Hirdetés
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Én és a számítógép
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
Tudod jól te is, hogy mindezeket kis babra programocskákkal lehet pótolni, bár ezek egy része fizetős, vagy spyware bundle-be jön. Igazából nekem a legfájóbb pont az az egészben, hogy érezhetően lassabb sokszor a binugzos változat egy szoftverből, legalábbis 1 éve még így volt, gondolom a gcc miatt.
-
-
VIPowER
őstag
Lehet én vagyok szerencsés, de nekem még nem volt dolgom Win 8-cal.
"" pedig nem hülye, csak nem érdekli. Neki az kell hogy működjön és kész."
Akkor ne akarja használni... Olyan nincs hogy csak működik, muszáj egy ilyen cucc (számítógép, okostelefon, autó) használatához, hogy ismereteid legyenek róla. (Pl. autó esetében, hogy mit kell bele tankolni? Váló fokozatai mit csinálnak? Miért nem szabad bizonyos esetekben menni mint állat?)"Ez meg addig pont nem érdekel amíg keresek vele.
-
Egyebkent az ilyen narrow use case-ek nagyon viccesek.
Csinalja meg nekem valaki Windowson, hogy a fokusz rendesen kovesse az egeret. Vagy ketmonitoros rendszernel mindket monitoron legyen taskbar, ami csak az adott monitor ablakait mutatja. Vagy azt, hogy legyenek normalisan mukodo virtual desktopok. Vagy azt, hogy barmelyik ablaknal be tudjam allitani, hogy milyen layerben legyen (on top, on bottom, ilyenek). Vagy fusson a Valgrind. Stb... -
cadeyrn
aktív tag
Nem tudod UGYANAZT megcsinálni, mert nem írták megy UGYANAZT a programot.
Máshogy tudod megcsinálni, mert ez egy másik rendszer. Scriptből, magától, klikkre, gombra, amire akarod, de máshogy. Vagy írd meg; ha neked erre van szükséged, akkor meg kell írni / fizetni kell vkinek, hogy megírja, mert látszólag másnak nem kell.
Ennyi.// rage off, még nem ittam kávét ma, bocs
-
Na akkor mégiscsak tudsz scriptet írni.
Amúgy azzal mi van, amikro a csoda winnyóc huszadszorra akar települni egy tök átlag Core2-re? Közli, hogy nincs driver. Hogy mihez, azt nem
Aztán huszadikra ugyanaz a telepítő felmegy." pedig nem hülye, csak nem érdekli. Neki az kell hogy működjön és kész."
Akkor ne akarja használni... Olyan nincs hogy csak működik, muszáj egy ilyen cucc (számítógép, okostelefon, autó) használatához, hogy ismereteid legyenek róla. (Pl. autó esetében, hogy mit kell bele tankolni? Váló fokozatai mit csinálnak? Miért nem szabad bizonyos esetekben menni mint állat?) -
VIPowER
őstag
"Firefoxba mi a nagy szám? ugyan azt tudja Linuxon mint Windowson."
Valóban? Akkor ezt a kiegészítőt próbáld már meg hozzáadni a firefoxhoz : [link]
(#589) Az ismerősök Windows-os gépeit én ápolgatom, tehát tudom miről beszélsz. Konkrétan egy kettő még programot sem tud telepíteni, pedig nem hülye, csak nem érdekli. Neki az kell hogy működjön és kész.
Szkriptet régebben Win alatt írtam, de aztán a feledés homályába merült.(#591) Tisztában vagyok vele hogy nem tökéletes a Windows sem, és lehet csak nekem tűnik felhasználóbarátabbnak mint a Linux (valszeg azért mert ezen nőttem fel).
A driverek. Igen. Valóban nem kell telepíteni párat, bár nálam a 6800GT driverét nem teszi fel a Linux, persze nem nehéz feltelepíteni.
És én nem is mondom azt hogy a Linux rossz, de egy Windows-ról váltónak sok gondja lesz vele, és most ne vegyük ide Syl kollégát, mert nála minden 5 perc "elméletben", a gyakorlatban meg ki tudja. Szerk. (#592) Ok.UI : Puppy alól írtam, kis cukorfalat
-
Syl
nagyúr
Értő olvasás?
Hol írtam én, hogy minden probléma 5 perc alatt megoldható?
Idézem mit írtam: akik nem hajlandóak 5 percet guglizni egy probléma megoldásáért, maradjanak csak vindózon!Nyilván rengeteg olyan szoftver van, amit nem írtak meg linuxra, de ez mióta az OS hibája?
(#591) tothmaxy182
windowson a telepítés után kb 2 napom elmegy mire használható lesz a gép
Csak óvatosan ezzel a kijelentéssel, mert majd kapsz a képedbe. A "szakértők" majd jól megmagyarázzák neked, hogy fél óra egy vindóz újratelepítése.
-
tothmaxy182
őstag
Jaj Öreg, tudod én mennyit szoptam Windows alatt, hogy pl egy nyomtatót vagy egy webkamerát működésre bírjak??? Tök ugyan ez a szitu. Ha nincs hozzá program/driver, akkor baszhatod, mindegy hogy windowst vagy linux-ot használsz.
Tegnap telepítettem újra a win7-et a lap-topomon. Vért izzadtam mire mindent működésre tudtam bírni (pl a hangerőgombokat a billentyűzeten).
Ellenpélda, hogy míg windowson a telepítés után kb 2 napom elmegy mire használható lesz a gép (programok/driverek tömkelege), addig Linux alatt szinte mindent felismert automatikusan. Persze amit nem, azt jó eséllyel később sem fogom tudni működésre bírni.
Szóval az éremnek két oldala van, légyszíves vedd észre mindkettőt. -
Amúgy ennek van egy másik oldala. Ilyen problémák megoldásakor az ember mindig tanul valamit, az meg sosem baj.
Úgy érzem, soan iszonyodnak a gondolattól, hogy egy operációs rendszerről ismereteik legyenek.Meg hát, nem minden probléma oldható meg a világban. Én is szívtam már olyat, amit nem tudtam megoldani, windóz és Linuxon is.
-
És vajon Windows alatt nem fordulnak elő ilyen problémák? DE.
Mert nekem nagyon sok időm megy el az ismerőseim idióta windózainak a rendben tartására.
(Kezdve a 8 alatt sokszor feljövő világoskék képernyővel, ami nem a kék halál.)Scriptet meg egy gondolkodó ember pillanatok alatt megtanul írni. Ha nem, akkor ha talál működőt, simán beteszi egy file-ba, és ennyi.
Amúgy én sem vagyok programozó, csak mérnök, mégis tudok scriptet írni.
Igaz, a melóhelyen nagy király voltam, amikor adatbázis "programozóknak" írtam pár .bat file-t, pár egyszerű dolog automatizálására. Azoknak is csak a fizetése programozói.@ksanyo : Ha egyszer megoldod, akkor tána addig működik úgy, ahogy megcsináltad, amíg úgy nem döntesz, hogy újrarakod. Nem azért fogod újrarakni, mert megborult, hanem max. mert új gépet vettél
-
Rimuru
veterán
Nem azt mondom, csak ő úgy csinálta. Ha tudod hogy terminálban milyen paranccsal lehet állítani akkor egy bash script tökéletes lehet (lényegében sorban leírod miket változtatnál).
Én meg Windowsban nem tudom megcsinálni azokat amiket szeretnék pedig nagyon egyszerűek Linux alatt. -
Rimuru
veterán
Írsz rá szkriptet, kis programot amit meghívsz a panelről (vagy meghívsz egy már működő programot). Ismerős C programot írt fényerő szabályzásra (kb 15-20 sor).
Firefoxba mi a nagy szám? ugyan azt tudja Linuxon mint Windowson.ksanyo: Látszik hogy nem használsz terminált, egyébként tudnád hogy nagyon jó eszköz.
-
Valoszinuleg gyorsabban, mint ha Windows alatt kellene megoldanom ugyanezt.
Most egyebkent teszteltem is, kb ot perc volt (az xrandr-rel lehet allitani brightnesst, egy taskbaros gombot / hotkeyt definialni ra meg egy sor).
Egyebken pont ma futottam bele egy olyan problemaba (minden user lasson egy network printert), hogy az volt a megoldas, hogy konzolban kiadom a "cscript prnmngr.vbs -ac -p "\\server\printer"" parancsot - ja, nem Linux, Windows XP
-
ksanyo
tag
"Nem egy problémáról van szó, és nem 5 percről."
Sajnos így van. A sokszorosát bele öltem. Tudtam örülni annak is amikor valamit sikerült. De van amit meg órák napok keresgélésével sem.
Sőt azt végképp nem értem hogy valami elcseszett kapcsolót miért nem tudnak kitenni a felületre, miért kell a parancssort csesztetni állandóan? -
ksanyo
tag
Nekem a Mint telepítés nem ment. Pedig tényleg nem bonyolult. Megcsináltam a pendriveot a leírásban található programmal a legújabb verzióval. Aztán csak nem akart bootolni, vagy ha bootolt akkor utána állt meg valahol. Nagy nehezen rávettem, hogy elinduljon live módban, de többszöri nekifutásra se látta a telepítő a mellette levő windowst. Aztán addig ügyeskedtem, amíg eltűnt az egész partíciós táblám. Linux fent volt, de továbbra is csak a pendrive live mód indult, a szétbaszott vinyóról meg semmi. Nem volt jó a csillagok állása vagy mi. Egyébként csak a driver támogatása miatt nem túl szerencsés a laptop hangja szinte nulla és a minősége is fos a win7-hez képest. Kár hasonlítani. A touchpad működésre bírásához parancssorban kell bűvészkedni, az ujjlenyomat olvasó sehogy se fog menni...stb, stb.
Fapados gépekre jó tényleg, sokat próbálkoztam, keresgéltem a disztrókat, többet kipróbáltam, szerettem volna nagyon, de az én gépemhez tuti nem jó. Csak "játszani". Napokig keresgélni a megoldását a hülye problémáknak. -
Videl
csendes tag
válasz
tothmaxy182 #575 üzenetére
Végülis azzal sincsen baj, csak én személy szerint nem igazán látom értelmét. Régi gépre jobb az xfce, újabbra meg inkább cinnamont raknék. Engem nem győzött meg túlságosan, de ha neked bevált, akkor ne válts róla. User és gépe válogatja, hogy kinek mi a jó
-
Videl
csendes tag
Szerintem is a Luna, illetve még Linux Mint Cinnamon/XFCE a legnormálisabb felhozatal jelenleg az Ubuntu családból.
-
-
Sonja
nagyúr
Win XP-ről váltóknak jó lehet még a Zorin OS is.
-
-
Gyula84
veterán
Hali
nem tudom mit baltáztam el vagy mit nem vagy egyáltalán el lehet-e valamit, de leszedtem a Cinnamon 64bites verzióját, majd telepítés minden tökélestes, de firefox indítás után lefagy az egész rendszer 1-2 perc után néha bejött egy console vagy mi, de azzal mégis mit kezdjek? mikor most látok először Linuxot
valakinek volt ilyen gond?
-
-
Lomha 8V
addikt
Köszönöm, hogy aggódsz, de azért annyi eszem nekem is lenne, hogy egy vállalati környezetben nem a céges alaptól eltérő szoftvert akarok használni. A munkahelyem a saját üzletem, egy darab géppel. Ha már a mobilnet nem árult el semmit.
(#475) Vladi: Telekomos, Huawei E153. Köszi!
(#560) KAMI911: Köszönöm, úgy lesz!
-
KAMI911
senior tag
válasz
Lomha 8V #441 üzenetére
Én használom mobil nettel, több megoldásban is. Stickkel, bluetooth-on át kapcsolódva és tetheringgel is. Mindenhogy működik. De a stick kompatibilitás azért mindig kérdéses érdemes live CD-ről kipróbálni, hogy megy-e. Ha nem megy a másik két mód még mindig ott van és talán tudod használni USB kábellel is.
-
quailstorm
félisten
kösz, de egyébként erre is van egy oldal őt használom
-
válasz
quailstorm #556 üzenetére
-
-
törölt tag
válasz
quailstorm #550 üzenetére
A Windows 98SE támogatása az 2006-ban szűnt meg, de persze ettől még lehetséges, hogy az akkori utolsó frissítések még most is lejönnek, ugyanez áll a w2k-ra is
(#553) hcl: De legalább a Google Play-t nem tiltja le mint sok más gagyi noname gyártó
-
quailstorm
félisten
jaaj, az még jobb volt
LG GT540, az SW frissítőt még le tudod szedni, ugyan nem az LG oldaláról, de elég könnyen, aztán az meg kitörli a telót és nem csinál semmit, mert ugye kapcsolódni azt nem tud a semmihezMegtörtént eset, még a topicjába is írt olyan aki így járt. Így kell ezt nem?
-
válasz
quailstorm #552 üzenetére
Ezúton üdvözlöm azokat a gyártókat (LG pl. ) akik csak a saját szoftverükön át engedik letölteni a teló sw-iket...
-
válasz
quailstorm #550 üzenetére
Az a pár gigányi szoftver csak elfér a MS-nél
Atom régi Linux disztrók is fent vannak még. -
törölt tag
válasz
#19617792 #548 üzenetére
2014. április 8-a után vajon meddig lehet letölteni az SP 3 óta megjelent frissítéseket? Azért mert fel bennem a kérdés, mert pár napja szomszédomat megkérdeztem, hogy hogyan tervezi a jövőt, és nem e akar egy korszerűbb Linuxot telepíteni... a válasza az volt, hogy azt inkább mégse, marad az XP-nél az utolsó kiadott frissítésekkel együtt. Amire aktív érdeklődést mutatott az ez :A biztonsági kockázatok csökkentésére szolgáló Enhanced Mitigation Experience Toolkit eszközkészlet
-
quailstorm
félisten
egyforma a sebessége
Amikor unokatesóm megvette a lenovo Y500-at, akkor neki is ikononként töltött, meg tetű volt, most SSD-vel repül, de akkor csak csorgatta a nyálát az én HDDm által nyújtott teljesítményre
lehet a Win7-vista se lenne nálam olyan rossz ha ezen a vinyón lenne, és szerintem ezeknél a 8-8.1 kevesebbet darál
XP meg egyáltalán nem -
Hát nekem itthon sem volt túl meggyőző, amíg ugyanazon a SATA winyón voltak a Linux-szal. Mondjuk az csak 8 volt, nem 8.1.
A boot ideje meg nem nagyon érdekel, bekapcs-használ-leállít, legkevésbé sem számít sokat a boot. Max. összehasonlítási alapnak jó.Amúgy a sok futó cucc sem magyarázza, hogy miért nem hajlandó kihasználni a RAM-ot.
-
Akkor az ott rajta lévő előtelepített szemetek miatt lassú a gép, Szedd le azokat, ha rajta vannak. Nekem a Windows 8.1 gyorsabban tölt be, mint a 7-es ráadásul egy IDE 7200rpm-es hdd-n van rajta. Ubuntuval kb. azonos sebességgel tölt be, azt leszámítva, hogy bejelentkezés után már nem reszel az Ubi, kikapcsolásnál viszont mindenképp az Ubi győz (sata2 5400rpm hdd).
-
-
D4v3
őstag
válasz
quailstorm #523 üzenetére
Köszi! Akkor megpróbálom majd az xfce-t. Kallódik itthon amúgy egy DDR2 333-as 512 ram, nem tudom segítene-e betenni, ha betenném az 555-es mellé vagy csak ártana.
-
válasz
King Unique #537 üzenetére
Winyóreszelés ott van, hogy ha kinyitok egy Rawtherapee-t, van benne mondjuk 20-30-50 kép, akkor Linuxon észre se venni, a 8 meg megáll. De úgy konkrétan, folyamatosan tolja a winyót, és minden a felére lassul. Elfogy a ram. Azaz nem mert van szabadon egy giga a négyből, csak a win8-nak kiadták az ukázt, hogy minél kevesebet használjon
-
King Unique
titán
Mármint Symantec, hát pl. Police-t gyakran átengedi...
Gyorsabb volt, v sem, alapból a 8 nem lassabb a 7-nél, az, h esetleg SEP 7-re jobban van optimalizálva, kevésbé terhelve a rendszert működött, az más. Szerintem másik EP / ES lehet megoldás lenne.
Vinyóreszelés nemtom mért van, ha nem a SEP-re gondolsz, akkor 8 pl. gyakrabban futtat karbantartást, de én azt is üresjáratban vettem észre, menet közben nem is nagyon figyeltem, h jobban "reszelt volna". -
válasz
King Unique #534 üzenetére
Vírusokat sem fogják meg
Nem mellesleg a 7 ugyanezekkel a szoftverekkel gyorsabb volt némileg. Gondolom a RAM használat hangolása más a nyolcban (a 7 nem reszelte folyamatosan a winyót, a 8 igen) -
válasz
King Unique #532 üzenetére
Dell gép, Dell driverek, legális céges Win8, SEP. Frissítések természetesen.
Az összes többi user arra panaszkodik, hogy lassú. -
válasz
King Unique #530 üzenetére
Örülj neki. Sajnos nekem az i5-ös laposon a nyolc ugyanolyan sebességgel fut winyóról, mint egy Core2-n a fullextra KDE-s Linux, szintén winyóról.
-
King Unique
titán
Már megint ez a "szar a nyóc + 1 ok"...nálam egyik notin 5400-as HDD-vel (win 7 / 8 / 8.1) nem tapasztalok negatív sebességbeli különbségeket 8-casok javára
, egymagában felpakolva meg egyértelműen gyorsabb a 7-esnél.
SSD-n meg nyilván hasít mindegyik.(#477) sh4d0w : mint mondtam, sokféle tesztlabor van, sokx különböző eredményekkel. Megint más a valós használat közben esetlegesen bekapható vírusok lehetősége, mint a célzott támadás, amit ezen hackerek is bemutatnak.
(#477) sh4d0w : Mint: nem vagyok nagy Linux user, de amiket végigpróbálgattam, azok közül egyértelműen a Mint jönt be az egyik legjobban.
, Ubuntu kevésbé...Viszont XP nyugdíjazása után egy vérbeli Windows home user továbbra is Redmond felé fog kacsingatni és vsz Win 7 /8.1 / 9 fog (idővel) felkerülni a gépére. Linuxra egy szűkebb réteg fog véglegesen átállni, még ha megvan az az előnye is, hogy csak rendszert kell cserélni és gépet nem kell bővíteni.
-
petipetya
nagyúr
válasz
quailstorm #528 üzenetére
Nálam ugyanazon a gépen sokkal gyorsabb a Linux Mint és az Elementary OS, mint az Ubuntu. Amíg az Ubuntu gondolkodik valamin, addig a másik két rendszer már megcsinálta.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
quailstorm #526 üzenetére
Unityvel használod?
szerk: azért kérdezem, mert főleg a korai Unity kiadások elég lassúak voltak, ha minden igaz. A 12.10 meg szintén korai cucc.
-
quailstorm
félisten
válasz
CPT.Pirk #525 üzenetére
3GB
Fel van véve videóra, az asszem 12.10. És az volt a bajom, hogy nem intelligens, mint a windows, és az új ablakot mindig feltolja a pofámba, míg windows a háttérbe nyitja ha sokáig nyílik az app és mást kezdek csinálni. Ezért vettem fel. Csak meg kell keresni. Kell?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
quailstorm #521 üzenetére
Ezt nehéz elhinni, ott valami gond van. 10 másodpercnél tovább még sosem tartott egy Firefox indulás azon a két P3-as gépen, ami itt van nálam. Van még egy P4 Celeron is, azon még addig sem. Persze nem Ubuntut használok hanem Debiant, ArchBanget ezeken a gépeken, de a te gépednek az Ubuntu se szabadna hogy problémát jelentsen bár nem látszik mennyi ramod van.
Amúgy esetleg próbálkozz a "preload" telepítésével, adaptív előtöltő daemon.
-
petipetya
nagyúr
"Cinnamon - ez igényli a legtöbb memóriát, viszont ez a legkényelmesebb és legszebb is (szerintem). Klasszikus "Start menü" elrendezés, hardveresen meghajtott felülettel. GNOME 3 fork a felület.
Cinnamon no codecs - mint az előző, csak itt a proprietary cuccokat külön kell felrakni - olyan helyekre való, ahol a codecek engedély nélküli használata törvényileg/házirendileg kockázatos.
Cinnamon OEM - ez elsősorban olyan szervezeteknek ajánlott, akik szeretnék előtelepíteni a Mintet számítógépekre.
MATE - GNOME 2 fork felület. Elrendezésében nem különbözik a Cinnamontól, némileg kevesebb erőforrással is beéri, cserébe csak majdnem olyan kényelmes.
MATE no codecs - lásd Cinnamon no codecs.
MATE OEM - lásd Cinnamon OEM.
KDE - KDE4 felülettel ellátott Mint. Ha Windows-osabb felület az igény, akkor ez megfelelő, viszont erőforrás-igényben nagyjából ugyanott van, mint a Cinnamon.
Xfce - relatíve alacsony erőforrás-igényű grafikus felület, ha kevés a memória a PC-ben, de legalább 512 MB, akkor hasznos lehet. Cserébe fapad.
Linux Mint Debian - Debian testingen alapuló Mint. Míg a fentieket félévente adják ki és nem javasolt a kiadások közötti upgrade, addig az LMDE-t egyszer kell telepíteni és utána folyamatosan frissül. Gyorsabb, mint az Ubuntu-alapú kiadások, ugyanakkor mélyebb rendszerismeret kell hozzá, kezdőknek nem ajánlott! A fenti kiadások Ubuntu-kompatibilisek, ez a rendszer ellenben a Debiannal kompatibilis."
-
D4v3
őstag
Hasznos ez a cikk, köszi!
Pont egy ismerősöm ezeréves 512 ramos notebook-jára tennénk fel valamit. Az említett MATE, xfce (meg látod itt KDE-t is) verziók között mi a különbség, ha már ez volt az ajánlottak között? Ez a gép vajon megbírkózna velük? USB-ről is? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
quailstorm #519 üzenetére
Ha gyenge gépet nézünk lassú vinyóval, egy Thinkpad T40-re raktam Debiant KDE-vel. Az se tölt be lassan, pedig a KDE-ben sok eye candyt be lehet kapcsolni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A HDD milyensége nagyon befolyásolja szegény Windowst. A céges Win7 raid tükrön van, bebootol 1 perc alatt. Az itthoni Win7 kb. 1.5 perc, Chakra 1 perc, amíg el nem távolítottam a 0.5GB méretűre hízott Avastot, addig 2.5 perc felett volt.
Nemrég raktam össze egy gépet AMD A8 apu-val ami prociban még gyengébb is mint az én Phenomom, de mégis alig fél perc alatt eljut a Win7, meg a Chakra is a bootolás végéig. Tök átlagos vinyó van benne, csak annyi előnye van, hogy 64MB cache-es, az enyém meg 32-es.Most rendeltem magamnak egy SSHD-t, remélem az majd megoldja a gondokat. Szegény Win7 még mindig ott tart az aktívan töredezettségmentesített és karbantartott vinyómon, hogy a desktop megjelenítése után csaknem egyenként tölti be az ikonok képét...
-
-
Érdekes. Nálam a munkahelyi inteles gépen (Core2 E8400), és az Atthoni AMD-s gépen is gyors a Win8.1.
A munkában egy 320GB Samsung Sata2-es winyóról bootol, otthon meg egy 1TB-os Sata3-as Seagate-ről.
A Chakra linux nálam sokkal lassabban bootol, de az általános működésben nem veszek észre jelentős különbséget, mivel mindkettőnél azonnal történnek a dolgok.
Mondjuk, én nem használok Win8-on sem külső tűzfalat, sem víruskergetőt, kikapcsolom a backup szolgáltatást, és a swap file-t is fix méretűre állítom, mert az átméretezgetés valóban nagyon belassítja a rendszert. -
quailstorm
félisten
Ez, ez amit én tapasztaltam. Csak nekem az occsó HDD az Toshiba.
XP-hez. Régi gépen, vagy akár a sajátomon a 7-esnek az a bottleneck, hogy a HDD-k régiek, és laassúúú. XPSP3 meg 60% vista. Vagy több. Annak a gépigénye már azonos a 7-essel. Csodálkozni emiatt nem kell. De Athlon64x2-őn, C2D-n hasít most is. Béna vinyóval AthlonXP-n meg 1,5GB RAMmal sem indokolatlanul rossz.
-
Munkahelyemen SSD mentes gépek vannak, 7/8 vegyesen. A 8 katasztrófa.
Itthon is lassabb volt a Linuxnál, és a 7-nél is, amíg azonos (SATA HDD, nincs SSD-m) eszközön volt a Linux+a win, de a windózt olyan ritkán használom, hogy kitettem egy IDE winyóra... Kellett a hely. Linux meg elfogadható sebességű winyóról is - lehetne gyorsabb, de többe kerül az SSD, mint amit nyernék vele.@KAMI911 : Meg disk cache kikapcs.
-
-
"A winnyóz nyóc meg a nyóc pont egy halál HDD-vel, akármilyen gépen."
Érdekes, nálam hasít a win 8.1 és előtte a sima 8 is gyors volt. Seagate 1TB olcsó winyóval, egy AMD APU-n 8GB Ram-mal, de 1,4GB memóriánál sosem foglal többet - kivétel, ha egyszerre megy a Mudbox, 3dsMax, Photoshop, stb., de ez természetes..
Sokkal gyorsabb, mint a Win7.Emellett én is linux felhasználó vagyok, mert jobban szeretem és jobban megbízom benne, de azért vágom, hogy a Win8.1 is gyors rendszer. Szerintem egy modernebb gépen hozza az XP sebességét.
-
Nem. Felzabálja.
512Mb-al egy SP3-as XP használhatatlan. Tapasztalat.Live módban akkor lehet gyorsab egy kis igényű disztró, ha befér a ramba, és nem kell állandóan a winyót reszelni. De nem feltétlenül van így.
A winnyóz nyóc meg a nyóc pont egy halál HDD-vel, akármilyen gépen.
-
VIPowER
őstag
válasz
tothmaxy182 #505 üzenetére
Nézd, én nem tudom Nálad mi a gond, nálam is fenn van minden eddig megjelent frissítés, és a sebességével nincs bajom. Lehet Nálad van valami amit ignorálni kellene, de látatlanban passzolom.
-
tothmaxy182
őstag
Amíg megnyit egy alkalmazást, az beletelik 4-5mp-be, e utána már sokkal gyorsabb. Sajnálom, hogy nem hiszel nekem, de el nem tudod képzelni, hogy mennyire belassult az XP. Amikor anno megvettük a gépet, hasított rajt az XP, azóta eltelt 9-10 év, és úgy hiszem hogy a rengeteg patch és frissítés, javítás rendesen megnövelték az XP gépigényét. Hiába telepitem újra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Xiaomi Redmi 14C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OLCSÓBB!!! HP üzleti laptopok Elitebook, Probook, Zbook 8-13. gen gar.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest