Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Victoryus94
őstag
Szerintem elég ezek közül is egy: http://www.digistudio.hu/vhs-video-digitalizalasa/
Nem hiszem hogy minőségben akkora különbség lenne, mint árban -
Victoryus94
őstag
Igen, létezik. Ahogy a vhs digitalizáló is.. aztán csak megszívtam vele. Sokat nem akarok rákölteni, viszont így pedig túl sok idő megy el..Sokan vannak, akik végig járták már ezeket a köröket, vagy otthon vannak az eféle kütyük terén. Én hiába nézem ki papíron, mit ír, nem tudom, hogy a gyakorlatban milyen problémákkal fogok szembesülni.
Úgy gondoltam, hogy értek a videó szerkesztéshez. Összekötök mindent, elindítom a szoftvert, és felveszem a filmet.
Csak aztán nem volt hang, szar volt a kép.. stb. (a szoftveres résszel nincs gond, a hardverek működését nem tudom. Meg hogy amit írnak, mennyire igaz. Nyilván akinek van ilyen terméke, az tudja.)
Nincs kedvem elölről kezdeni mindent. Szóval inkább kivárom..Egyébként ezt ismeri valaki? http://digitalizalo-kartya.arukereso.hu/gigabyte/gt-vcatch-p137505274/
Vélemény? -
Victoryus94
őstag
válasz
Victoryus94 #287 üzenetére
Nem fontos.
Olyan analóg jel digitalizáló eszközt tudtok ajánlani, amivel digitális földfelszíni adást is lehet fogni, ill. gépen keresztül nézni/felvenni?
-
Victoryus94
őstag
Közbe kiderült, miért rossz minőségű a felvett videóm.
Elvileg ezt vásároltam: MediaTech MT4169 az edigitalban.
Gyakorlatilag a hozzá adott dvd szerint az eszköz: EasyCapDC60++
A gond az, hogy az EasyCap szerint ez az eszköz hivatalosan nem létezik!
( NOTE! The product called EasyCap DC60++ is not a genuine EasyCap - so it is a fake product which is copied from the original EasyCap DC60+ ).A készülék működik, de a hasonló árú EasyCap DC60 nyomába sem ér minőségben!
Tehát a kitűzött célra nem tudom használni a terméket.
Úgy gondolom, hogy ebben a formában a termék forgalmazása is törvényt sért.
"Beware also product called EasyCap DC60++, because it is a fake product with stolen license keys." -easycapexperttiMost csinálhatnám, hogy elmegyek másik boltba, megveszek egy használható eszközt, ezt pedig kidobom. De mivel meg van a boltba vásárolt termékemre a garancia papír, talán egyszerűbb lenne visszavinni.
Viszont mivel EasyCap terméket nem forgalmaznak, és jelenleg ezt a terméket sem ( úgy tűnik én voltam az utolsó vásárló), cserélni nem fogják.Tehát 2 célja volt, hogy ezt közzé tettem:
1.: tanuljatok a hibámból.
2.: tanácsot kérjek, hogy oldjam meg a cserét mégis, + pénz befektetés nélkül (elég sok időt bajlódtam már így is, mire eddig eljutottam, nem akarom eldobni ezt a pár órányi szenvedést). -
Victoryus94
őstag
Video javítására tudtok valami szoftvert? A vRevealt fogom kipróbálni. De úgy tudom, a virtualdubnak is vannak szűrői, csak azokat manuálisan kell állítgatni. (meg a linkek már nem érvényesek, ahol összeszedték a szűrőket). Nincs olyan program, amivel ez egyszerűbb lenne?
-
Victoryus94
őstag
Nekem az lenne a problémám, hogy az easycap-es (media tech) digitalizálóm egyedül a hozzá adott szoftver ismeri fel. Sem a MAGIX, sem a Pinnacle nem látja bemenetként (bezzeg a webkamerám látja egyik).
Lehet ezzel valamit kezdeni? (driver csere..)
Vagy csak a szerkesztést tudom utólag megoldani vele? -
Victoryus94
őstag
Találtam neked olvasni valót, ha már így beleástad magad: http://old.vferi.hu/l-digitalizal.html
Leírja a különböző video digitalizáló eszközöket, előnyeit, hátrányait. Leírja, milyen típusú szalaghoz, mit ajánlj, és kb mennyibe kerülne az eszköz.
Olvasd végig! Ki is jegyzetelheted, ami számodra fontos, rákereshetsz az árukra, a DV kamera előnyeire, hátrányaira.. és az egyéb javasolt eszközökére is. -
Victoryus94
őstag
De van. Pl. EZ csak ennek nincs megfelelő bemenete..
Esetleg ennek van S video és kompozit (RCA) bemenete: http://www.a4team.hu/product/view/75477
Sajnos ezt nem ismerem, nem tudom, mennyire jó kazetták felvevésében.. xbox*ps2/3 játék felvételéhez ajánlják.
-
Victoryus94
őstag
Igen, de szinte mindenek van ilyen bemenete. Nem feltétlenül kell VHS lejátszós DVD író, de az elvileg jobbminőséget tud elérni (mert direkt ezek másolására, és lejátszására tervezték).
Árban sajnos drágább, mint a digitalizáló.
Amit már linkeltem, azt találtam legolcsóbb megoldásnak. ( ezt )
50 ezer felett pedig EZ érné meg. (van beépített merevlemeze, és divx-be is fel tud venni..) -
Victoryus94
őstag
A DVD lejátszót ne kösd rá digitalizálóra, mert az már digitálisan veszi fel a jelet.
A VHS kazetta anlóg jelet tesz a szalagra! Itt a gond! Illusztráció (a képen látszik, mi lesz, ha hasonló jelet akarunk elérni digitális, és analóg módon. Az analóg jel folyamatos, a digitális nem, vagyis a folyamatos jelről csak pontokat veszünk le, így romlik a minőség, mert nem a teljes jelet használjuk.)
A DVD lejátszó már digitekben, vagyis számokban gondolkodik.
Ha DVD-re kötöd a kis kamerád, akkor az jó minőségben veszi át a jelet. Nincs szükség egyéb képjavító eszközre. -
Victoryus94
őstag
Ha ez a technológia nem szoftveres, hanem hardveresen javít, akkor van rá esély, hogy tényleg jobb legyen a minőség. Mint előző hozzászólásomban írtam, a DVD felvevőnél, és a szoftveres digitalizáló között láttam különbséget. Pedig az enyém (csak sima dvd felvevő) nem jelezte, hogy támogat VHS szabványt, van olyan DVD (mint amit linkeltem), aminél ki is jelzik, illetve videokazettát is be lehet helyezni.
-
Victoryus94
őstag
Egyébként DVD felvevővel jobb minőséget tudnál elérni. Ezt úgy teszteltem, hogy összekötöttem a VHS-sel a DVD-t és jobb minőségű volt a film, mint gépen. Viszont, ha dvd felvevőt vennél, azt nem tudod szerkeszteni, csak DVDPAL ( esetleg DVD NTSC) kimenetet tudsz alkalmazni, és esetleg minőséget lehet állítani (gagyi->jó között) Utóbbinál kb 1óra fér 1 DVD-re. (persze itt is megoldható, hogy újraírható DVD-t veszel, amit gépen szerkesztesz, ha kell, majd letörlöd. Illetve aviba konvertálod, ha kis méretet akarsz..)
pl. ez akciós: http://www.grx.hu/shop/dvd-video-hazimozi/dvd-video-kombo/lg-rct689h-dvd-video-komboA különbség az, hogy a DVD lejátszó hardveresen is tud videót stabilizálni/szűrni, ezek az USB-s dolgok leginkább csak szoftveresen javítanak, ami kevésbé hatékony.
Bár nekem a DVD felvevőm írója elromlott, így nem tudtam összehasonlítani a kész kimenetet, csak DVD-> TV-n keresztül a lejátszás tűnt szebbnek, mint gépen az usb-s digitalizálóval.
Remélem, egy hozzá értő, kijavít, vagy kiegészít.
-
Victoryus94
őstag
Nem tűnik jobbnak semmivel. Ugyanazt tudja, ugyanaz a program jár hozzá, ugyanazokat a szabványokat ismeri, ugyanazok a csatlakozók vannak hozzá. Annyi, hogy amit te küldtél, kiemelik a MAC kompatibilitást, és Apple-s géphez is kapsz hozzá ingyen normális programot.
Mivel nem írja, hogy tartalmaz hardveres videó/hang szűrő/stabilizátort egyik sem, ezért azt nem lehet tudni, hogy a gyakorlatban lenne-e különbség a 2 között. Ők nem írják, hogy van. (csak a méret, és a forma más)
-
Victoryus94
őstag
válasz
Victoryus94 #255 üzenetére
TÖRÖLHETŐ
-
Victoryus94
őstag
Igen, ezek a termékek jók arra, ami neked kell.
Én talán ezt választanám: Terratec Grabster AV 300MX digitalizáló
Ehhez adnak magix video easy programot. A magix video vágóját kipróbáltam, nem rossz. A cyberlink is hasonló. Mindkettő iszonyatosan le van butítva a drága, teljes verzióhoz képest, így nagyon egyszerű, könnyen kezelhető. (ki tudod vágni vele a fekete képsorokat az elejéről/végéről, ha nem pontosan állítottad le, illetve összefűzni videókat, szöveget rátenni.. néhány effek is van, és több kimeneti formátum).Úgy működik a dolog, hogy miután megvetted az egyik usb-s eszközt, a hozzá adott CD-ről feltelepíted a drivert, és a programot. Érdemes megnézni, van-e frissebb verziója a programnak, és ha tudod, frissítsd. Ha nem tudod frissíteni, az sem gond.
USB-n keresztül a géphez csatlakoztatod a digitalizátort. Az analog/video bemenetre rákötöd a csatlakozó kimenetét, a bemenetet a lejátszódba teszed. Ha megfelelően be van állítva a gépen a video szerkesztő program (bemenet alatt az usb-s eszköz van, és a színkódolás pal), akkor valószínűleg ha elindítod a videón a felvételt, a gépen megjelenik. Érdemes állítgatni a beállításokat, hogy a legjobb minőséget ki tudd hozni a bemenetről. Ha ez megvan, előre tekered a szalagot, és elindítod a felvételt lejátszás közben.
Érdemes 4-5 perces videókat készíteni, amíg megtalálod, melyik kimeneti forrás az, amivel jobb minőséget kapsz, és nem gigabyte-okba méri a video méretét. (ez az egész dolog kb 1 óra, és egyszer kell végigcsinálni).Innentől kezdve már nem lesz több gondod a felvétellel, bármikor csinálhatod, és felügyelni sem kell (persze érdemes ránézni néha, meg nem hagyni hogy a kamera lemerüljön közbe, vagy a gép elaludjon), csinál mindent magától.
Nem tudom a PC-d mennyire erős, én mikor neteztem közbe (a nem gyenge gépemen), a hang elkezdett csúszkálni (lehet, a drágább eszközöknél már nem csinálja). Viszont olyan programot használhatsz közbe, aminek nincs gép igénye. Célszerű előre elindítani. -
Victoryus94
őstag
Igen, hát így egy 2 órás videó átmásolása 2óra+előkészület+utómunka (ellenőrzés, esetleges szerkesztés/vágás, dvd-re írás)..
Iszonyat sok idő.
Egyébként nekem ez az easycap van. A normál TV-n keresztül lejátszásnál rosszabb lesz a minőség észrevehetően, de nem olyan látványosan.
Nekem alapból secam-ra akarta állítani a video bemenetet a program. Vagyis a színek teljesen elcsúsztak. Ha ilyet látsz, ne ijedj meg. A beállításoknál át lehet állítani PAL-ra, vagy NTSC-re. (valószínűleg a PAL-D formátum lesz a nyerő). Illetve nekem az automata fényerő/kontraszt/élesség is rosszul volt beállítva.
Video konvertáláshoz/vágáshoz mennyire értesz? (mert nekem az sem sikerült jól elsőre.) -
Victoryus94
őstag
Kiegészítésként még az fontos, hogy egy normális videó vágó programot tudj kezelni.
A legegyszerűbb erre ez: honestech VHS to DVD 5.0
De a Pinnacle-nek is van rá programja, ami szerintem jobb (és többféle kimenetre tudod konvertálni).
Én ezeket ismerem, de lehet, hogy van rá jobb program (én az adobe-val sokat szívtam win7/8 alatt). -
Victoryus94
őstag
Az s video nem a 3 színű. RCA kimeneted van.
Video digitalizáló kártyát kell venned.
Itt találsz több árba, több típust: http://digitalizalo-kartya.arukereso.hu/
Mindenképp olyat keress, aminek van RCA bemenete. -
Victoryus94
őstag
Kell hozzá egy eszköz, ami lejátssza, és van valamilyen kimenete. Ha USB-s, akkor könnyű dolgod van. Ha SVIDEO, vagy egyéb, akkor pedig egy video digitalizáló ( pl ez olcsó.: http://www.edigital.hu/Videokonverter/Media-Tech_MT4169_USB_Digi_Video_Grabber-p335419.html
De vannak drágábbak is.
A minőség javításához TV kártya a gépbe, vagy video vágó hardver javasolt. pl ez.Drágább eszközök léteznek ilyen célra, de nem hiszem, hogy 50 ezernél többet kiadnál. Cégek is vannak, akik átveszik neked olcsón nagyon jó minőségben (ők több százezres gépeket is használnak, illetve utólagos szoftveres javítást)
Én VHS-t digitalizáltam magamnak. Csak a Media-Tech eszközét használtam a VHS lejátszó mellé. Rosszabb a minősége, mintha DVD felvevőhöz kötöm, vagy eleve egybe veszem, de szerintem élvezhető minőségű lett a video.
-
Victoryus94
őstag
Egy rokonomtól vannak a szoftverek, ő szokott "bevásárolni", amiből tud több géphez vesz kódot( pl. vírusirtó). MSDN partner is, szóval windows is tőle van. Napi szinten vág videót, és sok programot vásárolt meg, amit nem szeret/nem használ. (majdnem mindenhez adobe- programot használ.)
Nekem csak a kódot adta meg. (14-es verziót vette meg magyarul, és ahhoz vett upgrade-t miután megtudta, hogy a 16-os verziót már más cég fejleszti)Handbrake-kel szoktam konvertálgatni, azzal nem rebeg, és nem is hullámzik a kép (több féle deinterlace-szűrő van benne). mkv-ba és mp4-be konvertál, bemenő formátumokból szinte mindent ismer.
LCD (Plazma) tv-nk van, ami xvid/divx formátumokat lejátszik usb-ről. Mindegy majd próbálgatom.. most egyenlőre megveszem az usb-s bigyót hétfőn.Köszönöm a segítséged!
-
Victoryus94
őstag
Helló, köszi. Pinnacle Studio 16-ot (lehet importálni webkameráról) használok. (van fent adobe premiere pro cs6 is, de nem szeretem. Igazából a pinnacle 14 magyar jött be jobban, de ott órákba telt, mire elkészült a videó. A 16-osba ugyanez alig 5percbe ).
Ha egy ilyen olcsóbb USB-s eszközt veszek önmagába, mennyivel lesz rosszabb a minőség?
http://orkodo.hu/Usb_digitalizalo_Easycap_digitalizalas_DC60_3IC_win7
Mert ha nem ront nagyon, azért a 4-5VHS-ért (pl szüleim esküvői videója) amit át akarok kódolni, nem fizetnék sokat. Ez most fontos lenne.. de rokonságban van VHS/DVD lejátszó/felvevő, amihez nyár végéig hozzá tudnék jutni, viszont nekem 2 hetem vanmeg úgyis avi formátumba kellene .
-
Victoryus94
őstag
VHS kazettákat szeretnék gépre avi-ban, és/vagy DVD-re kiírni.
A kazetták minősége, megléte változó.PC: Windows8x64 operációs rendszer. 6 magos amd proci, és 8gb ram (nvidia8800 videokártya). (USB 2.0 és 3.0 csatlakozók)
10 ezer forint alatt szeretném kihozni a vhs-ek digitalizálását. Úgy hallottam vannak USB-s eszközök rá, de sok rosszat is hallottam róluk.
Milyen eszközt vásároljak? Mire lenne még szükség?Régi Funai VHS olvasóm van, ezekkel a csatikkal:
RF OUT (1)
PAL AERIAL (1)
AUDIO, VIDEO OUTPUT (1 SÁRGA,1 FEHÉR)Videó vágás/konvertálás gyakorlatom van.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Eme írás szóljon egy kis bevezésképpen a témában járatlanoknak, és az érdeklődőknek.
- Meta Quest 3 128gb - Garanciás 2025.10.16-ig
- Eladó! Azonnal indítható Sugar Daddy társkereső az angol piacra Készen áll a pénztermelésre
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest