- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
s4hu|SyD^ #13398 üzenetére
168 vagyok, teljesen élhető számomra a NOTE 9. Tokkal már necces de amúgy teljesen rendben van. Hátlapi ujjlenyomat olvasót simán elérem. Note 8 volt a para, ott már magasan volt nagyon a kamerák mellett.
Ceruza nem kell sűrűn, de mikor igen, nagyon jó. Pl. utalásnál adatokat kijelölni, másolni, beilleszteni, stb.
-
s4hu|SyD^
addikt
válasz
gerner1 #13396 üzenetére
Pont erre gondoltam, hogy pl. nem lesz olyan, hogy zsebre vágom és kész. Főleg, hogy csak 170 vagyok így nincs nagy zsebem, se nagy tenyerem(picit aggódom is a hátlapi ujjlenyomatólvasó miatt). Ceruzát ki mennyire használja? Mivel kicsi a kezem így azért lehet rá lennék kényszerülve.
Tetszik a telefon, a ceruza és a jegyzetelés ötlete plusz én is a híve vagyok, hogy minél nagyobb kijelző annál jobb, a szemnek is.
Mindenképp megnézem majd üzletben, ahogy ollie írta.
Gondolom a Note 9 mindenképp jobb választás, mint egy 9+ vagy a sima S10.
-
s4hu|SyD^
addikt
Van aki itt S7 Edge-ről váltott? Mennyire zavaró a nagy méret?
-
tothjani81
senior tag
07.21. Rendeltem és 08.08. Megjött. Itthon forgalomba van e azt nem tudom. Fórumtárs ajánlotta linkelve és megrendeltem. Érzetre ugye nem olyan mint az üvegfólia vagy fólia nélküli kijelző, de teljesen hasznàlható nincs vele gond tollnál sem
-
törölt tag
válasz
MrCsiT #13378 üzenetére
Kékfényszűrőt használsz nappal?
Mivel írtad hogy anélkül is próbáltad, így érdekes a jelenség. Lehet az nem tetszik neked, ami nekem. Plusz fényerőt dob rá a napon és kifakul, bár én jól látum úgy is.
Most váltottam egy nem gyári fényerőszabályzóra, jobban tetszik, mint az adaptív marhaság. [link]
-
törölt tag
válasz
tothjani81 #13389 üzenetére
A toll mennyire siklik rajta? 🤔
-
Prien
addikt
válasz
tothjani81 #13389 üzenetére
Mennyi idő alatt érkezett meg? Itthon nem forgalmazzák véletlenül? Nem szeretek heteket várni.
-
-igu-
veterán
válasz
szokelaszlo #13386 üzenetére
Ajánlom a kereső használatát, minden, a témával kapcsolatos tapasztalat le van írva és többszörösen túltárgyalva.
-
szokelaszlo
tag
Kicseréltek garanciában a készülékem hátlapi kameráját.(Már jól működik)
Viszont sötétben nézve a készüléket oldalt az egyik oldalon a keretnél nagyon idegesítő a fényszivárgás,gondolom a ragasztás miatt.
Korábban nem volt ilyen problémám.
Tudom az első szérias készülékeknél volt ilyen probléma.
Akkor azokat cserélték gariban?
Szerintetek mit tudnak kezdeni ezzel a problémával ha ismételten leadom?
Vagy le sem sz....k.
Előre köszönöm a infókat. -
baani59
aktív tag
válasz
S e t h #13375 üzenetére
Műszaki ember vagyok, a szememnek hiszek.
Az eszközök (Note 9 + hagyományos vérnyomás mérő) adottak, miért ne próbálhatnám ki.Az Omron nem talált ki semmi újat, óra méretben megvalósította az oszcillometrikus elven működő csuklón mérő eszközt. (De valamiért még nincs a boltokban...)
(Valamikor a Casio-nak is volt tisztán elektronikusan vérnyomást mérő órája. Egy magyar gyártónak volt egy terméke, egy félautomata vérnyomásmérő, ami a mandzsettába épített mikrofonnal operált.)Miért ne lehetne valami optikai eszközzel mérhető mennyiség alapján meghatározni a vérnyomást?
-
MrCsiT
addikt
válasz
#46922752 #13377 üzenetére
Kipróbáltam.
Amint sötét helyiségben megvilágítottam lámpával, emelt az eszköz a fényerőn. Sőt: mivel csak kb. 50%-on volt a fényerő csúszka, próbaképp azt is felhúztam maxra, de az már sötét helyiségben iszonyat sok volt, a túl fényesnél is világosabb.Tehát, nem a hardver képességeiben látom a hibát, mégis, borult,felhős vagy erősen napos környezetben - nemigen tudom másképp jól leírni - fakó, szürke marad a kijelző, egyáltalán nem emeli meg annyira a fényerőt, mint amit elvárnék tőle vagy mint amit a megvilágításos tesztben láttam.
Természetesen, próbáltam már ilyenkor kikapcsolni mind a kékfény szűrést, mind az automata fényerőt, de a kézi beállítás max értékével is érzésre csak a fenti teszteléskor kapott fényerő mondjuk 30-35 százalékát kapom. Mintha nem létezne az a fényerősségi szint olyankor.
A fura az, hogy párom az S9+ mobilnál ugyanezt mondja, hogy elégtelen a fényerő.Nem értem.
A kijelző beállításaim:
Adaptív fényerő BE
Kékfényszűrő BE
Éjszakai mód KI
Képernyőmód "Adaptív megjelenítés"
Képernyő nagyítása csúszka minimumon
Felbontás FHD+
Egyszerű üzemmód KI
Védelem a véletlen érintések ellen BE
Érintésérzékenység BE(Baseus fólia miatt)update: átgondolva: létezik esetleg, hogy az üvegfólia - annak ellenére, hogy elvileg jónak látszik az illeszkedés - valahogy részlegesen letakarná az érzékelőt?
..és egyből kettő, kvázi azonos hardverű mobilon, míg korábban egy Samu telóval sem volt ilyen problémánk? .. fura.
Atter030, ollie: ti használtok üvegfóliát a telefonon?
apaszka: neked nem volt ilyen gondod? (a Baseus üveg miatt kérdezem, bár az S9+ -on már másféle van)
-
MrCsiT
addikt
Valaki találkozott fényerő problémával?
A Note 9 mobil képernyője nem jól olvasható felhős vagy erősen napos időben. Kb. közép alapfényerő+automata van beállítva. Ugyanezt a problémát tapasztaljuk egy S9+ telóval is. Mindkettő az elérhető legfrissebb hivatalos FW-vel fut.
Igaz, jelenleg bekapcsolt kékfény-szűrés is van, de próbaképp kikapcsoltam és én nem láttam eltérést. (este bezzeg le kell vegyem majdnem minimumra ahhoz, hogy ne legyen túl fényes számomra.)Ez tényleg ilyen? Ennyit tudna az amoled a Note 9-ben? A note 5-nek is jobb a fényereje ugyanott. Mi lehet a probléma, ráadásul 2 mobilnál is?
A probléma amúgy nem új keletű, de már kezd bosszantani annyira, hogy rákérdezzek.
-
baani59
aktív tag
Plazmacucci, S e t h, LosBlancosrm
Kedves kételkedő fórumtársak, tessék kipróbálni!
Mikor 5 évvel ezelőtt először olvastam az optikai szenzorral végzett vérnyomás mérésről, nekem is erős kétségeim támadtak. Szétnéztem a neten, találtam anyagokat róla, többek közt egyetemi kutatásról, amiben leírják, hogy a szenzor jelét milyen matematikai módszerekkel lehet feldolgozni és hogyan lehet következtetni a vérnyomásra. Akkor azt gondoltam, hogy jó pár év lesz, amíg ez hordozható eszközökben megjelenik és megbízhatóan működik. Tévedtem...
Természetesen, ha valakinek problémája van a vérnyomásával, akkor megfelelő/minősített eszközt szabad használni a mérésre.
A Samsung által engedélyezett My BP Lab alkalmazásban hagyományos vérnyomás mérési adatok párhuzamos rögzítésével van lehetőség a szenzor kalibrálására. Nekem már elsőre is meglepően pontosan mért összehasonlítva egy OMH tanúsítvánnyal rendelkező vérnyomásmérővel.Valószínű hogy hasonlóan a már okosórákban levő EKG-hoz, ez is meg fogja kapni az orvosi eszköz minősítést és bátran lehet használni.
-
válasz
Infinity70 #13368 üzenetére
Én a múltkor egy halom gyöszt kotorásztam ki a type-C csatlakozó tövéből egy fogpiszkálóval. Hihetetlen,hogy be tud rakódni. Persze, lehet ez nem befolyásol semmit, hisz vagy érintkezik, vagy nem, de egy próbát megér.
-
válasz
Infinity70 #13364 üzenetére
beállításokban az akkumulátornál nincs kikapcsolva a gyorstöltés opció?
-
Saccco
nagyúr
válasz
Infinity70 #13364 üzenetére
Tönkrement az adapter, kábel, elosztó.
-
Infinity70
tag
Sziasztok. Note 9 készülékem csak lassan tölt. Mi lenne a gond ? Valami ötlet mit lehetne csinálni ?
-
-
baani59
aktív tag
A szabadság alatt több idő van a telefont nyomkodni...
Valamiért eddig kimaradt nekem, hogy vérnyomást is lehet mérni a Note 9-el.
Igaz, hogy My BP Lab appot az Apkmirror-ról kellett letölteni, de működik.
-
baani59
aktív tag
Magyarországra is elhozza sétálós csodafunkcióját a Google Maps
Próbáltátok már?
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Azt vettem észre, hogy néhány (< 3 ) napja csak és kiziárólag a samsung billentyűzetet tudom beállítani. Amivel viszont a hang alapú diktálás nem működik (magyar nyelven).
Történt valamilyen frissítés ami felett átsiklottam? Eddig pöpecül ment.... -
Sera26
aktív tag
válasz
tylerddd #13348 üzenetére
Nem tudom a választ, de 2 évvel ezelőtt ugyanígy jártam a tv-vel. Neten rendeltem, csak Telekomos garijegy, a Samus szintén tök üres. Körtelefon, Telekom szerint minden OK, Samsung szerint korántsem. Azaz 2 év alatt nem sikerült helyre tenniük ezt a dolgot. Jah, hogy még fokozzam. Akkoriban nem volt mindegy milyen Telekom üzletbe megyek a pecsétért, mert a kisebb értékesítők, akkor még T pontok, erre nem voltak jogosultak, csak a "nagy" Telekom üzletek. Úgyhogy most már célirányosan oda veszem az irányt.
És nem mellesleg ha belépsz a Telekom oldalára, ott az van a készüléknél, hogy 1 év garancia és kész. Lehet nem véletlen, azaz részükről ennyi, a +1 évet meg intézd el magadnak. Rendben is lenne, csak tájékoztassanak. -
tylerddd
veterán
válasz
Sera26 #13347 üzenetére
Érdekes egyébként, hogy értékesítés során rendben vannak az elektronikus dokumentumok, de amúgy meg kéri a pecsétes verziót, ami ugye nincs, ha neten rendelted. Az is furcsa, hogy ha bebaktatsz a kinyomtatott jótállási jeggyel a Samsunghoz, amin van készülékazonosító + ott a telefon, akkor mi a francnak pecsétes verzió? Gondolom az azonosító alapján le tudja valami rendszerben keresni és a javítást is rögzíti rendszerben?! Ha csak a kitöltött jótállási jegyre hagyatkozik, az elég amatőr szint 2019-ben, nem?!
-
Sera26
aktív tag
válasz
gerner1 #13344 üzenetére
Felhívtam a Samsung ügyfélszolgálatot. Első évben elegendők a Telekom által kiadott dokumentumok (számla, garanciajegy), viszont a második évben történő garanciális igények érvényesítéséhez elengedhetetlen a Samsung által kiadott, dobozban lévő garijegy, kitöltve, lepecsételve. Úgyhogy megyek pecsétért
-
Sera26
aktív tag
válasz
kazanka #13268 üzenetére
Szia!
Értem, köszönöm.
Még annyi, hogy a Telekom ugye ad saját, általuk kiállított garanciapapírt, de vajon küldik a lepecsételt Samsung garilevelet is?
LED tv-m már van tőlük, annál külön be kellett mennem az üzletbe és sok-sok magyarázkodás közepette megkérni őket, hogy ugyan már legyenek szívesek a hivatalos garilevelet is bepecsételni mert az általuk kiállított csak 1 évet ad.
Itt is hasonló a menet? -
törölt tag
válasz
icecave #13337 üzenetére
Igen.
Van pár dolog amit előnyére lehet változtatni benne. Update-et most néztem, hogy van egy pár, de akkor tényleg csak manuálisan oldható meg... De legalább szól.
Meg is találtam, hogy mivel lehet ráerőszakolni a Messengerre az osztott képernyőt. [link]
NiceLock app kell hozzá a playből.
-
-
Nigér
őstag
Hülyék a Samusok, majd a fél éves patika kilencesemet amit negyed gurigáért vettem, biztos odaadom 110k-ért...
Marad még jó darabig a Note 9. -
petymeg
addikt
Messergent hogyan lehet osztott kijelzőbe tenni?
-
petymeg
addikt
válasz
szokelaszlo #13325 üzenetére
Én adok érte 90k-t, ha 512-es.
-
-
szokelaszlo
tag
válasz
Plazmacucci #13319 üzenetére
Vodafone 86.700.- Forintért számolta volna be a 10hónapos makulátlan Note 9-et.Vicc
-
-
Na, most voltam SES-ben. Csak akkor jár bármi elővételi kedvezmény, ha beszámíttatunk egy régebbi készüléket. Ajándék egyáltalán nincs mellé. Így viszont elég arculcsapásának érzem. Megvárom, amíg lemegy az ára 300k alá.
Egyébként a készülék gyönyörű.
-
tylerddd
veterán
Amit sajnálok személy szerint, a PC-s DeX hiánya ill. a natív videórögzítőt. Szerintetek van rá valami esély, hogy ha elül a hype az új készülékek körül, akkor mi is megkapjuk ezeket később?! Szerintem hardveresen nem lenne akadálya.
-
Lezl
tag
Csináltam egy gyári beállítások visszaállítást
Remélem megoldja a gondjaimat, majd leírom mit érzékelek -
válasz
#24536576 #13306 üzenetére
Szerintem tök 8, hogy egy telefonnal milyen a hátulja. Nekem arany színű a Note 8, de fél napig ha láttam a hátulját, mert ment rá egy minőségi bőrmintás hátlap fólia. Azt meg jól beletettem egy Spigen Thin Fit tokba. De sztem csupaszon nagyon kevés ember használja.
Sztem a ti telefonotok ( Note 9) most lesz igazi bestby kategória! Nagyon gondolkodom, hogy leváltom a Note 8-at egy megkímélt állapotú vagy esetleg új 9-esre. Jól esne egy nagyobb akksi, illetve tárhely, így dobnék is bele egy digi mobil sim-et a net miatt.
-
spawn21
veterán
válasz
Plazmacucci #13303 üzenetére
Abszolút nem éri meg váltani. Szerintem.
Kiváncsi leszek az eladásokra és milyen már hogy a kicsiben sd kártya sincs -
törölt tag
válasz
Plazmacucci #13303 üzenetére
Kompenzáció.
-
Mintha nem érne rá a következő évben a következő ceruzás telefonra váltani. Őszintén, kit hajt a vére mindenféle értelmes érv nélkül?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motoros topic
- Google Pixel topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- BestBuy topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- EA Sports WRC '23
- Autós topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest