Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
válasz VegyesTamás #6398 üzenetére
Az adatlapodon lévő konfig. VGA-ja elég harmatos, még akkor is ha a vmem mérete tökéletes. A RAM méreted viszont keskeny...
Ez a csirkefogó játék imádja telepakolni a vmemóriát és ráadásul rendesen lenyúl a rendszermemóriából is.
Inkább GPU függő mintsem CPU a kevés FPS, de erre mondják, hogy nem optimalizált a program szervezése és még finom voltam!
Az 1.4 patch előtt rengeteget akadozott a lassúsága mellett is, de azóta ez javult valamelyest. -
atomeec
senior tag
válasz VegyesTamás #6398 üzenetére
Függőleges szinkronizáció kell, hogy ne akadjon, a grafika meg kinek mi, valaki alacsonyabb felbontással rakja nagyobb renderelésre, valaki meg pont fordítva. Érdemes megnézni mind a kétféleképpen és ahogyan neked jobban tetszik. Egy darabig én is próbálgattam, levett felbontással durván nő a teljesítmény, de totál homály
De általánosságban szerintem a legtöbben felvesznek mindent max-ra, utána a renderelési százalékot lövik be úgy, hogy jó legyen az FPS is és annyi.
-
VegyesTamás
senior tag
válasz Milka 78 #6397 üzenetére
erről a kettő (3) mókáról kaphatok direct linket? keresgéltem de hát klikkem van (telenor) és így nehéz
más: Ti mit csináltatok, hogy ne akadjon, és ki is nézzen valahogy? A gépem elvileg elég hozzá (gepigeny 92 % ) és a 2 GB ram kicsit kevés talán.
Tiktokpomfrit /VTMDrifting/ Youtubeon és Facebookon és tiktokon - Drift, Vlog, Sztorik Dániából, tiktokon dánul, magyar tiktok - DánKrumpli
-
Milka 78
nagyúr
Hát ez a Magyar Map + a hozzá való Hard Economy nagyon nagyot üt.Le sem tudok róla szálin Úgy fest működnek vele a Katonai,Vonatos és egyéb Trailer Pack-ok(JazzyCat félék),de még tesztelgetem.
[ Szerkesztve ]
-
Amazing789
tag
válasz atomeec #6394 üzenetére
Jó a meglátásod. A képen még ha letöltöd is nem sok mindent lehet látni.
DE!
Bízok a ets sofőrök térlátásában. 33 trailer pack képet egybe gyúrtam photoshopal és igaz ahogy előre is tudni lehetett az összképen sok minden ugyan nem fog látszani de az igen, hogy minden kis kép eltérő.
Aki ép trailer packot keres és meglátja ezt a szín anomáliát kapásból nem fog azon agyalni, hogy vajon ez a pack mennyire változatos. Én már ez elődeit is próbálgattam azok is elsők voltak de a mostani még aprólékosabb. Ha jól láttam minden gyári rakományt átalakít vagy átskinez. Érdemes leszedni házzá a forgalomban lévő kamionokhoz való festés packot is és a 2 együtt totál átrendezi a játék összképét.
Pár nap játék után ha lekapcsolja az ember ezt a trailer, és a kamionok skin packját, úgy fest az ETS2 világ nélkülük mint a kietlen Mars felszíne. Jazzykcat mester (ha ő a készítő) nagyot alkotott ezzel a moddal)trailers_and_cargo_pack_by_Jazzycat_v2.4_part1_eng.scs
trailers_and_cargo_pack_by_Jazzycat_v2.4_part2_eng.scs -
donmackó
addikt
-
atomeec
senior tag
válasz Amazing789 #6393 üzenetére
Ebben most meg kéne látni valami szöveget? Babos könyvben sosem voltam jó
[ Szerkesztve ]
-
tutuhawer
őstag
válasz m0h0senator #6391 üzenetére
háááát... nekem se működött a letöltés, csak várt meg nem ment, stb, de az sg fórumba belinkelt egy saját feltöltést Szabi, azt húztam le én és mentem tegnap este, majd videóztam párat.
Autópályán pihenőt képzelhetünk el a haverokkal, felrakón tumultust láthatunk, szervizponton sok autót is láthatunk, nagyjából ezeket mutatják a videók:
YOUTUBE LINK
Mindig megy a fraps nekem, bármikor tudok videót lőni vagy fotózni érdekességet.NETERROR_TERROR -- TutuHawer híres jelét mindenhol ismerik, ám neki még nevét leírni is nehezére esik -- Logitech G29, Sony Xperia 1, SONY WH-1000XM4, SONY MHC V81; SONY Dualshock 4; Dualsense
-
tutuhawer
őstag
Szasz
Szombaton voltam fenn, igen, meg vasárnap is , beléptem, pár perc múlva menet közben bezöldültem, online lett a játék, és korrekten szaladgáltan 2 órán át, minden rendben ment. Volt ugyebár egy frissítés, amit le kellett tölteni, és könnyen lehet, hogy egyre jobb lesz a helyzet stabilitás terén. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálgassa hetente egyszer-kétszer, közben megnézem a promótáló videóimat, milyenek lettek.NETERROR_TERROR -- TutuHawer híres jelét mindenhol ismerik, ám neki még nevét leírni is nehezére esik -- Logitech G29, Sony Xperia 1, SONY WH-1000XM4, SONY MHC V81; SONY Dualshock 4; Dualsense
-
tutuhawer
őstag
Láttam több SKIDROW nevű spílert is.
A barmokat ki lehet kerülni a sok mentéssel. Az igaz, hogy ha szétbarmolja a közös gurulást, az nagy baj, agybaj, azzal nem tudok mit kezdeni, de a mentés jó dolog.NETERROR_TERROR -- TutuHawer híres jelét mindenhol ismerik, ám neki még nevét leírni is nehezére esik -- Logitech G29, Sony Xperia 1, SONY WH-1000XM4, SONY MHC V81; SONY Dualshock 4; Dualsense
-
macy
addikt
Igen van egy pár ember akit élből agyonlőnék. Tegnap is ketten mentünk haverral és egy barom direkt nem engedett el az autópályán. Ide-oda cikázott hogy ne tudjuk leelőzni. A sávomban szembe jövőkről ne is beszéljünk. Hát... olyanok mint az életben
Egyébként elég sok a "rózsaszín kamion". Csajok is játszanak? Warezosok is vannak ezek szerint. -
erix31
csendes tag
A multiplayer ebben a játékban egy jó dolog lehet. Én több rövid fuvart vittem, néhány elmebajos a kereszteződésekben kamikázét játszott, majd az Admin kizárta őket, gondolom, mert bal alul írt valamit, a valami. A magán véleményem a dologról, addig nem szidom az alfa verziójú programot, amíg az azt használó "emberek", szintén alfa verzió szintjén vannak. Bízom benne felnövünk a feladathoz. Személy szerint, játszásdiból, ismerősőkkel mennék konvojban, amíg újdonság.
-
törölt tag
Ez a multiplayer egy ritka szar találmány.. Sikerült vinnem egy fuvart,de mint ne mondjak élvezhetetlen volt..Az autópályán nem volt senki,de a városba meg nem lehetett mozdulni.Mindenki dudált mint egy félőrült, de hogy minek azt még maguk sem tudják. Vannak olyan idióták,akik megállnak az út közepén "nem számít leszarom a másikat" címszóval. Szóval ezt a multiplayer MOD-ot hanyagolni fogom egy ideig,amíg nem lesz tökéletes. Bár,ezt elnézve egyhamar erre nem fogom azt mondani hogy ez már megfelel.
-
Vakegérke
félisten
válasz m0h0senator #6382 üzenetére
Úgy látszik, hogy besokallt a "nemtudomki", nem akar újabb felhasználókat, mert nem bírja a szerver a terhelést.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
tutuhawer
őstag
válasz Bati0501 #6380 üzenetére
láttam én is , elég vicces, igen. Sok gameplay bemutató oldalon csak az a videó lényege, hogy HD.
NETERROR_TERROR -- TutuHawer híres jelét mindenhol ismerik, ám neki még nevét leírni is nehezére esik -- Logitech G29, Sony Xperia 1, SONY WH-1000XM4, SONY MHC V81; SONY Dualshock 4; Dualsense
-
tutuhawer
őstag
válasz Bati0501 #6378 üzenetére
én próbálok majd felvenni a multiból is, feltolom a tube-ra belinkelem ide is. Arra próbálok rámutatni , hogy a multiplayer rész mennyire jó tud lenni, vagy legalábbis alakítható. A fel-lerakó most is tele van, de legalább szellem módban nem ütközünk egymással. Délután felengedtek mindemkit a szerverre, össze is omlott, talán most már összeszedik magukat, kora este jól ment.
NETERROR_TERROR -- TutuHawer híres jelét mindenhol ismerik, ám neki még nevét leírni is nehezére esik -- Logitech G29, Sony Xperia 1, SONY WH-1000XM4, SONY MHC V81; SONY Dualshock 4; Dualsense
-
törölt tag
Sziasztok. Honnan lehet letölteni a multiplayert? egy letöltő linket kaphatok?
-
tutuhawer
őstag
Tegnap egész nap online voltak a főnökök, és alakították a szervizpontok körül a "szellem" zónákat, ahol nem tudunk ütközni.
Ha ütközünk, akkor csak betöltünk egy korábbi mentést és kész.Gyakran kell menteni, amihez meg kell állni, nem kell pihenőhelyen.
A lerakás persze, hogy lassabb, mert el kell felejteni a komfortos parkolást, sokkal szarabb helyzetből kell sokkal gyorsabb parkolni, esetleg alacsony FPS számok mellett. 10 autóval nálam eléggé akad. Sokan bemennek pofával és nekiállnak forgolódni, amiatt is lassabb, szerintem tekljesen normális dolog.NETERROR_TERROR -- TutuHawer híres jelét mindenhol ismerik, ám neki még nevét leírni is nehezére esik -- Logitech G29, Sony Xperia 1, SONY WH-1000XM4, SONY MHC V81; SONY Dualshock 4; Dualsense
-
nagyúr
-
donmackó
addikt
válasz Feribacsi555 #6372 üzenetére
Meg a másik probléma hogy csak steammel megy. Mi van azokkal akiknek lemezen van?
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
Feribacsi555
senior tag
Én már megjelenés óta próbálok játszani a multival.
Pár nagy probléma van a játékban.
Az egyik a bejutással van. Nem sorrendben juttatja be a játékosokat a szerverre. Szerencsére az elején kiküszöbölték azt, hogy az Afk játékosokat kivágja 2 perc után, de még így is van mikor több mint 10 percet kell arra várni, hogy bedobjon.A másik és szerintem a legeslegnagyobb probléma a szervízpontok. Léteznek bizonyos non-collosion areák, ahol nem törnek a kocsik. Ezek közé tartoznak a körforgalmak, a kompok, vasutak checkpointjai, de valamilyen érthetetlen okból kifolyólag eddig még nem csinálták meg a szervízpontokat is ennek, így egymásra esnek a kocsik, engem nem egyszer kilőttek már a levegőbe 100%-os töréssel, de volt már mikor aszfalt alá szorítottak a rám spawnoló kamionok, így több 100 ezer dolláromba került, mire az összes törést levettem róla.
Szerencsére a társaság nagy része komolyan veszi, betartják a kresz szabályokat (persze nem mindenki és meglepetések érhetnek egy-egy szembejövő kamionnál az angoloknál) és persze egy két laggos gyerek nagyon idegesítő tud lenni.
A másik az, hogy egykét játékos iszonyat sokat tud szarakodni a lerakásnál aztán a végére annyira felgyülemlik a társaság, hogy már rá sem lehet állni a rámpára.Ha baráti társasággal játszik az ember, és esetleg csapatosan akarnak közlekedni, akkor is elég nehéz egy városra találni fuvart, mert elég rosszul szórja.
Mindezek ellenére jópofa, jót lehet vele szórakozni, ha majd mindenki kinövi a "szembejön valaki, akkor dudálok" szórakozást, akkor egész jó multi lesz belőle.Na ennyi lett volna az én kis összefoglalóm
-
zolee5016
őstag
válasz Sub-ZeRo #6370 üzenetére
mert 200-al megy és tör össze mindent
ez nem történhet meg..pont ezért nem mennek a mod-ok....ha meg simán bénázik az más...de az minden multiban benne van.....[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
nagyúr
válasz Vakegérke #6369 üzenetére
Ahhoz hogy élvezd, olyanokkal kell játszani, aki "komolyan" játszik. Nem elkúrja@ más játékát, mert 200-al megy és tör össze mindent.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Vakegérke
félisten
Köszi a válaszokat.
Az a helyzet, hogy kivárom, míg kiforrottá válik a dolog.Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
macy
addikt
válasz m0h0senator #6365 üzenetére
És ha lesznek AI-k is mert anélkül elég sivár.
-
macy
addikt
válasz Vakegérke #6362 üzenetére
Szóval, az a helyzet, hogy ugye alpha állapotban van a cucc. Gondolom állítgatják, tesztelgetik. Nincs AI, lerakónál sokszor tumultus van, bénázás a póttal. Nem lehet modokat használni, van hogy megszakad a kapcsolat, de attól még megy tovább a játék és folyamatosan próbál reconnectelni. Vannak hibák, például kétszer volt olyan, hogy megjelent előttem az autópályán egy szerelvény. Az egyik szembe jött velem. Akkorát csattantunk, öröm volt nézni De amúgy jópofa, elég sűrűn találkoztam playerekkel, olyankor megy a dudálgatás ezerrel
-
tutuhawer
őstag
válasz Vakegérke #6362 üzenetére
élő ellenfelek mennek az úton a villogással, dudálással, meg a bénázásaikkal együtt. Nekem nagyon tetszett. Elemeztem is kicsit a restacar honlapján, meg ma tudok róla okoskodni 22-6 óráig az irodából. Alpha státuszban van , de ma egész nap online voltak a főnökök és alakítgattak, finomítgattak, stb stb. Tetszetős volt nagyon.
-
macy
addikt
Senki nem multizik?
-
macy
addikt
Beszarok, tényleg működik a multi. Állítólag 2000-en voltunk a szerveren. Viszont nem volt egy darab AI sem.
-
kozi71
senior tag
Ezt steam-n találtam, jó kis program lesz ha elkészül.
high tech, low life
-
erix31
csendes tag
Valaki próbálta már a multiplayert? Vélemény?
[link][ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Gondolom mindenki ismeri már, csak én néztem, hogy dafuq?
Mondjuk jópofa, azért linkelem, mert ez az ETS2 IRL verziója? -
nagyúr
-
perge666
veterán
Üdv.
Logitech F710 gamepaddal be lehet valahogy állítani,hogy minden gombjára kiosztok valamit?
Mert csak a 2 Joy működik. -
zolee5016
őstag
válasz Bati0501 #6345 üzenetére
DE !nekem most úgy van,hogy bennt van ez,a P széria,és a 4-es széria....ez a Streamline-helyére kerül,a többi meg van mind R-P-4-es....
Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
Amazing789
tag
válasz #82471168 #6342 üzenetére
Akkor én nem értek valamit.
Regnél kell adni egy emil címet meg egy nevet magamnak amire ők küldenek egy kódot az emil címre.
Azzal a kóddal lehetne belépnem 24 óra múlva de nem fogadja el.ha valamit szarul értelmezek írd már le légyszi aprólékosan mit tenni, mert egy tucat helyen be tudtam regelni még ott is ahol angolul kell pedig nem beszélem a nyelvet de ez az sg.hu valahogy nem jön össze
-
zolee5016
őstag
Ha valaki szeret scaniázni....ezt a dögöt ne hagyja ki!
LINKHa meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
törölt tag
válasz Amazing789 #6341 üzenetére
Ennek tobb oka is lshet. Vagy rovid a jelszo,nem tartalmaz nagybetut stb..Nezd meg hogy mik a jelszo kovetelmenyek.
-
Amazing789
tag
Hát ez az Sg.hu érdekes egy oldal. Valamelyikőtök ajánlotta.
Regisztrációnál elküldik a kódot amit 24 órán belül változtassak meg de amikor beírom a változtatós ablakba
a kapott jelszót és az újat akkor kiírja, hogy a jelszó nem megfelelő. Mi a pitypang nem jó neki? -
Amazing789
tag
válasz #82471168 #6339 üzenetére
Harcosok én azért raktam ki a linket mert így megelőzhető hogy leszedje valaki TSM MAP mellé.
Egyébként biztos, hogy nem brutál szintű mod mert csak az égboton meg a napfényen fényesít valamit ha jól olvastam. (az általam feltett képeket minden esetben én módosítom photosoppal)
....
Na de a lényeg ami miatt most írok. Légyszi írjon nekem valaki olyan szakit (ha ismer) aki profi minőségű skint tud gyártani kamionhoz. Tudom vannak skinnes oldalak de ott élből letiltják azt aki pénzért dolgozó skin mestert keres. csak tudnám miért -
törölt tag
válasz Amazing789 #6337 üzenetére
Tényleg hasznos link. De én is szerintem Vakegérke kollégával együtt maradok a Brutalnál. De rakd ki ezt a mod-ot az SG.hu-ra,ott a Red mellé biztos díjazni fogják.
[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
válasz Amazing789 #6337 üzenetére
Hasznos link, köszi, de én megmaradok a Brutal-nál.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
zolee5016
őstag
Na ennyi copás után megérdemeltem már
7,1-et újra leszedtem és tadam!! most megy...hétvégén kb 10óra játék alatt egy reccenés sem volt...
közben megkapta a játék a 4-es és a P-szériás Scaniákat is.....frankón mennekHa meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
atomeec
senior tag
válasz Milka 78 #6334 üzenetére
Aha. Kipróbáltam, nálam is ez a helyzet, vsync nélkül játszhatatlan...Így akkor már értem, mert akkor 60 FPS a max amit el lehet érni úgy, hogy élvezhető maradjon a játék, hiába tolsz alá akár 290x CF-et, marad a 60 FPS...manóba...illetve nem, vegyek hozzá 120 Hz-es monitort és akkor 120 FPS
[ Szerkesztve ]
-
atomeec
senior tag
válasz Milka 78 #6330 üzenetére
Nem élsimítás. Vagy a játék frissítése tette lehetővé vagy a videókártya drájver. Sebaj, élvezem amíg van
Amúgy egy sima alt+tab is elég neki, hogy visszaessen egy kártyás teljesítményre...sajnos. Azért meg fogom tudni szokni, hogy nem 35 fps hanem 60Laggolás alatt mit értesz? Én csak nagyon ritkán veszek/vettem észre akadást a játékban.
[ Szerkesztve ]
-
ooszi
senior tag
-
Milka 78
nagyúr
válasz atomeec #6327 üzenetére
Nekem is néha beesik 60 alá,de ez nem vga függő,legalább is nem ezen a szinten.Egyszerűen ennyit tud a motor(városban,erdőben,benzinkúton néha lemegy 55fps-re és élből laggol a játék),de szerintem a TSM is beleszól,nem beszélve a tucatnyi mod-ot.Nálam minden koppig van kivéve a tükör táv/látvány.Igaz én most visszavettem 300%-ra,így a városban sincs gond.Még kisérletezek,hogy hogy tudom a legjobb/legszebb játék élményt(tükröződés árnyék beállításokkal trükközök)
-
Amazing789
tag
Magyar rendőrautó stb. skin
a legújabb mindennel működikhttp://www.ets-2.com/mercedes-sprinter-hungarian-skin-package/
-
Amazing789
tag
válasz #70339072 #6325 üzenetére
a véleményed legfőbb, hibás fogalmai:
"....Én az emberben..."
"....érkeztünk a lényegi mondanivalómhoz..."
"....én igen is azt állítom...."
"....hanem szerintem hozzáértéssel..."
"....Állítom, hogy...."Mint írtam már egyszer a játék fejlesztők sajnos a TE és a többi Balkánon élő ember véleményét, igényét többnyire figyelmen kívül veszik mert a pénz nem itt van hanem a nyugaton.
Vagyis, a TE véleményed SOHA nem lesz figyelembe véve, igaz itt a fórumon leírhatod a szerinted szar játékról -amire 10 körömmel gépelted a Brutál modot-, hogy mennyire selejt, csak ennek tükrében a negatív véleményed kicsit mókásan fest az ETS2 fórumon.A Balkáni életszínvonallal meg ne foglalkozzunk mert nem szeretnék olyan elemzést itt kiírni ami miatt elmenne az életkedvetek is.
A feltalálókról meg annyit, hogy kis hazánk messze földön híres arról, hogy ötletei, feltaláló mindig voltak és vannak is, csak ép megélni nem tudtunk sohasem a hatalmas eszünkből.
helikopter??
számítógép???
Az IBM, Apple, Intel, Amd ha jól tudom nem magyar cégek de magyar helikopter gyárat se találtam sehol a világon.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_rotorcraft_manufacturers_by_countryAz olyan találmányokat, ötleteket a hajunkra kenhetjük amelyek nem a Magyar GDP erősítik.
-
atomeec
senior tag
válasz Milka 78 #6326 üzenetére
Nem tudom, hogy az új patch, vagy ment volna így azelőtt is. Kényszerítve van, a parancsikon végén ott a"-nodx9ex -mm_pool_size 500"
Szóval nem gyárilag működik, viszont működik és látványosan. Sose volt ilyen folyamatos. Nem stabil 60 FPS, de akörül van. Ha játékban állítok valamit a grafikán, utána újra kell indítani, mert leáll az egyik kártya. Mindegy, így is nagyon örülök neki (meg főleg, hogy még odébb van, hogy új kártyát vegyek...).
-
törölt tag
válasz Amazing789 #6324 üzenetére
Nem igazán láttad át a mondanivalóm kvinteszenciáját.
Előszőr is a "Balkán" annyira nem szar mint azt te hiszed, vagy mint azt veled megpróbálják megetetni, az emberi értékrendből kiindúlva, sőt!!!
Mi magyarok pl olyan szarok vagyunk, hogy számos találmány kezdve a szar számítógépektől ami szintén magyar találmány (lásd Neuman János)...
A helikopterről és a többiről meg nem is kezdek el felsorolást írni mert reggelig lehetne csak azokat olvasni.
Tévedsz ha azt hiszed a jó minőség párhuzamos vele járója és követelménye az óriási teljesítmény.
Én az emberben hiszek és nem a gépekben. Megmerem kockáztatni egy kerékpáros világbajnokságon a mai legjobb versenyző egy mezei régi szar "favorittal" is elsőként érne be a célba hiába próbálná "Amerika" bebeszélni neki hogy azzal az utolsó lesz mert csak milliós gépekkel lehet nyerni!
És el is érkeztünk a lényegi mondanivalómhoz, én igen is azt állítom, a régi "DOS"-os 3d studióval egy régi 486-os gépen dolgozva 32 mega rammal lehet ugyan azt vagy talán még jobb minőséget is alkotni, mert nem a gép fogja eldönteni hogy milyen minőség legyen a végeredmény, hanem a rajta dolgozó ember.ergó:
az ETS2 motorja szarul van megírva!!!
nem a motor szar, hanem szerintem hozzáértéssel, sok sok türelemmel, szakértelemmel, ettől klasszisokkal jobbat és többet kilehetett volna hozni ha valaki ért hozzá és kellően átgondoltan hozzáértéssel használja.
egy 3 soros szkriptel is térdre lehet kényszeríteni egy I7-est és a még nem is létező I8-as és I9-es procikat is
és bizony ha hiszed ha nem láttam én már 386-486-oson futó olyan játékokat is (Maddog) amihez hasonló azóta sem íródott, a játék élmény igen csak ott volt nem kellett hozzá semmiféle csoda processzor, csodakártya meg csodacsodagép.Állítom, hogy kellően elég rendelkezésre álló idővel egy fejlesztéshez, kellően szakértelemmel össszeszedett gárdával, a minőségi elvárások maximumát célnak tekintve, ugyan ebből a szar 3d-s motorból 100x jobbat kilehetett volna hozni, mint amit az "SCS jól felkészült" csapata alkotott.
[ Szerkesztve ]
-
Amazing789
tag
válasz #70339072 #6310 üzenetére
Amit írtál az emberi értékrend normálisabb irányzatáról az mind igaz DE.
Te is nagyon jól tudod hiszen látod is, nap mint nap, hogy a Nagy Globál Világrend nem a kisember szemszögéből nézi a piaci árak és a vele arányos 1 adott áru minőségét, tudását.
Főleg a számítástechnikában mióta megjelent az első 486 os Doom gyilkos pc, mindig is az volt a mottó, hogy a következő játék nagyobb gépigényt zabáljon fel, a Budapesti xy játékos pedig 2-4 év múlva ha megszakad is rohanjon új gépet venni. Egyébként a játék fejlesztők is sokszor tisztában vannak vele (szerintem), hogy az adott játék bizony pl. a Balkánon nagy falat lesz fps terén mert ott a 2 Gb os vidi kártya is iszonyat drága még most is, a nyugat meg már a 4-6Gb os VGA kat nyúzza, de ettől függetlenül nem fog a "csórókra" optimalizálni semmit sem mert
1 ha tömegesen így tennének a fejlesztők mérges lenne a fent írt Nagy Globál fejedelemség
2 a gazdagabb régiókban volt mindig is a nagyobb nyereség mert ugye a keleti "csórók" voltak mindig is a warez királyok, akkor meg minek szakadjon meg értük bármelyik játékfejlesztő cég.
Ergo örüljünk annak ami van.Egyébként ha az ETS2 egy nagy szar akkor miért ír sok ember hozzá új trailer, skinn, map, tuning csomagot vagy új színvilágot hozzá, sok sok munkaóra árán?? Ráadásul a "szarhoz" írt modokat sok száz ezer ember le is szedi a netről rendszeresen........ ja és ez a fórum is e miatt a "szar" miatt született
-
törölt tag
válasz marquuard #6322 üzenetére
A legnagyobb mocival vedd meg. a 750 Lóerőst. az jol bir. húz rendesen,partnak felfele is. és jah, a sebessééglimitert vedd ki a játékbeálitasban. És ha Brutalt hasznalod,akkor az 5000 lóerős mocival vedd és a 5 sebességes váltóval. az szinte szedi fel az aszfaltot. és emelkedőn,póttal,csak ugy lazán mész fel 120-al
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Vakegérke #6319 üzenetére
ez pedig mi sem egyszerűbb a vadkapitalizmus internetes receptjét követve.
meghírdetsz egy lakásfelújítási grafikus pályázatot ahol a díj egy ETS2-ő 999 Ft ért a nyertesnek egy lakberendezési vagy lakásfelújítós pályázaton. (az árát persze nem írod ki)a pályamunkákat a nyers lakásfotóid alapján kell photoshoppal pl továbbfejleszteni, és elküldeni a kész képeket a pl. lakásfelújításpályázat@gmail.com-os e-mail címre elküldeni ETS2 jeligével.
Aki a legszebb tervet elkészíti bezsebeli az első díjjat ...egy eredeti ETS2 szimulátort.!!!
második díj 1 kávé
harmadik egy bögre kakaó a befektetővel vagyis veled.
nos?
hogy tetszik ?
te meg szépen megveszed a festéket és a képek alapján felújítod a lakásodat.
vagy kiírsz egy másik pályázatot ETS2 gold jeligével...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Vakegérke #6314 üzenetére
hát igen,,, a Bati0501 kollegának talán jobb a rálátása, valóban a befektetős hozzáállás a gyorsan max minőség éjjel nappal folyamatos munka, a fejlesztői részről befektetők nélkül meg, tökéletes minőségi és tart ameddig tart munka morál lehetne talán az irány adó. Én sem láttam előre, hogy 3 és fél hónapig fogom fejleszteni a brutált, napi 10 órában volt hogy többen is. az 1000 munkaóra tehát nem csak hogy űl, valszeg többre is sikeredett. Most jön az érdekesség.
Fogalmam sincs ha ezt kéri valaki mennyiért űltem volna neki.... a végeredményt előre nem tudtam volna garantálni hogy ez lesz, hiszen azért sokan ti is benne voltatok, és menet közben alakult a dolog folyton új ötletekkel és pár tökös fanövelő szkriptel amit a végére a hajamra is kenhettem mert egy darab azaz 1 db fa növelés is az utak közepére erdőket okozott a térképen teljesen kiszámíthatatlanúl, és ha a megrendelő pl köti az ebet a karóhoz ne adj isten ilyesmit le is írtunk volna hogy már pedig az kell ott be is dőlt volna a fejlesztés.
Szerintem ezt így nem lehet kisakkozni mi mennyi, egy kiló kenyér 150 stb...
ami meg a legmegdöbbentőbb, még az is lehet ha pénzért kellett volna csinálni el sem vállaltam volna.
sőt nem csak lehet ez a legvalószínűbb. a motivációm ugyanis a red lealázása volt és nem a pénz.természetesen a profit az SCS-é hiszen hiába készitettem el lopott ets2 szoftwarrel photoshoppal, soundforge-al dreamviewerrel, windowsal stb ezt a brutált, akik csak pl a brutál miatt veszik majd meg eredetibe azt az ETS2-őt nos az az én tisztességes ajándékom az scs-nek a lopott gaméért cserébe
tehát ez az az érdekes helyzet amikor valaki szeretné azt mondani rám csak egy mezei szar tolvaj vagyok, de nem mondhatja mert ez rám pl ebben az esetben pont hogy nem igaz .....
úgyan úgy nem ahogyan az sem tolvajkodás ahogyan a sok ezer inygen az scs-nek fejlesztő kis ember munkáit is az SCS zsebeli be gondolom röhögve, a fizetés szándékának a legcsekélyebb felmerülése nélkül.
azért így a végére elgondolkoztattak pl engem ezek a dolgok elég rendesen.
-
marquuard
veterán
Üdv. Én nem régóta játszok ETS2-vel. Véleményt kérnék, melyik kamiont éri meg megvenni a kezdetekre? Renault, Iveco elég lassan megy, Scania eléggé túlárazott. Jelenleg Volvo FH16-om van (600LE). 9-es szintű vagyok. Maradjon a Volvo, vagy gyűjtsek egy komolyabb Volvora, vagy Scaniára?
PSN ID: marquuard
-
Bati0501
őstag
válasz Vakegérke #6314 üzenetére
Ránézésre sztem nagyon messze vagy az 5 millióval,de tény,h semmilyen tapasztalatom nincs benne.
De ha egy kicsit belegondolsz/unk: oké,h van ember,de mennyi?5?Nem akarunk éveket várni gondolom én...
Min dolgoznak?És hol?Mint mondtam nem tudom,h a játékkészítők milyen gépeken dolgoznak,de gondolom nem dual core-n és 5670-el...biztos lehet azon is,csak gondolom fél nap,mire betölti a programot,amivel dolgoznának.
Mennyi a fizetése egy játékkészítőnek?Hangokat is kellene vhonnan szerezni,h élethű egyen.
Meg még biztos,h van egy jó pár tétel+a bürokráciát se kellene kifelejteni.Szóval az a 5-ös lottó nyereményből sztem jóval többet kellene erre áldozni.
/Gondoljunk csak mondjuk egy BF3-ra,h az EA mennyi időt és pénzt ölt bele-még ha nem is akarunk egy akkora/olyan szintű játékot készíteni./
-
Vakegérke
félisten
válasz #70339072 #6313 üzenetére
Saccolni viszont tudunk.
Munkaóra szorozva x összeggel, ebben benne van a gépidő, villanyszámla, minden. Licencek le vannak tojva, fantázia gépek, 0 Forint. Kiadó keresés, üzletkötés x Forint.
A gyártást csak az első tételért kéne előre fizetni, hiszen ha rákapnak a játékosok, akkor már dőlne a lóvé.Ha azt mondom, hogy 5 milkóból kijönne, sokat tévedek?
[ Szerkesztve ]
-
barni1122
tag
válasz #70339072 #6310 üzenetére
És ugye ebből szerintem k**va nagy hasznuk van.
Ha 10 év múlva is kellően elszánt leszel és én is meg tudom valósítani a céljaimat, akkor lehet belekezdek egy ilyen befektetésbe (persze én csak anyagiakkal). Te ehhez nyilván jobban értesz, de egy ilyesfajta szimulátor 0-ról elkészítése mennyi pénzt emészt fel alaphangon? -
fagy53
nagyúr
válasz #70339072 #6304 üzenetére
Nekem az tetszett amikor a fiúk rájöttek, hogy pl felesleges kiszámolni a tárgyakat, textúrázni, kvázi a fal mögé nézni amire a fénykéve ráesik. Ez a röntgen effektus este sok felesleges robotot jelentett.
Sok felesleges kört fut a program ami tetemesen lassít. Az általad említett felesleges részletesség meg hab a tortán! Az avitt motor és a laza programozói hozzáállás együttesen okozza a sokunk által ismert anomáliákat, de valahol kárpótol a játék egyedisége /ebben az előző kiadásokat is beleértem/ és szívesen játszom,játszunk vele. -
törölt tag
válasz Amazing789 #6308 üzenetére
számomra inkább motiváció értékkel bírhat az hogy demokratikusabb felfogással írjak meg egy programot és nem más pénztálca vastagsága legyen a fő szempont. Azért mert valakinek csak dual core van nem indok arra hogy lepöcköljem a megírt programom használatának lehetőségéről. Igen is kihívás lehet egy gyengébb konstrukcióból is életre hívni a minőséget és a játékélményt. ha a web is csak az I7-esekre lenne optimalizálva a világ nagy része le is szarná ott ahol van velem együtt.
Az én arcomra hamarabb csal mosolyt ha egy tuningolt trabant lealáz egy BMW-t, ahogyan az is ugyan úgy mikor a sok bírka azt hiszi, az I7-esével olyan dolgot vásárolt, ami a többi húrkább processzorral rendelkező emberek fölé emeli. Nem az a technológiai fejlődés ha minden embernek nasa gépe lesz otthon a nappalijában, hanem az, ha a futó oprációs rendszer normálisan és magas minőséggel egyformán kiszolgálja ezt is, meg azt is. Ha egy BMW-be ülsz is meg kell állnod a piros lámpánál, és ha egy trabantba akkor is. A te felfogásod szerint viszont ha jól értelmezem, akinek erősebb és nagyobb gépe van az győz és a balkánra érve nyugodtan lelehet tolni az útról akinek nem BMW-je van, az dögöljön csak meg, mert miért nem egy BMW-t vett?De hogy az eredeti mederbe visszakanyarodjak, az ETS2-őt úgy szar ahogy van, és bizony akadozik egy i7-esen is.
erről ennyit.
-
atomeec
senior tag
válasz Milka 78 #6300 üzenetére
Már elég késő, de nem fogod elhinni, megy a CF
Pontosan nem tudom, hogy sikerült, tegnap mókuskáltam rajta. Úgy kezdődött, hogy korábban írta valaki, hogy levett felbontással játszik, mert akkor a renderelést feljebb tudja venni. Az én monitoromon elég trágyául néz ki ha nem fullhd-ban van (levágott szélek, vagy szét van nyújtva, sőt, szélek oldalt és alul-felül...). Szóval inkább hagytam a felbontást. Kikapcsoltam az élsimítást és látványos volt a javulás. Gondoltam megpróbálom megint a crossfire dolgot és működik! Na...azt nem néztem, hogy az élsimítás miatt-e, de nélküle biztosan megy. Bizonyíték:
Beállítások:Természetesen ettől függetlenül majd szeretnék egy kártyás gépre fejleszteni én is...de nagyon örülök, hogy így sokkal folyamatosabban megy a játék
Ha esetleg valakinek két videókártyája van, akkor hasznát tudja venni. -
Amazing789
tag
válasz #70339072 #6297 üzenetére
Jók az észrevételeid biztosan de nem véletlenül olvasom .... kb. mindenütt, hogy szinte minden mai játék túl van lőve optimalizálás terén mert ugye a világot a fogyasztói társadalom kifejezés nem véletlenül lett kitalálva.
Te tényleg elvárod az ETS2 emberkéktől, hogy az 5 FPS miatt ők majd (főleg a Balkáni lakosok miatt) csiszolgatnak a motoron????
Eszük ágában se volt szerintem kis texturákat alkalmazni, csakúgy mint sok más gyártónak akik főleg fps gamák tömkelegénél szigorúan betartják a piac diktálta törvényeket. Ösztönözni kell a népet, hogy rohanjon i7 et venni 16gb ddr3 mal 2000mhz felett, ami együtt dübörög a minimum 2gb os vidikátyával.
Az, hogy mi itt a Balkánon le vagyunk maradva...hát az nekünk nagyon nem kedvez de a tervező asztalnál nem is a Balkáni +5Fps en agyalnak. -
ooszi
senior tag
Nekem így ahogy van tökéletesen megfelelő, egy dolog ami rohadtul idegesít, hogy néha de nem mindig akár 3-4-5 perc míg betölt.
BY ooszi
-
törölt tag
válasz tutuhawer #6302 üzenetére
ez a motor azért akad mert agyon számolja magát.
elfelejtettek a fiúk csalni, ahogyan azt minden rendes játékfejlesztő tudja hogy kell, pl árnyékokat ha számoltatsz az 40% proci idő, ha nem akkor pl. odarakod mint textura akkor ezt az időt meg is nyerted,,, csak azzal ugye dolgozni is kell.amikor pl az alternatívával fejlesztettem egy FPS probálkozást meg tudtam oldani hogy legyenek árnyékok kurva jól nézzen ki és ne kelljen árnyékot számolni a procinak.
ennyi...
és még sorolhatnám hol szúrták hasba az enginjét ennek az ets2-nek aki azóta is kurvára vérzik, és nem győzik kötözgetni de csak nem akar gyógyúlni
-
törölt tag
válasz Vakegérke #6301 üzenetére
ámen.
amúgy volt már játék projekt is amiből igaz nem lett semmi de eljutottunk a befektetők felkereséséig.
nagyban hozzájárultak a feloszláshoz.szerencsétlen olivér megálmodott egy tök jó játékot, tuti siker lett volna de a befektetők át akarták íratni az egész storyt is meg a macska ne macska legyen hanem dinoszaurusz, és ne egy professzorrol szoljon hanem 3 kutyáról
én tökre együtt éreztem az Olivérrel és megértettem hogy beintett a befektetőknek, sosem adta ki a játékát.
minden esetre sok minden érdekes dolgot hallottunk, és ha hiszed hanem ebben a rohadt világban ezek a köcsög befektetők egymásnak is adogatják a siker tippeket, ezért van az hogy szinte egy időben jelennek meg a simulátorok a stratégiák és az FPS-ek ha megfigyelted nagyon sokszor, ugyan is a semmiből mindig előkerül egy kurvára jól informált ellenzéki játékfejlesztő cég egy mamut aki véletlenűl pont ugyan olyat csinál csak pirosba...
szóval érdekesen működik ez a játék világ is.
azon sem csodálkoznék ha az SCS pl csinált volna néhány honlapot olyan fórumszerüségeket, ahol adnák a tippeket a kis rabszolgáknak akik ingyen fejlesztik modokkal az ETS2 motorjukat hogy életben lehessen tartani.... mert ugyebár az üzlet az üzlet és a legjobb üzlet ha ingyen dolgoztatod a birka népet
számomra pl inkább ez a hihetőbb...
-
tutuhawer
őstag
Szevasztok
Olvasgatok régóta, a játékkal, a franchise korábbi játékaival is játszom is jó ideje már.
A kérdés, hogy jól értelmezem-e az írásokat:
Nekem van egy kicsit szaggatós, 25-30 FPS körüli játékélményem, akármilyen grafikát állítok, leveszem, felteszem, mittudomén, és mindig annyi marad kb. Kicsit értetlenül álltam előtte, nem is vagyok szakértő, valahogy megemésztettem. A kérdés az, hogy azért akad néha meg mittudomén, mert valami a processzort basztatja és mindegy, hogy én mit állítok a grafikán, hogy folyamatosabb legyen?NETERROR_TERROR -- TutuHawer híres jelét mindenhol ismerik, ám neki még nevét leírni is nehezére esik -- Logitech G29, Sony Xperia 1, SONY WH-1000XM4, SONY MHC V81; SONY Dualshock 4; Dualsense
-
Vakegérke
félisten
válasz #70339072 #6299 üzenetére
Nézd, cimbora, (ha megengeded, hogy így szólítsalak,) ha megnyerem a lottó ötöst, tuti megbízlak egy hasonló jellegű játék megírásával. Akár konkurenciája is lehet annak, amit most sztárolunk. Te választhatod ki a munkatársakat, és szent esküvel fogadom, hogy bár az én pénzemről lesz szó, nem szólok bele semmibe. Egyetlen kérésem lesz, méghozzá az, hogy akik ebben a topicban teszteltük tevékenységed eredményeit, tesztelhessük a játékot készítésének bármely fázisában, ha már úgy véled, hogy van értelme.
Már csak nyerni kéne...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest