Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• E2E4

aktív tag

válasz MaxxDamage #2010 üzenetére

Akkor elvileg az IE7-hez nekem elegendő lenne a 75 Ohmos (vagy 150-es) impedancia illesztő ? :B
    Igen, valamint egy Extender, ahogy le van írva a téma-összefoglalóban.

Külön nézek "gyári" 75+ Ohm-os fülhallgatót is, kíváncsi vagyok, találok-e spec alapján ;) (és mennyiért) bár, ha az IE-7 az említett illesztővel tudja, akkor tök felesleges egy vagyont kidobni új fülesre.... ;]

Nem értem, miért néznél.
    Azt hiszem, hogy fogalom zavarban vagy:

Tök mindegy, hogy a fej/fülhallgató 50 Ohm alatti, vagy 50 - 600 Ohm közötti impedanciájú. A különbség csak annyi, hogy első esetben low gain-en, a második esetben pedig high gain-en hajtja a meg a V10-ben lévő ESS Sabre 9602C fejhallgató erősítő.
    A nagyobb impedanciájú fej/fülhallgatót nyilván azért hajtja meg nagyobb erősítéssel, hogy szóljon úgy, mint az alacsonyabb impedanciájú fej/fülhallgató, alacsonyabb meghajtással.

A trükk az, hogy az alacsony impedanciájú fej/fülhallgató nem az automatikus low gain-el lesz meghajtva, hanem a nagyobb erősítésű high gain-el, mivel az "átverés" miatt az AMP úgy érzékeli, mint ha magas impedanciájú audio eszköz lenne csatlakozva.
    Így nagyobb hangerő, jobb dinamika, teltebb magas-közép-mély hallható.

Ha te egy nagyobb impedanciájú fej/fülhallgatót kötsz a V10-re, az egyből megkapja a high gain erősítést, amit tovább már nem tudnál növelni. Tehát a trükk csak alacsony impedanciájú fej/fülhallgatóval működik! Így - leegyszerűsítve és elméletileg - az alacsonyabb fej/fülhallgató hangosabban fog szólni high gain meghajtással, mint az eleve high gain meghajtást igénylő, magas impedanciájú fej/fülhallgató.

Így már világos?

Új hozzászólás Aktív témák