Hirdetés

2024. június 12., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:31:37

LOGOUT.hu

Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18951) gerner1 válasza lakotibi (#18949) üzenetére


gerner1
veterán

Esetleg megpróbálhatod a következőt, hogy milyen hatással lesz a problémádra:
Beállítások ⇒Kisegítő lehetőségek ⇒Műveletek és kézügyesség ⇒Érintés időtartama (ez utóbbi, nálam pl 0,6 -on van.).
De, érdekes módon a Beállítások ⇒Kisegítő lehetőségek ⇒Műveletek és kézügyesség oldalon, számos más, a billentyűzet működését is érintő, egyéb lehetőségek is vannak.

[ Szerkesztve ]

(#18952) Somatom válasza lakotibi (#18949) üzenetére


Somatom
veterán

Az enyémben van egy olyan lehetőség, hogy a hívásfogadó felület normál activity legyen, vagy floating. A screenshotodon az utóbbi van.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#18953) gerner1 válasza Somatom (#18952) üzenetére


gerner1
veterán

Így van. 👍

Ezzel pedig, egy újabb "urban legend" -nek RiP. Bárki kipróbálhatja, csak előtte, a következő beállításokat kell ellenőriznie:

- Telefon app (gyári) ⇒ ⋮ ⇒Hívás megj. alk.ok használatakor ⇒Előugró ablak / Mini előugró ablak lehetőségek valamelyike legyen választva (tehát nem a "Teljes képernyő"...).
+ aktívra kell állítani alatta, a Hívások előugró ablakban tartása opciót (is): ( ◌ ● )

Így, ez nem OS, vagy app hiba, hanem más...

[ Szerkesztve ]

(#18954) guminyúl válasza Surfym@n (#18942) üzenetére


guminyúl
tag

Egy megoldás:

Telefon -> beállítások -> Hívás megj. alk.ok használatakor -> Hívások előugró ablakban tartása bekapcsolva.

Teljes képernyős hívásnál értelemszerűen nem működik.

(#18956) gerner1 válasza lakotibi (#18955) üzenetére


gerner1
veterán

Rögtön megszűnik a "kapkodás" igaz ? ;)
Bocsi, csak ugrattalak, mea culpa...

(#18957) #24536576 válasza lakotibi (#18935) üzenetére


#24536576
törölt tag

Kipróbálom, csak kapjam vissza. :D :(((

(#18959) gerner1


gerner1
veterán

@Somatom:
Nézd csak, mit találtam a 10 -es droidban... :

(#18960) Surfym@n válasza guminyúl (#18954) üzenetére


Surfym@n
senior tag

Köszi, kipróbálom.

28 év és 2.8-as rekesz felett már nincs mese...

(#18961) Somatom válasza gerner1 (#18959) üzenetére


Somatom
veterán

Olvasd el, hogy mit írtam!
A hazai fogyasztásom nem érdekel, mert korlátlanom van. Roamingban viszont 21GB és minden hónapban legalább két hetet külföldön töltök. Tehát, engem az 1 -es SIM roaming adatforgalma érdekel a számlaforduló napjától. A 3G Watchdog ezt tökéletesen mutatja egy widget -ben a főképernyőn. Csakhogy (tudomásom szerint) 10 -től külsős app nem férhet hozzá ilyen adatokhoz.
Másik példa:
Telenornál a MyTV adatforgalma nem számít bele az adatkeretbe. Az általad mutatott opció ezt hogyan kezeli le? A 3G Watchdog -ban megadható, hogy mely alkalmazások adatforgalmát hagyja figyelmen kívül.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#18962) gerner1 válasza Somatom (#18961) üzenetére


gerner1
veterán

Szerintem, ez, ettől azért összetettebb, és miután elolvastam, azért szúrtam be a képet, hogy az látható legyen, hogy van mód arra, hogy azon a SiM -en is mérjen a készülék forgalmat, amely a beállításaim szerint nem a default mobil-adat forgalmazó (és ezt nem úgy értem el, hogy a kép készítése előtt, a default -ot át állítottam a másikra, hogy ott is elinduljon a számlálás)-
A MyTV -vel kapcsolatos kérdésre nem tudok válaszolni, mert nem vagyok Telenor -os, és azt a szolgáltatás csomagot sem ismerem. De, talán van itt olyan, aki veled együtt szintén azt használja, ráadásul azon a SiM -en amelyre beállította a mobil-adatot is default -nak, és talán referál, hogy akkor abban a konkrét esetben számolja-e a forgalmat az OS, vagy sem (?). Szerintem az itt OFF telenoros app az, ami ezt pontosan tudja követni..
Átnézve a beállítási lehetőségeket, nekem az a véleményem, hogy bár effektíve nem bontja le automatikusan külön roaming-adatra (is) a forgalma(ka)t, azt még is meg lehet oldani, hogy csak a roamingban töltött felhasználásomat mutassa.
Egyébként, ilyen lebontással (külön a roamingadat) a 8.1, vagy a 9 -es ki tudott szolgálni, persze 2 SiM -re, ahogy írtad?

A 3rd party 3G Watchdog Pro -val pedig, más probléma is van (én is használom, pl a redőnybe beépülője miatt) azon kívül, hogy 2018.05.18 óta nem frissült ...

[ Szerkesztve ]

(#18963) Somatom válasza gerner1 (#18962) üzenetére


Somatom
veterán

Nem is hiszem, hogy frissülni fog, ha a Google megfosztotta a lehetőségeitől. Ugyanez történt a vágólap-kezelőkkel is.
De, ettől még 9 -es Androidon tökéletesen működik (különben nem használnám).

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#18964) gerner1 válasza Somatom (#18963) üzenetére


gerner1
veterán

Alternatív opció: ez mutatja mindkét SiM -et, és külön bont roaming adatot is (10 -esen is..). De, nagy valószínűséggel, léteznek egyéb lehetőségek is...

(#18965) Leslie1966


Leslie1966
senior tag

Új firmware DBT.re.

Garmin Fènix 7X Solar, Samsung Galaxy S24 Ultra 512 GB, Samsung Galaxy Note 20 Ultra, Samsung Watch 3, Huawei Watch GT 2,

(#18966) Somatom válasza gerner1 (#18964) üzenetére


Somatom
veterán

Biztos user error, de nekem nem sikerül úgy beállítani, hogy a valósághoz közelítő értéket mutasson.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#18967) gerner1 válasza Somatom (#18966) üzenetére


gerner1
veterán

Nem kizárt. Minden estre, én lehúztam a 10 -es droid hiányosságai listáról a "2 SiM roaming-adat bontás megpróbálása= nem lehet", mert egyrészt jól láthatóan van rá lehetőség, másrészt -szerintem- ilyet a 8.1 & 9 sem tud mint OS, tehát akkor a 10 -esnek sem róható fel. Hiába az a szubjektív aspektus, hogy x/y app azzal oké (ha egyébként is kérdőjeles, és lehet helyette más alternatíva...), mert temérdek más app is van a play áruházban, ami 9 -esen sem müxik már, így -ezen az alapon- akkor vagyunk korrektek ha a többit is felsoroljuk, de nem az OS rovására. .

Ugyanakkor, a valós (10 -es) clipboard korlátozásra találtam egy programot, amely a telepítését követően ezt közli velem. A használatba vétel után pedig, ha valahová be akarok szúrni valamit onnan (clipboard), akkor én (10 -esen) a korábban oda mentettek közül, így tudok szemezgetni. Ergo, én ezt korlátozást valósnak tekintem, de egyben "áthidalhatónak" is...

[ Szerkesztve ]

(#18968) Somatom válasza gerner1 (#18967) üzenetére


Somatom
veterán

Te lehúzhatod, de az nem számít, ha a Google/Samsung nem húzza le. Az adatforgalom figyelő nálam egyáltalán nem mutatja a másik SIM adatforgalmát.
Ami a vágólaphoz háttérben hozzáférést illeti, azt letiltotta a Google és amit mutatsz az egy megkerülő tákolás.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#18969) gerner1 válasza Somatom (#18968) üzenetére


gerner1
veterán

"Te lehúzhatod, de az nem számít, ha a Google/Samsung nem húzza le. Az adatforgalom figyelő nálam egyáltalán nem mutatja a másik SIM adatforgalmát."
- Köszönöm, pont erre számítottam.👍
Látod, a magad vonatkozásában megint nagyvonalúan és megengedően fogalmazol. Szerinted, miért raktam be tegnap azt a képet, amelyen látható, hogy a másik SiM -en is tudja mérni a forgalmat az OS (?). Ami szerintem feltétele annak, hogy egyéb más 3rd party program is kinyerhesse az eredményeket. De, lehet, hogy ... - na mindegy, a többire is inkább no comment .... Te, tartsd a listádon, ha neked az "pozitív", mert engem pl nem hátráltat a felhasználói lehetőségeimben.

Felteszem a kérdést, hogy te valóban a megoldást keresed, vagy annak lehetőségét hogy kedvedre játszhasd a "cementet" ???

(#18970) Somatom válasza gerner1 (#18969) üzenetére


Somatom
veterán

Nekem nem kell megoldást keresnem, mert ott van a megoldás az aláírásomban. Tökéletesen működik a 3G Watchdog és a Clipper+ vágólapkezelő. Az általad linkelt adatforgalom-mérővel hétvégén még el fogok játszani.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#18971) gerner1 válasza Somatom (#18970) üzenetére


gerner1
veterán

Nézd, nekem most sem célom, hogy téged, vagy mást arra ösztönözzelek, hogy válts 10 -esre. Nekem mindegy, és szerintem felnőtt emberként mindenki el tudja dönteni maga, hogy a saját igényei kapcsán mihez tud igazítani és igazodni. De, amikor felszínre kerülnek olyasmik, amik vagy "urban legend", vagy eleve pontatlan az infó, vagy ne adja az ég de létezik rá áthidalásra alkalmas lehetőség, vagy nem a megfelelő "nyakba" próbáljuk varrni az éppen érintő (vagy sem...) vélt/valós "hátrányt" akkor azért csak jobb ha ilyesmik is "tisztázódhatnak". Főleg ha olyan "toll" -ból íródik némelyik, amelyik nem is azon a droidon próbálja, amelyikről éppen leír valamit.

[ Szerkesztve ]

(#18972) Somatom válasza gerner1 (#18971) üzenetére


Somatom
veterán

A korlátozás világos. Az általad mutatott vágólapkezelés nagyon távol áll a Clipper+ lehetőségeitől. Majd, ha lesz olyan program, ami legalább ugyanazt tudja, akkor talán váltok. Gondolom, érted, hogy miért nem váltok addig 10 -re és ebből következik, hogy miért nem 10 -en próbálkozok a megoldással.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#18973) gerner1 válasza Somatom (#18972) üzenetére


gerner1
veterán

Persze. Eddig is értettem, hogy ragaszkodsz az általad megszokott -és működő- konfigurációdhoz, és ezzel eddig sem volt semmi "probléma".

[ Szerkesztve ]

(#18975) Somatom válasza lakotibi (#18974) üzenetére


Somatom
veterán

Világosan leírtam: roaming. Nem tudok korlátlant venni, mert nem adnak. A Vodás korlátlan apróbetűs feltételein (min 50% honos hálón) elhasalnék.
A Clipper+ -t pedig azért sajnálom, mert annyira kényelmes, hogy a leggyakrabban használt alkalmazásom. Ebben tárolok jegyzeteket, könyvjelzőket, helyek koordinátáit, stb. Pont azért, mert mindíg kéznél van és bármi másolható, szerkeszthető, beilleszthető.
Abból, hogy valami monitorozza az adatforgalmat, nem következik, hogy fel is használja. A 3G Watchdog egy régi, megbízható fejlesztőtől származik. Mellesleg, a gerner1 által linkelt adatforgalom-figyelő hívások bonyolításához is kért engedélyt. Na, azt miért?

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#18976) ace05 válasza lakotibi (#18974) üzenetére


ace05
senior tag

De azért az olyan, hogy az egyik kezével jót akar, de másik kezével meg szívat a google. Pl én rendszergazda vagyok. Így én használok network monitoring alkalmazást. Aki 10.-re váltott mint a telefonom, az jócskán megszívta, megnehezítették a hozzáférést az arp táblához. Így pl egy lan scan, kb semmit nem ért. Kb egy év kellet mire tudták kerülni ezt a fejlesztők. Így addig a Xiaomi Note 4t-s telefonomat használtam munkában.

(#18977) gerner1 válasza ace05 (#18976) üzenetére


gerner1
veterán

"Kb egy év kellet mire tudták kerülni ezt a fejlesztők."
- Így azok, akik valóban értik a dolgukat (programozók): keresnek pénzt.

(#18978) Dzsur


Dzsur
tag

Sziasztok!Ha bluetoothon kapcsolódtam valamihez régen ,volt egy olyan hogy meg lehetett jelölni az ezközt hogy biztonságos forrás így ha utána rácsatlakoztam később nem kért pin kódot a feloldáshoz!Most ez eltűnt!Nem tudja valaki hol lehet ezt most beállítani??

(#18980) gyuri81 válasza lakotibi (#18979) üzenetére


gyuri81
veterán

Chen Sangnghi Jung csehszlovák alkalmi kerékpártolvajból átvedlett szoftvergyáros
:DDD:DDD:DDDhát ezen szakadok

(#18981) #24536576 válasza lakotibi (#18979) üzenetére


#24536576
törölt tag

Hasonlatod annyiban téved, hogy ő "bármennyit" fizetne a szolgáltatójának, ha lenne külföldön is korlátlan net. Tehát nem az akarással van baj, hanem a szolgáltatókkal. "eUrOPai uNIó" Jól eltörölték a roamingot. :D

[ Szerkesztve ]

(#18983) Somatom válasza #24536576 (#18981) üzenetére


Somatom
veterán

A "bármennyit" nyilván költői túlzás, de nagyjából stimmel a dolog. Otthon hozzájutottam korlátlanhoz, van is korlátlanom. Tulképp most is megszegem a "méltányos használat" szabályait, de csak azért, mert unfair módon lettek kitalálva. Viszont, a Telenor rendszere nem alkalmas automatikus szűrésre. A Vodanál lenne korlátlan, de a kollégáimat már sorra figyelmeztették a "méltánytalan" használat miatt.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#18984) #24536576 válasza lakotibi (#18982) üzenetére


#24536576
törölt tag

Ok. Kiszálltam.

(#18985) Somatom válasza lakotibi (#18982) üzenetére


Somatom
veterán

Kamionozok. Tegnap 5 -ször léptem határt és három országban jártam. Kicsit nyűgös lenne 3 SIM beszerzése, fizetgetése. A csereberékről nem is beszélve.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#18987) Somatom válasza lakotibi (#18986) üzenetére


Somatom
veterán

MyTV, Youtube, HBO-GO. Visszaveszem a felbontást, amennyire lehet, de qrva hosszú egy hétvégi kamionstop a fülkében. Jó időben még elvan az ember, de amikor vízszintesen szakad a jeges eső, akkor fogy a net. Vagy, pl. ma, amikor 10 óta babrálják a verdát a szervízben én meg a váróban dekkolok.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#18989) M.G.J.


M.G.J.
újonc

Sziasztok!

Az létezik, hogy telekomos telefonra 1év garancia van (Note9). A telekomos garancialevelen 1év van. :(

(#18990) gerner1 válasza M.G.J. (#18989) üzenetére


gerner1
veterán

1+1 év van arra is (érdemes nem "2 évnek" kezelni...). Az a releváns, ami a Samsung oldalán van kiírva.

[ Szerkesztve ]

(#18991) #24536576


#24536576
törölt tag

Lehet, hogy összeesküvés elmélet, de fura, hogy eddig max 3 napot volt szervizben a telóm, most meg már több, mint 1 hete... Note9 tulajok kiestek a mézes csuporból? Remélem jó állapotban kapom vissza.

(#18993) gerner1 válasza #24536576 (#18991) üzenetére


gerner1
veterán

- Nyár van, csúcsszezon= szabadságolások,
- Covid-19= szintén okozhat munkaerő, és alkatrész utánpótlás hiányt is...

(#18994) #06969344


#06969344
törölt tag

Szerintetek maradjon meg a jólbevált N9 vagy merjem bevállalni az Exynos 990-es N20 ultrát? :F

(#18995) Somatom válasza #06969344 (#18994) üzenetére


Somatom
veterán

Erre tőlünk vársz választ? Akkor sztem add el a N9 -et, pótold ki a N20U különbözetét, vegyél belőle egy Nokia 2 -t, a többi pénzt pedig utald át nekem! :K

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#18996) gerner1 válasza #06969344 (#18994) üzenetére


gerner1
veterán

Itt, milyen válaszok érkeztek a kérdésre ?

(#18997) #06969344 válasza Somatom (#18995) üzenetére


#06969344
törölt tag

:R

(#18998) tetova válasza #06969344 (#18994) üzenetére


tetova
tag

Szerintem tartsd meg az N9-et, és vegyél egy N20 Ultrát! Így tuti, hogy nem fogsz csalódni. :)

Hova tűnnek a szavak, amiket kiradírozunk?

(#18999) #06969344 válasza tetova (#18998) üzenetére


#06969344
törölt tag

Az N9 tökéletes lesz továbbra is :R szerintem nem jobb az N20 ultra (főleg a ócska Exynos990 miatt)

(#19000) #24536576 válasza #06969344 (#18999) üzenetére


#24536576
törölt tag

Vegyél Note20 Ultrát minden topic tagnak, és tartsd meg a 9-est. :DD

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.