Új hozzászólás Aktív témák

• mephi666

nagyúr

válasz bul07 #1944 üzenetére

tegnap is 7kwh, úgy hogy 1:40et ment a mosógép, kb 1:30at a sütő 150-200 fok közt és mosogatógépet is indítottam... de most nem a megszokott 65fokos programon, hanem eco módban :) (meg mellette természetesen 1 pc 0-24, egy kisebb és egy nagyobb hűtő, laptop... tv is ment azért pár órát)

csirkemájat sütöttem: kifejlesztettem egy módszert, amivel jól átsül, de finom omlós marad... ez mondjuk csak normál légkeveréses sütőben működik... forrólevegősben nem kivitelezhető... kisebb fajta sütőtálba zsír, rá a megtisztított csirkemáj, bors, fokhagyma, zsír... így alufólia alatt 40-50perc 150 fokon, majd fólia nélkül kicsit sózok rajta, feltekerem 180 fokra és úgy kb 15 percet kap... végül légkeverést is rányomom és picit pirítok a tetején, hogy a máj+fokhagyma is színt kapjon :K frissen-melegen is jó, de hűtőbe rakva sokáig eláll és kenyérre kenve szintén tuti kaja...

számolgattam én is, hogy meddig éri meg sütni, de ha piaci áron számolva egy kaja elkészítésére felhasználsz 1kwh áramot, akkor is megéri :K az olaj drága, árstop nélkül meg krvadrága lesz... nem szeretem, mert pazarlásnak érzem, ahogy gyorsan elkokszolódik... lefolyóba önteni nem szabad, leadni macera... amit sütésnél ecseteléssel felhasználunk, az alkalmanként (mennyiség függvényében) 1-2deci és egy cseppet nem öntünk ki belőle :K

ui: 2 hete nyaraltunk és amikor már nem volt kedvünk pirománkodni, csak bent ülni a vendégházban, akkor találtam el, hogy a maradék krumplit, szalonnát, hagymát süssük meg sütőben, mindent külön-külön alufóliába csomagolva :) ezt szerintem forrólevegősben is simán meg lehet csinálni... krumpli héjában, alufóliába csomagolva mérettől függően kb 1 óra alatt sül meg 180-200 fokon és isteni íze van :K szalonnánál kell figyelni, hogy bizonyos fajtáknak képes lerobbanni a bőre magasabb hőfokon: ott asszem kolozsvárit sütöttünk így és tökéletes lett... otthon a császárszalonna már robbant :D plusz előnye, hogy teljesen tiszta marad utána a sütő (már ha nem robban a szalonna :D )

Új hozzászólás Aktív témák