-
LOGOUT.hu
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ha énrám gondolsz, akkor routerből tökéletesen megy a wol. Kívűlről is mindenféle elérés működik, ráadásul DDNS sincs, fix IP -m van. Csak Androidos alkalmazásból nem akar ébredni, még belűlről se. Se wifin, se lanon. De már soxor elhatároztam, hogy nem bosszantom rajta magam, böngésző, router, ennyi. De mégis piszkál a dolog, amikor látom, hogy valakinek ilyen eccerűen müxik.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Az már nagyon csúnya, ha forwardolni kell! (meg hát ugye belső hálón minek forwardolni).
A routerből sem tudod ébreszteni? Esetleg routerben nézz szét van-e valami packet helper féle.
Esetleg winpcap vagy valami más csomaganalizátorral kéne megnézni, hogy egyáltalán mászkál-e ilyen csomag a hálón, vagy elakad valahol.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
dudzsi
tag
válasz Anonymus23 #4776 üzenetére
Szia!
A nas ha router mögött van és a nason beállitod a no-ip-t akkor az a külsö ip-t látja. A routeren meg be kell állitani azt a belsö ip-t amit a nas használ + portot hogy tudja a router hogy hova köldje a kérést. Sajna az én routerem csak fizetös ddns beállitás van. Azéert az a kérdés hogy no-ip-t belehet e állitani a nason. -
Anonymus23
veterán
Lemaradtam a szerkesztésből
Egy ilyesmi kamerára gondoltam igazából:
http://www.aliexpress.com/item/Wireless-WiFi-Outdoor-Waterproof-Black-IR-Night-Vision-IP-Webcam-Network-CCTV-Security-Surveillance-Camera-IPcam/971397994.htmlEzeket tudja, ebben elvileg minden benne van, amit én szeretnék
1. MJPEG, CMOS 300k Pixel,DC 12V1A.
2. 36 LED, IR distance 20 M. Lens:3.6mm
3. Wi-Fi/802.11/b/g/n , Free Factory DDNS: xxxx.vipcam.org
4. Motion detection, email alert, FTP upload
5. Iphone, 3G phone, Smartphone supported
6. Multi-language, Firefox, Safari, Google browser;) - The Power of the Light Side
-
adoks
aktív tag
válasz Anonymus23 #4789 üzenetére
Semmit. A kamera beállításaiban megadod a nas ftp címét jelszó stb. és kész.
-
Anonymus23
veterán
válasz mobilizmo #4784 üzenetére
Nem nekem volt igazából kérdés, én is használom a port forwardingot, de nekem a DDNS a routerben van beállítva, onnan pedig mac cím alapján lekötve minden eszközre saját IP cím, és ahol kell ott meg portforwarding.
Továbbra sem értem, hogy miért a NAS-nál kellene beállítani a DDNS-t, ha van router a hálózaton. persze ha nincs, akkor OK, de nehezen tudom elképzelni, hogy manapság valaki csak azt az eszközt használja.;) - The Power of the Light Side
-
adoks
aktív tag
válasz Anonymus23 #4781 üzenetére
Én így használom, ip kamerával.
Teljesen ok. -
weinmaker
őstag
Köszönöm! Tökéletes!
Androidról (play) leszedtem a wake on lan programot, ami tökéletesen éleszti a gépet némi router konfig után. Leállítani pedig tökéletesen le tudom az általad mondott módszerrel, böngészőből.
Szuper!Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
mobilizmo
addikt
válasz Anonymus23 #4778 üzenetére
Erre találták ki a portokat. Pl. a NAS webes felületének portja alapból 8080 (talán), de állítható. Vagy pl. a Transmission, ha nem állítod át a 9091-es porton kommunikál. Persze ahhoz, hogy ez működjön a routereken még kell egy Port Forward-nak nevezett szolgáltatásra is szükség van. Tehát az egész úgy működik, hogy a DDNS vagy no-ip, stb.. a routered ip címét tudja, azt fordítja át. Te meg azt tudod, hogy milyen szolgáltatást akarsz igénybe venni ezen az ip címen keresztül így: http://valami.dyndns.org:portszám. Ez a külső port, ami nem feltétlenül egyezik meg a belsővel, ami egy adott szolgáltatás sajátja. A portszám néhány foglalt kivételével gyakorlatilag bármi lehet, persze vannak ésszerű okai, hogy mit mire használsz, annak is nagyon sok oka lehet, hogy a külsőre miért nem ugyanazt használod, mint a belsőre (talán a legfontosabb a biztonság). A külső portot a belsőre a Port Forwarddal tudod átfordítani. Így pl. a valami.dyndns.org:45554 -al elérheted a Transmissiont ha Port Forwardban be van állítva 45554->9091.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
weinmaker
őstag
válasz Anonymus23 #4780 üzenetére
Valahogy az én problémámra nem jön válasz.
Létezik olyan program, vagy parancs, amivel a hálózeton levő eszközről kikapcsolhatom a nast?Pl. Este megnéztem róla egy filmet, és már nem akarom használni, akkor minek menjen egész éjszaka?
Ilyenkor tabletről lekapcsolnám.Ugyanez a másik verzióban is érdekelne, hogy bekapcsoni, hogy tudom távolról (belső hálózat).
Légyszi valami érthető formában, mert nem értek hozzá.
Köszönöm előre is!Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
SteveL
aktív tag
válasz Anonymus23 #4780 üzenetére
Véleményem szerint kell benne legyen ilyen funkció, de én nem használom a programot, nekem is a router oldja meg ezt a feladatot.
-
Anonymus23
veterán
Jut eszembe egy kérdés:
Van itt olyan aki használja a NAS-t wifis kamera képek rögzítésére?
Gondolok itt arra, hogy esetleg felraknék kamerát, ami tud FTP-re fel tölteni, és erre a NAS FTP-jét használni?;) - The Power of the Light Side
-
SteveL
aktív tag
válasz Anonymus23 #4778 üzenetére
Gondolom, valami külső szolgáltatótól lekérdezi a külső IP címet. Pl. a router mögötti laptopról is le tudod kérni a külső IP-t (http://whatismyipaddress.com/)...
-
Anonymus23
veterán
De akkro meg nem értek valamit.
Ha a NAS közvetlenül modem mögött van, akkor fog kapni egy külső IP címet, amit lehet használni, hogy DDNS vagy noip-vel kivülről is el tudd érni.
De ha a NAS egy router mögött van, akkor csak egy hálózaton belüli IP címe lesz (192.168.1.xxx), nem?
Ezzel meg már nem fog tudni mit kezdeni szerintem a NAS-on belüli DDNS?
Nem láttam olyan részt, ahol a NAS látta volna, hogy mi a külső IP cím, bár ettől még lehet, hogy látja és jegyzi, de ha router van, akkor szerintem mindenképpen érdemes abban beállítani.;) - The Power of the Light Side
-
SteveL
aktív tag
válasz Anonymus23 #4776 üzenetére
Nem minden router ajánlja fel a no-ip-t.
-
Anonymus23
veterán
Miért nem a routerben állítod be a DDNS-t?
Nem igazán jöttem rá, hogy mi értelme van ebben a DDNS-nek, azt a különleges esetet kivéve, amikor csak ez van a modem mögött. Szerintem ahol ezt használják minimum 1 szgép van a hálózaton, így a netet is valami router osztja meg, hát nem csak az eszközt akarja az ember elérni.
Neked is nem jobb volna a routerben beállítani?;) - The Power of the Light Side
-
dudzsi
tag
Sziasztok.
Ebbe a DDNS-nél lehet no-ip.com-s dynamicDNS-t be állitani? Vagy csak a fizetösek mennek? -
törölt tag
válasz weinmaker #4772 üzenetére
Igen, lehet, de mini PC -ről és telóról nekem még nem sikerült (alkalmazásból). Lehet, hogy én bénázok valamit. De nekem a routerben van wol (wake on lan), ami viszont tökéletesen működik. A routert pedig bárhonnan elérem, így nem küzdök más megoldáson.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szerintem a NAS ebből a szempontból a Puppy -hoz hasunlóan működik. Amikor elindítod, akkor a rendszerpartícióról betölti a rendszert a ram -ba, ami ezután onnan fut. A továbbiakban csak az adateléréshez szükséges a merevlemez, a rendszer működik nélküle is. A sleep leállítja a vinyót, ha azt a beállított ideig nem használta a NAS.. Ennyi. Ha sleep -idő után jelentkezek be, akkor lassabb az első elérés és hallom, ahogy dolgozni kezd a vinyó. Aki torrentezik, az nyilván nem fog ilyet tapasztalni. Azt nem tudom, mi a helyzet a lemezre telepített FFP esetén, mert nekem sincs FFP. SZERINTEM!
-
SteveL
aktív tag
-
SteveL
aktív tag
válasz weinmaker #4769 üzenetére
Szerintem olyan, hogy alvó mód nincs a készüléken. A ventilátor pl. nálam sohasem áll le, és mivel a rendszer is a merevlemezről fut, az sem áll le tartósan. vagy tévednék? Nálam mondjuk mindig megy a torrent, így nem tudom, hogyan működik nélküle... Maximum ki/bekapcsolni lehet (akár időzítve is), és feléleszthető manuálisan egy másik készülékről hálózaton keresztül.
-
weinmaker
őstag
válasz Bélaaaa #4768 üzenetére
Már próbáltam, de őszintén mondom, hogy nekem magas. Neked természetes ez az FFP, én azt sem tudom, hogy mi ez? Egy módosított firmware?
Én még a gyárival sem boldogulok teljesen. Egy a témában benne levőknek biztos tuti infó, de miért jó nekem?
Ha csak a transmission torrent kliens miatt, az engem nem érdekel, mert sosem torrentezek.Nekem arra kell a nas, hogy a filmeket, zenéket, és fájlokat a lakáson belül az összes gép, média player elérje. Ha nincs használva meg menjen le szépen alvó módba, és ne pörgesse fölöslegesen a vinyót.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
weinmaker
őstag
válasz pippo76 #4765 üzenetére
Oké, szuper, és minden tiszteletem az övé, de én csak műkedvelő amatőr vagyok. Vettem egy ilyen nas-t és nem tudok még túl sok mindent ezzel kapcsolatban.
Van egy-két dolog ami nem úgy működik, ahogy várnám, és ezért kérdeztem.Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
Rascally81
aktív tag
Ha újraindítom a Nas-t, néhány torrent nem indul el magától (TM).Mitől lehet ez?
Engem nem érdekel, hogy romlik a pénz. Nincs annyi, hogy rám rohadjon....
-
Tonyk
veterán
Meg kell próbálni, bár szerintem más lehet elkutyulva. Ha mindent a leírás szerint csinálsz (8. oldallal kezded és a harmadikon folytatod ), nem kéne gondnak lenni.
FFP mappát törölni levétele után nem tudsz, mert nem férsz hozzá a gyökérhez. FFP-t csak eltávolítani tudod.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
-
weinmaker
őstag
válasz Anonymus23 #4753 üzenetére
Nem használom torrentre. Sőt a gépek is voltak kapcsolva.
[ Szerkesztve ]
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
weinmaker
őstag
Okker, hétfőn veszek megfelelő kábelt.
Abban tudnátok még segíteni, hogy miért nem állítja le a vinyót?
Az adminon 10 percre tettem, és bekapcsoltam az energia gazdálkodást (vagy valami hasonló nevű).
-
Tonyk
veterán
A transmission.sh-ban megcsináltad a változtatásokat? TRANSMISSION_HOME -ok és a user= sorokban?
Illetve gondolom megvolt a chmod a+x a transmission.sh-ra/ffp/etc/rc -ben ez van?:
export PATH=/ffp/sbin:/ffp/bin:/usr/sbin:/sbin:/usr/bin:/bin[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
gyiku
nagyúr
325on eloszor felraktam a funplugot, majd tm 2.81-et. mukodott is, ment a remotegui is hibatlanul, mig nem egyszer tavolrol bemasoltam 2 torrentet a watchdirbe, ami eddig a szinten mukodott. ezutan a nas elerhetetlen lett, se upnp, se ftp, se cfis. power gombos restart utan jo lett, de utana mar nem ment a remotegui, a 403-as hibaval allandoan kidobott. uninstallaltam tm-et, majd a funplugot is, restart, utana ffp konyvtarnak nyoma se volt, funplug fel, majd ujra raktam a csomagokat a leiras szerint (mondjuk sshra azt mondta, hogy mar van), kiveve a tm-et, ott a 2.82-t raktam egybol. viszont most nem tudom elinditani, mert ezt kapom:
root@NAS:/home/shares# /ffp/start/transmission.sh start
Starting transmission-daemon
No shellekkor a te json-oddal is megprobaltam, de szinten No shell. mi a gond? jo lenne, ha menne a tm, ~120gb seed ment 1 nap alatt.
hüllő
-
SteveL
aktív tag
-
weinmaker
őstag
cat5 van ráírva mindkettőre (az egyik ami a routerbe meg, ez egy tp-link 1043-as), és a másikra is ami a nasba.
A noti egy amilo sa3650, aminél gigabites hálókártyát írnak, a routernél szintén.
[ Szerkesztve ]
-
weinmaker
őstag
Sziasztok! Új vagyok a klubban (nsa310) és segítségett kérnék.
Két problémám van egyelőre. Az egyik, hogy a nas nem hibernálódik le, vagyis, megy folyamatosan.
A másik, hogy miért ilyen lassú a nas-ra másolás 7-8000kbyte/mp pedig direkt most cseréltem le a routert is gigabitesre, és a noti hálókártyája is az. Mit és hol állítsak. Ezt az értéket total commander mutatja ftp módban.
-
SteveL
aktív tag
Állítólag nem csak a ventivel van gond, hanem az áramellátásával. Az új ventilátort is rezegteti, ami átadódik a házra. Ráadásul a csatlakozója sem szabványos. Ezt úgy oldotta meg az egyik fórumtárs, hogy közvetlenül a tápra kötötte a ventilátort, ekkor azonban nincs fordulatszám-szabályozás.
-
Mankó
veterán
NSA 310-eshez milyen halk, megbízható ventillátort ajánlotok a gyári helyett?
-
Tonyk
veterán
válasz zambozoli #4725 üzenetére
A hibaüzenet utolsó sorában "Can't load library libevent....'
Parancsolj (copy-paste):
wget http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/libevent-2.0.16-arm-0.txz
funpkg -i ~/libevent-2.0.16-arm-0.txzDe ha ez nincs fenn, gyanítom a curl sincs:
wget http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/curl-7.27.0-arm-1.txz
funpkg -i ~/curl-7.27.0-arm-1.txz[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Ok, szedd le a TM-et és nézd meg fut-e utána is (szerintem még mindig fenn a gyári) :
(valamint copy-paste a settings.json, nincs benne backdoor...)/ffp/start/transmission.sh stop
funpkg -r Transmission-2.82-arm-1.txz[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
válasz mobilizmo #4722 üzenetére
Én anno egy 210-esről költöztetem át az adatot a 310-esre, nekem nem ment másképp, mint hogy a 210-esről hálózaton át az adat (otthagytam egy fél napra, mert a 210-es sebessége azért jóval lassabb), a 310-esre majd torrentek be és újrahasheltetni az összest, az se volt kevés, érdemes a feltöltést/letöltés letiltani addig, mert akkor legalább gyorsabb a vinyó.
Max a másolás lehet gyorsabb, ha értesz a linuxhoz, egy az egyben másolsz a 2 vinyó között.
Szerintem nem úszod meg sajna az újrahashelést. Sajnos ez nem tudja mint az utorrent, hogy hash nélkül seedeljen.
De ha találsz valami jó megoldást, akkor írd be, mert engem is érdekelne.;) - The Power of the Light Side
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Költözöm. De sehogy se tudok rájönni, a torrent fájlokat hogy tudom a régiről az újra átmásolni.
Segítsen valaki!Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
Anonymus23
veterán
válasz Anonymus23 #4719 üzenetére
Nah király sikerült! Megvan az upgrade 2.82-re, és megy minden torrent tovább
A permission denied-ot meg persze azért dobta, mert nem rootként léptem be először!;) - The Power of the Light Side
-
Anonymus23
veterán
Igen erre a frissítésre gondoltam, ami ennek a témának az indító leírása:
http://logout.hu/cikk/nsa-310_es_az_ffp/transmission_frissitese.html
Viszont egy újabb akadályba ütköztem, nem enged a putty-al belépni, azt mondja, hogy "Connection closed by remote host"...
Pedig már találkoztam ezzel de olyan ritkán nyúl hozzá az ember, hogy nem emlékszem mi volt a megoldásAz átnevezés is megvolt, de el se jutok oda, hogy parancsot tudjak kiadni
[ Szerkesztve ]
;) - The Power of the Light Side
-
Tonyk
veterán
válasz Anonymus23 #4715 üzenetére
Attól függ mi értesz frissítés alatt, meg melyik leírás szerint.
Ha így csinálod jónak kell lennie:/ffp/start/transmission.sh stop
funpkg -u Transmission-2.82-arm-1.txz
/ffp/start/transmission.sh startNyilván abban a könyvtárban vagy és ott adod ki a parancsokat , ahol van a 2.82. Ha nem, akkor teljes elérési úttal kell megadnod a funpkg -u után. És természetesen át is nevezeted a 2.82 letöltött verzióját nagy T betűvel kezdődőre.
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
Egy gyors kérdésem hadd legyen már.
Ha a leírásban található módon frissítem a TM-et mondjuk 2.76-ról 2.82-re, akkor újra be kell rakni minden torrentet, vagy egy ilyen frissítésnél megmaradnak a torrentek?A 2.82-t letöltöttem, és benne van a leírás szerinti NAS könyvtárban a 2.76 mellett
;) - The Power of the Light Side
-
Tonyk
veterán
Nem fogok most bogarászni: Itt egy működő settings.json:
{
"alt-speed-down": 50,
"alt-speed-enabled": false,
"alt-speed-time-begin": 540,
"alt-speed-time-day": 127,
"alt-speed-time-enabled": false,
"alt-speed-time-end": 1020,
"alt-speed-up": 50,
"bind-address-ipv4": "0.0.0.0",
"bind-address-ipv6": "::",
"blocklist-enabled": false,
"blocklist-url": "http://www.example.com/blocklist",
"cache-size-mb": 2,
"dht-enabled": true,
"download-dir": "/i-data/md0/torrent/",
"download-queue-enabled": true,
"download-queue-size": 1,
"encryption": 1,
"idle-seeding-limit": 30,
"idle-seeding-limit-enabled": false,
"incomplete-dir": "/root/Downloads",
"incomplete-dir-enabled": false,
"lpd-enabled": false,
"message-level": 2,
"peer-congestion-algorithm": "",
"peer-id-ttl-hours": 6,
"peer-limit-global": 240,
"peer-limit-per-torrent": 60,
"peer-port": 10026,
"peer-port-random-high": 65535,
"peer-port-random-low": 49152,
"peer-port-random-on-start": false,
"peer-socket-tos": "default",
"pex-enabled": true,
"port-forwarding-enabled": false,
"preallocation": 1,
"prefetch-enabled": 0,
"queue-stalled-enabled": false,
"queue-stalled-minutes": 30,
"ratio-limit": 1.0499,
"ratio-limit-enabled": true,
"rename-partial-files": true,
"rpc-authentication-required": true,
"rpc-bind-address": "0.0.0.0",
"rpc-enabled": true,
"rpc-password": "jelszó",
"rpc-port": 9091,
"rpc-url": "/transmission/",
"rpc-username": "ubid",
"rpc-whitelist": "192.168.1.*",
"rpc-whitelist-enabled": true,
"scrape-paused-torrents-enabled": true,
"script-torrent-done-enabled": false,
"script-torrent-done-filename": "",
"seed-queue-enabled": false,
"seed-queue-size": 10,
"speed-limit-down": 100,
"speed-limit-down-enabled": false,
"speed-limit-up": 100,
"speed-limit-up-enabled": false,
"start-added-torrents": true,
"trash-original-torrent-files": false,
"umask": 0,
"upload-slots-per-torrent": 14,
"utp-enabled": true,
"watch-dir": "/i-data/md0/torrent",
"watch-dir-enabled": true
}Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
A hibaüzenetben benne van mit kell tenned!
/ffp/tm/.transmission-daemon/settings.json-t kell szerkeszteni:
pl:
"rpc-username": "ubid",
"rpc-whitelist": "192.168.1.*",
"rpc-whitelist-enabled": true,
"rpc-password": "jelszó",ip-cím: az legyen ahonnét el akarod érni. 192.168.1.* -> a 192.168.1-es tartományból bármelyik ip-ről elérhető.
rpc-username : a user amivel el akarod érni.
jelszó: mehet szöveges alapon, a tm újraindítása után úgy is a hash-e kerül a helyére.egyebek:
letöltési könyvtár:
"download-dir": "/i-data/md0/torrent/",
megfigyelt mappák (ahová ha bemásolod a .torrent fájlt automatikusan elkezdi letölteni):
"watch-dir": "/i-data/md0/torrent",
"watch-dir-enabled": true,Letöltési sor hossza:
"download-queue-size": 1,
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kefealo #4696 üzenetére
Ahhh so... Így már értem. Egyébként tudom, hogy miről beszélsz. Én "asztali" környezetben is arm Androidot használok. I'm a legend?
De leírhatnád azt a manuális módszert, hogy meglegyen itt az infó. Meg talán ez megoldás lehet nekem a 210 -re, mert ott csak Win alatt látom a megoszásokat, ha az auto-sata -t csatolom. Androidon sehogy sem tudtam rávenni. Csak úgy működik, hogy a megosztásokat egyenként csatolom. De az nem jó fájláthelyezésnél.
-
ubid
senior tag
Közben megvan, fel is ment, elindult a tm, viszont csatlakozni hozzá nem enged :
403: Forbidden
Unauthorized IP Address.
Either disable the IP address whitelist or add your address to it.
If you're editing settings.json, see the 'rpc-whitelist' and 'rpc-whitelist-enabled' entries.
If you're still using ACLs, use a whitelist instead. See the transmission-daemon manpage for details.
-.-
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OpenWRT topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Egy óra, két rendszer
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Robotporszívók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest