Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• cigam

titán

válasz liksoft #4205 üzenetére

Jó persze, ne keverjük, de muszály, hiszen szorosan összefügg, és szerintem elbeszélünk egymás mellett.
    Kezdem Ádámtól, és Évától, hátha jobban meg tudom fogalmazni a mondandómat.
    - Mikor biztonsági másolatot készítettem az egyik fájlomról, az nem sikerült, mondván a fájl, vagy a lemez nem olvasható.
    - A fájlrendszer ellenörzése nem talált hibát.
    - Ekkor jött a HDS, és a read only teszt, mivel magának a laptopnak a merevlemezéről volt szó. Ez meg is találta, hogy van egy olvashatatlan szektorom. Vagyis a "a bankszámlámról fizetett csábos lányok műtéti anyaga" olvashatatlan, kvázi eltünt.
    - Mivel a SMART nem kezeli le (gondolom csak addig rejti el ameddig van szabad csereterület, ill. hibamentesen áthelyezhető a meghibásodott szektor tartalma), ezzel a hibás szektorral mindenképpen kezdeni kell valamit. És itt kezdtem el ötletelni hogyan lehetne megoldani a problémát.

Az én esetemben már egy fájl áldozatául esett ennek a hibának. Ilyenkor (a read only teszt)felajánlhatná, hogy azt a fájlt kimásolja nekem úgy, hogy az olvashatatlan szektor adatai kimaradnak.(Így jó esetben nem az egész veszik el, hanem egy része megmenthető)
    Fogalmam nincs, hogy a fájlrendszernek létezik-e "rossz szektor" táblája.(Normál formázás pont azért tart sokáig, mert végignézi az összes szektort, és kigyűjti magának a hibásakat. Nem?) Ha igen, oda be kell vésni, hogy ne is próbáljon oda letárolni egy fájlt. Ha nincs ilyen, akkor készítsen egy bejegyzést a fájlrendszerbe pl. "342354234badsector" néven, és a fájlleíróba (MFT?) úgy jegyezze be, hogy erre a rossz szektorra mutasson. Vagy így, vagy úgy, de lefoglalja azt, és megakadájozza, hogy éles adatot írjon oda a rendszer.

Új hozzászólás Aktív témák