- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Synaptic #7245 üzenetére
Na most jössz TE: Mondjuk egy miniDLNA installal!
-
Tonyk
veterán
válasz
Synaptic #7245 üzenetére
"ellenkező irányú ne adj isten többpéldányos tapasztalatod a red ek istenítése mellett"
Csak egy, csak egy postot ahol istenítettem! Please!
És tényleg komolyan érdekelt volna a tapasztalatod (ezért is húztam alá). De bebizonyosodott a megérzésem a misztifikálással kapcsolatban."erősen kétségbevonható "szakmai tudásod"
Kérlek ne haragudj meg, de ameddig Te vonod kétségbe nem aggódom!
És még én nem tudtam épkézláb érveket felhozni...
Na, mindegy, sértettség és minden egyéb nélkül megfogadom a tanácsát, visszaveszek mától. Átadtam a stafétát Synaptic kollégának. Keressétek őt, biztosan segít!
Sziasztok! -
Tonyk
veterán
válasz
Synaptic #5979 üzenetére
(#5946)
"Hátulra betettem egy 64Gb-os pendrive-ot , létrehoztam rajta a kötetet , majd a transmission guiban beállítottam a megfelelő könyvtárakat."
Lehet éppen hw de sw hiba is.
De az viszont kétségtelen, hogy meglehetősen rossz ötlet NAND alapú tárolóra torrentet engedni. Irtozatos gyorsasággal ki tudja végezni. Pár GB-osért nem kár, de egy 64GB-os kár lenne pár hét alatt hazavágni.
Nálam egyébként olyan még nem fordult elő, hogy elhagyta volna a usb driveot.
HDD-t pedig egy folyamatos üzemmel még akár jobban kímélheted, mint a spindown/spinup akciókkal. -
Tonyk
veterán
válasz
Synaptic #5979 üzenetére
Öntsünk!
"Aki táv-menedzselni szeretné a transmissionját a wan oldal felől az ssh-zzon és"
Uhhh! Halkan mondom, de az SSH nem erre való!
Egyébként a TM távoli adminisztrációjához még véletlenül sem kell SSH ('fééényéééév táááávolsáááág")
"aki csak a lan oldalról bizergálja és nincs "kiforwardolva" a port az ne használja."
Miért is ne?
-
Tonyk
veterán
válasz
Synaptic #5975 üzenetére
Te is tudod(?) pontosan milyen előnyei lehetnek, mert ffp/ssh nem csak az "internet" miatt használható. Egyébként abból a bizonyos hozzászólásból idézd már azt, ahol leírtad, hogy ez egy átjáró nélküli belső háló. Mert én csak annyit látok, hogy nem látod értelmét az shh-nak. Ez pedig egy kezdőt/frissen ideérkezőt tévútra vihet.
-
Synaptic
senior tag
válasz
Synaptic #5958 üzenetére
bocs lejárt az idő
Nincs ssh-m mert belső hálózaton nem sok értelmét látom.
# cd /usr/local/zy-pkgs/config/Transmission
/usr/local/zy-pkgs/config/Transmission # ls
Transmission resume stats.json
blocklists settings.json torrents
/usr/local/zy-pkgs/config/Transmission # head^C
/usr/local/zy-pkgs/config/Transmission # head settings.json
{
"alt-speed-down": 50,
"alt-speed-enabled": false,
"alt-speed-time-begin": 540,
"alt-speed-time-day": 127,
"alt-speed-time-enabled": false,
"alt-speed-time-end": 1020,
"alt-speed-up": 50,
"bind-address-ipv4": "0.0.0.0",
"bind-address-ipv6": "::",
/usr/local/zy-pkgs/config/Transmission # -
rsf
senior tag
válasz
Synaptic #5670 üzenetére
Én annó Puppy linux live cd-vel csináltam az átköltözetést.
Új vinyót beraktam a nasban és megformáztam vele majd kivettem és az asztali gépbe bedugtam a régi vinyóval együtt. Aztán linux alól sata felületen szépen 80-100MB/sec-el átmásoltam amit akartam.
Ezután az új vinyót visszaraktam a nasba.
De ugyanezt megcsinálhatod úgy is, hogy a másik hdd ntfs fájlrendszerű. A linux látja azt is.
Másolás után linuxot leállítod majd indulhat megint a windows.A pyLoad már régóta elérhető, de a másik kettő az nincs a 4.61 -ben.
Üdv. -
Tonyk
veterán
válasz
Synaptic #5372 üzenetére
Ha pl. u.a a verziószámot használod a gyáriból vagy ffp-s ből, semmi különbség nincs. Azért használjuk az ffp-t , mert míg a gyári nemrég került bele CSAK, addig FFP alatt régóta van. Valamint amióta lett gyári TM, azóta már vagy 3x vagy 4x frissült a FFP-s verzió (gyakorlatilag, amikor jön hivatalos TM, akkor jön is FFP alá), és ezekben a frissítésekben azért voltak elég komoly javítások is.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Synaptic #4878 üzenetére
Nem nulláztad le valahol a feltöltést? nagyon egyformán nulla az arányod, így gyakorlatilag egyáltalán nem tölt felfelé, mintha nullára lenne véve a feltöltés.
Vagy esetleg a megosztás eddig az arányig nincs beállítva nullára, a beállítások rendben vannak a többi olyan kapcsolónál aminek hatása lehet a feltöltésre?Attól, hogy esetleg a port zárva lenne attól max nem tudnál csatlakozni más passzív peerekhez, de attól még az aktív peerekhez csatlakozva tudnál felfelé tölteni.
Illetve ha vannak a leecher listában az nem feltétlenül jelent letöltőket, mert a tracker minden olyan letöltőt oda tesz, akinek nem 100%-ra van meg az adat, de aki pl nem tölti le a sample-t, az sosem lesz a seeder listában.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Steam Deck
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- További aktív témák...
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- Asus TUF Gaming B650M-Plus DDR5 AM5 Alaplap - Számla & Ingyenes Szállítás
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Ingyenes Szállítás
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari