Hirdetés
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- joghurt: frenda dsttöytoi
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
brembo
aktív tag
válasz
MasterMark #8297 üzenetére
-
brembo
aktív tag
válasz
sziszi-fuszi #8293 üzenetére
Adtam jogot, a mappák meg is jelennek, csak üresnek látja őket.
A folyamat az volt, hogy hozzáadtam pl. egy Mese mappát. Ide betallóztam a NAS-on szereplő Mese könyvtárat. Ebben vannak olyan almappák, amiben csak egy nagyobb fájl szerepel (pl. Gru), ezek gond nélkül megjelennek. Vannak viszont olyan mappák, amelyek epizódos meséket tartalmaznak (10-20 darab kisebb fájl), ezek a mappák üresek.
Ahogy nézem, hasonló a helyzet a Sorozatok mappában, ott elég sok üres almappám van.
-
Az egyik sorozat részem rossz évadba került, hogy tudom átrakni a jóba kézzel?
-
sziszi-fuszi
senior tag
A PLEX (vagy az általad létrehozott Plex usernek) is adtál írás-olvasási jogot? Mert amennyiben nem, akkor azt nem is fogja látni. Abból gyanítom, hogy nem adhattál neki jogot, mert mappaként sem látod. Amikor az adott mappát hozzáadod, utána nem közli, hogy üres a mappa?
-
brembo
aktív tag
válasz
MasterMark #8291 üzenetére
Akkor ez utóbbi lesz a gond. Esetleg van vmi méretkorlát, ami alatt nem olvassa be őket?
-
brembo
aktív tag
válasz
MasterMark #8289 üzenetére
Mappa nézetben sem láthatók.
Annyit módosítanék, hogy ezek is mkv kiterjesztésű fájlok.
-
brembo
aktív tag
Sziasztok,
Telepeítettem a Plex media servert a NAS-omra, jogosultságok frankón beállítva, látják is a kliensek a tallózott mappákat. Viszont az a problémám, hogy bizonyos mappák üresek. Úgy látom, hogy jellemzően azok, ahol több kisebb méretű SD avi fájl van egy mappában (pl mese epizódok). Nem tudjátok, hogy ezt mi okozza? Próbáltam törölni és újra tallózni az adott mappákat, de nem segített. Van tippetek? Segítségeteket előre is köszönöm.
-
sugarforce
addikt
Igen, így néz ki a menü nálam is.
Ahogy MasterMark is írta, nincs már natív plugin kezelés a plexben, csak a hivatalos, plex által futtatott webhookos megoldások mennek, viszont ezek ha jól tudom már plex passhoz vannak kötve.A SubZeronak van saját felülete már, a Kitana, azzal is próbálkozhatsz
Anticaptcha ha jól látom csak az addicted-nél kell, ha használni akarod azt a providert, én nem használom, nálam nincs oda írva semmi.
Ha jók a beállítások, akkor automatikusan leszedi a feliratot.Sok oka lehet annak, hogy nincs másik felirat a TWD-d mellett. Lehet az adott releasehez nincs felirat az általad kipipált providereken, vagy ha van, akkor nem éri el a megfelelő pontszámot, de a wikiben ez elég jól le van írva.
Az alap (Moviedb, plex movie stb) agentekkel is le kell töltse a metaadatokat, ha nem teszi, akkor vagy a név konvenciónak nem felelnek meg a releasek, vagy rosszak az agent beállítások. Mindenféle külső pluginek nélkül is mennie kell. Az ügynököknél milyen sorrendben és milyen beállításokkal vannak neked az egyes agentek?
Igen, a webtools erre való, de nem minden nem hivatalos plugin található meg rajta. Ez egy külön weboldal, de ahonnan letöltötted, ott van wiki is, minden le van írva hozzá.
Persze, hogy nincs magyar nyelvű leírás, általában nem magyarok a fejlesztők.
-
Gino20
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Eddig nem használtam plex-et, de most telepítettem a gépre és TV-re is. Megtörtént a filmek mappa hozzáadás majd TV-n elindítva nem csatlakozik a szerverhez. Látja a laptopot, de az nem elérhető. Ilyenkor a média szerver állapotnál írja, hogy a nem biztonságos kapcsolatok előnyben......és amit javasolt vagyis beállítások -> általános -> visszakapcsolás engedélyezése.....megtörtént, de nem segített.
Laptopon vírusírtót kikapcsoltam + tűzfalon belül a spec beállítások -> bejövő szabályoknál engedélyezve van a plex.
Valakinek esetleg ötlet, hogy mi lehet a baj? -
igali
tag
Szerintetek hányas verzió fut a legstabilabban, és melyikben működik van benne a régi Plugin lehetőség?
Nektek működik a Sub-Zero subtitles? -
vzozo
senior tag
Olvasgattam ezekről.
A felirat probléma known issue, will be fixed: https://old.reddit.com/r/jellyfin/comments/fncyfw/embedded_subtitles_in_some_mkv_files_not/
Illetve a metadatokat / coverartokat is jobban ismeri fel a legújabb verzió, frissítettem rá, és használhatóbb.
OFF-ba teszem, mert nem plex.
-
haxiboy
veterán
válasz
g.gergo #8267 üzenetére
Szia. Én bár Windowson be biztos megoldható.
A daemon figyel mappákat amikben Torrent fileok vannak, külön szétválogatva downloads router nevű addonnal.
Az egyes mappák külön labelt kapnak pl 1080p-movie-hu
Ez alapján ha befejeződött áthelyezi automatikusan a plex megfelelő mappájába.
Chrome+downloads router, Deluged + Deluge GUI, ha manuálisan indítok pl telefonról akkor manuálisan labelezek. -
igali
tag
válasz
MasterMark #8277 üzenetére
Manuálisan hogyan, miként lehet elvégezni?
Tudsz ebben segíteni, kaphatok a problémáimra megoldás leírást? -
igali
tag
Sziasztok!
Kissé hosszú leszek, de azért, hogy minden szükséges adatot áttudjak adni, és bízva abban, hogy fogtok tudni segíteni.
Még új vagyok a Plex felhasználók táborában, és sajnos már az elején komoly problémába ütköztem, ezért kérem a segítségeteket!
Windows 10-en van feltelepítve a Plex honlapjáról letöltött telepítő (érdekes Win7 SP1-ként látja a gépet), majd frissítve, azaz jelenleg 1.18.9.2578 verzió van fent. Nincs előfizetve semmire, és nem is tervezem.
Lehet, hogy itt a bibi?Több helyen is olvasgattam, hogy milyen egyszerű a gyári/ hivatalos plugin-ek böngészése, valamint a nem hivatalosan kiadott verziók telepítése.
Valahogy mégis itt lehetek meglőve, mert amiket mellékelnek képeket a leírásokhoz, az korábbi verzós menü lehet. :/
Ha a Plex fiókom (admin) főmenüjébe lépek, akkor az alábbi opciók vannak:
- Home
-Movies & TV
- Web Shows
- News
- Podcasts
- Tidal
- More menüA More menüben szerepel még a számítógépen neve, és alatta a két könyvtár, amit hozzáadtam, hogy hol keressen média fájlokat.
Eddig nektek is így néz ki a menü?
Ha a böngésző jobb felső sarkába megyek, ott van a
- Tevékenység
- Beállítások
- Lejátszó kiválasztása
- Fiók gombokA Beállítások menüben:
Fiókom neve
- Fiók
- Online média források
- Hitelesített eszközök
- Webhook-ok
- Felhasználók és megosztásPLEX WEB
- Általános
- Minőség
- Hibakeresés
- LejátszóSzámítógépem neve (mellette zöld lakat)
ÁLLAPOT
- Irányítópult
- Figyelmeztetések
- Szinkronizálások
- ÁtalakításokBEÁLLÍTÁSOK
- Általános
- Távoli hozzáférés (mellette zöld pipa)
- Ügynökök
- Könyvtár
- Bővítmények
- Hálózat
- Átkódolás
- Nyelvek
- DLNA
- Ütemezett feladatok
- ExtrákKEZELÉS
- Könyvtárak
- Optimalizált verziók
- Élő TV és DVR
- Hibaelhárítás
- Konzol
- BővítményekMindenkinek így néz ki, ezek az opciók vannak? Vagy ez csak a free usereknek?
Azt szeretném, hogy a hivatalos plugin-eket/ bővítményeket lássam, de sehol sincs. Ha a Beállítások - KEZELÉS - Bővítmények menübe lépek, akkor csak az általam a C:\Users\Felhasználónevem\AppData\Local\Plex Media Server\Plug-ins mappába másolt plugin némelyike látszik csak. Azok mappái valami.bundle nevűek, és nincs semmi szöveg a .bundle után.
Hol és mit kell beállítani, hogy lássam a hivatalos bővítményeket?Filmek- sorozatok, Plex ajánlott videó magyar feliratozása probléma:
A fent említett mappába másoltam a Sub-Zero.bundle (2.6.5.3223 verzió) mappát és tartalmát. A számítógépen kiléptem a Plex Media Server-ből, majd beléptem, és a a Beállítások - KEZELÉS - Bővítmények menüben ott szerepel a Sub- Zero Subtitles. Ott a fokaskerékre kattintottam, és beállítottam a felirat nyelve: Magyar, Antichapta-Service résznél csak az account_key-emet másoltam be, ami betökből és számokból áll. Elé kell valamit beírnom, vagy elég ennyi?
Opensubtitles résznél beírtam a felhasználó nevemet, jelszavamat. Jó adatokat írtam be, valamint annak az oldalán magyar nyelvre van állítva.
Lejjebb kipipáltam a
Provider: Enable feliratok(.)info (Hungarian)
Szolgáltató: hosszupuskasub(.)com (Magyar) engedélyezése
Minden mást alapértelmezetten hagytam.Ezután a Beállítások- BEÁLLÍTÁSOK- Ügynökök menüben a Filmek- Plex Movie-ban kipipáltam és legfelső sorba húztam az Opensubtitles.org és alá a Sub-Zero Subtitles (Movies, 2.6.5.3223). Valamint a The Movie Database résznél is a Sub-Zero-t.
Ugyan ezt megcsináltam a Sorozatok-nál is a TheTVDB és a The Movie Database résznél.Az a kérdésem, hogy mikor, hol, hogyan lehet kiválasztani, hogy az adott filmhez/ sorozathoz szeretnék e magyar feliratot vagy sem?
Pl fent van a számítógépen The Walking Dead (The.Walking.Dead.S01.720p.BluRay.x264-SiNNERS) és mikor kiválasztom pl az első részt, akkor a Feliratok opciónál nekem csak az angol van (a videóban benne van), de magyart nem látok opciónak.
Mit kell beállítanom, hogy rendeljen hozzá/ töltsön le magyar feliratot és választhassak?Metadatok probléma:
Egyik filmnél/ sorozatnál sem jelenik meg a metadat.
Csak az alap adatok, hogy hány perces, videó, audió, feliratok. Alatta semmi sincs, sem angolul, sem magyarul.
Próbálkoztam a Filmkatalogus.bundle és a Porthu.bundle bővítvényekkel is, de semmi sem történik.
Hol hibázok?Egyéb bővítmények:
Ha jól sejtem, a WebTools.bundle bővítménnyel lehet nem hivatalos plugin-ekhez hozzájutni?
Letöltöttem és bemásoltam a WebTools.bundle mappát a plug-ins mappába és aBeállítások - KEZELÉS - Bővítmények menüben ott is van, ott mit kell beállítani, hogy működjön?Bocsánat, lehet, hogy amatőr kérdéseim vannak, de sehol sem láttam ezzel kapcsolatos friss rendszerű magyar nyelvű lépésről- lépésre leírást.
Kérlek segítsetek ezekben!
Köszönöm! -
Viszlát
addikt
-
vzozo
senior tag
Sziasztok, oké, értem, hogy ez egy Plex topik, de mivel nincs külön a forkoknak, ezért bepróbálkozom részben jellyfines, részben általános témákkal.
- Továbbra is gond a lejátszás megakadása beletekerés vagy audiosáv váltása során, pedig az infrastruktúra szerintem már rendben van: gigabit LAN, odroid N2, USB3-as merevlemez. SMB fájlmegosztáson át laptopon MPC-HC-val lejátsza semmi gond.
- Felirat NINCS, pedig ott van az mkv-ban, ki lehet választani, a logok szerint valamit varázsol is vele a szerveroldal, de a lejátszó már nem jeleníti meg:
[2020-03-30 16:56:19.403 +02:00] [INF] Executing "Download missing subtitles"
[2020-03-30 16:56:19.517 +02:00] [INF] "Download missing subtitles" Completed after 0 minute(s) and 0 seconds
[2020-03-30 16:59:41.127 +02:00] [INF] "/usr/lib/jellyfin-ffmpeg/ffmpeg" "-i file:\"/mnt/8tb_1st/Mese-Filmek/The.Boss.Baby.2017.1080p.BluRay.DTS.x264.HuN-No1/tbb.1080p-no1.mkv\" -map 0:4 -an -vn -c:s copy \"/var/lib/jellyfin/data/subtitles/8/83fad711-258f-e66b-7763-a30518e959af.srt\""
[2020-03-30 17:00:54.268 +02:00] [INF] ffmpeg subtitle extraction completed for file:"/mnt/8tb_1st/Mese-Filmek/The.Boss.Baby.2017.1080p.BluRay.DTS.x264.HuN-No1/tbb.1080p-no1.mkv" to /var/lib/jellyfin/data/subtitles/8/83fad711-258f-e66b-7763-a30518e959af.srt
at MediaBrowser.MediaEncoding.Subtitles.SubtitleEncoder.MediaBrowser.Controller.MediaEncoding.ISubtitleEncoder.GetSubtitles(BaseItem item, String mediaSourceId, Int32 subtitleStreamIndex, String outputFormat, Int64 startTimeTicks, Int64 endTimeTicks, Boolean
preserveOriginalTimestamps, CancellationToken cancellationToken)
- Mondanom sem kell, hogy MPC-HC-val nincs feliratprobléma, de még a "buta" 6 éves LG TV-m saját lejátszója is képes az mkv elsőszámú feliratát megjeleníteni...
- Webes (Firefox) és mobilos klienssel is próbáltam, kakukk mindkettő - és habár a webes felületen kicsúszik a képernyőről (nem tudok rákattintani) a playback data, a mobilos kliens szerint "directstream", nincs átkódolás (na nem mintha az N2 ne bírna el egy 1080p-vel...)
Ez akkor ennyi, engedjem el a felirat témát, vagy gyűjtsek be mindent külön .srt fájlban és pakoljam az mkv mellé?
Az általánosabb kérdések a metaadatok begyűjtésével és tárolásával kapcsolatosak.
- Egyrészt ugye maga a jellyfin is próbálkozik a letöltéssel, másrészt kipróbáltam a MediaElch-et, és manuálisan keresgéltem ezt-azt
- A címek felismerése GYÁSZ. Elvileg adott ez a "scene naming convention", de gyakorlatilag a nullához konvergál az esélye, hogy felismerje mit is rejt pl. egy "The.Boss.Baby.2017..." Nyilván nehéz erre regex parsert írni...?
- Végül is az nem olyan rossz, ha a filmek mellé ugyanabba a mappába bepakolja a metaadatokat, képeket, de azért mégis jobb lenne egy központi adatbázis (tud ez pl. valamilyen SQL-be menteni?) Miért is gond ha a fájlrendszerben van? Külső vinyók -> alapesetben idle-ben állnak -> júzer böngészné a médiatárat -> semmi cover art, borító nem jelenik meg, amíg fel nem pörög a vinyó.
- Egy minidlna ezt megoldja annyival, hogy ami coverart van, azt valahova a saját DB-be teszi, és nem indítgatja feleslegesen a HDD-ket, amíg ki nem választom, hogy mit is akarok nézni.
Persze ezek lehet first world problémák, de pont a fentiek miatt (már ha működnének rendesen) szántam rá magam, hogy váltok sima DLNA-s streamingről, és hát ilyen hibák mellett egyszerűen nincs hozzáadott értéke a jellyfinnek.
-
g.gergo
senior tag
Üdv,
Pi4-re torrentezek egy downloads nevű mappába. Telepítettem is rá a Plex-et. Működik rendesen minden. Abban kérném a tanácsotokat, mit csináljak a mappa struktúrával, h ne keveredjenek az ügynökök. Ha a downloads nevű mappát adom meg a filmeknek és a sorozatoknak is, összekeverednek az ügynökök. Ha a Plex által javasolt mappa struktúrát követem, akkor egy adott filmsorozat duplán lesz a vinyón, dupla helyet foglalva. Van erre megoldás? Vagy dupla minden?
-
mgTerminator
veterán
válasz
szmorepapa #8265 üzenetére
Az egy dolog hogy szobán belül van, de ha túl sok körülötted a WiFi akkor az belassítja. Kezdetben válassz másik csatornát, vagy húzz egy UTP-t a TV-hez, esetleg 5GHz-es WiFi ha a TV tudja....
-
szmorepapa
csendes tag
Ez egy szobán belül történik, lehet a router lesz a hibás, mit érdemes venni mostanában nem ástam bele magam a témába
-
mgTerminator
veterán
válasz
szmorepapa #8260 üzenetére
Nem panelban laksz véletlenül?
-
válasz
szmorepapa #8262 üzenetére
Hát szerintem az nem egy erőgép, egy router cserével megoldódhat a gondod.
-
válasz
szmorepapa #8260 üzenetére
A router milyen?
-
szmorepapa
csendes tag
Laptop a szerver gép amin fut plex app, ez kábellel csatlakozik a routerhez, a Samsung tv pedig wifin ugyan ehez a roterhez, eddig ez a szett évekig jol működött most a UPC hálozaton nem megy szakadozás nélkül állandó Pufferelés film és sorozat közben 720p nél. már probálkoztam régebbi verio telepítésével, volt mikor frissitési gondok az uj verzoknál. de most ez sem segített. próbálkoztam már beállításokban de nem tudom mi lenne a jo beállítás. sehogy sem akar jo lenni, Az működött egyedül mikor a film menüben a minősgét átálítottam 4mb es 720p ra de ezt nem minden videónál engedi megtenni, plusz úgy vélem hogy egy 720 as filmet lekellene hogy vigyen szakadozás nélkül mint ahogy eddig is mukodott. valami más probélma van amiben tanácstalan vagyok most.
-
Danex
addikt
válasz
enginev3.0 #8255 üzenetére
Valahol olvastam egy leírást ahol azt nézték, hogy egy ~80mbit-es filmnek közel 5%-ánál 180mbit volt az adatfolyam igénye, ergo hiba lenne elég átlagosan a filmhez a sebesség ha gyakorlatban nem konstans jön az anyag (és itt nem csak bufferre gondolva).
De már nem találom a forrást :/ -
MasterMark
titán
válasz
szmorepapa #8257 üzenetére
Szar a lejátszó.
-
szmorepapa
csendes tag
Mitöl lehetnek pufferelési gondok? tegnap elkzdtem egy 720p filmet majd ugy felkurt leszedtem 480p ben de a végén volt hogy az is pufferelt
-
válasz
szmorepapa #8254 üzenetére
Nekem TV-n megy a 4K is, pont tegnap néztünk egy 55Mbps-os filmet, simán ment.
Az ap meg a tv között van egy fal. Az AP egy Linksys EA7500v1. -
enginev3.0
félisten
válasz
szmorepapa #8254 üzenetére
Nálam a 720p megy wifin, még úgy is hogy 2 router van, az egyik wifi ap a földszinten, és arra szintén wifin csatlakozik a lenti tv
Szerintem az 1080p így már nem menne
De ha 1 szobában van a router és a tv akkor szerintem akár a 4k is menne
Persze ha nem épp wifin torrentezik valaki
-
szmorepapa
csendes tag
Sziasztok,
a napokban otthoni wifi hálózaton elkezdtek akadni a filmek, van valakinek tapasztalata valakinek WIFIn melyik minőségnek kellene menni szakadás mentesen? 720p, 1080p, 4k
esetleg valakinek egy jo ötlet illetve beállitás ami működik hasonlo használatban.
-
pippo76
tag
válasz
enginev3.0 #8251 üzenetére
Kulon kell letolteni es egy pendriverol telepiteni. Valami jogi gubanc miatt.
-
enginev3.0
félisten
válasz
sugarforce #8250 üzenetére
Nem tudom enyémen nincs, samsung 2019
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Samsung Galaxy A55 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest