Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
Új hozzászólás Aktív témák
-
sogesz
csendes tag
Hali mindenkinek!
Múltkor olvastam itt, hogy milyen "szép" szavakkal illettétek szegény Face appot a mérete miatt, ami igaz is.
Mellesleg nálam nálam kifogástalanul működik. Nos akinek ez volt a gondja itt a megoldás. Cikk:Jön a butított Facebook a gyengébb okostelefonokra És az apk fájl.
Remélem tudtam segíteni!Ja, és magyar nyelvű!
-
Bli92
tag
Tisztában vagyok vele, hogy gyenge pontja a kamera, csak láttam milyen képeket csinál ha le van szedve róla ez és amit az enyém csinál az rosszabb. Ezért kérdeztem. Meg azért mert az előző telóm (sony sola) kamerája, egy fóliával volt leragasztva eredetileg mint a kijelző. Levettem a fóliát és azalatt áttetsző volt az üveg és szép képeket is csinált. Mostanra meg már egy olyan kék réteg látható rajta mint az M2-n és a képminőség is hasonló..
-
Bli92
tag
válasz
#01993216 #4694 üzenetére
Hát a kamera képe elég gázos azért gondoltam megpucolni, hátha szebb lesz.
A zárófedelek tömítéseit pedig azért kell megtisztítani, mert beporosodnak, főleg a töltőé, mivel az napi használatban van nálam. És ha ez megtörténik akkor nem tömítenek rendesen akkor pedig beázik a telefon mikor vizes közegben használom :/
-
törölt tag
Ezek szerint neked még nem jött elő ez a probléma. Olyan ronda a kamera lencséje, amikor jelentkezik ez a jelenség, hogy teljesen használhatatlan lesz. Amúgy én is zsebkendővel csináltam, a telefon nem hímes tojás, nem karcolja össze. Akkor karcolná meg, ha poros lenne és nekiesne egy száraz zsebkendővel.
-
törölt tag
válasz
henrik9602 #4686 üzenetére
A rács már másnak is leesett. Az garanciális probléma, vidd vissza!
A hangerő megoldására javaslok egy FR-t, az lehet megoldja a gondod. Ha nem, akkor hardveres probléma lesz, ami ugyancsak szerviz.
-
henrik9602
csendes tag
válasz
#01993216 #4685 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
SIM-em 7-8honapos.
xLOUD bevan kapcsolva de igyis gyötrelmesen halk. 1 méterről már nem hallod kb..
Egyébként ami van a telefin alján csik a hangszórónál az csak nekem esettle 3nap utan? Azert nemfognak szólni?
Alatta van egy ilyen gumis szőtt anyag nemtudom pontosan milehet az rajtavan ahoz nemnyultam. -
törölt tag
válasz
henrik9602 #4683 üzenetére
A halk hangszóróhoz nézd meg, hogy a Beállítások-ban be van-e kapcsolva az xLOUD, az növeli a hangerőt.
Térerő gondokat okozhat régi SIM kártya, cseréltesd ki!
A kijelző csere simán előfordulhat. Teszem azt mondjuk Samsung panel volt az elsőkben, most csak mondtam valamit, de a Sony úgy gondolja, hogy jobb lenne az LG, ezért az újabbakba azt tesz.
Már több telefonnál előfordult ilyesmi, mondjuk ott típushibák miatt. Nem nagyon láttunk itt kijelzőhibás M2-t, de ki tudja. Lehet, hogy pl. Amerikában 10-ből 8-nak gondja van. -
törölt tag
Zsákutcába futottam. Feleslegesen nem akarom megint szétrobbantani a telefonom.
Úgy tűnik, hogy az összes custom rom-hoz módosított kernel kell, ami ugye zárt bootloader-el nem megy. Még az official aosp projekt-hez is nyitott bl kell. A cwm készítője azt írta a fórumban, hogy látott már cm12-t stock kernel-el, de nem tudja hogyan, ő sem fejlesztő. A cm hivatalos honlapján meg azt írják, hogy bele kell nyúlni a kernel-be.
Az egyetlen lehetséges megoldás, ami talán működhetne, az az, hogy csinálok egy portolt MIUI rom-ot. Ezzel viszont az a gond, hogy nem találtam még egy olyan telefont, mint az M2 hardvere és van hozzá MIUI rom. Nincs kiindulási alap. Ha meg vagy a proci vagy a kijelzőfelbontás nem egyezik, akkor hónapokat pöcsölhetek a korrigálással, amit már csináltam más telefonon és valahogy nincs kedvem újra ezzel foglalkozni.
Alternatív megoldásként 2 lehetséges variáció merült fel bennem. Vagy nyitom a bl-t és akkor azt csinálok, amit akarok, vagy kivárom amíg valaki csinál egy olyan aosp rom-ot az xda-n, ami megy a zárt bl-el is és szét lehet borítani.
-
henrik9602
csendes tag
Utóbbi egy hétben 6-7 órás kijelzőidő 1nap12 óra akuhasználat.
aktiv fb,messenger,chrome,opera,zene,játék használattal.Egy hete észrevettem hogy a külső hangszóró halk.Szóval annyira ha itthon zenét hallgatok 1-2m távolságról nem hallok semmit. Teljes hangon megy.Öcsém vett 2hete m2-t nála telhesen jo minden.
Szerintetek cserélik/javitják?Jah és sokszor nincs térerőm öcsém m2 pedig full jel. neki kb 2 éves kártya nekem pedig 7-8 hónapos.
Jah és mégegy dolog öcsém m2-jének a kijelzője azonos maximum fényerőn fakobb enyémen a fehér sokkal valodibb nála inkabb ilyen kékes.
Azonos modelben is mas kijelző lenne?! Bár ez hülyeség. Szerintem. -
törölt tag
Clin+valami puha, mondjuk zsebkendő
Megfújod a zsebkendőt clin-el, aztán nekiállsz lemaszatolni az a kékes, lilás réteget. Szépen le fog jönni, de ne sajnáld, nem adja magát könnyen. Addig kell csinálni, amíg fény felé fordítva szép tiszta nem lesz.
Szerintem ez valami gyári védőréteg volt a lencsén, ami nem sokat bírt. Nekem 2 hét után jött ez elő. Azóta semmi gondom nincs vele.
-
Bli92
tag
Halihó!
Na most, hogy már 3 hete használom a telót megírom az eddig tapasztaltakat róla.
Adott egy Sony M2 Aqua készülék 4.4.4 CE Rom-mal.
A készülék kiválóan működik, volt, hogy 300 órát futott kikapcsolás nélkül és semmi akadás nem merült fel közben.
Az akku egy napot vígan kihúz intenzív használat mellett.
A kijelző szép képet ad, a hangszórója szintén jól szól, bár szerintem még kicsit hangos is
Az Aqua-t szerintem vezetékes fülhallgatóval nadrágzsebben hordani lehetetlen, mert kicsúszik a csatlakozó a helyéről. Legalábbis nekem ez történt, de mivel vízálló érdemes hozzá egy BT headsetet beszerezni, hogy ne sérüljön a csati ajtaja.
Az értesítő led (ezen nincs alul ledcsík) nagyon halvány, sápadt fényt ad ami engem kicsit zavart az elején.
Tegnap feltűnt, hogy ha számítógéphez csatlakozik a készülék vezetékkel, akkor az érintő felület kicsit megbolondul. Máshol is érzékel nem csak ahol hozzányúlok. Engem ez nem zavar, mert az előző telóm ha töltőre dugtam akkor is ezt csinálta, csak sokkal cifrábban (Sony Sola).Viszont lenne két kérdésem.
1. Olvastam, hogy a kameráról azt a kék réteget letakarítottátok és utána jobbak lettek a képek. Addig tisztogassam amíg áttetsző nem lesz a felület? Plusz azért nem mertem hozzá nyúlni, mert nem ismerem a készülék szigetelésének technikáját. Nem hiszem, hogy lenne bármilyen szigetelő bevonat a kameránál, de azért hátha ti tudtok erről valamit. Ugye nem sértek fel semmi ilyet azzal, ha nekiállok lepucolni a kékséget?
2. A gumigyűrűk és környékének a tisztítását alkoholos fültisztítóval gondoltam, úgy tudom az nem marja meg a gumit. Ez így van, igaz? -
Edi77
őstag
válasz
bubus66 #4671 üzenetére
Semmi gond, ha megírod a tapasztalataidat. Nálam ilyen gondok nincsenek, Gapps-szal nem kellett vacakolni, mert csak a térkép nem volt fönt, de nem is hiányzik, és tök jól futnak rajta azok az appok, amiket mindig is használok. Lehet aztán, hogy mivel ez az első mókolt ROM-om, nem tudok más tapasztalatokkal szolgálni, de a célom elértem vele: simán gyors lett a telóm, alig marad el a 4S-em gyorsaságától, nem laggol és gyorsan nyílnak meg az appok, a többi meg nem érdekes nekem
-
Sfi
tag
válasz
sutyesz96 #4631 üzenetére
Kétségtelen, hogy nem tökéletes a dolog, ezért is írtam, hogy hibákkal. És valóban, még a felső ledet is meg tudja zavarni, ha többféle értesítést is produkálniuk kellene a ledeknek. Ennek ellenére én több mint egy hónapja használom, 80 százalékban jól működik, és nekem még így is jobb, mintha ott lapítana halottan az a szép led
-
-
bubus66
nagyúr
Én anno szoptam eleget a CM-kel és mikor elkezdtem csinálni a gyári romokból érdekes módon jó volt
Viszont CM az egész ROM egy butitot ROM mivel és szinte semmivel nem kompatibilis, max, ha szanaszét mokolod az apk te szabod testre Gapps-sal stb-vel a legalapabb cuccot teszik bele, és vagy sikerül össze hozni a drivet vagy nem de inkább nem mint igen
Volt olyan CM amiben a kamera egy határ............. Volt olyan amelyikkel telefonálni nem lehetett volt, hogy 1 hetet kellett mokolni mire lett GPS jel.A 3.-kal nem letehet sms-t írni. Sőt a Kézi hálózat keresés sem működőt (sajnos a nagy CM miatt lett egyszer 2500 Ft plussz számlám) pont a kézi hálózat keresés hiánya miatt.
Ezért nem érdekelnek a CM-ek inkább akkor csinálok egyet magamnak, a stock romból és az is lesz olyan jó mint a lebutított CM és nem kell külön Gapps és nincsenek bent a szemetek.
Ne érts félre nem kötekedni, meg veszekedni akarok csak a véleményemet írtam le. Még tudnék írni egy pár érdekes dolgot.
(#4670) Dj Isti
3 napon belül kötelesek kicserélni. Igen ez így igaz ha viszont neten rendelted akkor még neked is van 14 nap elállási jogod..
-
Dj Isti
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
A mai napon meghozta a futár az Xperia M2 Aqua készülékemet, a Vodafone-tól.
Viszont van egy kis probléma vele. A kijelző jobb alsó részén van egy pixelhiba csík.
Mellékletként csatoltam róla egy képet. Elég idegesítő, hogy zsír új a készülék és az első bekapcsoláskor ez fogad.Beszéltem az ügyfélszolgálattal telefonon, azt mondták, hogy vigyem be Miskolcra a központi Vodafone-ba és ott tudnak nekem ebben segíteni. Kérdeztem, hogy adnak egy új készüléket és azt mondta a hölgy, hogy ezt nem ígéri. Úgyhogy holnap megyek és másik hibátlan mobil nélkül nem jövök el.
Nem fogom engedni, hogy ezt javítsák. Szerintetek a Vodafone hogy fog hozzá állni? Ad másik mobilt?
Valakinek esetleg volt már ezzel a típussal, hasonló kijelző hibája?
Köszönöm. -
törölt tag
Kedvenc oldalam az xda. Tele van arrogáns seggfejekkel. Az aosp projekt csak forráskódban elérhető. Sokan összerakták, de egyik se osztana meg egy letöltési linket még véletlenül se. Ha valaki ilyet kért a fórumban, azt mondták, hogy mindenki csinálja meg magának. Akkor mi a túrónak van a fórum, ha csak kioktatják a user-t, de nem segítenek. Ez tényleg bonyolult, hiába a tutorial, linux kell hozzá. Pont ezért nem írok az xda-ra, csak olvasom.
-
Edi77
őstag
válasz
#01993216 #4653 üzenetére
Arra bizony jó, tapasztaltam
2 nap alatt 3x laktam be az S2-őt, először cm10, aztán arra OTA-n CM11 egy FR kíséretében, de nem jött, be, így vissza a CM10 egy FR-rel megint...jó kis időtöltés volt. De most nagyon izgatja a fantáziámat a CM M2-re, úgyhogy, fiúk, hajrá rajtatok a világ szeme
-
törölt tag
válasz
#35202114 #4651 üzenetére
Azt kellene, hogy át kellene portolni a cm12-t, hogy menjen a gyári kernel-el. Úgy jónak kellene lennie, de szerintem az nem annyira egyszerű, mint az mtk processzorokhoz.
Vagy a hivatalos xperia aosp projekt-et kellene kipróbálni, de az meg csupa forráskód, nehéz rom formát csiszolni belőle.
Edi77: Csak elütjük az időt!
-
-
törölt tag
válasz
#01993216 #4648 üzenetére
Közbe megtaláltam azt a részt ami miat nem sikerült a művelet:
XDA
evDB Information
CyanogenMod 12 for Xperia M2, ROM for the Sony Xperia M2Contributors
galaxyfreak, erikcas
ROM OS Version: 5.0.x Lollipop
ROM Kernel: Linux 3.4.x
ROM Firmware Required: Unlocked Bootloader
Based On: CyanogenModVersion Information
Status: AlphaCreated 2014-12-12
Last Updated 2014-12-20 -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
#35202114 #4645 üzenetére
Nem megy a MIUI sem. Az első próbám után újra kellett húznom Flashtool-al a 4.3-as ROM-ot, root-olni és újra feltenni a cwm-et. Aztán megpróbáltam a MIUI-t. Utána be se tudtam kapcsolni a telefont.
A bootloader zártsága miatt nem lehet téglásítani a telefont, mivel a nand nem hozzáférhető, de erős a gyanúm, hogy pont ebből kifolyólag csak a gyári ROM-ok flashelhetők a CMW-ből is.
Bubus neked mi a véleményed a kérdésről?
-
törölt tag
válasz
bubus66 #4638 üzenetére
Ha gondolod az összefoglalóba is berakhatjátok.
(#4642) szanitec a készülékinfnél is D2303 van írva.
Ezeket nézd meg: [ROM][4.4.4] FIUI Xperia M2
+1 Like Tweet [ROM][PORT][D2303][4.4.4]Pac-Man-Beta 1[Open to fix!]
Honnan szedted le?
-
törölt tag
Volt egy kis szabad időm. Xda-n találtam egy leírást CWM-re zárt bl-re. Lefordítottam a lényeges részt ami minket érint. Ha gondoljátok nézzétek meg a blogomban. Ha lesz rá igény akkor a későbbiekben még csinálhatok pár ilyen írást.
-
elfelejt
aktív tag
Én ugyan pár napig használtam a light bar alkalmazást, de állandóan összeakadt az alsó és felső led... beállítottam a messenger-t, és a vibert hogy alul mutassa, szép is volt, csak 1-2 üzenet után a felső led másodpercenként villogott zölden.. csak újraindítással tudtam megfékezni mert állandóan villogott ha nem volt semmi értesítés még akkor is.. nemtudom nálatok van-e hasonló bug..
-
csaksike
csendes tag
Sziasztok. A lenti led, világít akkor is ha nem fogadott hívásod van v csak a képnézegetőnél van funkciója?
Köszi. -
silboy
aktív tag
Kipróbált,autós tartót tudnátok ajánlani a telefonhoz?Amit most lehet kapni a Lidl-ben az pl. nem jó,mert bárhogy rakom bele,mindíg nyomja valamelyik oldalsó gombot,vagy takarja a töltő csatlakozóját.
-
törölt tag
válasz
bubus66 #4616 üzenetére
Lementegettem amiket küldtél, bár még magam sem tudom minek. Nekem nagyon tetszik a stock 5.0. De azt csak 2 módon tudom feltenni. Vagy cm12 vagy a sony által készített aosp fejlesztés. A hiba ott van, hogy a cm12-ben nem csak a kamera nem működik, hanem sok egyéb nyűgje is van és Edi77-hez hasonlóan én sem akarok kompromisszumokat kötni, meg heteket azzal szórakozni, hogy próbáljak javítani a hibákon. Az aosp fejlesztés meg még annyira kezdeti stádiumban van, hogy nekem kellene forráskódokból meg csomagokból egy linux-al összerakni egy rom-ot, amihez még a tutorial is baromi bonyolult. Arról már nem is beszélve, hogy amit találtam róla olvasmányt, legalább annyi hibája van, mint a cm-eknek, ha nem több, szóval megint kinlódás lenne a vége. Mindezek tudatában még ha ki is tudnám nyitni a bl-t, nincs értelme ugrasztanom a garanciát egy kibelezett gyári rom-ért, hiszen root jogom így is van, kibelezni így is ki tudom, csak meg kell csinálnom minden újrahúzás után, de ez nem zavar. A lollipop fícsört meg ikoncserével és másik launcher-el meg tudom oldani. Bár így nem lesz 5.0-ás androidom, de az illúzió meglesz a design-ban. Aztán majd ha lesz pénzem telefont cserélni, akkor kicserélem egy nexus 5 vagy 6-ra, majd élvezem azon az új android nyújtotta előnyöket, legalább addigra kijavítják majd a hibáit.
-
bubus66
nagyúr
Ha valakit érdekel a FileCommader Prémium váltazata elérhető az oldalmon.
Edi77 ha letöltötted a Nova Launchert és csak kettő fájl van benne akkor szólj a 3.kat át küldöm
-
bubus66
nagyúr
válasz
#01993216 #4609 üzenetére
Itt a Droid Explorer kicsomagolási jelszó az oldalamon fent van
-
-
bubus66
nagyúr
válasz
#01993216 #4603 üzenetére
Ha módosítod a zipet akkor a cygwin-nel az úgy kell becsomagolni, hogy alá is írja
Vagy ha nem menne akkor a letöltött ROM-bol vedd ki a META-INF mappát és azt tedd bele. Erre nagyon kicsi az esély a cygwinnél
Twr-rel nem lehet zip-et húzni azt hiszem nem tudom mint ha valahol olvastam volna.
Deodex D2303 - 18.3.C.0.40 CE1- 4.4.2 KitKat.zip
Ezt pl letöltöd és akár fel is teheted de akár módosíthatod is
Milyen géped van 64 bites vagy 32 bites? Mert akkor küldök egy programot amival 100%-ba signozni lehet
-
-
törölt tag
válasz
bubus66 #4599 üzenetére
Tehát ha jól értelek, akkor azt tudom csinálni, hogy felteszem a cwm-et mondjuk a 4.4.4-hez, utána csinálok egy 4.4.4-es módosított rom-ot és a zip-be belenyúlva vagy írok egy script-et, ami nem engedi flashelni a boot.img-et.
...és akkor mi van, ha a módosított rom-ban kicserélem a gyári boot.img fájl arra a módosítottra, ami tartalmazza a cwm-et is? Elvileg újrahúzáskor cseréli a cmw-et is, de ugyanarra, tehát nem okozhat fennakadást. Vagy jobb megoldás a script írása? Amúgy igazad van, boot.img nélkül el se indul a telepítés.
Nyitott bootloader-ről beszélünk, természetesen. Még nem nyitottam ki, de tervben van, csak felmérem a lehetőségeket. Esetéeg nem találkoztál cwm-el zárt bootloader-hez? Néhány típushoz láttam már, de M2-höz nem találtam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest