Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ligend
tag
válasz
kisguly #6647 üzenetére
Itt egy tipp IMEI szám kiderítésére.
-
-
Ligend
tag
A sys_txt.zip-ben található plugin.ini-ben kivettem a kommentet a [rawdisplay] és dpi sorok elől, és az utóbbit 240-re állítottam, ahogy javasoltad. Ha az így módosított tartalmú sys_txt.zip-et a megadott helyre másolom, a SzülinApp nem indul el. Az eredeti zip-pel működik. Van ötleted, mi lehet a probléma? 7-Zip-pel és a Windows beépített tömörítőjével is próbáltam.
-
Ligend
tag
válasz
Babsanyi #6318 üzenetére
Pontosítok. Az éppen futó navigációs szoftver képe elkezdett villogni, melynek oka az a figyelmeztetés volt, hogy alacsony a töltöttség. Mindezt annak ellenére érte el, hogy folyamatosan (órák óta) az autós töltőre volt kapcsolva.
Tapintásra elég meleg volt az eszköz, így kivettük a tartóból, és a beömlők elé tartottuk pár percre. Ez után elkezdett ismét tölteni, és szerencsére az utunk is arra vitt, hogy nem a tűző napra kellett visszatenni, hanem árnyékba, így tovább már nem volt gond.
Azon agyalok, hogy mennyit segítene a helyzeten, ha nem fekete, hanem valami világos színű lenne az xTAB hátlapja, vagy valamivel folyamatosan árnyékban tudnám tartani.
-
Ligend
tag
Nemrég érkeztem haza egy hosszabb (>3000 km) útról, és alapvetően jól vizsgázott a készülék. Egy alkalommal volt rá példa, hogy kikapcsolt a töltés, mert túl melegnek ítélte a készüléket, annak ellenére, hogy ment a klíma.
Ti hogyan védekeztek a túlmelegedés ellen? Ha van valakinek bevált módszere, kérem, ossza meg.
-
Ligend
tag
válasz
kelzsoca #5859 üzenetére
Kitöltöttem a kérdőívet. Számomra nagyon szimpatikus, hogy a gyártót érdekli a vásárlók véleménye. Bízom benne, hogy a realitások talaján tud maradni a WayteQ, és nem egy tabletben látja a jövőt, amivel mellesleg navigálni is lehet, hanem egy olyan navigációs eszközben, amit tabletként is használható.
Ha korrekt tudású és árú eszközt raknak össze, szinte biztos vagyok benne, hogy márkahű maradok.
-
Ligend
tag
válasz
laszlohu #5844 üzenetére
Pont ezért reménykedem benne, hogy az utódmodell, bármi is lesz a neve, nem csak a felbontásban lesz jobb. Én pl. örömmel kifizetnék +10-15e Forintot, ha ezért jobb GPS vevőt, két CPU magot és 1 GB memóriát tesznek bele. Esetleg az akku is lehetne mondjuk 2000-2500mAh-s.
No jó, befejezem az álmodozást.
-
Ligend
tag
válasz
tolnaizoltan #5836 üzenetére
Érdekesen fest ez az xTAB-50 v2. Furcsállom, hogy nem 1 GB RAM van benne és kétmagos processzort, így szerintem kevés a teljesítménye ahhoz a felbontáshoz. Ennek ellenére sajnálom, hogy nálunk (még) nem kapható, de bízom benne, hogy idén jön az utód modell.
-
Ligend
tag
válasz
hjanos1 #5116 üzenetére
Köszönöm, így legalább megnyugodtam, hogy nem bennem (vagy a készülékemben
) van a hiba. Valóban működik az általad lementett régi verzió (1,80.1025123), jó eséllyel annak idején ezt próbálhattam én is.
Egyelőre annyit tettem, hogy küldtem be hibajelentést, aztán majd meglátjuk, mi lesz. Ha megoldják, örülök, de ha nem, akkor sem dől össze a világ.
-
Ligend
tag
válasz
bolcsodal #5110 üzenetére
Kb. 2 hónapja, még az RC idején próbáltam a Chrome-ot. A Play-ből nem lehetett letölteni, mondván, nem kompatibilis, de egy másik Android-os telefonról kimásolva és telepítve az APK-t működött rendesen. Nemrég kipróbáltam a CM9-et, de végül úgy döntöttem, inkább maradjunk a Wayteq ICS-nél, és elkezdtem visszatelepíteni az alkalmazásokat.
A CyanogenMod 9-cel sem kompatibilis? Lehet tudni valamit az okokról?
-
Ligend
tag
Chrome-ot használ valaki az xTab-50-en? Nálam indítás után egyből leáll, legfeljebb hibajelentést tudok küldeni. A Play-ből telepítettem, 18.0.1025469 a verziója, jelenleg nem ajánl fel frissítést. Az xTAB-on a gyári végleges ICS fut, semmi extra barkácsolást nem használok (pl: SD kártya csere). A beépített böngésző és az Opera is hibátlanul működik. Próbálkoztam az alkalmazáskezelőben a Chrome adatainak törlésével és újratelepítéssel is, egyelőre sikertelenül.
A hibajelentés alapján org.xmlpull.v1.XmlPullParserException osztályú kivétel keletkezett az android.graphics.drawable.BitmapDrawable osztályban.
-
Ligend
tag
Ha csak navigációra szeretnéd használni, lehet, hogy ez nem a Te készüléked. Nekem az Android által nyújtott rugalmasság tetszett meg benne, szerettem volna a WinCE-nél előremutatóbb platformot választani az első navigációm számára.
Saját tapasztalataim alapján az alábbiakat tudom elmondani róla:
Pro
- Android rendszer; a Play Store kínálatának nagy része elérhető, rengeteg alkalmazást telepíthetsz rá
- korrekt hardver kiépítés, elfogadható sebesség
- jó ár/érték arány
- remek közösségi és jó gyártói támogatásKontra
- viszonylag alacsony akkumulátoros üzemidő (ha csak autóban használod, töltőről, ez nem szempont), standby állapotban is gyors merülés
- hagyományos naviknál lassabban pozicionál
- melegedésre hajnalos (bár ez nem okoz működési problémát) -
Ligend
tag
Nálunk tavaly az IT biztonsági megbízott járta körbe a nem zárható irodákat, és vitt el minden mobil informatikai eszközt (notebook, külső HDD, pendrive), ami nem volt megfelelően rögzítve (pl: Kensington) vagy elzárva. Mindez persze dokumentáltan és felhatalmazással történt, de mondanom sem kell, másnap ez a megmozdulás nem örvendett nagy népszerűségnek.
-
Ligend
tag
Egyes gyártók feketelistára tudják tenni az ellopott eszközöket a gyári szám alapján, így ha esetleg befut a szervizbe egy ilyen eszköz, meg tudják tenni a szükséges lépéseket. Nem tudom, a Wayteq foglalkozik-e ezzel, de egy próbát megér. Feltéve, ha ismert a néhai xTAB-od gyári száma.
-
Ligend
tag
válasz
Loituma69 #2781 üzenetére
Sajnálom, ha megbántottalak. Ennek ellenére továbbra sem jelöltél meg irányárat, így arra tudok következtetni, hogy még nem vesztetted el a reményt, hátha egy frissítés megoldja a tapasztalt problémákat. Hidd el, egy kis türelem és tisztelet a segíteni szándékozó fórumtársak irányába meg fogja hozni a gyümölcsét. A követelőzés és a szemrehányás, valamint a szarkazmus ritkán old meg bármit is.
A jelek szerint ahhoz a kisebbséghez tartozom, akinek eddig nem volt problémája az eszközzel. Igaz, hogy mindössze 1 hónapja használom, de 3 nagyobb (>200km) utat megtettem vele, és még a legnagyobb hőségben (40 fokot mutatott az autó hőmérője) sem volt fagyás, kilépés, töltési probléma vagy GPS vételi anomália. Újraindítani is csak akkor kell, ha elfelejtem feltölteni, és teljesen lemerül (ez furcsa, de véleményem szerint tolerálható). Az asszony itthon Internetezésre és egy kis játékra használja, teljes megelégedéssel. Eddig (és remélem, ez így is marad) jó döntésnek bizonyult az xTAB-50, nincs okom panaszra.
-
Ligend
tag
válasz
apeelme #2767 üzenetére
Nem sürgetlek, teljesen megértem, hogy ez hobbiból, szabadidőben készül. Hálásak lehetünk, hogy valaki veszi a fáradtságot, hogy a közösség számára igyekszik jobb szoftvert készíteni az eszközre.
Legszívesebben beállnék segíteni, érdekelne, milyen nehézségekbe futottatok bele, és hogyan oldottátok meg, de félek tőle, hogy túl kevés időt tudnék rászánni. Ellenben, ha kiadásra kerül sor, igyekszem elsők közt feltenni, és riportolni a tapasztalatokat.
-
Ligend
tag
válasz
Loituma69 #2305 üzenetére
Ebből az évből még majd' 5 hónap van hátra. Ha 2012-ben nem adják ki az Android 4.0.x-et erre az eszközre, akkor szerintem soha.
Engem a !? zavart meg a mondat végén, úgy értelmeztem, hogy ez egy olyan tény vagy új információ volt, amin megdöbbentél.
Nekem az az érzésem, a számos stabilitási és működési rendellenesség mögött nem feltétlenül a szoftver problémája állhat, de a szakértők majd megcáfolnak, ha ez másképp lenne.
-
Ligend
tag
válasz
apeelme #2303 üzenetére
Megnyugodtam, hogy jó úton járok, még ha csak az elején is.
Mint korábban is írtam, nem ragaszkodom a saját kernelhez, ha ennyire hiányos, csak szívatja magát vele az ember.
Egyelőre azt szeretném kideríteni, hogy mitől hal el a 2.3.7 AOSP fordítása, de ez most egy ideig még nem lesz megoldva.
-
Ligend
tag
válasz
apeelme #2295 üzenetére
A kernel config elég egyszerűen kinyerhető a gyári ROM-ból, bár az eddig fellelt leírások (1, 2, 3) nem tesznek említést ennek szerepéről, ezért is kérdeztem korábban, hogy Ti mi alapján indultatok el.
Majd' 2 hétig nem leszek Internet közelben, de kíváncsian várom, milyen fejlemények lesznek ezalatt.
-
Ligend
tag
válasz
apeelme #2295 üzenetére
Ami azt illeti, még most kezdtem az ismerkedést az Android ilyen mélységeivel, így valószínűleg nem tudom még korrektül felmérni a feladat nehézségét.
A kerneltől kevésbé félek, hiszen legrosszabb esetben még mindig át lehet tenni az eszközön lévőt, a nagyobb problémát nyilvánvalóan a Wayteq testreszabásai jelentik, amit említetél is (állapotsor, GPS, stb.).
Nektek rendelkezésre áll valami belső forrásból kernel konfig, device tree, vagy nulláról indult a munka?
-
Ligend
tag
Köszönöm, ez valahogy elkerülte a figyelmem, pedig igyekeztem visszaolvasni.
Elérhető az Allwinner által kiadott, módosított és kiegészített linux kernel, illetve a Google-től is letölthető az Android forráskódja. Egyelőre csak a Gingerbread-hez (Android 2.3.x) készült kernel forráskódja van publikálva, így az ICS-t még nem lehet lefordítani, de talán hamarosan azt is közzéteszik.
Lehet, hogy meg kellene próbálkoznom a 2.3.4 lefordításával, de valószínűleg én baltázok el valamit, és nem a 2.3.7-tel van baj. Pedig mindenben a leírások alapján jártam el (pl: fordításra használt operációs rendszer, telepítendő csomagok, stb.)
-
Ligend
tag
válasz
kelzsoca #2286 üzenetére
Ha valamiben tudok segíteni, szólj. Láthatóan sokan messiásként várják a munkádat, személy szerint engem is érdekelne, bár egyelőre semmi problémát nem tapasztaltam a gyári szoftverrel. Igaz, csak 1 hete vagyok (egyelőre boldog) tulajdonosa az xTAB-50-nek.
Lehetek kicsit kíváncsiskodó? A gyári firmware-t hangolod, vagy forrásból fordítod újra az egészet? Ez utóbbival próbálkoztam én is: a kernel szépen elkészül, de az Android 2.3.7 forgatása közben hibával elszállt és emiatt megakadtam.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Itt az első fecske, a WayteQ androidos navijának prototípusát próbáltuk ki. Lehetséges, hogy a Windows CE ideje lejárt és ez a jövő iránya?
- Xiaomi 14T Pro 16/512 1év garanciával, Független!
- Új Dell 16 Inspiron 5630 FHD+ IPS i5-1340P 4.6Ghz 12mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- AMD Ryzen 5 5600X Dobozában
- MacBook Air M1 (13", 8/256 GB) Szép állapotban, dobozával, töltőjével!
- Lenovo legion 5 gamer RTX3060 tgp130w 32gb ddr4 , 1.5 terra m2 ssd
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest