Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
burgatshow
veterán
válasz mgTerminator #16801 üzenetére
Reklam blokkolo? Nalam oke.
-
mgTerminator
veterán
válasz burgatshow #16802 üzenetére
Nincs semmi ilyesmi, csak szervernek használom a gépet.
-
zsolt501
nagyúr
válasz mgTerminator #16803 üzenetére
Más ötletem nincs, eltávolítani a plex szervert, és új rárakni.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
mgTerminator
veterán
válasz mgTerminator #16805 üzenetére
Nem egyedi a hiba és még ki tudja hány embernél ilyen csak nem tud róla mert nem akar semmit módosítani [link]
-
mgTerminator
veterán
válasz mgTerminator #16806 üzenetére
Közben meglett a megoldás:
Be kellett zárni a szerver appot, kikapcsolni a VPN-t, majd újra elindítani a szerver appot.
Tudtam szerkeszteni a könyvtárakat így mehet vissza a VPN is. -
zsolt501
nagyúr
válasz mgTerminator #16805 üzenetére
Nálam ilyen 1.40.3.8555 Verzió Synology
Nálam semmi gond nincs.[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
azka79
aktív tag
Szasztok,
nektek működik a lejátszás LG tvn? Nekem ma behalt mind a 3 tvn. Androidon működik
-
petir
senior tag
Sziasztok,
Délelőtt még ment most meg halott nálam is..
PlexPass van verzióm 1.40.2 8395-6000
Tudom ez nem a legfrissebb..NAS-t ujrainditottam
Plexet ujrainditottam
Utolsó update file megvolt azt is próbáltam rátolni fel is ment.De se app se böngésző alól nem látom
Van valakinek ötlete ?
Szerk:
De ezt anno pont , hogy ki kellett kapcsolni ha jól rémlik.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz azka79 #16811 üzenetére
Nálam működik, ma jött frissítés a PMS-re, lehet, hogy az javítja/javította. (1.40.4.8626)
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
enginev3.0
félisten
Nálam megy, bár androidos tv boxon nézem, de ahogy látom másoknak is jó
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
petir
senior tag
válasz enginev3.0 #16816 üzenetére
Az a vicc , hogy a hálózati beállítást el se érem szóval állítani se tudom...
-
petir
senior tag
Erre van valakinek valami javaslata? Már mindent próbáltam ami kút főből ment..
-
sky8304
csendes tag
Sziasztok!
Csak mondom hogy kezdő plexes vagyok
Samsung tv-ről,Androidos telefonról,Android tv okosítóról mindről megy a közvetlen videó,audio és felirat lejátszás.
Itt miért nem megy?
Újrakódoltam más formátumokba is kipróbálás miatt de mindegyiket úgyanúgy átkódolja AAC stereoba még az aac stereot is,most akkor mit játszik le a chrome közvetlen??
Mondjuk a felirat se tetszik neki mert azt is kódolja -
petir
senior tag
válasz Multibit #16820 üzenetére
Se WAN se LAN felől nem érem el... illetve részben érem el.
Gyakorlatilag a távoli host is működik illetve LAN felől a beirt IP címen bejön a Plex webes felülete tehát a NAS-on a Plex fut ez látszik is.
Valami kapcsolati hiba van vagy nem tudom de semmi nem lett állítva. A fenti képeken látottakat írja ki.
Az utolsó update is felkerült.
-
-
-
morfondőr
őstag
Üdv!
Jártatok már úgy, hogy eltűnt egy felhasználó a szerverről? Volt egy áramszünet, a NAS-t UPS védi, szépen leállt, majd újra elindult amikor vissza jött az áram és azóta a gyerekek profilja eltűnt. A család többi tagja megmaradt (4 db acc). Náluk nem egy élet-halál kérdése, de azért nem örülnék, ha nekem is újra kéne keresgélnem hogy mivel hol tartok!
Neten keresgéltem, de egyetlen ilyen esetről olvastam, ott pár embernél segített a ki majd bejelentkezés, de nem mindenkinél, köztük nálam sem.Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
thorex
tag
Üdv!
Teljesen amatőrként érdeklődnék a Plex felől... Jó pár előző hozzászólást is olvastam, de nem igazán jutottam a végére a dolgoknak ezért inkább megkérdezném
Egy új minőségi LG tv-t szeretnék vásárolni konkrétan egy oled C4-st, de aggódom a külső forrásból való lejátszással kapcsolatban. Mivel szinte csak filmnézésre lenne pendrive és külső HDD-ről és tudom, hogy az LG sok mindent tud, de azt ajánlották, ha mégsem játszaná le a filmeket vagy valamiért nem ismerné fel azokat, vagy a hangsávot, akkor használjam a Plex-t.
Hogyan működik ez az egész? Rátelepítem és csak simán csatlakoztatok egy eszközt és a progival rákeresek és lejátsza? Vagy ennél bonyolultabb, mert fent sok mindent írtak, de nem áll össze a fejemben a dolog. Ha máshogy kell akkor, hogyan?Az elmúlt 15 évben nem vásároltam új tv-t, csak részben vagyok tájékozott szóval bocsi, ha egyértelmű vagy nem egyértelmű dolgot írtam volna.
-
morfondőr
őstag
válasz thorex #16826 üzenetére
A Plex használatához nem elég csak telepíteni a TV-re, kell hozzá egy szerver is, ami lehet egy PC vagy NAS. A szerver szolgáltatja a tartalmat a lejátszónak (TV). Viszont a Plex sem fog olyan formátumot lejátszani, amit a TV beépített lejátszója, úgyhogy ezzel nem tudod ezeket a korlátozásokat kikerülni. Viszont a Plex át tudja alakítani a formátumot (átkódolás) ami jó a TV-nek, de ahhoz erős szerver kell.
Ha már LG, akkor jól jöhet a dolby vision is, amit a TV csak mp4 és ts konténerből hajlandó lejátszani, ami nem túl gyakori a virágboltban.
Ha mindent lejátszó alkalmazást akarsz, akkor a Kodi kell neked, de azt még bonyolultabb jól beállítani, mint a Plex-et.[ Szerkesztve ]
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
kis.zsolt
tag
válasz thorex #16826 üzenetére
Szia!
B7V-m van, öregecske, de hibátlan.
Még abban a szerencsében van részem, hogy DTS-t natívan dekódol - de ez OFF.
A Plex nálunk a MINDEN: az összes okos tévé, tablet, telefon, PC, laptop játszik róla 3 időzónán keresztül, azaz jó pár felhasználóval, és PlexPASS-szal. Saját Domainja vanNem tudom, mennyire butította le az LG a C4--est, de szerintem a Plex-szel nem lesz gond. Kicsit olvass utána (ahogy javasolták), de segítünk is, ha megakadsz valahol. Érdemes kipróbálni, mert akkor már jobban képben leszel. Sima okos tévé, vagy ha még nincs, akkor telefon, PC, laptop, és meglátod, nagyon jó dolog.
Ez viszont teljesen magánvélemény, és elnézést, ha valakit ezzel megbántok, de én nem feltétlenül erőltetném a pendrájvozósdit, meg a külső merevlemezesdit. Én egy 256GB-os, USB3.1-es külső 2230-as nVME SSD-t használok a B7V-n, hogy működjön a műsor visszatekerés, és esetleg a rögzítés. Másra nem, bár az is igaz, nem ördögtől való dolog, csak nem "elegáns" egy ilyen árkategóriájú tévénél.
Mellesleg aki ajánlotta ezeket a dolgokat neked, az szerintem nincs képben, mert akkor már azt is elmondta volna, amit az előttem szólók...
Plusz: szervernek jó egy laptop is, amire rátelepíted a Plex médiaszerver Windows-os verzióját.Ne kérdezd: LEGÁLIS!!!
-
thorex
tag
válasz kis.zsolt #16829 üzenetére
Hal!
Köszönöm a válaszokat Arolotifárnak, Morfondőrnek és kis.zsoltnak.
Ezt a szerverműködős dolgot nem igazán értem... de majd még utána olvasok, mivel csak asztali pc van kábeles nettel a tv-n pedig wifi lenne. Akartam nas-t is de az nem most lesz, ahogy htpc sem. Más eszköz nem érdekel mint teló, tablet stb. Egyenlőre tv sincs meg szóval nem tudom tesztelni sem, hogy működik-e.
Nyílván a képernyő tükrözése lenne a legjobb, de hiába van ugyanaz a hálózat a vezetékes és az a nélküli nem jó, nem működik. Kábelezni nem akarnám a géptől a tv-ig mert mostmár túl messze lenne 7-8 m.
A filmek lejátszása külső pendrive, hdd-ről nekem a dvd és blu Ray korszak leváltására volt. A mostani 2009-s Sony tv-mhez hozzá van kötve egy Asus-o-play mini médialejátszó, amit 2012-ben vettem, így a filmek 1-2 tb-s külső hdd-re kerültek blu-ray dvd "szerű" minőségben. Mára már természetesen nem csak filmek vannak rajta, hanem doksik, zenék, képek és további dolgok, de már 5 db hdd is van. A filmeket, sorozatokat ezekről játszom le a mai napig, illetve pendriveról. -
kis.zsolt
tag
válasz thorex #16830 üzenetére
A PC-re felrakod ezt, magyar nyelvű, így nem lesz vele baj. Majd betallózod azokat a mappákat, amiben a videóid vannak.
A pc a routerre csatlakozik, az meg wifin eljuttatja a tartalmat a tévére, amin már telepítve van a Plex lejátszó, és persze párosítva is van a tévé és a szerver.
Egyelőre nem bonyolítanám. Ha eddig eljutsz, már tudunk még egy lépést tenni.
Ha végig megyünk az úton, és nem tetszik, még mindig ott van a pendrive/hdd megoldás.[ Szerkesztve ]
Ne kérdezd: LEGÁLIS!!!
-
sky8304
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy tegyük fel 10 db seagate exos hdd-t raid5-be téve képes lenne kiszolgálni egyszerre akár mondjuk 30 felhasználót?[ Szerkesztve ]
-
sky8304
csendes tag
válasz Patice #16833 üzenetére
1000/300 a netem,távolira gondoltam,egyenlőre a gamer pc-n van feltelepítve a server azon ismerkedek vele. Amiket letöltöttem filmeket mindegyikből kiszedtem az egyéb hangsávokat csak a magyart hagytam benne a feliratokat meg srt-be raktam a filmek mellé aztán újrakódoltam 4500as bitrátával de 10ezer föle nem nagyon megy egyik se. Szal akkor elvileg 10mbps/felhasználó ha minden igaz így. Tervbe van egy külön gép összerakása valamilyen linux rendszerrel mondjuk se raidet nem használtam még meg windows-os felhasználó vagyok
-
enginev3.0
félisten
válasz sky8304 #16834 üzenetére
Tök felesleges raidbe rakni
Hagyd őket külön külön hddnek
Úgysem egy hddrol fog nézni az összes néző egyszerre
Szóval eloszlik minden a hddkenGondolom nem 4krol van szó
A fájlokkal is felesleges ennyit dolgozni
Azért olyan sok plusz hangsav és felirat nincs bennük
Linux sem kell, ha Windows felhasználó vagy, tökéletes azon isInkább a kódolásra figyelj oda, hogy azt bírni fogja e a gép
+Én nem gamer pcn használnám, azért a fogyasztás is számít napi 24 órábanA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
ugyes
senior tag
válasz sky8304 #16834 üzenetére
A feliratok miatt előfordul, hogy transzkódolni fog a fáradozásiad ellenére, főként ha Chrome-on nézi majd valaki. Illetve a Plexnek van egy 20%-os rátartása, azaz 300 helyett 240 a tényleges sávszél, így valójában inkább 8Mb/user a valós.
Ha belefutsz egy 4K-s filmbe, amelyet sokan akarnak megnézni, akkor ahhoz erős RTX (pl. Quadro RTX 5000) kártyát tegyél a gépedbe: ez 25-35 stream-et ki tud szolgálni egyszerre. Link a számokhoz. -
sky8304
csendes tag
válasz enginev3.0 #16835 üzenetére
De ha nem raidbe van akkor a sok vinyó az rengeteg könyvtár megosztás a plexen belül,így is most 4 könyvtár van (Filmek, feliratos filmek,sorozatok,feliratos sorozatok. Ha egy tömbbe rakom a 10 vinyót akkor meg ahogy olvasgattam akkor ha egy meghal bukta a raid tömb,raid5 vagy 6ba meg ki tudom cserélni és minden megmarad. 1080p filmekről van szó amúgy. Raid5be meg az olvasási sebesség összeadódik ahány vinyó,ha 1 vinyóról néznék épp többen ott szerintem tuti megakadna. A + hangsávok meg csak helyet foglalnak némelyikbe bent van magyar meg vagy 2 angol is nem kicsi bitrátás de olyannal is találkoztam amelyikbe benne volt vagy 30 felirat az is felesleges szerintem. A film átkódolást meg az sávszélesség miatt csináltam. A gamer pc-n csak tesztelgetem nincs még másik gép egyenlőre A windows sok erőforrást zabál ezért gondoltam linuxra
-
-
sky8304
csendes tag
Chrome-ba azt észrevettem hogy transzkódol a hangot meg a feliratot is,de kodin,samsung tv-n meg androidos plex appon minden megy közvetlen,transzkódolás nélkül amit kipróbáltam,amúgy a hangokat is átkódoltam mindet sima ac3-ba a videót meg mp4 konténerbe h.264el. Ahogy olvasgattam ez a legtöbb eszközön kompatibilis. 4K-s film nem játszik csak 1080p-be lesz fent minden Kártyát nem tervezek beletenni,intel proci a terv abba meg ott a quick sync de az a cél hogy inkább ne legyen kódolás.
-
sky8304
csendes tag
válasz enginev3.0 #16838 üzenetére
Ja hogy erre gondolsz hogy itt tudok hozzáadni különböző helyen lévő könyvtárakat? -
sky8304
csendes tag
[link]
Mi a vélemény ilyenről,érdemes innen venni ilyet?[ Szerkesztve ]
-
sky8304
csendes tag
válasz enginev3.0 #16844 üzenetére
Nézegettem én is azt a házat abba belefér 12 is ha jól emlékszem vagyis abból 2 csak ssd. Jó persze jól néz ki az a ház de akkor már eléggé bele van abba zsúfolva minden annyi cuccal na meg a szellőzése hát nem tudom. De nem is a szobába akarom berakni hogy nézegessem Ha bőviteni akarom akkor meg többet már nem lehet rakni abba ezért gondoltam ilyen "kis" server féle házikóra
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Éves plex pass-om van és szerintem hamarosan lejár. Hol tudom megnézni mikor újulna meg? Le szeretném mondani egyelőre. Beállításokban nem találom.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amazon Fire TV stick/box
- Autós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Kupon kunyeráló
- DIGI kábel TV
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest