Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:58:57

LOGOUT.hu

Samsung Galaxy S9 és S9+
Kérlek olvasd át az összefoglalót, mielőtt a fórumban kérdeznél!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21151) Donki Hóte válasza Vhiktor (#21149) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Mit tudsz csinálni?

Végrehajtod lépésről lépésre, ami itt le van írva :R

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#21152) Vhiktor válasza Donki Hóte (#21151) üzenetére


Vhiktor
veterán

:R
Akkor mókolás nékül soha nem fog frissülni a telefonom?

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#21153) expendables válasza dkovizoli (#21146) üzenetére


expendables
aktív tag

Aza gond,hogy XEH/XEH/SEE/SEE van neki most,legalsó sor.

És ilyennek kellene lennie: XEH/XEH/XEH/SEE.

Vhiktor: Azt tudod csinálni,hogy tedd fel újra az XEH romot csak a sima csc-vel,ne a home-al. Utána ilyennek kell lennie:XEH/XEH/XEH/SEE és ez frissülni fog majd mindig XEH-ra.

[ Szerkesztve ]

(#21154) csorbajeno válasza dkovizoli (#21146) üzenetére


csorbajeno
veterán

Én is csak a Knox-ra tudok gondolni...
A kép alapján én is mindent rendben látok.

(#21155) dkovizoli válasza expendables (#21153) üzenetére


dkovizoli
addikt

Azért néz ki így mert csak egy kártyával használja. Az első kód a frissítés kódja. Vagyis a jelenleg aktív CSC. Amikor berakta a kártyát akkor állt első alkalommal erre. Onnan kapja a frissítést, feltéve, hogy az adott romm abban a régióban ki lett adva. Ez a rom igen. A második és a harmadik, benne levő kártya régiója. Ha nincs benne, nyilván az ami a telefon régiója is. A negyedik pedig a telefon származási régiója.
Csak megnézném azt a knox- ot.

[ Szerkesztve ]

(#21156) Mr.Silkó válasza Vhiktor (#21152) üzenetére


Mr.Silkó
veterán

Nagyon úgy néz ki, bár nem nevezném mókolásnak ezt, nagyon nem lehet elrontani, itt nincs még szükség rootra és hasonlókra.

(#21157) Vhiktor válasza dkovizoli (#21155) üzenetére


Vhiktor
veterán

Nem tudom, hogy az számít e, hogy telekom kártyával használom.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#21158) dkovizoli válasza Vhiktor (#21157) üzenetére


dkovizoli
addikt

Nem.
Nézd meg a Knox számlálót hogy mit mutat.

[ Szerkesztve ]

(#21159) lukacsik


lukacsik
tag

Nem tudom miért vagytok annyira oda a pie-ért. A reminder -ből kikerült az újra hívás. Az emailek (samsung mail) nem szinkronizál rendesen. Két hívás közt váltani valamiért vagy nem, vagy csak lassan müködik. A gesztus vez. olyan kis bénácska. ujjlenyomat érzékelő szerintem lassabb vagy nem érzékel annyira pontosan. Az ikonok nem szépek híváskor a háttér az nagyon "cuki" de ez szubjektív. Nem lett gyorsabb/lassabb. Nekem valahogy nem annyira logikus a beállítás sem de ezt megint csak szubjektív. Munkára összességében nagyobb barátságban voltam a telefonnal Oreo alatt! De ez csak egy vélemény!
Nagyon bonyolult vissza menni a régi rendszerre?

(#21160) akos_ur


akos_ur
aktív tag

Sziasztok,

Tehát ha jól olvastam a hozzászólásokat, akkor teljesen mindegy, hogy milyen sufni, akár ázsiai régiós telefonom van, ha megcsinálom a már többször linkelt ODIN-os procedúrát, akkor az XEH lesz rajta és eszerint fog OTA frissülni a telefon, tehát a magyar független ROM frissítéseit fogom megkapni és innentől kezdve már teljesen mindegy, hogy honnan származik a telefon, ha jól értem, akkor tulajdonképpen "magyarosítottam" erre a régióra? (max. az infóban fog látszani az eredeti régiókód, de ezen kívül semmi köze nem lesz már a származási helyéhez?) A lényeg, hogy sima CSC-vel legyen feltéve, ami egy FR-t is csinál. Fontos még, SIM kártya nélkül legyen csinálva a ROM felrakás? Az első indulás után telefon off, SIM kártya mehet bele.

Ez akkor így van? :)

(#21161) kelly416 válasza MADcat (#21147) üzenetére


kelly416
veterán

Szerdán, ha jól emlékszem. ;]

(#21162) dkovizoli válasza akos_ur (#21160) üzenetére


dkovizoli
addikt

Igen, teljesen jól értelmezted. A sim sem lényeg.

(#21163) Ákkk válasza akos_ur (#21160) üzenetére


Ákkk
addikt

Ázsiai régiós telefonra nem lesz garanciád ha valami tönkremegy a szervíz még pénzért sem javítja az eu-ban.
Ha eu-s 1 év a garancia ha itthon vásárolt hivatalos viszonteladótól akkor 2 év.
Hivatalos szervíz még aksit sem cserél usa,ázsiai régiós telefonban.
Ha ezek nem lényegek akkor igen...

A technika nem az agy helyettesítő terméke.

(#21164) dkovizoli válasza Ákkk (#21163) üzenetére


dkovizoli
addikt

Ez mondjuk teljes mértékben helytálló. Csak feltételeztem, hogy már van neki egy valami ázsiai vagy sufni telefon, ahogy írta. Ha csak most akar venni, akkor ez is sokat nyom a latba, amit írtál.

(#21165) akos_ur válasza Ákkk (#21163) üzenetére


akos_ur
aktív tag

köszi köszi, szóval akkor minimum EU régiós legyen, vagy persze a hivatalos magyar viszonteladótól vett a legjobb... csak hát kicsit szívom a fogam arra a plusz felárra, ugyan azért a készülékért, aminek nagy valószínűséggel semmi baja nem lesz... viszont ha egyszer lesz akkor nagyon ráb***hatok :D

sőt, lehet, hogy megvennék egy használtat is, csak hát ott meg végképp akkor ki kell kérdezni az eladót, hogy hol vette, mutassa a telefon névjegyét, milyen régiós :)

(#21166) Tiger.


Tiger.
nagyúr

Valaki megnézné, ha újra indítja a telefont, az alap melett, valakinek beállított csengőhangot nem állítja vissza alapra?

Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/Asus Rog Strix g531gu/Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 13 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.

(#21167) akos_ur válasza dkovizoli (#21162) üzenetére


akos_ur
aktív tag

Nagyon köszi :)

Még egy kérdés: és ha Telenoros vagyok és VoLTE -t akarok? :) Erre az XEH-ra rá lehet tenni a PAN-t és ennyi, onnantól kezdve mennie kéne? Illetve ha ezt nem akarom, akkor az XEH-n hogyan lesz VoLTE, mitől függ, majd egyszer csak lefrissül ez a ROM amiben már lesz VoLTE támogatás, vagy ez nem a ROM-tól függ, hanem hogy a Telenor mikor engedélyezi a független telefonokra is? Egyszer csak elindulhat XEH-n is, szoftverfrissítés nélkül? Az is megeshet, hogy maga a SIM kártya nem támogatja és azt is cserélni kell?

(#21168) expendables válasza Tiger. (#21166) üzenetére


expendables
aktív tag

Nekem újraindítás után is megmarad az a csengőhang,amit előzőleg beállítok. Többszöri újraindítás után is.

(#21169) dkovizoli válasza akos_ur (#21167) üzenetére


dkovizoli
addikt

Jó kérdéseid vannak! 😀 elméletileg mindegyikre fel lehet rakni mindegyik romot. Nyilván ami exynossal van szerelve arra azokat amik arra valók. Ami snapdragonos arra meg azokat. Ezt nagyon nem szabad keverni. A telenor a saját közleménye szerint, a saját romját támogatja egyelőre és bizonyos készülékeket. Ez annyiban érdekes, hogy a telenor topicban beszámolnak más típusokról is, amik müködnek. Remélem hamarosan ez bővülni fog és más, nem szolgáltatói romokat is támogatni fognak. De hogy ez mikor lesz, annak nem én vagyok a megmondhatója.

[ Szerkesztve ]

(#21170) akos_ur válasza dkovizoli (#21169) üzenetére


akos_ur
aktív tag

köszi köszi :)

(amúgy ez a régió meg gari kérdés abszolút összevissza van ezeknél a sufni boltoknál.... valamelyik 150ért árulja az S9-et 1év forgalmazói garival,. a másik bolt ugyan ennyiért odaírja, hogy 2 év gyártói :D.... miközben a legolcsóbb hivatalos helyen is 170k-ba kerül :D ...valszeg egy használt de hivatalos helyen vett, még garis telóra fogok lecsapni úgy néz ki... még egyszer köszi minden infót :) )

(#21171) bigdigit válasza akos_ur (#21167) üzenetére


bigdigit
addikt

Nekem független a készülékem.Próbakép feltettem a telenoros romot és egyből lett volte.De gondolom februári xeh frissítésben is már benne lesz.Akkor ha itt kapok visszajelzést vissza váltok.Ugyanúgy megmaradt a 2 sim hiába egy simes a telenor által árult s9+.

[ Szerkesztve ]

(#21172) dkovizoli válasza akos_ur (#21170) üzenetére


dkovizoli
addikt

Szivesen

(#21173) Gubu0101


Gubu0101
veterán

Indítottam egy Volte topikot,aki gondolja megoszthatja tapasztalatait és észrevételeit segítséget is kérhet.Ne legyenek a nem erre kimondott topikok szétoffolva :R :D

…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)…ROG Ally…ROG Cetra True Wireless  MacBook Air M1  iPad Air  iPhone 14 Pro Max  Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…

(#21174) akos_ur válasza bigdigit (#21171) üzenetére


akos_ur
aktív tag

köszi az infót :)

(#21175) csorbajeno válasza lukacsik (#21159) üzenetére


csorbajeno
veterán

Arra az újrahívásra gondolsz, amit ha SMS-sel utasítottál el, akkor azt feljegyezte a Reminder, akkor tévedsz, mert az most is működik. Ebben a percben teszteltem le. Csak jelenítsd neg a kezdőképernyőn és kapcsold be ezt a funkciót, mert valószínűleg ki van kapcsolva.

(#21176) Oldman2 válasza Gubu0101 (#21173) üzenetére


Oldman2
veterán

Köszi!
:R

(#21177) lukacsik válasza csorbajeno (#21175) üzenetére


lukacsik
tag

Nem! Arra mikor hívtál valakit de nem vette fel, lenyomtad. Közvetlen utána képernyőn volt egy opció hogy reminder -hez adás vagy ilyesmi. Ha arra rányomtam betette az emlékeztetőbe a névjegyet telefonszámmal. Csak azt kellett beállítani mikor szóljon hogy hívjam újra. Ez nekem nagyon hasznos volt...

(#21178) ScourgeA válasza Mr.Silkó (#21139) üzenetére


ScourgeA
tag

Pie-ra új Samsung böngésző van, verziószáma 9.0.01.45.
Az app maga nem jelzi a frissítést, és a Galaxy Apps sem a frissítések között.
Be kell lépni a Galaxy Apps/Saját alkalmazások/Mind felületre, és ott az alkalmazást megkeresve a mellette lévő hullámvonalra bökve megfrissíteni.
Ha így sem jó, próbáld ki a bétát (9.2.00.19)

[ Szerkesztve ]

(#21179) thedarkfox válasza lukacsik (#21177) üzenetére


thedarkfox
senior tag

Fals válasz bocsi :D

[ Szerkesztve ]

(#21180) shrike


shrike
újonc

Sziasztok! Rendeltem egy S9-et, már nagyon várom hogy megérkezzen. :)
Szeretnék érdeklődni, hogy NOKIA vezeték nélküli töltő állvány érzékeli, ha igen, javasolt a használata?

A töltő adatai
Output: DC12V, 0,75A
Input: AC 100-24V 50-60Hz 0,3A

Előre is köszi a választ!

(#21181) Mr.Silkó válasza shrike (#21180) üzenetére


Mr.Silkó
veterán

Ha QI szabványú, akkor nem lesz gond.

(#21182) Mr.Silkó válasza ScourgeA (#21178) üzenetére


Mr.Silkó
veterán

Még Oreón vagyok, de akkor bízom benne, hogy a Pie verziós Internet app már javítja a tapasztalt hibákat.

(#21183) rgeorge válasza Mr.Silkó (#21182) üzenetére


rgeorge
addikt

Viszont ebben a verzióban nincs benne a saját éjszakai mód, csak az általánost kapcsolja. Ha pedig olyan témát használ valaki, ami ezt nem támogatja, akkor a böngészőt sem tudja éjszakai módban használni. Ez nem jól változott sajnos. Sőt, most nézem, hogy a böngésző nem is tudja bekapcsolni az éjszakai módot, csak a világost, ha a globális éjszakai mód van bekapcsolva.
Az előző verzióval nekem is voltak gondjaim, bizonyos oldalakra visszalépve azok visszaugrottak a lap elejére, valamint a görgetés közben is voltak megjelenítési furcsaságok.

[ Szerkesztve ]

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#21184) dkovizoli válasza rgeorge (#21183) üzenetére


dkovizoli
addikt

Pont ezt az éjszakai módot kerestem én is. De akkor látom már neked is feltűnt. Nem is értem miért nem lehet témától függetlenül kapcsolni.
Viszont letöltöttem a play-ből a bétát és azon müködik.

[ Szerkesztve ]

(#21185) Donki Hóte válasza dkovizoli (#21158) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Ebben a szituációban miért fontos a Knox állása?

Szerintem tök mindegy, hogy a Knox ugrott, vagy szoftver keveredés van, Odin nélkül sosem fog felkerülni neki a Pie.

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#21186) dkovizoli válasza Donki Hóte (#21185) üzenetére


dkovizoli
addikt

Azért mert ezt a verziót kiadták XEH-ra is. Tehát frissítenie kellene. Viszont ha a Knox ugrott, akkor az alapból gátolja a frissítést.

[ Szerkesztve ]

(#21187) Donki Hóte válasza dkovizoli (#21186) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Ha Knox ugrott, akkor Odinnal sem lehet frissíteni :F

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#21188) dvarw.mtl válasza Donki Hóte (#21187) üzenetére


dvarw.mtl
tag

Dehogynem

𝕯𝖛𝖆𝖗𝖜

(#21189) dkovizoli válasza Donki Hóte (#21187) üzenetére


dkovizoli
addikt

Úgy tudom, hogy azzal lehet. Visszatudsz állítani mindent gyárira, csak a knox számlálót nem. Egy root után visszalehet rakni hivatalos szoftvert, de a számláló nem áll már vissza. Akkor úgy írom, hogy az OTA frissítést gátolja.

[ Szerkesztve ]

(#21190) Donki Hóte válasza dkovizoli (#21189) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Akkor ismét kérdem, hogy jelen szituációban miért lényeges kérdés a Knox állása :F

Akár ugrott, akár nem, csakis Odinnal tudja a kolléga a Pie-t feltelepíteni a telefonjára.

Az ő XEH/XEH/SEE/SEE verziója nem frissül június óta, szerintem nincs 1 ezrelék valószínűsége annak, hogy a jövőben egyszercsak frissülne.

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#21191) dvarw.mtl válasza dkovizoli (#21189) üzenetére


dvarw.mtl
tag

Ha odinnal visszarakod a gyárit lesz ota is (ha elérhető)

𝕯𝖛𝖆𝖗𝖜

(#21192) dkovizoli válasza Donki Hóte (#21190) üzenetére


dkovizoli
addikt

Azért, mert ha a Knox ugrott akkor megvan, hogy miért nem frissült. Ebben az esetben a továbbiakban sem fog OTA érkezni. Ha nem az , akkor viszont nem látom okát, hogy mi gátolja.
Valószínű, hogy Odinoznia kell. Csak ha most itt megnyugtatjuk, hogy később minden rendben lesz, akkor joggal kérdezi majd, hogy mégis miért nem kap.

(#21193) dkovizoli válasza dvarw.mtl (#21191) üzenetére


dkovizoli
addikt

Ha knox ugrott, akkor is? Nem így tudom, de ebben nem vagyok 100%-ig biztos. Ha megnézné azt a számlálót, máris kiderülne.

[ Szerkesztve ]

(#21194) dvarw.mtl válasza dkovizoli (#21193) üzenetére


dvarw.mtl
tag

Akkor is. Mindig is így volt. A rom legyen hivatalos...

[ Szerkesztve ]

𝕯𝖛𝖆𝖗𝖜

(#21195) dkovizoli válasza Donki Hóte (#21190) üzenetére


dkovizoli
addikt

A legbiztosabb, ha felrakja az utolsó XEH-t. Később majd kiderül.

(#21196) Mr.Silkó


Mr.Silkó
veterán

Na egy kis infó a hivatalos OTA Pie frissítéssel kapcsolatban (aki még nem kapta meg):

YouTube link a képernyőképhez.

Forrás: Tech2.

Valamint egy rövid ismertető ide kapcsolódóan, Bog tollából (friss).

[ Szerkesztve ]

(#21197) Mr.Silkó válasza rgeorge (#21183) üzenetére


Mr.Silkó
veterán

Akkor nem egyedi eset az enyém. Én speciel a böngésző éjszakai módját eddig nem használtam, viszont a Pie rendszerszintű sötét módját biztosan fogom.

(#21198) csorbajeno válasza Donki Hóte (#21187) üzenetére


csorbajeno
veterán

De lehet, sőt csak azzal lehet frissíteni.

(#21199) csorbajeno válasza Donki Hóte (#21190) üzenetére


csorbajeno
veterán

De a probléma okát jó lenne tudni, hogy ha most frissít Odinnal, akkor utána lesz neki OTA frissítés, vagy mindig Odinnal tud majd frissíteni.

(#21200) Tiger.


Tiger.
nagyúr

Úgy látom a telefonon van automatikus energia takarékos mód 5%-nal.

Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/Asus Rog Strix g531gu/Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 13 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.