Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Hozzászólás előtt olvasd el ezt az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zack
nagyúr
válasz guriga1234 #5549 üzenetére
Tehát a kék subpixelek kiégnek, a kijelző pedig beég, de a kettőnek semmi köze egymáshoz. Ez két külön probléma.
A beégés az OLED technika hátránya, pont mint a plazma tévéknél.(#5544) TTomax
Lejátszó függő.
MX Player Pro-ban pl. van "képernyő mindig be" opció.[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
TTomax
félisten
válasz ch003067 #5551 üzenetére
Szivesen!
(#5552) zack
Igen azt tudom,böngészöben is van olyan amiben kalibrálható csakhogy abban meg flash nincs,márpedig én szeretrném ha minden videót láthatnék eredeti minöségben nem pedig ugy ahogy a youtube player gondolja... és közben azért jó lenne ha nem kéne tapizni a kijelzöt...[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Kapanyél
őstag
válasz guriga1234 #5549 üzenetére
Kiégni csak egy izzószálas fényforrás tud, ahogyan te írod.
A LED-eknek, de még a kisüléses fényforrásoknak is megvan az élettartam görbéjük, amik 50%-os fényerőre vannak megadva. Azaz egy 100000 órás élettartam azt jelenti, hogy ennyi idő alatt csökken a kibocsájtott fény erőssége a felére.
Tehát ha az egyik szubpixel jobban elhasználódott, akkor annak az egész pixelnek más lesz a színe és fényereje a mellette lévőhöz képest, ilyen formán képes kirajzolni oda nem illő dolgokat.De ahelyett, hogy beírtad volna a keresőbe, hogy amoled beégés itt rángatod lejjebb a színvonalat...
Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
zack
nagyúr
válasz Kapanyél #5554 üzenetére
Most lehet én értelmezem félre, de ha jól olvasom, te is összemosod a beégést és a LED-ek degradálódásából adódó kiégést, halványodást.
Az, hogy adott statikus tartalom be tud égni a kijelzőbe, semmi köze a LED-ek elhasználódásának.
A gond a statikussággal van, 0 perces kijelzőt is be lehet égetni max. fényerőn pár nap alatt.
A kiégés pedig egy lassabb folyamat, és fakulással kezdődik.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Maximusz
aktív tag
válasz csomi1977 #5528 üzenetére
fel is tettem a 9.1-es omegát, de egyenlőre még nem tudtam ikont a bal oldali (osztotképernyő választó) oszlophoz hozzáadni
ha fel szeretném tenni a 4.2-es kamerát, akkor azt is fel kell másolni az sd kártyára, és hasonlóképpen, mint ahogy a fw-t tettem fel, azt is ki kell tallózni recovery módban?
-
Kapanyél
őstag
Szerintem meg pont az a magyarázata, hogy "beleég" a homogén kijelzőbe egy forma/minta/akármi, vagy csak foltosabbá válik, hogy az egyes szubpixelek elhasználódnak a többihez képest, ezzel fölborítva a kép egyensúlyt (kontrasztot, szín homogenitást, fényerő homogenitást, stb.)
Ha nem emiatt lenne, akkor mitől? Plazmánál még csak magyarázható a dolog, hiszen ott van egy gerjesztett foszforeszkáló réteg, bár az is csak ghost, azaz nem maradandó, ill. törölhető (újrahomogenizálható).
AMOLED-nél nincs, amibe beleégjen tudtommal. Az, hogy két hét alatt is tönkre lehet tenni, az egy dolog, de az nem normál felhasználás mellett következik be.
Nem találtam erről igazán hiteles szakirodalmat, de amit elolvastam az mind erre vezeti vissza. Ettől még persze lehetséges amit írsz.Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
Gazda1
tag
Azt észrevettétek már, hogy a kijelzőt kesztyűben is lehet használni? Én már kétféle kesztyűben próbáltam és úgy működik, mintha kézzel használnám.
-... - Ne szórakozz, mert felborítalak a fülkével együtt! - De kártyás a fülke. - Akkor kártyás fülkével együtt borítalak fel!
-
guriga1234
addikt
válasz Kapanyél #5554 üzenetére
Szerintem fogalomzavarban szenvedsz.
Mellesleg a GHOST az a szellemkép jelenség, de ez a rossz vételű analóg tévéadásoknál jelentkezik.
Ha Samoled-nél a szubpixelek elhasználódnak, annak nem GHOST jelenség lesz a következménye, hanem gyengébb képminőség.
Az élettartamnak itt semmi köze nincs a beégéshez, mert eleve nem is tud beégni. -
Kapanyél
őstag
válasz guriga1234 #5564 üzenetére
Szerintem tájékozatlan vagy. A ghost a plazma kijelzőkkel kapcsolatos kifejezés, amikor a képernyőn "szellemként" ottmarad egy-egy előző kép, vagy forma. Egy fehértörléssel vagy egyéb módszerrel megszüntethető a jelenség. Egyébiránt ezt példa magyarázatként írtam, nem ide vág teljesen, ahogyan azt te is tudtad, mikor hasonlóval próbáltad érveidet alátámasztani.
Akkor gondolkodjunk megint együtt (utoljára)!
Ha a status bar-on folyamatosan egy bizonyos szín "ég", pl. az ébresztő ikonja vagy a térerő jelző, óra, stb. és netán az pont kék, akkor ott a kék szubpixelek használódnak el jelentősen. De ezt csak akkor veszed észre, ha pl. egy teljes képernyős alkalmazás más, de kék összetevőjű színt használ az adott területen. Ilyenkor a (mondjuk) fehér képen sötétebb foltban kirajzolódik a status bar mintája, hiszen azok a szubpixelek a mellettük lévővhöz képest már nem olyan erősek. Ezt írtam az előző hozzászólásaimban.
A neten található képek java része ilyen, azaz a világosabb háttérben sötétebb vagy eltérő színű foltok, alakzatok jelentek meg. Így "égett bele" a kijelzőbe az adott forma.
Hasogathatod a szőrszálakat, hogy ez kiégés (nem az, hanem részleges fényerővesztés), és hogy ilyen nincs is, meg a neten fellelhető többezer kép is kamu, letojom.Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
bandras0226
aktív tag
"Neked édes fiam, még az akasztófa alatt is Kegyelmes Úr vagyok".
-
zzola
titán
válasz bandras0226 #5567 üzenetére
Ha nem akarsz pöcsölni billentyűvel, dobd fel telefonra a check Fus nevű programot, az megmutatja a PC-ot...
-
Drbonci
aktív tag
-
Dare2Live
félisten
válasz Drbonci #5569 üzenetére
Ha közeledbe kerül nézz meg egy ~2éves S1, S2t legjobb vmi homogén szines progit letölteni és megnézni a felső sávot. [link] Ez ~minden aktív usernél beégett. Más kérdéés ez annyira nem zavaró, max filmnézésnél pl. De de vannak igencsak csúnya esetek.
plSzóval a jelenség létezik. Sajnos sok progi, de néha egy egy bugos gyári rom is megcsinálja azt, hogy nem kapcsolja ki a képernyőt bizonyos esetekben. Menjen így a kijelző 10ht egyszer kétszer és ott lesz.
szerk: Amúgy megpróbálhatom az én (illetve már barátnőm) I9000én is lefényképezni a dolgot. Igen az enyémen is "beégett" a felső csík.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
nggabi
félisten
-
lugosi
MODERÁTOR
Szolgáltatónál (tmobil) vett note 2-re mennyi a gari?
-
imi314
senior tag
-
ch003067
addikt
Meg lehet azt valahogy oldani, hogy beírja a teló memóriájába egy kódot, ami minden inditásnál kér, és nem lehet kitörölni ? Már csak azért, ha ellopják, és bekapcsolják, akkor ne tudjanak vele sok mindent kezdeni....
+ ha ellopják, akkor hogy lehet megkeresni ? sehogy ?? Ifonnál van ilyen, azt tudom.
-
Kapanyél
őstag
válasz ch003067 #5580 üzenetére
Rengeteg anti theft meg tracking alkalmazás létezik, de mind szopó. Ha Samsung okostelót lopnék vagy csak találnék és nem óhajtanám visszaadni, azonnal tolnám rá USB-vel ODIN-ra és kapna egy gyári ROM-ot.
Szóval ne áltasd magad. A kényes adataidat meg ne ezen tárold vagy legyen róla másolatod, esetleg használd a felhőt.Egyébként beállíthatsz PIN-kódos vagy jelszavas képernyő lezárást.
[ Szerkesztve ]
Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
ch003067
addikt
Rendben, értem :-(
-
prebuds
aktív tag
válasz Kapanyél #5582 üzenetére
Minden kijátszható, de a tolvajok jó része nem profi és van esély a visszaszerzésre. Seekdroid és wheresmydroid kombinációt használom, ezekkel:
1) értesítést kapsz, ha kicserélik a sim kártyát
2) így a berakott számra SMS-t tudsz küldeni, gps koordinátákat, híváslistát kaphatsz
3) illetve mobilnettel, wifire kapcsolódva sim kártya nélkül is meg tudod határozni a telód koordinátáit, híváslistáját.Szóval több lehetőség van, sim kártyával, anélkül, nettel, anélkül... Persze 100%-os biztonság nincs, viszont pl a tolvaj cigók ritkán romolgatnak, és kíváncsiságból bekapcsolhatják simán
-
senior tag
Sziasztok!
Tegnap telepítettem pár játékot a telóra.Ezzel még ugye nem is lenne gond,de ma este egy elég meglepő dolog fogadott! Délután letettem a telefont,ismerősök jöttek,elment az este,hozzá sem nyúltam a telefonhoz!
Mikor letettem,még közel 80%-on állt a töltöttsége,mikor megnéztem pár órára rá,már csak 34%-on. Valami iszonyat gyorsan lemerítette...
Ilyen mértékű merülést még egyik telefonomon sem tapasztaltam![ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz guriga1234 #5561 üzenetére
Mondjuk google keresőd neked is van...A "burn in" szó jelentését remélem nem kell magyaráznom. De ha nem menne, akkor "beégés".
Itt találsz róla hozzávetőleges statisztikát is: [link]
De ezek után ne gyere azzal, hogy egyik cikk sincs "lepecsételve" a Samsung által, és nem hivatalosak.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
válasz Howkeddlee #5586 üzenetére
Erre már írtam megoldást...Kicsit nem ártana visszaolvasgatni. Ártani nem fog.
-
senior tag
zack: Én hozzád nem szóltam nagyon még,de ezek után már nem is áll szándékomban,és kérlek is téged,hogy a jövőben kerüljük is egymással a kontaktot ha lehet,mert a modorosságod már a sértést kerülgeti nálam,amit senkinek nem is tűrök el,így érthető hogy neked sem!
Szerintem illene kicsit változtatnod a modorodon - és idéznék is tőled a hozzászólásodból - ez "Ártani nem fog",s úgy hozzászólnod,mert azt hiszem hogy én semmi olyant nem írtam,amire ilyen hangnemben kellett volna válaszolnod!
Azt hiszem,hogy volt jópár kérdésem is és hozzászólásom is itt a topikban,így nem kellene összekeverned az olyanokkal,akik értetlenkednek vagy 1-1hsz után eltűnnek,mert szinte minden nap olvasom a témát!Nos,tény hogy írtad már korábban ezt az alkalmazást,és mivel nem vagyok bunkó,így illendően meg is köszönöm neked a segítséged! Ez az alkalmazás fentvan jelenleg is a telefonomon,régebben fentvan már mint ahogy te ezt itt belinkelted,de sajnos nem mutat semmire sem kiugróan nagy eredményt! Szerinted,ha mutatott volna valamit,azaz hivatkozott volna valamelyik alkalmazásra vagy játékra amiből tudtam volna a megoldást erre a hirtelen merülésre,akkor feltettem volna ide a screenshot-ot,és kértem volna valami segítséget tőletek?
Nos,nem kenyerem a veszekedés,és nem is szeretnék veled sem veszekedni a továbbiakban! Ha bármi hozzáfűzni valód van vagy mondandód lenne,akkor privátban megtalálsz!
Peace!ui.:és elnézést mindenkitől ezért,de ezt már nem bírtam szó nélkül hagyni!
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
Aki WiFi-vel akarja használni a PC-s Total Commandert...
Letöltöd az [ADB plugint, majd kattints a letöltött adb.zip-re, és fel fogja kínálni, hogy installáld. Felteszed, majd letöltöd a Play-ről az ingyenes WiFi ADB progit. Ha megvan, megnyitod, és "turn on" fogsz látni egy IP-t ami mindjárt kelleni is fog. Bemész a PC-n a TC-be, utolsó ikon..hálózat. Megnyitod, és lesz benne egy ADB mappa.
Azon belül pedig egy "connect to device" lehetőség. Nyisd meg és írd be az IP-t...Enjoy!
(#5590) Howkeddlee
Kicsit érzékeny vagy. Nem akartalak én megbántani... Ha esetleg ez sikerült, akkor...
Azért válaszoltam így, mert sok esetben inkább megkérdezik a tagok azt, ami 5 hsz-el lejjebb ki lett vesézve, ahelyett, hogy jegyzetelnének a fontosabb hsz-ek elolvasása után. Sok mindent tudok, elsősorban azért mert sokat olvasok, és ha kell jegyzetelek is. Örülök, ha te nem ebbe a csoportba tartozol, bár ez a hsz-edből nem derült ki.Ezt próbáltad?
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz Howkeddlee #5590 üzenetére
Ha ez sem segít, menj be a CWM-be és csinálj egy wipe cache és wipe dalvik cache törlést, ez sok mindent meg tud oldani, ha valamelyik alkalmazás a ludas. Ha ez sem segít, akkor marad a Wipe, és egy gyári ROM kipróbálása (ha esetleg főzöttet használsz). Ha gyárit használsz, akkor csinálj egy wipe-ot, rögtön tedd fel az XDA-s progit, és azt is amit eddig használtál, és kezd el egyesével feltenni azokat a progikat, amiket most használsz, és közben figyeld a battery drain-t. Ki fog derülni, hogy mi okozta, ha konkrétan egy progi okozta.
Mindenkinek:
Ha a játékokat át akarjátok tenni külső SD-re, itt a megoldás (root jog kell hozzá):
Nem csak Gameloft-os játékokkal müxik.
Hamar elfogy az internal SD 10GB mérete, 1-2GB méretű játékokat telepítve, szóval ez egy igen hasznos kis progi.Enjoy!
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz Howkeddlee #5590 üzenetére
Eszembe jutott még egy progi...System Tuner Pro
Esetleg ez is segíthet a hiba feltárásában. A Pro változat tudja logolni is a rendszert, ami további segítség lehet.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Dare2Live
félisten
"az első kép is sántít"
és mesélj már mi sántít rajta? Hihetetlen ez az elvakult fanatizmus.
Gondoltam lefotozom a bnőm i9000ét ami ugyanígy be van égve, de semmi értelme mert jönne a csaltam/hazudozok nem is ég be, nem igaz....
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Bilux
veterán
Igen, be tud égni a kijelző, de nem is beég hanem már valaki írta amoled sajátosság, hogy a kevésbé használt terület fog erősebben világítani homogén színű képnél.
Nekem a status bar "égett" be, jött a házhozmegyek technikus megnézte majd csomagolti ki a komplett kijelzőt ami egyben az egész telefont jelenti hátlap, akku meg alaplap nélkül.
Átpakolta a belevalókat majd mutattam a hátlapon egy fröccsöntési hibát azt is cserélte így fél év után kaptam egy kinézetre új telefont. Aláírás köszönöés. Volt ez beszélgetéssel KV-val együtt fél óra.
Szerintetek miért lett JB alatt a statusz bar ronda szürke?
Megfejtéseket az email címemere kérem a nyereményt megbeszéljük.BUÉK
Ja és csere után *#0*# teszt alatt megnéztem a kék az jóval élénkebb volt az új kijelzőn.
[ Szerkesztve ]
Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
BLC
tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni egy-két kérdés megválaszolásában.
Pillanatnyilag S3-as tulajdonos vagyok, és észre vettem magamon, hogy egyre többet használom e készüléket információ és médiatartalmak "fogyasztására". Tehát megfogalmazódott bennem, hogy a Note II megfelelőbb társam lehetne.
Arra lennék kíváncsi, hogy a Note-nak milyen a termékciklusa. Miért fontos ez? Nem szeretnék abba a hibába esni, mint az iPad-nál. Ott pillanatnyilag az egy éves ciklust lerövidítettek félévre. Tudom senki nem szeret találgatásokba bocsátkozni, de kíváncsi lennék, hogy a Samsungnál tavasszal vagy nyáron lesz az újabb típusváltás, evolúciós lépés?
Másik kérdés, amely az elhatározásomon túlmutat, a cserével kapcsolatos anyagi vonzat. Jelenleg, egy 1 hónapos Magyar kártyafüggetlen. 2 év gyári garanciás S3-om van. Mi a véleményetek a hasonló adottságú Note II különbözeti árának viszonyában?Előre is köszönöm segítségetek.
Üdvözlettel: BLC
Ui.: B.U.É.K minden kedves fórumtársnak.
[ Szerkesztve ]
-
Bilux
veterán
Nem éri meg már. Jövőre jönnek a legalább 5" full HD kijelzős telefonok.
Én már megvárom szerintem a 4-es szériát. Sokág kínlódtam hogy lecseréljem az S3-as készülékem Note 2-re de olyan ajánlatok voltak, hogy nem éri meg. Én max 30.000Ft-ot fizettem volna különbözetnek. De 80-ért meg 85-ért számolnák be a telefont.Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
zack
nagyúr
Szerintem a különbözet 30-40k környéke lenne.
Nehéz megmondani mi lesz. A Note1 még mindig 100k felett van, de ez most nem lehet mérvadó. Mivel most lesz felbontás váltás, nem lehet tudni mennyire lesz sikeres, kelendő, és mennyire lesznek túlárazottak az 1080p modellek. Technológiai blamázs is lehet belőle akár, ami a melegedést, és az üzemidőt illeti.
Ha ezek közül bármelyik megvalósul, akkor a mostani telefonok tartani fogják az árukat 2013-ban viszonylag stabilan.
Ha berobban az 1080p, nem lesz túlárazva, és minden akadályt át fog ugrani, akkor azért nehezebb megjósolni mi lesz. Ha engem kérdezel, S3-ról most nem váltanék, hanem inkább kivárnék 2013 Q2-Q3-ig.
Az is benne van a pakliban, hogy Q1-ben még nem nagyon lesz nálunk is hivatalosan kapható 1080p modell. Q2-Q3 lesz az érdekes negyedév, mert itt fog debütálni az S4, és a többi nagyágyú. De ez még simán lehet akár 4-6 hónap is.
Egy 1 hónapos gyári garis S3-mal én most nyugton ülnék a seggemen hátradőlve, és figyelném a piac alakulását...[ Szerkesztve ]
-
guriga1234
addikt
A beégés nem jó szó a jelenségre. A rettenetesen rossz, szolgai módon való fordításra egy másik példa a social network, amit sokan szociális hálónak fordítanak közösségi hálózat helyett, pl. a facebook és társai esetében.
Rossz, pongyola elnevezés miatt az angol nyelvterületnek sem kell elmennie a szomszédba. Ilyen pl. a ROM. A ROM eredeti jelentése: Read Only Memory, vagyis csak olvasható memória. Ha a telefonokban lévő, ROM-nak nevezett memória valóban csak olvasható lenne, akkor ROM cserét nem nagyon lehetne csupán software-es úton elvégezni.
Arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy nem kéne kritikai érzék nélkül ismételgetni a butaságot, ha arra vannak a magyar nyelvben sokkal találóbb kifejezések is. Bár, ahogy elnézem, a magyar nyelvvel nagyon sokan hadilábon állnak, alapvető dolgokkal nincsenek tisztában (nem rád gondoltam, ja, és nem vagyok nyelvész, hanem villamosmérnök).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
- iPhone 14 Pro 128 GB Deep Purple - Garancia 2026-07-4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest