Új hozzászólás Aktív témák

• Ðávid

aktív tag

A következő problémám adódott:
    Van egy bő egy hónapos Kingston 120 GB-os SSD-m (SV300S37A120G). Egyik napról a másikra a kondíciója leesett 91%-ra. Az állapotmezőben az szerepel, hogy "A merevlemez 15 alkalommal vizsgált meg gyanús adatszektorokat. A vizsgált terület hibátlannak minősült." Többször is le akartam futtatni rajta a rövid öntesztet, ám az egy ponton megállt "Sikertelen az olvasó egység hibája miatt. 0x79" üzenettel.
    Ezután gondoltam indítok egy olvasásos felület ellenőrzést, amit még egyszer megismételtem és mindkét alkalommal ezt az eredmény kaptam:

Komolyabb ellenőrzést is akartam végezni, ezért minden adatot lementettem és a felület ellenőrzési tesztnél kiválasztottam a "Lemez felületének újrainicializálása" lehetőséget. Ez gond nélkül lefutott, a végén nem írt egy hibás szektort sem az összegzésben. A biztonság kedvéért elindítottam egy "Olvasás+ÍRÁS+Olvasás" tesztet is, de az sem jelzett hibás szektort a végén. Meg kell azonban jegyeznem, hogy a két felület ellenőrzésnél mindig csak írást láttam lefutni, az olvasást nem.

Ezek után újra megpróbálkoztam a rövid önteszttel, ami most hiba nélkül végzett. Ezen felbátorodva vállalkoztam még egy részletes öntesztre is, ami szintén problémamentesen zajlott le.

Egyéb tudnivalók a gépről:
    Az SSD egy 500 wattos SuperFlower tápegységről üzemel, mellette még egy Western Digital Green Caviar 1 TB-os lemez megy csak. Asus P8B75-V az alaplap, i7 3770 a processzor.

Mellékelek még egy képet az SSD jelenlegi S.M.A.R.T. értékeiről (decimálisra átállított értékek):

Az SSD-t az adatmentés és az ellenőrzések miatt áttettem egy másik gépbe.

Kérdéseim a következők:
    1. Mi okozhatta a kezdeti hibát az SSD-n?
    2. A felület ellenőrzést követően a hibásnak vélt szektorok kikerültek a használatból és az öntesztek azért nem jeleztek semmi gondot?
    3. Ha nem hibásak azok szektorok, akkor miért nem ment vissza a kondíció 100%-ra?
    4. Várható még további romlás a közeljövőben vagy beállt erre az értékre?

Új hozzászólás Aktív témák