Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
na végre valami értelmes megoldás a média tár szörnyüség kiváltására
nagyon szépen köszönöm üködik faszán. -
őstag
na ez meg a feliratos filmeknél nincs feliat pedig ugyanaz a neve meg minen eddig isigy csináltam és jó volt most meg nem na ennyit erröl eladom a picsába
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Van egy külső 3,5 házban egy 1 TB-s vinyó, amit a tévé felismer, de WD nem ismeri fel, amikor rádugóm (az USB csatik jók, mert a pendriveot viszont felismeri).
Van valakinek valami ötlete, hogy miért lehet ez? Vagy akkor így jártam és le kell cserélnem a házat?
Köszi!
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Egon
nagyúr
válasz hallgatag_v #1784 üzenetére
Nekem nem játssza médiatárból sem az iso-kat... Legalábbis dvd-iso-val próbáltam (másodjára meg is fagyasztotta az eszközt: csak az áramtalanítás segített).
Tök jó, hogy ha egy hiba megjavul, jön helyette újabb... Legalább a YT már nem indítja újra az eszközt (cserében ez az új lejátszó kb. gyökkettővel teszi a dolgát, ráadásul nekem kilépnem sem sikerült belőle: csak az eszköz kikapcsolása segített... ).
Megtanulhatnának fw-t írni wd-éknél."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
aldebaran
őstag
Ha a kék home gombra kattintasz, úgyis kilép, de a memóriából felszabadítani csak újraindítással lehet. Azt javaslom, tedd vissza a régi fw-t, amíg nem javítják az orbitális hibákat ebben a fw-ben.
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Zax1231
csendes tag
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én kezdem azt gondolni, hogy ez a sz*r soha nem fog normálisan működni. Mindig van valami baja és igazából nem tudom normálisan arra használni, amire kitalálták. Bár számomra már az is kérdéses, hogy mire találtál ki egyáltalán. Lehet arra, hogy szopassák vele az embereket? Mert akkor telitalálat lett. Értem, én. Olcsó húsnak híg a leve de azért működhetne rendesen. Azt gondolom ez nem nagy elvárás. Jelenleg a metaadatok lekérésével van bajom. Eddig szépen leszedte automatikusan, vagy ha nem, akkor manuálisan mindig sikerült megtalálni. Viszont újabban ezt a Flixtert erőltetni, ami ugyan megtalálja amit keresek, de menteni nem tudom. Tehát a borítóknak is búcsút mondhatok. Egyáltalán hogy került oda ez a Flixter? Volt valami frissítés? Lemaradtam valamiről?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Zax1231 #1806 üzenetére
Borítót nem tudsz a Google-ból letölteni?
Vagy nincs PC-d?Én nem tudom miért nem USB-s, vagy hálózatos lejátszásra használjátok? Arra lett ugyanis kitalálva.
Minden egyéb szarságot el lehet intézni PC-n. Nem olyan vészes szerintem. Ha meg ennél többet vársz egy 26k-s lejátszóról, akkor tévedsz szerintem. 3G és GPS ne legyen benne, vagy esetleg még konvertáló progi is, ja és még porszívó + mosógép funkció is?
De lehet venni 80 és 110k között is m.playert, csak nehogy azt hidd, hogy azzal nem lesz majd semmi probléma, mert mindegyiknek van nyűgje, hidd el.Mellékesen 5 éve WD-t használok (különböző típusokat) és amit az aktuális hw. tudott, az mindig tökéletesen megfelelt az általános használatra.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Egon
nagyúr
válasz dgyuri0123 #1807 üzenetére
Speciel "hálózatos" lejátszásra használnám főleg. Mondjuk iso fájlok lejátszására is. Nemmegy. Fail.
Szerintem elvárás lehetne, hogy ha jön új firm, ne legyen szarabb mint az előző... No, ez egy ideje nem megy.
Amikor megvettem, a kezdeti nehézségeken átlendülve, nem volt vele gondom (csak lejátszásra használtam, meg a Jukebox funkciót (egyesével letöltve a borítókat), és nagyritkán YT-on néztünk ezt-azt). Aztán egy fw elcseszte a YT klienst. Pár fw-rel később, megjavult a YT, de "cserében"eltűnt az iso lejátszás... Micsoda fejlődés... A következő mi lesz, már avi-t sem fog lejátszani?
Ha szerinted ez így rendben van, akkor tényleg elég minimál igényeid vannak..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Max_Power
tag
Mostanában szeretnék egy ilyen lejátszót venni, hol lehet a legolcsóbban kapni Bp-en? Az edigital-nál láttam, de nemtom, hogy a "streaming" változatot árulják-e (nem szerepel gyári szám a leírásban)?
''There are three ways of doing things: the right way, the wrong way, and the Max Power way! (Which is the wrong way, but faster!)''
-
szaszlaci
addikt
Erről van szó. Egyedül az esetenkénti hálózati töketlenkedése, amit fel lehet neki róni, de ha megy, az is kitűnő.
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Egon
nagyúr
DVD-ISO lejátszás nem megy. 2 db fájllal próbáltam, és mint fentebb olvasható, másnak is volt gond vele...
Gyári beállítások visszaállítását nem próbáltam, lehet hogy az segíteni fog."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz szaszlaci #1812 üzenetére
Nagyon így van. Mentségére legyen mondva, amióta LAN-on használom, még a legnagyobb bitrátájú MKV-val sincs semmi gondom. WiFi-n viszonylag sokszor szarakodott, de a madzag megoldott minden gondot.
BD50 nem tudom menne-e hálózatról, de majd kipróbálom, igaz kicsi a laptop HDD-je, hogy akkora fájlokat azon tároljak, úgyhogy akkor sem baj, ha nem működik, mert végül úgyis külső HDD-n köt ki.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
azka79
aktív tag
válasz dgyuri0123 #1816 üzenetére
+1 madzag
-
Ispy
veterán
válasz dgyuri0123 #1816 üzenetére
Bd isot viszi, nekem az origin bd strukturaju cuccokkal volt bajom azokat nem szerette, vagy el se indult, vagy elindult, de nem valtott hangsavot, de volt olyan is, hogy bejott a bd menu gombok nelkul, es onnan nem ment sehova. Legutobb a robotzsaru bd fogott ki rajta, a 37 percben mindig lefagyott. Egyebkent az mkvba csomagolt cuccokat mindig vitte rocenes nelkul, de nagyobb bitrata eseten kizarolag nfst szabad hasznalni, samba mar keves neki. Szerintem ennyi penzert egyebkent ez egy jo kis lejatszo, kar hogy a jukebox nem megy halozaton nassal, ez mindig fajo pont volt.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Max_Power
tag
válasz dgyuri0123 #1811 üzenetére
Thx
Amúgy ha jól értem a kommenteket, egyelőre nem ajánlott frissíteni a legújabb firmware-re?''There are three ways of doing things: the right way, the wrong way, and the Max Power way! (Which is the wrong way, but faster!)''
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Max_Power #1821 üzenetére
Helló.
Ki kell próbálni egy BD ISO-t, vagy egy BD25 / 50-et a jelenlegi fw.-el, utána frissíteni és megint megpróbálni ugyanazt az anyagot. Ha gond van vissza kell tenni ez előzőt.
Itt megtalálod az összes fw.-t, ha netán van kedved kísérletezni. Ha gond a régi visszarakása, szólj, segítek.
Ha inkább MKV-t nézel, mert az is tud baromi jó lenni, akkor viszont nyugodtan lehet a legújabb fw. Semmi problémát nem okoz, egyedül a BD körül gabalyodik kissé az ügy.http://wdc.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/5860
Egyébként vannak nagyon jó dolgok is a legújabb frissítésben, pl a track képtetés. Nem kell össze vissza nyomkodni a távot, hanem egy pöccintés és máris a következő számot játssza pl. egy zenei BD-n.
Engem speciel a halálba idegesített a kizárólag 10 perces "ugrálás", az is három gombnyomás után.
Nem mellékesen a DTS HD Master sem kutya, az is a legújabb fw. eredménye.
Szóval próbálkozni kell."csak a zene van"
-
Janusz001
őstag
Sziasztok, én is szenvedek már egy ideje ezzel a kütyüvel. A tv -m 2013 as g 55la691s, de mivel dlna -n nem tudtam hangsávot váltani, igy beruháztam eme kütyüre. Szóval eddig az lg media share progit használtam a tartalmak (főleg 1080p filmek) megosztására wifin. A tv eddig 1-1 röccenéstől eltekintve mindig folyamatosan lejátszotta az ilyen filmeket, de a wd hol lejátsza teljesen jól az egész filmet, hol megröccen néha néha, hol pedig végleges szaggatásba torkolik a film lejátszása. Próbáltam több media server progit, eddig a serviio tetszik a legjobban, de az eredmény ugyanaz a szaggatás. Gondoltam arra, hogy a gépem folyamatosan tölti fel a torrenteket 1.2mb/s el, de nem a wifi részen, és esetleg egy idő után a vinyó nem győzi kiszolgálni az adatfolyamot, esetleg a memória telik be, de feltöltés nélkül is ez az eredmény.Gép amúgy egy i7 3770k, 8gb ram, vinyók 7200 -es ek.
Wifi kapcsolat a wd -vel kiváló, csak egy 30 as fal van köztük, de fúrni nem akarok a kábelnek. Wifi s kábelmodem csere is volt, most egy dlink dcm 704, de előtte a ciscóval is ugyanez volt.
A fw a legújabb, esetleg próbáljam meg visszatenni a régebbit? -
szaszlaci
addikt
válasz Janusz001 #1824 üzenetére
"torrenteket 1.2mb/s el, de nem a wifi részen, és esetleg egy idő után a vinyó nem győzi kiszolgálni az adatfolyamot, esetleg a memória telik be"
Kizárt, hogy ez legyen a gond. (Hacsak nincs valami egyéb orbitális probléma.)Esetleg a router menüjében próbáld meg másik csatornára tenni a kapcsolatot. (Ezen kívül gondolom mindegyik adatsebesség be van kapcsolva.)
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Zax1231
csendes tag
Nem volt még semmilyen médialejátszóm ezen kívül, de ha azt mondod, én elhiszem neked, hogy mással is vannak gondok. Viszont cserébe hidd el nekem, hogy rohadtul bosszantó tud lenni, mikor leülsz és szeretnél egy filmet megnézni, vagy egy kis zenét hallgatni, akkor fél óráig kell nyomkodni, hogy egyáltalán elinduljon valami
A Commodore 64 óta hobbim az informatika, tehát nem mondanám magam lámának. Viszont ha belegondolok, hogy mennyire szívathat egy átlag felhasználót ez a cucc...Egy D-LINK DNS 320-as NAS-ról szeretném használni zene és filmek lejátszására gigabites hálózaton keresztül és értékelném ha automatikusan leszedné a borítókat. Ezt tudja egyből és bármikor! ENNYI! Nincs más elvárásom. Azt gondolom ez nem extrém elvárás.
Ehhez képest alap, hogy bekapcsolás után a "médiakönyvtárat eltávolították, válasszon másik média forrást" üzenet fogad. Ezután szépen beballagok a beállítások/médiakönyvtár/médiatár-kezelő hálózati megosztáshoz menüpontba, ahol egy frissítés után elérhetővé vállnak a 3 db nyomorult megosztott könyvtáram.
Persze ezután jön a "médiatár frissítése". Ettől belassul és várni sem árt ugye, mire újra betallózza a file-okat.
Ezután szokott kiderülni, hogy a legfrissebben bemásolt médiát, amiért bekapcsoltam, mert szeretném nézni vagy hallgatni még nem látja valamiért. Erre még nem jöttem rá, hogy lehetne felgyorsítani. Így marad valami régi film vagy zene, amit már sikerült feldolgoznia Aztán az új cuccok is megjelennek 1-2 nap múlvaA NAS-nál be van kapcsolva az időzített le/fel kapcsolás, hogy éjszaka ne zúgjon-zörögjön, de a média lejátszó folyamatosan megy. Azt reméltem akkor talán könnyebben boldogulok vele, de egyelőre nem hozta meg a gyümölcsét.
Aztán erre jött most újabban, hogy már nem tudok kézi módban borítót letölteni, holott eddig az legalább ment. Persze mire azt is össze fórumoztam és ki kísérleteztem az is volt 1-2 nap. Mert csak akkor hajlandó a borítókkal foglalkozni ha a médiatárban vannak a médiák. Sima hálózati megosztásnál meg a többi módnál nincs is ilyen opció.
Szóval ha ezekre tudsz ésszerű magyarázatot adni vagy esetleg van valami építő jellegű javaslatod, akkor azt szívesen veszem
-
aldebaran
őstag
válasz Zax1231 #1830 üzenetére
Nekem is ilyen a hálózatom, de sose találkoztam ilyen hibával.
Mondjuk én a médiatárat nem használom. A filmek rákerülnek a NAS-ra egy alkönyvtárba és a video menüpontnál már nézhetem is és ha megtalálja, ott a borító. Ha nem, hát akkor nem.
Én azt mondom, hogy ha azt nem tudja, amire használnád, add el és vegyél olyat, amivel kevesebb a gondod.
Nekem volt egy másik média lejátszóm, amibe tudtam vinyót tenni. Hangos volt, kínlódás volt. Hiába írta a fórumon mindenki, hogy legjobb... stb, de mivel zavartak a hibái, eladtam. És nem bántam meg, hogy ezt vettem. Ami nekem kell, azt tudja. Ha normális lenne a yt alkalmazás, az csak hab lenne a tortán.Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Avicularia
veterán
Ahogy egyel lejjebb is írják én is erre használom. NAS letölti a torrentet és a fájlok menüpontban megkeresem a samba megosztáson keresztül a letöltött filmet és megnézem. Nem bajlódok borítókkal, úgyis letörlöm a filmet ha eleget seedeltem. Erre tökéletes.
Előző firm-el a piros youtube lejátszóval újraindult a cucc ha megvártam a videó végét. Ez bosszantó volt, de nem néztem, hogy ez az új firmben javításra került-e. -
dgyuri0123
nagyúr
Nézd, nekem a borító nem gond, mert guglival megoldom. A hálozatos lejátszás is remekül működik lanon. BD50-et úgyis USB-s HDD-ről nézek, így az sem zavar, ha netán kifekszik egy ekkora méretű file-tól és nem játssza le hálózaton. Ezen szempontok figyelembevételével is azt kell mondjam, nagyon jó kis player ez, ha ismered és elfogadod a korlátait.
Kompromisszumot kell kötni, de 26k. ért nem olyan nagy gond szeritem.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
Helló mindenkinek
Sikerült tesztelgetnem BD25/50-et
a legutolsó fw.-el. BD25 iso: menün kívül minden megy gyönyörűen.
BD50: track léptetés/menü nem műxik, de a hangváltás hibátlan, play gombbal indul. Hálózaton BD50 néha akadozik egy kicsit, de a net közben ment ezerrel.
Ja van egy kis trükk. Majdnem elfelejtettem; stream mappa neve mögé közvetlenül biggyessz pl. egy 1-est. Tehát pl. stream1. Igy már simán menni fog a BD struktúra is."csak a zene van"
-
szdavid
tag
Üdv!
Pár hónapja használom megelégedéssel a lejátszót, viszont a hétvégén semmit sem látott a Windows hálózaton megosztott mappákból. Sőt magát a gépet se látta.
Sehogy se tudtam életre kelteni.
Wifi-hez csatlakozik, azzal minden rendben, youtube stb. megy.
Mi lehet a gond? Amúgy Windows 8.1 van a gépen. -
Hooper
őstag
Otthoni hálózaton keresztül másolok fel filmet a WDre kötött HDDre (a PC kábellel van a routerhez kötve a WD pedig WIFIn van) akkor természetes hogy csak 3 - 3,5MB/mp-vel másol? Lehet ezen valahogy gyorsítani?
8gb 45perc -
Max_Power
tag
válasz dgyuri0123 #1823 üzenetére
Köszi! Jelentem megvettem, legújabb firmware fel, MKV-t csont nélkül játsza
A kép alján van viszont van egy kis zöld csik, azt hogy lehetne eltuntetni? (egyelore a tv-n belezoomolok, igy egy kicsit levag a bal/jobb sarkabol, de remelem azert van jobb megoldas is)''There are three ways of doing things: the right way, the wrong way, and the Max Power way! (Which is the wrong way, but faster!)''
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Max_Power #1838 üzenetére
Ez fura. Milyen tv-d van?
Filmnézés közben is látszik?
WD menüjében lehet állítani a kép méretét %-ban. Ha nem a film a hibás, akkor próbáld meg állítani a WD-n.
5%-os lépésekben lehet változtatni a méretet, vagy a tv-n a 16:9 túlpásztázást kapcsold be.
Ettől függetlenül ez csak valami beállítási hiba lehet szerintem.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Egon
nagyúr
Megy vissza az előző fw: olyan dvd-iso-kat nem játszik le, amit korábban biztosan lejátszott (kb. minden másodikkal probléma van, ugyanakkor ezek az iso-k számítógépen lejátszva tökéletesen futnak).
Jó lenne ha wd-éknél megtanulnának fimware-t írni..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
dgyuri0123
nagyúr
Viszont a BD ISO/ BD50 is simán műxik, a HD hangokkal egyetemben.
Az nekem fontosabb.
DVD-t csak akkor szedek le, ha végképp nincs más megoldás. Sok helyet foglal és nagyon gyenge a minősége. Annál egy sima 1.5-2 GB-s BDrip is jobb szerintem.
De ha mindenképp DVD-n akarsz filmet nézni, akkor 4 perc alatt ki tudod csomagolni.Lássuk be, manapság egyre kevesebb az SD anyag, de ha ragaszkodsz hozzá, akkor igazad lehet a Te szempontodból. Én viszont úgy gondolom, inkább a HD anyagok lejátszását favorizálják WD-éknél, de szerintem másnál is. Ennek lehet áldozata a DVD-ISO.
A régebbi fw nem tud sok mindent, így nekem biztosan nem kell, viszont tudok kompromisszumot kötni akár, annak érdekében, hogy a BD-k összes variánsát le tudjam játszani. Nem mellékesen az MKV-k kezelése is sokkalta jobb lett az új fw-el.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Egon
nagyúr
válasz dgyuri0123 #1843 üzenetére
Nem csak új halivúdi filmekből áll a világ...
Van két gyerek, szeretik a meséket. Tűzoltó Sam, Horseland, Postás Pat és még sorolhatnám. Ebből az életben nem találsz mkv-t, mivel SD felbontású anyagok. Jellemzően xvid (dvd-iso vagy tv-rip), dvd-iso formátumban fordulnak elő. Ezekből jobban szeretem a dvd-isokat, egyrészt a minőségük miatt (egy fokkal jobb a divx-nél, ez szépen kijön az 50 colos Pana plazmán), másrészt tapasztalatom szerint szinte sosem cseszik el a kódolást (ellentétben az xvid-ekkel, amiből jóval gyakrabban találkozom kockásodó, szarul kódolt verziókkal, még nagy oldalakon is).
Baromi kellemetlen, amikor a hároméves fiam hisztizik, hogy nem megy a Tűzoltó Sam, mert szarakszik a lejátszó... Szerkesztgetni pedig nem fogom (nem pontosan értem, mit értesz kicsomagolás alatt), arra sem időm sem türelmem nincs,
A divx-et nagyjából-egészéből leszarom: az a pár (tucat) avim ami van, szerintem mind xvid (száz éve nem kódol senki sem divx-ben, a hiánya jóval kevésbé gáz, mint a dvd-isoé).Persze megértem a te szempontjaidat is...
[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
dgyuri0123
nagyúr
-
Balli
őstag
Újabban az ISO videokat nem tudja lejatszani a NAS-ról, "böngészőhiba, a tartalom nem elérhatő" hibaüzenet jön fel. Gyári beállítások visszaállítása után, a hiba továbbra is fent áll. Tudja valaki, hogy mi lehet a gond?
Athens 2004
-
Egon
nagyúr
Szar az új firmware, rakd vissza a régit.
Nekem a legváltozatosabb hibajelensségeket, és üzeneteket produkálja, ha arra vetemednék botor fővel, hogy dvd-isot próbálok lejátszani: volt már "nem támogatott formátum" hibaüzenet is... Ráadásul az is előfordult, hogy egy adott iso-t egyszer le tudtam játszani ezzel a firmmel, aztán másnap már nem ment...
Azt vettem észre, hogyha a Fájlok menüből próbálom lejátszani (Ok gomb helyett a Play gommbal), akkor a legtöbbször sikerül elindítani a filmet..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
De jó...
Sajna a firmware frissítés jó eséllyel úgy működik, hogy a kódnak csak egy részét írja felül (értelemszerűen azt, ami változott). Így ha valami nem nyerő részlet becsúszik (mint múltkor a YT lejátszási probléma), azt igen nehéz házilag orvosolni...
Maximum annyit lehet tenni, hogy az összes firmet fel kell pakolni sorban, ami eddig megjelent (értelemszerűen az utolsó kivételével), és reménykedni - vagy várni a javításra."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest