- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Milyen mosógépet vegyek?
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz blattida #6898 üzenetére
A Grundig inkább szórakoztatóelektronikai termékeket gyártott a csődig. Úgy hallottam, hogy a Grundig, amikor német cég volt, soha nem gyártott fehér árut. Forrás van a csőd előtti mosógépgyártásról?
asdf_ Ezen tipródni is hülyeség. AEG, vagyis allgemeine elektrizitätsgesellschaft magyarul, ezért német vonalas. Emészd meg: ez a szerelőknek német vonal marad örökre, vagy ők tudják, ha másért, de így nevezik.
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
A forgórész állandó mágneses, de az állórész tekercses, hiszen frekvenciaváltós a hajtás.
A kisteljesítményű szénkefés motorok gyártása és fordulatszám szabályozása olcsóbban kivitelezhető volt akkoriban, hiszen az elektronika csak az 1990-es években vált valóban nagyon olcsóvá.
Semmi gond a szénkefés motorokkal, csak az inverteres halkabb és jóval olcsóbban gyártható.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
törölt tag
farkas-j
"Ugyanezt tapasztaltam. Előbb laikus, aztán kérdező, aztán már szinte kizárólagos "tanácsadó". Egy preferált márkát nyomatva. Egy-két negatív esetre hivatkozva lehúzva, lefitymálva azon márkát/kat, boltokat. A pozitív tapasztalok pedig mintha nem is lennének a fórumban, azokat nem linkelgetik. Ha pedig ellenvélemény, ne adj Isten rossz tapasztalat van azon márkával kapcsolatban, akkor csak user error lehet...."
El tudom képzelni, hogy aki ilyeneket ír, az elsősorban magából indul ki. De nem értem ezeket a hangvételű írásokat miért engedik meg itt újra és újra? Mindenki leírhatja a phórumon a saját szempontjai alapján kialakított véleményét, nem a többiekkel kellene állandóan foglalkozni, és más személyek ellen kampányolni.
De neked se kellene ezen rágódni, hisz egygépes beko mosógép tulaj vagy, és több fórumon is a saját márka mellett kampányolsz, ilyen-olyan indokok vagy például csak mondjuk az önigazolás miatt.
Még szerencse, hogy van több olyan, aki le meri írni a tapasztalatokat a gyengébb márkádról is, hogy nem volt 4-5 hétig alkatrész, meg egyebek.... hogy ha netán beüt a krach az újonnan vásárolt géppel, akkor ne zuhanjon össze. Ha még ezek a konkrét hibákról szóló leírások téged sértenek is, azért hasznosak szerintem, és remélem ezentúl is beírják.[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz #94529552 #6890 üzenetére
Az eredeti aeg háztartási gép ágazata az 1980-as években csődbe ment, senki sem mentette meg. Az electrolux az aeg név használati jogát szerezte meg, technológiát nem, gyakorlatilag semmi közük a németekhez, ellentétben mondjuk a beko gyártójától (arcelik), hiszen a törökök úgy vették meg a grundigot, hogy a szabadalmak és technológiák is hozzájuk kerültek.
A whirlpool, mint olasz vonal, azért erős túlzás, hiszen a legolcsóbb, jellemzően felültöltős gépeik az átcimkézett olaszok, amúgy nem sok közük van hozzájuk.Az olcsó miele porszívók készülnek kinában, de azok nem is annyira jók.
Mosógépes topikban vagyunk, mosógépekről is volt, van szó, így, értelemszerűen arra lehet vonatkoztatni az eu-s lg és samsung állításod.
[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
törölt tag
Jön a BF hamarosan. Ezt abból is észre lehet venni, hogy pl ezt a BOSCH WTM85251BY hőszivattyús szárítógép-et a mediában felárazták 270k-ra, holott 200k körül lehet venni máshol. Lehet, hogy csinálnak egy 30%-os akciót rá, és 190k-ért meg lehet majd venni. Egyébként vannak olcsóbb Bosch szárítók jelenleg is, amik a promó listán rajta vannak.
Nem tudtad, én meg nem azt mondtam hogy mosógépet, de egyébként szintén globális világcégekről van szó, és az önmagában még nem hátrány, ha Kínában gyártanak. Ha bajod van velük, akkor nem használsz kínait semmiből.
De erről a témáról már írtam is az előbb, lásd szifon. Vannak a két koreainak gyárai az EU-ban, és még Magyarországon is vannak üzemeik, de annyira nem érdekel a gyártási helyszínük, hogy kutassak utána, mert nem ez a lényeg. A Made in China feliratú Miele az már nem is jó?Gyakorlatilag 100 %-ig megegyező a műszaki tartalom, dizájnban, néhány plusz funkcióban van eltérés.
Pont ugyanezt mondtam én is.
Ebben teljesen egyetértünk. -
törölt tag
-
farkas-j
őstag
válasz #32577792 #6868 üzenetére
"Ugyanezt tapasztaltam. Előbb laikus, aztán kérdező, aztán már szinte kizárólagos "tanácsadó". Egy preferált márkát nyomatva. Egy-két negatív esetre hivatkozva lehúzva, lefitymálva azon márkát/kat, boltokat. A pozitív tapasztalok pedig mintha nem is lennének a fórumban, azokat nem linkelgetik. Ha pedig ellenvélemény, ne adj Isten rossz tapasztalat van azon márkával kapcsolatban, akkor csak user error lehet...."
Egyetértek. Egyik fórumtársunkra simán illik a leírás. Egy bizonyos márkát mindig ócsárol alkatrészgondra hivatkozva, (saját tapasztalat egy szál sem) és összesen talán egy valós esetet tud felmutatni. Az már el sem jut a tudatáig amit pl. én írtam, hogy ez a probléma ugyanúgy előfordul más neves gyártóknál is, lásd a már többször leírt prémium kategóriás AEG hűtőm kétszeri kálváriáját. De mindegy, vannak emberek akiket a tények nem tudnak zavarni. Addig is használom a lenézett márkát másfél éve nagy megelégedéssel.Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
törölt tag
Már 2x magyaráztam el, hogy miért mondják rá, hogy német vonal, de még rágódhatsz ugyanazon felőlem napokig, mert úgy látom belefér az idődbe a nagy semmiről beszélni. Most volt itt aki Electrolux vonalnak mondja, az is jó elnevezés: 35 éve javít, és véleménye szerint még mindig az Electrolux vonallal lehet kevésbé mellé fogni. Egyébként meg teljesen mindegy, lényeg, hogy értjük, miről van szó, akár mondhatnánk S-vonalnak is. Nekem az AEG vonal is tetszik.
Mit nem lehet azon megérteni, ha a szerelők így mondják? A WP/Indesit ésatöbbit meg az olasz vonalnak, még ha amerikai is a WP konszern, ha ezt se érted, akkor sajnálom.
-
-
blattida
nagyúr
Gyakorlatilag 100 %-ig megegyező a műszaki tartalom, dizájnban, néhány plusz funkcióban van eltérés. A valóban prémium aeg az más, de abból meg nincs electrolux változat.
Pumma
Nem is tudtam, hogy Kína az EU tagja, mióta? Csak azért kérdezem, mert az lg és a samsung mosógépei is Kínában készülnek, nem véletlenül szerepel a gépek matricáján a Made in China felirat.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
törölt tag
-
mzso
veterán
Az amúgy miért van, hogy csak a szénkefés meg újabban inverteres motorokat nyomatják?
Hogyhogy kb a Hajdu tudott utoljára indukciómotoros mosógépet csinálni?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Majd ő elmondja amit gondolt, ok?
Most írtam, hogy mennyi köze lehet hozzá, és miért mondják a szerelők német vonalnak, ez nem érthető? Többször is elmagyarázzam ? Azért mondom én is annak akár Zanussi, AEG vagy Electrolux a gép.
Az LG és Samsungot meg koreainak mondják, holott EU-ban készül. Nem képzel senki a termék mögé személyeket, ez tévút, amit gondolsz.
Van itthoni hűtőgép és porszívógyártás, ott már esetlegesen mögéjük képzelhető a rokon vagy ismerős, aki ott melózik az ismeretségi körödből, de értelme ennek sincs, mert minek.
A Bosch már egyes termékeknél a kutatás-fejlesztést is MO-on végzi, nemcsak gyárt, attól még német marad, bár lehet, hogy a részvényei már nem német kézben vannak. Globális.Olvashattuk, hogy flash-nek ugrál, vagy elmászik a mosógépe, a szerviz tehetetlen, erdey-a pedig megvált tőle[link].
Ők akkor a janicsárokat, és Ali basát képzelik a termék mögé az érvelésed alapján?[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz #94529552 #6881 üzenetére
Arra probalt celozni szerintem, hogy az AEG-nek a megvasarolt neven kivul kb. az egvilagon semmi koze nincs a nemetekhez, ugyanarrol a sorrol gurul le, mint az Electrolux, es fele, harmada alkatresze kozos is vele. Tehat aki a feher es kek kopenyes Jurgent es Gunthert kepzeli a termek moge, az rossz uton van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #40553216 #6877 üzenetére
Most ezt egy echte AEG tulajnak magyarázzam? Az AEG Aktiengesellschaft egyike volt a világ legnagyobb elektrotechnikai vállalatainak. A céget 1883-ban alapították Berlinben mint Deutsche Edison-Gesellschaft..... gugli és wiki, egyszerűen rá lehet keresni. Talán a sokak által becsült Hajdú mosógép license is a német AEG-től van, és talán a felültöltősök az elux csoporton belül is még mindig a bevált régi német technika alapján gyártódnak, kisebb-nagyobb módosításokkal, és modernizálással. Hogy a kornak megfeleljen a technika.
Ettől is lehet német vonal. Persze tévedhetek bármiben. Ez a tapasztaltabb szakiknál mindig is csak német vonal marad, de remélem ez nem gond? Ha neked nem teszik, akkor itt mondhatjuk német/svéd vonalnak. Vagy legyen csak svéd? Mekkora probléma!Egy globális konszernnél már nem kell keresni a gyártás helyét, vagy a részvények tulajdonosait, mert bármikor változhat mindkettő, és pl. ájfon és társait vagy a Dell monitorokat, laptopokat is Kínában gyártják, és mégis veszik, mint a cukrot akár fél milkáért is némelyiket, és büszkén használja mindenki. A következő generációk akár már egy millió környékén is lehetnek, és akkor is veszik majd. Miele is gyártat Kínában is, pl. porszívót, problem? Van gond velük? Vagy lehet, hogy már a Miele részvények tajvani, vagy izraeli, vagy akármi más kézben vannak, akkor már nem német gyártó? Remélhetőleg lassacskán visszatelepítik eu-ba ezeket.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Krissz80 #6871 üzenetére
Én nem tudnék erre a márkára értelmes indokot mondani, csak ha nem néz utána valaki, és az olcsóságot keresi, a többi mögötte lévő dolog nem érdekli. Ha a biztonságos üzemeltetés, szerviz és alkatrészháttér nem érdekel, csak akkor vedd azt. Pár vélemény: soha többé, i
Itt van egy tapasztalat mosó-szárító ügyben, én személy szerint inkább azt venném 2 év garival, amit ő,(bár lehetséges MM-ben vagy máshol hosszabbítással venni, mint az olcsó, de milyen "öt év garis" bekit, mert ha nem lesz vele szerencséd, akkor gond lehet.
Ezeket csak azért írom, hogy tisztábban láss, mielőtt döntesz, ha pedig mégis a gyengébbekből választasz, akkor ne legyen olyan nagy a meglepi, ha netán gondok lennének. -
-
blattida
nagyúr
válasz julius666 #6873 üzenetére
Csak annyi javítást írok, hogy az olasz ignis akkoriban még totál független volt az amerikai whirlpooltól, ami amúgy a legnagyobb háztartási gépes multi a Földön és ők adják el a legtöbb ilyen gépet is. Az más tészta, hogy az amcsik az eltelt évek alatt összevásároltak, szinte minden más ilyen területén lévő nagyobb céget, többek között az ignis-t meg az indesitet is...
A többi az nagyjából jó meglátás.[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
válasz mephi666 #6870 üzenetére
+1
Anyáméknál a 20+ éves Ignis csoda mostanság kezd megdögölni, most fogják lecserélni. Pedig alja olasz márkának (Whirlpool) az alja almárkája volt, amire nem merték rásütni a "rendes" logót sem.
Ki lehet törölni az itteni "márka tapasztalatok" okoskodásokkal. Teljesen mindegy, milyen a márka 5-10-20 éves modelljeinek életútja, mivel nem kapni már őket. Egy széria fut max 2-3 évet a boltokban, mire tapasztalatok gyűlnek vele kapcsolatban, addigra jön a következő. Amire az előző tapasztalatai baromira nem húzhatóak rá már, mivel csomó mindent változtattak benne.
Az meg egy illúzió, hogy XY márka régebben megbízhatót gyártott pár szériából, akkor majd a mostani is az lesz. Simán bele lehet nyúlni selejtes szériába nagy márkáknál is. Sőt, az is egy fogyasztói illúzió, hogy a drágább modell valószínűleg jobb is. Lehet, hogy jobb a dob/csapágy/motor benne, de egyáltalán nem garantált. Amíg nincsenek erről konkrét információid (és a tudás mellé, amivel következtetéseket tudsz levonni), addig csak felülsz az árcímkét meghatározó marketinges / saleses beetetésnek. Sőt, a drágábba jellemzően több parasztvakítást is beépítenek, extrákat, amik szintén elromolhatnak.
Laikusként egyetlen biztos fogódzkodód van: a garancia. Arra azért lehet alapozni, hogy a cég nem "hülye", alaposan körbejárták a témát, hogy a gariidőn belül a gépek töredék százaléka fog max gajra menni. A fogyasztók pedig jellemzően nézik gariidő hosszát, ez egy fontos paramétere a versenynek, próbálják a gyártók olyan magasan tartani, amennyire csak lehet.
Ez sem garancia semmire (illetve de, hogy gariidőn belül nagy költséged vele azért nem lesz), de ez korrelál a legjobban a várható élettartammal. Nem az árcímke és nem a márkajelzés.
-
Gömbike
senior tag
válasz Krissz80 #6871 üzenetére
Azért ezt javaslom, mert elméletileg 60 hónap, vagyis 5 év gyártói garancia van hozzá. Legalábbis az Euronics oldalán ezt írják, de itt is: [link]
Itt lehet egyedi ajánlatot kérni. Itt is 5 év a garancia. Én itt vettem a szárítógépemet, teljesen korrektek. Pontosan szállítottak.
A kombi gép összetett masina, cserében nehezen is javítható. Ezért aranyat ér a minél több gyártói garancia.
A Beko teljesen vállalható márka.
[ Szerkesztve ]
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
mephi666
nagyúr
válasz #32577792 #6868 üzenetére
amikor alig 2éves volt az indesit witp102 mosógépünk, ismerős mondta, hogy "jajj ha annak baja lesz, mocsokdrága javítani, stb" ...eltelt azóta 10év, most kezd rohadni az ajtaja tövében és inkább ebben a körben lecseréljük, mielőtt kezünkben maradna egyszer az ajtó egyébként szerelő soha nem látta, semmi baja nem volt, pedig kb naponta megy anyósnak valami még régebbi elöltöltős fagor van: annak most volt annyi baja, hogy az ajtózsanér egyik pöcke letört... találtam egy webshopot, rendeltem pótalkatrészt és kb 3 perc alatt kicseréltem... soha semmi más baja nem volt... kicsit aggódok én is, hogy a leendő gépünk nem fog 12 évet kibírni, az ő gépével szintén úgy voltunk, hogy amíg a mostani lehet kihúzza még 1 évtizedig, egy új a rövidre tervezett életciklus miatt előbb behalna habár 10+ éve is ezt mondták, hogy az akkori gépek nem bírják már addig, mint a régiek, hanem garancia után 1-2 évvel döglenek... az indesit ezt pár soron túlteljesítette... épp ezért elsősorban kinézek egy típust, majd körbeguglizok, nem-e írnak valami durva típushibáról vele kapcsolatban, aztán majd nálunk kiderül, hogy a mi példányunk mennyit fog bírni
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
törölt tag
Egyébként egy teljesen laikus háziasszony tegnap este mondta, hogy van szárítógépe. Milyen márka kérdezem?
válasz: hát nem tudom
hőszivattyús vagy kondenzációs?
az mi?
Amikor működik, meleget csinál?
De még milyet! (ebből már tudható, hogy melyik)
Aztán kimegy kezet mosni a fürdőszobába, és jön, hogy olyan, mint a mosógépünk!
Tehát: AEG kondenzációs.
Miért ezt vettétek?
Mert a boltban azt mondták ez német és jó.
Hozzáteszem, ez tényleg egy laikus háziasszony, aki vásárol és elfogadja, amit a bolt kicsit sem érdekelt eladója ajánl neki. -
törölt tag
válasz hw_8812 #6859 üzenetére
Látod ebben teljesen igazad van. Én is így tettem. Ugyanezt tapasztaltam. Előbb laikus, aztán kérdező, aztán már szinte kizárólagos "tanácsadó". Egy preferált márkát nyomatva. Egy-két negatív esetre hivatkozva lehúzva, lefitymálva azon márkát/kat, boltokat.A pozitív tapasztalok pedig mintha nem is lennének a fórumban, azokat nem linkelgetik. Ha pedig ellenvélemény, ne adj Isten rossz tapasztalat van azon márkával kapcsolatban, akkor csak user error lehet.
Ami "német" az csak jó lehet, akkor is ha török, ha lengyel, szlovák gyártja azt. Ez kb. ugyanaz, mint az autóknál, ami német csak az lehet jó. Ha már nagyon kilóg a lóláb, akkor esetleg belefér 1-2 más gyártó isMelyik a jó mosógép?
Számomra: amelyik jól és hatékonyan mos. öblít, centrifugáz, jó sok gyártói garancia van rajta alapból, nincs vele mint márka rossz tapasztalatom.
Eléggé könnyedén elmarad az első 3 mint szempont. Pedig ezeket már független laborokban tesztelik. Meglepő eredményekkel. Igaz a mondás: a sok A betű oltárán, elveszett a hatékonyság.
Itt például mellőzött márka a Samsung. Nekem 7 és fél évig ment. Nulla hiba mellett. Most egy kilyukadt csövet cseréltem benne és lengéscsillapítót sem ártana. Viszont nem olcsó hozzá az alkatrész. Viszont a jelek szerint, sokáig nincs is szükség rá. ( a mostani plusz ablakos verziók pedig a sok YT videók alapján szériahibásak, nem jól tömítenek)Fogyi társadalomba lettünk kényszerítve a gyártók által. Szart gyártanak, kevés élethosszi idővel gyártanak. Sok gyártó, sok termék, sok bevétel kell. Ha egy termék tovább tart az átlagnál, nem veszünk újat, ha nem veszünk, nincs bevétel.
Neves német márka termékei kakiltak be gari idő után akár egy héttel nálam, volt akinél bepróbálkoztam, hátha méltányosak lesznek, azok is voltak, még választ sem írtak.. Csoda, ha elvárás lett a minél hosszabb gyári garancia idő? Nem, nem a biztosítós külön vásárlás. Ami valljuk be, jó üzlet mindenkinek, a vásárlónak meg lutri, mert hát mégis egy biztosítóval köt szerződést naaa. Azok meg naa, ugye ismerjük őket.
Jó üzlet a boltnak, mert elad egy jutalékos terméket, jó üzlet a gyártónak, mert nem kell garanciát adnia feleslegesen, hiszen megveszi a vásárló magának külön. Ha gebasz van, széttárja a karjait: nem velem vagy jogi kapcsolatban!
A régi idők minősége huss. +30 éves lehel fagyasztónk van. Ennek nem probléma, hogy hidegben van télen. Igaz, nem A++++++++++++++-os. Most melyik bír ki ennyit vélhetően? De ugyanez igaz volt pl az energomatra is. Nagyon sokáig szolgált. Igaz, hogy a kádat félig engedte vízzel egy mosás alatt.
De ugyanez igaz azokra a miele gépekre is, amit pl. egy hozzászólásban olvastam, hogy 40 év után cserélte le egy Beko gépre, amivel teljesen elégedett. Nyilván nem fog kibírni 40 évet neki, sőt eléggé borítékolható, hogy 10-et sem. DE nem is erre tervezik őket már!Azt gondolom, ideje lenne egy független oldalt létrehozni, ahová az internet népe a saját tapasztalatát osztaná meg, így mehetne egy nagy nemzeti ajánlási fal. Így viszont, ez ami itt megy.. Hozzászólások gyűjtögetése
Én egyébként a zaporozsecet ajánlom, mert az csendes, és a hőszipkás kályhája rendkívül jól szárít, akár felhúzott ablak mellett is -
blattida
nagyúr
válasz #94529552 #6861 üzenetére
Egy szárítógépben nem a motor a fő zajforrás, függetlenül attól, hogy a motorja szénkefés e vagy sem. A dob forgása, a légbefújás jóval nagyobb zajt termel. Egy hőszivattyúsról nem is beszélve...
mzso
A whirlpoolnál más nagyon jellemző hiba nem szokott előfordulni, csak a másiknál is meglévő gondok, a rövidebb életű csapágyak, elektronika, szivattyúk, lengéscsillapítók. Már sokszor írtam, hogy a százezres mosógépek nagyon olcsók és ebből is fakadóan vacakok is. Középkategóriás gépet (160-180 ezer forinttól)meg kevesen vesznek.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nekem ellenvetésem egyik ellen sincs, csak a véleményemet írom a termékekről, és azért nem mindegy még az se, hogy melyik márkából melyik típust vesszük. Belépőszintű olcsót, vagy próbálunk egy középszintet megcélozni legalább. Az olasz vonalat én továbbra is kerülném, kerülöm, mert pl. az általuk is ismert tetőrozsdásodást előidéző konstrukciós hibát 10-20 év alatt nem voltak képesek orvosolni, módosítani, és egyébként is van velük minőségi probléma, sajnos nem is ritkán. De aki mégis azokból választ, mert olcsó, vagy márkahűség miatt, annak drukkolok, hogy tartós legyen.
Több ht. gép szerelő ismerősöm is a német vonalat javasolja, ide értve az AEG mellé az Electrolux-ot is, persze tudom, hogy globális világcég(ami elvileg svéd irányítás alatt van. Legutóbb hűtőkről informálódtam, és az előzőek mellett még az LG és Samsung márka is nyugodtan vehető. Nálunk 6,5 évesen még hibátlan és rozsdamentes a felültöltős Electrolux, rokonoknál van egy 7 éves elmúlt Zanussi is.
Van egy Whirlpool TDLR 60210 egy ismerősnek pár hónapja, és hivatalos viszonteladótól vették. Hallottam régebb, hogy a 6. érzékes gépekre volt 4 év gari promóció. Megpróbáltam utánajárni a WP üfsz-nél, hogy akkor erre is igényeljük, gyári szám alapján, hátha. De nem adták meg, mert ez a promó, csak a saját shopjukból vásárolt/rendelt termékekre volt érvényes. Na bumm, ez nem jött be.Más. Electrolux csak 1 év garit ad még ezeken kívül a porszívókra is, mert sajnos a törvény megengedi, és mégis veszik az emberek valamiért így is. Viszont talán a termékszavatosság 2 évig is érvényes, de konkrétan nincs erről ismeretem, hogy mennyit ér adott esetben. Lehet, hogy nem sokat. Viszont az AEG alá van árban pozicionálva, ezért belefér a márkaboltokban a 3 vagy 5 év kiterjesztés(multikban lehet, hogy időnként olcsóbb a termék, viszont a gari drágább), szemben az AEG 4 évével. Szerintem még így is sokkal több Elux fogy. Ha majd úgy látja a konszern, hogy ösztönözni kell egy gari promóval az eladásokat, akkor nyílván megteszik, mint ahogy egy másik országban láttam erre nemrég példát, szóval ezen sztem kár tovább rágódni. Az árakat a + garival kell nézni. Mindig abból főzünk, ami van.
-
asdf_
veterán
Alapvetoen szerintem azert nem lehet jo tanacsot adni, mert a termek forgalmazasi eletciklusa rovidebb, mint ahogy lejar a garija. Ergo mire mezitlabas szerelohoz er (markaszervizes tapasztalat nem er pontot, mert az jellemzoen csak egy adott markara vonatkozik), es naluk kialakul valami tapasztalat, addigra a termeket magat mar reg nem kapni, es amugysem az a kerdes, hogy hogyan muzsikal a gep az elso, masodik, harmadik evben, hanem hogy hogyan a negyedikben meg az otodikben, es hogy lesz-e hatodik. (valamint tovabbra sem ismerjuk sem az eladasi sem a meghibasodasi statisztikat)
Igy csak nagy altalanossagok szerint lehet lavirozni, es mindegyik gyarto melle van altalanos negativ tapasztalat, vagy olyan tudas, hogy altalanossagban annal a gyartonal mikkel van gond. En tovabbra is azon a velemenyen vagyok, hogy 100e kornyeken kb. egy szar az osszes, mindegyikkel van valami, ami miatt nem jo, ami miatt rizikos, es kb. csak a mazli donti el, ki jart jobban a vegen sok ev mulva. -
törölt tag
Ja, bocs, nem figyeltem, hogy csak inverterest keresel. Ez akkor az lesz: Electrolux EW8H357S, ez már 5k-val több az ára. Viszont érdekes, hogy az inverteres is pont 66 dB, tehát nem halkabb.
-
hw_8812
csendes tag
Kövezzetek meg Srácok, de az elejétől végig olvaltam ezt a topic-ot 1-2 hét alatt. Megfigyeltem, hogy a kezdetleges kérdezőkből "szakemberek" lettek, holott a nagybátyámnak ez 1x-2x évébe került mint valódi szakember, aki napi 8-10 órában ezzel foglalkozik. A kedvencem amikor 1db! rossz véleményre hivatkozva eltanácsolják a delikvenst. Én a 2. Indesit gépemet hajtom 16 éven belül ami a minimális rozsdásodáson kívül tökéletes. Az Electrolux hűtőm a 45-50%-os belső páratartalom mellett jobban rohad Szóval ezek után Bosch serie 8-at ajánlottok vagy esetleg a legdrágább Gorenjét? Előre is köszönöm! Ha valakit érdekel hogy enterprise környezetben a Dell, Cisco vagy HPE szerverek megbízhatóbbak, akkor HPE. Köszi mégegyszer.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz #94529552 #6855 üzenetére
" és úgy láttam, az elux csport összes szárítója 118 literes, ezért nem azt kell nézni, hogy 7-8-9 kg-ot írnak, mert ugyanannyi mennyiségű ruha fér mindbe."
Hmmm ez érdekes állítás. Mindenesetre kértem erre vonatkozólag egy állásfoglalást. Mit csinál a gép, ha van benne túlsúly érzékelő (mosógépünkben van) és a 7 kg max. helyett beletesz az a vásárló kilencet, aki ezen vélemény alapján veszi meg a 7kg-os gépet.
-
törölt tag
Az EW8H458B-nél jobb az ára az EW7H438B-nek(öt évvel 162k), és jóformán ugyanolyan tudású.
Viszont most 160k-ból lehet venni a +3 év garis AEG T7DBE38S-t, és úgy láttam, az elux csport összes szárítója 118 literes, ezért nem azt kell nézni, hogy 7-8-9 kg-ot írnak, mert ugyanannyi mennyiségű ruha fér mindbe.
Ennél a Zanussi hőszivattyús szárítói még olcsóbbak ugyan(125 és 130k+ a +gari), de egyiknek pl. kijelzője sincs, és mindkettőnek vakablaka van, nem lehet látni, hogy mi folyik belül.[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
@ (#6768) Pumma (#6785) blattida
A tető rozsdásodáson kívül van ellenvetés a felültöltős Whirlpool (és társai) ellen?
-
ElGatto
aktív tag
Köszi mindenkinek a válaszokat, asszony most rápörgött és ezerrel keresi mit szeretne + ideültetem, hogy olvasgasson vissza itt a topicban.
thx
-
törölt tag
válasz Oszilaci #6851 üzenetére
Itt a boltokról volt szó:
e mint emag
e mint euronics
e mint edigitalElsővel nem volt negatív tapasztalatom, inkább a futárcégekkel
Középső: eladó bunkovácz volt, de ettől még vásároltam és vásárolnék is ott
ucccsóó: itt végképp csak 1 rosszat tudnék mondani, rám akartak sózni egy hitelkártyát, így visszamondtam a rendelést, szerencsére, mert 4 nappal később jött az MM akció, így spóroltam 30k-tPersze nem kell mindent komolyan venni bármelyik üzletre lehet rosszat mondani
-
Oszilaci
senior tag
hőszivattyús lényegesen kevesebbet fogyaszt ,és a 800 széria többet is tud ha jól tudom.
és igen a gari miatt lehet hogy inkább az aeg a jobb választás ,elvileg az egy picivel jobbungawa
"Bár van aki szerint kerülendő az e-e-e trió"
ezt picit tudnád részletezni? kiváncsi lennék rá hogy miért ,remélem nem választottam rosszul mosógépet az aeg-től és szárítót az Electrolux-tól
lassan hűtő is cserés és azt is onnan szeretnék vagy szerettem volna
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Oszilaci #6845 üzenetére
Köszi
Ez sem rossz. De sajnos még mindig tipródom a hőszivattyús és a sima kondenzációs között...
Mondjuk hasonló tudású és márkájú gép között (EW6C428W vs. EW8H458B) "csak" 30 ezer a különbség. Akkor már inkább hőszivattyús. Heti 4-5 mosás van nálunk, úgyhogy elég hamar behozná a különbséget.
Viszont, ha megveszem hozzá a kiegészítő garanciát, akkor már 180-nál tartok. Akkor meg inkább egy Bosch WTM85251BY a 2+3 év gyári garanciával?
-
Gömbike
senior tag
válasz Krissz80 #6843 üzenetére
Ha mindenképp a kombi kell/jöhet szóba, akkor a Beko a javaslat.
Egy másik fórumban az egyik fórumtárs Samsung kombit akart vásárolni.
Én e gép [link] adatai alapján számoltam egy kicsit és erre jutottam, a másik fórumból másoltam ide a saját írásomat.
"Amit kinéztél, annak a gépnek az adatlapjáról másoltam ide:
Energiafogyasztás: mosás 1,04 KWh, szárítás 5,44 KWh
Vízfogyasztás (éves): 10560 l
A mosási energia fogyasztás teljesen rendben van.De:
A normál kondenzációs különálló szárítógép szárításra 2,3 KWh környékén fogyaszt tényleges 6 kg. ruhatöltettel.
Az én normál kondenzációs szárítógépemnek 126 literes volt a dobja, s abba engedett 6 kg. ruhatöltetet!!!!!!!!
Ezeknek a kombi csodáknak max. 60-65 literes a dobjuk. Ebben kell(ene) szárazzá tenniük a ruhát. De a kombi gép szárításának köze sincs a különálló gépek szárításához. A szárítási végeredményükben a közös a szárítási szó, a ruhák mást mutatnak.
S akkor a számok:
A hőszivattyús szárítógépem 118 literes dobbal rendelkezik. Erre engedélyez a gyártó 8 kg. töltetet, de ez úgy hülyeség, ahogy van. Na, szóval ha tényleg bele tenném a 8 kg-t, akkor is csak 1,99 KWh-t fogyasztana.
Sajnos kihasználta az eladó a tájékozatlanságodat, az általad kinézett kombi gép egy energiazabáló masina. De ez sajna igaz az összes öszvér tákolmányra, talán a tényleg hőszivattyús elven "szárító" gépek fogyasztanak kevesebbet. Pl ez: https://www.markabolt.hu/aeg/aeg_mosogep/eloltoltos_moso_szaritogepek/aeg_l9wbc61b_moso_szaritogep.html
De ennyiért, de inkább lényegesen ez alatt már két különálló márkás gépet lehet kapni. "
Mint kiderült, a fórumtárs nem konkrétan erre a Samsung gépre gondolt. Amit vett, annak a vízfogyasztása alacsonyabb valamivel.
-
Krissz80
senior tag
Köszönöm a válaszokat!
Jelenleg itt tartok a listámmal:
Indesit XWDE 1071481XWKKK EU
Indesit XWDE 861480X WWGG Innex
Beko HTV8733XS0
LG FH4A8FDH2N -
farkas-j
őstag
Senki sem vitatja, hogy a külön mosó és szárítógép a legjobb megoldás. Vannak viszont olyan esetek, amikor képtelenség elrakni a két külön gépet. Nekünk is volt combó mosó-szárító gépünk, mégpedig két típus is. Először egy Ignis WIDL-126 majd egy Indesit WITP-102 mosó-szárító. Az Ignis szuper jó volt! Nagyon szerettük! Csendesen mosott, nem visított ugyanis nem szénkefés hanem "kalickás" motor volt benne. A szárítással is meg voltunk elégedve. Talán 9 évig nyúztuk. Egyszer kellett szivattyút cserélni benne más hibája nem volt. Sajnos ennek az üstje zománcozott vaslemezből volt és kilyukadt. 50-60 napra ígérték az új üstöt közel 40eFt-ért. Emiatt vettük meg az Indesit WITP-102-t. Na ez már nem volt olyan szerencsés döntés. Utáltam mert visító motorhangja volt. Rosszabb vot a programkiosztása és nem nyílt nagyot az ajtaja sem. 4 évesen csapágyas lett. Másfél évvel ezelőtt már nagyon morgott újra a csapágya, de a végső döfést a fűtőszál megszakadása adta neki. Mivel rendesen rohadt is, így vettünk egy új Beko mosógépet. Mivel a lányunk megnőtt, így már tudjuk nélkülözni a szárítást. Így visszanézve az Ignis egy ragyogó kompromisszum volt szárítás ügyben. Egyébként egyik mosógépünknek sem volt szárítással összefüggő meghibásodása. Ha valaki nem tudja megoldani a külön gépeket, szerintem igenis vállalható kompromisszum lehet egy JÓ combó gép a lehető leghosszabb gyári garanciával. Nem kell mindenkit elriasztani tőlük. Újra leírom, szerintem is a két külön gép az ideális megoldás, de van, hogy ez helyileg kivitelezhetetlen.
[ Szerkesztve ]
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
BlackJack21
tag
válasz ElGatto #6836 üzenetére
Nekünk a WP felültöltősnél az idegentest csapda(gyk. Kis ajtó lent a gép elején) fedél belső felén volt a matrica az adatokkal. Meg a szervízkód, ha más nem, ebből ki lehet deríteni. De régebben már volt róla szó, hogy a műanyag alkatrészekbe sütött dátumkód is jó lehet. A pályázatban elég az évet hozzávetőlegesen megadni.
-
mephi666
nagyúr
szintén pályáztunk egy a+++ra, mert 12éves az indesit witp102-nk és már elkezdett hámlani az ajtaja gyártási évvel mi is bajban voltunk: megtippeltem 2006-ot, majd a gépet körbenézve a ráragasztott címkén is megtaláltam a gyártási évet első körben én körbenézném, mert valószínű a whirlpoolon is rajta lesz (hacsak nem lett lekaparva idő közben)
erről a típusról van konkrét tapasztalatotok? (ami értékelést találtam neten, az 99%ban pozitív volt) elöltöltős játszik, mert ha idővel összejön a pénz egy szárítógépre, egymáson elvan a kettő... márkából meg eddig elégedettek vagyunk az indesittel (több háztartási gépünk is az: lekopogom, egyikkel sem volt még problémánk)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
törölt tag
A típusra rákeresel a guglin, sztem így meglesz a gyártási év. De ráérsz az új gép választással, majd ha jóváhagyták, és küldik az értesítést, és az akkori árak és termékek alapján, csak a lényeg, hogy A+++-ost jelölj meg a pályázatban, azokra jár a több támogatás. De aztán másik típusra, és éppen egy A++-ra is fel lehet használni, csak kevesebb lesz a kedvezmény.
Itt lehet összehasonlítani, bővebben pedig az üzletek és a gyártók oldalán.
Nem ártana kicsit visszaolvasni, mert pont nemrég beszéltünk a felültöltősökről, pl. A WP 60230 közülük inverter motoros(zen a jelölése náluk, és a többinél csendesebb, szénkefe nélküli motor....). Az Elux-ok közül a harmadikat választanám, vagy van 1-2 inverteres is belőle, például a Electrolux EWT1266EVW, ha gondolod, viszont csak 1 év garival adják, de igény szerint 3 vagy 5 évre kibővített garival vehető, pl. a márka boltjában[link], vagy akár mediamarkt, euronics, stb. vagy itt is. -
Zinho
aktív tag
Esetleg tudja valaki, hogy mi külöbésg lehet a köv. AEG mosógépek között?
L6FEG48S
L6FBG48S
L6FBI48S
Az AEG honlapján annyit láttam, hogy a középsőnél "bejövő vízcső védelme: duplafalú" nem standard, ill, az utóbbiban nincs valami aqua control sensor... -
ElGatto
aktív tag
Sziasztok!
Otthon melege programban szeretnénk pályázni egy újabb mosógépre. Több kérdésem is lenne, a régebbi Whirpool mosógépekről, meg lehet valahogy állapítani a gyártási évét, sajnos a dokumentumai nincsenek meg?
Felültöltős gépet kerestünk a helyi Euronics boltban mivel panel fürdőszobához talán az passzol a legjobban, a következő lehetőségek közül kellene dönteni…
A Candy okos, az Electroluxok között nemigazán tudom mi a különbség, a Whirlpool-ról azt olvastam a ZEN motor valami extra és többet tud.Candy CST 362L 87.000
Electrolux ewt 1066esw 95.000
Electrolux ewt 1264ilw 99.000
Electrolux ewt 1266esw 105.000
Whirlpool whi tdlr 60230 129.000Szerintetek melyiket lenne érdemes megvenni?
Köszi -
törölt tag
válasz Krissz80 #6829 üzenetére
Miért pont mosó-szárítót? Van olyan, hogy nincs hely az egész lakásban a 2 külön gép elhelyezésére(pedig mehet másik helyiségbe is nyugodtan), még a mosógép tetején se, vagy csak az a megoldás nem tetszik.
Vagy van olyan is, hogy kitalálta az asszony, hogy kell neki szárító is, és így olcsóbbann le akarják tudni a mosást és szárítást is. Praktikus is lenne, csak sajnos nem hatékony, és sok vizet használ a szárításhoz, mert a bejövő hideg vízre csapódik ki a pára, meg bonyolultabb a gép is, akár könnyebben meghibásodhat, drágább a javítás, stb. A dobméret kb. feleakkora, mint egy szárítónál, ezért kb. a kimosott mennyiségnek is kb. a felét lehet bennehagyni szárítani.
De ha tényleg csak ez a megoldás jöhet szóba, azért van 1-2-3 írás a témában a ttöbbi eléggé egyöntetű vélemények mellett[link], [link].[ Szerkesztve ]
-
Gömbike
senior tag
válasz Krissz80 #6829 üzenetére
Sajnos ilyen nincs a technika jelen állása miatt.
Mosógépnek drága, a klasszikus ruhaszárításhoz meg közük nincs, mivel vízzel szikkasztanak.
Kicsi dob (55liter), az szárításhoz a fizika törvénye miatt harmatgyenge.
Nézd meg találomra bármelyik gyártó bármelyik kombi gépét, s nézd meg a víz és áramfogyasztási adatokat. Brutális.
Ha nincs hely a külön szárítónak, akkor azt rakhatod gardróbba, konyhába, spejzbe, stb. Csak áram kell neki, a kondenzvizet tartályba gyűjti.
-
törölt tag
válasz petyametyo #6830 üzenetére
Én kaptam amikor kérdeztem. Nem is vettem.
-
blattida
nagyúr
válasz Nagya21 #6822 üzenetére
Nem úgy értettem, csak kimaradt a "másik" szó az írásomból. Elölről nem fogod tudni átfújni a szöszöket, szövetszálakat, csak azt érnéd el vele, hogy a kondenzátor elejétől, ahol ezek fennakadnak, beljebb fújod őket, ahol aztán végképp megrekednek, a rengeteg, egymást keresztező kis lamellán. Fújni hátulról kellene őket, de ahhoz meg ki kellene venni a hőcserélőt, amit a hőszivattyúsoknál koránt sem egyszerű és ha te csinálod, az a garancia elvesztését hozza magával. Nem véletlenül használnak kívülről kefét és porszívót és az sem az, hogy a hőcserélőn relatíve lassan halad át a meleg levegő, hiszen az a hatékony kondenzálás egyik feltétele és a szűrőkön esetlegesen átjutó szöszök sem fognak a kondenzátor belsejébe szorulni.
-
Krissz80
senior tag
Üdvözlet!
Tud esetleg valaki ajánlani egy jó mosó-szárító gépet?
140-160k-ig.Köszi előre is.
Üdv,
Krisztián -
törölt tag
válasz Nagya21 #6826 üzenetére
Hát, majd idővel kiderül, hogy ér-e valamit ez amit mondasz, vagy egyszer majd a nagy nyomástól megakad és összetorlódik valahol, és akkor lehet káromkodni majd. Csak érdekes, hogy mások még nem találták fel ezt a spéci módszert. Meg kompresszor sincs minden házban, főleg nem a hetediken például. Én olcsóbb áramot kívánok, de akkor már a gázt is, így kombi csomagban jobb lenne.
-
törölt tag
Én úgy emlékszem, hogy neki 2.5 év után behalt a szárítója, amit hivatalos szervíz javított és egyben, ha már szétvolt szedve, megcsinálták neki a tisztítást is, feleáron. Egyébklnt 20k a szerelő díja. Lehet ezt is számolgatni, hogy így hogyan alakul, de szerintem felesleges.
Viszont amíg garis, nem gondolom, hogy egyáltalán felmerül a sk szétszedése egy tisztítás miatt. Ha meg igen, tisztában van vele bárki, hogy gari ugrott...
Amikor pedig 100k egy szipkás és 100k egy kondenzátoros, igazából a vételárat már nem is kell neki visszahoznia. Lehet itt számolgatni 5 kg motyószert ajiba, ami osztrák szürke áthozom árom 3k környéke, de számoln illik az extra garancia vásárlásával, ami talán nagyobb tétel mint az aji motyópór. -
-
törölt tag
válasz Nagya21 #6816 üzenetére
Átfújatható? A másik oldalon is van egy lenyíitható ablak, ahol kiveszed az összegyűlt szöszt, vagy hogy érted? Inkább porszívózást javasolnak, de az se túl hatékonyan működik. Akkor ribarszki szerinted fizetett volna a Gorenje hőszivattyús tisztításáért, ha sk. meg tudta volna csinálni?
Az öntisztító időnként locsol rá egy kis vizet, de állítólag ez nem megoldás hosszútávon. Minden azon is múlik, hogy mennyire sokat használjátok a szárítót. Normál esetben, mint pl. csak a hétvégén 1-2 szárítással tovább bírná biztos, teljes tisztítás nélkül, mint a napi használattal.
Ezek a számítások amúgy is több dolog függvénye, és az áramdíj is számít persze, de csakis mindig a jelenlegi árakkal számolhatunk, mert nem hinném, hogy a jövőbe látnál. Meg te se kívánhatod igazán, hogy drágább legyen az áram.[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz Nagya21 #6816 üzenetére
Nem csak egy oldalról kellene belőle kifújtatni, kivétel nélkül meg oldalról nem fog menni a dolog.
Az öntisztítós megoldások meg nem sokat érnek, mivel a kondenzvizet folyatják csak rá a hőcserélőre.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
petyametyo
aktív tag
Sziasztok !
Szeretnék felültöltős mosógépet venni .Néztem hogy 70.000 töl 170.000 ig vannak .Mi a különbség köztük ? Biztos van csak mint laikus nem értek hozzá . Max 100.000 ért vennék de milyet ? -
Nagya21
addikt
válasz #94529552 #6813 üzenetére
HAli!
Szerintem ugyanúgy ki lehet a szösztöl takarítani, mint a többi elpárologtatót, süritett levegő a varázstakarítóeszköz.
Direkte megnéztem, átfújatható.
A bekón 5 szárításonként írja a szivacs takarítását, kell is, az elpárologtatón még szöszt nem találtam.
Ja igen, és már vannak az öntisztító kondenzátorosak is.
Üdv Nagya[ Szerkesztve ]
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
blattida
nagyúr
válasz Nagya21 #6811 üzenetére
A lakossági normál "A" díjszabás szerint, azaz a legdrágábban, fölfelé kerekítve 37ft az 1kW villany.
Másrészt, a gyártók szeretnek a sima kondenzációsnak a valóságosnál nagyobb fogyasztást megadni, hiszen az emberek inkább vegyék a hőszivattyúst.
Tudom, mivel mértem is. Az általad a sima kondenzációshoz használt 4kwh az életben inkább három, a hőszivattyúsé meg 1,5kwh és akkor ki is jönnek az általánosan kapott és közölt megtérülési idők.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Gömbike
senior tag
Saját tapasztalat:
A normál kondenzációs szárítóm heti 3-4 , de inkább 3 alkalommal ment. Úgy fogyasztott 1500 Ft- áramot havonta. Nyáron teregettünk.
Most hőszipkás van két éve, sokkal többet megy, mivel már a nyári teregetést tiltja a Zasszony. Nem megy a ruha tele porral, nem kulázza le a légy, bogár, nem süti szét a nap a ruhát stb.
De fogkefével (és porszívóval) kell tisztítanom kb. havonta a hőcserélő elejét, nem elég előtte a szűrő. De ezt tudtam és igen, ezzel együtt lehet élni. Ez egy gép, amely karbantartást igényel.
A mai napig összegyűjtött tapasztalataimat összegezve AEG normál kondenzációst vennék attól függetlenül, hogy nyáron is megy a masina.
Hogy miért? Egyszerűen "jobban" szárít a normál kondenzációs, áramfogyasztás nem befolyásolna. Bár nem dohányzom, de viszonyításképpen biztos nem enne meg havonta két doboz cigi árát.
-
törölt tag
válasz Nagya21 #6811 üzenetére
Hali!
Nem tudom mire gondolsz, mert a hőszivattyúsnak a kondenz egysége nem vehető ki, mint a csak kondenzációsnál(a videón látható a fogyasztásmérés(ez is pont 1,68 kW , és az egység kivétele is egy Bosch kondenzációsnál) Még pedig azért, mert be van csövezve, és bekötve a kompresszorhoz, mivel hasonlóan gázzal működik, mint egy hűtő vagy klíma. Ez most olyan, mintha azt mondanád, hogy csak úgy kiveszed a hűtődből a lepárologtatót, vagy autónál a klímahűtőt, majd elmosod és visszadugod a helyére. Ezt olvastad? -
Nagya21
addikt
válasz #94529552 #6798 üzenetére
HAli!!
No akkor számoljunk egy kicsit:
Az elux7kg kondenzáziós gép fogyasztói ára 100K, és ciklusonként 4Kw-ot fogyaszt
A Bekóm ára 130k, és ciklusonként 1.68Kw-ot fogyaszt, asszongya hogy most 50Ft/Kw számolva a megtakarítás 2,32Kw*50huf=116 huf/ pillanat.
100 szárítás az11600huf, cirka 300 száritás és már elönyben van a hőszivattyús.
Sokat mosó családoknál hamar összejön.
A tisztítás meg finomszürő, + a höcserélő előtt 3 kallantyú elforgat, szivacs a tartóval együtt kivesz, és elmos.
Üdv NagyaUI: nem vitaindítónak szántam, csak számolgattam.
[ Szerkesztve ]
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
-
törölt tag
válasz Amerigo57 #6801 üzenetére
Azt írják van rá mód: Porgramletöltés (Öblítés + Centrifuga) Igen
erdey_a Mi is mindig kintre terigetünk, egészen addig, amíg nincsenek mínuszok. -
bigsee
addikt
Nekem unottan megmutatta az LG-t 220-ért, mondtam olcsóbb kell, erre odavitt a Candy-khez. Mondom neki, kettő között, félúton mi van... Mi? Semmi? Mondom neki, nem nekem kellene, hanem más városba, anyámnak, meg fel kell cipelni emeletre... Jah, ilyen sincs, futárszolgálat viszi ki, ledönti a dobozosautóból, aztán elmegy... Ekkor én is kimentem Euronicsból...
MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G
-
törölt tag
Azért ez tényleg nem biztos, hogy a kinti teregetés jó dolog. Nem kell szagos fűtés kintről. Elég olyan baromságokra gondolni, mint parlagfű pollenek. Sajna tapasztalat, nálunk egyikünk ruhái bent száradnak emiatt. Ha kint voltak, volt probléma.
De nyilván mindenki úgy szárít, hogy száraz legyen az -
erdey_a
addikt
Azért mondom, hogy el kell dönteni. Mi amikor csak lehet, kintre teregetünk. Ennél jobban nehéz áramot spórólni :-) Persze ha a szomszédban non-stop megy a kábelégetés, akkor...
Felfűtés: Hát nálunk a fürdőszobában van a gép, és kifejezetten örülünk, hogy kvázi hulladékhővel kicsit melegebb van ott. Kiszellőztetni meg 3 perc.
[ Szerkesztve ]
Vérboci
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla