Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Digitális Állampolgárság Program
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Hozzászólás előtt olvasd el ezt az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Markizmark
addikt
válasz ZoliM@ster #6150 üzenetére
Viszont a zsebmélyítés nagy ötlet!!
Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
z67
őstag
De lehet klumpát is venni mellé...
-
csabibmx
tag
SOS!!!
Rányomtam a talk back funkcióra de nem tudom kikapcsolni!
Folyamatosan mondja,hogy mit nyomok meg és azt tudom,hogy ilyenkor dupla érintéssel lehet megnyitni mindent.De,hogy tudok pl. görgetni vagyis elérni olyan opciót amit normális esetben görgetéssel érek el???
Aki tudja kérem segítsen mert ez így kikészít!
Köszi.Ericsson GA 628,Nokia 5110,3310,6220,N80,Samsung I8510,Nexus S,Note 2,Honor 7
-
Levente
aktív tag
válasz #02119936 #6132 üzenetére
Ez elég nagy zagyvaság.
Gondolom akkor az összes PowerBank hülyeség szerinted, no meg persze itt éppen a Samsung kínál olyasmit, ami szerinted felejtős...
Nem szeretnék ebbe mélyen belemenni, legyen elég, hogy jó az a cucc és mivel Samsung akksi, jó minőség. Persze, az itthoni ára még ennél is több lehet, ez már elgondolkoztató.
[4.3][MK4]DN3(Ditto Note 3) 3.2 installed through TWRP ;o) ___________________ A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...
-
Levente
aktív tag
Ott a pont, ráadásul a Note II teljes mérete nem annyival nagyobb, mint a kijelzője, tehát arányaiban (is) jobb.
Ha nekem S3-ra kéne váltanom, sírva is fakadnék, pedig jó kütyü az is.
A hordozás problémájával nekem nem sikerül azonosulnom...
Mondjuk, én oldalzsebben hordtam mindig a kütyüimet, csak olyan nadrágjaim vannak szinte.
Volt olyan, hogy a két HTC Uni-mon felül további két-három telefon volt nálam általában. Azok sem voltak kis telefonok. Természetesen nem strandra...
De anno az összes telefon benga volt, Ericsson 198 például. Nekem még meg is van. Avval hogyan is mentek strandra azok, akiknek most ez a gondjuk?A Note II-n van egy gyári protective tokom, és avval együtt megy bele egy filléres tokba, ami egy mobil alkoholszonda tokja eredetileg. Nem zavar a mérete, a tokkal együtt belefér a gyári autós tartóba.
De azt végképp nem értem, hogyan jön egy telefon (nekem inkább PDA-ként funkcionál) megítélésénél az, hogy hogyan lehet zsebre tenni... Sőt, azt sem értem, hogy egy iciri telefonnál nagyobbat, főleg ekkora kijelzővel, miért kell a sima, vagy a farzsebbe tenni? Netán kihívás, hogy mikor reccsenti meg az ember?
Tőlem persze...
[4.3][MK4]DN3(Ditto Note 3) 3.2 installed through TWRP ;o) ___________________ A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...
-
Markizmark
addikt
válasz Levente #6154 üzenetére
Nem mondott hülyeséget. Abból induljunk ki, hogy ha USB tölti, akkor 5V feszt kap, tehát ő nem fog 5V-ra töltődni, csak kevesebbre. Ebből következik, hogy azt a feszt fogja majd leadni amire sikerült föltöltődnie. Semmiképp sem 5V-ot kap majd a telefon.
Ennek ellenére lehet, hogy van benne valami turpisság. Szerintem így van ...Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
törölt tag
válasz Levente #6154 üzenetére
Én már lattam
hasonló napelemes usb-evel töltött bankot kalap szart nem ért az egész Egy hónap és az aksit kinyírta. fizikát te is tanultál csak régen volt ugye.Egyik AA- as akivsl töltöd a máskat? ? Ugye hogy nem.
A Samsung is tud szart csinálni a pl a porszívó. 13 hónap után le égett. A teljesítmény szabalyzót le spórolták róla.
[ Szerkesztve ]
-
zsloti
senior tag
Valaki használja a telefont NFC-s fizetésre?
Hogy?
Milyen appal?
A google vallett nem kompatibilis??
köszi
zsXiaomi max SPEmall kuponok https://goo.gl/P3v6B0 Hardverapro csoport: https://goo.gl/EPnfc1
-
guriga1234
addikt
válasz #02119936 #6158 üzenetére
Nekem van olyan töltőm, amit még az előző telefonomhoz vettem. 1 (EGY!) db ceruza elemmel megy, ami ugyebár kevesebb feszültséget ad le, mint amekkora a telefon aksija. De! Mivel nem csak fizikát tanultam, hanem sok más egyebet is (villamosmérnök vagyok), tudom, hogy van benne egy inverter, így a kellő töltőfeszültséget simán elő lehet állítani. Amúgy egy picike, henger alakú, kulcstartóra rakható eszköz.
-
törölt tag
válasz guriga1234 #6160 üzenetére
Igazat is adok neked 20-25k-ért lehet is benne inverter. de a olcsóbb tipusok nincs és a linkelt oldal sem dicsekszik a paraméterekkkel, sőt még készülék tipusa is tabu. Azért ez gyanús.
-
Bilux
veterán
De gondolom csak végszükség esetére jó, power banknak nem.
Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
Levente
aktív tag
válasz #02119936 #6158 üzenetére
Bizony, régen tanultam fizikát, csakhogy nálam meg is maradt valami...
Azt azért szeretnéd te is (csak még nem tudsz róla ;o) ), hogy ne töltse az akksidat 5 voltra...
A Li-ion akksik kb. 3,6-4,2V tartományban müxenek, a Note II esetén meglepően ennél egy-két tizeddel mindkét irányban szélesebb tartományban, erről valahol már volt is szó. Remélhetően nem baj, higgyük el bátran, hogy értik a dolgukat Samsungnál, ugyanis így van.
Ha esetleg nem világos, a magas értéken van teljesen töltve és az alacsonyon van a nulla százalék. Ami nem valóban teljesen kimerült akksit jelent, hanem a Li-ion technológia ismeretében kijelölt, az akksi számára egészséges minimum szintet. Ezen szinteket vezérlik az elektronikák.Az 5V lenne a végzetes... hála az elektronikának, nem kapnak annyit... és ha az elektronikán múlik, akkor mélymerülés sincs, ami szintén árt ezeknek, míg a NiCd és NiMh esetén kifejezetten hasznos volt.
Hogy megpróbáljam érzékeltetni egy ilyen PowerBank működését: hasonlít a kancsó és a pohár esetére, az energia áttöltődik a pohárba... Nem teljesen jó a hasonlat, mert akku esetén csak addig van energiaáramlás, amíg ki nem egyenlítődik a kettőben a tárolt energia szintje.
Az okos levezetéseket, melyek szerint szar a Samsung porszívója, mert neked leégett, így tehát tud a Samu szart csinálni, tehát a mobil akksija is lehet szar, kifejezetten imádom, komoly hozzáértést tükröz, már megbocsáss...
[ Szerkesztve ]
-
Levente
aktív tag
Nézz utána, hogy az mit jelent és lepődj meg!
Kár a hozzá nem értőknek ez az okoskodása...
De én itt be is fejezném akkor a témát...
Ne nekem segíts, te jobban rászorulsz!
De segítek: a varázsszó, ahogy már írtam az 'elektronika'
Ja, még egynek nézz utána, mert az is segít: USB feszültség!
Na, hajrá, okosodj!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Halihó!
Ezzel én is pontosan így vagyok, ezért van Note-om.
Nem is panaszként írtam, hanem válaszként -- a tartalma pedig igaz.Üdv: MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Bilux
veterán
Note III 6,3 vagy 6,5 colos kijelzője lesz, na az már tényleg sok(k).
Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
Markizmark
addikt
Valami ilyesmi turpisságra gondoltam én is. 1-1ben nem működhet, csak inverterrel.
-
félisten
válasz Levente #6165 üzenetére
Így van, az elektronika a lényeg -- ami nélkül nem is lehet lítiumos akkut tölteni.
Éppen ezért az akku élettartamát is nagyban az elektronika okossága határozza meg, a korszerűbb elektronikák a felhasználói oktondiság jelentős részét is kompenzálni tudják.
Nem hiszem, hogy egy olyan elektronika, mint amilyen a Note-ban van, engedné, hogy a túl alacsony töltőfeszültség (pl. szolártöltő félhomályban, lemerült powerbank) egyáltalán elérjen az akkuig.
Bilux (#6166)
Az 5V szerintem az USB hagyatéka. Régi LiIon akkus telefonomhoz 4,5V-os saját töltő volt. Az 5V passzol az USB-hez és még az elektronika toleranciaszintjén belül van.Üdv: MaCS
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Levente #6163 üzenetére
Halihó!
A "mélymerülés" a NiCd és a NiMH akkuknak se tesz jót, legfeljebb kevésbé árt nekik.
A NiCd a toleránsabb (egyébként a túltöltésre is), de akár egyetlen túlmerítéssel az is tönkretehető.A töltők Discharge funkciója is elektronikusan vezérelt, nem engedi őket egy töltöttségi szint alá.
Még a messze legtoleránsabb ólomakkuk sem igen jönnek vissza kisült állapotból.
Üdv: MaCS
-
ZoliM@ster
aktív tag
Engem is rettentően érdekel a téma,több helyen utánakerestem már,de én nem találtam rá módot,hogy ezt lehetne használni jelenleg Magyarországon.Elvileg kellene hozzá a bankod részéről a megfelelő technológia,a bankkártyádnak is tudnia kell+a mobilszolgáltatóknak is van hozzá valami köze.Amit így az információk alapján össze tudtam kaparni a témában,de nagyon örülnék,ha jönne néhány témában jártasabb ember és megszánna minket információvan
Samsung Galaxy S22 Ultra
-
Markizmark
addikt
válasz ZoliM@ster #6174 üzenetére
Paypas karórával sok helyen lehet fizetni. Ugyan itt gondolom telefonnal is. Ha jól tudom a NFCvel csak imitálod a kártyád adataid. De javítsatok ki...
-
Levente
aktív tag
válasz MaCS_70 #6172 üzenetére
Pontosan, az elektronika nem enged baromságot csinálni.
Valóban, a Li-ion akksikhoz okos töltő dukál, attól lesz hosszú élete.
Alacsony és túl magas feszültséget nem fog engedni.
Ezen felül a telefonban lévő elektronika figyeli az akku hőmérsékletét is nagyon helyesen, ez már régen is így volt.
(Egy jobb akksitöltő, amit pl. használtam anno ceruzaakksik töltésére, évtizedekkel ezelőtt is figyelte az akku hőmérsékletét, pedig akkor még NiCD és NiMh akksikról volt szó.)Azért 5V a Note II töltőjén a max. kimeneti feszültség, mert a kábele ugyanaz, amivel USB-be is dugod. Ezért az USB szintjének megfelelően méretezték és ez így nagyon jó. (Nem hagyatéka, hanem inkább hozadéka ez az USB-nek.)
Én már régóta hiányolom ezt a Samutól, mások rég így csinálják, evvel egy kábel kiváltható.
Egy kamerám töltőjét használtam eddig is helyette, illetve azt hordtam magammal, hogy ha kell töltsem, ha kell, csatlakoztassam a notihoz. De a régebbi modellek töltője is 5V-os. SGS, SGSII ... Az áramleadása meg csak 0,7A volt.A régebbi telefonoké pedig kevesebb, akkor az USB-vel való kompatibilitás nem volt szempont, így az elektronika munkája minimálisan egyszerűbb volt.
Egy régi Nokia töltőjére meg 3,7V és 355mA vagyon írva, maga az akksi is 3,7V-os, mégis feltölti azt is 4,2V körüli értékre, hiszen az az érték a Li-ion akksi 100%-os töltöttségén. Természetesen azok a telefonok nem töltődtek USB-ről.
A Note II töltője meglepetést is hozott a 2A töltőárammal microUSB-n. Más cégek ezt nem tudták megoldani eddig és ezért mindenféle csatlakozókat vezettek be...
Elég nagy kapacitása van a Note II akksijának és a gyors töltése így megoldott.
Ha viszont nincs szükség gyors töltésre, akkor kíméletesebb az, ahogy én használom: a saját kábel a PC-be dugva figyel, az éjszakai töltést pedig noname USB kábellel végzem, ami hosszabb is és nem is megy át akkora áramerősség rajta, gondolom azért, mert felismeri a telefon, hogy nem a sajátja.
A sajátban van pár turpisság.Figyelem! A noname kábelekkel és adapterekkel vigyázni kell, van olyan, ami megbolondítja a telefont.
Nem tudok persze arról, hogy felfedezett kárt is csinálna, de olyat nem javaslok használni, ami zavart okoz a működésben. A legjellemzőbb ilyen zavar az érintőképernyő kusza működése volt. De tapasztaltam univerzális töltővel is problémát notebook esetén, ott érdekesen az egér kurzor rángatózott tőle. A töltő alaplapjának aprólékos újraforrasztgatása megoldotta a hibát. Éljen az RoHS...[4.3][MK4]DN3(Ditto Note 3) 3.2 installed through TWRP ;o) ___________________ A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...
-
félisten
válasz Levente #6176 üzenetére
Halihó!
Nagy kedvencem az a noname töltő, amitől nem csak a csatlakoztatott telefon érintőkijelzője, hanem a szobában működő, érintésre kapcsoló állólámpa is meghülyült.
Mintha a HD2-höz is már erősebb töltőt adtak volna...
A Note 2 kábelében mi az okosság?Üdv: MaCS
-
Levente
aktív tag
válasz MaCS_70 #6173 üzenetére
Elméletileg a NiCd akkunak a teljes ciklus megjárása kedvez, nyilván nem 0V-ig, de kondícionálásnál az se ritka.
Figyeljünk oda, hogy egy akku kimerült, tehát 0%-os állapota nem 0V-ot jelent, hanem a számára használandó feszültségtartomány alsó értékét!
Ez alatt van a kisütés, ezt egyetlen készülék sem csinálja nagyon régen már, több okból. Töltők igen.
Amúgy, ha jól emlékszem, az Ericsson 198-ban még volt kisütés funkció.
A kisütés amúgy a NiMh akkunak is jót tesz, annyi a különbség, hogy kevésbé igényli.Ezzel együtt figyelemre méltó, hogy egyes jó minőségű akksik, pl. a Panasonic telefonok NiCd akksijai a nekik elméletileg gyors halált ígérő állandó töltést milyen jól tolerálták.
Másik példa a Li-polymer akku, aminél elméletileg egyáltalán - tehát a Li-ion-nál is kevésbé - nem létezik memória effektus, a gyakorlat viszont erre nagyon rácáfolt.
Még egy példa: a Samsung akksijai extrém hőmérsékletet is jól bírtak, nálam volt 60C° fölött párszor és a mai napig kitűnően működnek. (Helytelen, de kellett mennie)
Vannak tehát elméleti és gyakorlati dolgok, ezek bár néha cáfolják egymást, de az akku technológiájának figyelembe vételével való kezelés nálam nagyon jól bejött, nekem csak Li-polymer akku ment gallyra, a többi sokkal tovább bírta, mint ismerősöké, akik nem foglalkoztak ilyesmivel.
-
Levente
aktív tag
válasz Levente #6179 üzenetére
https://lh5.googleusercontent.com/-iJ7iaKCP5J0/UL-uW6WG0gI/AAAAAAAAUzU/Oii34Hb7gdg/s800/new%20micro%20usb.jpg
http://img201.imageshack.us/img201/1384/mhladapterpinout2.png
Ezeket találtam.
Egy 60x-os nagyítóval próbálom megnézni az enyémen, de sehogy sem látom a plusz 6 érintkezőt se a kábelen, se a telefonon, pedig tuti ott van, lol
Ráadásul, eltérően az SGS és SGSII adatkábelétől, még a 4-es pin sincs a Note II adatkábelén[4.3][MK4]DN3(Ditto Note 3) 3.2 installed through TWRP ;o) ___________________ A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...
-
Fradipuma
tag
Sziasztok! A media dock-ba lehet kötni külső HDD-t is usb-n keresztül amit így lát a telefon is?
-
Fradipuma
tag
válasz Markizmark #6182 üzenetére
Szóval akkor ilyen 500Gigás külső vinyós megoldásra ne is gondoljak ugye?
-
imi314
senior tag
4.1.2-t használók!!!! Nem tapasztalt valaki random ujraindulásokat? xda-n is volt pár panasz
sᴧᴍsᴜɴɢ ɢᴀʟᴀxʏ s23 ULTRA
-
WaterWave
veterán
-
Levente
aktív tag
válasz Fradipuma #6183 üzenetére
Nekem ezzel simán megoldható a 2TB-os NTFS külső HDD-ről a mozizás.
Nem szoktam a Note II-n mozizni, ezért kipróbáltam most, megy-e és megy.
Vplayer-rel az mkv hangsávját és a feliratokat is kiválaszthatjuk.Eddig csak érdekességképpen a 32GB-os NTFS-re formázott pendrive-val teszteltem.
-
Levente
aktív tag
válasz Fradipuma #6186 üzenetére
+1
Illetve volt gond, de azt én okoztam egy-két mélyretúrással, amúgy semmi ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
-
Levente
aktív tag
válasz Fradipuma #6192 üzenetére
A Play leírás első sora: !!Requires root!!!
Belekukkantottál?
ROM csere meg természetesen nem kell.
-
zack
nagyúr
Mindenképpen. XDA-n is a gyári kernelt preferálják, még ha van is a ROM-ban választható másik. Egyik custom kernel se jobb a gyárinál, így ha custom kernelt használsz az felesleges kockázat. Majd Q2-ben már talán lesz stabil főzött. Addig jobban jársz ha maradsz a gyárinál.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
CHIPman
nagyúr
Üdv. Jutányos áron be tudnám cserélni az S3-amat egy Note2-re, viszont nem nagyon szeretnék részletest venni. Nem is ez a lényeg, ha esetleg valakinek van gyári független és cserélné, az írhat.
Az lenne igazából a kérdésem, hogy van-e hozzá olyan kernel, ami támogatja az Stweakset, vagy van benne Voodoo port a hang piszkálására, mert így első böngészésre nem találtam egyet sem.
Előre is köszi.hardverapro.hu/tag/chipman - i7+1660Ti laptop eladó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest