Új hozzászólás Aktív témák
-
Mantiss
újonc
Bocs, elsőre azt hittem a HGCS listát kérdezi a kolléga.
Eddig csak a kiemelteket néztem, de most talán megtaláltam a lenyíló listában a boltot!
Csak a HGCS listán és a garis listán 2 külön név alatt fut a bolt (kisker név és bolthálózat). Na majd megkérdezem őket.Ezer hála a segítségért!
-
blg
senior tag
-
Jdrmann
csendes tag
Nekem a 3. körös lista után 10 nappal vált elérhetővé a támogató dokumentum.
Mivel a Mediaban volt rákeresve legolcsóbb (letöltött kuponnal 1000Ft-ért hozták házhoz), egyik üzletbe (Westend) személyesen bementem, mire közölte az eladó, hogy válasszak másikat, mert egyik üzletükben sincs készleten, nem is volt régóta, csak 1 db van az online áruházban, de azt nem tudja adni..Ezután elkezdtem hívogatni az egyes üzleteket, míg az Arénás osztályvetője hajlandó volt berendelni, így még aznap náluk személyesen elintéztem a papírmunkát, és kb. 1 hét múlva hívtak, hogy mikor hozhatják. A szállító aztán a megbeszélt nap reggelén felhívott, hogy melyik 3 órád sávban jönnek. Kicsomagolás, szemrevételezés, előkészített régi gép elszállítás. Pár perc volt az egész. A garkiterjesztés meg pár kattintás, meg fotófeltöltés után 1-2 nappal megérkezett.
[ Szerkesztve ]
-
Blizzardking
őstag
Lehet hogy csak lejött egy cső. Vagy elrepedt, ahogy ungawa írta.
"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
törölt tag
Szedd szét a gépet. Nem ismerem az adott modellt, nekem a samsungon elől volt egy szerelőnyílás lent, azt vettem le és lehetett látni, hol folyik a víz. Nézd meg hogyan tudod szétszedni annyira, hogy látható legyen az esetleges szivárgás helye. (nálam egy gumicső lyukadt ki, mert hozzáért egy műanyag fedőborítás éles sarkához
-
törölt tag
Szerintem nem is mondtam
Sőt, emlékszem arra is, mikor kerestél, írtad is, hogy neked nem szimpatikus.
Ezzel nincs is gond.
A helyzet az, hogy amikor elkezdtem keresni új gépet, sokat olvastam.
Az, hogy "Beko" fogalmam se volt róla, hogy ez egy repülő hajtómű, vagy fúrógép.
Aztán olyan szinten ment a postokban, hogy elkezdtem róla olvasni, nem csak hazai, hanem nemzetközi oldalakon is. Direktbe kereetem olyan tulajdonosokat, akiknek van, írtam többüknek privátot és kérdeztem róluk, voltak válaszok, volt aki nem válaszolt, de sok infót szedtem össze.
Előfizettem 1 tesztre a tudatos vásárolóra, azt is kielemeztem, érdekes volt. Ott nem volt Beko bennük.
De egy UK oldalon már sok. Érdekes volt látni, hogy a tulajok mennyire tartják megbízhatónak és jónak a márkát. 80%-ban a gépek jól teljesítettek, ahol nem ajánlott volt adott tipus, azért, mert volt házon belül jobb, értékarányosabb.
Amiért nem kapott 80% vagy több pontot, az egyértelmű a hosszabb programok, a több víz és ezzel energia felhasználás. De ez látszott a tudatos tesztben is, pl. a WP gépek esetében, amelyek középen végeztek, de baromi kiegyensúlyozottak voltak, nem voltak erősek sem mosásban, sem centriben, de öblítésben eléggé, és náluk is "sok" volt a víz felhasználása.lényegesen kevesebb szermaradványt találtak bennük, mint pl. akár egy Miele gépben. Félreértés ne essék, miután szétrohadt egy előltöltős WP-m a samsung előtt, sok nagy változás kellene, hogy vegyek ismét.
Ezek után már szimpatikus lett a márka. Sajnos nem tudtam azt mondani, hogy ami UK-ban jól szerepelt, azt veszem, mert más piac, más néven mennek és vannak különbségek is.
Nem egy Miele kategória, ezzel tisztában vagyok. De az ára sem az.
Hiszek azoknak, akik régi használt, felújított Miele gépet ajánlanak, saját tapasztalat után, DE nekem nem fért volna be...
Azért írtam, hogy lassan egy ajánlásnál mi alapján mondja valaki, hogy ajánlott: ár, márkanév. A többi nem érdekes. Samu jó volt, de baromi kevés vízzel nem lehet csodát mosni. Végülis miről is szól a topic? Mosógép. Annak mi lenne a fő funkciója? Mosás, öblítés.
Ez pedig mint érdeklődő, azt láttam, nem fontos. Nekem igen.
Ezért vagyok kritikus saját gépemmel is. -
törölt tag
Ma már nem keresgélek. Holnap átnézem az excelt amit itt kitett valaki az új modellekről.
De ahogy látszik, már jön is a boszporusz effektus
Szóval nem is fontos az 5 év gari, de azért vegyenek az 1 éves mellé még kiegészítőt, mert szükség lesz rá.
Na mindegy.
Az tuti, ha online vettem volna az AEG-et, ment volna vissza. Azt meg tudjuk, hogy AEG = elux meg zanussi.
Mert az, hogy hangos szivattyúzás közben, még a 8 éves samsung se csinált ilyet, a gyűrött ruhákról meg ne is mondjak semmit.
Még szerencse hogy van benne gőz funkció, bár ha van szárító, igazából nem annyira lényeges. -
törölt tag
-
-
Csorbi
addikt
Remélem nem gondolod komolyan, hogy amelyikhez nincs írva fehérnemű, abban ne lehetne fehérneműt, vagy függönyt mosni épp...
Rohadtul nincs ezek között a modellek közt semmi SZÁMOTTEVŐ különbség. Azt válaszd, ami neked szimpatikus. Mellé nem fogsz egyikkel sem.
Neked kell tudni, hogy függönyt vagy túradzsekit mosol-e többet! -
Csorbi
addikt
A fogyasztási adatokra alapozva sose választanék mosógépet, mivel a kevesebb fogyasztás az leginkább kevesebb vízfelhasználással jár, és a kevesebb víz meg...hát vízben mosunk, na.
A szárítógépnél ez már sokkal inkább fontos (nekem).
Ha mindkettő inverteres, akkor nekem az EW6S327SI tűnik modernebbnek a LED kijelző és az Antiallergy gőz funkció miatt.
De elég slendrián munka a honlapon a specifikáció részletezése, ez tény. -
törölt tag
Ja, bocs, nem figyeltem, hogy csak inverterest keresel. Ez akkor az lesz: Electrolux EW8H357S, ez már 5k-val több az ára. Viszont érdekes, hogy az inverteres is pont 66 dB, tehát nem halkabb.
-
törölt tag
-
törölt tag
Az EW8H458B-nél jobb az ára az EW7H438B-nek(öt évvel 162k), és jóformán ugyanolyan tudású.
Viszont most 160k-ból lehet venni a +3 év garis AEG T7DBE38S-t, és úgy láttam, az elux csport összes szárítója 118 literes, ezért nem azt kell nézni, hogy 7-8-9 kg-ot írnak, mert ugyanannyi mennyiségű ruha fér mindbe.
Ennél a Zanussi hőszivattyús szárítói még olcsóbbak ugyan(125 és 130k+ a +gari), de egyiknek pl. kijelzője sincs, és mindkettőnek vakablaka van, nem lehet látni, hogy mi folyik belül.[ Szerkesztve ]
-
Oszilaci
senior tag
hőszivattyús lényegesen kevesebbet fogyaszt ,és a 800 széria többet is tud ha jól tudom.
és igen a gari miatt lehet hogy inkább az aeg a jobb választás ,elvileg az egy picivel jobbungawa
"Bár van aki szerint kerülendő az e-e-e trió"
ezt picit tudnád részletezni? kiváncsi lennék rá hogy miért ,remélem nem választottam rosszul mosógépet az aeg-től és szárítót az Electrolux-tól
lassan hűtő is cserés és azt is onnan szeretnék vagy szerettem volna
[ Szerkesztve ]
-
bigsee
addikt
Nekem unottan megmutatta az LG-t 220-ért, mondtam olcsóbb kell, erre odavitt a Candy-khez. Mondom neki, kettő között, félúton mi van... Mi? Semmi? Mondom neki, nem nekem kellene, hanem más városba, anyámnak, meg fel kell cipelni emeletre... Jah, ilyen sincs, futárszolgálat viszi ki, ledönti a dobozosautóból, aztán elmegy... Ekkor én is kimentem Euronicsból...
MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G
-
erdey_a
addikt
Azért mondom, hogy el kell dönteni. Mi amikor csak lehet, kintre teregetünk. Ennél jobban nehéz áramot spórólni :-) Persze ha a szomszédban non-stop megy a kábelégetés, akkor...
Felfűtés: Hát nálunk a fürdőszobában van a gép, és kifejezetten örülünk, hogy kvázi hulladékhővel kicsit melegebb van ott. Kiszellőztetni meg 3 perc.
[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
törölt tag
Szerintem heti 3-4 használatnál még a kondenzációs van előnyben a sk. moshatő szűrőjével, és talán 4 felett érdemes a drágább hőszivattyúst venni. De utóbbinál majd a több használatból is eredően az esetleges + szűrő tisztítás felára is hozzájön, kérdés, hogy mikor vagy mennyi időnként. Mert volt írás ilyen költségekről is, kb. 20k-ért csinálta a szerviz, és normálisabb márkákból 150-160k-tól indul egy hőszivattyús ára, legalábbis szerintem, más meg számolhat másként ettől. Lehet még a BF árakban reménykedni, aztán vagy bejön, vagy nem.
-
törölt tag
Nem tudom. Csak láttam, hogy nem ajánlott.
mondjuk nekem uccsó élményem, hogy mosógépet néztünk, jött a zeladó, kibontotta rágót, kinyitotta a száját, bekapta, csámcsogott párat, majd:
- segíthetek? csendesen kérődzik, mondá a költő, de csendesnek nem volt mondhatóDe majd válaszol, aki szerint kerülni kell őket
-
törölt tag
Kijött pár új modell a Bekotól, ahhoz itt csorbi ha jól emlékszem, tett fel excel-t. Azokból :
1Ez új modell, így még nincs róluk nagyon visszajelzés, de erre is van 5 év ha jól tudom.
De amit még érdemes megnézni, AEG-ből ha találsz kimondottan az 1 (??) + 3év gari miatt, Gorenje is szokott keskenyebb modelleket kiadni 3 év garival. Persze van Elux is 1 év garival, amihez extra lóvéért adnak biztosítós garit is már.
Ma nem vagyok itthon, így most keresni nem nagyon tudok.
Lemértem az én AEG gépemet, majd 58cm mély, ha a tető és az ajtó lejön róla, kb. 55-56cm lehet. Ha érdekes lehet, holnap lemérem neked úgyis.
L7FBE48s modell[ Szerkesztve ]
-
farkas-j
őstag
-
Dare2Live
félisten
imo olyat vegyél amin alapból sok gari van. Most Bosch, Beko, AEGt.
Én Beko szárítót vettem, eddig az egy gondom vele, hogy hangos: jóval hangosabb mint AEG/Bosch, meg csak extra szárazon lesz tényleg száraz a ruha. De 170 helyett 140volt ezt én benyelem. (De akinek szobája van mellette vagy paneles az imo kerülje)
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
blattida
nagyúr
Gyapjút eleve nem ajánlott szárítógépben szárítani, hőszivattyúsban sem, mivel a szálak között lévő lanolint károsítod vele, illetve, csökkented annak mennyiségét.
Ha nagyon vegyesek a ruhák anyag szerint (pamut, kevert, műszál), akkor ne szelektáld, hanem kímélő, alacsony hőmérsékleten szárítsd őket, csak a vastag pamutot érdemes külön szárítani ezekről.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
julius666
addikt
akkor, ha jól értem, párásodás szempontjából a sima kondenzációs még jobb is?
Nem, ugyanúgy nem párásít egyik ZÁRT típus sem. Ezek a vízgyűjtőbe/lefolyóba gyűjtik a lecsapódó vizet, a szoba levegőjébe nem igazán kerül semmi. Amelyik párásít, azok az olyan típusok, amik egy csövön kifújják a meleg, nedves levegőt, amit ki kéne vezetni kültérbe. De ilyen készüléket nem nagyon kapni a hazai kereskedők kínálatában, szerintem ezen ne rágd magad. A fogyasztásuk is horror lehet, lehet forgalomba se lehet hozni már ilyeneket.
A hőszivattyússal annyi "a bibi", hogy se túl hideg, se túl meleg helyiségbe nem érdemes rakni, mert ott - a hőszivattyú működéséből fakadóan - jelentősen romlani fog a hatásfoka. A mi gépünk pl. 10-25 fokot ad meg ideális tartományként. Ha nem a szabadba tervezed rakni, ez max a legnagyobb nyári kánikulában lehet hátráltató tényező, de akkor a "kályha" kondenzációs gépet se lenne kedved bekapcsolni szerintem.
(#6607) erdey_a: ha gariidőn belül visszajön a különbség, sőt, még enyhén pluszba is fordul a történet, akkor az miért ne térülne meg? Szerintem el vagy tájolva a fogalmakat illetően. Attól még, hogy nem lesz százezres difi, az eredeti árkülönbség az visszajön, nem buksz azon.
Onnantól meg aztán a ketyere már pluszosan megy, amíg végleg el nem halálozik. Max a szervizköltségek ronthatnak a képleten, de arra meg senki nem fog tudni rendes összehasonlítást mondani innen szerintem, csak találgatások mennek, illetve mendemondák. Annyira azért nem rakétatudomány a hőszivattyú sem, a motorhoz, csapágyhoz hozzáférést nem rontja, elektronika mindkettőben ugyanúgy elromolhat.
-
Gömbike
senior tag
Semmi.
Nincs hátrány.
Csak előny, ha fogyasztást nem vesszük figyelembe. Mert az NEM jelent semmit. Nagyon sokat kell működnie a hőszivattyús kondenzációsnak, hogy a felárát ledolgozza a villanyszámlán!!!
Egyszerűen más technológia.
A normál kondenzációst sokkal egyszerűbb takarítani,( kb. 5 perc), mint a hőszivattyús kondenzációst. A hőszipkást ki sem tudod teljesen pucolni, mivel zárt rendszer. Ellenben a normál kondenzációssal.
A normál kondenzációs magasabb hőfokon szárít, mint a hőszivattyús kondenzációs.
De!
Mindegyik normál kondenzációs gépen van csökkentett hőmérséklet, és ha kényes ruha van szárítva, ezt bekapcsolva nem fog semmi összemenni. Viszont pl. az ágynemű sokkal hamarabb megszárad benne.
Sok évig normál kondenzációst használtam, de visszasírom, mert sokkal jobb volt a szárítási végeredménye, mint most a hőszivattyús kondenzációs gépemnek.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
Zinho
aktív tag
Hőszivazttyúsból nincs igazán keskeny kivitel, az általad említett Beko van ~ 59 cm ajtóval együtt, meg pár Candy. Én is kerestem, nem találtam. Azzal a Bekoval egyébként aránylag jók a tapasztalatok. Kissé hangos, de nekem pl. nem volt előtte szárítógépem, így nincs viszonyítási alapom, hogy a Beko hangos, vagy a hőszivattyú szárítógép általában (ami nem premium...).
-
Indiant
addikt
Akkor vegyél ilyet. (ez biztos jobb)
BEKO WMY 71033 PTLMB3 vajon inverteres?
[ Szerkesztve ]
-
Nagya21
addikt
HAli!!
EWS 1276CI-m van , mingyárt 2 éves lesz(január), és jajistenem már rég lejárt a garija, de megy, teszi a dolgát.
Az újabb amit linkeltél, az több vízben mos(65vs74 L), ahogy néztem a használati utasítását, meg kicsit hosszabb időt hagy rá, és más a programok elnevezése is.(bekerül +ba az antiallergén mosás)
Üdv Nagya
UI: sztem tökmindegy melyiket veszed, amelyik szimpibb.Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
törölt tag
Elvileg minden ugyanaz, mintha nem pályázattal vennéd, tehát az adott boltban lévő kiterjesztés vehető hozzá akkor is, de majd kiderül, mert sok minden változhat még addig, pl. egyes termékek kifutnak és újak is jöhetnek, és az árakat se tudjuk előre csak a kategóriákat. Vagy rá is lehet kérdezni már most is, ha 1-2 boltot felhívsz.
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép állapotú Retro Pentium 1 PC, Windows 95, Pentium 150 MHz CPU
- Thinkpad T14 Gen1 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe gar
- ZBook Firefly 14 G8 27% 14" FHD IPS i7-1185G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel i5 12500, 32GB DDR4, RTX 3070 8GB, 1TB M.2 SSD, FSP 750W
- Asus ROG Ally Z1 Extreme ( újszerű - garanciális - magyar - Win11 )
- Intel Core I7 3770 + processzor hűtő
- Gamer PC B650M lap + Ryzen 8600G
- Eladó a képen látható használt, működő, tesztelt ASUS SILENT A9250 DDR 128MB 64bit AGP8x Slot
- Toshiba Stor. E Basics 2.5" 500GB (HDTB105EK3AA) USB 3.0 külső HDD / merevlemez - Hibátlan
- Bontatlan ÚJ SanDisk Extreme PRO V2 2TB USB-C Tragbare Externe Portable külső SSD Bolti ár: 105E ft
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest