Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• MasterDeeJay

veterán

LOGOUT blog (1)

válasz kisi #26570 üzenetére

Csak annak ajánlom aki szereti az önszivatást, mármint arra értem hogy nagyon nehéz a játék még leírásokkal is. Leginkább a terrafirmacraftra hasonlít. Gépigénye kicsi, azaz ami a minecraftot vitte normálisan az ezt is fogja bőven csak szebb grafikán.

Írok ha indul szerver (még nem tudom mikor, a hw már megvan de nincs a helyszínen). Én már egy hete játszok egy pályán azt raknám be így ha kell akkor tudok segíteni is. (viszont leginkább reggeli 6-7 óra között vagyok fent, esetleg hétvégén éjszaka)

Vannak kasztok, amik befolyásolják a játékmenetet nem is kicsit. (hátrányra is)
    A játék elején éhenhalás ellen kell küzdeni aztán ahogy megvan farm, vagy esetleg jobb gombalelőhely, gyümölcsök bokrok felfedezése egyre könnyebb lesz aztán réz korszak, bőr feldolgozás, sütés főzés (több ezer recept), tartósítás majd első telet kell túlélni valahogy amire még ötletem sincs (nem nő semmi, állatok is kevesebb húst adnak és 0 zsírt), vaskorszak amit nekem még nem sikerült elérnem de még a rézkorszak ötvözeteit sem.. ruha az lesz bőven mert len-t termelek és tailor azaz szabó kasztot választottam.
    Saját gameplay, ezen a területen szinte mindig esik az eső így nem kell öntözni vagy csak alig. Viszont hűvös van 10-15 fok tavasz van, szél az van bőven így majd szélmalom is menni fog rendesen (automatizáláshoz).

Előző játékomból kovácsolás, kézzel kell a fűrész fogait is megcsinálni.

Nálam minden segítség be van kapcsolva, tooltipek és folyamatosan olvasom ingame mit kell csinálni mert itt szinte semmire nem jövök rá magamtól.
    Persze a játékban mindenki oda költözik ahova akar, azaz délen meleg van északon meg hideg. Szóval sivatag, mocsár, tajga minden amit el tudsz képzelni és az mind befolyásolja a játékmenetet és nehézséget. Én ilyen félig északi esős részen vagyok. Legkönnyeb amúgy valami középutat keresni erdős területen csak ott ugye a farkasok és medvék zabálnak fel viszont ott a kaja megoldott mert könnyebb gyűjtögetni.
    Van benne kis fantasy is, éjszaka megjelennek portálok amelyeken mindenféle szőrős izé jön hogy megegyen (drifterek) és 10-20 naponta van valami vihar is (mint a stalkerben) amikor minden meggajdul de túlélhető az is. Nekem leginkább csak a bányászattal van gondom meg az elején volt a kajával. A szerver teljesen alap módban fut, semmi beállítás vagy könnyítés nincs benne. Modokból csak a balfelső óra van berakva. Majd lesz playercorpse hogy a hullák megmaradjanak és ne tűnjenek el halálkor a ledobott itemek x órán belül. Van rendes trade is a játékban így lehet és kell is kereskedni mert éghajlatonként más cuccok vannak amik lehet egymásnak kelleni fognak. Ja kereskedő npck is vannak. Ha nekikezdesz akkor a legfontosabb infó hogy mindent jelölni kell a térképen azaz ha találsz gombát akkor később vissza lehet menni mivel újra kinő a gomba, vagy mondjuk rezet apró kövek formájában a felszínen akkor később ott érdemes majd bányászni (réz nem spawnol újra a felszínen)

De a lényeg hogy tényleg csak olyannak ajánlom aki szeret elbogarászni mindennel és kitartó mert nagyon nehéz a játék. Fel lehet fogni minecraft hardcoreként is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés