Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:51:48

LOGOUT.hu

Samsung Galaxy Watch - Időtálló
Üdvözöllek a Samsung Galaxy Watch okosóra topikjában!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3111) Rigormortiis


Rigormortiis
addikt

Némi tapasztalat, és pár kérdés:

Mennyivel fogyaszt többet az óra, ha bekapcsolom a pontosabb helymeghatározás funkciót? Az alap helymeghatározással nem keveset téved. Futópályán futok, a belső kör 400m, az óra viszont mindig téved 1-10 m-t, bár pontosan nem tudom, mert km-t jelez, és csak 10m pontossággal írja ki a megtett távot. Viszont ha minden körben téved 5-10m-t, az 10 km vonatkozásában több 100 méter is lehet, ami azért annyira nem jó, bár érthető, mivel közúton, amennyire tudom, nem csak a gps adatok alapján mérnek távolságot a gps szoftverek, hanem ráhúzzák a "valós", kocsival mért adatokat is, és a kettőt összeboronálja.

Itt, vagy bent az erdőben és földúton nincsenek "valós" adatok, csak a gps, úgyhogy érthető a tévedés, és pont ezért érdekel, hogy mennyivel pontosabb/fogyaszt többet a "pontosabb helymeghatározás" - opció.

Következő kérdésem: le lehet valahogy tiltani, hogy ne álljon neki állandóan rezegni, ha észleli, hogy nekiálltam sétálni? Piszok idegesítő. Ahogy az összes önálló tevékenységészlelésének jelzésre... Ha futok vagy bringázok, akkor mérjen, amúgy meg hagyjon békén.

Rá lehet valahogy másolni Deezer zenéket? Sz.r, hogy igazából csak a zene miatt magammal kell vinnem a telefont is. A MM-ban láttam olyan Fibit órát, amin ilyen opció is volt, de az ránézésre Apple Watch volt, és nem csípem a koppintásokat.

Crossfitre egyébként több szempontból is alkalmatlan a szerkezet, hiszen hiába van benne Burpee-teszt is, ha börpizés közben eleve annyit mozog a csukló, hogy vagy túlságosan feszül az óra, vagy lötyög, piszok kényelmetlen, és ez még a kisebb variáns, a nagyobb gondolom még kényelmetlenebb.

Arról nem is beszélve, hogy mihelyst felkerül a csuklótartó és a tenyérvédő, már nincs is hely az órának, az alkaron meg nem mér szinte semmit, meg hülyén is néz ki.

Ettől függetlenül van értelme futáshoz/bringázáshoz...még egy gondolat...a magasságmérővel biztos van valami, mert nekem vagy 150 m szintkülönbséget regisztrált, noha egy tökéletesen egyenes pályán futottam...

Fasza, hogy lehet vele léptetni a zenét, de sokkal kényelmetlenebb a jobb kezemmel megfogni a bal kezemen lévő órát és nyomkodni, mint a bal kezemmel fenyúlni a füleshez... Bringázásnál meg még kényelmetlenebb.

Találtam egy alkalmazást, amivel látom a órán a kamera képét, és lehet vele így exponálni, ez tényleg fasza...ha van még nálunk egy állvány is.

Személy szerint csak a sporttal kapcsolatos részeit tudom értékelni az eszköznek, no és a kijelzőt, de hát Samsung terméktől elvárás, hogy abban erős legyen. Minden máshoz, értesítéshez, akármihez kell a telefon is a közelben, ha meg már egyszer ott a telefon, akkor a f.szér legyen az embernél egy 70 ezres óra, ami igazából mindenben sokkal butább nála?

Párszor elviszem még sportolni, aztán meglátom, mi legyen vele, szerencsére jó áron vettem.

Szerk.: Nem lehet a bt kapcsolgatásához gyorskapcsolót rendelni, vagy muszáj mindig a kapcsolatok menüben kotorászni hozzá?

[ Szerkesztve ]

Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 5, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.