- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Narxis: Problémák, problémák, problémák
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
Tudom volt téma de, most döntés előtt állok mert valamit ki kellene próbálnom hogy úgy milyen az íze a megsütött dolgoknak
TehátKotányi Sütőolaj spray (pálmaolaj mentes,) 500ml [link]
Vagy
OTI olajtartó spray, Rozsdamentes acél [link]Ugye a Kotányi biztos működik de ha kifogy eldobandó, OTI újratölthető és sima olajjal nem repceolaj lesz benne mint a Kotányiba, viszont ki tudja meddig működik és milyen jól
.......
Rezsi
Így hogy kiderült menyi az annyi nálunk kb +5e Ft lesz a villany, így egy új 100e Ft-os fagyasztó igen sokára térülne meg és lehet addigra tönkre is menne
Így ha majd megadja magát az ős öreg akkor lesz új vásárolva, vagy esetleg ha lesz hűtő csere programDe van még egy kombi hűtőnk is vagyis kettő
Van amit több mint 10éve vettünk, és van még egy amit múlt ősszel kaptamNa most az a terv hogy ami most üzemel azt kimérem és úgyis esedékes a leolvasztása üzembe helyezem a kapott hűtőt és átpakolunk abba és azt is kimérem hogy menyit fogyaszt
És az lesz használva ami kevesebbet fogyasztGázba szerencsére beleférünk mert az lenne az igazi sz@pás ha abba nem férnénk bele
De tényleg ha valaki 10köbméterrelk túllépi az már +7000Ft havonta -
mephi666
nagyúr
tegnap is 7kwh, úgy hogy 1:40et ment a mosógép, kb 1:30at a sütő 150-200 fok közt és mosogatógépet is indítottam... de most nem a megszokott 65fokos programon, hanem eco módban
(meg mellette természetesen 1 pc 0-24, egy kisebb és egy nagyobb hűtő, laptop... tv is ment azért pár órát)
csirkemájat sütöttem: kifejlesztettem egy módszert, amivel jól átsül, de finom omlós marad... ez mondjuk csak normál légkeveréses sütőben működik... forrólevegősben nem kivitelezhető... kisebb fajta sütőtálba zsír, rá a megtisztított csirkemáj, bors, fokhagyma, zsír... így alufólia alatt 40-50perc 150 fokon, majd fólia nélkül kicsit sózok rajta, feltekerem 180 fokra és úgy kb 15 percet kap... végül légkeverést is rányomom és picit pirítok a tetején, hogy a máj+fokhagyma is színt kapjon
frissen-melegen is jó, de hűtőbe rakva sokáig eláll és kenyérre kenve szintén tuti kaja...
számolgattam én is, hogy meddig éri meg sütni, de ha piaci áron számolva egy kaja elkészítésére felhasználsz 1kwh áramot, akkor is megéri
az olaj drága, árstop nélkül meg krvadrága lesz... nem szeretem, mert pazarlásnak érzem, ahogy gyorsan elkokszolódik... lefolyóba önteni nem szabad, leadni macera... amit sütésnél ecseteléssel felhasználunk, az alkalmanként (mennyiség függvényében) 1-2deci és egy cseppet nem öntünk ki belőle
ui: 2 hete nyaraltunk és amikor már nem volt kedvünk pirománkodni, csak bent ülni a vendégházban, akkor találtam el, hogy a maradék krumplit, szalonnát, hagymát süssük meg sütőben, mindent külön-külön alufóliába csomagolva
ezt szerintem forrólevegősben is simán meg lehet csinálni... krumpli héjában, alufóliába csomagolva mérettől függően kb 1 óra alatt sül meg 180-200 fokon és isteni íze van
szalonnánál kell figyelni, hogy bizonyos fajtáknak képes lerobbanni a bőre magasabb hőfokon: ott asszem kolozsvárit sütöttünk így és tökéletes lett... otthon a császárszalonna már robbant
plusz előnye, hogy teljesen tiszta marad utána a sütő (már ha nem robban a szalonna
)
-
Beni2360
félisten
Kotanyi zoldfuszeres sultkrupli keverék. De csínján használni mert az elsőre nagyon fűszeres lett, van benne valami amit nem nagyon komálok. Emagrol vettem és van egy másik is onnan azt meg nem bontottam fel.
Hamozas után hosszában elvagva deszkán 4mm-s fél karelyokat szoktam vágni. Ez több mint a fagyasztott szalma, azok nem jönnek be nekünk. Gyorsbufebe sosem jártunk egy két kivétellel. -
bul07
nagyúr
válasz
mephi666 #1941 üzenetére
Most a jó 40éves fagyasztónkat mérem
Aztán jön a számolás hogy kb mennyit ehet egy évben aztán utánajárás hogy egy új mennyit ehet és hogy megéri e cserélni(#1942) fradi81
Ha 250kWh áron is számolok és legyen 0.5 a fogyasztás akkor is olcsóban jön ki egy sütés mintha olajba sütném, mert kb 3-4deci olaj elmegy egy sütéshez
De ha nő a sütésidő akkor már nagyon kérdőjeles, legalábbis ha az olajra ilyen 550Ft/l árat számolunk, még egy ideig -
mephi666
nagyúr
akár lehet is... szerintem az elmúlt napokban többet néztek az emberek az országban villanyórát, mint hagyományost
elkezdtem én is írni napi szinten az állást és jegyezni, hogy melyik nagyfogyasztó (szárítógép, mosógép, sütő, kenyérsütő, mikró, mosogatógép, porszívó) mekkora teljesítményen mennyit ment
7-7-7-5kwh-kat mértem napi szinten, amivel jók vagyunk... majd mielőtt leolvasztanánk a régi hűtőnket, előtte napi szinten nézem a 22:00-6:00 időszakokat, hogy az állandó fogyasztók mennyit esznek... ugyanezt megnézem leolvasztás után is és bízok még minimális csökkenésben
gondolkoztam én is valami fogyasztásmérőben, de az plusz költség... adatgyűjtéssel-elemzéssel ki tudom váltani és az a tuti, amit az óra mutat
-
bul07
nagyúr
Van egy öreg fogyasztásmérőm, több mint 10éves
Ma megmértem vele egy 20perc 200fokos hasább burgonya sütést, és érdekelne hogy szerintettek valós lehet e
Gépem ez [link](emag mobil link remélem jó) elméletileg 1630W-as a gép
Mértem
Össz fogyajsztás 0.43kWh
És legnagyobb W volt 1557WSzerintettek reális ez a fogyasztás
-
Beni2360
félisten
Na a mai gyors kajank. Együtt sütve, 10 perc az sk vágott krumpli olajozva, fűszerezve majd közé a csir mell csíkok meg 12 perc mind 200 fokon 3x razva összesen. Jobb ez az sk krumpli mint a fagyasztott az áráról nem is beszélve.
-
mephi666
nagyúr
válasz
#21346560 #1936 üzenetére
...itt is azzal hirdetik a legjobb lángosozót, hogy desznyózsírban sütnek
...és pont ezért nem lehet otthon igazit sütni, mert senki nem tud felrakni 40liter disznózsírt, hogy fél napon át abban süsse sorban a lángost
...ellenben amit itthon is bitangjót tudok sütni: kürtőskalács
...csak előtte meg kell inni pár félliteres sört, hogy legyen sörösdoboz, amit bevonok alufóliával és süthetek rajta... (kb csak azzal nem szállhat versenybe, amit rendes faszénen sütnek)
-
Dan-szan
senior tag
Köszönöm mindenkinek a halas tippeket, tapasztalatokat, ötleteket, linket
!
A tettek mezejére kell lépni mostmár, szólok is az asszonynak.
-
Cyborg
őstag
válasz
mikloss #1928 üzenetére
Nem salátába való extra szűzzel használom, van sütéshez való is.
Akárhány receptes videót nézek, azzal sütnek a szakik, de nem jártam utána ennyire mélyen, hogy valóban káros-e, ők azt használják, Nekem az elég 🙂Hasonló az enyém is, most nem tudom pontosan a márkáját, nem vagyok otthon, nem porlaszt úgy, mint a gázos egyszer használatos spray, de Nekem megfelel.
... igazából napraforgó olajjal is használhatod szerintem, pár fujassal még így is többet teszel az egészségedért, mintha abban sütnéd, és tocsogna benne.
...de valamivel muszáj fújni, mert Nekem pszichológiailag jobban esik a hús, ha barnának látom a bundáját, és nem fehérnek 🙂
-
(ex)Cat
senior tag
-
Úgy tudom az olivaolaj pont nem ajánlott sütéshez, max 150 fokig jó utána már káros anyagok szabadulnak fel belőle.
A pumpásakkal az a baj, hogy nem porlasztanak kellően.
#1924aureeel: volt ilyesmim csak átlátszatlan üveges, még annó kínából, kb. 1 hónapot bírt aztán spriccelt, eltömődött, szétesett. -
-
Beni2360
félisten
-
Sumptuous
senior tag
válasz
Beni2360 #1923 üzenetére
Régebben beraktam ide, hogy nekem milyen van: [link]
Azóta is ezt használom. Nincs vele gond, csak hamar kiürül és nem győzőm újratölteni. Sajnos elég kellemetlen folyamat, mert kicsi az üvegcse szája, és tölcsérem meg még nincs ekkora, úgyhogy az olajos flakonból kell óvatosan átönteni..
Rántottcsirkecombra van valami bevált recept? Nekem ilyen lett az első próbalkozás, de nem lett az igazi, kicsit íztelen lett. Megfőztem elsőnek levesbe, aztán rántottam ki, mert féltem, hogy nyers állapotban nem sül át. Átsült volna?
-
sziasztok!
Ti használtok az airfryer-hez ilyen Kotányi sütőolaj sprayt?
Kicsit fújtam az ételre, hogy ne legyen olyan száraz de nem volt valami bizalomgerjesztő, olyan fehéres buborékos(gondolom a kókuszzsír miatt) volt ami nagyjából megmaradt sütés közben is. Leírás szerint csak a letapadás ellen van, akkor nem is szabadna "nagyobb" mennyiségben az ételre fújni? -
fess
őstag
Sziasztok!
Hazai halat (keszeget, kárászt) mennyire lehet ebben ropogósra sütni? Szokott valaki paprikás halat ilyenben elkészíteni? -
Gömbike
senior tag
Mire való az 1,6 literes?
Egy főre max, mert több személyre szívatás. Akár időben, akár energiában.
-
bul07
nagyúr
Viszont valami nem stimmel
Mert ilyen gépnél nem találtam 1.6l űrtartalmút, és a 30perces időzítés is
Vagy a kép rossz vagy a leírás
([link]) -
Gömbike
senior tag
Kaptam és is az előbb egy 25 %-os kupont. Akinek kell, jelezze.
-
evitiguF
senior tag
Elég rég jártam itt, egy akciót tennék közzé.
[link] kuponnal 42.000Ft
Essential Airfryer XL HD9270/90
Új hozzászólás Aktív témák
lo Akik mostanában vettek ilyen forrólevegős sütőt, örömmel vennék, ha a már tapasztaltabbak megosztanák velünk a...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Politika
- Elektromos cigaretta 🔞
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Gyúrósok ide!
- Jellyfin, Emby, Stream.io, Plesk Streaming platform
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest