Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1101) szazbolha válasza Ringman (#1100) üzenetére


szazbolha
addikt

"ok,. de ez most hogy jön ide?"
Hogy? ...épp a párhuzam miatt.
.
Nem, nem akarom elfogadni, hogy a románia nevű országban, de magyar földön élő magyarok helyzetét bármilyen formában össze lehetne hasonlítani a homoszexuálisok helyzetével. Ízléstelen és elutasítandó hasonlat, csak egy újabb kísérlet a másság elkenésére.
A homoszexualitás deviancia, szexuális eltévelyedés. Magyarnak lenni pedig nem az, bármilyen kegyetlen is volt velük a sors és hazájuk határain kívül kell élniük
Azonos neművel szexuális tevékenységet folytatni nem természetes, viszont magyarnak lenni természetes, ha valaki annak született és annak is tartja magát.
Annyira távoli fogalmak, hogy bornírtság ezeket hasonlítgatni.

A homoszexuálisokat hasonlítgassátok más, abberált szexuális viselkedésű csoportokhoz.
A hazájukból kirekesztett és román közigazgatás alatt élő magyarokat meg más olyan nemzeti kisebbségekhez, amelynek tagjai saját szülőföldjükön élnek nemzeti kisebbségként,
Van ilyen bőven Európában. Épp most is zajlik egy függetlenedési folyamat.

(#1102) dabadab válasza Ringman (#1100) üzenetére


dabadab
titán

"egyébként szándékosan nem akarod megérteni a párhuzamot?"

Nekem úgy tűnik, hogy alapvetően az embereknél vannak triggerek, amiknél automatikusan elindul egy lemez és kikapcsol a racionális gondolat. Ahogy elnézem, itt sikerült egyszerre két lemezt is elindítani :)

DRM is theft

(#1103) Kalandor válasza szazbolha (#1101) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ízléstelen és elutasítandó hasonlat
Tudod, hogy mi az a gondolatkísérlet? (analógia, stb.) Ha igen, akkor ugye azt tudod, hogy az ilyesmninek semmi köze az érzelmekhez, pont az értelem keresi a válaszokat. De ha téged ez ennyire zavar és nem csak a kényelmes vitakilépési pontot keresed, akkor válasszunk egy másik kisebbséget? Esetleg sértődésmentes javaslat van?

Azonos neművel szexuális tevékenységet folytatni nem természetes
Erre légy szíves válaszolni.

(#1104) szazbolha válasza Kalandor (#1103) üzenetére


szazbolha
addikt

"Esetleg sértődésmentes javaslat van?"

Van.
Azt gondolom a homoszexuálisokat ne a normális életvitelű, saját szülőföldjükön élő, "őshonosnak" tekinthető nemzeti kisebbségekhez hasonlitgassuk.
A javaslatom az lenne, hogy az általad is erőltettet gondolatkísérletbe a szinte minden nemzetállamban fellelhető zsidó közösségeket vond be. Az ő helyzetüket és problémáikat hasonlítsátok össze a meleg emberek helyzetével.

(#1105) Eastman válasza Kalandor (#1103) üzenetére


Eastman
őstag

Tudod, hogy mi az a gondolatkísérlet?

Néha úgy tűnik, mintha a "házi feladatod" lenne ez a topic. ;] Legalább is a tanulmányaid része. Bízom abban, hogy nem öncélú a téma (és az érzelmek) "túlengedése". Az itt zajló folyamat egy ponton esetleg megállítható, de nem visszafordítható. Baráti szeretettel írom.

(...)...az ilyesmninek semmi köze az érzelmekhez...

Szerintem minden beszélgetésnek köze van az érzelmekhez, hiszen nem gépek, nem "típusok", hanem mindannyian érző emberek vagyunk. De az egészen biztos, hogy nem tankönyvek leírásai alapján működünk.

Minden ott leírt megfigyelés, tudás és tapasztalat a rég vagy közelmúlt egy-egy metszete. A lélektan is - a változó körülményeknek megfelelően - napi frissítésre szorulna. Meggyőződésem, hogy hétmilliárd féle ember van. S bár hasonló szituációkban hasonlóképpen reagálhatunk, mégis a lélektan csak lekövetheti, vizsgálhatja és elemezheti a korszakonként fellépő, új terhelésekkel járó változásokat és az ezekre adott reakciókat.
(Erős példa, de pl. mennyit adhatott az orosz pszichológia addigi tapasztalataihoz egy Csernobil szintű behatás?) Mára szerintem a tankönyvekben leírtak nem nevezhetők aktuális össztudásnak, az éppen zajló folyamatok pedig objektíven még nem kiértékeltek. Ezért gondolom kockázatosnak a kivárásod. Nem láthatod a fórumhozzászólót a saját környezetében, itt csak a gondolatait és a szavait. Egészen egyszerűen ez így túl kevés információt ad bármilyen elemzéshez. Megfigyelésként, tapasztalatszerzésnek jól jöhet, de nem árthat.

Remélem, hogy nem érted félre, vagy olvasod kioktatásnak a soraimat.

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#1106) Yofej75 válasza Kalandor (#1091) üzenetére


Yofej75
aktív tag

A válaszom kifejtésére inkább már nem pazarlom az időmet, mert ha válaszolnék azt úgyis törölnéd személyeskedés miatt :DD :)) :C (ld. itt - ami nem természetes az természetellenes)

Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért ide írom, hogy "Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért..."...

(#1107) Kalandor válasza Yofej75 (#1106) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

ami nem természetes az természetellenes
De hogy lehet természetellenes, ha a természetben létezik? The phenomenon has been reported in more than 1500 animal species, and is well documented for 500 of them
Erre válaszolj légyszíves, lehet személyeskedő is, ha csak annyira futja tőled.

(#1108) Yofej75 válasza dabadab (#1063) üzenetére


Yofej75
aktív tag

5. és 6. pontokat olvastad?

Azért fontos szempont, mert "Megszokott (jelenség, tett, dolog), amit egy helyzetben elvárnak, mert a társadalmi közmegegyezésnek, illemnek megfelel."

Ugyanez a válasz arra, hogy miért nem természetes (plusz 5. pont).

Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért ide írom, hogy "Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért..."...

(#1109) Kalandor válasza szazbolha (#1104) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Azt gondolom a homoszexuálisokat ne a normális életvitelű, saját szülőföldjükön élő, "őshonosnak" tekinthető nemzeti kisebbségekhez hasonlitgassuk.
A homoszexuálisok is a saját szülőföldjükön élnek, őshonosak legalább annyira mint a magyarok, az avarok meg mindenki itt és annyira normálisan mint a többiek.

A javaslatom az lenne, hogy az általad is erőltettet gondolatkísérletbe a szinte minden nemzetállamban fellelhető zsidó közösségeket vond be.
Hazudnék, ha nem gondoltam volna, hogy a zsidók lesz a válasz, de a nemzetállamozás meglepett.

Részemről amúgy kihagyható ez a gondolatkísérlet, mert nem megy ez a gondolatkísérlet mint olyan. Kényes témákat kerüljük, tabukat ne bolygassuk. Legyen safe space. Kényelmes kiszállási pont ez így.

(#1110) Yofej75 válasza Kalandor (#1107) üzenetére


Yofej75
aktív tag

Nos, az mondod, hogy mindaz természetes ami az állatvilágban (természetben) is előfordul.

1. poligámia?
2. szülő-gyermek testi kapcsolat (beltenyészet)?
3. pedofília?
4. aktus után megzabálni a hímet?
5. általános kannibalizmus?
6. "csecsemőhalál"?
7. daganatos megbetegedés?
...
folytatható a végtelenségig...

Ezek mindegyike előfordul a természetben, de valami érdekes módon az emberiség (többségének - azaz mondhatjuk, hogy a teljes emberiség) számára mégsem természetes.

Vajon mi lehet ennek az oka?

Ha csak az a képesség, hogy az ember gondolkodásra képes akkor ebből is le lehet vonni bizonyos következtetéseket...ha az az oka, hogy ember sokkal emocionálisabb akkor ez is utalhat valamire...

Ja, és egy röpke gondolat: nem az a természetes ami a természetben előfordul hanem az ami magától értetődő, józan észnek megfelelő és általánosságban megszokott (tehát szerintem és a többi állítólagosan homofób szerint melegnek lenni nem az).

Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért ide írom, hogy "Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért..."...

(#1111) Yofej75 válasza Kalandor (#1103) üzenetére


Yofej75
aktív tag

Én megtettem.

Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért ide írom, hogy "Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért..."...

(#1112) Daffni2


Daffni2
addikt

lovagoltok a szavakon...............

Még egyszer megkérdezem:

Ha el kell fogadjam azt,hogy egy emberi lény a saját neméhez vonzódik szexuálisan,
akkor azt is el kell fogadjam,hogy a gyerekhez vonzódik?

Nem,nem valósít meg cselekményt,tehát nem büntetőjogi kategória)

Rendezhetnének felvonulást a kirekesztettségük ellen ők is.

Akik állatokhoz vonzódnak szexuálisan?

Ők is tiltakozhatnának a kirekesztettségük ellen?

"Aki ad,az nyer"

(#1113) Yofej75 válasza Daffni2 (#1112) üzenetére


Yofej75
aktív tag

A lovagolást meg se említsd...perverz, pfujjj :DD :)) :C

[ Szerkesztve ]

Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért ide írom, hogy "Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért..."...

(#1114) Eastman válasza Daffni2 (#1112) üzenetére


Eastman
őstag

Már komolyan kutatják a kecskék kommunikációját, kezdik összeállítani azt a hangsort, azt a mekegés kombinációt, ami a "Molesztált egy kétlábú." illetve "Cserébe napi rendszeres táplálékkal prostituál." jelentéssel bír. Az eredményes kódfejtést követően jogvédők körbejárják majd az állattartókat és a gazdaságokat, minden egyeddel hangfelvételeket készítenek, azokat részletesen kielemzik és a zoofilokat büntetőjogi eljárás alá vonják a nem beleegyezésen alapuló szexuális aktusok esetében.

Érdemben ezután kezdődhet a kérdéses személyek jogvédelme. Később a megértésük és elfogadásuk. Komoly utcai megmozdulások várhatók. Addig is próbáljuk elfogadni őket.

(Ehh.)

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#1115) szazbolha válasza Kalandor (#1109) üzenetére


szazbolha
addikt

"Részemről amúgy kihagyható ez a gondolatkísérlet, "
-
Pontosan ezért írtam azt, hogy a zsidók helyzetével legyen összehasonlítva a homoszexuálisok helyzete.
Ha nem magyar kisebbségről van szó, hanem az európai nemzetállamokban élő zsidókról, akik magukat nem határozzák meg nemzeti kisebbségnek, akkor máris változik az a fene nagy pisziség, szabadelvűség meg a gondolatkísérletre való hajlam:
" Kényes témákat kerüljük, tabukat ne bolygassuk. "
.
Fogadjuk el (?): magyar kisebbséget homoszexuálissal gondolatkísérletbe bevonni nem tabu, de zsidót igen.

[ Szerkesztve ]

(#1116) rushty válasza Kalandor (#1097) üzenetére


rushty
senior tag

A meleglobbi (így hívják itthon szlengül) taktikája [link]

Revolut meghívó pü-ben

(#1117) rushty


rushty
senior tag

Ki nézte végig a Coming Out Csányi Sándoros filmet?
Egy-két másodperc után töröltem, úgy hogy nem lenne bajom a kézen fogva cuccal, de az a film mi már?? Nem vagyok egy filmbuzi.

[ Szerkesztve ]

Revolut meghívó pü-ben

(#1118) szazbolha válasza rushty (#1116) üzenetére


szazbolha
addikt

Tanulságos videó. Sok részletre ráismerni a hazai helyzetből is, de ügy gondolom ez a "terv" csak része egy nagyobb tervnek.
-
A Coming Out Csányi Sándoros filmet 3-4 éve láttam. Szerintem letöltve.
Ha végignézted volna akkor láthattad volna a happyendet: igazából a lányokat kedvelte. Mi más csattanója lehetett volna a filmnek?

[ Szerkesztve ]

(#1119) Yofej75 válasza rushty (#1117) üzenetére


Yofej75
aktív tag

Nem láttam, de megnézem. Ezek után tuti...egyszer...

@szazbolha lehet, hogy a sok műmeleg nem is nézte végig, mert a felénél "elmentek"? :)) :DD :DDD

[ Szerkesztve ]

Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért ide írom, hogy "Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért..."...

(#1120) rushty válasza szazbolha (#1118) üzenetére


rushty
senior tag

Anno a Fókusz promózta, hogy nem sztereotíp meleg alakítás, nem kell félni.
Egy istenített Valami Amerikát se tudtam értékelni, ha tudom a csattanót legalább van(lett volna) esély tovább bírni, amit anno a Fókusz is elejtett.

Revolut meghívó pü-ben

(#1121) GerykO válasza dabadab (#1054) üzenetére


GerykO
aktív tag

Totálisan nem személyeskedés:
"NormáÁális margittt?!"
Ugye a melegek úgy kerültek Magyarországra, hogy egyszer csak jött egy első világháború, ahol is Trianonban hoztak egy döntést, miszerint mától ezt a "buzik" lakta részt hozzácsapjuk ahhoz az országhoz...
Mert az erdélyiek így lettek Románia része, s amióta csak szabad, békésen tüntetnek az autonómiájukért, ami miatt üldözve vannak, mivel a román kormány asszimilációs betelepítéses próbálkozásai után sem váltak románná. Ha valaha is jártál arra, amikor rendszerváltás előtt jártunk arra trabival, s a falu végén fa mögül suttogva szóltak hozzánk, hogy ekkor és ekkor itt és itt találkozzunk, de ne beszéljünk magyarul velük, csak a négy fal közt. Ha rendőr meghalott egy magyar szót addig ütött, míg mozgott az illető.
Te ezeket az embereket most mocskolod, de ha csak egy piciny részét élted volna meg...
Az ilyen emberek miatt emelném meg a szavazati jog alsó korhatárát, vezetnék be felső korhatárt, amit iq teszt fenében hosszabbíthatóan (int a jogsit orvosi fejében). De a gyermeküket fénnyel etetőket, vécébe szülő, magára hagyók miatt a gyerekvállalást is csak bizonyos intelligencia felett engedélyezném.
De itt ugye most a defektes emberekről=melegekről szól a téma.
Ez a hozzászólásod csak egy közhelyet hoz a számra, jelen esetben tollamra, jobban mondva klaviatúrámra:
"Ha csöndben maradtál volna, bölcs maradtál volna."

Válaszolj a privátra!!! Elég annyi is, hogy szarok rá(d)...

(#1122) GerykO válasza benedekco (#1061) üzenetére


GerykO
aktív tag

Nem tudom sokan szídják a rendszerváltoztatás előtti rendszert. Ha ott egy kiskorú sötétedés után egyedül volt kint az utcán, rendőr kísérte haza, hogy ezért mit kapott a szüleitől az megint más. Ha valaki munkaidőben csak bolyongott, s nem akart dolgozni, az nem tette zsebre amit kapott a rendőrtől, s a bejegyzés a személyibe, hogy közveszélyes munkakerülő. Itt a nagy jólétben, unatkozom, akkor most buzi leszek, aztán pánk, utána hippy...
Jót akarsz tenni? Adományozz segélyszervezetnek. Fogadj örökbe afrikait, vagy magyarázd el neki, használjon gumit, s ne fújja fel, mert nem lufi.

Válaszolj a privátra!!! Elég annyi is, hogy szarok rá(d)...

(#1123) mbalint987 válasza GerykO (#1121) üzenetére


mbalint987
aktív tag

"Te ezeket az embereket most mocskolod, de ha csak egy piciny részét élted volna meg"
Nem mocskolta, sőt! Ezt írta: "(...) nem provokáció valakinek a puszta létezése. Akkor se ha magyar Erdélyben (...)" Egy analógiát állított fel a melegek magyarországi helyzete és az erdélyi magyarok helyzete között.

"a falu végén fa mögül suttogva szóltak hozzánk, hogy ekkor és ekkor itt és itt találkozzunk, de ne beszéljünk magyarul velük, csak a négy fal közt."
Megerősítetted, az analógia jó volt. Nem ismersz még egy olyan kisebbséget, amely a "saját területükön" bizonyos szempontból négy fal közé van szorítva (vagy a társadalmuk egy része ezt kívánja)? Vagy akiknek a történelem során suttogniuk kellett ha ilyen jellegű beszélgetést folytattak, mert ha kiderül róluk, még jobb esetben is kiközösítik őket?

A trianoni témát részemről lezárandó nem tudok mást mondani, mint hogy nagyon nehezen megbocsátható az, amit a románok tettek a magyar kisebbséggel. Talán nem is bocsátható meg. Én is haragszok emiatt rájuk, sőt nagyon nagy problémának találom, hogy a román kormányzat jelenleg sem tartja fontosnak az "erdélyi kérdést". Az EU távolságtartása meg különösen aggasztó... De nem ez a téma, nem akarnék erről itt többet beszélni. Abban viszont benne vagyok, hogy legyen erről a Logout-on egy topic.

"Az ilyen emberek miatt emelném meg a szavazati jog alsó korhatárát, vezetnék be felső korhatárt, amit iq teszt fenében hosszabbíthatóan"
Mit is írtál? "Totálisan nem személyeskedés" De, személyeskedsz.

"De a gyermeküket fénnyel etetőket, vécébe szülő, magára hagyók miatt a gyerekvállalást is csak bizonyos intelligencia felett engedélyezném."
Nem (csak) intelligencia kérdése ez szerintem.

"defektes emberekről=melegekről"
Te vagy az, aki provokálsz, mert pontosan tudod, hogy mi lesz rá a válasz. Egyébként mindegy, azt gondolsz a homoszexualitásról, amit akarsz, ezt nem korlátozza senki.

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#1124) mbalint987 válasza rushty (#1117) üzenetére


mbalint987
aktív tag

Az a baj, hogy borzasztó üzenete van a filmnek. Azt sugallja, hogy a homoszexualitásból ki lehet "gyógyulni", ez nem egy permanens állapot, ami két dologból is problémás: a homoszexualitás nem zavar, nem betegség, nincs miből meggyógyulni, másrészt meg az előbbitől függetlenül a szexuális beállítottság nem változtatható meg (vagy csak nagyon súlyos lelki trauma hatására, pl. erőszak).

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#1125) GerykO válasza mbalint987 (#1069) üzenetére


GerykO
aktív tag

A homokos, pedofil, nekrofil, gerontofil, mind beteg, az erdélyi nem. Na csak ezértne keverjük a szezont a fazonnal. Mert nem mindegy, hogy itt a szezonja a fazonnal, vagy itt a fazonja a szezonnak.

Válaszolj a privátra!!! Elég annyi is, hogy szarok rá(d)...

(#1126) mbalint987 válasza GerykO (#1125) üzenetére


mbalint987
aktív tag

Attól hogy mindezt tényként előadod, nem lesz igazad. Akkor sem, ha még leírod/leírjátok ezt pár százszor!

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#1127) GerykO válasza dabadab (#1070) üzenetére


GerykO
aktív tag

Akkor verjük ezentúl a túristákat, ha nem az adott ország nyelvén beszélnek egymásközt. Itt nem arról volt szó, hogy hivatalban akart valaki valamit magyarul elintézni. Sokáig Mo-n is latin meg német volt a hivatalos nyelv...

Válaszolj a privátra!!! Elég annyi is, hogy szarok rá(d)...

(#1128) Daffni2 válasza mbalint987 (#1124) üzenetére


Daffni2
addikt

a homoszexualitás nem zavar

Viccelsz ugye?

Ezek szerint a pedofília sem az! :W

"Aki ad,az nyer"

(#1129) GerykO válasza mbalint987 (#1124) üzenetére


GerykO
aktív tag

A gond itt kezdődik, hogy igenis betegség a melegség, s ez tény!
Hogy valaki nem akar kigyógyulni az nem baj. Mert Freddy Mercury letett valamit, amit a királynő is elismert. S bárcsak megvehette volna annó a parlamentet, akkor nem ott tartana országunk ahol. Csak tudod Freddy senkit nem akart bemelegíteni...

Válaszolj a privátra!!! Elég annyi is, hogy szarok rá(d)...

(#1130) Yofej75 válasza mbalint987 (#1126) üzenetére


Yofej75
aktív tag

olvasnivaló

Úgy őszintén: Te magad hány valódi meleget ismersz? Kíváncsi vagyok...

[ Szerkesztve ]

Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért ide írom, hogy "Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért..."...

(#1131) GerykO válasza mbalint987 (#1074) üzenetére


GerykO
aktív tag

100 év után felejtsük el felmenőink hazáért, a jövő nemzedékért kiontott vérét?
Több ezer éve vannak melegek, akkor ti már hányszor kellett volna elfeledjétek a sérwlmeitek?

Válaszolj a privátra!!! Elég annyi is, hogy szarok rá(d)...

(#1132) Yofej75 válasza GerykO (#1131) üzenetére


Yofej75
aktív tag

A sérelmeik az elmúlt max. 50 év során kerültek előtérbe nem kicsit felnagyítva... Bár való igaz, hogy több ezer éve gusztustalankodnak közöttünk. Szerintem túl nagy a füst és kicsi a láng, azaz pár igazi meleg mellett többezer divathomo lézeng és az utóbbiak feszítenek szivárványnak öltözve a parádén is. Eltévelyedett lelkek...

[ Szerkesztve ]

Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért ide írom, hogy "Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért..."...

(#1133) mbalint987 válasza GerykO (#1131) üzenetére


mbalint987
aktív tag

A #1123-at ajánlom figyelmedbe, leírtam, hogy mit gondolok a témáról.

(#1130) Yofej75: Nem volt könnyű, de elolvastam. Nem fogom hosszabban véleményezni, elképesztő dolgok vannak benne leírva.

A cikk írója azt mondja, hogy a melegek többsége ellenérzéssel gondol a melegek jogegyenlőségéért folytatott harcra. Nem hinném hogy igaza van a cikkírónak, de annyit hozzátennék, hogy ha nem lettek volna emberek, akik erejükön felül harcoltak volna a "melegekért", legjobb esetben is betegségként tartanák a mai napig számon ezt a jelenséget.

Lényegtelen, hogy hány meleget ismerek. Hiszek valamiben, gondolkodom valamilyen módon a világban. Nem a meleg táradalom egészét képviselem, saját magam képviselem. Melegek között is vannak konzervatívabb, és vannak liberálisabb emberek. Utóbbi csoporthoz tartozom én is.

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#1134) Yofej75 válasza mbalint987 (#1133) üzenetére


Yofej75
aktív tag

A melegek többsége a meleg lobbi tevékenységére gondol ellenérzéssel amely tevékenység nem a melegek célját szolgálja. Gondolom, ez összeegyeztethető azzal, hogy a legtöbb katolikus a középkorban nem szimpatizált az inkvizíció tetteivel. Vesd össze a kettőt...

De igenis számít, hogy hány valódi meleg van az ismeretségedben. Az is számít, hogy ők hogyan viselkednek és Te hogyan viselkedsz. Tudod: nem minden iszlám vallású ember ISIS-terrororista de az ISIS-terroristák általában iszlám vallásúak. Feltételezem, hogy csak van hús-vér meleg ismerősöd akivel/akikkel napi szinten találkozol... Ez csak ártatlan kérdés, akár még be is kamuzhatsz egy számot :DD

Lehetsz radikális melegaktivista de ebben az esetben nem kellene heti egy alkalommal sértődötten reagálni (neked most nem válaszolok, írhatsz bármit - ez olyan kislányosan cuki (sic!) reakció volt Tőled), ha aktivista vagy akkor vállalni kell a pofonokat is és elfogadni, hogy az erőszak erőszakot szül. Amilyen az adjon Isten...

Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért ide írom, hogy "Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért..."...

(#1135) GerykO válasza Kalandor (#1097) üzenetére


GerykO
aktív tag

Meginspirált az X, Y hasonlatod. Kis fizika. Mágnes megvan? Ellentétes pólusok X (lehet akár kromoszóma, vagyis nő), Y (-||-, férfi) vonzzák egymást. Egyezők taszítják, legalapvetőbb fizika, ami természettudomány, vagyis a természet megfigyelésén alapuló tudomány. Ennél nincs természetesebb, ha valami mégse így működik, az rossz. Hogy miért az nem lényeges.
Ha férfi meg nő szemérmetlenkedik közterületen ( ha saját kocsiban, ami közterületen van, az is közterület, ha pride kamionon az is közterület), az büntetendő, ha két férfi, vagy két nő teszi ezt, az ugyanúgy büntetendő, a jog nem tesz kitételt azonos, vagy különböző szemérmetlenkedésen. A love parade is ezért is lett betiltva, a migránsmelengető Merkel országában, de hívhatom Hitler utódállamának is.
Maradjon mindenki a saját portáján, s sepregessen először ott, s ha ott már nincs szemét, akkor menjen máshoz pénzért, felebaráti szeretetből, vagy közmunkásként sepregetni.
Mindenki azt dug meg akit akar, ha a másik is akarja, ha ezzel nem vált ki másból ellenérzést, ha meg igen, akkor viselje a következő jelzőket:
Parázna, szeméremsértő, buzi, leszbi, köcsög, ...
Ha nem vágysz ilyen bélyegekre, ne hívd ki a sorsot magad ellen.
És még egy, én sem írogatok a kedvenc portálodra a vécéd falára, újságba olyan cikkeket, hogy az a normális ha heteró vagy. Tedd amit akarsz, amíg az én jogsiját nem sérted, ha igen, akkor én is sérteni fogom a tiéd, ha másnem a törvények erejével. Ez nem fenyegetőzés, tényközlés.
Szóval, ha te le akarod nyomni a torkomon azt, hogy a betegséged normális, akkor te a tagadás szakaszában vagy. Az elmebeteg is azt mondja, hogy ő nem beteg, pedig elég sok ön és közveszélyes. A gyógyuláshoz szükséges első lépés, a betegség felismerése. Nem baj, ha nem akartok meg gyógyulni, de ne előttem betegeskedjetek, mert még ha a melegség nem is fertőző, azért akad sok betegség, ami a melegeknél sokkal nagyobb arányban fordul elő, s azok ha mással nem testnedvekkel terjednek, s egy kis petting már igenis termel előváladékot, ami fertőz, szóval húzz a négy fal közé bohémkodni, s senki nem fog bántani.

Válaszolj a privátra!!! Elég annyi is, hogy szarok rá(d)...

(#1136) mbalint987 válasza Yofej75 (#1134) üzenetére


mbalint987
aktív tag

"A melegek többsége a meleg lobbi tevékenységére gondol ellenérzéssel amely tevékenység nem a melegek célját szolgálja."
Nincs igazad. Az aláírásomban van egy idézet, aminek szerzője a "meleglobbi" tagja volt. Keress rá a munkásságára, és hogy miért küzdött (például hogy embereket ne lehessen csak a homoszexualitásuk miatt az állásukból meneszteni, mondjuk az iskolákból)! Ez nem szolgálta a melegek érdekeit?

"Az is számít, hogy ők hogyan viselkednek és Te hogyan viselkedsz."
Mert hogyan viselkedek? Ha van kedved és energiát, tarts nekem tükröt. Én ettől nem félek, a "legrosszabb" ami történhet, hogy változtatok rajta (ha én is úgy látom jónak). Erőszakosnak tartasz, én viszont nem tartom magam annak.

"Lehetsz radikális melegaktivista"
Nem vagyok. Többek közt a melegházasság bevezetésének és a melegek örökbefogadásának sem vagyok feltétlen támogatója. Ma Magyarországon nem ez a legfontosabb kérdés. Fontosnak tartom az említett intézmények reformjairól szóló vitát, viszont nem vagyok abban biztos, hogy a magyar társadalom az említett lépésekre készen áll. Lehet, hogy kontra-produktív lenne, nem tudom...

"nem kellene heti egy alkalommal sértődötten reagálni"
Ha valaki "kisbuzi"-nak nevez, azzal én nem tudok mást tenni. Ő a személyemet támadta, nem az álláspontomat és véleményemet. Én eddig is beleálltam a vitába, és nem sértődtem meg az ellenvéleményektől.

A cikktörléssel és téma lezáratásával kapcsolatos hsz.-eimről szólva pedig annyit tudok mondani, hogy az ellenvélemények feldolgozása, és "helyretétele" nem kis feladatot jelentett. Meg kellett ezeket tanulnom kezelni, kategóriákba sorolni és megfelelően értelmezni. 19 éves fejjel ezek nem egyszerű dolgok, és ezt jelenleg is tanulom.

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#1137) lezso6 válasza GerykO (#1135) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

"Szóval, ha te le akarod nyomni a torkomon azt, hogy a betegséged normális, akkor te a tagadás szakaszában vagy. Az elmebeteg is azt mondja, hogy ő nem beteg, pedig elég sok ön és közveszélyes."

Már megint ott tartunk, hogy betegség? :F Wikipédiáról idézek:

Egy széles körben elfogadott definíció szerint az egyén csak akkor tekinthető pszichés értelemben betegnek, ha a megvalósított viselkedést egyszerre jellemzi az alábbi négy jellemző:

1. deviancia: a megvalósított viselkedés mások számára feltűnést keltő, szokatlan, esetleg érthetetlen
2. distressz: a viselkedést produkáló egyén a boldogtalanság, a kellemetlenség érzését tartósan átéli
3. diszfunkcionalitás: az egyén képtelenné válik önmaga és társas kapcsolatai fenntartására, a munkavégzésben zavar áll be
4. veszélyeztetés: az egyén által megvalósított viselkedés a társadalomra és/vagy magára az egyénre nézve veszélyes

A homoszexualitás esetén első igaz és a második nagyon jellemző. Akár harmadikra is rá lehet akár fogni, hogy igaz. A negyedik viszont nem igaz, a homoszexualitás önmagában közvetlenül nem veszélyes. Viszont ugye a sokszor felhozott pedofíliára mind a négy igaz, ezért tekinthető pszichés betegségnek.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#1138) mbalint987 válasza GerykO (#1135) üzenetére


mbalint987
aktív tag

"Ha nem vágysz ilyen bélyegekre, ne hívd ki a sorsot magad ellen."
Ezt hogy gondolod egyébként? Ne legyünk homoszexuálisak, vagy mi? Szerinted ez egy döntés? El kell hogy szomorítsalak, ez nem egy döntés, ez egy permanens és veleszületett állapot, amely elhanyagolható kivételt leszámítva megváltozhatatlan.

Ha a fentieket Te is tudod, akkor arra sarkalnád a melegeket, hogy szexuális indentitásukat megtagadva éljék az életüket. Elég egyértelmű hogy ez miért nonszensz, nem ragozom.

"A gyógyuláshoz szükséges első lépés, a betegség felismerése."
Oké, és ezt hogy képzeled el? Pszichiátriai kezelés, elektrosokk, kasztrálás netán lobotómia? Volt a történelemnek egy olyan időszaka, ahol az említett módszereket rendszeresen alkalmazták. A vége "legjobb esetben" is leginkább az lett, hogy a páciens ezután semelyik nemhez nem vonzódott, legrosszabb esetben pedig hogy nagyon mást sem csinált utána.

"Tedd amit akarsz, amíg az én jogsiját nem sérted, ha igen, akkor én is sérteni fogom a tiéd"
Ezt a törvények erejével egyébként hogy gondoltad? Mert én nem találok a hatályos jogszabályok között olyan passzust, amely ilyet neked engedne, sőt expliciten tiltja a szexuális kisebbségek elleni izgatást. Ha meg törvényen kívül, akkor evidens módon és a hatályos magyar jogszabályok értelmében vállalnod kell érte a felelősséget.

"ha ezzel nem vált ki másból ellenérzést, ha meg igen, akkor viselje a következő jelzőket"
Kérlek mondd, hogy a romák, a zsidók, és egyéb kisebbségek tekintetében nem így gondolkodsz...

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#1139) GerykO válasza mbalint987 (#1138) üzenetére


GerykO
aktív tag

Ne reklámozd. Nem mondom, hogy változz meg, hisz úgyse menne. A szekszuális életed éld a hálóban, mint minden normális jóérzésű ember. Hidd el, amióta van gyerekem, a buszon csókolózó heteroknak is mondom, hogy menjenek szobára, nem idevaló. S ha ez nemelég addig cikizem őket, míg le nem száll, vagy abba nem hagyja. Tudni kell mindent a helyén kezelni. A cigánysággal romákkal, nem a bőrszín a bajom, hanem az ingyenélő mentalitás. Alapvetően passzív tagja vagyok a társadalomnak, s sok minden mellett elmegyek szó nélkül, de ha valami/valaki kiveri a biztosítékot, akkor szóvá teszem, ha kell rendőrt hívok. Az önbíráskodás nem az én asztalom...

Válaszolj a privátra!!! Elég annyi is, hogy szarok rá(d)...

(#1140) Vanir válasza GerykO (#1139) üzenetére


Vanir
veterán

S ha ez nemelég addig cikizem őket, míg le nem száll, vagy abba nem hagyja.
Ezt amugy megneznem eloben, mert azert az interneten eleg konnyu ilyeneket irni. Nekem ha valaki ilyeneket beugatna a buszon, akkor rovid uton eltavolitanam rola.
Nyilvan nem kell publikusan frocsogtetni a nyalat, de egyket csok nem a vilagvege. Ha meg nem tetszik el is lehet fordulni, arrebb ulni, stb.

Mellesleg ha szerinted betegseg a homoszexualitas akkor ott sulyos bajok vannak agyban.

[ Szerkesztve ]

(#1141) Arpee78 válasza mbalint987 (#1124) üzenetére


Arpee78
senior tag

Miért gondolod, hogy nem betegség? A fajfenntartó vágy nagyon erősen be van huzalozva az emberbe. Az evolúció eredményeként a legtöbb férfiben beindul egy fizikai/kémiai/biológia láncreakció ha meglát pl egy ilyen nőt. A láncreackió eredménye az erős vágy. Majdnem ugyanígy nőknél, csak náluk a férfi látványára indul el a láncreakció.

Nem vagyok neurológus, meg semmi ilyesmi, szóval csak feltételezés részemről, de szerintem valami genetikai vagy fejlődési rendellenesség miatt nem megfelelő huzalok kerülnek az idegrendszerbe és ez az oka a homoszexualitásnak. A normál férfi huzal amitől az adott személy a nők felé érez vágyat, és gátlást a férfiak felé.

Tehát:
Heteroszexuális embereknél az ellentétes nem felé terelő huzal kerül. Férfiba nőre kattanó huzal, nőkbe pedig férfira kattanó huzal.
Homoszexuális férfiakba férfira kattanó huzal kerül, ugyanaz mint a hetero nőkbe.
Leszbikus nőkbe női huzal kerül, ugyanaz mint a hetero férfiakba.
Biszexuális emberek mindkét huzallal el vannak látva. Ez a legzavarosabb, mert mi van a gátlásokkal?
Az aszexuális személyekből pedig kompletten kimarad vagy csak a gátló része kerül be.

Mivel a huzal nem cserélhető, ez a betegség nem gyógyítható, de attól még nevezhetjük betegségnek, hiszen nem az evolúció eredeti terve valósul meg. Az emberi agy az egyik legbonyolultabb evolúciós termék, nem csoda ha néha hiba csúszik a gépezetbe. Másrészt az evolúció nagy kísérletező és a homoszexualitás esetében kifürkészhetetlenek az útjai.

Szerk.: Amellett, hogy nem gyógyítható, nem is kell gyógyítani, mert nem jár életminőség romlással.

[ Szerkesztve ]

(#1142) lezso6 válasza Vanir (#1140) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Mindenki a saját safe space-ét követeli. Most épp a melegekkel kapcsolatban. A legelső ilyen szerintem a dohányosok kapcsán volt, hogy ne füstöljenek mások orra alá meg hogy passzív dohányzás. Saját lakásában ő mondja meg, de közterületen (ahol nincs szabályozva) nincs semmi előjoga. Ha zavar, akkor arrébb lehet menni, nem pedig a zavaró tényezőt kell köpködni, s elküldeni az anyjába. A külvilág nem lesz mindig olyan, aminek az egyén elképzeli vagy amilyet szeretne. Soha.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#1143) lezso6 válasza Arpee78 (#1141) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Miért gondolod, hogy evolúcióval kell érvelni a homoszexualitás kapcsán? Mivel vagyunk előrébb? Mi a következménye annak, hogy ha tegyük fel: gyógyíthatatlan betegség a homoszexualitás?

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#1144) szazbolha válasza Yofej75 (#1130) üzenetére


szazbolha
addikt

Érdekes olvasnivaló. Fura dolog mikor az ember ráismer saját tapasztalásaira és megfigyeléseire.

A melegek elfogadásának és homoszexualitás természetesnek való beállításának akár eme fórumra is vonatkoztatható jellemzői így hangzanak:

A propaganda kifejtése hat fázisban kell, hogy történjen, ezek a következők:
(1) A társadalom agyának bombázása a homoszexualitás témájával: a lehető legtöbbet és a lehető leghangosabban kell beszélni róla.
láthattruk a filmekben felülreprezentál melegeket és a eme coming out cikket is

(2) A melegeket áldozatként (victim) kell ábrázolni, nem pedig provokátorként.
Bedig az élett 99%-ban megtürt semleges a viszony a természetes szexualítással rendelkező többségi társadalommal szemben

(3) Védelmezőket kell toborozni az „igaz ügy” számára.
Az szerintem csak indirekt formában történik meg.

(4) A melegséget szexivé kell tenni.
Ezt nehezemre esik elképzelni, hacsaknem úgy hogy melegségen nem a testi kapcsolatot hanem a jófejséget értjük

(5) A melegpropaganda ellenzőit elnyomóként kell feltüntetni (victimizer) és be kell feketíteni.
Ez alap. Itt a fórumban is ezek az ellenzők akik nem értenek semmit, nincsenek tisztában a szavak jelentésével sem, idióták, ostobák, homófobak.

(6) Fel kell vállalni az anyagi és az erkölcsi felelősséget.
Ezt a pontot nem tudtam értelmezni, hacsaknem arról van szó hogy a média tulajdonosai és üzemeltetői ilyen formában is rést vesznek a dologban.

(#1145) Arpee78 válasza lezso6 (#1143) üzenetére


Arpee78
senior tag

"Mi a következménye annak, hogy ha tegyük fel: gyógyíthatatlan betegség a homoszexualitás?"

Itt a Logout fórumon semmi jelentősége, ahogy annak sem, hogy természetes vagy sem. Azonban szeretjük érteni a világot amiben élünk, ezért van a tudomány.

Wiki szerint a betegség:
"Az élő szervezet olyan állapota, amelyben az életfolyamatok a normálistól eltérnek."
Ez alapján nevezhetjük betegségnek?

"A betegség legegyszerűbben úgy fogalmazható meg, mint az egészség ellentéte. A testi – lelki – szellemi egyensúly felborulása, amely akadályozza az ember mindennapos tevékenységét és a társadalmi életben való részvételét. A betegség lehet örökletes, szervi eredetű, parazitás vagy sérülésből eredő. Ezenkívül lehet pszichoszomatikus, vagyis lelki eredetű is. A betegségek leküzdésével, illetve a tünetek enyhítésével az orvostudomány foglalkozik."
Ez alapján meg nem, hiszen nem akadályozza az ember mindennapos tevékenységét és a társadalmi életben való részvételét, vagy igen?

Ha mbalintnak egy Isteni hatalom felajánlaná szexuális orientáció váltást élne e vele? Hátránynak érzi a melegséget vagy nem?

(#1144) szazbolha
Te nem a korábban kitiltott frontsidebus1000 reinkarnációja vagy?

[ Szerkesztve ]

(#1146) Vanir


Vanir
veterán

En csak azt kivanom, hogy akik fennhangon tiltakoznak a homoszexualitas ellen, azok legalabb ilyen "hangerovel" alljanak ki peldaul az orrunk elott folyo merhetetlen korrupcio ellen is, es kezdjenek el megoldasokat kiotletelni ellene. Csak mert az legalabb valos problema.

(#1147) Yofej75


Yofej75
aktív tag

Anti bácsi szavaival élve: "-Fiúk, hányok, figyelem!" :DD

Mára off de lesz nap október 31-én is :))

Addig is legyetek jók ha tudtok...

Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért ide írom, hogy "Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért..."...

(#1148) lezso6 válasza szazbolha (#1144) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

1. A melegekről nem szabad beszélni sehol, mert megzavarja a közhangulatot.

2. A melegeket arrogáns provokátorként kell kezelni, nem pedig áldozatként.

3. Támadni kell minden melegekkel kapcsolatos tartalmat, mely felszínre tör.

4. A melegeket undorító férgekként kell kezelni.

5. A melegeket segítő egyéneket a propaganda-gépezet részeként kell tekinteni, s be kell feketíteni.

6. Fel kell vállalni az anyagi és az erkölcsi felelősséget.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#1149) szazbolha válasza mbalint987 (#1133) üzenetére


szazbolha
addikt

"A cikk írója azt mondja, hogy a melegek többsége ellenérzéssel gondol a melegek jogegyenlőségéért folytatott harcra."

Tisztelettel emlékeztetnélek arra, hogy ma Magyarországon jogegyenlőség van, semmilyen formában nem szenvednek a melegek joghátrányt. Még a házasság intézményét is megkapták átnevezett formában, így nincs akadálya annak, hogy azonos neműek is a családhoz hasonló gazdasági és érzelmi egységben éljenek.

Amiért te küzdesz az túlmutat ezen, te azért küzdesz hogy azonos neműek szexuális kapcsolata társadalmilag is elfogadott legyen és a feltétlen tolerancia kierőszakolása útján mindenki természetesnek tartsa azt a nem természetes dolgot amikor azonos neműekhez vonzódik valaki és ezt a ferdült nemi vágyát ki is elégíti.
Az én megítélésem szerint a többség kárára és manipulálásával akarsz (akartok) olyan változásokat kierőszakolni, amelyek nem spontán változások és csak egy kisebbségnek illetve egy érdekcsoportnak kedveznek.
.
Ez belátható időn belül nem fog megtörténni. Legalábbis Kelet-Euróbában biztos nem. Az olyan nemzetállamozók mint én, akik képesek voltak elolvasni Popper "A nyitott társadalom és ellenségei" c. vaskos művét (vagy legalább nagy részét) biztosan tenni fognak ezen törekvések ellen, akkor is ha maguk is konteónak hiszik amit arról gondolnak hogy a II. VH óta az európai ember szemléletével mit műveltek egyesek akiknek épp a nemzetállam fogalma (jelentsen az bármit is a 21. száázadban) jelent ellenségképet.

Mindig lesz "sértődött" és makacs ellenállás a trendi és elfogadó ál-filozófiákkal szemben. Ez az a betokosodott stupid gondolatkísérletre alkalmatlan 40-50-es családos réteg amely mindig és mindenkor a társadalmak gerincét alkotja és magasan felülreprezentált a gazdasági és hatalmi struktúrákban is. (ez nem a szilikonvölgy)
Erre írtam neked röviden: még nem érted az erőviszonyokat.
Illetve a most trendi 20-30-asok, ugyanúgy beleérnek majd ebbe az ortodox és általuk jelenleg lenézett szemléletbe, mindig lesz kellő számú utánpótlás hacsaknem a mostaninál sikeresebb lesz a propagandátok és majd az egyik nemzedéknél elmarad az a természetes szemléletváltás, amely mindig is jellemző volt a fiatal - idős korhorizonton.

(#1150) lezso6 válasza Arpee78 (#1145) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Na, az jó, ha az a cél, hogy értsük a világot, ebben egy véleményen vagyunk. :)

A homoszexualitás nem betegség, a korábbi hozzászólásomban idézett definíció szerint: [link]

Ha mbalint lehetőséget kapna szexuális orientációt váltani szerintem élne vele. S nem azért, mert a homoszexualitás "rossz", hanem azért mert társadalmilag nem elfogadott. De a kérdés szerintem értelmetlen, mert ugyanezzel a logikával felhozhatnánk azt is, hogy egy átlagos méretű pénisszel rendelkező tizenéves fiatal vajon elfogadna-e egy nagyobbat. Persze, hogy elfogadná. S nem azért, mert azzal jobb lenne a szex, hanem mert társadalomba az van belenevelve, hogy a hatalmas pénisz a király.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.