az aktuális oprendszerével van probléma. Érdemes másikkal kipróbálni.
Az is érdekes, hogy el sem indítja az .m2ts-t.. Másikhoz mit szól? Itt PH!-n régebbi médialejátszók tesztjeiben volt egy letölthető bdav.m2ts, vagy valami ilyesmi címmel, ez egy tesztvideó. Versenyautók vannak benne, azt szépen kell vinnie.
A képkészítésnél meg azt hiszem, úgy lehet, hogy egyszerű BD képfájlt készítesz vele valamilyen hozzá való programmal.[ Szerkesztve ]
-
Avicularia
veterán
válasz szaszlaci #1245 üzenetére
Csináltam ImgBurn progival iso-t a blu-ray lemezből. NAS-ra felmásolva akad samba megosztáson wifin keresztül, info szerint 30 Mbps-es a film. Csináltam a NAS-on egy Linux-os NFS megosztást,amit lát is külön a wd tv live. Átraktam ide az iso-t és ezen keresztül akadás nélkü játssza le wifin keresztül.
Valamiért a samba nagyon lassú. Telefonommal is ha csatlakozok a NAS-re wifin keresztül samba-n max 3 MB/mp sebességgel tudok másolni. Viiszont ha ugyanezzel a két eszközzel de ftp-n csatlakozok a NAS-ra akkor 10 MB/mp sebességel is tudok másolni nagyobb fájlokat. -
Avicularia
veterán
Úgy látszik ezzel sincs szerencsém
Minden youtube videó után újraindul. Másnál is van ilyen probléma? -
szaszlaci
addikt
válasz Avicularia #1247 üzenetére
Esetleg meg lehet próbálni másik YT klienst. Kettő biztosan van benne.
-
szaszlaci
addikt
válasz Avicularia #1249 üzenetére
Ezek videolejátszók, jutub, zenelejátszó, fészbuk, böngésző, krájzisz három nem fog rajtuk normálisan menni. Ezt el kell fogadni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás