- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- The DJ: Kínai fake videókártyák hardveres BIOS módosítása (gyári állapotra)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
Új hozzászólás Aktív témák
-
azopi74
addikt
válasz
cairojack #86 üzenetére
Nekem eddig is teljesen használható volt
Abban egyetértek, hogy most már a metro felületet kellene kényelmesen használhatóvá tenni - elsősorban egér-billentyűzet kombinációval - és funkcionalitásban bővíteni. Update 1 első lépésnek nem rossz, de azért ez még így mindig nincsen kész.
És amiről kevesebb szó esik - pedig szerintem sokkal fontosabb lenne, mint a vízcsapból folyó Start menü - az a ModernUI-s appok ablakban való futtatásának lehetősége. Valam olyasmi, mint a Stardock féle ModernMix, csak kicsit kulturáltabb kivitelezéssel, plusz feature-ökkel, és kevésbé bugosan
-
bepken
veterán
nem tartom kizártnak, hogy egy-két fejlesztő durcisan megszólta az anyukákat, de egészen biztosra veszem, hogy nem mentek rá idegileg a dologra... (én legalábbis nem mennék)
na de azt feltételezni, hogy amit a 8.1-el kaptunk, az azért csak "start button" és nem "start menu", mert a fejlesztők félreértették a felhasználók rinyálását....hátőőő...ugye Te is érzed, hogy ez elég valószínűtlen!? ...
egyébként én is utálok kattintgatni, gyorsbillentyűkkel szerintem is minden sokkalta gyorsabban és kényelmesebben elérhető. na de ez a része nem is az átlag felhasználóknak szól szerintem...
minél egyszerűbb, minél jobban optimalizált felhasználói felület, itt ennyiről szólnak a dolgok, ez kell a népnek (megjegyzem: jogosan)
-
azopi74
addikt
válasz
User64476 #41 üzenetére
Nem az a kérdés, hogy miért kell elengedni, hanem az, hogy miért kell eleve hozzányúlni az egérhez ?
Én csak akkor nyúlok az egérhez, ha nagyon muszáj. (bár sosem muszáj feltétlenül)
Attól, mert grafikusa a rendszer, a funkciók többségét sokkal gyorsabban el lehet érni billentyűzettel, mint egérrel. (Leszámítva olyan dolgokat, mint pl ablakok méretezése, áthelyezése, amit billentyűzettel kicsit macerás lenne megoldani -
törölt tag
Ezzel nehezen tudnánk vitázni...
"The Start menu is a user interface element used in Microsoft Windows since Windows 95 and in some X window managers. It provides a central launching point for application and tasks. Depending on the operating system or window manager, the menu might have different names, such as Kickoff Application Launcher in KDE, Dash in GNOME or LX Panel in LXDE." -
dvdbackuper
őstag
sztem itt inkább a tálca hiánya a lényeg, nem a start menü
jobb oldalon ott az óra, mellette a kis színes ikonok, bal oldalt a gyorsindítás...
meg ugye a futó programok középen... erre gondolnak sztem start menü címén, igazából én sem használom sokat a start gombot... -
C$abi
aktív tag
A hír hallatán első blikkre azt hittem, hogy visszatér a Windows Mobile a Start Menüvel a mobilos OS-ek közé meg eszembe jutott a régi Omnia i900-am, de miután elolvastam arra jutottam, hogy igazából ez a hír a Prohardveres hírfolyamba illeszkedett volna jobban...
-
törölt tag
Nem tudod mi a Start Menü?
"A Start menü áttekintése" - Érdekes, mert véletlenül, de tényleg totál véletlenül a Microsoft (is) így hívja!
Start Gomb... Na, ezt bizony tévesen tudod! Ez a billentyűzeten van HW-esen, és nem SW-es dolog! -
cairojack
aktív tag
YES, YES, YES, a Windows újra használható lesz-lesz-lesz...
Most már csak a csempés felületet kéne használhatóan megcsinálni, és végre használható lenne a tabletem is. Ettől függetlenül én a Windows 9 érkezéséig már sem tabletet, sem asztalit gépet nem veszek. Windows 8-ból már baromira elegem van. Egy CRAPWARE az egész. (Jah és instabil is, mint az állat... hiába a marketing szoar duma, hogy a legstabilabb OS ever. Fenéket. W7 szénné alázza stabilitás terén).
-
vm93hun
aktív tag
"A Microsoft ősszel érkező rendszerfrissítésével a Metro UI szerves részévé válhat a korábban száműzött Start billentyű."
Azért a fogalmakkal legyünk már egy kicsit tisztában:
Start menü: Hát ez nem tudom micsoda
Start gomb: (mint desktop összetevő) Az a Windows-logót formáló aprócska dolog a képernyő bal alsó sarkában ami előhívja a fentebb említett fogalmat.
Billentyű és gomb szinonímaszó az informatikában, és a cikk elősza elég trágya módon van megfogalmazva, mert a billentyűt senki nem száműzte, mert továbbra is ott van a billentyűzetemen.8.1 megjelenésekor is ezért ment a fröcsögés mert az emberek azt hangoztatták, hogy "Start button, Start button, Start button". Belekerült a Start button aztán ment az újabb rinya, hogy ők Start menüt akartak. Nem lepődnék meg, ha néhány ott dolgozó "na elmentek az anyátokba" kaliberű reakciót adott ki magából.
Nem a MS-t kell hibáztatni, mert 1-2 egészséges ember nem tud érthetően fogalmazni, és arra sem képesek hogy életükben legalább egyszer használják az Alt+F4 billentyűkombinációt, vagy annyi energiát vegyenek magukon, hogy a billentyűzeten levő Windows billentyűt használják.
-
ddaydome
senior tag
Ez a hír miért a mobilarenában van?
-
kpal
nagyúr
Ez jó hír
Bár lehet varok a 9 megjelenéséig addig a win7 is jó .
-
User64476
őstag
válasz
#09819904 #77 üzenetére
WPn nem lehet egy filet letölteni. A droidos tabomra rádugom a memóriakártya olvasót, átméretezek és szerkesztek rajta fotókat, átmásolom a tabra, és feltöltöm ide-oda. Nincs miről beszélni. Amit a WP8 tud, azt kb. tudta az e61i-m, csak jobban.
A win8at is az asztal menti meg.
-
törölt tag
válasz
User64476 #76 üzenetére
A zártság egy bizonyos szintig ugye értelemszerűen jó! Nincs annyi szemét rá, mint a droidra.
Ugyanakkor jön a pofon is ezáltal, mert rengeteg valóban okos újításból kimarad a WP!
Pedig, ahogy droidra (CM, stb.) vannak fejlesztések, úgy a WP-re is lenne. Mondhatni élhetőbbé tudnák tenni! -
User64476
őstag
válasz
#09819904 #72 üzenetére
A külcsín nem fontos. Rossz a stratégia, szétaprózzák a platormjaikat. Aki WPre fejleszt már nem portolja át Win8ra. Fizetős a rendszer, ki vannak zárva a dzsunka gyártók (ez is most változik tablet fronton ha jól olvastam). Nem a csempével van baj, hanem a szolgáltatásokkal. WP telefonom van, adom is el, utálatos buta vacak. Azt hittem pl. hogy egy Win8 WP8 páros mindent lenyomóan együttműködik majd, hát ez sem jött be. A benyomás a fontos, és az nem jó, pedig nagyon lelkes voltam eleinte. A gugli évekkel előrébb jár, na.
-
törölt tag
Szerintem az OS X is kötött ilyen téren. Bár csak tesztelési fázisban volt hozzá szerencsém. És legyen betudva a tudatlanságomnak, de én még nem nagyon hallottam OS X átskinezésről.
A linux szabad teret ad. Viszont ugye a legtöbbünk azért Winen kezdte a pályafutását. A megszokásból kevesen tudnak kitörni, ami érthető. Én megpróbáltam azt, hogy különféle linux rendszereken dolgozzak. Volt amiben jobb alternatívát kaptam, mint a Windows. De aztán sok más téren meg pofára esést.
Úgyhogy maradt a virtualbox!Igen!
Írtam is korábban!
-
haxiboy
veterán
válasz
#09819904 #71 üzenetére
Erre most csak azt tudom mondani hogy haxolás nélkül XP-n sem mentek csak úgy a nem Microsoft által aláírt témák
Ott is le kellett bizony cserélni 1-2 Dll-t hogy minden vágyad teljesüljön.
De ha most a személyre szabhatóságnál tartunk a linuxon kívül nemigen van oprendszer amely valóban személyre szabható. OSX? Sokan még az alap hátteret sem cserélik le mert az úgy jó? A windows userek miért nem tudnak így gondolkodni?
pszichiáter Épp most rakták vissza hogy válaszható legyen hova bootoljon a rendszer alapértelmezettben. Ahol nincs érintőképernyő ott automatikusan desktop mód indul.
-
törölt tag
válasz
User64476 #67 üzenetére
A MS nem maradt amúgy le! Ha megnézed pl. a WP rendszert, az már a 7-es korszakában is csempés volt. A desktop rendszer megúszta ezt a bevezetést. De várható volt a megjelenése!
Az iOS 7-es is ugye flat lett, a droid is! Tehát az operációs rendszerek terén a külcsín átalakulása terén nem maradt le a MS! Az, hogy ez kinek mennyire kellemes, kényelmes, na az már valóban vitatható dolog! -
törölt tag
válasz
FoxiestFox #64 üzenetére
Erre van az amit korábban írtam! A választási lehetőség hiánya. Mert, ha már megvettem a rendszert és szeretném egy tapis gépre feltenni, akkor oda nekem Touch kell. Nyilván arra az XP nem jó alternatíva!
Viszont Desktopra meg a 8-ast formálni kell.Itt tényleg annyi van Desktop szinten, hogy kapott a jó nép egy rahedli valóban értékes újítást. A GUI meg egy más kérdés!
Itt azért hiányolom azt ami anno jelen volt az XP-nél! A sok téma! Ha akartam Vista, ha akartam 7-es skinnel futott. Nyilván ennek volt erőforrásigénye. Tehát a külcsín azért kompromisszummal járt!
De a lényeg az, hogy VOLT! -
User64476
őstag
válasz
dreamdancer #62 üzenetére
Ezzel meg az a gond, hogy ha berántasz az utcáról egy csoportot, leülteted őket a win95 elé meg egy win8 elé, és a végén megkérdezed, hogy melyik tetszett, akkor kapsz egy fals eredményt, mindenki a win8at akarja. Utána meg erre lehet alapozni a stratégiát. Ha odateszel egy androidos tabot meg egy végleges win8ast a tesztelő elé, és azt látja az egyiken van hangfelismerés, mutatja a forgalmi adatokat a térképe, jó a keresője, csillió fingós program van rá, a másik meg az alapvető dolgokat is nélkülözi és teljes fapad a csittivitti animáción kívül, akkor talán értékelhetőbb a végeredmény.
-
Ribi
nagyúr
Elnézést, rosszul fogalmaztam. Az alapjaiban arra vonatkozott, hogy nem a kinézete miatt volt rossz, hanem az instabilitása és az "under the hood" problémái miatt. Sokan mondják, hogy Pisa SP1 után (vagy 2) már sokkal jobb lett, de azt legtöbben már nem várták meg. Utána meg jött a 7.
-
haxiboy
veterán
válasz
#09819904 #60 üzenetére
Na igen az meg a másik, én csak azért ajánlom ezt mert funkcióban ez nyújtja ugyanazt mint az előző "valódi" startmenü. Akinek meg problémát okoz egy ekkora összeg feltételezem minden programot legálisan szerez be (tisztelet a kivételnek akik tényleg mindennek az ingyenes alternatíváit használják és a windowst ingyen kapják vagy előtelepítve) az meg ne sírjon hogy így-úgy rossz egy oprendszer.
Hiányzik egy funkció? Lehet pótolni nem siránkozni meg peticiózni a Microsoftnak. Mer' azért nem rakok fel egy sokkal modernebb operációs rendszert mert nincs benne start menü, ne hülyéskedjetek már. -
User64476
őstag
válasz
#09819904 #60 üzenetére
Nem a start menü a gond. A gond az, hogy vacakok a szolgáltatások (Bing, Térkép, stb.), logikátlan, hogy a Win8-WP8 programok nem átjárhatóak a két platform között. Az MSnek ezt az egészet úgy kellett volna csinálni, hogy van a tablet-telefon-érintősPC vonal, durrantunk egy nagyot az új felülettel, de ezek legyenek 100%ban átjárhatóak, amit felteszek a telefonomra simán menjen a táblámon is. Emellett maradjon meg a Win8 az új, külön bekapcsolható indítható felülettel, mert sok még a régi speciális program. Szerintem ott van elrontva az egész, hogy széttöredezett a sok külön platformjuk, mindenre külön modern app van, van ami csak erre vagz csak arra, a Win8 Metro egy káosz, de legalább jó mélyen integrálva, hogy esély se legyen kiirtani. Most kicsi lépésekben lépkednek előre, a Win8 valamennyire visszaalakul tisztességes asztali rendszerré, azt is belengették hogy a WP8 Win8 applikációk szinte egyformák lesznek és nagyon könnyen portolhatóak. Az egész cég olyan, mintha 2-3 évvel le lennének maradva a trendről, és az utolsóként kullogást próbálnák nagy csinnadrattával sikernek eladni. Na persze lehet erre azt mondani, hogy fontolva haladó stratégia, de a felhasználónak inkább szánalmas ez a bénázás.
-
válasz
dreamdancer #62 üzenetére
Enterprise Marketing Manager
Location Hungary, Budapest
Job Category Marketing -
bepken
veterán
elismerem, én is fel tudom magam húzni sok hülyeségen...de hogy ezen a "start menu - kell vagy nem kell?" témán ennyit tudnak pörögni páran....
nadehamár...akkó sótájm
-
válasz
#09819904 #61 üzenetére
Hát nézd.
Egyik említett szoftver sem fejlődött a kezelőfelületében visszafelé.
Oké, a Winampot teletömték szükségtelen szeméttel, de érted.
Amiért szerethető volt a Win, az az egyszerű, megszokott GUI, ami desktopon sok-sok éve jól működik, a W7-re pedig tényleg nagyon jól használhatóvá tették.
Erre elterjedtek a tabletek, és egy asztali Windows esetében is az arcunkba vágnak egy tabos majomkodásra szánt GUI-t.
És akkor én vagyok a furcsa, mert nem kérem?
Értékelem a valódi fejlesztéseket, amik történtek a rendszerben, mert vitathatatlan, hogy sokat reszeltek rajta.
De ez nem az. -
Megkockáztatok egy erős kijelentést, de aki szerint a Vista alapjaiban volt szar, az egész egyszerűen nem ért hozzá. Mégpedig azért, mert a Vista óta minden Windows (kivéve a WP7, a 8 már igen) a Vista alapjaira épül.
Sőt, nekem van egy olyan elképzelésem, hogy annak idején a Mojave tulajdonképp a Windows 7 volt.
-
dreamdancer
őstag
Ha a Microsoftnál akadt volna egyetlen félképzett sales-marketinges, aki hallott már a fókusz csoprtról (elsős tananyag), ezt az egész gigantikus vesszőfutást és buktát megúszhatták volna a win8-cal és nem most kellene megpróbálni visszagyömöszölni a sz@rt a lóba.
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #59 üzenetére
Az alapból nyújtania kell(ene) egy igen szubjektív és tág fogalom!
Ennyi erővel én miért nem kaptam normális képszerkesztőt ami tudásban egy Adobe Photoshop vagy Gimp tudást biztosít?
Vagy épp miért nem kaptam Winamp jellegű kisméretű zenelejátszó alkalmazást?
És persze lehetne ezt még taglalni. Sok alkalmazás beleférhetett volna a 8-asba. A Microsoft szerint ez van, ezt kell szeretni! -
-
haxiboy
veterán
Én win 8.X-et használok a megjelenése óta, mindig az aktuális legfrisebb van fennt, hála a suli Dreamspark Premium rendszerének
viszont nem értem ezt a nagy Startmenü mizériát, akinek kell annyi alternatíva van hogy teleírhatnám az egész oldalt.
Szerintem akinek annyira hiányzik a startmenü meg a személyre szabhatóság, töltse le a Start8-at.
Minimális külömbség, és illik a win8.x felületéhez is. én is ezt használom. 1000forint (4.99$)
Edit:/(B)dying_star(/B) Aki ennyit sajnál érte az meg vessen magára....JAAA hogy miért nem volt benne eredetileg is? Kit érdekel? Elég összehasonlítani a Win7 meg Win8-árát aztán számolhatsz hogy melyik éri meg jobban? Az meg nemhiszem hogy haxolásnak számít hogy feltelepítesz egy segédprogramot, ennyi erővel miért nincs integrálva az office a windowsba miért kell külön megvenni? és sorolhatnám -
válasz
xxSanchez #21 üzenetére
Engem például az, hogy indokolatlanul sok helyet használ a képernyőn egy piszoknyi helyen elintézhető funkció.
Ha megnyitom itt a kisikonos menüm (W7), látom, mi történik a programokban, amik nyitva vannak.
Ez nekem kell. Miért? Mert csak.
Az mi már, hogy egy 2oszlopos menü helyett a pofámba ugrik egy nagy, színes szar?
Nem tudom mit szívtak a srácok, de az adagjuk negyede is sok lenne nekem szerintem.
27 évesen ilyen maradi vagyok, hogy egy bevált és jó megoldást nem fogok eldobni egy desktopra értéktelen fércmegoldásért, mégha csodaszépen animál, akkor se. -
Ribi
nagyúr
válasz
#09819904 #50 üzenetére
Longhorn és Pista is alapjaiban volt szar, nem a kezelőfelülete.
"Reménykedhetünk, hogy idővel talán valami update meghozza a gyógyírt!" ez az, hogy reménykedni kell. 1x már megetették, hogy lesz start, persze kamu volt. Talán majd mostPfejj...
Na én is lemakkanok a témáról. -
törölt tag
A Linuxokkal én is szívtam. Ami szép azt tuti reszelni kell. Ami jó lenne, azon meg valami nem akar futni és írhatom a dolgokat. Amivel nincs baj, mert programozni tudok és rá is visz a lélek, hogy megcsináljam magamnak (és persze másoknak).
Viszont amíg nem egy programom amivel dolgozom Winhez van kötve, addig ugye jön a kompromisszum. A "Nem válaszol"-tól kezdve a regedit buherán át mindennel.Amúgy az tény, hogy a 8-asba egy választási lehetőséget integrálhattak volna! Ha Desktop módban telepítem, akkor van Start Menü (természetesen váltható lenne a Metrora), illetve Touch verzióban egyből a Metro lenne (ezt meg ugye Start Menüre lehetne cserélni). És akkor meglenne az öröm! Részben...
-
Azért jó, hogy wzor elmondott egy build összefoglalót és mindenki rámozdult...
-
User64476
őstag
Nem a keresésről beszéltem, hanem hogy 5 oldalnyi ikon között kell egérrel kikeresni ami érdekel. Ezt menüben sokkal egyszerűbb megoldani. Valamiért az Ubuntu is ezt a hülye gépelgess dolgot próbálja nyomni, de szerintem ez visszalépés. Olyan, mintha az autóban kitalálnánk valamit az index helyett, legyen billenőkapcsoló a váltó mellett, működni fog, lehet hogy kisebb mozdulat papíron, de ami tényleg jól bevált kár piszkálni.
Nem győzöm ismételni, tapasztalat, én próbáltam megszeretni, de azt vettem észre hogy fél év alatt majdnem minden újítást kikapcsoltam, vagyis hátráltató, kényelmetlen volt.
-
BatchMan
senior tag
válasz
Blasius0704 #19 üzenetére
+1 szerintem se mobilarena téma. (És unom is már)
-
törölt tag
Tökéletes rendszer ugye alaphangon nincs!
A Microsoft eléggé hajlamos hibákat generálni. Ez vitathatatlan! Szerintem a galibát igazán a Longhorn és idővel a Vista bevezetése kezdte el. A 7-esnél csiszoltak elég sokat és egy jó rendszert tettek le az asztalra.A 8-as szerintem azzal együtt, hogy sok jót hozott, a hirtelen kapkodás miatt hordozza azokat a problémákat amiket lehetne orvosolni.
Reménykedhetünk, hogy idővel talán valami update meghozza a gyógyírt! -
bzoley
veterán
válasz
#09819904 #29 üzenetére
Nem feltétlenül a kézreállásról van szó. Nekem már az első képektől hidegrázásom volt. A asztal ablakainak dizájnjával együtt. Utóbbit talán el tudnám viselni, bár nem vagyok biztos benne. De ha csak a metro létezne, fel sem merülne a kérdés, hogy használjam-e. Ez csak azért szomorú, mert maga a rendszer meg jó. Szerencsére elviselhetővé lehet tenni, de már megnéztem pár linux disztribet, hátha. Sajnos komolyan akadályozzák a kényelmes használatot, és célszoftver hiányában egyik sem alternatíva, de azokra lehet mondani, hogy megszokható. Ha valami nem tetszik, azt nyilván nem is akarom megszokni. Ami viszont tetszik, még ha idegen is, idővel megszokható. Ugyanúgy nem tudom megszokni, hogy miért kell állandóan az 50"-os tévé sarkába "koppintanom" a további lehetőségekért. Nem kevés energiát fektettek abba, hogy teljesen kiírtsák a start menüt, nehogy mások visszabarkácsolják(amúgy nagyjából megvagyok nélküle), de azt nem voltak képesek megoldani, hogy a rendszer felismerje, hogy még az utcában sincs érintőkijelző, nem hogy a géphez csatlakoztatva.
-
Ribi
nagyúr
válasz
#09819904 #39 üzenetére
Ha megválaszolod magadnak, akkor mit kérdezel?
Sokak mint írtad pl. kénytelenből, mások az új dolog miatt. Másoknak tetszett. Én azért, mert kellett egy 8-as gép amin lehet tesztelni fut-e rendesen 8 alatt aminek kell.
Hozzátenném, senki sem mondja, hogy szar a W8. Gyorsabb mint a 7. Csak vannak benne idegesítő dolgok, amit kb. semmiből sem állna megcsinálni. Itt nem a W8 a gond, hanem az MS gusztustalan semmittevése az igényekkel szemben.Mint írták már, ez a felület tablet/telefonhoz van. Eleve wtf. Pl adminként akarok indítani programot, jobb gomb az ikonjára a metró felületen és miért nem ott az egér mellett jön ki a menü mint asztalon? Ennyi a gond, ezek a kis apróságok amik a napi használat mellet idegesítik az embert. Persze pakoljak ki minden ikont asztalra. Túl bonyolult megadni a usernek a választás lehetőségét. Áhh, még a végén még több hasznos dolog akar majd a kis szaros mi?
-
szilagyiv
senior tag
Szeretném kérni, hogy mindennap legyen egy "az őszi frissítéssel visszatér a Windows Start menüje" hír. Mert ez annyira jó. És mert annyira feszítően izgalmas. És mindet el szeretném olvasni. Jól.
-
törölt tag
Visszakérdeznék!
Miért váltottak 8-asra? Ha csupán azért, mert új/ilyenvanaricsinekiséskurvajó/jutubbonnéztemésmegteccett/stb. balga okból, azokat nem tudom sajnálni!
Akik azért, mert bizonyos alkalmazások melyekkel dolgoznak jó páran alaphangon csak Windows 8-on képes működni, számukra első körben az adott program a lényeges! Ha mégis hiányolnak Start Menüt, akkor találnak a neten bőven alternatívát!A Windows 7-ről nem értem, hogy sokan miért pattantak le?! Az XP-t megértem, hiszen az már tényleg egy öregecskedő rendszer. De a 7-es nem egy retro OS! Ráadásul van Start Menü, driverekben sincs hiány.
-
Crafter32
őstag
Próbáltam volna használni én is a Win8-at, de egyszerűen nagyon idegesítő volt már maga a kinézete is. Az én szememnek a csempés felület nagyon negatív érzelmeket vált ki. Kezelése pedig számomra borzalmas. Win7-re vissza kellett rakni a gépet és minden olyan természetes lett ismét. Egyenlőre értelmetlennek tartom egy olyan op rendszerre váltanom amit használva egyáltalán nem érzem magam jól.
-
Ribi
nagyúr
válasz
#09819904 #28 üzenetére
Na azért a 2 dolognak semmi köze egymáshoz. Engem nem érdekel, hogy a háttérben mókusok hordják a biteket, vagy nanotechnológiás jérce dobálja az ablakokat. Ha a kezelőfelület nagyon sok embernek nem felel meg, akkor a gyártó ne azt mondja, hogy bocs, leszarom mit akarok. Ennyi. Ráadásul nem fejlesztés az egész, hanem egy már meglévő felületet kiradíroznak, hogy hozzászoktassák az embert ahhoz ami szerintük majd a jövő. Szerintük.
-
törölt tag
Sokat?
A tálcám szépen megtud telni, ha arról van szó, de érdekes módon félnapos képszerkesztés mellett amikor időközben letöltök, zenét váltok, böngészek, még egyszer sem éreztem azt, hogy leszakad a kezem! Nyilván a pihentetés más dolog!
Amúgy a Search-re minek is kell kattintani?Start gombbal (akár billentyűzeten) előugrasztom a Metro felületet és egyből tudok gépelni. Aztán bepörgeti a találatot és küldök neki egy Enter-t, vagy, ha több találat van akkor egy klikkelést.
-
bon
őstag
válasz
dvdbackuper #4 üzenetére
XP sp3-ig azért elég sok változás érte a rendszert pont úgy mint manapság a Windows 8-at is.
-
bear_
aktív tag
Engem az idegesít a legjobban, hogy rengeteget kell rajta egerezni. A start menü kicsi, ott könnyen elérsz bármit, ennél a vacaknál meg begyullad a csuklóm mire rákattintok a search gombra.
Tableten más a leányzó fekvése, ott ugye ujjal bökdösöd a kijelzőt. Desktopon viszont körülményes. Szerintem. -
törölt tag
Bevallom, nekem elsőre is kézreált a 8-as, pedig desktop laptopon használom.
Tény, problémám is volt vele! Egy régebbi scanneres Lexmarkt nyomtatót nem kezelt megfelelően. Idővel ez a probléma is megszűnt! Vannak a mai napig apróbb hibái, de ezt elfogadtam! Elvégre anno az XP-nél amíg azt használtam, ott a driverezés egy tiszta telepítés után mindig egy külön móka volt. A 8-as esetében ez azért már gördülékenyebb. -
törölt tag
Nézd, igazad van a magad szemszögéből! És persze nyilván sokan ezen a véleményen vannak. Jogos!
De nézzük meg a dolgokat a gyártó szemszögéből! Nyilván nem lehet az újításokat a régi alapokkal továbbvinni egy idő után. Ilyenkor lép be a megújulás.
Anno amikor egy gyártóval beszéltem (Samsung, nem titok), elmondtak egy példát amiben arra hivatkoztak, hogy az orvostudomány is hol tartana, ha nem mert volna olykor (radikálisan) megújulni és nyitni valami új felé?Siddhartha Mukherjee-nek van egy Betegségek betegsége című könyve. Nos, abban pont le van vezetve, hogy anno, ha rákot diagnosztizáltak, akkor szó szerint daraboltak az emberből. Aztán a végén elfogyott az ember és meghalt! Mára azért ugyan nem találták még meg a rák ellenszerét, de már a túlélési időszak, a tünetmentesség jóval nagyobb arányban van jelen!
Vagy nézzük meg a lézert. Mertek vele kísérletezni és mára műtéteknél nem véreznek el az emberek, mint anno a szikés korszakban.
Persze ezek most szubjektív példák amiben a hangsúly azon van, hogy bizony olykor merni kell kockáztatni és bevállalni az újítást. Másfelől pedig egy idő után meg kell újítani a dolgokat. Új és újabb alapokra kell helyezni a hangsúlyt.
A gyártó mindig is egy általa jónak vélt sablon dolgot fog eléd tenni. Onnantól a Te feladatod lesz azt a saját szájízedre formálni. Nem volt ez másképp az XP-vel! Sokan átskinezték.
-
ArsenalF
aktív tag
válasz
User64476 #17 üzenetére
Én is egy hasonló készüléket használok, viszont nem értelem hogy mitől kényelmesebb az Androidos masina? Ez előtt nekem is egy andoridos tabletem volt a windowsos laptop mellett, de attól eltekintve hogy jóval kevesebb az alkalmazás rá, én pont hogy a windowsosat találtam sokkal kényelmesebbnek. Tény hogy az új csúcs samsung még nem járt nálam amiben lehet multitaskingolni rendesen, de a windowsban szerintem ez egy fantasztikusan jól megcsinált dolog, ami nagyon kényelmessé teszi az egész használatát tabletként.
-
WinPho
senior tag
És a tablet felülettel, RT-vel hogy lesz? Ott is ilyen "viva la billentyűzet+egér" felület és kezelhetőség lesz?
-
2ofthem
aktív tag
Nekem nem hiányzik, de nem is zavarna az a kis ikon az asztalon. Nevetséges az emberek hozzáállása. Tegyék oda mert egyesek nem tudnak nélküle élni, aztán mehet a sírás más miatt.
-
Beerheart
csendes tag
Valaki, magyarázza már el, hogy mitől van ekkora felháborodás, hogy a Microsoftnak foglalkoznia kell vele. Megmondom miért nem értem. A Windows 8.1-ben lévő megoldás teljes mértékben kiváltja a start menüt és szerintem még logikusabb is annál (számomra): A tálcán lévő ablak ikont be lehet állítani úgy, hogy bal kattintásra előjön a telepített programok listája (ennek az átláthatóságát kéne erősen javítani), jobb kattintásra pedig előjön a régi start menü többi eleme, sőt még néhány plusz dolog, amik nagyon jók, hogy odakerültek. Csupán az a néhány kiemelt mappa nincs benne (Dokumentumok, Képek, stb.), de ezek egy kattintással elérhetők az ablak ikontól 1mm-re lévő fájlkezelőből.
Ha emlékeim nem csalnak egyetlen történet van csak, ami most nem ugyanolyan gyorsan elérhető a "nyomtatók és eszközök", bár én ezt sosem használtam. -
xxSanchez
őstag
válasz
FoxiestFox #10 üzenetére
Mi az amit a start menüben tudsz csinálni és a modern felületen nem?
Programot indítani - lehet
Keresni - lehet
Ki lehet tűzni programokat - lehet -
Blasius0704
tag
Nem akarok kötekedni...nagyon nem. De ez miért mobilarena és nem prohardver vagy itcafe?
-
M107
addikt
Remélem kikapcsolható lesz, mert már megszoktam az új metró rendszert átlátható meg minden.....
De ha nem akkor is örülök meg nem is.....
Győzött a többség, bár az igaz nem pc-re (asztali pc-re) való, az új metró rendszer, de 2-3 nap alatt úgy hozzá szoktam mint anno a start menühöz.
-
User64476
őstag
Én már jó fél éve napi szinten, fő gépként egy Win8as tabletet használok, és azt kell mondjam, igen kényelmetlen a dolog. Gyakorlatilag sikerült eljutnom odáig, hogy az összes win8as marhaságot kikapcsolgattam, és asztalra bútolok, csak akkor szedem elő a metro felületet ha tényleg kifejezetten tablet módban használom. Vagyis a dolog úgy lett volna jó, ha van egy Win7+Metro. Ha tabletet akarok, akkor egy androidos fényévekkel kényelmesebb, ahhoz a néhány speciális programhoz meg ami miatt muszáj windowst használni úgyis az asztali felület a nyerő. Ha ehhez hozzáteszem, hogy az MS szolgáltatásokban évekkel van lemaradva a guglihoz képest, akkor csak az az irány marad, hogy megpróbálják majd a néhány speciális programhoz eladni a windowst, a tartalomfogyasztást meg learatja a google. A cimborám 2 éve kizárólag tabletet használ, mindent el tud intézni, 2 év alatt 2x volt szüksége windózos laptopra. Szerintem ezen kéne elgondolkodni marha gyorsan az MSnek, mert ez erősen vesztésre állást mutat ezen a téren.
-
törölt tag
Megszokás miatt hiányolják!
A legtöbb ember akit ismerek, a Start Menüt XP-től egészen a 7-ig úgy használta, hogy nem is nyitotta ki jobban a Start Menüt, hanem egyből betárazta azokat amiket használt.
A 8.1 update óta már ugye alaphangon az asztalon indul a rendszer. Van pár ismerősöm akik váltottak 8-asra és úgy oldották meg a Start Menü problémát, hogy az Asztalra egy mappát nyitottak és teledobálták parancsikonokkal. Van aki Start Menü alternatívát telepített.
Tehát igenis, ha valaki annyira akarja, megtudja szokni az újdonságot vagy feltalálja önmagát. -
M5Norbi
őstag
Kár ezen vitázni.
A legjobb lenne tényleg ha lehetne választani. Akár Skin szerűen a Modern UI-t.
A Start menü nem rossz. Más.... Ennyi.
A Win 7 tényleg tök jó. Nekem édesmindegy hogy nézne ki de látom aki sima felhasználó annak nem jön be.
-
törölt tag
Megint kezdődik a van-nincs Start Menü hiszti?
Ha nem lenne (már) elég alternatíva akkor azt mondanám, hogy anyázzuk és dobáljuk együtt téglával a Microsoftot! De így?Abban igazat kell adnom, hogy a Modern, Metro, csempe, hupákolás, és egyéb elnevezésű felület megszokható. Aki nem tudja megszokni, az vagy nem akarja vagy lusta volt olvasni híreket, illetve a Softpedia oldal is idegen számára!
-
Fr0z3n
őstag
válasz
FoxiestFox #10 üzenetére
Már nem kötekedés képpen, mit nem találsz meg máshol, hogy a startot ennyire hiányolod?
-
ArsenalF
aktív tag
válasz
FoxiestFox #10 üzenetére
Most tényleg komolyan kérdezem, mi hiányzik ennyire a régi startmenüből? ami miatt az új ennyire elviselhetetlen?
-
Dilikutya
félisten
Megvásárolt rendszernél nincs értelme Windows 7-ről 8-ra váltani, legfeljebb valami nagyon olcsó upgrade esetén, annyi újat nem hoz, hogy sokat áldozzon rá az ember. Megjelenéskor volt olcsó Windows 7 upgrade lehetőség, bár korlátozottan, csak talán a megjelenés előtti fél-egy évben gép vásárolt licenceknél.
A Modern UI pedig már ott tart, hogy ha nem akarod, látnod sem kell, így megszokni sem szükséges. Én a főiskolás licenc miatt felraktam, nem is bántam meg, jó rendszer, és a Modern UI-t sem láttam a telepítés óta.A startmenü nem hiányzik. Eddig is csak a beállításokat használtam onnan, egy koncentráltabb menü most is van, ott az Eszközkezelőtől a Vezérlőpultig minden egyben van, még a Számítógép-kezelés is.
-
Letisztultabb és jobb? Igen, szerinted, szubjektív megítélésed szerint. Ezzel semmi gond nincs, megtaláltad az ideális rendszert.
Miután azonban rajtad (és a véleményed osztó embereken) kívül is vannak felhasználók, olyan felhasználók, akik szerint ez egy összehányt, használhatatlan szar, aminek desktopon semmi keresnivalója, méghozzá rengetegen, így azt hiszem, elvárható lenne, hogy az MS most azonnal, de már inkább tegnap beletegye ezt az egy rohadt hiányolt funkciót, mivel felhasználóbázisuk csökken, ha nem teszik.
Tehát egy racionális döntés lenne részükről.
Nem a nyolcadik elkövetkezendő frissítésben majdegyszerhaúgyesik, hanem most.
A rendszer fejlesztéséhez képest elenyésző idő, és elenyésző erőforrás kapcsolhatóvá tenni, hogy akinek a modern tetszik, használja, akinek a menü tetszik, használhassa.
Igazából nem is értem, miért vitatéma ez még...Oké, mi, Start menüt hiányolók nagyon boldogok vagyunk attól, hogy sokan vagytok, akiknek így jó, ahogy van, de nekünk meg nem. És mi sem vagyunk kevesen.
Mert ettől eltekintve egy erős és stabil rendszer, de így nekem nem kell. -
tothmaxy182
őstag
válasz
dvdbackuper #4 üzenetére
Az XP SP3 pont egy hatalmas trágyadomb...
Az SP2 jó volt, az SP3 kb kétszeresére növelte az XP gépigényét. Aki komolyabb vason használja annak fel sem tűnik, viszont aki gyengébben annak kínszenvedés. Alapból bekajál fél giga ramot, folyamatosan pörgeti a processzort és a winyót.
Szüleim P4-as gépe használhatatlan volt vele, holott anno röhögve futott rajta SP2-vel. Így le lett váltva Linux Mint-re. Felüdülés volt!(#8) HaJózsi: Nem vagyunk egyformák. Én eltörném annak a kezét, aki kivette a Win8-ból az Aero-t...
Nálam marad a Win 7. gyakorlatilag mindenre tökéletes, teljesen felesleges leváltanom, így nem is teszem meg...
-
HaJózsi
aktív tag
Most pont jó a Windows 8. Ezen már sokat nem kéne változtatni, mert a 8.1 Update-ben is van olyan ami nem tetszik - a csempéknél előhozható kontextuális menüre gondolok.
Ettől függetlenün ezt a windowst kedvelem eddig a legjobban, főleg a sebessége és az Aero hiánya miatt.
-
babkukta
senior tag
+1
mikor kijött a 8, már fel is raktam a gépemre. Azóta azt használomNekem egyáltalán nem hiányzik semmi a Win7-ből, ami miatt sokan sírnak. Ok, a felhasználók nagy többsége nem váltott 8ra, de nem biztos h azért, mert az rossz. A Win7 egy nagyon jól sikerült rendszer, a Win8 meg már egy picit újra van gondolva. Igaz, az asztali része kb ugyanaz, tehát ezt meg se kell szokni. Nekem a 2 nővérem is csak azért nem vált 8ra, mert megszokták a 7et, és nekik jó, nem pedig azért, mert de sz.r a 8. És még hányan vannak ezzel így...
tehát aki annyira megmondó, h bukta a 8 meg stb, nem ártana egy picit ezen is elgondolkozni. Az XP tényleg nagy dobás volt, a Vista bukta, de a 7 az kb a továbbfejlesztett változata, és mégis milyen elterjedt lett. Már elég régóta használnak az emberek 7et, és azért amit megszoktak, ismernek, nem fogják egyből leváltani egy újabb felületű rendszerre. A 8at is kalibrálják még egy picit, s jó lesz az is. Viszont ami igaz, h nem kellett volna erőltetni a metro felületet. Sokakat ez tántorított el. Őszinte leszek.. én se használtam. Mióta meg van asztalra bootolási lehetőség (gyári), még annyira se használom, mint addig -
xxSanchez
őstag
válasz
FoxiestFox #3 üzenetére
Azért a szarlapátolás meg egy letisztultabb és jobb felület megszokása elég távol áll egymástól.
-
dvdbackuper
őstag
Én meg ezt a 2 hetente új windowst unom, a 7 teljesen jó bármire, a 8-ra meg csak a panasz van, h ez nincs az nincs... Soha nem fognak még egy olyan jó rendszert csinálni, mint anno az XP SP3 volt
-
-
xxSanchez
őstag
Teljességgel feleslegesnek érzem ezt a start menüt, körülbelül 2 nap alatt megszokható a modern felület.
-
Goblin12
őstag
váltotozatig - változatáig
Nem kérek startmenüt köszönöm. Miért nem lehet egyszerűen a meghagyni a választ a felhasználónak? Csempe vagy Menü, egy egyszerű kattintás a telepítés közben, és mindenki boldog. . . Most ez az 5vözet te jó ég ezt sem kérem.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- 2db Intel D3-S4610 1.92TB 2.5" szerver SSD (4 órát ment)
- Új Lenovo 14 Ideapad 5 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest