- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gömbike
senior tag
Teljes mértékben egyetértek ezzel a hozzászólással. Fed mindent. Sajnos csodát nem lehet várni ebben kategóriában.
-
flash-
veterán
Koszi a valaszokat, a megbízhatóságot releativ megbizhatosagnak ertem(whirlpoool tudom egy trágya, 2ev alatt javithatatlanra romlott, rozsdasodott ugy mint az ndk 20ev utan)
Vegul itteni dicseretek alapjan a a beko 6633-as lett(en nem hiszem hogy egy bosch 16ezer ft tobblet koltseget megér annyira itt se egyöntetű a pozitiv velemeny rola(tobbem irtak hogy van oka az 5ev garinak, stb) -
Csorbi
addikt
Mit értesz Te pontosan megbízhatóság alatt? Hogy garanciaidőn belül nem fog egyszer sem elromlani? Vagy hogy garanciaidőn túl minél tovább megy? Ez utóbbi már tartósság kérdése. Hogy egy készülék épp hogy sikerül egy gyárban, azt senki nem tudja megjósolni.
Ja, de...várjcsak:A ma kapható modellekről meg ugyan kinek lenne garanciaidőn túli tapasztalata, ha a garanciák még le sem jártak?
A garancia az EGYETLEN biztosíték arra, hogy egy gép használható lesz addig (még ha esetleg javítani is kell) ameddig a garancia szól. (Kivéve ha olyantól sz...rik be, amire a garancia nem vonatkozik. Az szopó) Minden nap ajándék utána. És erre nem ad biztosítékot egy gyártó neve sem, mert az már csak feltételezés és valószínűségszámítás.
2008-ban, amikor vettem az előző Samsung gépem, már voltak károgók akik azzal riogattak, hogy örüljek ha 3 évet elmegy. Ehhez képest a mai napig jól megy, igaz már nem nálam, de a családban maradt. Ez a "a mai gépek már nem olyanok mint régen" hiszti már 11 éve tart, szerintem ezen már érdemes lenne túllépni, cserébe a gépek ára csökkent/vagy a tudásuk jelentősen nőtt ugyanazért az árért. Nincs ingyen ebéd.A Bosch-ra 2+3 év teljeskörű gari van, nyugodtan vedd meg, én novemberben vettem egy 6-os szériájú mosógépet és egy 4-es szériájú szárítógépet. Eddig hibátlanok, sőt...imádjuk őket.
-
flash-
veterán
üdv
bosch nál a 4-es széria mennyire megbízható? -
farkas-j
őstag
Lehet kapni a villamossági boltokban olyan 2m-es 220V 16A-es kábelt aminek az egyik vége gyárilag szerelt dugó van (öntött mint a mosógépen lévő). A másik vége nincs szerelve. Le kell venni a mosógép tetejét (általában 2 csavar tartja és nincs plombálva) és meg kell nézni, hogy csúszósaruval vagy csavaros kötéssel van bekötve a kábel. Ennek megfelelően kell elkészíteni a kábel másik végét, majd bekötni. Ha valaki nem tudja önmaga szakszerűen elkészíteni, akkor a legtöbb villamossági boltban el tudják ezt szakszerűen készíteni (legalábbis mifelénk bár én magam csinálom az ilyen dolgokat), csak meg kell adni a kifejtett vezeték erek hozzávetőleges hosszát. Ha csavaros megoldású akkor érvéghüvellyel kell kérni, ha csúszósarus akkor krimpelt csúszósaruval. Nem egy nagy ördöngösség, és ebbe nem kötnek bele esetleges gariztatáskor (ha szakszerű a szerelés).
-
mvkly
senior tag
Köszönöm a válaszokat!
A Fi-relére gondoltam én is, az hamarosan meg lesz oldva. Parázom annyira a kádtól alig egy méterre himbálódzó hosszabbítótól, hogy nem találjunk rá biztonságosabb megoldást a villanyszerelővel.
A legegyszerűbb persze az lenne, ha garanciális javításon belül szakszerviz cserélhetné a tápkábelt hosszabbra. Szép is lenne... Egy kérdést mindenesetre megér majd.
-
bta1
őstag
Az IP-xx vízállóság csak akkor érvényes, ha a dugó is ugyanabba az osztályba tartozik. Ha a mosógép villásdugójának szigetelése egybe van öntve a kábelével, az még nem garantál semmit, de úgy már van értelme IP44 dugaljjal ellátott hosszabbítóra költeni. 1-2 métereset nem nagyon forgalmaznak, dehát házilag is össze lehet szerelni (némelyik IP44 dugaljnak nem árt a gyári kábeltömítését feljavítani). Mivel rövid kábelről beszélünk, még az 1 kvadrátos sem fog melegedni. De legalább közepes mechanikai igénybevételre való legyen...
Legfontosabb, hogy a csatlakozást a padlótól felemelve, ugyanakkor fürdőkádtól, mosdótól, stb. távol rögzítsd. Egyszerűen kötözd olyan helyre, ahol legkisebb eséllyel érheti fröccsenő víz. És legalább a fürdőszoba áramkörén legyen Fi-relé!
-
mvkly
senior tag
válasz
#40553216 #8260 üzenetére
Biztos persze én se vagyok benne, majd megkérdem a szállítókat, akik a jótállást is intézik. De mondhatnak bármit, mert muszáj leszek hosszabbítót alkalmazni. Jövő héten jön villanyászos, talán majd ő tud üzem- és garanciabiztos megoldást.
A vízálló addig is jó ötlet. Csak találjak belőle 1-2 métereset. (szerintem nem fogok)
Milyen paraméterekkel nem melegszik a kábel? Pl. a mostani mosógép 10A/2300W. Ha legalább ezt eléri a hosszabbító, min. 1,5mm2-es átmérővel, az már biztonságos?
-
mvkly
senior tag
Holnap érkezik az AEG ltx6g261e, aminek csak 120cm-es a tápkábele. A garanciát nem befolyásolja, ha hosszabbítóval oldom meg, az eladó szerint. A konnektort lejjebb vinni igen körülményes lenne, nem is a csempe, hanem a 8 centis közfal miatt. Kicsit fázom a gondolattól, hogy víz érheti a csatlakozót, bár ha a konnektor lentebb lenne, ugyanez a lehetőség fent állna.
Tudnátok erre bevált megoldást javasolni? -
válasz
FragMaster #8255 üzenetére
Foglalkozzak vele, vagy amíg megy, addig tojjak rá, úgyis 4 év gari van rá?
-
flash-
veterán
A beko 71233-es mosogep inverteres? Itt visszakerestem valaki annak irja valaki pedig azt irja hogy nem tudni
-
válasz
FragMaster #8251 üzenetére
Változó. Valamikor jobban, valamikor kevésbé rezonál attól függően, hogy mennyire sikerült eligazgatnia a dobban a ruhát. Azt figyeltem meg, hogy a teteje rázkódik, az alja nem. Olyan, mintha függőlegesen nem lenne elég merev a készülékváz.
Ami engem zavar, hogy amikor centrizésből lassítja a dobot, akkor nyöszörgő-sípoló hang jön a gépből. Ez lehet valami fékszerkezet? Vagy mi lehet az oka? Más is tapasztalt ilyet? -
blg
senior tag
válasz
FragMaster #8251 üzenetére
a mosógép tetején állványon ferdén fekvő tabletet ledönt a centrizés, de különben nem vészes.
-
flash-
veterán
sziasztok
a Beko WMY 71233 LMB3 és a BEKO WTV 6633 B0 közül melyiket? mi a különbség?
egy árért tudám őket -
FragMaster
addikt
Elux EW6S327SI másnál is erősen rázkódik 1200-as centrifuga mellett? Vízben van csempén, csavarok kiszedve. El nem ugrál.
-
flash-
veterán
üdv akkor hát 5 év garis gép kellene( vagy 4) és inverteres. elöltöltős.
70 ezer körül.Mit vegyek? beko?melyik beko az ajánlott?
(vagy más is van?) -
-
blattida
nagyúr
Műszakilag, szerkezetileg nem ugyanaz a színt egy akkori meg egy mostani gép, elég, ha csak belenézel egy mostani és egy 14 éves gépbe. Az, hogy a mostaniak sokkal rosszabbak, nem a sok "A"-nak köszönhető, hanem az olcsósításnak és a szándékos rövidebb élettartamnak.
Nagya21
Az is lg, csak régen, amikor még nem volt szerencsés a csillag.Gömbike
Akkor egy schulthess lesz, esetleg egy v-zug... -
zorzy4
addikt
válasz
Gömbike #8230 üzenetére
Mondjuk amikor mi vettük a Zanussit 14 éve, már akkor is azt harsogták, hogy csak 3 évre gyártják őket. Ehhez képest 13 évet rossz körülmények között, földszinti vizes dohos lakásban, és költözést túlélve, még egy év panelban. Akkor is csak fölül a dobot körülvevő gumi szakadt el.
-
.LnB
titán
Egy kicsit még nézelődtem. Egy egyszerű és gyors kérdésem lenne.
Van két szinte ugyan olyan Elactrolux gép.
Árban is szinte ugyan az, csak az egyik inverter motoros.Érdemes akkor inkább azt venni?! Ebben a 100-115ezres kategóriában számít?
Azért kérdezem csak, mert a nem inverterest itt helyben (nem vagyok BP-i) tudnám venni, az inverterest rendelnem kellene.
Ebben adjatok tanácsot légyszi, több kérdésem nem lesz.
Előre is köszi a választ!
-
törölt tag
válasz
Gömbike #8234 üzenetére
Ez az Indexen volt? Rákeresek. Viszont mindegy is, a méhsejtes dobokat ugyanis 18 évvel ezelőtt mutatta be a Miele, tehát ez a hiba mára még kevésbé reprezentatív, mint a legtöbb gyártó 8-10 évvel ezelőtt gyártott, azóta is hibátlanul futó terméke. Az én gépem 2004-es vagy 2005-ös típus, én 2007-ben vettem. nem porlott a dobcsillag. Lehet, egy rossz sorozat volt. De hogy egy majdnem 20 évvel ezelőtti esetet hordoznak körbe véres kardként, mert nincs más, szerintem ez még mindig a Miele kiemelkedő általános minőségét, megbízhatóságát mutatja.
-
-
törölt tag
válasz
Gömbike #8228 üzenetére
Miért nem? Van hír sorozatban idő előtt elhalálozó Mielékről? Én eddig csak azt a mondatot olvastam, amit itt te is írtál, azaz valaki egyszer leírta és valaki más időnként szintén leírja. A belépő Miele szerkezetileg éppen ugyanolyan, mint a legdrágább. Utóbbi nem az anyaghasználat vagy az összeszerelési minőség miatt drágább, hanem mert sok extra szolgáltatást nyújt.
-
Gömbike
senior tag
Azt vedd, amelyiket a család szívesen nézi munka közben 😁. Komolyra fordítva sajnos egyre gyatrább, silány minőségű alkatrészek kerülnek felhasználásra.
A sok gyártói, nem a biztosítói garancia adhat nyugalmat pár évre. A mostani gépek már nem 10 évre vannak tervezve, gyártva.
-
Gömbike
senior tag
-
.LnB
titán
Sziasztok,
90-125 ezer között milyen elöltöltős mosógépet ajánlotok?
Bosch, Electrolux, AEG-t néztem eddig, mert itt azok az ajánlottak.Heti két mosás, 3 főre.
ELECTROLUX EW6S347SH Esetleg ez?
-
tomic
addikt
Meghalni látszik a kb 11 évig hibátlanul működő LG mosógép. Néha vizet ereszt és nem szeretném ha elúsztatna minket.
Milyen gépet ajánlanátok? Illetve pár megbízható márka is jól jönne.1./ Mennyit lenne használva. Heti 2 alakalom
2./ Személyek száma a családban. 3 fő
3./ Mekkora a hely a fürdőben. Normál méretű gép elfér
4./ Elöl vagy felültöltős legyen. Elöl töltőset
5./ Van e szárítógép Még nincs ,de tervben van.
6./ Mekkora a max. keret. Max 100.000 -
Faterkam
addikt
-
Fred23
nagyúr
válasz
Nagya21 #8220 üzenetére
Egy adag már ki lett mosva, most fő benne a második, és teljesen elégedett vagyok: a ruhák illatosak, tiszták, és nincs is bennük sok víz.
A műanyag kis szál nélkül ilyen; itt világosan látszik, hogy nincs eltörve. Az előző képem után kimentem, és végigtapogattam, mert arról nekem nagyon az jött le, hogy el van törve.
Kívánom, egy év múlva is ilyen legyen, mint most!
-
-
Dare2Live
félisten
Felültöltős electroluxak között tudja vki mik a difik?
Olvastam olyan -t, hogy a "szürőt csak szervizes tisztíthatja" ez így elég nagy hülyeség lenne mert ot azért tud gyűlni a cumo a 15éves electroluxunknál ~fél évente ki kell borítani belölle ami összejön benne. (gomb, madzag, trutyi, műanyag darabkák...) Ez tényleg így van mert elég nagy hülyeség lenne fél évente szervizest hivni vmi miatt ami amúgy 3perc meló.
-
Nagya21
addikt
válasz
andrasferenc #8215 üzenetére
Hali!!
Uggyanazzvan....., ők sem hülyék, hogy a profitot csökkentsék különböző alkatrészekkel, max a kijelző-kezelőszervek másak kicsit.
Ja igen és a Zanussiban is ugyanazok az alkatrészek dolgoznak.
Üdv Nagya -
andrasferenc
tag
Korábban felültöltős Electrolux mosógépem volt, később felültöltős AEG mosógépre váltottam.
Az a tapasztalatom, hogy az AEG mosógép minőségibb kivitelű, "finomabb" működésű, jobban átgondolt termék. Több plusz szolgáltatást tartalmaz.
Szerintem csak a szerviz tudná megmondani, ugyan azok az alkatrészek vannak-e a mosógépben. Egy bolti eladó nem lát a szerkezetbe.
Az Electrolux és az AEG is "nagy" márka. Bizonyos fokig a márka nevet is meg kell fizetni. Az hogy látszólag a két termék ugyan úgy nézhet ki, nem jelenti azt, hogy a belsejében is ugyan az van, és csak a gyártó márkajelzése más. -
farkas-j
őstag
Valóban a motor az egyik legritkábban meghibásodó alkatrész egy mosógépben. A régi Indesit gépünket utáltam, mert búgott vagy vinnyogott mosás alatt. Az utódjának inverteres a motorja, szinte nincs hangja mosás közben csak a víz locsogását lehet hallani. Az inverteres motor jóval nyomatékosabb, finomabb és tágabb a fordulatszám-szabályzása. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy ez megér e neki a plusz pénzt. Nem az inverteres 10 év motorgaranciát kell nézni, mert a hagyományos szénkefés is elmegy ennyit.
-
zorzy4
addikt
A márkabolt eladója szerint is, az agenél csak a név van megfizetve, meg azt hiszem, a garancia is kevesebb. Az inverter motor tényleges előnyeire én is kíváncsi vagyok. Mer egy sima motor is elmegy 40 évet, nem az szokott elromlani, és a hangja sem vészes, más hangok úgyis hangosabbak egy mosógépen.
-
Minka
újonc
Kedves Fórumozók!
Fenti hozzászólások alapján Eux család mosógépei között nézelődünk. Tanácsot szeretnék kérni több szempontból: inverter motor megéri-e a + 20-30e-s többletköltséget élettartam szempontjából? (hang nem igazán lényeges.. eddig whirlpool normál motoros gépünk volt, a nagy gond a rozsdásodás volt, nem a hang) - ezzel kapcs.másik kérdése: ennél a termékcsaládnál van tapasztalat a rozsdásodásban?
+ AEG valóban jobb, vagy inkább a nevet fizettetik meg, nagy különbség nincs az electrolux gépekhez képest? (pl: Electrolux EWT1376HGW vs. AEG LTX7E273E ) Köszönöm a segítséget! -
virkir
veterán
válasz
blattida #8210 üzenetére
#8208 dobja nagyobb, mechanikusan nincs más különbség,
#8210 nagyobb dob, nagyobb üst, picit erősebb váz, lengéscsillapítók és több ballasztAkkor azért csak lehet különbség.
A hatkilóst azért írtam mert két személyre akár olyan is elég lehet, inkább a kihasználatlanságból fakadó kímélés és esetleges tartósság a cél.
Az euronics-al nem tudom mi a baj a családba több készülék is van onnan még semmi gond nem volt semmi téren velük. Arról nem beszélve, hogy MM-ban sehol nincs készleten a 81233 csak webshop-ban ott viszont nem tudom használni a támogatást, edigi szintén nincs és ráadásul a bözsikártyámon punnyadó összeget sem tudom felhasználni.
Itt meg van mindkettő pesti áruházban, elfogadnak bözsikártyát +utalványt is. -
blattida
nagyúr
Ha az Euronics az egyetlen, amit nézel, akkor valóban, amúgy egy tízes. Én soha az életben nem vennék az euronics-ből semmit.
Az öt kg többlet indokolt, mivel nagyobb dob, nagyobb üst, picit erősebb váz, lengéscsillapítók és több ballaszt.
Akkor vegyél 6 kg kapacitású gépet, az még olcsóbb.
-
-
blattida
nagyúr
A nagyobbik modell dobja nagyobb, mechanikusan nincs más különbség, ez viszont a gyakorlatban jól jön/jöhet. A különbség csak egy tízes.
v13
Új típus, ha kell az ekkora kapacitás, akkor valószínűleg nem járnál nagyon rosszul vele. Szerencsére a Gorenje mosógépei egész jók és a három év gyártói garancia se rossz. -
v13
csendes tag
Gorenje WS168LNST -ről vélemény....?
-
virkir
veterán
Eljött az idő beváltani a támogatást.
A kinézett márka Beko lenne, típusok a WMY81233 vs 71233.
Kérdésem az lenne, hogy van-e lényegi különbség mechanikailag a kettő között, érdemesebb a nagyobbat venni?
Tehát pl motor, felfüggesztés lényegesen erősebb-e a nyolckilósban mint a hétben, vagy kb ugyan az a kettő?
Árban 20k a difi ami már meggondolandó. -
Gaillard
csendes tag
Sajnos egy pici panel fürdőszobáról van szó és a mosógép helye felett egy fütőtest (törülköző szárító) is van, így a felültöltősek esetén kb. 30 cm szélesség marad, hogy még lehessen normálisan közlekedni.
Kb. 15 cm-t a radiátor "levesz" és a faltól 50 cm-re már belógna az ajtóba a gép. -
Chaser
legenda
válasz
Gaillard #8199 üzenetére
Beko WTV-6532 B0
ezt vettem egy ismerősnek, nem inverteres, de azt mondtta qrva halk
a szerelők megnyugtatták, a maiak nem bírnak ki 10-15 évet mint az előd, az talán indesit vagy wp volt, már nem tudom, talán egy 300e körüli miele, de arra se mernék fogadni 1 ft-ban sem
Új hozzászólás Aktív témák
lo Úgy alakult, hogy vennünk kell egy új mosógépet... Egyelőre itt tartok: AEG, Panasonic, esetleg Bosch/Siemens.Amit...
- Raspberry Pi
- Politika
- Megújult a PROHARDVER!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Parfüm topik
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Dell Inspiron 15 laptop (15,6FHD/I5-G8/16GB/256SSD/Radeon520/Magyar/Win11)
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest