- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Samsung Galaxy S9 és S9+
Kérlek olvasd át az összefoglalót, mielőtt a fórumban kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darth11
aktív tag
válasz
Donki Hóte #16198 üzenetére
Nem elég pár percre rátenni a töltőre, egy teljes töltés után jelenik meg a menüpont.
-
HUTCHDB
nagyúr
-
-
Caranita
aktív tag
válasz
HUTCHDB #16146 üzenetére
Pl. Erste mobilbank app a legutóbbi frissítés előtt hibára futott a legtöbb dual készülékkel, köztük az S9+-nál is.
A gond az volt, hogy a hitelesítő sms-t nem tudta elküldeni a bank felé, hiába választottam ki a bank által regisztrált számom elsődleges simnek. (szöveges üzenetnek)
Megoldás az lett, hogy kivettem a másik SIM-et, csak így nem omlott össze az app.
Hívtam az Erstet, kapcsolták a technikai osztályt, ahol mondták, hogy tudnak a hibáról, és más banknál is voltak már hasonló gondok, rajta vannak az ügyön.
Szóval annyira nem hülyeség ez, ha vki nem akar hibabejelentéssel bohóckodni, bosszankodni, próbálkozni, hogy milyen sim kombinációval lesz hajlandó működni az app, és nem kell a dual, akkor miért ne döntsön ez alapján
-
válasz
Fitzgerald #16187 üzenetére
LG V20-am is tudta ugyanezt a SoT-t kisebb aksival és AOD-vel, pedig abban IPS panel volt.
Semmit nem számít, mert nem a kijelző miatt tudta ugyanazt.
-
Fitzgerald
veterán
Dual SIM-el, legkisebb fényerejű AOD mellett legjobb esetben 3 óra kijelzőidő szokott nekem összejönni egy 22-25 órás periódus alatt az S9+ -al, 80%-os fényerővel. 18-20%-on rakom mindig töltőre.
Régen jobbak voltak az amoledek is fogyasztásban, aztán szépen lassan valahogy eljutottunk oda, hogy tökmindegy hogy amoled vagy IPS panel van a készülékben, zabál mint az állat.
LG V20-am is tudta ugyanezt a SoT-t kisebb aksival és AOD-vel, pedig abban IPS panel volt. -
Macskasy
tag
Pie-on nektek mennyi SoT jön össze ? Idleben mintha sokkal kevesebbet fogyasztana a keszülék viszont amikor kapja a terhelést úgy merül, sztem még a profi búvár ismerőseim is megnéznék.
3óra 15perc-4órákat hoz. S9+ -
Rinocerosz
őstag
Sziasztok!
Nem rég vettem S9Plus-t és rakattam rá üvegfóliát (nem olcsón) de már most kezd feljönni és valamiért nem annyira jól érzékel mint, ahogy kellene... persze be van kapcsolva az a érintésérzékenység de így is amikor gépelek néha ki ki hagy egy betűt...
Ez nektek is így van vagy van valami fólia ami jobb?
Egyébként nagyon király a telfon iszonyatosan tetszik -
Mr.Silkó
veterán
Üdv!
2 SIM-es az S9+-om, de csak egyet használok benne (a második slotban microSD van), így a kétkártyás fogyasztásról nem tudok érdemi infót adni.
A második kérdésedre: Általában az üzemidő eléggé sok egyéni paramétertől (is) függ – hálózati lefedettség, aktív kijelzőidő, erőforrás igényes appok, felhasználási szokások –, amit a magam nevében nyilatkozhatok, az az, hogy egy SIM-es használattal, változó – 3-7 óra – SoT-tal, általában közepes lefedettséggel, otthon stabil Wi-Fi-vel, munkahelyen pedig gyatra térerős 4G/3G-vel, ½-1 óra telefonálással, folyamatos szinkronizáció mellett, automata fényerővel, mindenfajta energiatakarékos üzemmód használata nélkül, nálam minden este töltőre kerül az S9+, de sokszor inkább csak a biztonság kedvéért, mivel többnyire marad még estére az aksiban 30-60% töltöttség. 2 napra viszont csak akkor lenne elég nálam, ha jócskán lejjebb adnék ezekből és éjszakára repülőgépes üzemmódban hagynám a mobilt.
-
Reverting
őstag
válasz
csorbajeno #16180 üzenetére
Nekem meg ez is boven sok
nincs is rajta meg semmi csak par foto meg az update.zip...
csorbajeno Minden heten olcsobbak...
-
zunga
tag
Üdv! S9+-t használja valaki 2 simmel? Az üzemidőben sokat jelent, hogy 2 kártya van egyszerre hálózaton? Meg egyébként is érdekelne az üzemidő ennél a telefonnál.
-
DeFence
tag
Egy kérdés, Fb és Messenger alkalmazásnál ti ki tudjátok kapcsolni a rezgést? Mert én ha az alkalmazás értesítésekben ki kapcsolom a chat és hivasokban a rezgés kikapcsolására akkor annyi történik hogy nem egyet rezeg hanem két rövidebbet. Ez számomra baromi bosszantó. S7 edgenél is ugyanez bolt és itt S9nél is ezt produkálja.
-
Gubu0101
veterán
-
gyuri2008
veterán
A szolgáltatók által forgalmazott telefon dobozában ezek nincsenek benne,Csomag tartalma:
Készülék, sim tű, OTG adapter, AKG headset, hálózati töltő fej (gyorstöltő) ,USB adatkábel, USB type C átalakító.
A vodafonnál csak ezek vannak benne Tartozékok: Doboz, sim tű, töltő, adatkábel, fülhallgató, garanciapapír, leírások? -
csorbajeno
veterán
A Samsung ha tehetné, akkor mindenhová Exynossal, a saját chipsetjével adná ki a telefont, de a Samsung és a Qualcomm kötött egy megállapodást, miszerint az USA-ban Snapdragonos chipsettel dobják piacra, cserébe ők lehetnek az elsők, akik hivatalosan megkapják az aktuális év csúcslapkáit. Így van kétféle chipset. Az pedig, hogy 1 vagy 2 SIM kezelésére alkalmas a telefon, az a szolgáltatótól/eladótól függ, mert alapesetben független, dual SIM-es az S9, de itthon a Telenor és a Vodafone 1 SIM-es verziót árusít, a független viszonteladók és a Telekom pedig dual SIM-es verziót árul. Mondhatni, így négyféle verzió létezik a telefonból, de Európában ebből a négyből valójában csak kettőt lehet elérni, az Exynos 1 és 2 SIM-es verzióját.
Ha mindenképpen erőltetik, hogy az Snapdragonos, akkor szerintem kezdj el gyanakodni és teszteld a telefont. Ez utóbbi csak javaslat, én már jártam meg ezzel.
-
HUTCHDB
nagyúr
Az alap eset az, hogy dual simes, es exynos processzorosak.
Amerikaban snapdragon (845) processzorral hozzak forgalomba.
Itthon a telenor, es a voda exynos, 1 sim-est arusit.
A telekomtol szarmazok (amelyek fuggetlenek) es a (szolgaltato mentes) fuggetlenek (samsung bolt, medai markt, edigital, euronics, stb.) dual simes, exynos processzorosak. -
bzs73
őstag
válasz
csorbajeno #16155 üzenetére
Ok köszi. Ja hogy 1 szimesbe is van 2 féle? Én azt hittem az 1 simes mind snapdragonos. Akkor nem foglalkozok vele, lesz dual, sose tudni. Mint írtam nekem a 64gb bőven elég,sd nem fogja a helyet.
-
csorbajeno
veterán
A dual SIM-essel csak nyerhetsz, mert ott a másoffdik foglalatba akár SIM-et, akr memóriakártyt is tehetsz, illetve ahogy írták is független gyárilag a telefon. A Snapdragonos résszel nem kell foglalkoznod, ugyani az USA only, így abba itt nem fogsz belefutni, egyébként az Exynos verzióból is van 1 SIM-es. Tény a sebességbeli eltérés, de ezt csak YouTube videókon láthatod, a gyakorlatban nem fogod tapasztalni az előbb emlíet oknál fogva.
-
badmad
senior tag
válasz
csorbajeno #16141 üzenetére
Ha nem béta lessz a pie és müködik majd a téma áruház olyat teszel rá amilyet akarsz.
-
bzs73
őstag
Ok, akkor vehetem a dualos verziót. Csak mert olvastam párszor már, hogy pl a snapdragonos 1 simes verzió jóval gyorsabb, sőt youtubon is láttam ilyen teszteket, de gondolom ez szemmel nem észrevehető, inkább mérésekben jön ki.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
gaborm69 #16145 üzenetére
Hol vetted az 1 sim-es verziot? Valamelyik samsung store-ban?
Nekem dual sim-es van, de semmi gond a banki alkalmazassal. Nem tudom, hogy ezt honnan vetted?!?!
Mi is lenne vele a gond, hiszen hivatalosan dual sim-eskent gyartott, samsung altal arusitott telefonrol van szo. -
bzs73
őstag
Üdv. Most vennék s9 telót. Dual simes és a sima között van különbség? Már hátrányra gondolok, vagy nyugodtan vehetem a dualt. Nekem a 64gb belső elég bőven. Köszi
-
csorbajeno
veterán
Azért remélem, hogy az Oreo-s ikonkészletet vissza lehet majd tenni a Pie-re, mert nekem nagyon nem jön be. Nagyon megrajzolt, gagyi hatást kelt számomra.
-
laci laci
addikt
Samsung Galaxy s9 és s9 plus 9.0(pie) beta frissítés akár odinnal,akár sd. kártyával. Olvasd el figyelmesen.Csak saját felelősségre.
Android 9.0 beta -
Tomix24
addikt
Nálam a Pie felment az update.zip-el. Ugyanazon mennyiségű nyomkodás után nap végén, 15-20%-al több marad benne.
Google cam - Semmien verzió nem fut, nagy sajnálatomra.
Nem megyek vissza OREOra.
-
vodrosjozsi
addikt
válasz
msgt.fubar #16137 üzenetére
Nem fog ugrani a gari de az ota frissítés nem lesz elérhető mert beta verzión vagy. Ahhoz vagy meg kell várnod a januári pie-t vagy visszamész oreo-ra.
-
fzboxx
senior tag
Kész a kijelző csere...
Kedden adtam le a váci úti Samsung szervizbe, pénteken már kész is volt.
Gyorsak voltak.
Kijelző plusz alaplap csere volt gariban. -
szab120
tag
Szerintetek melyiket éri megvenni? Samsung Evo microsdxc c10 u3 128 gb vagy Sandisk c10 u1 200 gb? Mindkettő egy árban van. (A 64 gb-os Samsung karit megelégedéssel használom évek óta,de kinőttem.)
-
Reverting
őstag
válasz
msgt.fubar #16132 üzenetére
-
Macskasy
tag
Betan ki lehet valahogy kapcsolni a bixby gombot ?
-
vodrosjozsi
addikt
válasz
msgt.fubar #16119 üzenetére
Figyu, előbb xeh-re kell átállni, utána lehet bármit is felrakni.
-
Reverting
őstag
válasz
msgt.fubar #16119 üzenetére
Igen, de t-romra nem megy fel, egyszerubb ha feraksz egy "uj" XEH-romot, es sd-re masolod az update.zip-et...
Itt nezz korul par napja kitargyaltuk mar a menetet... PH
-
Reverting
őstag
Oreo-n volt QI-GYORSTOLTES "KI"-kapcsolhatosaga?
Mert pit-en van...
-
msgt.fubar
senior tag
Sziasztok,
S9+-ra szeretném a Pie bétát telepíteni. Innen tegyem meg? Hazai vásárlású, eredetileg Telekom-os készülék.
-
meszipeti
aktív tag
válasz
csorbajeno #16114 üzenetére
Köszi, kipróbálom.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
Kkromer #16103 üzenetére
A kijelző ugyanaz, mint ami az S9 párosban van, a PPI értéke pedig még valamelyest kisebb is a Note 9-nek, a nagyobb képátló miatt. A kamera szintén ugyanaz, mint ami az S9+-ban van, egy hajszállal sem jobb, az újított kameraszoftvert pedig az idei S széria is megkapja tudtommal a Pie-jal (lásd: béta). Csak a toll és az akku a hardveres különbség a Note 9 és az S9+ között (meg persze a kijelző képátlója, de azt már írtam).
Ettől még persze azt a modellt válaszd, amelyikre szükséged van, csak picit finomítani szerettem volna a nem pontos infódon a fentiekkel kapcsolatban.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
horrortown #16104 üzenetére
Nincs mit!
-
meszipeti
aktív tag
válasz
csorbajeno #16101 üzenetére
Én is vettem DEX Pad-et. A hang nem megy át hdmi-n? Csak a telón szól?
-
-
TODI1111
veterán
válasz
csorbajeno #16100 üzenetére
Szerintem [link]EZ lehet
-
csorbajeno
veterán
-Akármilyen kliens is használtam a visszaosztás része nem működött, de ezt csak én tapasztaltam, lehet nálam van valami gebasz. Egy hete ncsináltam FR-t, azóta nem is próbáltam.
-Akármilyen pendrive-ot rádughatsz, azt természetesen külön meghajtóként kezeli, mint a PC és simán megnyit arról bármit és lejátszik/másol/kivág...minden megy. Külső vinyó nekem itthon 1TB-s van, aminek a rákötése pillanatában elszált a vezeték nélküli cucc, csak a tapipad maradt egerezni, de vezetékes egér/billentyű kombót nem próbáltam. De a lényeg, hogy a terrás vinyó is rendben volt ezt leszámítva. Tapicskolva onnan is mindent le tudtam gond nélkül játszani. Legyen MX Player a telefonon vagy VLC. (Telefonon én az előbbit javaslom, a VLC már okozott csalódást, az MXP viszont eddig mindent megevett.)
Bármilyen további kérdésben szívesen állok rendelkezésedre. Természetesen DeXPadról...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
A Telekom gyári függetlenként értékesíti a készülékeket, míg a Telenornál és
a Vodafone-nál az aláírt hűségidő lejárta után az adott szolgáltatónál lehet
igényelni a hálózati zár feloldását.
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest