Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1001) Daffni2 válasza benedekco (#998) üzenetére


Daffni2
addikt

Pesten egy buli után kézenfogva megy haza egy meleg pár. Ez ma annyira probléma, hogy konkrétan a saját testi épségüket kockáztatják.

Pusztán büntetőjogi kategória,ha megtámadják,mint bármely más embert ha terrorizálnak,vagy garázdaságot követnek el ellene.

De azért had legyen már lesújtó véleményem 2 hímnemű nyilvános viselkedéséről.
Miért kényszerítik rám,hogy elfogadjam,nem fogadom el, mert undorítónak találom.
Ha egy férfi és egy nő sétál és a férfi markolássza a nő seggét,ugyanolyan undorító.

Ne kényszerítse rám senki az akaratát.

"Aki ad,az nyer"

(#1002) benedekco válasza Daffni2 (#1001) üzenetére


benedekco
addikt

Jó, de most arról van szó, hogy két férfi kézen fogva sétál nem azt hogy egyik pasi a másikat markolássza.
Amúgy sok undorító dolog van a világon én pl a horror filmektől undorodom de ez van. De hogy életszerűbb legyen a kép, vega vagyok és már a hús szagát is undorítónak találom. Eredmény, nem megyek be mekibe, illetve nem eszem húst mert nem ízlik. De ha vendégségben vagyok akkor nem fogom az asztalról levetetni a kondér húslevest mert undorító. Ott van eszik belőle aki akar én megmaradok nélküle és ha mindenben hús van akkor nem eszek semmit. Ez mind csak az undorról szól. Amúgy undorodom a belsőségektől, mégis abból vagyok nem tiltakozom ellene, vagy a fogászattól is undorodunk az meg szükséges rossz szóval elfogadjuk.
A rendeletek meg pont nem fognak este megvédeni attól hogy valaki csak azért köt beléd/sért meg (akár fizikailag) mert homokos vagy. Ma törvénybe ütköző feketékre lőni az usában mégis rendőrök csinálják. Marhaság azzal védekezni. Pl vannak tüntetések a nemi erőszak ellen is, pedig büntetik. Menjenek haza nyugodjanak meg, törvény már van ellene.

re: (#999) szazbolha
Tényleg meg lett már magyarázva. Normális, miért ne lehetne az. Állatvilágban is van.
Természetes, nem ember alkotta dolog, nem egy mikrocsip dönti el hogy az illető meleg vagy nem.
"Tessék elfogadni, hogy ma Magyarországon nincs megkülönböztetés" - Ez egy fantazmagória. Legalább annyira nincs mint amennyire faji megkülönböztetés se létezik.

[ Szerkesztve ]

Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

(#1003) Kalandor válasza Daffni2 (#1001) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

(#1004) szazbolha válasza benedekco (#1002) üzenetére


szazbolha
addikt

"De ha vendégségben vagyok akkor nem fogom az asztalról levetetni a kondér húslevest mert undorító."
.
Nem, mert te vagy kisebbségben és a többséghez igazodsz. Moderálod magad, mert tudod, hogy te vagy az eltérő nem a környezeted, mert tudod hogy nem lenne helyes amit tennél.
Pont így kéne azoknak cselekedniük akik ma túltolják a homoszexualitásuk reklámozását vagy mások homoszexualitásának elfogadtatását és természetesnek beállítását.

(#1005) Hunmugli


Hunmugli
aktív tag

Egy nagyon okos ember mondta egyszer, hogy azért, mert azt hiszitek: igazatok van; még nem lesz igazatok. Kész. Szerk.: jó, lehet cáfolni az állítást önmagával, de ettől még igaz ;]

Az hogy ebbe isten, a természet(?), Darwin véleményét is belekeveritek, még mindig nem teszi igazzá.

Érdekességképpen megemlítem, hogy ez az ember mindig kiemelte, szubjektív véleményt fog alkotni, de legjobb tudása szerint. És mindig tökéletesen egyezett a véleménye az igaz objektív valósággal. Legalábbis abban a témakörben, ahol sokszor volt szükség a véleményére...

(a valóságról is lehetne vitatkozni, ezt most egy, az adott kérdés körül különböző álláspontokat képviselő emberek tömegére vonatkozik. Egyébként nem volna szép dolog belekötni az érdekességbe ;] )

Szvsz a melegség elfogadható, mert nem sért normát. Növeli az emberi sokszínűséget. A saját kis lelkivilágát sérti egyeseknek, de pl. alapvető emberi jogokat nem*. Úgyhogy ezért lehet "megengedni" (kiknek képzeljük magunkat, hogy megengedhetjük másoknak, kit szeressenek?!) a melegséget. És mivel pl. a pedofília jogokat sért**, ezért azt tiltani kell.

Egyébként szép kis írás, a Titokszobás cikk alatti kommentekben említetted, hogy választékosan írsz és szívesen belinkelnéd a profilod, nos többnyire igazad volt :) [balintnak]

*Én is érzem, hogy ez egy gyenge pont az érvelésemben. Igazából itt meg kéne hallgatni egy - index? cikk után szabadon - buzizva ütő ember véleményét, mi baja a melegekkel. Kétlem, hogy a vallás vagy az alkotmánysértés a mondandójában szerepelne. Mondjuk egy korábbi hsz-orkánban ez is ki lett tárgyalva, ti. pl. mennyire nevelt és mennyire tudatos egy gyűlölet, stb.

**Ez kapcsolódik az előző ponthoz. Nem véletlenül hivatkozok ennyit a törvényekre, elég jól ki lettek találva. Sok okos ember munkája fekszik bennük. Hammurapi pl. a magántulajdont védte, manapság már a személyes szabadság kerül előtérbe.

Még a kommentek fele hátravan nekem ;]

[ Szerkesztve ]

A kevés tudás veszélyes. A sok is. – Bocs az offért.

(#1006) dabadab válasza szazbolha (#999) üzenetére


dabadab
titán

"Tessék elfogadni, hogy ma Magyarországon nincs megkülönböztetés, nincs joghátrány, nincs üldöztetés a homoszexuálisokkal szemben"

Van a vélemény, meg van a tény.
A tényt mindenkinek el kell fogadnia, mert tény, a véleményedet meg te találod ki.
A fenti állítások a tény kategóriába tartoznak, ezért elég hülyén veszi ki magát az, hogy te akarod kitalálni, hogy hogyan vannak, főleg akkor, amikor elég nyilvánvalóan ennek az ellenkezője igaz.

DRM is theft

(#1007) Daffni2 válasza Kalandor (#1003) üzenetére


Daffni2
addikt

Hogy jön ez ide?

Véleményem volt,engedtessék meg nekem.

Hunmugli

És mivel pl. a pedofília jogokat sért**,

Tévedés, a pedofil személy által kiskorú sérelmére elkövetett szexuális tett ami büntetendő!

A pedofília maga nem ütközik törvénybe.

Ezek szerint el kellene fogadni?

"Aki ad,az nyer"

(#1008) Hunmugli válasza Daffni2 (#1007) üzenetére


Hunmugli
aktív tag

Nem, nem kéne. Akkor úgy mondom, van rá (ellene) törvény.

Szerintem a személyi szabadságom ellen van az, hogy valaki megerőszakol; innen ez részben szócséplés. Köszönöm a javítást.

A kevés tudás veszélyes. A sok is. – Bocs az offért.

(#1009) mekker válasza szazbolha (#1000) üzenetére


mekker
őstag

Erősen szubjektív véleményt nem közlünk kijelentésként. Szerintem.

[ Szerkesztve ]

Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

(#1010) Diokhan válasza Kalandor (#1003) üzenetére


Diokhan
addikt

Ez talált...

Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein

(#1011) #51736960 válasza Diokhan (#1010) üzenetére


#51736960
törölt tag

Már milyen tekintetben? Amikor már elfogynak az érvek, akkor jön a guglizás az adott felhasználóra, hátha bele lehet magyarázni valamit egy 5! évvel ezelőtti kommentjébe. Szánalmas.

(#1012) dabadab válasza #51736960 (#1011) üzenetére


dabadab
titán

Abban a tekintetben, hogy már megint kibújt az a szög a zsákból, hogy újfent nem arról van szó, hogy valamiféle elvekből lenne levezetve az álláspontja, hanem az állítólagos elvek csak béna jelmezei a szimpla homofóbiának.

DRM is theft

(#1013) Diokhan válasza #51736960 (#1011) üzenetére


Diokhan
addikt

Abban a tekintetben, amit látsz a hozzászlásban.
Abban a tekintetben, hogy ha az E-cigiről van szó, akkor kapja be mindenki, mert Ő E-cigizni akar, le van f*sva, hogy mást zavar, menjenek a p*csába, de ha Őt zavarja valami, mert undiorítónak találja, akkor azokkal van a baja.
Szerintem inkább ez a szánalmas.

Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein

(#1014) Bird válasza Diokhan (#1013) üzenetére


Bird
addikt

Úgy, úgy. Belőlem egy van, de ti (még mindig) sokan vagytok.... Én, a hozzátartózóim, valamint az egóm mind-mind felettetek állnak. Én majd megmondom nektek mi a jó a helyes. Ja, ha nem tetszik? Na akkor el lehet húzni a p*csába.

Hányinger ez a világ. A cseperedő nemzedékeket sajnálom, hogy egy túlzó, egomán világban kell felnőniük.

Mindenkinek megvan a véleménye a témában, csak nagyon nem mindegy hogy azt, hogy erőlteti rá a világra. Viszont még mindig azt mondom, ennek az egésznek nem itt a helye. A téma megosztó és parttalan ez a vita szvsz....

[ Szerkesztve ]

.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.

(#1015) Eastman válasza szazbolha (#1004) üzenetére


Eastman
őstag

Ennyi.

--
Engedjetek meg egy talán ide illő, legbőlkapott, de életszerű példamesét, elsősorban az undor, az intolerancia érzéséről, illetve a társadalmi elfogadásról és a kisebbség szükségszerű beilleszkedésről.

Tegyük fel, hogy él egy ember Budapesten, akinek születése óta gyengébbek az alsó záróizmai.

Erről ő nem tehet. Természetesen joga és lehetősége van a tömegközlekedéshez, naponta használja a bkk járműveit. Miért is ne? Ha úgy alakul, akaratlanul el-el fingja magát csendesen a zsúfolt, zötyögő villamoson. Ilyenkor ő szégyelli magát, vagy nem. Arrébb áll, esetleg másra néz, az újságjába mélyed, vagy nem is gondolja ennyire túl a dolgot. Tegyük fel, hogy harmincas éveire tökéletesen elfogadta magát. Másnak született, másképp' szelel. A család, a barátai szeretik, így szeretik. Együtt nevetnek azon, ha pl. kacagás közben akaratlanul füttyög az alfelével. Nemcsak, hogy "belefér", hanem jól is érzik így magukat és egymást. Párt talált, együtt verekedték át magukat a kezdeti nehézségeken, boldogok. Mégis hősünk bizonyos napokon kényelmetlenül érzi magát a metrón, a buszokon, a villamoson.

Egy szép tavaszi napon, mikor a fákon a rügyek már pattanásra készek, a városi gerlék is mélyebben búgnak egymás közelében, emberünk baráti iszogatós estére készül, amibe az is belefér, hogy az bárhogyan alakulhat. Talán ott hibázik, hogy kettő óra tájékán beülősbe egy jó csülkös-pacallal koronázza meg a délutánt. Törtkrumplival, sok fehérkenyérrel, csalamádéval. Az este masszív tequilázás felé hajlik, miután hajnalban a hűtőszekrényt feltépve hideg kaszinótojással kényezteti a sokat próbált gyomrot.

Másnap. Menni kell, dolog van. Sajnos a megszokottnál erősebb a töltet, így a buszon cifrábban sül el a fegyver, rendkívüli szagok terjengenek körülötte. Ennek köszönhetően egy polgártárs hangos, a "F@szér' fingasz ide te hülye tapló?!" szófüzérrel reagál az ösztönös, tényleg akaratlan cselekedetre. Természetesen minden utas a hangok felé fordul, a szégyenérzet nő, és egyre növekszik. Amire viszont egyikőjük sem számít, az az, hogy a jármű végénél egy rendkívül megértő ember áll. A következő megállónál hősünk azonnal leszáll, az új barátja pedig sietve utánna ered. Megszólitja, és szelíd tűzzel a szemében a határtalan együttérzéséről biztosítja. A közeli parkba hívja egy rövid beszélgetésre, ahol a sakk-asztalokhoz ülve elmeséli, hogy gyermekkora óta a bélgázok visszatartásával küzd, nem mellesleg a felesége újságíró, a nagynénje nyugdíjas gasztroenterológus, és mennyire bunkók Pesten az emberek; a kialakult helyzet már tűrhetetlen. Nekik is joguk van verbális erőszak elszenvedése nélkül, békésen tömegközlekedni, ők is emberek, valamit tenni kell! Elmondja, hogy kb. másfél éve jár egy közösségbe, támogatják egymást, már készülnek a szórólapok, ez sokakat érintő probléma. Az orvosa szerint a görcsös végbélnyílás a rengeteg elfojtás miatt hosszútávú problémákat okoz, minden embernek elengedőbbnek kell lennie, akkor nem lenne ennyi gond. A felesége most ír egy szakmai cikket, hősünk is elmesélhetné a vele történt inzultust, a nagynéni majd lektorálja és ellátja hitatkozásokkal. Ezután írnak majd a Tarlósnak is, azért, hogy bárki szabadon szellenthessen a metrón, villamoson, buszokon.

És a héven. Mert emberek vagyunk, ez itt demokrácia. Jogunk van utazni, jogunk van fingani, nem élhetünk elfojtásokkal. Ez itt Európa. A lakosság legalább 25 százaléka bélgázokkal küzd. Jogunk van élni. Jogunk van a jogainkkal élni! Egyre többen csatlakoznak hozzánk!

A kitalált történet vége, hogy a budapestiek telefingják a metrót, a buszokat, a villamosokat. És a hévet. A parfüm és dezodoreladások nőnek. Egyesek undorral ülnek a járműveken ezután, némelyek maszkot is tettek az arcuk elé, ők a "maszkosok". Maradi, intoleráns, sunyi, náci banda. Tudjuk, hogy elfojtásokkal élnek.

Pedig otthon ők is finganak.

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#1016) Kalandor válasza Eastman (#1015) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Nem életszerű, amíg Espumisan van.

(#1017) Eastman válasza Kalandor (#1016) üzenetére


Eastman
őstag

(Támogatói tartalom) ;]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#1018) távcsőves válasza Kalandor (#1016) üzenetére


távcsőves
senior tag

Meg kémiai kasztráció is. A lényeg, miért nem finghat a bkv járaton? Természetes, az állatok is csinálják szóval a fórum elveinek megfelel. ;) Ja, hogy undort vált ki a többségből... Tényleg, hülye maradiak..

[ Szerkesztve ]

(#1019) Kalandor válasza Daffni2 (#1007) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Hogy jön ez ide?
Véleményem volt,engedtessék meg nekem.

Egyszer azt mondod, hogy ne kényszerítse rád senki az akaratát, máskor pedig azt mondod, hogy seggfej, aki nem tűri, hogy füstölsz mellette.
Tehát más tűrjön mindig, de te soha. Nincs elved, csak neked való kényelmesség határozza meg a véleményed.

(#1020) Cathfaern válasza Eastman (#1015) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Tetszik az írásod. Nagyon jól megmutatja, hogy mennyire nem értik az emberek, hogy miről is van itt szó. Mint például ahogy te is azt gondolod, hogy ez a történet jó analógia egy melegpár problémájára :)

(#1021) Kalandor válasza távcsőves (#1018) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Mármint a homoszexuálisakat kémiailag kasztrálni kellene?

Nem finghat a BKV járatokon, valami olyasmi szabály van, hogy ne csináljon olyat, amivel utastársait zavarja.

(#1022) Eastman válasza Cathfaern (#1020) üzenetére


Eastman
őstag

Ez csak egy mese, jóbarát. :)

Nem tehetünk arról, hogy fingósak vagyunk. Fogadj el kérlek!

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#1023) szazbolha válasza dabadab (#1006) üzenetére


szazbolha
addikt

De nem igaz az ellenkezője annak amit leírtam. Az a valóság amit leírtam, mert:
Nincs olyan példa, nincs olyan hír, hogy melegeket zaklattak, bántalmaztak, munkahelyről iskolából kirúgtak csak azért mert melegek.
Ha ilyesmi történne az lenne a vezető hír a médiában. Rögtön te is mondanál vagy hármat, de nem tudsz ilyet.
.
Én tényként kezelem, hogy ma Magyarországon nincs megkülönböztetés, nincs joghátrány, nincs üldöztetés a homoszexuálisokkal szemben"
Jelenleg megtűrt kategória ha valaki meleg, élheti meleg életét a sorstársaival a másokra is vonatkozó normák és jog szerint, nem kéne ezt túlfeszíteni se jófejségből, se érintettségből.

(#1009) mekker
Nem szubjektív vélemény volt, hanem tényekre alapozott. (lásd ezen hsz. első része)
Te sem tudsz valós ellenpéldákat sorolni, mert nincsenek.

[ Szerkesztve ]

(#1024) dabadab válasza szazbolha (#1023) üzenetére


dabadab
titán

"Nincs olyan példa, nincs olyan hír, hogy melegeket zaklattak, bántalmaztak, munkahelyről iskolából kirúgtak csak azért mert melegek."
"Jelenleg megtűrt kategória ha valaki meleg"

I rest my case.

DRM is theft

(#1025) bendzso válasza szazbolha (#1023) üzenetére


bendzso
senior tag

"Nincs olyan példa, nincs olyan hír, hogy melegeket zaklattak, bántalmaztak, munkahelyről iskolából kirúgtak csak azért mert melegek.
Ha ilyesmi történne az lenne a vezető hír a médiában. Rögtön te is mondanál vagy hármat, de nem tudsz ilyet."

Azért nem vett fel egy Waldorf-iskola egy fiút, mert leszbikusok nevelik
Arccal vállalják a velük történteket a homofób támadások áldozatai
Erőszak a Pride-on: 3 év letöltendő egy homofób nőnek

"ma Magyarországon nincs megkülönböztetés, nincs joghátrány, nincs üldöztetés a homoszexuálisokkal szemben"

Jelenleg egy azonos nemű pár csak egyik tagja lehet a közösen nevelt gyerekük törvényes szülője.

Javaslom, hogy tájékozódj egy adott témában, mielőtt ennyire konkrét véleményt formálnál tényként jelentenél ki vele kapcsolatban dolgokat.

[ Szerkesztve ]

(#1026) Yofej75 válasza bendzso (#1025) üzenetére


Yofej75
aktív tag

A másodikat és a harmadikat kár is volt említeni, s az elsőként linkelt eset is eléggé labilis, mint bizonyíték...

(mégsem szerkesztettem)

[ Szerkesztve ]

Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért ide írom, hogy "Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért..."...

(#1027) dabadab válasza Yofej75 (#1026) üzenetére


dabadab
titán

Ha egy jogerős bírósági ítélet nem elég erős bizonyíték, akkor mi az?...

DRM is theft

(#1028) távcsőves válasza Kalandor (#1021) üzenetére


távcsőves
senior tag

Nem kellenne. Pont olyan tüneti kezelés, mint az Espumisan. De szerintem értetted. A második fele meg. Igaz. A többséget zavarja, ezért nem teheti meg bárhol és bármikor.

[ Szerkesztve ]

(#1029) bendzso válasza Yofej75 (#1026) üzenetére


bendzso
senior tag

Szerinted ezek a cikkek nem a szexuális orientáció miatt ért megkülönböztetésre, bántalmazásra példák?

(#1030) Yofej75 válasza dabadab (#1027) üzenetére


Yofej75
aktív tag

Jogerős bírósági ítélet? Természetesen bárki bármit tehet, mindig a "kisebbség" jogai sérülnek és az sem számít ha a tiltásnak óvás az oka akkor is a szabályozó fél lesz megregulázva ha a másik oldalon egy "kisebbség" áll.

Nem kellenek ide szabályok kéremszépen, eresszük össze a szemben álló feleket és győzzön az erősebb!

Érted, mire akarok utalni?

Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért ide írom, hogy "Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért..."...

(#1031) mbalint987 válasza távcsőves (#1028) üzenetére


mbalint987
aktív tag

Mire tüneti kezelése a kémiai kasztráció? A homoszexualitásra? Tisztelettel kérdezlek: ezt komolyan gondoltad? :F

Régen tényleg alkalmazták ezt a "tüneti kezelést". Alan Turing ismerős? Homoszexualitása miatt alkalmazták rajra ezt a "terápiát", ami miatt öngyilkos is lett később. Hiába volt homoszexuális, te valószínűleg soha meg sem fogod tudni közelíteni az elért eredményeit, bármennyire is hetero vagy.

A kasztrációt a homoszexualitással összefüggésbe hozni 2017-ben és Európában? Hát nem semmi...

[ Szerkesztve ]

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#1032) Yofej75 válasza bendzso (#1029) üzenetére


Yofej75
aktív tag

Szerintem nem.

Az első egy sajnálatos döntés eredménye, a második csupán feszültségkeltésnek tűnik, a harmadik számomra csak egy cikk mivel nekem is Pridefóbiám van (kerülöm is ahogy csak tudom mert ott én érezném magam kisebbségben és nekem van annyi eszem, hogy ne menjek olyan helyre ahol a pofoncsomag címzettje én lehetek).

Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért ide írom, hogy "Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért..."...

(#1033) dabadab válasza Yofej75 (#1030) üzenetére


dabadab
titán

"Érted, mire akarok utalni?"

Igen, arra, hogy teljesen felesleges veled vitába kezdeni, mert nem egyszerűen vagy alkalmas rá.

DRM is theft

(#1034) mbalint987 válasza Eastman (#1015) üzenetére


mbalint987
aktív tag

Nem fogom megcáfolni, hogy a példád (a kitalált történeted) miért hibás és káros a témára vonatkoztatva, mert valahol érezd ezt te is szerintem.

Egyébként az írásod olvasása közben azonnal Dr. Vekerdy üzente jutott eszembe, ami azokról az emberekről szól, akik "nincsenek meg". Vess rá egy pillantást!

[ Szerkesztve ]

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#1035) mekker válasza Eastman (#1015) üzenetére


mekker
őstag

Hát valahogy a közterületi bélgáz-visszatartás és az alapvető emberi jogok közt kicsit nagy a Hamming-távolság, gondolom érzed. Meg a katasztrófavárás is kissé eltúlzott. A normál párok is ritkán vállalhatatlanok az utcán, és ők százszor annyian vannak.

Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

(#1036) távcsőves válasza mbalint987 (#1031) üzenetére


távcsőves
senior tag

Mielött teljesen átmész H.P-ba, értő olvasás legyen. Köszönöm. Ezek után gondolkodj el rajta, ki az aki összefüggésbe hozta komolyan a kettőt. Pont olyan komoly, mint egy Espumisan tabletta megoldásnak. ;) (Ezért is kapsz felnőtt pelenkát a gyógyszertárban b+!!!! Hoppá, mi? Beletenyerelt valaki abba, amit egy családtagom kénytelen elviselni. )

Szerk: Kioktatni Alan Turing személyéből pedig főleg nem szükséges, pláne nem tőled. (Valószínűleg elébb tudtam az illetőről. És az életéről.) Az eredményeire felvágni pedig szerencsétlen dolog volt, negatív kontextusba hozva engem. Először is, valószínűleg Te sem leszel képes megközelíteni az eredményeit kódfejtésben. Másodszor: mivel több Ő a több millió áldozatnál, akik az életüket adták egy háborúban a hazájukért? (Tudom-tudom, nem is halt meg a világháborúban, hanem csak utána és rengeteget ártottak neki, kifejezetten, mert meleg volt, ne fáradj, nem kell bemutatnod az életútját.) Rengeteg HŐS van, csak nem mindenki ennyire ismert. Ha pedig máskép nézzem, máris több vagyok Nála és Nálad is. Sokkal több, mint amire Te valaha is képes leszel.

(#1037) mbalint987 válasza távcsőves (#1036) üzenetére


mbalint987
aktív tag

"ki az aki összefüggésbe hozta komolyan a kettőt"
Tehát te nem komolyan gondoltad, már értem (azaz mégsem, de mindegy is). Persze lehet ilyen dolgokkal "nem komolyan" dobálózni, csak utána nem kell megsértődni, ha egy olyan ember, aki nem érti ezt, megmondja a véleményét.

"Valószínűleg elébb tudtam az illetőről."
Nem releváns, gondolom ezt te is tudod.

"valószínűleg Te sem leszel képes megközelíteni az eredményeit kódfejtésben."
Erre viszonylag nagy esélyt látok.

"Másodszor: mivel több Ő a több millió áldozatnál, akik az életüket adták egy háborúban a hazájukért?"
Ebben a kontextusban semmivel sem. Abban a háborúban mindenki azzal harcolt, amije volt. Egy "mezei katona" leginkább az erejét és állóképességét, Turing pedig főleg eszét használta.

"Rengeteg HŐS van"
Valahol minden ember hős. Volt erről valahol egy nagyon jó reklámspot, de már nem emlékszem, kik készítették...

"Ha pedig máskép nézzem, máris több vagyok Nála és Nálad is."
Lehet, hogy van az életnek olyan területe (a következő mondatoddal együtt talán a gyermeknevelésre gondolhatsz?), ahol igazad van. Örülök neki!

"Sokkal több, mint amire Te valaha is képes leszel."
Megmosolyogtató. :)

[ Szerkesztve ]

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#1039) Yofej75 válasza dabadab (#1033) üzenetére


Yofej75
aktív tag

Sajnos törölve lett a hozzádszólásom.. Mind1. Evvan...

Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért ide írom, hogy "Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért..."...

(#1040) távcsőves válasza mbalint987 (#1037) üzenetére


távcsőves
senior tag

"ki az aki összefüggésbe hozta komolyan a kettőt"
Tehát te nem komolyan gondoltad, már értem (azaz mégsem, de mindegy is). Persze lehet ilyen dolgokkal "nem komolyan" dobálózni, csak utána nem kell megsértődni, ha egy olyan ember, aki nem érti ezt, megmondja a véleményét."

Nem kell megsértődni, ha megkapod a tükröt. Nagyon hasonlítottál a kék ruhás nőhöz a Snickers reklámban. Sírni kellett volna a témán, ahogy ezen is csak azt lehet igazából. Nevetséges érveket hoz fel az egyik oldal és pont olyan nevetségesen meg is lehet cáfolni. Nem érted, mert eszedbe sem jutott, hány féle rejtett problémákkal terhelt társadalmi csoport van. Ennek több oka is van, nem megyek bele részletesen, mert ordít, hogy fiatal és az életben tapasztalatlan vagy. Nincs mit tenni, ezt tényleg meg kell élni, majd tapasztalni fogod.

""Valószínűleg elébb tudtam az illetőről."
Nem releváns, gondolom ezt te is tudod."

Ugye Te sem gondoltad komolyan, hogy kioktatsz az illetőről?

""valószínűleg Te sem leszel képes megközelíteni az eredményeit kódfejtésben."
Erre viszonylag nagy esélyt látok."

Egyetértek és ki is jelentem, egyszerűen az indulat írt belőled. Mert semmi értelme nem volt lesajnálni valakit abban, amiben Te magad sem vagy jobb a hivatkozott személynél.

""Rengeteg HŐS van"
Valahol minden ember hős. Volt erről valahol egy nagyon jó reklámspot, de már nem emlékszem, kik készítették.."

Ez a lényeg, mindenki jó kell legyen valamiben, az meg egy más kérdés, a társadalomnak/kornak amiben él, pont arra van-e a legnagyobb szüksége amiben a legjobb.

""Ha pedig máskép nézzem, máris több vagyok Nála és Nálad is."
Lehet, hogy van az életnek olyan területe (a következő mondatoddal együtt talán a gyermeknevelésre gondolhatsz?), ahol igazad van. Örülök neki!"

Ez így túl egyszerű lett volna. ;] (De így is igaz, ha ebből a szempontból nézzem.) Van 5 fiatal (sok másik mellett, de Ők kiemelkednek a többiek közül.) akiket sikeresen elindítottam egy úton, szakmájuk/hívatásuk mesterei lettek, kiegyensúlyozott és sikeres felnőttek lettek. Csináld utánam és szárnyald is túl. Oké? (Még messze a nyugdíj, sokkal többen is lehetnek.)

""Sokkal több, mint amire Te valaha is képes leszel."
Megmosolyogtató. "

Bálint... Ez itt egy hosszabb rész lesz... Fiatal vagy, tapasztalatlan, rossz stratéga de bátor (Vagy vakmerő. Ez nézőpont kérdése.). Önző is, bár kell is egy kicsit annak lenni aki sikeres akar lenni, de nem mindig és mindenkivel. Nem ismerlek személyesen és Te sem engem. Bennem ez a kép alakult ki Rólad. Kicsit sem változott meg a véleményem az eddigi h.sz.-aid olvasva. Őszintén mondom, a mosoly az én arcomon van. ;) De a lehetőség adott. Cáfolj rám, évek múlva is talán itt leszünk a fórumon mindketten. De amit láttam belőled, az.. :N Szóval, egy kicsit én is önbizalommal telve addig is míg rám cáfolsz, írom, sokkal több, mint amire Te valaha is képes leszel és az én szempontjaim szerint fontos.

[ Szerkesztve ]

(#1041) Kalandor válasza Yofej75 (#1039) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Elharapózott a személyeskedés, majd ha megy anélkül is, akkor itt marad.

[ Szerkesztve ]

(#1042) Yofej75 válasza Kalandor (#1041) üzenetére


Yofej75
aktív tag

Megértem és nem is akadékoskodok emiatt. A személyeskedés kellett, anélkül nem ment..sajnálom...

Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért ide írom, hogy "Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért..."...

(#1043) benedekco válasza szazbolha (#1004) üzenetére


benedekco
addikt

Hahaha, igen jót nevettem. Itthon levágom a kezét annak aki húst próbál becsempészni a lakásba. Vagy nem. Sőt a hűtőnkben mindig van hús mikor olyanok jönnek vendégségbe akik esznek azt. Pedig itthon én vagyok többségben. Ez volt a lényeg. A többség a lényeg, amúgy szerintem mikor fradi meccs után a többség szétrúgja a metrót az tökre oké mert ők vannak többségben. Szóval te egy olyan világban fogadnád el a többséget ahol te vagy a kisebbség? Hmmm általában pont a kisebbség az aki elnyomva van és ezért tiltakoznak.

Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

(#1044) Hunmugli válasza távcsőves (#1040) üzenetére


Hunmugli
aktív tag

Te hol voltál 19 évesen? Minek láttad te magadat, és mások mit mondtak a jövődről?

" Fiatal vagy, tapasztalatlan, rossz stratéga de bátor" - ?

Az 5 fiatalos részhez: könnyen az android-ios benchmark problémához juthatunk, ezzel vigyázni kéne. A hsz-ek tartalmából különben sem von le az, hogy ki mekkora ember. Pl. Donald Trumpra felnézek, mert "a legnagyobbak" között van, de mélyen meg is vetem, mert szerintem hülye. Megmosolyogtató :DDD

A kevés tudás veszélyes. A sok is. – Bocs az offért.

(#1045) Eastman válasza mbalint987 (#1034) üzenetére


Eastman
őstag

Semmi sem káros a témára vonatkoztatva ami a tulajdonos számára kattintásokat generál, és valahol érezd ezt te is szerintem.

Jelenleg csak eszköz az írásod. Nem, nem forradalom ez itt. Sajnos nem a te harcod.

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#1046) távcsőves válasza Hunmugli (#1044) üzenetére


távcsőves
senior tag

Te hol voltál 19 évesen? Ezt hívják Epic Fail-nak, ugye? :D

Idézet részen mit nem értesz?

[ Szerkesztve ]

(#1047) szazbolha válasza bendzso (#1025) üzenetére


szazbolha
addikt

Nem jók a példák.

"Azért nem vett fel egy Waldorf-iskola egy fiút, mert leszbikusok nevelik"
A waldorf iskolák és az egyházi fenntartású iskolák eldönthetik kit vesznek fel és kit nem.
Az államiak nem, vagy csak megkötésekkel mert mai napig kerületi kötelezettség van az ált. iskolában. Ezért kerül ide minden kiemelt gondozást igénylő gyermek, nem pedig oda ahol tudnának velük foglalkozni.
A waldorf-nak fizetnek a szülők, nyilván a bevételeit féltette felismerve a valós társadalmi helyzetet.

"Arccal vállalják a velük történteket a homofób támadások áldozatai"
Ők provokálták ki, ez pont az amiről beszélek, átlépnek egy határt, aztán jött a reakció
- "2013-ban buliból hazafelé menet egy barátommal csókolóztunk a körúton"
- "2014-ben a Pride felvonulásra tartva fekete ruhás kopaszok kötöttek belénk"

"Erőszak a Pride-on: 3 év letöltendő egy homofób nőnek"
Mint az előző. A pride önmagában provokáció.

Ezeket az embereket nem azért ért bármilyen hátrány, mert melegek, hanem mert a homoszexualitást természetesnek beállítva viselkedtek vagy azt reklámozták, ez váltott ki ellenreakciókat. Nem alkalmazkodtak a többségi társadalomhoz.

(#1048) szazbolha válasza benedekco (#1043) üzenetére


szazbolha
addikt

Hibás és alaptalan az érvelésed.
.
Szerintem egyszerű ésszel is felfogható, hogy a többség//kisebbség viszony nem attól függ épp hol tartózkodsz, hanem általában egy országnyi, nemzetnyi sokadalom felosztásáról beszélünk.
Ebből következően:
Egy homoszexuális a saját lakásában is kisebbségnek számít a többséggel szemben, de ott nem kell igazodnia minden többségi elvárásohoz és normához, megtehet olyat is amit máshol nyilvános terekben nem. Te sem leszel a társadalmi többsége a vegaságoddal a négy fal között sem a fradisták az üllőin amikor rosszalkodnak.
.
Falsak a példáid. Úgy érzem csűrés csavarás megy azért amiért ez a cikk is született.
Egyszerűen el kéne fogadni hogy 2017-ben Magyarországon a homoszexualitást az emberek többsége nem tekinti természetesnek. Ezért nem a többségnek kell igazodni a kisebbség igényeihez, hanem annak a kisebbségnek elfogadni a többség értékrendjét.
Elfogadni hogy a homoszexualitást megtűrt jelenség, mindaddig megtűrt amíg a többséget nem provokálják,
Nincs joghátrány és a fent citált példák ellenére nem hogy nem általános, de egyáltalán nem jellemző a melegek elleni atrocitás, munkahelyi vagy iskolai megkülönböztetés, ha nem provokálják a környezetüket.

Legalább 5 homoszexuálissal dolgoztam együtt hosszú életem során és ismertem még párat baráti körből.
Soha egyetlen egyszer sem tettek olyasmit ami munka közben emlékezettett volna arra, hogy meleg, soha nem volt ebből konfliktus pedig a baráti körömben nálam ortodoxabb véleményformálók is vannak
Csak az egyikük járt parádéra, de a 3. után ő sem ment többé.
Ezek az emberek élik saját életüket, és nekik lehet a legkellemetlenebb amikor rájuk hivatkozva a nyílt társadalom eszmeiségében egyenlőnek sőt egyenlőbbnek próbálják őket beállítani. Ezzel kiváltva a trendi eszmékre még nem érett társadalmunk immunreakcióját.

(#1049) Yofej75 válasza szazbolha (#1048) üzenetére


Yofej75
aktív tag

+1 :C

Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért ide írom, hogy "Azt nem írhattam ide, hogy "nincs aláírásom" ezért..."...

(#1050) Arpee78 válasza Yofej75 (#1049) üzenetére


Arpee78
senior tag

-1

(#1048) szazbolha

-1

Pedig jók a példák!

A waldorf iskolák és az egyházi fenntartású iskolák eldönthetik kit vesznek fel és kit nem.
Jól döntött az a Waldorf iskola, hogy nem vette fel a leszbik által nevelt fiút? Oké, fogadjuk el, hogy tövényileg nem kötelezhető rá, de akkor az most helyénvaló döntés volt? Miért jobb ha az a gyerek állami iskolában tanul?

Ők provokálták ki, ez pont az amiről beszélek, átlépnek egy határt, aztán jött a reakció
Provokáció, ebben egyetértek, de ez elfogadhatóvá tesz bármilyen erőszakot?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.