Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Linuxos topikok Összefoglalójának szerkesztése
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gardaai
senior tag
válasz Roli90 #17300 üzenetére
Ez helytelen hálózati beállításnak tűnik, ott tennék rendet, nem a PLEX-ben hegesztgetnék.
Attól, hogy Mesh a neve, még nem feltétlen úgy működik, illetve Mesh-en belül is lehet két külön hálózat, ha nincs is szinte semmi értelme. Illetve ha a router is szórja a Wi-Fi-t valamelyik szinten, az is simán bekeverhet akár egy harmadik hálózatként.
Bővebb leírással kérdezz be ide is, ha gondolod: [link] [link]
[ Szerkesztve ]
↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
sky8304
csendes tag
Végre megjött a ház is, sikerült teljesen összeraknom a kis plex szerveremet
Ja a vízhűtést ne nézzétek az házon kívül lesz -
Biga123
addikt
válasz CsiszyFutár #17288 üzenetére
szkutyi: Tera nem terra Nem ő akarta lekapcsolgatni a 16 x16 terás vinyókat😆
A felpörgéskori áramfelvétel engem is érdekelne.[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
sky8304
csendes tag
válasz szkutyi #17307 üzenetére
Nemrég raktam át ebbe a házba azóta még nem volt bekapcsolva,de a 750 wattos táp nem bírja ezt el akkor ki is dobnám amúgy valamikor írtam hogy idle állapotba 115 wattot eszik,amúgy 1 a tápkábelre 4 hdd van kötve,12 akarom mondani 8x16 tb, 2x6-ra van osztva raidz2 zfs-be, most fejből hirtelen nem tudom pontosan de ha jól emlékszem 116 tb ténylegesen használható terület. A sebességet hirtelen nem tudom most megmondani de rohadt gyorsan másolt.
-
sky8304
csendes tag
És a héten elkészült az új szekrényem is. Sikeresen telepitettem a játék/server sarkomat
Épp most kínlódok a samba telepítéssel/beállítással hogy a wines gépről elérjem a linuxost -
sky8304
csendes tag
válasz boborján2 #17316 üzenetére
Csak egyenlőre van ott még,munkálkodok rajta,majd ki fog kerülni onnan vagy egy nem használatos szobába vagy kirakom a raktárba ,még "telepítés" alatt áll,új a linux nekem még ismerkedek vele,egyenlőre még a samba megosztást se sikerült megcsinálnom vele Ma folytatom vele a kínlódást
[ Szerkesztve ]
-
burgatshow
veterán
válasz enginev3.0 #17319 üzenetére
Miert ne?
-
enginev3.0
félisten
válasz burgatshow #17320 üzenetére
Hát ha ismeretlen terep, én nem bajlódnék
Próbálkoztam, de maradnék egy NAS rendszeren, vagy sima windows-on
Bár én magamból indulok ki, hogy nincs olyan hogy egyszer kell beállítani, mindig eszembe jut valami változtatás, valami átalakítás, és mire linuxnál kikeresem a megoldást, kihullik a hajam.
és windows alatt is megvan a 40-50 napos uptime, aztán persze jön egy szolgáltatói áramszünet és bukom az egészet
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
burgatshow
veterán
válasz enginev3.0 #17321 üzenetére
Lehet a kollega tanulni szeretne. Nem baj ha nem csak Windows-t latott az ember (szemely szerint bottal se nyulok Windows-hoz de az mar az en bajom).
-
sky8304
csendes tag
válasz enginev3.0 #17321 üzenetére
Már kezd hullani a hajam
Windows után linuxhoz kb mindent is keresgetek mit merre meg próbálkozok a beállitásokkal Egy újratelepítésen már túl vagyok mert valamit úgy elcsesztem hogy hogy se kép se hang nem volt De hát majd belejövök jó idővel
-
burgatshow
veterán
válasz stickermajom #17324 üzenetére
Jah. Csak ott meg halozattal meg a volume mountokkal lehet szivni. En azt mondom tanulja meg nyersen az alapokat, utana johet a flancolas.
-
stickermajom
addikt
válasz burgatshow #17325 üzenetére
Mindkettőhöz temérdek leírás elérhető, nem akkora szívás az. Persze az a legjobb ha megvannak az alapok, hosszútávon viszont a konténerek egy élhetőbb környezetet biztosítanak. Apple után szabadon: “There is a container for that!”
-
sky8304
csendes tag
Na szóval végre sikerült működésre bírnom a sambát a délután (a jogokkal voltak problémái a windowsnak azzal kínlódtam egy ideig mire sikerült egyik gépről a másikra másolgatnom) Ja amúgy az újratelepítés után már már azt is tudom hogy hozhatom vissza a zfs pool-t szóval szép lassan tanulgatok
Több kérdést is feltettetek többen is.
2 mappát osztottam meg a másik géppel,egyik a hdd zfs poolja másik meg a ssd egy mappája.2,5 gbes kártyával a másik gépről az ssd-re másolás:
Átlagba tartotta is a 270et.Az ssd-ről a hdd-re másolás:
Átlagba 950-1000 között mozgott.Idle állapotba 115 watt.
Mikor a gépet bekapcsolom 165 watt.
Amikor a hdd-re másoltam 210 watt volt a max.
Ssd alap 40°C körül másoláskor 50 körül.
Hdd 28-30°C de az nem nagyon ment feljebb.
Viszont a hba kártya alapból sensor1 33°C sensor2 40°C-ról szépen felment sensor1 43°C sensor2 60°C-ra.
Proci használat 10-60% között ugrált fel alá de 35°C fölé az se ment.
Azt hiszem minden kérdésre válaszoltam vagy még lehet többet is írtam mint kellett volna -
sulu1701
aktív tag
Sziasztok,
Tervezek összerakni egy letöltő/Plex media server gépet.
Mennyire ajánlatos jelenleg AMD konfigot választani ha a Plex server és hw transzkód a fő iránya?
Köszönöm a válaszokat.
-
-
sulu1701
aktív tag
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Tippeket kérnék, mi lehet a probléma, és hogyan lehet fixálni.
Adott egy 7 évados sorozat (Alpesi őrjárat, Terence Hill). Felismeri a Plex ezekkel a beállításokkal:
Ezzel együtt a borítók közül csak az első évadot hozza magyarul, a többinél az angol van (One step from heaven). Az első két évadban az epizód címeket és leírásokat jól hozza, a harmadiktól a címek még okék magyarul, de leírások nincsenek, a 4. évadtól pedig se epizód címek (csak Epizód 1, 2 stb..) se epizód leírások.Ha lefuttatom a fix match-et a fenti beállításokkal, akkor egy pillanatra az összes évad borítóját lecseréli magyarra, de utána visszaugrik a kiinduló állapotra (első maygar, utána angol), és a Fix matchban is a nyelvnél újra a UK van.
Ötlet?
-
enginev3.0
félisten
válasz schferenc77 #17332 üzenetére
TMDB vagy TVDB oldala nincs megfelelően kitöltve gondolom
-
schferenc77
aktív tag
válasz enginev3.0 #17333 üzenetére
Elkezdtem kicsit beleásni magam, hogy jobban megértsem. Az már kiderült, hogy a scanner library-nként lehet állítani, tehát egy adott sorozatra nem tudom átváltani az agentet, hogy máshonna nszedje az infót.
Próbaképpen átváltottam az agentet az egész library-n a TVDB-re, elkezdett veszettül frissíteni, de megnézve az érintett sorozat 1-1 évadát/epizódját nem vesz le a TVDB-ben szereplő adatokat. Ráadásul, amikor visszamentem a library settingsbe, nem a TVDB-n volt, hanem az eredeti Plex Series agentetn:Btw, ha már itt tartunk: mi a szerepe a Scannernek és az Agentnek? Az Agent-ben ott vannak ezek:
De hiába váltottam át a TVDB-re, szkennelt egyet (kb 10-15 percig), jelezte is piros felkiáltójellel hogy Library update required, aztán amikor visszamentem a beállításokba, akkor ugyanúgy a Plex Series-en volt...Szeretném ezt jobban megérteni, mert ha nagyi fogja használni a Plex-et, akkor tök jó, ha van szép magyar címe és leírása az egyes epizódoknak...
-
enginev3.0
félisten
válasz schferenc77 #17334 üzenetére
Hiába állítod, mint láthatod, nincs kitöltve magyarul az amit te keresel
Az egyetlen dolog amit tehetsz, hogy te kitöltöd tvdb-n és leszedi a plex utólag, vagy csak saját plexeden töltöd ki
-
schferenc77
aktív tag
válasz enginev3.0 #17335 üzenetére
az egy dolog, hogy nem talált magyar egyezést, de attól még a beállítások között nem kellett volna visszaváltani másik agentre nem?
-
enginev3.0
félisten
válasz schferenc77 #17336 üzenetére
Erre nem tudom megmondani a választ
-
schferenc77
aktív tag
válasz enginev3.0 #17337 üzenetére
én szívesen feltöltöm a leírásokat/címeket, de egyelőre nem találtam meg, hogy melyik DB-ből dolgozik. A library beállításnál ez van:
A leírás alapján a Plex Series Agent a TMDB-ből táplálkozik. A TMDB-ben a S03E20-nak nincs is magyar címe, ha jól látom, nálam Plexben pedig van:
Plexben:Próbaképpen a TVDB-ben felvettem a S03E20-hoz az epizód magyar leírását (itt leglább volt rendes magyar cím), ez mikor ér le a Plex-be?
Nem szeretném helyileg szerkeszteni a részeket, mert akkor egy esetleges plex újratelepítéskor figyelni kell, hoyg ez ne veszzen el, míg ha a webes DB-ben van, akkor csak library update és megvan a szépen szerkesztett leírás...
-
blakey
titán
válasz schferenc77 #17338 üzenetére
Filmek esetében a TMDB az elsődleges, ha hiány van, vagy módosítani szeretnél, akkor ott tedd meg és néhány órán belül, vagy előfordul, hogy napok múlva a Plexben is megjelenik. Sorozatok esetében a TVDB az elsődleges, ott érdemes módosítani.
Korábban sok anyagot változtattam, módosítottam, javítottam, mostanában nem volt rá szükségem, de amikor hiányos, akkor ezeken az oldalakon módosítok.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
schferenc77
aktív tag
válasz blakey #17339 üzenetére
TVDB-n szerkesztettem az epizódot. A library-ban ez a beállítás van:
Ezzel együtt nem találja meg az epizód leírását, pedig már egy órája fent van TVDB-n. Kell ott valami jóváhagyás, vagy el kell telnie valamennyi időnek? Incognito módban böngészőben látszik az általam hozzáadott epizód leírás jól... -
blakey
titán
válasz schferenc77 #17340 üzenetére
Mint írtam:
…néhány órán belül, vagy előfordul, hogy napok múlva a Plexben is megjelenik
Amúgy maradhat a Plex Series, nem kell TVDB-re állítani.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
enginev3.0
félisten
válasz schferenc77 #17340 üzenetére
Rá kell nyomni plexen belül a metaadatok frissítésére
-
masvilagx3
tag
Sziasztok.
Egy kis segítség kellene.
Ismerősömnel a plex be van állítva hogy alapértelmezett nyelv a Magyar. Nézi a Mentalistat ami magyar angol a hangsav.
Miért állítja magát vissza angolra a következő résznél.
Tőlem megy a műsor. Nálam mindegyik magyarul megy. Ugyanazok a fiók beállítások.
Köszönöm -
enginev3.0
félisten
válasz masvilagx3 #17344 üzenetére
Lehet hogy a fájlban rossz a hangsáv
-
masvilagx3
tag
válasz enginev3.0 #17345 üzenetére
Nálam ugyanaz megy és magyarul.
Tőlem megy az adás... -
boborján2
aktív tag
válasz masvilagx3 #17344 üzenetére
Csak tipp.
Default hangsáv az angol a konténerben és neked auto magyarra van állítva neki meg nem.
Biztos hogy bitre ugyanazok a fiók beállítások?
[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
schferenc77
aktív tag
válasz schferenc77 #17343 üzenetére
részben a hajónapló és azok kedvéért, akik használják a keresőt: Plex TV Series scanner és Plex Series agent beállításokkal kb 3 nappal a szerkesztés után a TVDB.com-ról az ott megadott magyar epizód címeket és epizód leírásokat leszedi szépen a Plex. Most folytatom a hiányzókkal :-)
-
merqree
őstag
válasz schferenc77 #17349 üzenetére
Csináltam hasonló tesztet.
Egy gyereksorozatnál az egyik epizódot a TVDB-n "magyarosítottam", egy másik epizódot pedig a TMDB-n csináltam meg magyarul.
Pár nappal később a Plexben mind a kettő rész magyar címmel jelent meg. Azaz, tök mindegy elvileg, mire viszi fel az ember.
De mégsem mindegy, mert, mint írtam, a kettő adatbázisban vannak olyan gyereksorozatok, amikben az epizódok sorrendje eltér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest