Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
Új hozzászólás Aktív témák
-
F34R
nagyúr
Erre az aria2-re kivancsi voltam, de csak gepre raktam fel. lattam hogy van hozza webui is.
nem tudom mennyire tud kipreselni magabol nagyobb sebesseget. -
Headless
őstag
válasz
HeavyToys #2346 üzenetére
A sebességek miatt írtam, hogy olvass vissza, mert rengeteget diskuráltunk már róla, de igen a 6-8 mbyte/s meg tud lenni, persze rendes transmission beállítással.kereső: transmission
LEDE én buildem (PPPoE esetén 6-700 körül tud natolni dhcp-vel gigabit megvan, sajnos még nem használható a 4.14 kernel (hw offloadal) a mi targetünkön)
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Headless #2344 üzenetére
Persze, ezzel teljes mértékben tisztában vagyok, hogy ez nem alkalmas arra, hogy gigabitet kihasználja Transmission alatt.
A kérdésem összetett, mint válaszoltál is PC felé tudja a gigabitet natolni, Padavan alatt is. Ez nagyon jó hír. A torrent letöltésre amiatt lennék kíváncsi, hogy saját maga milyen sebességet tud produkálni. Nyilván nem gigabitet, de 6-8 megabájt/sec-et ki tud sajtolni? Mi a tapasztalat?
-
zolej
csendes tag
Vettem egy ilyen masinált, fel is okosítottam Padavannal, DIGI-s 100/50-es pppoe internetem van, mégis:
Wifi-n:
33 Mb/s a max lefelé,
50 Mb/s felfeléKábelen jön a 89-92 Mb/s lefelé,
és felfelé szintén nincsen gond.Mit rontottam el?
-
Headless
őstag
válasz
HeavyToys #2343 üzenetére
Szerintem olvasgass vissza gigabites net (torrent) kihasználásához pc kell. Ha ezt akarod, felejtsd el. NATolni természetesen tudja wifivel nincs probléma padavan alatt legalábbis a visszajelzések alapján. Nálam lede-vel sincs különösebb problémám, habár nincs apple eszközöm amikkel a legtöbb probléma van.
-
HeavyToys
senior tag
Sziasztok!
Gigabites nettel használja jelenleg valaki a kis 3G-t? Mik vele a tapasztalatok. Transmission alatt milyen sebességek érhetőek el? Wifi kb mennyiben van maximalizálva? Padavan alatt mennyire marad erős a wifijel?
Köszönöm a segítségeteket!
Üdvözletem!
-
-
woodworm
veterán
válasz
#95590400 #2339 üzenetére
A LAN IP fülön megadod a kívánt címet, majd az Administration >> Operation mode fülön kiválasztod az Access Point Mode (AP) opciót. Ha már működik, akkor a LAN IP fülön a Get IP Automatically? opciót Disabled-re állítod.
Ap-módban néhány szolgáltatás nem fog működni. Ha manuálisan állítod be, (dhcp off,lan port) akkor ez kikerülhető, de úgy vesztesz egy portot. -
törölt tag
padavan alatt, ha egy másik rútert akarok használni előtte, akkor a wan portot lehet konfigolni lan-ra? vagy ha dhcp-t állítok rá, akkor működni fog a wan port így is? gateway-nak ilyenkor az előtte lévő rútert kellene beállítani? ha igen, hol?
-
Sziasztok,
Rendeltem èn is egy ilyen 3G-s routert.
Milyen firmware-t érdemes feltenni, hogy ne csirkelábas menü legyen? Esetleg magyar?
Találok valahol leirást, hogy hogyan rakjam fel?Köszönöm elöre is.
-
Headless
őstag
Mondhatjuk átvettem a stafétát vargalextől,sustetól, a hozzánk megszokott suste/headless buildek plussz egyebek kerülnek bele... 9092 teljes, összes NAS funkció, openvpn, wireguard... stb...[link]. Sajnos suste még mindig nem frissítette a buildet 11-re ez jelenleg csak a driveomon érhető el...
MIR3G buildeket tudom tesztelni, mert nálam az van január óta, gond nélkül muzsikál. Annyi, hogy ahogy említettem régebbi kernelt (4.4.x) használok a hdd bug miatt.
-
Headless
őstag
Természetesen ésszel kell használni a backupot, de mivel csak egy .tar.gz így szerkeszthető törölhető belőle a hardver specifikus konfig így a
Network, wireless konfig. Én is a 1043 kobfigomat töltöttem vissza kb 3 óra alatt eredeti funkciókkal működött minden pedig 1043-on extroot volt mert kevés volt a hely.
HW NAT: gigabit dhcp jetet szoftveresen kinatol ez az eszköz, pppoe-t olyan 6-700 mbps-ig. Szoftveres/hardveres flow offload is van az új kernellel amivel minimális cpu terheléssel megvan a gigabit, de sajnos ez média felhasználásra nem alkalmas mert bár ritkábban, de jelen van még továbbra is a hdd korrupció (3 nap utpime után kezdenek rosszak lenni a kiolvasott adatok). Így jelenleg a 6-700 pppoe esetén.
-
Headless
őstag
Szia!
Én elsősorban LEDE/openwrt-t próbálnám ki egyrészt a konfigjaidat átmásolhatod a WDR3600 alól, mert gondolom azon is openwrt fut. Minden szolgáltatás elérhető, mind padavan, mind lede alatt (nyomtató szerver nem tudom padvan alatt).
Természetesen elosztás usb hub működik, de aktív hub az ajánlott, ami rendelkezik saját áramellátással.
48-al dhl is megvan szerintem az nem rossz akkor. vagy ezen felül van a dhl?
-
tarat
tag
Sziasztok!
Tegnap teljesen meghalt a WDR3600-as szeretett routerem és aránylag sürgősen helyettesítenem kéne.
A TP-Link az alábbi szolgáltatásokkal ment: Kb 16 eszköz Wifi + 2 LAN + DLNA + Transmission + FTP + Samba + QoS + Printer.Úgy tűnik, hogy ez a router megfelelő helyettese lenne a Padavan firmware-el.
Meg tudnátok ez erősíteni, hogy a fenti szolgáltatások elérhetőek vele? Úgy látom csak egy USB portja van, ezért a HDD-t ki kéne húznom nyomtatáskor vagy megy esetleg egy USB port szétosztás kábellel?Ha valaki tudna linket jó árasított routerhez, kérem küldje el. Én a Gearbest-nél találtam, DHL-el 48.6$-ra jön ki. Így gyors lesz a szállítás, cserébe +9$ az ebay-hez képest. Ott most 39.9$-ért megy a legolcsóbb.
Köszi a segítséget
-
Karaya
tag
Feltettem a padavant sikeresen. Most a barátomnak is rendeltünk egy 3G-t és addig jutottam a telepítéssel, hogy kapcsolódik az SSH, de "Access denied"-ot kapok a root-hoz tartozó jelszóra. A jelszót egy második mi account regisztrációval is lekérdeztem és a prometheus oldalon is legeneráltattam a serial numberből. Azonos is a kettő, de nem fogadja el.
Arra tudok gondolni, hogy előtte gondom volt az ssh kapcsolódással és balga módon megpróbáltam a prometheus script 0) hack ssh password menüpontját. Ez nem futott le sikeresen, de talán ez kavart be? A végén kiírt egy új root passwordot, de persze azzal sem megy.
Azóta többször feltettem a miwifi_r3g_firmware_c2175_2.25.122.bin és miwifi_ssh.bin párost egymás után, hogy reseteljem a beállításokat - de továbbra sem fogadja el a jelszót.
Mit javasoltok? -
lukxy1
csendes tag
válasz
szaboi6512 #2325 üzenetére
Köszi a segítséget, sikerült is. Most látom, hogy ez már a témaindítóban is szerepel, csak rosszul keresgéltem.
-
lukxy1
csendes tag
Prometheusból ki lehet vhogy menteni a trx fájlt?
-
-
Headless
őstag
válasz
fireqpeg #2317 üzenetére
Lehet valamikor megnézem, de az 1200 kicsit soknak tűnik, de ő sem modolt hanem csak a bootloadert piszkálgatta. És az egyértelmű, hogy nem a padavan gyári bootloaderét használja, hanem breedet. [link] MT7621-re van, de én még nem akartam bootloadert cserélni.
Ha nem bootol be, javítani már csakis kiforrasztással lehet... Ezt valószínűleg nem fogja senki sem betolni, meg nem is egészséges, ígyis melegszik a router.
-
woodworm
veterán
válasz
fireqpeg #2314 üzenetére
Le lehetne forgatni így is a kernelt, de a cpu szerintem egyedi, hogy mennyit bír., hamar be lehet vele fürödni. A ramhoz pedig tudtommal hardvermod kell n56ub1 és a xiaomi kapcsán is, mivel ddr2-es sebességen futnak egyébként. Mindkettőnél egy ellenállást kell leszedni.
Ja, és az n56ub1-ben az egymagos soc van.
-
lukxy1
csendes tag
Sziasztok!
http://opt.cn2qq.com/padavan-adbyby/
Ebbe a kínai nyelvű Padavan imagebe vhogy belevarázsolták a hirdetésblokkolót?
Ezt meg lehet csinálni az angol nyelvűben is? -
fireqpeg
csendes tag
válasz
Headless #2315 üzenetére
Jah elvileg, de abszolúte nem a ram sebbésségéről van szó nézd meg ezt az oldalt: [link] és itt keresd meg ezt a sort: Padavan MOD by hiboy 3.4.3.9-099_09-26 MediaTek MT7621 SoC Newifi2 D1 MIPS 1004Kc V2.15 796.67 ( Overclock to 1.2GHz ) ! Vagy nézd meg ezt Padavan MOD by hiboy: [link] Vagy ezt: [link] itt még vagy 3 db bootlogot is nézegethetsz! Mert gondolom akkor puszta véletlen hogy nekem 900 mhz en Apr 13 17:41:18 kernel: Calibrating delay loop... 598.01 BogoMIPS (lpj=299008) 598 a bogomips értéke, neked openwrt-n 880 mhz en 586 kb. Itt amiket meg linkeltem 1200mhz-en BogoMIPS : 796.67, Kötve hiszem hogy csak ram sebbésséget állítottak volna!
-
fireqpeg
csendes tag
válasz
Headless #2310 üzenetére
Na ezt még leírom neked ide aztán már nem szemetelem tele a fórumot! Találtam egy ilyet csak ez RT-N56U_B1 hez van ami kb megfelel a 860L B1 nek a hardvere és persze a SOC MT7621A mint a Xiaomi 3G nek. [link]
May 28 16:51:36 syslogd started: BusyBox v1.24.2
May 28 16:51:36 RT-N56U_B1: firmware version: 3.4.3.9-099_05-26
May 28 16:51:36 kernel: klogd started: BusyBox v1.24.2 (2016-05-25 02:10:38 CST)
May 28 16:51:36 kernel: Linux version 3.4.112 (padavan@hms) (gcc version 4.4.7 (GCC) ) #2 SMP Thu May 26 09:24:41 CST 2016
May 28 16:51:36 kernel: MediaTek SoC: MT7621A, RevID: 0103, RAM: DDR3, XTAL: 40MHz
May 28 16:51:36 kernel: CPU/OCP/SYS frequency: 1200/400/300 MHz
May 28 16:51:36 kernel: CPU revision is: 0001992f (MIPS 1004Kc)CPU/OCP/SYS frequency: 1200/400/300 MHz
### Force MT7621 CPU clock to 900MHz (override Uboot settings)
#CONFIG_FIRMWARE_CPU_900MHZ=y### Enable MT7621 CPU sleep mode (downclock to 220MHz on idle)
#CONFIG_FIRMWARE_CPU_SLEEP=yMT7621_DDR_1200MHZ=y
# MT7621_DDR_1066MHZ is not set
# MT7621_DDR_800MHZ is not set
# MT7621_DDR_400MHZ is not set
MT7621_DDR_SPEED=11
# MT7621_CPU_50MHZ is not set
# MT7621_CPU_500MHZ is not set
# MT7621_CPU_800MHZ is not set
# MT7621_CPU_875MHZ is not set
MT7621_CPU_880MHZ=y
MT7621_CPU_FREQUENCY=1F4
RALINK_DUAL_CORE_FUN=y
RALINK_DUAL_VPE_FUN=y1200 Mhz re húzták fel a CPU ját a ruszkik! kb 40-50% plusz kakaó
-
fireqpeg
csendes tag
válasz
Headless #2310 üzenetére
A resumeékkal nem tudsz mit kezdeni azokat ki kell törölni és újra berakni a rendes torrent fájlokat és visszaellenőriztetni! Másként nem megy sajnos sőt nekem ugyanazon verzión belűl se működött ha openssl röl váltottam mbedtls re! a 2.93 asnál van 1 olyan dolog ami openwrt re érvényes, de padavan nál nincs ez a hiba hogy van ez a sor option user 'transmission' a 2.93 ba, ezzek 2 dolgot tudsz csinálni átírod option user 'root' -ra vagy #option user 'nobody' - erre és így működik csak rendesen openwrt alatt legalább is nekem. ha alapon hagyom a user részt ami a gyári konfigja akkor nekem is azt csinálta amit neked router restart után hibásnak jelezte és újra kellet mindent ellenőriztetnem elhiheted a tököm kivolt már tőle amikor 750-780 db torrentem megy folyamatosan...
-
fireqpeg
csendes tag
válasz
Headless #2310 üzenetére
Hát figy ha én tudok ebbe segíteni és megmondod mit hol kell keresnem a routeren mappa fájlok stb akkor megnézhetem neked ha rajta van egyáltalán de tudom mire gondolsz szerintem te erről beszélsz nekem:
Apr 13 17:41:18 kernel: MediaTek SoC: MT7621A, RevID: 0103, RAM: DDR3, XTAL: 40MHz
Apr 13 17:41:18 kernel: CPU/OCP/SYS frequency: 900/300/225 MHz
Apr 13 17:41:18 kernel: CPU sleep mode: ON
Apr 13 17:41:18 kernel: CPU revision is: 0001992f (MIPS 1004Kc) -
fireqpeg
csendes tag
válasz
Headless #2308 üzenetére
Illetve azt észre vettem az uj transmission-ek van multicore támogatása tehát 2-4 szálon is dolgozik. De csak akkor ha plul 2 letöltés megy, illetve hash-elsz épp valamit, tehát visszaellenőriztetsz valamilyen torrentet és csak ilyen esetekben használja ki a több magot vagyis több szálon mennek a folyamatai. A nem mondom ki a nevét magyar leganagyobb torrent oldalra van 4-5000 feltöltött torrentem régen 2009 körül úgy-látszik eléggé unatkoztam vagy passz, de amióta transmissiont használok megvagyok vele elégedve a 2.90-2.91-es verziókig. A mostani 2.92-2.93 assal nem igazán vagyok kibékülve akadtak problémáim vele. Amúgy meg elnézve az én meg a te grafikonjaidat igen kb ugyanazon a szinten mozog a kettő letöltése.
-
Headless
őstag
válasz
fireqpeg #2309 üzenetére
amíg nem tudjuk a körülményeket, addig nem igazán tudunk semmit a konfig fájljára kíváncsi lennék, a Build konfigjára is. esetleg a 900mhz-re emelt cpu órajel is közre játszhat.
De azt hozzá kell tenni hogy transmission esetén nem az offload az ami segít, mivel 100 mbps natolása gond nélkül megterhelés nélkül megvan szoftveresen.
Amúgy 4.14-es kernellel már lenne offload , hwoffload is, de sajnos még ott jelen van a hdd korrupció hiba, emiatt nem osztottam meg azt a buildet. Azzal kinatolja a Gigabitet PPPoE kapcsolaton keresztol 1-2%-os cpu kihasználtsággal. dchard mérései alapján a dir 860 topikból.
SZERK:[/B ]Nekem a verzió váltásokkal van problémáim, eddig nem sikerült úgy megtenni, hogy utána jól működjön a .resume fájljom, hiába ellenőrzi újra az összes torrentet végez, de egy restart után újra akarná ellenőrizni, nem tudom hogy ha tisztán raknám be a torrenteket újra és úgy ellenőriztetném vele le, akkor mit szólna, de emiatt hagytam meg a 2.92-es verziót az újabb buildekben is, pedig elérhető lett volna a 2.93.
-
fireqpeg
csendes tag
válasz
Headless #2308 üzenetére
Valamelyik padavan transmission külföldi oldalon olvastam egy leírásból, hogy nagyon számít a HW NAT. De csak akkor ha az utorrent féle microTp(uTp) nincs bekapcsolva, mert abban az esetben nagyon zabálja a CPU-t és mivel padavan alatt van alapból rendes HW NAT azaz:
Apr 13 17:41:18 kernel: raeth: HW IP/TCP/UDP checksum RX/TX offload enabled
Apr 13 17:41:18 kernel: raeth: HW VLAN RX offload enabled
Apr 13 17:41:18 kernel: raeth: HW VLAN TX offload enabled
Apr 13 17:41:18 kernel: raeth: HW Scatter/Gather TX offload enabled
Apr 13 17:41:18 kernel: raeth: HW TCP segmentation offload (TSO) enabled
Apr 13 17:41:26 kernel: Ralink HW NAT v2.52.0 Module Enabled, FoE Size: 16384
Apr 13 17:41:26 DIR-860L: Hardware NAT/Routing: Enabled, IPoE/PPPoE offload [WAN]<->[LAN/WLAN]
Apr 13 17:41:26 DIR-860L: Hardware NAT/Routing: IPv4 UDP flow offload - ON
Apr 13 17:41:26 DIR-860L: Hardware NAT/Routing: IPv6 routes offload - ONtehát ezek számítanak a transmission-ba az utp offon van, volt olyan aki tesztelgette valami orosz pali neki ment 9-13 Megabájt/sec el is a letöltés persze nemtudom milyen configgal. Érted én elhiszem hogy nagyon fejlesztik az openwrt-t amivel nincs bajom. Sőt nagyon is örülök neki, hogy végre elkezdték rendesen megcsinálni, illetve rendes mondhatni gyári drivereket beleraknak. Csak amit itt felsoroltam az én logomból nemtudom ezekből hányféle HW OFFLOAD működik rendesen jelenleg openwrt alatt? És ami a fontos a transmission nekem így HW NAT bol tolja ki a TCP, UDP csomagokat nem pedig szoftveresen. Én még annó 2008 ba vettem egy nagyon drága routert 48000 Ft volt NETGEAR WNDR3800 as na ami akkor volt rá openwrt meg a mostaniak ég és föld a különbség minden téren, aztán persze azóta még vagy 4-5 router megfordult nálam persze azkora is DDWRT/ OPENWRT ment rá stb.
-
Headless
őstag
válasz
fireqpeg #2305 üzenetére
Minek ennyi kép azt nem értem mondjuk én is megcsináltam ezeket, innentől mindenki letudja vonni a különbséget szerintem. A konfigom ugyanaz mint neked, persze már amiben számít.
1 perces átlag 1,2 csúcs esetén ment a realtime grafikon készítés, a 3,4-es esetén kicsit nehezen indult be, de utána meglódult azért.
Mind a négy letöltés esetében az
ubuntu-17.10.1-desktop-amd64.iso
torrentet használtam.Én úgy gondolom sem a padavan, sema lede nem gyorsabb lényegesen másiknál, mint azt páran itt topikban állítják. És az is biztos hogy gyenge hardver révén nagyon erősen függ az éppen seedelőktől, mert mint korábban írtam, már mértem 61 mbps-es átlagot percenként. De az egy zárt tracker torrentje volt.
-
fireqpeg
csendes tag
válasz
szumoo@gmail #2299 üzenetére
szeva! na azt próbáld ki amit én linkeltem configba hogy azt kipróbálod úgy ahogyan van megnézed menyivel tud letölteni átlagban illetve maxon. Aztán próbálj ki 2 olyan módosítást amit most leírok neked:
"cache-size-mb": 0, ---------- ezt átírod 8 ra
"prefetch-enabled": true, ----------- ezt pedig false rade csak ennyit módosíts a configban máshoz ne nyúlj, csak a mappához amit írtam fentebb.
nekem a 8 meg a false beállítással régen fentebb ugrott a download 80-100 mbit re is !
-
Headless
őstag
válasz
fireqpeg #2301 üzenetére
Ubuntu telepítőt töltesz le transmissionnal, és itt nézed a sebességet, azt kéne még megnézni hogy ez mekkora felbontással készítí a grafikont. 1,2,3,5 perc. Ha 3-5 perc akkor sajnos az ubuntu telepítő nem elég nagy az összevetéshez.
Real time az a baj, hogy nagyon terheli az eszközt.
-
fireqpeg
csendes tag
válasz
vargalex #2295 üzenetére
Tudom már tavaly átrágtuk ezt a rádió kalibrációs dolgot amibe félig meddig egyetértek veled, de akkor én ott nektek leírtam rá egy megoldást és az nekem működik amit kínai, illetve orosz fórumokon írtak. Azaz igazság én nem akarom azt a beszélgetést folytatni azt jeleztem nektek tavalyi év utolsó napján is!
Új hozzászólás Aktív témák
- MIUI / HyperOS topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- 6 milliméter alá lő az Infinix is
- Cyberpunk 2077
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Az Android 16 már nem jön a Nothing Phone (1)-re
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- Eladó Samsung Galaxy A52 6/128GB Kártyafüggetlen + Dual SIM
- Lenvoo M90Q Gen 5 Micro - Mini PC - Core i5 14500T- 32GB DDR5 256GB NVMe SSD -gyári WIFI
- iPad Pro 11" (3rd) Wifi+Cellular Space Grey 128GB
- Eladó Kaon AR1840 WiFi 6 mesh
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 5070 +32GB DDR5 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest